Wszystko o Avonie - Część II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-17, 19:25   #2221
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny
Dla mnie też starczyło toreb weekendowych.

Torba stanowi kolejny argument do sprawnego uporania się z sesją. Gdy tylko zdam egzaminy zacznę regularnie chodzić na basen, a w taką torbę napewno zmieszczę wszystkie potrzebne rzeczy, bo typowo treningowa, w którą pakuję się na siłownie nie wywiązuje się z zadania.

Jak to avon potrafi pozytywnie wpłyną na kondycję klientki.
na moją niestety nie wpłynie... nie cierpię basenów, a w dodatku mieszkam w małym miasteczku i istnieje uzasadniona obawa, że któryś z moich byłych/obecnych uczniów zobaczyłby mnie w stroju i miałby temat do plotek

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 19:28   #2222
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Koeżanka stwierdziła dzisiaj (już wczoraj złożyłam zamówienie), że wycofuje zamówienie, to jej powiedziałam, że ona pokrywa koszt przesyłki i już jak będzie coś chciała to nie u mnie (już kilka razy numery mi odstawiała), ale może chcecie coś z tych rzeczy:
-be...sensual
-odżywka wygładzająca do włosów kręconych i puszących się AT
-szampon wygładzający do włosów kręconych i puszących się AT
-serum do włosów kręconych i puszących się AT
-serum na zniszczone końcówki AT
-podład w płynie Warmest Beige
-antyperspirant w kulce Breathe

Zobaczcie jakie to zamówienie było i ciekawi mnie ile za nie paczka zwrotna będzie kosztowała...Ale to już nie mój ionteres, za późno, bo wiedziała, że już zamówiłam

Braki: tylko lusterko TTA ze specjalnej i Perceive alternatywny
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 19:40   #2223
agness86
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3478792]Koeżanka stwierdziła dzisiaj (już wczoraj złożyłam zamówienie), że wycofuje zamówienie, to jej powiedziałam, że ona pokrywa koszt przesyłki i już jak będzie coś chciała to nie u mnie (już kilka razy numery mi odstawiała), ale może chcecie coś z tych rzeczy:
-be...sensual
-odżywka wygładzająca do włosów kręconych i puszących się AT
-szampon wygładzający do włosów kręconych i puszących się AT
-serum do włosów kręconych i puszących się AT
-serum na zniszczone końcówki AT
-podład w płynie Warmest Beige
-antyperspirant w kulce Breathe

Zobaczcie jakie to zamówienie było i ciekawi mnie ile za nie paczka zwrotna będzie kosztowała...Ale to już nie mój ionteres, za późno, bo wiedziała, że już zamówiłam

Braki: tylko lusterko TTA ze specjalnej i Perceive alternatywny
[/quote]Uwielbiam takie sytuacje. To i tak, że Ci powiedziała. Bo u mnie jakiś miesiąc temu koleżanka zamówiła za ponad 100 i się nie odezwała do tej pory. Telefon nie odpowiada, w domu jej nie mogę zastać. Wspaniale
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 20:32   #2224
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

świetny efekt, też bym chciała ale byśmy miały podobne pewnie więc lepiej nie
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 20:35   #2225
taka jedna
Zakorzenienie

Tak patrzę, że ożeźwiający spray do ciała Be spontaneous ma w K02 dzwoneczek, a w K03 normalnie jest i to jeszcze o 1zł taniej...
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 21:14   #2226
nutka85
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi coś:
Czy jak w katalogu są te sronki "nawet do 60% mniej" czy jakoś tak.... to czy od tych produktów też jest liczony opust?
i czy wliczają się do kwoty zamówienia, skoro są "do wyczerpania zapasów"?

Czy to jest traktowane tak jak netto?
Stary 2007-01-17, 21:21   #2227
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi coś:
Czy jak w katalogu są te sronki "nawet do 60% mniej" czy jakoś tak.... to czy od tych produktów też jest liczony opust?
i czy wliczają się do kwoty zamówienia, skoro są "do wyczerpania zapasów"?

Czy to jest traktowane tak jak netto?
Z katalogu do wartości zamówienia nie wliczaja się tylko produkty z różową wstążką. Z tego co wiem
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 21:42   #2228
nutka85
Wtajemniczenie

No właśnie mi też się tak wydawało...
Ale wolałam się upewnić
To mi się podoba

Pozdrawiam, kolorowych senków!!
Stary 2007-01-18, 05:06   #2229
MagdaP
Zadomowienie

Witam bladym switem
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 05:19   #2230
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Gratuluję
ja też nie miałam alternatywnych kremów do rak...
szczęściara... ja musiałam dać klientce ten z bombkami, ale nic nie powiedziała na ten temat...

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Witam bladym switem
witam! jest tak wcześnie że nawet jeszcze nie świta... o matko, o tej porze powinno się jeszcze smacznie spać, a nie siedzieć w pracy... pozdrawiam serdecznie!!!

wczoraj chciałam zamieścić fotki tego naszyjnika i bransoletki Taya, ale coś mi szwankowało i załączniki nie chciały się właczyć... no cóż, może dziś w wolnej chwili mi się uda... a tak w ogóle jest tym ktoś zainteresowany? bo ja będę kombinować a może nawet nikogo to nie interesuje???
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 06:22   #2231
margo80
Zakorzenienie

ja również witam - właśnie mam za oknem przepiękny wschód słońca... ale masz rację - to nieludzkie, że musimy zrywać się o takich porach

dziś mam dostawę ! mam nadzieję, że rodzice odbiorą mi paczuchy bez problemu, a potem jeszcze dadzą mi znać, że doszły, żebym się w pracy nie martwiła ...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 06:50   #2232
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ja również witam - właśnie mam za oknem przepiękny wschód słońca... ale masz rację - to nieludzkie, że musimy zrywać się o takich porach

dziś mam dostawę ! mam nadzieję, że rodzice odbiorą mi paczuchy bez problemu, a potem jeszcze dadzą mi znać, że doszły, żebym się w pracy nie martwiła ...
nie martw się, paczka na pewno dotrze bez problemów!! jak już pisałam, ja od ponad pół roku zamawiam za każdym razem na jednorazową zmianę dostawy, teraz do mnie do domciu gdzie mieszkam. w Avonie jeszcze nie zgłosiłam zmiany adresu i nazwiska (w końcu musze to załatwić),na domofonie mam całkowicie inne nazwisko, a już nawet się zdarzało że sąsiadka odbierała mi paczkę i jak dotąd nie było żadnych problemów!!!
Stary 2007-01-18, 07:12   #2233
isa666
Zakorzenienie

A ja sobie czekam i soboty się doczekać nie mogę, bo powinien mi przyjśc ten zestaw oliwkowy Spa No i przy okazji w sobote złożę też zamówienie z kat. 02
Lista(ostateczna ) wygląda tak:
- błyszczyk metaliczny Metallic Garnet
- krem do rąk z gliceryną(tak spasował mnie i mojemu tacie , że prawie całe opakowanie poszło w niecałe 3 tygodnie )
- nabłyszczający szampon z odżywką AT
- nawilżające mleczko w sprayu do suchych włosów AT
- krem intensywnie zmiękczający stopy.
Stary 2007-01-18, 07:18   #2234
snowqueen
Zakorzenienie

Witacje kobietki
Dzisiaj odbieram zamówienie Już nie mogę się doczekać, bo moja konsultantka zamawiała później niż początkowo mnie informowała, więc czekałam 1,5 tygodnia dłużej, ale byłam dzielna W ramach tego czekania zdążyłam jeszcze domówić ten najnowszy tusz z fajną szczoteczką
Za to z 3 chyba nie wezmę nic, albo tylko szminkę Glass Reflection, bo marzy mi się, marzy... Muszę w końcu zużyć te zapasy kosmetyków, bo w końcu wyrzucę z racji przeterminowania.
Miłego dnia
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 07:23   #2235
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Witacje kobietki
Dzisiaj odbieram zamówienie Już nie mogę się doczekać, bo moja konsultantka zamawiała później niż początkowo mnie informowała, więc czekałam 1,5 tygodnia dłużej, ale byłam dzielna W ramach tego czekania zdążyłam jeszcze domówić ten najnowszy tusz z fajną szczoteczką
Za to z 3 chyba nie wezmę nic, albo tylko szminkę Glass Reflection, bo marzy mi się, marzy... Muszę w końcu zużyć te zapasy kosmetyków, bo w końcu wyrzucę z racji przeterminowania.
Miłego dnia
ja też mam takie zapasy przeróżnych kosmetyków z Avonu, że pewnie parę osób możnaby było zaopatrzyć... ale pocieszam się, że wszystko to systematycznie zużywam, a nie leży bezużytecznie na półce albo w szafie...
Stary 2007-01-18, 07:36   #2236
isa666
Zakorzenienie

Jejciu strasznie mnie kusi superlśniąca szminka Shine Supreme, bo do pracy przydałaby się trwała szminka a SS taka jest, choć niestety kleista Ale może jakoś wytrzymam
Tylko kurczę te kolory w katalogu... Wszystkie podobne.
Stary 2007-01-18, 07:54   #2237
varda
Raczkowanie

ja zapisuję zamówienia w ten sposób:
w grubym zeszycie jako nagłowek piszę numer katalogu w nawiasie 1 lub 2 termin dostawy i czy na odbiór w domu czy w COKu. Następnie dzielę strony na 5 rubryk: strona, kod, produkt, ilość i cena. Zazwyczaj nie zapisuję kto co zamówił, bo potrafię zapamiętać mimo tego, że nie należę do konsultantek z małymi zamówieniami

P.S. Dzisiaj paczka przyjdzie mój naszyjnik Clustericious-już nie mogę się doczekać a czas strasznie mi się dłuży, bo siedzę schorowana w domu

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 08:14   #2238
SanDru
Zadomowienie

z Avonu uwielbiałam perfumy BLUE dla Niej...teraz już ich nie produkują a szkoda uwielbiałam je dosłownie..
ale pocieszyłam się faktem iż perfumy Beyonce True Star są podobne i równie pięknie pachną
SanDru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 11:21   #2239
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

witam wszystkich

w poniedziałek wreszcie będzie paczuszka z kat 02 juz się nie moge doczekać, mam nadzieje, że wszystko przyjdzie.

Uświadomiłam sobie, że musze zacząć ograniczać się z wydatkami na kosmetyki bo ostatnio coś zadużo wydaje np. w kat 02 przyjdzie mi do zapłaty około 100 zł.
Stwierdziłam, że musze też ograniczyć się z błyskotkami, którymi ostatnio bardzo kusi avon

Z katalogu 03 planuje kupić:
- zestaw PS z białą herbatą za 23,90
ponieważ bardzo służy mojej zmęczonej twarzy żel do twarzy z tej serii, a peeling ma nawet dobre opinie na KWC.
- korektor antybakteryjny, od kąd ktoś się pytał o niego, uważniej przypatrzyłam się jego właściwościom i faktycznie mimo że jest nieco jaśniejszy od mojej buźki to przyczynia się do zmniejszenia pryszczy i chyba faktycznie je powli likwiduje, a kończy mnie się.
- antyperspirant w kremie tylko nie wiem który nigdy ich nie miałam a cena 4,90 kusi, który polecacie fresh czy breathe?

wiele innych rzeczy kusi jak opaska do wlosów z PS ale będe twarda i postaram się nie ulec pokusie mysle jeszce o nawilżającym kremie do ciała z SSS bo się skończył.

z ktalogu 04:
-napewno zestaw z PS za 19,90 (maseczka błotna.. i krem do rąk z morza martwego)
- odżywczy krem do stóp z kofeiną

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 11:25   #2240
monik78gda
Przyczajenie

GG do monik78gda
Superlśniąca szminka

Zamówiłam sobie z 2 tą za 9,90 kolor On Ice i jestem niezadowolona (będę robić zwrot). Fakt, że może moje usta nie są w najlepszym stanie (mimo codziennego stosowania szminki pielęgnacyjnej). Ta szminka nie chce się roznieść na całe usta, tylko wpada w zagłębienia i mimo wielokrotnego zaciskania ust/przejezdzania pędzelkiem to niczego nie poprawia. Daje nierówny koloryt. Szkoda, a tak się na nią napaliłam, zwłaszcza, że szwagirka sobie chwaliła. Są jeszcze jakieś niezadowolone z tej szminki? (wiem, wiem, przeszukaj sobie wątek poprzedni i obecny).
Pozdrawiam wszystkie avonowe wizażanki
monik78gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 11:52   #2241
monik78gda
Przyczajenie

GG do monik78gda
Torba weekedowa

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Złożyłam zamówienie mojej konsultantce na torbę weekendową i teraz czekam w niepewności czy mi ją prześlą. W tak zwanym międzyczasie widzialam ją u dwóch dziewczyn na uczelni, przez co jeszcze bardziej zaczeło mi na tym zakupie zależeć.

Czy Wam ta torba przychodzi bez problemu?
Mi przyszły 2 w pierwszym terminie bez problemu.
monik78gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 12:07   #2242
off-wietrzka
Rozeznanie

Dot.: Superlśniąca szminka

Cytat:
Napisane przez monik78gda Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie z 2 tą za 9,90 kolor On Ice i jestem niezadowolona (będę robić zwrot). Fakt, że może moje usta nie są w najlepszym stanie (mimo codziennego stosowania szminki pielęgnacyjnej). Ta szminka nie chce się roznieść na całe usta, tylko wpada w zagłębienia i mimo wielokrotnego zaciskania ust/przejezdzania pędzelkiem to niczego nie poprawia. Daje nierówny koloryt. Szkoda, a tak się na nią napaliłam, zwłaszcza, że szwagirka sobie chwaliła. Są jeszcze jakieś niezadowolone z tej szminki? (wiem, wiem, przeszukaj sobie wątek poprzedni i obecny).
też się zastanawiałam nad tą szminką, ale chyba jednak z niej zrezygnuję... wiem że będę kupowała coś z Solutions, ale to chyba wolę poczekać do k03 i sobie zamówić ten naszyjnik w ofercie wiązanej...
Stary 2007-01-18, 12:34   #2243
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

jakie produkty z solutions polecacie? Bo też zastanaiwam się czy nie skusić na coś z tej grupy produktów w kat 3 z tą promocją wiązaną i zamienić tego na zestaw z białą herbatą z PS

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 12:43   #2244
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
jakie produkty z solutions polecacie? Bo też zastanaiwam się czy nie skusić na coś z tej grupy produktów w kat 3 z tą promocją wiązaną i zamienić tego na zestaw z białą herbatą z PS
ja najbardziej polecam krem głęboko nawilżający na noc - bardzo ładnie nawilża i odżywia skórę (sama mam cerę mieszaną i go regularnie stosuję)
peeling z brązowym cukrem też jest dobry - to jeden z moich ulubionych (obok tego z białą herbatą)
na lato przy cerze mieszanej i tłustej polecam krem normalizujący - teraz go trochę zmienili, miałam poprzednią wersję i byłam zadowolona

zamawiałm dla siebie szminkę superlśniącą Icy Rose - w katalogu wydaje się ciemna, w rzeczywistości jest to bardzo ładny delikatny róż i ładnie podkreśla usta
marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 12:49   #2245
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość

ja chyba wezmę piankę do mycia twarzy Pure Pore Fection i tonik z tej samej serii albo ten niebieski bezalkoholowy
peeling z brązowym cukrem tez jest fajny, właśnie go mam - super pachnie!!
Stary 2007-01-18, 13:14   #2246
WARO
Raczkowanie

GG do WARO

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie sytuacje. To i tak, że Ci powiedziała. Bo u mnie jakiś miesiąc temu koleżanka zamówiła za ponad 100 i się nie odezwała do tej pory. Telefon nie odpowiada, w domu jej nie mogę zastać. Wspaniale

Umnie towar biorą ale oddają miesiącami,więc trzeba wziąc się w garsc i z tym skonczyc,będe zamawiac tylko tym co placą na czas

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45296 -wejdz tu!
WARO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 13:16   #2247
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Superlśniąca szminka

Cytat:
Napisane przez monik78gda Pokaż wiadomość
mam już 3 te szminki i przyznam, że co kolor, to zupełnie inna konsystencja.
od razu mówię, ze bardzo je lubię ze względu na trwałość i połysk, ale są to szminki które nazywam "sceniczne" - tzn. używam ich głównie na koncertach, bo pięknie wyglądają na zdjęciach i nie zżeram ich po dwóch piosenkach, tylko wytrzymują spokojnie do końca natomiast nie ma w nich mowy o całowani na przykład - mój TŻ by się do mnie nieodwracalnie przykleił:P to ich minus, dlatego nie używam na codzień.

i teraz:

najpierw kupiłam "twig glaze", łądnie się rozprowadzała na ustach, ale nie była wybitnie trwała, poza tym kolor odrobinę dla mnie za ciemny.

potem kupiłam "sugarcoated pink" i tu przyznam - konsystencja paskudna, na ustach robiły mi się paskudne "kupy" specyfiku od pierwszych niemal pociągnięć.

a teraz kupiłam właśnie "on ice" - konsystencja dużo lepsza od "sugarcoated...", odrobinę gorsza od "twig glaze", ale za to dużo ładniej lśni. no ale też przy nakładaniu robiłyby mi się paskudne "kupy", gdyby nie, to, ze...

już jakiś czas temu znalazłam na te szminki sposób!

otóż trzeba wargi rozciągnąć w baaaardzo szerokim uśmiechu (by skóra warg była idealnie gładka i napięta) i nałożyć szminkę DOKŁADHNIE JEDNYM POCIĄGNIĘCIEM, od jednego kącika do drugiego i NIE DOTYKAĆ WIĘCEJ PATYCZKIEM DO UST!!!
u mnie po takim "oszczędnym" nałożeniu szminka wygląda świetnie, nie zbiera się wreszcie w te "kupy" i trzyma się koło 4 godnin bez najmniejszewgo uszczerbku.

koleżankom sprzedałam ten patent z "jednokrotnym" nałozeniem i wszystkie 4 nagle pokochały tę szmonkę, a wcześniej nie lubiły jej baaaardzo.

Monik78gda, popróbuj kilka razy w ten sposób, a jeżeli u Ciebie ta metoda nie zda egzaminu, to zwracaj natychmiast, bo po co trzymać coś, czego i tak się nie będzie używać
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 14:42   #2248
Waniencja
Raczkowanie

Jeszcze nie ma paczuchy a zawsze była tak koło 10. Wbrew swojej woli zaczynam się niepokoić
Stary 2007-01-18, 15:00   #2249
kasiek1122
Zakorzenienie

Mam prośbę
DORADŹCIE MI!!!!!!!
Nie mam pojęcia, który odcień wybrać: Mauve czy Nude, bo Nectar wydaje mi się bardzo jasny i różowy, ale jak ktoś wklejał fotki z pomazianymi po kartce kolorkami to wydał mi sie ten kolor bardzo ciepły.. więc ja już nic nie wiem, a nie widziałam tych szminek ( Glass Reflections) na oczy jeszcze..a mi zależy na takim raczej ciepłym kolorku.

Jutro robię zamowienie na II termin K02 i mam malutkie zamówienie bo tylko na około 60 zł, ale klientki chcą teraz i już i w zwiazku z tym mam pytanie, czy musze płacić za dostawe do mojego domu?To jest druga darmowa dostawa, która mi przysługuje w tym katalogu, ale nie jestem pewna czy na pewno nie będę płacić Bo to nie jest zamówienie za 150 tylko za 50.. wiem, że zamotałam, ale czy za II termin płacicie??
Z góry dziękuję za odpowiedź
Stary 2007-01-18, 15:23   #2250
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
witam! jest tak wcześnie że nawet jeszcze nie świta... o matko, o tej porze powinno się jeszcze smacznie spać, a nie siedzieć w pracy... pozdrawiam serdecznie!!!
Rano zagladam jeszcze z domu przed wyjsciem do pracy. Na wizaz nie zawsze bo za bardzo wciaga i jeszcze bym sie spoznila
A tuz przed wyjsciem do domu wpadlo mi jeszcze jedno zamowienie.
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości