|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Julianna,
coś koło tego
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
Otom ja
![]() Artego one60nine 7,40 z wodą 9%. Nawet jestem zadowolona Zdecydowanie mniej czerwieni niż przy Cece 8/45Ale przerażona byłam kolorem farby cały czas na głowie ciemny fiolet był. Po zmyciu bałam się spojrzeć w lustro hi,hi
|
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zaskakująco jasny jak na poziom 7 no ale 9% woda, więc może dlatego![]() Ja ostatnio też chodziłam całe farbowanie z fioletem na głowie ale może to dlatego, że przy farbowaniu na koniec były jeszcze poprawiane "baczki", które zawsze słabo mi chwytają kolor i do końca farba nie zaczęła się rudzić
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy dzieki za pamiec
, ogolnie powiem szczerze, ze moim glownym zyczeniem jest by kolor tego lata byla nasycony, rudy, ale wygladal na moj. zmeczylm sie sztuczna paleta . teraz juz sama tylko nie wiem co wybrac![]() bo mysle w sumie nad zakupem 7.34 z revlonu albo 8.34 z alfy albo 7.64 boooze ![]() aga73 zapomnialam ostrzec , tez sie zawsze nabieram na ten fiolet
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Julianna, tak mi się wypłukiwała 8,34 Alfa, po około 5-6 tygodniach od farbowania
|
|
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny psiak
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Ładnie, tylko ja bym chciała jeszcze o ton jaśniej, właśnie nie wiem, czy Alfa ma 9,34? Nie mogę palety znaleźć.........
Psiak oddany do przytuliska przez właściciela, razem z budą , na szczęście znalazłyśmy mu już nowy dom |
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe jakby mi bylo w takiej jasnej rudości.. swego czasu byłam blondynka i kazdy twierdzi ze pasował mi tak samo jak rudy...
a właśnie spotkałyście sie z negatywnymi opiniami na temat waszej rudości?? |
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Ciemno, u niektorych lekki buraczek.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej miałam długie blond balejaż a teraz krótki i rudo. Dla wszystkich szok!!! Ale same pozytywy Ale co tam najważniejsze ze ja się czuję świetnie!!! A jeszcze mi lepiej jak samo sobie mogę robić te piekne kolorki. Ja ja sie cieszę, ze tu trafiłam Jejku tyle sie rzeczy dowiedziałam nie tylko o rudosciach ale w ogóle o włosach. Jak ktoś sie pyta czym farbuję włosy to ja nie umiem tak powiedziec tylko nr farby i zczynam wszystko : oczyszczanie przed farbowaniem, octowanie jakie szampony i odżywki i sam jestem w szoku ile ja wiem rzeczy ![]() Kathy dzisiaj koleżanka ta z Niemiec zrobiła sobie ten mój przepis a vitalitys i jest mega zachwycona!! Rezultat przerósł jej oczekiwania Oczywiscie ja jej wysłałam od razu cały zestaw pielęgnacyjny : szaponi i odżywki hi,hi
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co psa skad sie biora tacy debile to nie wiem Cytat:
( fakt kolor mialam wtedy sredni, ale )ogolnie mieszkalam z rodzicami w sredniej wielkosci miescinie i czesto starsze panie mnie pocieszaly w stylu "mialam tez taka kolezanke, ale wiesz ona z wiekiem sciemniala i jest teraz sliczna rowiesnicy na szczescie (lub nie) zamiast na rudosci koncentrowali sie na zgryzie ![]() natomiast dzisiaj wiekszosc nie wyobraza sobie innego koloru u mnie, wrecz jak schodze z zarowki marudza ( najlepszy przyklad TZ )a ja sie skusislam na 8k z goldwella dzisiaj. niestety alfy nie bylo a zarowa byla coraz wieksza . nie wiem co sie stalo z tym kolorkiem, ale on jakby sie utlenial . rano delikatny, a po kilkunastu godzinach od mycia normalnie zarowa .niemniej kolor jest ok ( dziwnie sie czuje w takim zwyklym ). teraz 3 tygodnie bez farby , a potem pewnie artego 8.34 samo , albo alfa jesli kobieta sprowadzikathy TZ na kolor powiedzial, ze sliczny, ale nie bedzie wtedy sluchal zrzedzenia na czerwien, niestety jest stanowczy wiec musialam zrezygnowac
||
|
|
|
#2926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż dziwię się, bo wtedy eksperymentowałam z tym kolorem, więc miałam różne jego odsłony![]() Ale w tym przypadku bardziej dziwię się dziewczynom, że się "nabrały" niż facetom, bo u nich to nie ma różnicy czy na głowie jest miedziano złoty czy intensywnie miedziany. Rudy to rudy ![]() Aczkolwiek raz farba mi nierówno złapała, a musiałam wyjść do ludzi dzień po farbowaniu i kolega był tak miły, że spytał się "dlaczego u góry mam jaśniejsze a na dole ciemne" ![]() Mając 7.64 na głowie rzucałam się nieco w oczy i kolor ze względu na czerwień był mało naturalny, ale tylko parę dni ![]() Myślę, że ludzie chodzą teraz z przeróżnymi kolorami na głowie i coraz mniej jest negatywnych komentarzy na temat rudego
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Julianna, 8K z Goldwella ciemno wychodzi......... Ładniejszym jego odpowiednikiem jest 8C z Matrixa. Poprzednia fryzjerka pracowała na Matrixie i Goldwellu, na palecie duuuuuużo ładniej wyglądał Goldwell, byłam bardziej za nim, ale powiedziała, że mogę nie być zadowolona, znając moje upodobanie do jaśniutkich. Ale to 9,34 muszę koniecznie zobaczyć! Gdzie kupowałaś?
Wiesz, mnie już po 3 latach wolontariatu w przytulisku nic nie zdziwi, np. facet oddał starego, 11-letniego owczarka niemieckiego a następnego dnia przyjechał i chciał wziąć takiego 7 miesięcznego ........
|
|
|
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. niemniej i tak sie ciesze ze kolor chwycil, bo nie wiem skad wzielo sie to "utlenianie" czy co sie tez dzialo z moimi wlosami ale wygladaly po prostu srednio ( co prawda po tonerze, ale zalozylam, ze to tonery ciemniej wychodza)....kupowalam w eurokosie a co do psiakow masakra , ja szaleje bo moj ma dzisiaj zabieg u weta, a ludzie potrafia swoje tak zostawic, nie rozumiem
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
8C farbowałam jesienią, byłam zadowolona, ale jednak coś jaśniejszego i żywszego cały czas mnie kusiło
. 8,34 jest już lepiej, a myślę, że 9,34 to już będzie idealny, zobaczę jak ten z Goldwella wychodzi. Fajny jest też 9,34 z Majirel, ale do tej farby nie wrócę Taaaak, można też np. 4 tygodniowego szczeniaczka do lasu wywalić .Trzymam mocno kciuki za Twoją psinkę, wiem co to za stres! |
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
AniaAga kolor jest ok, wiec dramatu nie ma w przeciwienstwie do poprzedniego
. a co do psiaka nie dziekuje, ale to podobno rutyna , niemniej mogliby juz zadzwonic bo mam wszytsko sprzatniete, zrobilam juz paste cukrowa, zaraz biore sie za zel i krem i wciaz mysle
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę wrzucić fotki po farbie syoss płomienna lawa, udało mi się w promocji kupić za trochę ponad 8 zł, ogólnie kolorek bardzo fajny
|
#2932 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście
wstawiaj!
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie! A na jaki kolor nakładałaś?
|
|
|
|
#2937 | |
|
...
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu farbuję syossem miodowym blondem. Po czterech farbowaniach są one za bardzo blond niż bym tego chciała, a poza tym szybko się zmywa.
|
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
hmm kolor po tym syossie nie jest zły ale w nazwie to słowo "płomienna" mija sie z prawda ;/
dziekuje za odpowiedz na moje pytanko.. kurde widziałam u znajomej taki piekny kolor karmelowy bardziej braz ale mial tam troszke miedzi ale byl taki stonowany żadnej zarowy.. i sie mi spodobał .. |
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
|
|
#2940 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

, ogolnie powiem szczerze, ze moim glownym zyczeniem jest by kolor tego lata byla nasycony, rudy, ale wygladal na moj. zmeczylm sie sztuczna paleta
. teraz juz sama tylko nie wiem co wybrac

, na szczęście znalazłyśmy mu już nowy dom 
)
. niemniej i tak sie ciesze ze kolor chwycil, bo nie wiem skad wzielo sie to "utlenianie" czy co sie tez dzialo z moimi wlosami ale wygladaly po prostu srednio