|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Nono a fanatyzm prowadzi do organizacji terrorystycznych a organizacje terrorystyczne do budowania broni atomowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#933 |
Konto usunięte
|
O ratowaniu żuli: http://www.polityka.pl/spoleczenstwo...-wyleczyc.read
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nie chodzi mi o to, że masz nie pomagać, można go przełożyć w inne miejsce, jak masz siłę i chęć, możesz z nm nawet zostać jak Ci się chce ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
W miesiącu wyjazdy po tych samych ludzi, policja do tych samych domów. Alkoholizm się leczy. Jak ja widzę ile przez tych idiotów zła się dzieje w tym kraju to uważam, że lepiej jakby ich nie było. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Tak, powinni mieć na dyżurach setkę ludzi i tyle samo karetek ![]()
![]() |
#935 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To tak jak leczenie raka płuc u osoby, która nadal pali papierosy. Pieniądze wyrzucone w błoto. Lepiej byłoby pomóc komuś, kto pomocy potrzebuje, chce jej i nie będzie niszczył efektu pracy lekarzy.
![]() |
#936 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Żeby nie było, że wszystkich to dotyczy. Są pijaczki siedzące spokojnie w domu, niebijące żon i dzieci, nierobiące awantur. Takim z Bogiem. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
I dwa - moja babcia też zmarła na zawał. Nie obwiniam lekarzy, bo NIE KAŻDEGO CZŁOWIEKA DA SIĘ URATOWAĆ. A niektórzy tak myślą. I to mnie też dziwi. Wszystkiemu winni lekarze.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-06-21 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś tylko chwile na mieście, a tyle rzeczy mnie zdziwiło :c. No to jedziemy, po pierwsze: wychodzę ze sklepu telefon w ręce więc wali mnie to co dzieje się dookoła, ale słyszę zza budynku głosy pana żula " cycki, stary cycki, duże cycki, balony no wszędzie są!" po chwili podbija do mnie pan żul ja nadal z telefonem w ręku i rzecze do mnie " ale ty masz cycki, ogromne balony" odpowiedziałam mu równie inteligentym tekstem " szkoda tylko ze ty nie masz mózgu " no i sobie poszłam i wiecie co mnie dziwi? Że jest straż miejska, policja, ochrona ( bo niedaleko dworca cała rzecz się działa ) i nikt na żuli nie reaguje, nie wiem co bym zrobiła gdyby pan żul dorwal mnie w nocy i owe balony chciał sobie pomacac
![]() No a co do ratowania życia, to uważam, ze każdy ma prawo żyć żul czy biznesmen ![]()
#938 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34844124]O ratowaniu żuli: http://www.polityka.pl/spoleczenstwo...-wyleczyc.read[/QUOTE]
Jadłam...
#939 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Służba zdrowia traci pełno pieniędzy na leczenie takich ludzi, a potem brakuje pieniędzy na leczenie tych osób, które potrzebują pomocy i które na pewno postępowałyby zgodnie z zaleceniami lekarzy, bo chciałyby wrócić do zdrowia.
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
Przykre jest to, że przez ludzi, którzy sami sobie robią krzywdę, społeczeństwo wyrabia w sobie pewnego rodzaju znieczulicę. Z jednej strony nie ma co się dziwić, bo taka już zmora polskiej "kultury picia", że człowiek oswaja się z widokiem leżącego na chodniku pana żula i niezbyt ma ochotę interweniować. Z drugiej strony... trochę błędne koło.
Przechodząc obok takiego leżącego człowieka, można go od razu sklasyfikować jako żula, któremu pewnie nic poważnego się nie stało/śpi sobie biedaczysko/ma, o co się prosił i z czystym sumieniem nie zaprzątać sobie nawet tym głowy. Niestety może się okazać, że ten poszkodowany człowiek, mimo, że wątpliwego wyglądu, nie jest zwykłym pijakiem, tylko np. mężczyzną, który dostał zawału, wylewu czy padaczki, dlatego jego treść żołądka wylądowała na ubraniu. I jeszcze ta myśl, że ktoś mógłby nie pomóc bliskiej mi osobie, bo "wyglądała" na żula a nie chciało się nikomu nawet sprawdzić/szturchnąć/podejść, czy tak jest rzeczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie są winni, gdy wzywają do przypadków typu rodząca krowa albo babcia z bardzo wysoką gorączką 37,2. Zresztą ja mówiłam o przypadkach, w których naprawdę jest zagrożenie życia (typu nieprzytomna osoba z mega wysokim pulsem albo z pianą na ustach, cokolwiek), a nie jak sobie pan Heniek popije i śpi na ławeczce/trawce. Argument że sam sobie to zrobił to niech ma jest śmieszny - do kogoś po nieudanej próbie samobójczej też należy nie wzywać karetki?
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2012-06-21 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34844124]O ratowaniu żuli: http://www.polityka.pl/spoleczenstwo...-wyleczyc.read[/QUOTE]
Tekst trochę odrzucający, ale przynajmniej do bólu prawdziwy. Aż poczułam nosem wyobraźni ten odrażający zapach :|. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I w wielu przypadkach ludzie oczekują od lekarzy cudów, co dla mnie jest śmieszne. A ja od początku piszę o żulu śpiącym w rowie, zresztą w przytoczonym artykule ładnie jest opisane co to za przypadki i kto do nich wzywa ![]() Dla mnie to nie jest śmieszny argument, tylko logiczny. Niewezwanie pomocy do niedoszłego samobójcy nie jest moim zdaniem czymś bardzo złym, w końcu jego wola. A skoro niedoszły - to żyje.
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Z tego, co tutaj czytam to najlepiej niech wszyscy leżący na ulicy umierają, bylem ja miała dostęp do szpitala i lekarza jako pierwsza. Chory egoizm... Ani krzty w was człowieczeństwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, a ja od początku pisałam o człowieku, który się upił i zagraża mu realne niebezpieczeństwo jeśli chodzi o jego zdrowie i życie i nadal (nie wiem czy Ty) dziewczyny pisały, że takim ludziom się nie pomaga. To nie jest logiczny argument, zachowanie o którym piszesz jest przestępstwem. Niedoszły to nie znaczy, że żyje i nic mu nie jest, tylko że żyje ale w każdej chwili może się np. wykrwawić.
![]() |
#948 |
Ekspert od Dupy Strony
|
To zależy ile krwi mu ubyło, co nie?
Ja nie myślę o sobie, bo akurat mi jeszcze nigdy się nic nie stało takiego, że karetkę musieli wzywać. A jakby ta pani dyspozytorka powiedziała, że nie, nie wyśle do tego pijaka leżącego w rowie karetki to zaraz jaki raban by się podniósł...oj, prasa miałaby na kim żerować. Poza tym ciężko z punktu widzenie dyspozytorki ocenić czy ten człowiek naprawdę potrzebuje pomocy, nie ona przy nim stoi. Niezależnie o jakich umierających pijakach była mowa - mi ich nie szkoda.
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jakbyś znalazła np. swojego wujka nieprzytomnego, który wymiotuje i zaczyna się dławić, bo się upił to też byś nie zadzwoniła? Pani dyspozytorka też jest ratownikiem medycznym i ma obowiązek wypytać dokładnie o stan zdrowia osoby poszkodowanej i poinstruować osobę dzwoniącą co ma zrobić do czasu przyjazdu karetki. To nie jest przypadkowa osoba, ona odpowiada za to do kogo wyjedzie karetka, a do kogo nie, po tym co usłyszy przez telefon musi realnie ocenić co tej osobie może dolegać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie lekarza, który musi podjąć decyzje kogo ma leczyć jako pierwszego lub dyspozytorkę gdzie ma wysłać karetkę. Skoro uważasz, że żul nie ma prawa do opieki zdrowotnej to idź i zgłoś to gdzieś wyżej, może a nóż napiszą taką ustawę. A tak na zakończenie: każde życie ludzkie jest cenne.
![]() |
#951 |
ma zielone pojęcie
|
Tak, życie ludzkie jest cenne. Ale jeśli ktoś MARNUJE opiekę lekarską, to po co szesnasty raz go leczyć? Skoro on wyjdzie ze szpitala i znowu będzie robił to, co wcześniej?
Tak samo: jaki sens ma leczenie pacjenta chorego na raka płuc, który wypala paczkę papierosów dziennie? Moim zdaniem to jest zwyczajne marnowanie pieniędzy, za które można by wyleczyć kogoś, kto może jest i w mniej krytycznym stanie, ale doceni troskę lekarzy i nie będzie niweczył prób przywrócenia go do zdrowia.
#952 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Do przyjazdu karetki - właśnie... Wiesz, jakby to było takie proste to Ci ratownicy do tych pijaczków by nie jeździli. Ja się im nie dziwię, że wolą dmuchać na zimne i wysłać, bo potem są najazdy w mediach, że dyspozytorka do kogoś nie wysłała karetki i zmarł. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Co za idealizm... Nie żebym nie była za prawami człowieka itp., ale nie uważam, że każde życie jest tak samo cenne. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Tylko jak sprawdzić czy ktoś rzeczywiście się przestraszył i przestał palić? Ciężko. Ale ja takich osób nie żałuję, jeśli umierają na własne życzenie.
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I oczywiście codziennie łykają wór tabletek (za grosze - bo refundowane), które oczywiście nie pomagają, bo niby jak mają pomóc, skoro dieta jest jaka jest. I potem na każdym spotkaniu rodzinnym słychać tylko ich jęki, jacy to oni biedni, bo tu i tam coś znowu boli i kłuje, a oni na wizytę do lekarza muszę czekać miesiąc. Wiem, że to jest nieco inny przykład niż żul, którego się leczy przy każdej wizycie w szpitalu, ale i tak uważam, że to co oni robią jest szkodą dla innych ludzi, którzy przestrzegają diety i zaleceń lekarza, chcą wrócić do zdrowia i też mają problem z dostępem do lekarza. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Jezu, jak mnie wkurza coś.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Każdy lekarz/ratownik, ma obowiązek ratować każdego człowieka. A nie patrzeć pod kątem pijaka, prawnika czy kogoś jeszcze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#959 |
Konto usunięte
|
Chatul i ciri15 powiedziały wszystko w tym temacie dokładnie tak jak sądzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Konto usunięte
|
strasznue mnie wkurza, fakt, iż koleje polskie likwidują PRAWIE wszytskie połączenia, a WSZYSTKIE EKSPRESOWE do miasta RADOMIA.
Masakra, koleje w Polsce to jest tragedia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.