|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. IV
używam masek regenerujących bo pewna cudowna fryzjerka spaliła mi włosy ;/
do tego olejek arganowy, jako tako na samo wypadanie jeszcze nic nie mam ;(
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbuj też pić pokrzywe lub brać jakieś suplementy
|
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Nombre, drogie te badania na hormony, a lekarza pewnie nie uda sie wyprosić o nie tak ot sobie, spojrzy na mnie i karze sie w głowe popukać, gdzie u mnie testosteron podwyższony
![]() ![]() Nombre, a masz może trądzik???Mi krostki przed @ wyskakują ale to może z 2 sztuki na całą buzię. Użylam szamponu Vichy, zapach ładny, pieni sie świetnie ale włosów to po nim mi wyleciało chyba 2x więcej. Nie wiem, może po kilku razach sie poprawi??? |
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
No dobrze, jako pierwsza sie odważę wstawić "łysą fotkę" żebyscie nie myslały, ze mam włosy do pasa i ściemiam z problemem.Mam nadzieje, że i inne babeczki sie odważą.
|
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
POPRAWKA: Ładuję teraz zdjęcie jedno z boku ze spiętymi ( takie znalazłam sprzed 2 dni bo robiłam do pracy ) tu widać czy mi łysieje na bokach czy nie i proszę o podpowiedz bo sama nie wiem. Resztę czyli tył i czubek głowy wyślę jutro jak zrobię. Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2012-06-21 o 18:10 |
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Antuanetta Matko,ale masz cieniutkie wloski i faktycznie jest ich bardzo mało
Marie Madeleine U Ciebie też widzę prześwity....ale chyba masz w miare grube wlosy, czy tylko mi się tak wydaje? |
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to,że mamy co miesiąc okres i to my zachodzimy w ciaże, a póżniej rodzimy, nie wystarcza? Rozumiem,że mężczyźni też łysieją,ale nie mają z tym takiego problemu jak my kobitki
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Dlugosc nie ma nic do rzeczy... Ani nawet fakt ze mam w tej chwili troche ponad 7cm w obwodzie kitki tez nie ma nic do rzeczy skoro mialam wiecej.Sprobuj porownac szerokosc przedzialka na srodku (na czubku glowy) z przedzialkiem z boku (tak calkiem z boku). Czy ten na czubku glowy jest szerszy? Jesli tak, moze to wskazywac na lysienie na tle androgenowym.
|
|
|
#250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o moje tendencje do tradziku to nawet nie wiem co to jest Cytat:
Dodam zdjecie z przed 2 lat, widac jak zrobily mi sie zakola, chociaz nie zauwazylam samego wypadania wtedy. kolejne z pazdziernika zeszlego roku, wlosy wypadaly, ale zakola widac ze zarastaja I ostatanie z przed miesiaca. Przepraszam za ujecia Edytowane przez nombre Czas edycji: 2012-06-22 o 10:22 |
||
|
|
|
#251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny a ja mam wszystko na odwrot Miesiaczki co pare miesiecy tj.4-5-a nawet 6 miesiecy teraz czekam od stycznia A w styczniu miualam az 2 Karmilam piersia do 9 miecha teraz jest 3,5 roku po porodzie a ja mam dalej pokarm w piersiach i wasik ;/ Co to moze znaczyc ??
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Marie Madeleine, to ile Ci teraz dziennie wypada?
(wybaczcie, że pogrubione, ale coś mi się zacięło i nie mogę normalnie pisać ;/) Moim zdaniem to nie masz prześwitów... Ale czekam na zdjęcie całości i czubka głowy. Antuanetta, moim zdaniem masz troszkę szeroki przedziałek. Ale ja mam chyba jeszcze szerszy. Postaram się też Wam coś wrzucić.
|
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Hmm nigdy nie były lepsze. Może bylo ich ciut więcej, bo nie wypadały. Są rzadkie na całej głowie, gdziekolwiek bym zrobila przedziałek byłby taki sam
Wstawiłam zdjęcie przed ciążą i po ciąży. Same oceńcie, czy było dużo lepiej. |
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
NOMBRE Ty masz dużo włosów! Przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia.
Mi wypadło akurat dziś ( bez mycia ) około 45 i to jest jeden z najlepszych wyników ( chyba zawdzięczam to Seboradin-owi ) a w dniu mycia od 70 do 120. Jeszcze jak mieszkałam we Francji to wypadało ponad 100 każdego dnia. Też nie widzę gdzieś jakiś wielkich prześwitów, ale moim problemem jest to, że mój obwód kucyka wynosi około 5cm - czyli malutko i jak mam rozpuszczone to widzę ,że jest ich mniej niż u innych. Teraz nie wiem czy to problem ,że mi tyle wypadło czy to, że są takie cieniutkie . Wiem to dziwne, ale nie wiem jakie miałam kilka lat temu ( nie zwracałam uwagi na włosy z powodu 2 prac i studiów ), na zdjęciach starych mało widzę tylko z podstawówki na 1 co mam warkocz jest tak strasznie on gruby!
|
|
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzac na Twojego kucyka bylam pewna ze masz z 6cm , jest prawie tak gruby jak moj a ja mam 7,5 cm. Marie jestes dalej na tabletkach anty? Antuanetta co tam włosy, jakie ty masz duze oczy, piekne! Edytowane przez nombre Czas edycji: 2012-06-21 o 21:10 |
|
|
|
|
#257 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja jak tak siedze to co chwile wyciagam kilka wlosow z czupryny, oszalec mozna
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Claudiiin dziękuje. Wiesz co ja tez ostatnio wyciagam wiecej włosów, nie wiem czy te upaly maja jakis wplyw na nie.
Obserwuje ostatanio uwaznie swoje znajome, i im tez co chwile jakis wlos dynda, tylko zupelnie nie zwracaja na to uwagi, zazdroszcze im tego luzu. |
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi czy sa jakies szczegolne dni w ktorych moge zbadac te hormony czy moge w kazdej chwili ?? Prolaktyne badalam 1,5 roku po porodzie i byla ok . Tych hormonow nie robilam. Wizyte w szpitau mam 28-ego tego miesiaca z ginekologiem on moze mi zlecic te badania jesli mu pwoiem o problemie z okresem i wypadajacymi wlosami ??
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przed chwilą czesząc włosy,wyciągnęłam 93 włosy
A dziewczyny Wy może wiecie,czy powinnam na noc wiązać włosy,czy nie? A jeśli tak,to jak żeby było dobrze i wygodnie?
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, jak mysliscie czy tabletki antykoncepcyjne moga byc przyczyna nadmiernego wypadania wlosow? Miesiac tamu ginekolog zmienil mi na "troche" mocniejsze, roznia sie zawartoscia estrogenow o 0,01 mg i zastanawiam czy od nich mi wypadaja wlosy, bo tez na poczatku mialam male problemy z przyzwyczajeniem sie do nich, ale mdlosci i inne minely po tygodniu, no ale te wlosy...jestem zalamana. Zastanawiam sie tez czy raczej przyczyna moze byc farbowanie wlosow -dwukrotne <przez pewnien blad> jedna z farb byla palette, ktora ma zle opinie. No, ale czy tak dlugo wlosy moga wypadac i w takiej ilosci po farbowaniu? Minal miesiac i dalej duzo ich leci, przerzedzily sie : ((
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chociaż z drugiej strony skoro biorę tak długo to one mogą teraz robić mi zamęt w organizmie.
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Więc, jak myślicie, pozostaje mi tylko loxon???
Nombre po spectralu nie miałas linienia?? Zagęściły sie włosy?? Teraz zazdroszczę wam tych obwodów w kucyku, bo ja zawsze miałam mysi ogonek i nie mogłam czesać sie w kitkę.Nombre, Madelaine macie piękne włosy!!!!!!!!! |
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
afyra, myślę, że farba mogła spotęgować wypadanie... Też nie mam dobrego doświadczenia z Palette.
Antuanetta, ja też nie widzę dużej różnicy. Ale rzeczywiście masz piękne oczka! Co do robienia badań hormonalnych, to słyszałam że trzeba je wykonać w jakimś odpowiednim dniu cyklu. Ja śpię w warkoczu. Jak mam rozpuszczone to więcej mi wypada. Dziś wyjątkowo spałam w kitce, ale to dlatego, że się wieczorem poryczałam przez te włosy znowu i już nie miałam siły ich splatać.A próbowałyście mydełka Sesa? Dużo dobrego o nim czytałam na wypadanie! No i jest naturalne... |
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
pinacolada93 Ale w płynie, czy kostce? Ja mam złe doświadczenia z myciem włosów mydłem, słyszałam, że szare mydło pomaga na wypadanie. Umyłam w nim włosy i były baaaaardzo trudne do rozczesania
|
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze faktycznie źle to wygląda:-( Możesz napisać czego używasz do pielęgnacji? One wyglądają tak jakby zawsze były cieniutkie.
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak pisałam dodaję jeszcze zdjęcia przedziałku, całości i związane byście widziały moją lichą objętość. Nie mam nic na włosach co by dodawało objętości, ani nie suszyłam. Są jak je "Bóg stworzył"
. Lekko jeszcze wilgotne bo chciałam już wrzucić a za chwilę wychodzę i nie zdążyły dokładnie wyschnąć.
|
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
Laluna, one od zawsze są cienkie i delikatne.
Teraz używam szamponu dercos z aminexilem i ampułek dercos poprzednio był seboradin cała seria do włosów przerzedzonych radical ampułki jantar wcierka wax, alterra, isana, radical mgiełka szampon ziołowy z apteczki babuni z rozmarynem profesjonalny Loreal i matrix nadajacy objętość ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Madelain ale z ciebie chudzinka ![]() Sprawdzałaś żelazo we krwi ferrydynę?? a włosy nie są w złym stanie, też masz delikatne ale jeszcze sporo. |
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Marie Madeleine Przecież masz dużo włosków! Moja kitka nie jest taka gruba.Widzę tylko z tyłu lekkie prześwity (też takie mam)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Próbuj też pić pokrzywe lub brać jakieś suplementy

Czy to,że mamy co miesiąc okres i to my zachodzimy w ciaże, a póżniej rodzimy, nie wystarcza? Rozumiem,że mężczyźni też łysieją,ale nie mają z tym takiego problemu jak my kobitki
)
Miesiaczki co pare miesiecy tj.4-5-a nawet 6 miesiecy teraz czekam od stycznia 

. Wiem to dziwne, ale nie wiem jakie miałam kilka lat temu ( nie zwracałam uwagi na włosy z powodu 2 prac i studiów ), na zdjęciach starych mało widzę tylko z podstawówki na 1 co mam warkocz jest tak strasznie on gruby!