Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 18:53   #691
Steely
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Przepra-a-a-aszam ^^" Mówię, paskudna panikara ze mnie i wolę zapytać niż 3 tygodnie się martwić ''
Steely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:32   #692
gabi1989
Rozeznanie

kochałam się dziś rano z facetem, pękła gumka, przed chwilą dostałam okres, czy według Was są duże "szanse" na to, że zajdę w ciążę?
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 14:42   #693
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez gabi1989 Pokaż wiadomość
kochałam się dziś rano z facetem, pękła gumka, przed chwilą dostałam okres, czy według Was są duże "szanse" na to, że zajdę w ciążę?
Jeśli to faktycznie okres, to szanse na ciążę są właściwie zerowe Miałaś dzisiaj dostać ten okres?
Stary 2012-06-20, 14:48   #694
gabi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeśli to faktycznie okres, to szanse na ciążę są właściwie zerowe Miałaś dzisiaj dostać ten okres?
Miałam dostać w niedzielę
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 08:04   #695
katherina23
Przyczajenie

Hey dziewczynki!! Słuchajcie, zwracam się do was z następującą sprawą. Otóż: Wczoraj pieściłam się z chłopakiem. Robiłam mu dobrze ustami, ale potem na chwilę go " dosiadłam". Trwało to góra 2 minuty po czym on mówi że muszę już zejść i domyśliłam się, że jest blisko ( nie mieliśmy gumki) no więc zzeszłam, podotykałąm go max 5 sekund i doszedł. I teraz... Później on robił mi dobrze ustami i stwierdził, że jestem mokra w środku i ( bo on ma schize na pkcie tego czy mam dni płodne czy nie:P ) mam ciągnący śluz, tak ze mozna miedzy palcami rozciagnac, lepki... Troche mnie to zastanawia, bo ogólnie cykle mam między 28(raz miałam 27, ale nigdy krócej) , a 35 dni, te "zabawy" miały miejsce 8 dnia cyklu. Cykl zaczął mi sie 13 czerwca, a definitywny koniec krwawienia był w poniedziałek, 18 czerwca. Poza tym dopytywał się chłopak, czy jak zeszłam z niego, czy nic "juz" nie wystrzeliłom cczy dopiero po tym jak zaczęłam go dotykać, bo on już czuł ze dochodzi jak ja zeszłam, ale naprawede nic nie było a wiem, że on potrafi się kontrolować. Chodzi mi o to, czy to mogły być już dni płodne? nie za wcześnie? nigdy tak wcześnie nie miałam. Czytałam też ( na stronie z metodą billingsów), że są 2 typy jakby objawów po krwawieniu: suchy, kiedy kobieta nie ma śluzu i po prostu jest sucho, i zazwyczaj tak miałam od razu po, albo typ mokry, gdzie jest śluz, jest wilgotno ale nie jest to sluz płodny...sama już nie wiem co o tym sądzić(
katherina23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 09:02   #696
Parvanti
Zadomowienie

katherina23 samą obserwacją śluzu nie stwierdzisz, czy miałaś dni płodne czy nie. Stosunek bez zabezpieczenia=możliwość ciąży.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 09:20   #697
katherina23
Przyczajenie

aha. a co jeszcze jest niezbędne? Zastanawia mnie to, bo z tego co pamiętam zazwyczaj po krwawieniu był czas "suchy".. a jak to jest z "typem wilgotnym" wystepującym u niektórych kobiet po okresie, jak sugeruje się w metodzie billingsów?? bo wg nich to jest czas niepłodny i wydzielina która występuja, nadająca uczucie wilgotności itd, jest śluzem niepłodnym. Ale czy jest możliwe, zeby sluz niepłodny rozciagnac miedzy palcami??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 09:21   #698
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez katherina23 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki!! Słuchajcie, zwracam się do was z następującą sprawą. Otóż: Wczoraj pieściłam się z chłopakiem. Robiłam mu dobrze ustami, ale potem na chwilę go " dosiadłam". Trwało to góra 2 minuty po czym on mówi że muszę już zejść i domyśliłam się, że jest blisko ( nie mieliśmy gumki) no więc zzeszłam, podotykałąm go max 5 sekund i doszedł. I teraz... Później on robił mi dobrze ustami i stwierdził, że jestem mokra w środku i ( bo on ma schize na pkcie tego czy mam dni płodne czy nie:P ) mam ciągnący śluz, tak ze mozna miedzy palcami rozciagnac, lepki... Troche mnie to zastanawia, bo ogólnie cykle mam między 28(raz miałam 27, ale nigdy krócej) , a 35 dni, te "zabawy" miały miejsce 8 dnia cyklu. Cykl zaczął mi sie 13 czerwca, a definitywny koniec krwawienia był w poniedziałek, 18 czerwca. Poza tym dopytywał się chłopak, czy jak zeszłam z niego, czy nic "juz" nie wystrzeliłom cczy dopiero po tym jak zaczęłam go dotykać, bo on już czuł ze dochodzi jak ja zeszłam, ale naprawede nic nie było a wiem, że on potrafi się kontrolować. Chodzi mi o to, czy to mogły być już dni płodne? nie za wcześnie? nigdy tak wcześnie nie miałam. Czytałam też ( na stronie z metodą billingsów), że są 2 typy jakby objawów po krwawieniu: suchy, kiedy kobieta nie ma śluzu i po prostu jest sucho, i zazwyczaj tak miałam od razu po, albo typ mokry, gdzie jest śluz, jest wilgotno ale nie jest to sluz płodny...sama już nie wiem co o tym sądzić(
Jak najbardziej mógł to być dzień płodny
14 dni po stosunku zrób test z moczu albo 10 dni po stosunku zrób test z krwi w przychodni.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
katherina23 samą obserwacją śluzu nie stwierdzisz, czy miałaś dni płodne czy nie.
Są metody jedynie objawowe Między innymi wspomniana wyżej metoda Billingsów. A granicę I i II fazy często nawet w metodach objawowo-termicznych wyznacza się tylko na podstawie śluzu.
Tylko trzeba pamiętać, że metody objawowe są mniej skuteczne niż objawowo-termiczne, a sama niepłodność przedowulacyjna to niepłodność względna. Bywa, że owulacja przyjdzie szybciej niż się tego spodziewamy.
Stary 2012-06-21, 09:28   #699
katherina23
Przyczajenie

dzięki wam za wyczerpujące odp. A czy moglo to byc spowodowane podnieceniem, tzn mogl to byc sluz podniecenia>? taki odpowiednik meskiego preejakulatu?
Stary 2012-06-21, 10:05   #700
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez katherina23 Pokaż wiadomość
dzięki wam za wyczerpujące odp. A czy moglo to byc spowodowane podnieceniem, tzn mogl to byc sluz podniecenia>? taki odpowiednik meskiego preejakulatu?
Masz na myśli wydzielinę gruczołów Bartholina, tak? Owszem, to mogła być ta wydzielina Ale równie dobrze mógł to być śluz typu płodnego.
Raz, że nie jest to dziwne (sama w 28-dniowym cyklu potrafiłam mieć 8. dnia śluz typu płodnego, choć nie tej najwyższej jakości), a dwa, że ten cykl przecież nie musi trwać 28 dni, mógł mieć powiedzmy 25 dni, o czym nie wiedziałaś, bo i skąd
Stary 2012-06-21, 10:13   #701
katherina23
Przyczajenie

No tak, jasne, nie moge przewidziec ile trwać będzie cykl. Spytałam go, jaka byłam, kiedy włożyl 1 raz palec ( tylko że też...to już było po lizaniu i po tym jak ja mu zrobiłam dobrze..) i powiedzieć że było..wilgotno..nie mokro, ale tak..wilgotno. Faktem jest, że byłam nieźle podniecone kiedy robił mi dobrze i trochę to trwało.. Poproszę go, żeby dzisiaj sprawdził i mi powiedział jaka jestem ( wiem, że to dziwne, ale wiole jak on to robi, jak ja to robie jakoś tak..dziwnie się z tym czuje:P )

aa i jeszcze jedno. Kiedy na samym początku robiłam ja mu dobrze, i on mnie dotknął, ale nie wkładał do środka tylko tak na zewnątrz, to stwierdził, że byłam sucha.

Edytowane przez katherina23
Czas edycji: 2012-06-21 o 10:14
Stary 2012-06-21, 10:31   #702
Czekoladowa1989
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, pojawił się u mnie nietypowy problem...
Współżyję ze swoim chłopakiem regularnie, następnego dnia po ostatnim stosunku (czyli rano 19 czerwca ) zauważyłam plamienie takie ni to brązowe, ni to z krwią PRZED spodziewaną miesiączką (ostatnia była 28 maj- 2 czerwca, spodziewam się kolejnej dopiero 28 czerwca). Trwało to 3 dni, dzisiaj natomiast plamienie jest minimalnie bardziej obfite, wygląda na BARDZO, BAAARDZO skąpy okres (teoretycznie wystarczyła by jedna wkładka na cały dzień, tak tego mało).
Wcześniej nigdy nie miałam takiego problemu, a miesiączkuję już od ponad 10 lat- żadnych plamień owulacyjnych itp... Nie stosuję tabletek,plastrów, wtedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia-ale nie skończył we mnie (wiem wiem, głupie), nigdy nie miałam nadżerki, torbieli i innych dolegliwości, miesiąc temu byłam u ginekologa, który nie stwierdził żadnych anomalii, cytologia także w najlepszym porządku.
Zastanawiam się, czy to nie ciąża... A może hormony mi zaczęły szaleć?
Test ciążowy zrobię w dniu planowanego okresu, jeśli się nie pojawi. Do ginekologa jestem zarejestrowana dopiero na sierpień, ale szukam takiego, gdzie uda się wcześniej...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Słyszałam o plamieniu implantacyjnym , zastanawiam się, czy to aby nie to...tylko nie wiem, czy możliwe aby trwało 3 dni (albo dłużej). Bo na typowy okres mi to nie wygląda. Dodam, że nic mnie nie boli, nie dokucza mi przeziębienie itp.
Czekoladowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 11:07   #703
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1989 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, pojawił się u mnie nietypowy problem...
Współżyję ze swoim chłopakiem regularnie, następnego dnia po ostatnim stosunku (czyli rano 19 czerwca ) zauważyłam plamienie takie ni to brązowe, ni to z krwią PRZED spodziewaną miesiączką (ostatnia była 28 maj- 2 czerwca, spodziewam się kolejnej dopiero 28 czerwca). Trwało to 3 dni, dzisiaj natomiast plamienie jest minimalnie bardziej obfite, wygląda na BARDZO, BAAARDZO skąpy okres (teoretycznie wystarczyła by jedna wkładka na cały dzień, tak tego mało).
Wcześniej nigdy nie miałam takiego problemu, a miesiączkuję już od ponad 10 lat- żadnych plamień owulacyjnych itp... Nie stosuję tabletek,plastrów, wtedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia-ale nie skończył we mnie (wiem wiem, głupie), nigdy nie miałam nadżerki, torbieli i innych dolegliwości, miesiąc temu byłam u ginekologa, który nie stwierdził żadnych anomalii, cytologia także w najlepszym porządku.
Zastanawiam się, czy to nie ciąża... A może hormony mi zaczęły szaleć?
Test ciążowy zrobię w dniu planowanego okresu, jeśli się nie pojawi. Do ginekologa jestem zarejestrowana dopiero na sierpień, ale szukam takiego, gdzie uda się wcześniej...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Słyszałam o plamieniu implantacyjnym , zastanawiam się, czy to aby nie to...tylko nie wiem, czy możliwe aby trwało 3 dni (albo dłużej). Bo na typowy okres mi to nie wygląda. Dodam, że nic mnie nie boli, nie dokucza mi przeziębienie itp.
Tak, mogło to być krwawienie okołoowulacyjne albo krwawienie implantacyjne. Zdarza się, że trwają one tak długo.
Stary 2012-06-21, 11:41   #704
Czekoladowa1989
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź... Nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego (a dziewczyny, które miały twierdziły, że trwają z 2-3 dni w połowie cyklu, u mnie to już 4 dzień a zaczęło się w 22 dniu cyklu- cykle mam zwykle 30-32 dniowe). I naczytałam się, że niewielka ilość krwi może być też spowodowana niedomogą luteinową albo innymi zaburzeniami hormonalnymi. Ewentualnie nadżerką- tylko nie wiem,czy nadżerka może rozwinąć się w ciągu miesiąca? Zrobię test i pojawię się u lekarza, by mieć pewność co do swego stanu.
Czekoladowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:12   #705
kobietazz
Przyczajenie

preejakulat, wkładanie palca

Witam. Mój chłopak przed wlozeniem palca do moich miejsc intymnych( nie do pochwy, tylko tam gdzie sie zaczyna wagina) dotykał swojego penisa na którym był preejakulat, jestem 2 dni po okresie tzn skonczyl mi sie 19 czerwca, dodam że wsadzil ten palec po około 3 minutach. Czy są jakieś szanse na ciąże ?
kobietazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:32   #706
kasicka7
Przyczajenie

Hejka. Moim problemem jest to że z chlopakiem kochalismy sie 10 maja, 12 zrobilam test ktory nic nie wykazal, 25 dostalam okresu.. w czerwcu zaczelo bolec mnie podbrzusze, czesto oddaje mocz, od tygodnia mam mdlosci...co prawda dostalam okresu ale o tydz za wczesnie...jest jakies prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?
kasicka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:36   #707
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kasicka7 Pokaż wiadomość
Hejka. Moim problemem jest to że z chlopakiem kochalismy sie 10 maja, 12 zrobilam test ktory nic nie wykazal
A jak po dwóch dniach test mógłby cokolwiek wykazać?

Jest w ogóle szansa, że jesteś w ciąży? Zabezpieczyliście się?
Stary 2012-06-21, 17:38   #708
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasicka7 Pokaż wiadomość
Hejka. Moim problemem jest to że z chlopakiem kochalismy sie 10 maja, 12 zrobilam test ktory nic nie wykazal, 25 dostalam okresu.. w czerwcu zaczelo bolec mnie podbrzusze, czesto oddaje mocz, od tygodnia mam mdlosci...co prawda dostalam okresu ale o tydz za wczesnie...jest jakies prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?
Skoro dostałaś dwóch miesiaczek to nie jestes w ciazy
tak na przyszlosc, test jest wiarygodny najwczesniej 14 dni od niezabezpieczonego stosunku, możesz powtórzyć dla pewności, z pierwszego moczu, rano.
Stary 2012-06-21, 17:38   #709
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: preejakulat, wkładanie palca

tak, będą trojaczki

dziewczyno, palcem się nie zapładnia, nie wiem czy wiesz.
Stary 2012-06-21, 17:39   #710
kasicka7
Przyczajenie

nie zabezpieczalismy sie.. dzieki za odpowiedz na przyszlosc bede madrzejsza
kasicka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:39   #711
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Ciążą gwarantowana.
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:52   #712
kobietazz
Przyczajenie

Czyli nie ma szans na ciąże? proszę nie zartujcie bo zaraz padnę chyba!
Stary 2012-06-21, 18:25   #713
pszczolka_maja1979
Raczkowanie

Wg mnie tym razem nikłe szanse abyś była w ciąży, choćby z tej racji że masz prawdopodobnie jeszcze dni nie płodne. Nie mniej jednak lepiej uważać na takie zabawy, bo następnym razem jego palce mogą zawędrować głębiej, a jak faktycznie będą czymś umazane, to kto wie...
pszczolka_maja1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:34   #714
lala2506
Zakorzenienie

Lato się zaczęło, konferencje w szkołach pewnie już porobione, kwalifikacja zakończona to i wątków wysyp zaraz będzie. W zależności od tego, który od kciuka to był palec tyle będzie dzieci. Jeśli włożył Ci najmniejszy to zostaniesz mamą pięcioraczków I czy włożył jeden? Bo jak najmniejszy prawej ręki i środkowy tej samej to wyniki się dodaje -> ośmioraczki, a jakby włożył mały palec prawej i środkowy lewej to się mnoży -> piętnaścioro dzieci Plemniki oczywiście się zachowają z owych palców i w przeciągu kilku lat urodzisz trzykrotnie pięcioraczki z koczujących przez lata plemników
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:39   #715
kobietazz
Przyczajenie

No dzięki xd
Stary 2012-06-21, 18:47   #716
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Ciąża jak nic, moje gratulacje

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:04   #717
kobietazz
Przyczajenie

moze ktos napisac w koncu dobrze i na temat? przynajmniej na przyszly raz bede wiedziala wszystko!
Stary 2012-06-21, 19:05   #718
kobietazz
Przyczajenie

moze ktos mi normalna odpowiedz dac ? bo chce miec wiedze juz na przyszlosc a w inetrnecie nie moglam znalezc takiego samego tematu.
Stary 2012-06-21, 19:12   #719
kobietazz
Przyczajenie

może ktos mi dac w koncu dobra odpowiedz na ten temat? bo takie zartowanie rozsmiesza ale tez straszy, na przyszlosc chcialabym wiedziec juz wiecej!
Stary 2012-06-21, 19:47   #720
Kaaef
Zadomowienie

Jeszcze nie wymiotujesz? oO.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości