|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
a ja zrobiłam sobie spacerka, zaszłam na szejka do maca truskawkowego dużego
po czym dalej na spacerek po okolicy, do Biedro po mleko... posiedziałam w parku... jak przyjemnie na dworze, zielono i lekko 19 stopni, co jakiś czas coś lekko pokapuje nogi mnie bolą, a brzuch wcale nie chce (nawet szyjka kuć przestała) dzieć zadowolony jeździ mi piętą po boku ![]() i to by było na tyle z mojego dzisiejszego rodzenia
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
dziewczyny- czy na czas mojego pobytu w szpitalu Tz-etowi należy się opieka? Czy może ją dostać z chwilą przyjęcia mnie do szpitala czy dopiero od narodzenia dziecka?
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Alfa- moja dzisiaj tak kopała, że myślałam, że chce skórę przerwać i wyjść...
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyjdziesz to i owszem, tak mi kiedyś lekarz mówił... mi wylazły rozstępy w miejscu gdzie najczęściej dupkę Wiktor wypycha ...
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- no to fatalnie, tak mi się kojarzyło
będę rodzić sama.... Tz-et niby mógłby wyjść z pracy jak się coś zacznie dziać ale nie dostanie urlopu za ten dzień a jak Kasia się urodzi po zakończeniu jego pracy to urlop okolicznościowy się mu nie będzie należał bo dziecka jeszcze nie było... KAŚKA- wyłazisz zaraz a jak nie to proszę siedzieć do soboty bo inaczej Taty z nami nie będzie! ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- jedne z upatrzonych do kuchni http://www.porcelanite.es/71160_es/R...oraci%C3%B3n./ http://www.google.pl/imgres?q=revest...IzYnCBg&zoom=1
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-06-21 o 18:42 |
|
|
|
#4205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha, ja mam to samo, inutil tak mnie przekonała swoim melodyjnym głosem, że idę do kuchni bo mam w szafce bananową Cytat:
|
||
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko piękny ten zestaw do łazienki, ale pamiętaj, że na czarnym będzie widać każdą kropkę wody, a na białym wszystko inne.
Alfa narobiłaś mi smaka na szejka
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze kojarzę, że u twojego tż podobnie jak u mojego urlop na żądanie nie istnieje? u mnie tż raczej da radę, ma dni wolne (duuużo za nadgodziny i służby w weekendy), no i urlop w razie czego, wiadomo dużo zależy od tego jaka jest sytuacja w pracy, u niego jest w miare normalnie i jakiś problemów w takich sytuacjach nie ma... a może wszystko się zacznie w weekend albo tuż po godzinach pracy
|
|
#4208 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
KUNDZIA!!!!!!!wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!!! PERSE, MONI_KA! Bardzo mi jest smutno! Mocno Was przytulam!!!!!!! Cytat:
![]() FIO! ![]() ![]() k laski:to dobrze!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla lekarza! moze tej wiary tez Ci trochę przekazał?Cytat:
Cytat:
a i ja podobną kolorystyke :popiele i czerwien do kuchni bede miałą!
|
|||||||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciach wiem jak to wygląda- chodzi mi bardziej o sposób montażu- gościa od płytek pytaliśmy to rozłożył ręce, Tata mówi, że mógłby to na śrubach zamocować tylko mam dylemat co zrobić z miejscem gdzie będzie okap nad płytą gazową- tam będzie więcej powierzchni odsłoniete i wypadałoby tam dołożyć dodatkową szybę- będzie to brzydko wyglądać i może być nieszczelne.... ja bym chciała te szybę w jednym kawałku a widze, że jest montowana w kilku
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj chodze i szukam kota...
wszystkie jego miejsca obczaiłam a jego nie ma na parapecie, na kanapie, pod stołem ![]() zdezorientowana wołam, a ona wychyla głowę z wózka, zza tej osłonki na nóżki w gondoli
|
#4211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy male okno w łazience więc przydałoby się dużo jasnych płytek Cytat:
![]() wolne służby i urlop musi planować w styczniu i w czerwcu i wtedy rozpisuje je pół roku do przodu...., urlopu na żądanie nie ma a teraz niby miał zaplanowany urlop ale z racji Euro urlopy są wstrzymane Cytat:
![]() a zdjęcia jakieś będą? ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
, jak zrobisz fotki to napisz na priv- poślę mojego maila![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- mój suwaczek- 4 dni.... nakręciłam się, sama nie rodzę! Myślę, że Kasia jest mądrą dziewczynką i będzie widziała kiedy wyjść....
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
ok- jutro Tz-et w pracy więc nie rodzę
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u tż niby też istnieje planowanie ale w praktyce nigdy się to nie sprawdza u nich tam co drugi dzień się plany zmieniają, kiedyś mnie to wkurzało teraz się przyzwyczaiłam,przychodzi tż w poniedziałek i mówi w środę jadę gdzieś tam, we wtorek mówi że jedzie jednak w czwartek, w środę się okazuje że nie jest potrzebny i nie jedzie ![]() albo idzie do pracy normalnie powinien skończyć o 15:30 a o 18 dzwoni, że do 22 do raczej nie będzie, ostatecznie jest w domu o 4 rano ![]() jest na urlopie już ostatnie 4 dni, dzwoni szef z pytaniem czemu go nie ma w pracy... "a urlop jeszcze masz? a do kiedy?" bo papier już poszedł dalej a szef nie zapisał do kiedy ten urlop trwa... takich sytuacji można by mnożyć... więc planowanie to jedno a w praktyce wychodzi zupełnie inaczej... no ale urlop ojcowski się mu należy? bo mój nawet tego nie ma... a kot cóż do dzisiaj nie przejawiał zainteresowania wózkiem
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-21 o 19:14 |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- u mojego to nie mogę narzekać na oorganizację- jak zaplanuje wolne to ma- tyle, ze teraz odgórnie wstrzymane urlopy
denerwuje mnie jedynie to planowanie wolnego pół roku wcześniej... tyle, że mój idzie na 25h a potem dwie doby ma wolne więc super sprawa ... urlop ojcowski na szczęście ma
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
będą , będa ale jak posprzatam i bede miec jakies szafki i takie rzeczy zeby był ogląd całości!!!!!!!!
a KASIA mądra dziewczynka i sama zdecyduje kiedy wyjśc |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
nogi mnie przestały boleć- moczę dalej- tyle, że jak były popuchnięte tak są....
Alfa- ja Cię podziwiam za te spacery... ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- eseska- nie sprzataj, masz się oszczędzać! kto mi poda szybki przepis na sałatkę śledziową?
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
niezły kotek
|
#4221 |
|
Rozeznanie
|
helllo!!!
dziewczyny czemu żadna nie rodzi? do roboty i wykurzajcie te Wasze dzieciaczki z brzuchów bo od czasu Mikołajów nie ma nowych dzieciaczków my dzisiaj mieliśmy dzień shoppingowy, rano zapowiadało się pochmurno i chłodno więc spakowałam malucha i pojechaliśmy na zakupy. mamy ponad 50km wiec zależało mi żeby nie było upału. wzięłam moją babcię, która spacerowała z małym żeby nie ciągać go po sklepach. wszystko ok, ale za bardzo się stresowałam czy nie głodny, kiedy będzie głoodny, jak pieluszka...także chyba już szybko na shopping z maluchem się nie wybiorę. w dodatku w drodze powrotnej strasznie świciło słonko i mały się zgrzał w aucie. a właśnie - klimy w aucie nie używacie/uzywalyście przy maluszkach?! a no i pochwalę się bo wreszcie kupiłam sobie prezent pępkowy od tż - a w zasadzie dwa ![]() http://www.yes.pl/kolekcje/wszystko/...00-018-ABCL151 http://www.yes.pl/bizuteria/pierscio...00-CYR-APOG005 i w sumie jestem zadowolona tym bardziej ze obraczka i pierscionek zaręczynowy jeszcze się na moje paluchy nie mieszczą a ten jest boski o wiele ładniej wygląda niż na zdjęciu.a bransoletka też mnie jakoś tak skusiła, myślałam co prawda o innej z takim ludkiem chłopca ale jak zobaczyłam tą to jakoś tak wzięłam i juz
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Tz-et mi właśnie powiedział, że szef mu obiecał, że jak będę rodzić a w danej chwili nic się nie będzie w pracy dziać to będzie mógł z pracy wyjść i chyba wyjątkowo bedzie miał zgodę na urlop (wypoczynkowy
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
bo sobie wykombinowałam, połażę mały główką podociska szyjkę i może coś się ruszy
i tak łażę juz któryś dzieńz tego też powodu ciągle chodzę do SR na ćwiczenia eee tylko mnie nogi bolą, a po zajęciach w SR jeszcze rwa się odzywa ![]() a mały jak siedział tak siedział, za to ja siedzieć nie mogę bo mi brzuch na kolanach leży i mały wyraźnie daje mi do zrozumienia że mu wtedy ciasno...
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
agusia- fajnie, ze kupiłaś coś dla siebie
my dzisiaj jechaliśmy na zakupy z klimą włączoną ale właśnie po drodze rozmawialiśmy, że przy dziecku chyba nie będziemy używać... co do porodu- to ja nic nie wiem, kto jest na kolejce? ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
muszę w szpagacie siedzieć![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- http://flowerek.com/dania-wytrawne/r...tka-sledziowa/ znalazłam taki przepis- smacznie wygląda, wszystko mam- idę robić Tz-et się ucieszy jak jutro do pracy mu zapakuję
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś nie wytrzymałam i kupiłam wędzoną makrelę i wymieszałam z serem i zjadłam. Mam nadzieję, że listeriozą się nie zarażę, a tak za mną chodziła, że już nie wytrzymałam
|
|
|
|
#4226 | |||||||
|
MBZ♥
|
Cytat:
cieszę się, że okna ok ![]() a sposób z moczeniem nóg w mleku to u Babci mojej podpatrzyłam ![]() tak tez moja endo mówi wierzę JejCytat:
wiem, że cięzko ale trzeba![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do klimy to nasi znajomi w czasie jazdy z Maluszkiem nie używają, tylko wcześniej przed wpakowaniem Małego włączają żeby schłodzić nagrzane auto ![]() Deli może warto to skonsultować jeszcze z innym lekarzem. Mi cykle dopiero teraz po tylu miesiącach wracają do normalności. Po co się faszerować tabsami ![]() Inutil pieknie Maluszek wcina
|
|||||||
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4228 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
U mnie dzisiaj trochę lepszy humor, może to dlatego, że jest o 1 stopień chłodniej, może dlatego, że wróciłam wcześniej do domu. Odsuwam od siebie złe myśli i jakoś leci.. Właśnie zjadłam też lody domowej roboty, jogurtowe z przepisu z kotlet.tv, dobre, ale muszę kupić zestaw z patyczkami, bo ja je zrobiłam w litrowym pudełku, a jednak lepiej się będą nadawać do jedzenia na patyku. |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34851358]Cześć Dziewczyny,
U mnie dzisiaj trochę lepszy humor, może to dlatego, że jest o 1 stopień chłodniej, może dlatego, że wróciłam wcześniej do domu. Odsuwam od siebie złe myśli i jakoś leci.. Właśnie zjadłam też lody domowej roboty, jogurtowe z przepisu z kotlet.tv, dobre, ale muszę kupić zestaw z patyczkami, bo ja je zrobiłam w litrowym pudełku, a jednak lepiej się będą nadawać do jedzenia na patyku.[/QUOTE] Tule mocno
|
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
- tak, cały czas
![]() Jutro wyjazd do domu. Pakuje graty
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

dzieć zadowolony jeździ mi piętą po boku 

k laski:
na parapecie, na kanapie, pod stołem