|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
a ja się roztelepałam cała.... miałam zamieszanie w sklepie i zawiesił się mi komputer... przyszli Państwo ze zleceniem z Nfz i wydałam im towar na kod, którego jeszcze NFZ nie zaakceptował. Wniosek został u mnie, towar poszedł, ja się zorientowałam teraz i ryczę za ladą, bo nie wiem co robić
nie wiem co w takiej sytuacji się robie, bo ja juz wniosków dalej nie posyłam
|
|
|
|
#3542 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zmykam szykować się na wizytę, trzymajcie kciuki
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 mam kciuki |
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
hope nie wolno się denerwować, bo to Dzidzi szkodzi!!! Nie masz się z kim skonsultować??? Albo numer telefonu do tych państwa???
Delicjanko 35?! kosmos![]() dobrze, że ja nie muszę jeździć autobusami bo bym się wykończyła, wszystko staram się tak umawiać, żeby mąż mógł mnie zawieźć ![]() Dziewczyny powiedzcie mi - to usg prenatalne robi się przez brzuch czy dowcipnie???
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
Insolito ja również trzymam kciuki za udaną wizytę
![]() Hope będzie dobrze! niestety nam cięzarnym teraz wszystko się miesza w głowie, ja tez taka roztrzepana chodzę , juz bym raz pod samochód wpadła :P U mnie tez okropne mdłości, od rana do wieczora dzień w dzień, a głodna jestem starsznie i nie wiem juz co mam jeśc bo od wszystkiego mnie odrzuca. Teraz w ciązy dostrzegam ile na świecie jest różnych zapachow a raczej smrodu, wszędzie czuć kebaby, wódkę i papierosy |
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż już powiedziałam szefff, no to, że tłumaczyła żeby sprawdzić kody w programie tylko że mi się wszystko zawiesiło, oni sobie zaczęli towar wybierać i ja z rozpędu im go wydałam... mówię żeby mi potrąciła 100 - łaską Pańska, że to nie był towar w kwocie 600 np..
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
w jakim klubie bo chyba coś przeoczyłam....
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obudziła się skubana.
|
|||
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34847862]
Spokojnie, jeśli oni z przychodni są to trzeba przychodnię poprosić, by się z nimi skontaktowała [/QUOTE] wy robiłyście z rana a ja robiłam pod wieczór w knajpie |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Ja test robiłam po komunii chrześnicy męża
o 21.
|
|
|
|
#3552 |
|
Raczkowanie
|
To macie pory i miejsca na teściki
ha ha ha straszny ten dzień dzisiaj... pospałabym normalnie... P.S. zawsze się zastanawiałam do czego służy naparstek ale dzisiaj jak robiłam ten kocyk i na palcu mam skórkę zdartą to już wiem do czego... ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Co polecacie zapobiegawczego na rozstępy?
|
#3553 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Jesteś już doświadczoną mamusią, więc wiesz co i jak ![]() Cytat:
[QUOTE=iskierka0310;348390 84]hello... taka była u nas wczoraj burza,ze siedziałam pod kołdrą przytulona do mojej córci(spała jak kamień),trzaskało,błyskał o aż w koncu prądu brakło....bałam sie jak cholera ![]() piszecie o relacjach z rodzina..ja jestem z robitej rodziny....moja moja zmarła 2 lata temu,była alkoholiczka i wóda ja wykonczyła.Ojciec ma straszny charakter,uparty i wszystko wie najlepiej.Po rozwodzie rodziców mieszkałam najpierw z matka i jej konkubinem,potem z ojcem i jego konkubiną.Wyprowadziłąm sie z domu zaraz po maturze bo sie nie dało wytrzymac z ojca naukami i nakazami.Zamieszkałam wtedy z chłopakiem,teraz z moim obecnym męzem.Oczywistym jest fakt ,ze ojciec jego nie akceptował i tak jest do tej pory.Nawet na wesele nie przyszedł.Nasze kontakty sa słabe i z reguły konczą sie awantura.Dlatego tez olałam cała sprawe i unikam kontyaktów z nim. Mama przez to wielki spokój i satysfakcje,ze mi nic nie może wypomniec. Powiedziałm mu ostatnio tylko o drugiej ciąży to mi sie zapytał,po co mi to?? tak mnie tym wk....ł,ze nie zamierzam mu nawet na dzien ojca życzen składać. Smutne Ja też miałam b.trudne dzieciństwo przez ojca (alkohol). Po wielu latach mu wybaczyłam i teraz dopiero jak jestem dorosłą kobietą to mogę z nim normalnie porozmawiać i nawet! mogę na niego liczyć. Chyba zrozumiał co stracił...Cytat:
Cytat:
Mamy 2 psy ze schroniska, najukochańsze i najwierniejsze. Cytat:
Gdybym pracowała w kuchni to chyba bym zeszła. Ogólnie b.lubię gotować, ale teraz mam takie straszne mdłości i tak drażnią mnie zapachy, że ledwie funkcjonuje. Od 2 dni nie mogę prawie nic jeść, bo na sam widok mi się cofa
|
|||||
|
|
|
#3554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3555 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=suzi31;34848554]Hej
![]() Rzeczywiście żeby coś więcej zobaczyć (niż sam pęcherzyk) o trzeba poczekać. Z drugiej strony, jeśli jest obawa że ciąża może by np. zagrożona to lepiej iść szybciej. Jesteś już doświadczoną mamusią, więc wiesz co i jak ![]() Sprawdzałam jeszcze przed zajściem i wyszła dziewczynka. Ponoć sprawdzalność tego kalendarzyka jest duża. Ciekawe. Cytat:
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie, choc ja i tak pewnie od nich nie ucieknę. Odziedziczyłam skłonność do rozstępów po mamie niestety
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj sobie zakupiłam oliwke panten i krem Pharmaceris http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...epy-150ml.html do tej pory używałam tylko oliwki bambino, ale ten zapach... i balsam babydream przeciw rozstępom.. ale znowu zapach... fuuuj a ten z pharmaceris ma ładny
|
|
|
#3558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mimo wszystko wolałabym tego uniknąć. A teraz jakoś zaczną powiększać się piersi a tam rozstępy też uwielbiają wychodzić...
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
mi wyszła dziewczynka
Powiedzcie mi, jak to jest z piciem czerwonego wina, gdzies kiedys wyczytałam, że można lampke od czasu do czasu, że to zdrowe nawet
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Boże... Muszę zacząć przyjmować folik... Zapomniałam...
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś ostatnio czytałam o tym, chyba w gazecie, że nie można ani kropli, tzn. jakiś lekarz ginekolog tak odpowiedział na pytanie jakiejś kobietki.
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-06-21 o 18:31 |
|
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam tez srednio wierze w te kalendarzyki co bedzie to bedzie aby bylo zdrowe i wszystko na miejscu mialo
w mojej poprzedniej ciazy trzy ostatnie miesiace lezalam w szpitalu i naogladalam sie takich rzeczy ze do konca to przezywalam horror jak juz zrobili mi cesarke a tz zamilkl to darlam sie czemu nic nie mowi i czy wszystko ok a on poprostu zaniemowil z wrazenia Zazdroszcze tym co nie pracuja sama z checia bym sie pobyczyla ale tu za chorobowe wychodza liche pieniadze wiec musze sie pomeczyc poki moge |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety bzdura. Wszelkie napoje zawierające alkohol w ciąży są zakazane.
|
|
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
witaj w klubie mam podobna sytuacje
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajjj ja nie wiem co z tym moim wolnym czasem zrobie do października ... książki pozostają a reszta czasu hmmm forum haha
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Bokeh - masz talent do zdjęć. Cudne są
Zrób mi za parę miesięcy sesje z brzuchem ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Ja pracę licencjacką muszę napisać.. rozdział albo najlepiej dwa...
|
#3567 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak. Odkleja mi się kosmówka Plamienia od 14 dni, wczoraj było dużo lepiej, już się ucieszyłam - a dziś znów to samo. Od 2,5 tyg. leżę (strzelili mi 6 czerwca operację - usunięcie ciąży pozamacicznej, której nie było, a 8-go okazało się, że jest ciąża prawidłowo zagnieżdżona). Mam pocieszycielkę - 1,5 roczną córkę
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tym "dobrodziejstwie" picia czerwonego wina w ciąży to usłyszczeć jeszcze można od ginów starej daty, ale to bzdura. NIGDY nie wiadomo, od jakiej ilości % występuje FAS, za to skutki są nieuleczalne. Cytat:
Jak ja się cieszę, ze teraz nic nie muszę pisać Z córką mgr pisałam, tyle dobrze, że sama sobie wymyśliłam temat, który mnie interesował i miałam kupę materiałów |
||
|
|
|
#3570 |
|
BAN stały
|
Wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj (po ROKU czasu) odebraliśmy od kamerzysty nasz film z wesela i zdjęcia. jejku..ale mi się wszystko przypomniało
byłam też dzisiaj u kosmetyczki na pedicure i hennie brwi - matko jaka mi ciemna wyszła haha, wyglądam jak wampir ![]() jutro wizyta o 11 rano...stres jest. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

obudziła się skubana.

sama z checia bym sie pobyczyla ale tu za chorobowe wychodza liche pieniadze wiec musze sie pomeczyc poki moge