|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Przepra-a-a-aszam ^^" Mówię, paskudna panikara ze mnie i wolę zapytać niż 3 tygodnie się martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
kochałam się dziś rano z facetem, pękła gumka, przed chwilą dostałam okres, czy według Was są duże "szanse" na to, że zajdę w ciążę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczynki!! Słuchajcie, zwracam się do was z następującą sprawą. Otóż: Wczoraj pieściłam się z chłopakiem. Robiłam mu dobrze ustami, ale potem na chwilę go " dosiadłam". Trwało to góra 2 minuty po czym on mówi że muszę już zejść i domyśliłam się, że jest blisko ( nie mieliśmy gumki) no więc zzeszłam, podotykałąm go max 5 sekund i doszedł. I teraz... Później on robił mi dobrze ustami i stwierdził, że jestem mokra w środku i ( bo on ma schize na pkcie tego czy mam dni płodne czy nie:P ) mam ciągnący śluz, tak ze mozna miedzy palcami rozciagnac, lepki... Troche mnie to zastanawia, bo ogólnie cykle mam między 28(raz miałam 27, ale nigdy krócej) , a 35 dni, te "zabawy" miały miejsce 8 dnia cyklu. Cykl zaczął mi sie 13 czerwca, a definitywny koniec krwawienia był w poniedziałek, 18 czerwca. Poza tym dopytywał się chłopak, czy jak zeszłam z niego, czy nic "juz" nie wystrzeliłom cczy dopiero po tym jak zaczęłam go dotykać, bo on już czuł ze dochodzi jak ja zeszłam, ale naprawede nic nie było a wiem, że on potrafi się kontrolować. Chodzi mi o to, czy to mogły być już dni płodne? nie za wcześnie? nigdy tak wcześnie nie miałam. Czytałam też ( na stronie z metodą billingsów), że są 2 typy jakby objawów po krwawieniu: suchy, kiedy kobieta nie ma śluzu i po prostu jest sucho, i zazwyczaj tak miałam od razu po, albo typ mokry, gdzie jest śluz, jest wilgotno ale nie jest to sluz płodny...sama już nie wiem co o tym sądzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
katherina23 samą obserwacją śluzu nie stwierdzisz, czy miałaś dni płodne czy nie. Stosunek bez zabezpieczenia=możliwość ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Przyczajenie
|
aha. a co jeszcze jest niezbędne? Zastanawia mnie to, bo z tego co pamiętam zazwyczaj po krwawieniu był czas "suchy".. a jak to jest z "typem wilgotnym" wystepującym u niektórych kobiet po okresie, jak sugeruje się w metodzie billingsów?? bo wg nich to jest czas niepłodny i wydzielina która występuja, nadająca uczucie wilgotności itd, jest śluzem niepłodnym. Ale czy jest możliwe, zeby sluz niepłodny rozciagnac miedzy palcami??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() 14 dni po stosunku zrób test z moczu albo 10 dni po stosunku zrób test z krwi w przychodni. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Tylko trzeba pamiętać, że metody objawowe są mniej skuteczne niż objawowo-termiczne, a sama niepłodność przedowulacyjna to niepłodność względna. Bywa, że owulacja przyjdzie szybciej niż się tego spodziewamy.
![]() |
#699 |
Przyczajenie
|
dzięki wam za wyczerpujące odp. A czy moglo to byc spowodowane podnieceniem, tzn mogl to byc sluz podniecenia>? taki odpowiednik meskiego preejakulatu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Raz, że nie jest to dziwne (sama w 28-dniowym cyklu potrafiłam mieć 8. dnia śluz typu płodnego, choć nie tej najwyższej jakości), a dwa, że ten cykl przecież nie musi trwać 28 dni, mógł mieć powiedzmy 25 dni, o czym nie wiedziałaś, bo i skąd ![]()
![]() |
#701 |
Przyczajenie
|
No tak, jasne, nie moge przewidziec ile trwać będzie cykl. Spytałam go, jaka byłam, kiedy włożyl 1 raz palec ( tylko że też...to już było po lizaniu i po tym jak ja mu zrobiłam dobrze..) i powiedzieć że było..wilgotno..nie mokro, ale tak..wilgotno. Faktem jest, że byłam nieźle podniecone kiedy robił mi dobrze i trochę to trwało.. Poproszę go, żeby dzisiaj sprawdził i mi powiedział jaka jestem ( wiem, że to dziwne, ale wiole jak on to robi, jak ja to robie jakoś tak..dziwnie się z tym czuje:P )
aa i jeszcze jedno. Kiedy na samym początku robiłam ja mu dobrze, i on mnie dotknął, ale nie wkładał do środka tylko tak na zewnątrz, to stwierdził, że byłam sucha. Edytowane przez katherina23 Czas edycji: 2012-06-21 o 10:14 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, pojawił się u mnie nietypowy problem...
Współżyję ze swoim chłopakiem regularnie, następnego dnia po ostatnim stosunku (czyli rano 19 czerwca ) zauważyłam plamienie takie ni to brązowe, ni to z krwią PRZED spodziewaną miesiączką (ostatnia była 28 maj- 2 czerwca, spodziewam się kolejnej dopiero 28 czerwca). Trwało to 3 dni, dzisiaj natomiast plamienie jest minimalnie bardziej obfite, wygląda na BARDZO, BAAARDZO skąpy okres (teoretycznie wystarczyła by jedna wkładka na cały dzień, tak tego mało). Wcześniej nigdy nie miałam takiego problemu, a miesiączkuję już od ponad 10 lat- żadnych plamień owulacyjnych itp... Nie stosuję tabletek,plastrów, wtedy kochaliśmy się bez zabezpieczenia-ale nie skończył we mnie (wiem wiem, głupie), nigdy nie miałam nadżerki, torbieli i innych dolegliwości, miesiąc temu byłam u ginekologa, który nie stwierdził żadnych anomalii, cytologia także w najlepszym porządku. Zastanawiam się, czy to nie ciąża... A może hormony mi zaczęły szaleć? Test ciążowy zrobię w dniu planowanego okresu, jeśli się nie pojawi. Do ginekologa jestem zarejestrowana dopiero na sierpień, ale szukam takiego, gdzie uda się wcześniej... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Słyszałam o plamieniu implantacyjnym , zastanawiam się, czy to aby nie to...tylko nie wiem, czy możliwe aby trwało 3 dni (albo dłużej). Bo na typowy okres mi to nie wygląda. Dodam, że nic mnie nie boli, nie dokucza mi przeziębienie itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#704 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź... Nigdy nie miałam plamienia owulacyjnego (a dziewczyny, które miały twierdziły, że trwają z 2-3 dni w połowie cyklu, u mnie to już 4 dzień a zaczęło się w 22 dniu cyklu- cykle mam zwykle 30-32 dniowe). I naczytałam się, że niewielka ilość krwi może być też spowodowana niedomogą luteinową albo innymi zaburzeniami hormonalnymi. Ewentualnie nadżerką- tylko nie wiem,czy nadżerka może rozwinąć się w ciągu miesiąca? Zrobię test i pojawię się u lekarza, by mieć pewność co do swego stanu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Przyczajenie
|
preejakulat, wkładanie palca
Witam. Mój chłopak przed wlozeniem palca do moich miejsc intymnych( nie do pochwy, tylko tam gdzie sie zaczyna wagina) dotykał swojego penisa na którym był preejakulat, jestem 2 dni po okresie tzn skonczyl mi sie 19 czerwca, dodam że wsadzil ten palec po około 3 minutach. Czy są jakieś szanse na ciąże ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Przyczajenie
|
Hejka. Moim problemem jest to że z chlopakiem kochalismy sie 10 maja, 12 zrobilam test ktory nic nie wykazal, 25 dostalam okresu.. w czerwcu zaczelo bolec mnie podbrzusze, czesto oddaje mocz, od tygodnia mam mdlosci...co prawda dostalam okresu ale o tydz za wczesnie...jest jakies prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jest w ogóle szansa, że jesteś w ciąży? Zabezpieczyliście się?
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak na przyszlosc, test jest wiarygodny najwczesniej 14 dni od niezabezpieczonego stosunku, możesz powtórzyć dla pewności, z pierwszego moczu, rano.
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preejakulat, wkładanie palca
tak, będą trojaczki
![]() dziewczyno, palcem się nie zapładnia, nie wiem czy wiesz.
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
nie zabezpieczalismy sie.. dzieki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
Ciążą gwarantowana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Przyczajenie
|
Czyli nie ma szans na ciąże? proszę nie zartujcie bo zaraz padnę chyba!
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Wg mnie tym razem nikłe szanse abyś była w ciąży, choćby z tej racji że masz prawdopodobnie jeszcze dni nie płodne. Nie mniej jednak lepiej uważać na takie zabawy, bo następnym razem jego palce mogą zawędrować głębiej, a jak faktycznie będą czymś umazane, to kto wie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Lato się zaczęło, konferencje w szkołach pewnie już porobione, kwalifikacja zakończona to i wątków wysyp zaraz będzie. W zależności od tego, który od kciuka to był palec tyle będzie dzieci. Jeśli włożył Ci najmniejszy to zostaniesz mamą pięcioraczków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Przyczajenie
|
No dzięki xd
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Ciąża jak nic, moje gratulacje
![]()
![]() |
#717 |
Przyczajenie
|
moze ktos napisac w koncu dobrze i na temat? przynajmniej na przyszly raz bede wiedziala wszystko!
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Przyczajenie
|
moze ktos mi normalna odpowiedz dac ? bo chce miec wiedze juz na przyszlosc a w inetrnecie nie moglam znalezc takiego samego tematu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Przyczajenie
|
może ktos mi dac w koncu dobra odpowiedz na ten temat? bo takie zartowanie rozsmiesza ale tez straszy, na przyszlosc chcialabym wiedziec juz wiecej!
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie wymiotujesz? oO.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.