|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Wtajemniczenie
|
Napisz coś więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Raczkowanie
|
Norniczka musisz wierzyć, że bedzie dobrze - jakie masz poziomy cukrów? robiłaś hemoglobinę glikowaną Hba 1c? jaka Ci wyszła krzywa cukrowa?
Uważaj na cukry proste i zawsze komponuj posiłki z: węglowodan (chleb ciemny lub IG, wasa, ryż brązowy pełnoziarnisty, kasza gruboziarnista), białko (ser biały, żółty, mięso, ryba), tłuszcz (masło, oliwa - chyba, że białko jest tłuste), zielenina (dużo sałaty, pomidora, ogórka - generalnie surowe warzywa, ale nie gotowana marchewka, nie kukurydza, nie fasolka, chyba że strączkowa). Uważaj na sosy zagęszczane i keczup - też jest słodki... Aha i czasem sery białe też podnoszą cukier - jeśli są np. przetworzone i mocno zmielone - almette, a taki w kostce jest w miarę bezpieczny. I mleko też jest "słodkie", więc myślę, że wszelkie zupy mleczne na razie odpadają - chyba, że cukier jest po nich ok - ja jem płatki owsiane na mleku i jest ok - 200-250ml mleka i 3 łyżki płatków. Trzymamy za Ciebie kciuki ![]()
#3966 |
Zakorzenienie
|
Mam dwa baniaki zamiast stóp, a nie chodzę tylko siedzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
a ja mam straszne bole krzyzowe az nie moge isc szlam do wc to zgieta w pol
![]()
#3969 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dowiedziałam się, że muszę mieć: Ausweis, Heiratsurkunde i Versicherungsnachweis.... dwa pierwsze mam, ale nie oddam im przecież tego aktu-bo mam do szpitala...ale mam jeszcze przetłumaczony, więc może wystarczy ![]() do kasy już napisałam o ten Nachweis, wiec w sumie powinno łatwo pójść ![]() a czy koszula to do szpitala??? chyba się do Straussa przejdę ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-06-20 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale one nie były spuchnięte, teraz siedziałam i dopiero takie baniaki się zrobiły. Wcześniej specjalnie leżałam i zeszło. A miałam tak spuchnięte, że przy ruszeniu stopą czułam jakby miała mi skóra popękać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
"Badanie stężenia D-dimerów jest pomocne w diagnozowaniu zatorowości płucnej oraz zakrzepicy żył głębokich. Dodatni wynik badania wskazuje, że doszło do powstania skrzepliny i jej rozpadu, ale nie daje informacji na temat jej miejsca i przyczyny powstania." też się wystraszyłam bo zdążyłam wyczytać że zakrzepica jest najczęstsza przyczyna umieralności wśród ciężarnych ![]() ![]() zlecenie na to badanie maiłam przed ewentualnym zoo ale teraz to nie będę go miała bo przy tych zastrzykach nie wolno bo grozi to paraliżem ![]() ![]() ![]() nie miałam żylaków ani żadnych objawów innych niż te ciązowe - które zresztą są podobne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
boli , tzn ciągnie doł od krzyza, a i kłuje na dole w szyjce chyba
#3974 |
Zakorzenienie
|
depoison
świetna ta koszula! |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wanilko a jakbyś miała mieć cc to co, narkozę Ci normalnie dadzą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znam. Przypadkowo na kontrolnym usg. nie. Wczoraj jej brat napisał mi że ona do mnie dzisiaj zadzwoni i żebym się nie martwiła. Ale nie zadwoniła. I ma wyłączony telefon. Napisałam jej godz temu smsa że jutro idę na policję. Przygotowałam wszystko co mam i z bratem który jest świadkiem idziemy jutro zglosic sprawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wanillka nie martw się, na pewno jesteś już całkowicie bezpieczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Wtajemniczenie
|
myślę że w szpitalu robią to badanie rutynowo przed takim zabiegiem no ale mogę się mylić, moje wyniki były dość szybko - wnioskuje po szybkości telefonu z lab
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Musisz koniecznie dopytać. Jak byłam w szpitalu to babka przyjechała ze skurczami, chwaliły że pięknie idzie, a dziecko nie chciało się w kanał wstawić. Lepiej wiedzieć wszystko na zaś
![]() Mam nadzieję, że będzie ok u Was. Zresztą musi być! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż dostał sms że jutro między 13 a 15 kurier przywiezie carrycot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty bierzesz zastrzyki, ja np. może mam tę zakrzepicę i nic o tym nie wiem i się nie dowiem, najwyzej dopiero przed porodem w szpitalu jeśli ktoś to sprawdza.. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Nadalka pewnie ze idź na policję! Dobra decyzja. A twój tp. to właśnie z daty poczęcia jest wyliczony..? To jest bardzo dokładny.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |||
Zadomowienie
|
Ale się naczytałam przy nadrabianiu
![]() Cytat:
![]() kiedy poszedł Ci czop? coś mnie chyba ominęło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() porzucaj trochę kapciem ![]() Ja już mam dość ciąży czasem, a co dopiero na Twoim miejscu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Już sama nie wiem co mysleć.... Lekarz chce mnie zostawić na obserwacji, zrobią mi pewnie krzywą cukrową, sprawdzą mi też to moje ciśnienie, dzisiaj znowu miałam 150/90.
Ale lekarz mnie też nastraszył bo mówił że nie wie czy nie wyśle mnie do Rzeszowa żeby zrobili Amelce jakieś specjalne badanie czy ta cukrzyca na nią nie wpłynęła bo za późno się dowiedziałam o tej cukrzycy. No i dotychczas niby była za mała a teraz wychodzi właśnie za duża ![]() ![]() Generalnie jestem zła. A cukier po kolacji miałam 156 po 1,5 h i 161 po 2 h. Dzięki Iza za wskazówki. Idę spać, mam kilka numerów zapisanych to odezwę się do kogoś.
#3987 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
Ide spac bo mnie w krzyżu rwie
![]()
#3989 |
Zadomowienie
|
Sas Gratulacje! Fajnie, że już z głowy
![]() Alexsandra Matko, współczuję bardzo. Ale nie możesz się poddawać. Masz się trzymać dla maluszka! Dla niego będziesz całym światem. Co do alimentów i tych spraw, to nie bardzo się w tym orientuję i nie pomogę za bardzo ![]() Wanilka trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Rozeznanie
|
Nie dam rady Was nadrobić... żle się czuję, nogi jak balony, cycki mi ciążą i są gorące, nogi zaraz odpadną... i mogłabym tak bez końca. Idę zalec przed TV z girami do góry.
Gratuluję udanych wizyt, obrony magisterki, ładnej fotki z małym brzusiem, kolejnych tygodni i dobrych wiadomości. Za wszystkie cierpiące przez dolegliwości ciążowe, pogodowe, psychiczne ![]() ![]() Alexandraaa88 - trzymaj się w tych trudnych chwilach i choć pewnie teraz nie wyobrażasz sobie jak to będzie - to będzie lepiej!!! Czas leczy rany i przedstawia wydarzenia w taki sposób, że dochodzimy do wniosku, że podjęłyśmy dobre decyzje. I może w tym wypadku ostatnie słowo nie należało do Ciebie, ale to Ty stwierdzić w przyszłości, że jest ok. A ojciec dziecka będzie żałował. A to przykład z życia wzięty...: Wpadka, szybki ślub, rodzice Młodej załatwiają zięciowi pracę, który jeszcze przed narodzinami dziecka ją rzuca. Dziecko rodzi się z początkiem stycznia a od grudnia poprzedniego roku matka dziecka (kobieta w zaawansowanej ciąży) jest systematycznie bita. Ale z "tatusia" jest spryciarz - bije po głowie, żeby nie było śladów. Efekt końcowy?? Rozstanie gdy dzidzia ma 6 mcy. Obecnie dziecię rzeczonych Państwa ma 21 lat i jest zaradne życiowo - spełnia swoje plany. Matka wyszła ponownie za mąż i jest git. Po 21 latach do dziecka odzywa się ojciec, który nigdy nie płacił alimentów i się nim nie interesował i zgadnijcie gdzie??? ![]() ![]() Tak, tak, na fb ![]() ![]() Takie scenariusze pisze życie. I nie życzę nikomu takich przejść, nie mniej jednak takie decyzje - jak rozejście się - kończą się zdecydowanie lepiej niż męczenie się ze sobą. Trzmajta się Dziołszki, idę legnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.