Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 14:00   #4051
BYou
MBZ♥

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Alfa al najważniejsze, ze teraz się udało i już niedługo jak przekupisz Wiktorka to będziecie razem

łapię się na tym, że chciałabym zajść w ciążę, nie wiedzieć o tym, mieć "okres" i pójść na "przeglą" a tu lekarz oznajmi mi radośnie: BYou jest pani w 14 tygodniu zdowej ciąży cudnie by było

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:17   #4052
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Alfa u mnie dokladnie bylo tak samo, w sumie kwas lykalam ponad rok, wszelke podstawowe badania itp i tez dupa za pierwszym razem...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Panika wtedy bym musiala pojsc do prywatnego lekarza gdyz jak kiedys pisalam ten lekarz do ktergo obecnie chodze jest przeciwny wypisywaniu l4 kobieta w ciazy (ma kartke z napisem "ciaza to nie choroba nie pros lekarza o zwolnienie lekarskie"), jedynie w przypadku zagrozenia wypisuje l4

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:48   #4053
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ma kartke z napisem "ciaza to nie choroba nie pros lekarza o zwolnienie lekarskie
noszzzzzzz!!!!!!!! jaki "zasadny"! ciekawe czy kiedyś stracił ciążę?! aaaaa ciśnienie mi podniósł a już prawie przysypiałam.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:50   #4054
Alfahelisa
Zakorzenienie

zgaga mnie męczy bleeee
czy kakao pomaga mleko ponoć tak, ale ja samego mleko to nieee
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:15   #4055
bacharybnik
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Lucy- miłego pobytu, szczęśliwej podróży. Na długo jedziecie?
Jak przeczytałam "żegnam sie z Wami" to się wystraszyłam, ze odchodzisz z wizażu...
Też się wystraszyłam, że Lucy odchodzi z forum.

Cytat:
dziewczyny mialyscie robiony test PAPP-a? na NFZ/prywatnie? wczoraj jak bylam u gina pytalam sie czy jakies badania genetyczne mam zrobic (bo juz najmlodsza nie jestem) a on ze tylko usg ... a teraz czytam na necie ze test PAPP-a jest badaniem dla kazdej ciezarnej...
Ja miałam robiony test PAPP-a na NFZ.
Test jest badaniem dla każdej ciężarnej która ma 35 lat i więcej i dla ciężarnej która więcej niż raz poroniła. Tak mi mówiono jak miałam robione te badanie.

Cytat:
dziewczyny- a może Kasia i Wiktor czekają na nowy wątek....?
To musiałybyśmy się sprężyć, żeby szybko zakończyć tą część

Cytat:
Alfa wlasnie dzwonilam do Multi medu w moim miescie kobita mi powiedziala ze lekarz powinien wypisac skierowanie na test podwojny PAPP-a razem z usg, gdyz kazde z osobna nie daje wiarygodnego wyniku, podala rowniez przyczyny dla ktorych powinno sie wykonac te dwa badania tego samego dnia: wiek powyzej 35 lat, przebyte poronienia, choroby genetyczne w rodzinie... jutro ide do endo gin sprubuje ja poprosic o takie skierowanie na PAPPa - w MM kosztuje 300zl...
Ja właśnie miałam robiony ten podwójny, USG + badanie krwi.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:37   #4056
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh ja to wogóle jak przystało na odpowiedzialną kobietę, 3 miesiące przed planowanymi staraniami wybrałam się do gina ten zrobił "przegląd" zalecił badanie tsh, toxo, różyczkę i łykanie kw. foliowego
wszystko zrobiłam, dostałam pozwolenie, kwas oczywiście łykałam - udało się od razu, wszystko świadomie, witaminki, odpowiednie odżywianie i co i dooopa
widać nie wszystko można zaplanować...
ja też byłam 3 miesiące wcześniej- ale lekarz, który wtedy mnie prowadził stwierdził, że samo USG i cytologia wystarczy
widać nie wytarczyło a człowiekk niedoświadczony więc się nie upierał i nie szukał- zapytałam i taką odpowiedź dostałam więc uwierzyłam

Cytat:
(ma kartke z napisem "ciaza to nie choroba nie pros lekarza o zwolnienie lekarskie"), jedynie w przypadku zagrozenia wypisuje l4
nie wierze....co za idiota

Alfa- dalszych pięknych rocznic
jakieś szczególne plany na ten dzień?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

mam problemy z siedzeniem- nogi muszę rozkładać do szpagatu bo ugniatam brzuch czy to znaczy, że opada nisko?

zrobiłam porządek w szafce z butami- chodzę w jednych "babciowych" szerokich, rozczłapanych sandałach i nawet nie wiem jakie buty na lato posiadam- dzisiaj sobie przypomniałam robiąc porządek
do żadnych nie włożę nogi- nawet do japonek - zastanawiam się czy moje stopy już zawsze będa okrągłe?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 15:44   #4057
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Alfa- dalszych pięknych rocznic
jakieś szczególne plany na ten dzień?
na pewno będziemy wykurzać malucha a czy coś więcej to się dopiero okaże
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-20, 15:52   #4058
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mialyscie robiony test PAPP-a? na NFZ/prywatnie? wczoraj jak bylam u gina pytalam sie czy jakies badania genetyczne mam zrobic (bo juz najmlodsza nie jestem) a on ze tylko usg ... a teraz czytam na necie ze test PAPP-a jest badaniem dla kazdej ciezarnej...
kundzia, po co Ci ten test? Ja jestem na forum o badaniach genetycznych już od ponad 3 miesięcy i wiem, że ten cholerny test to tylko statystyka i potrafi cholernie namieszać. Ja miałam go, ponieważ wyszła źle przezierność karkowa, więc dostałam skierowanie. Znam wiele kobiet które zdecydowały się na test PAPPA tak na wszelki wypadek i przeżyły koszmar, bo wyszło duże prawdopodobieństwo wad genetycznych. Na ten wynik składa się bardzo dużo rzeczy, nawet to jeśli brałaś jakieś leki na początku ciąży i można je jeszcze wykryć w łożysku. Wtedy badanie krwi wyjdzie takie sobie i momentalnie podniesie Ci się ryzyko. W którym jesteś tygodniu? Miałaś już mierzoną przezierność?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 16:04   #4059
agatkaa1
Zakorzenienie

BRY...

ZEBERKA wciąż stoimy w miejscu z wczasami....znajomi wykupili Kretę a My jeszcze nie....i nie wiem czy wykupimy....obrazili się na Nas...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 16:16   #4060
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
kundzia, po co Ci ten test? Ja jestem na forum o badaniach genetycznych już od ponad 3 miesięcy i wiem, że ten cholerny test to tylko statystyka i potrafi cholernie namieszać. Ja miałam go, ponieważ wyszła źle przezierność karkowa, więc dostałam skierowanie. Znam wiele kobiet które zdecydowały się na test PAPPA tak na wszelki wypadek i przeżyły koszmar, bo wyszło duże prawdopodobieństwo wad genetycznych. Na ten wynik składa się bardzo dużo rzeczy, nawet to jeśli brałaś jakieś leki na początku ciąży i można je jeszcze wykryć w łożysku. Wtedy badanie krwi wyjdzie takie sobie i momentalnie podniesie Ci się ryzyko. W którym jesteś tygodniu? Miałaś już mierzoną przezierność?
zgadzam się z tobą
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-20, 16:29   #4061
fiolusiek
Zakorzenienie

Hey

Nie wiem czy powinnam o tym pisać, ale weszłam na forum mam lipcowo-sierpniowych i tam Prince napisała, że czop śluzowy jej odszedł..

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2012-06-20 o 16:37
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 17:14   #4062
amilcia
Wtajemniczenie

Z tego co pamiętam Prince miała mieć cc
Może zrobią wcześniej...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 17:20   #4063
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Adunia nie mialam jeszcze przeziernosci, a jestem w 11t5d, usg mam we wtorek, wiec to bedzie 12t4d. Choc wg usg ciaza jest mlodsza o jakies 4 dni bodajze...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 17:24   #4064
Alfahelisa
Zakorzenienie

Prince jeszcze nas wyprzedzi
mój czop ma się chyba dobrze pocieszam się faktem, że nie koniecznie musi odpaść wcześniej
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-20, 18:03   #4065
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
BRY...

ZEBERKA wciąż stoimy w miejscu z wczasami....znajomi wykupili Kretę a My jeszcze nie....i nie wiem czy wykupimy....obrazili się na Nas...
obrazili się, że sie nie namyśliliście?
to może jednak Egipt?

Cytat:
Prince jeszcze nas wyprzedzi
mój czop ma się chyba dobrze pocieszam się faktem, że nie koniecznie musi odpaść wcześniej
nam mówili na SR, że po odejściu czopu zazwyczaj pierworódka rodzi do 48h

kurcze- który to tydzień ma prince?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-20, 18:35   #4066
eseska
Zakorzenienie

cześc dziewczynki czy ja kiedys bede na bieżaco1 to wszystko przez brak neta u rodzicow1
MODERNA! Witaj!
Cytat:
Wiktor wyłaź to ci coś kupię
Tu juz były takie co dzieic pzekupywały a dzieciaczki nic sobie z tego nie robiły!

Cytat:
jeśli IgG wyszły ci negatywne - to znaczy, że nie miałaś kontaktu i zawsze istnieje ryzyko, że się zarazisz (co dla ciebie nie jest groźne ale dla malucha w brzuchu już może) wtedy nie ma konieczności robienia kompletu toxo IgG i toxo IgM.
Co jakiś czas (min chyba tak co 8 tygodni częsciej nie ma sensu) bada się tylko IgM bo te przeciwciała pojawiają się przy świeżym zachorowaniu...

ja mam oba negatywne i toxo IgM - powtarzałam chyba coś 4 razy
Kurcze ja miałąm negatywne i nie kazał mi powtarzac. Musze go o to zapytac na nastepnej wizycie!

Cytat:
a ja mam dzisiaj 3 rocznicę ślubu cywilnego
Wszystkiego najlepszego! Bedzie jakaś impreza?

Cytat:
Madzia sama nie wiem, mam taka prace ze albo siedzie 8h przy komputerze, albo latam po calym miescie po roznych rozsianych jednostkach naszej firmy - zalezy od "zadania". Natomiast boje sie ze po takiej nieobecnosci ciezko mi bedzie siedziec tyle godzin, gdzie przez ostatnie 2 miesiace 80% czasu lezalam/polleazalam w lozku, z domu wychodzilam na 1-3h, a dodatkowo od piatku jak wstaje rano i po stoje w kuchni chwile to mi slabo i musze sie polozyc :/ cisnienie wczoraj mialam 95/60 ... Dodatkowo mysle ze 3 miesiace przed tp chcialabym fizycznie powoli przygotowywac sie do porodu, od lipca nam sie zaczyna remont mieszkania - wszystko - obecny stan developerski...
KUndzia to nie fajna masz prace i jeszcze nie najlepiej sie czujesz - dziwny ten lekarz!

ZEBERKA!!!!!!!!! -czekam na Kasie choć wg moich typów ma jeszcze czas!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 18:37   #4067
zebrawpaski
Zakorzenienie

oglądam porody na youtube i płaczę

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

esesia- witaj!
ja chce rodzić już, ja chyba prędzej z tego strachu urodzę niż z Kasi woli...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-20, 18:38   #4068
agatkaa1
Zakorzenienie

Zebra tak obrazili się że nie chcemy z Nimi na tą Kretę strzelili focha i wykupili a potem zadzwonili z fochem i powiedzieli że oni kupili a My jak chcemy to sobie dokupmy a jak nie to nie...i cisza jest ani My nie dzwonimy ani oni!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-06-20, 18:41   #4069
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Zebra tak obrazili się że nie chcemy z Nimi na tą Kretę strzelili focha i wykupili a potem zadzwonili z fochem i powiedzieli że oni kupili a My jak chcemy to sobie dokupmy a jak nie to nie...i cisza jest ani My nie dzwonimy ani oni!!
może to znak, ze jednak Egipt?
Tak powtarzam w kółko bo wiem, ze bardzo chciałaś tam lecieć a przy okazji Izrael też zobaczyć

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-20, 18:41   #4070
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
oglądam porody na youtube i płaczę

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

esesia- witaj!
ja chce rodzić już, ja chyba prędzej z tego strachu urodzę niż z Kasi woli...
Zeberko poród może i wydaje się straszny.. Ale czego się nie robi dla dziecka Pomyśl o radości jak położą Ci już małą koło siebie po wszystkim..

Ja już nie mogę się doczekać przytulenia mojej małej TŻ też tak ostatnio powiedział
Stary 2012-06-20, 18:46   #4071
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziewczyny- jak sobie radzicie z upałami?
ja normalnie nie wyrabiam - cała jestem mokra, teraz to nawet jakby mi wody odeszły to nie zauważę i tak tonę w wodzie od głowy po stopy

Mamusie- jak ubieracie Wasze maluchy?
Mam becik bo niby noworod lubi być obwiązany i mieć ciepełko- czuje się wtedy jak w brzuchu no ale nie wyobrażam sobie na takim upale tak dziecko pakować...
chyba pampers, body i pieluszka na takim czasie...?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko poród może i wydaje się straszny.. Ale czego się nie robi dla dziecka Pomyśl o radości jak położą Ci już małą koło siebie po wszystkim..
ciągle myślę o tym radosnym finale ale jestem taka przerażona, ze coś się złego wydarzy, ze nie poradzę sobie w trakcie porodu, że dziecko utkwi i będzie się dusić- mam 1000 myśli...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-06-20, 18:47   #4072
eseska
Zakorzenienie

ZEBERKA! ja wierzez ze się boisz! ale WIEM ze DASZ rade!!!!!!!!!!!!!!!! I pamietaj jaką masz ogromną grupe wsparcia!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!1

ZOSIA
Stary 2012-06-20, 18:49   #4073
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

alonka- a jak Tz-et się w całej tej sytuacji odnajduje? Chce iść do tego ośrodka leczenie niepłodności?
już jesteśmy zaspisani na poniedziłek na 15, my to mamy tempo dopiero 4 miesiąc starań i już ośrodek leczenia niepłodności, ale to dlatego że bardzo wcześnie badania porobiliśmy, zobaczymy co ten doktorek powie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Chociaz czesto mnie kopie, kreci sie, wieczorem tez sie krecil, dzis z rana tez troche juz, co jakis czas kopniak....
Jejku dziewczyny kazdy jego ruch, kopniak, uczucie jak sie kreci to dla mnie takie mega przezycie....
to musi być cudowne uczucie!

Cytat:
to może jednak Egipt?

36 tydzień u niej, niecały

1.07.2013

Edytowane przez alonka00
Czas edycji: 2012-06-20 o 18:54
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 18:54   #4074
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko ja w te upały staram się nie wychodzić na zewnątrz, pije dużo wody i dużo śpię
Stary 2012-06-20, 19:04   #4075
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
może to znak, ze jednak Egipt?
Tak powtarzam w kółko bo wiem, ze bardzo chciałaś tam lecieć a przy okazji Izrael też zobaczyć
niestety Egipt w porównaniu do wczoraj poszedł znacznie w górę...(300zł/osoba) także w tym roku nici i z Egiptu....a Izrael kosztowny również także jeszcze musi poczekać nie ma tego złego....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-06-20, 19:16   #4076
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Prince napisała, że czop śluzowy jej odszedł..
uuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! to kciuki na baczność!

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
4 miesiąc starań i już ośrodek leczenia niepłodności
będzie dobrze!

Zebra, tylko głupi się nie boi! ale po co oglądasz YT?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 19:26   #4077
eseska
Zakorzenienie

PRINCE! zaciskam!!!
Ja uciekam dzis!!!!!!

ZOSIA
Stary 2012-06-20, 19:37   #4078
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się z tobą
no akurat z biologii zawsze słaba byłam, ale po przeczytaniu 20 tys. postów na temat genetyki coś w glowie jednak zostało
Cytat:
Nie wiem czy powinnam o tym pisać, ale weszłam na forum mam lipcowo-sierpniowych i tam Prince napisała, że czop śluzowy jej odszedł..
o kurde! i co teraz? ile można wytrzymać bez niego w 2paku?
Cytat:
Adunia nie mialam jeszcze przeziernosci, a jestem w 11t5d, usg mam we wtorek, wiec to bedzie 12t4d. Choc wg usg ciaza jest mlodsza o jakies 4 dni bodajze...
kundzia ja miałam przezierność w 11t5d z tego co teraz zerknęłam. Norma dla przezierności to 2,5mm (w UK nawet do 3,5), a moja Amelcia miala prawie 8... Jak wszystko będzie dobrze to ja bym odpuściła ten test. A wierzę, że będzie super!

Ja za to pokłóciłam się z TŻtem Ehh ciężkie mamy oboje charaktery. Siedzimy teraz w osobnych pokojach, a atmosfera taka że by siekierę w powietrzu dało zawiesić. Ktoś ma cos fajnego do obejrzenia, bo może na filmie się jakimś skupię? Książkę mam już zaczętą, wciągnęła mnie, ale oczy mnie bolą

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 19:57   #4079
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
to może jednak Egipt?

Mi czop zaczął schodzić po badaniu przez gin - wtorek byłam na wizycie, wieczorem coś zauważyłam i tak schodził środę, czwartek, piątek - cisza przed burzą sobota 1 w nocy się zaczęło ( ta godzina jakaś magiczna bo co rozmawiam z kimś to mówi, że o tej porze się zaczęło )

Cytat:
dziewczyny- jak sobie radzicie z upałami?
ja normalnie nie wyrabiam - cała jestem mokra, teraz to nawet jakby mi wody odeszły to nie zauważę i tak tonę w wodzie od głowy po stopy

Mamusie- jak ubieracie Wasze maluchy?
Mam becik bo niby noworod lubi być obwiązany i mieć ciepełko- czuje się wtedy jak w brzuchu no ale nie wyobrażam sobie na takim upale tak dziecko pakować...
chyba pampers, body i pieluszka na takim czasie...?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

ciągle myślę o tym radosnym finale ale jestem taka przerażona, ze coś się złego wydarzy, ze nie poradzę sobie w trakcie porodu, że dziecko utkwi i będzie się dusić- mam 1000 myśli...
mój Miki w samym pampersie szaleje bo inaczej nie idzie, moja siostra Stasia urodziła w takie ciepła i lekarze w szpitalu kazali w samych pampersach

Zeberka nie myśl !! wszystko będzie dobrze !!!!!! ja innej opcji nie zakładam, ba nawet nie biorę pod uwagę !!!! a kasia może jutro wyjdzie zapowiadają burze a z tego co pamiętam z praktyk w szkole rodzenia na porodówce w czas burzowy kobiety ustawiały się w kolejce Nawet były takie klocki, że wypraszali z porodówki bo ta pani ma większe rozwarcie a pani sobie pochodzi po korytarzu za ten czas

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

wybaczcie nie mam sił nadrabiać praktycznie 3 dni jestem szczęśliwa bo zakończyłam w końcu edukację przynajmniej na jakiś czas

wydaje mi się ( mam nadzieje, że nie zapeszę ), że zdałam

z części teoretycznej sprawdzałam z kluczem mam 42/50 pkt i 16/20 więc nie jest źle na to ile się uczyłam

a z części praktycznej był projekt z pielęgnacji biustu więc myślę, że mi poszło dobrze

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 20:06   #4080
Nita6
Zakorzenienie

mam tatuaż
5 godzin dziarania
nasmarowana siedzę na golasa
teraz gojenie

Zeberka - nie oglądaj porodów , na głowe ci to siądzie
ale to już
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości