|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
Skalp nie lubi Facelle??
|
|
|
#64742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64743 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Czytam was już dłuższy czas, ale nie chciałam się udzielać, bo zdradzałam loki z prostownicą - tak naprawdę dopiero teraz oswajam się ze swoim wyglądem w lokach ![]() O ile pielęgnację już rozgryzłam, wiem co mi służy, a co nie; o tyle ze stylizacji jestem noga ![]() Próbowałam kilka razy stylizować włosy na żel lniany, ale z włosów wyszły dzikie węże i spółka, nie zaś zwyczajowe korkociągi i puch Nie ukrywam - wolę wersję drugą. A żeby ją uzyskać wgniatam po myciu we włosy tylko balsam odżywczo-nawilżający z Joanny Z Apteczki Babuni, ale loki, mimo że ładne, są bardzo nietrwałe. No i mam zagwostkę - zjeść ciastko i mieć ciastko![]() Dziś zaopatrzyłam się w Joannę mrożącą, już siedzi na włosach. Co zrobiłam dokładnie: - mycie (balsam BD różowy) - d/s (Alterra morela-pszenica na ok. 10 minut) - b/s (Joanna len-rumianek, wgniotłam dość sporo w ociekające włosy) - odciśnięcie w ręcznik - żel (Joanna mrożąca, nie powiem, żebym go oszczędzała; ugniatałam włosy z żelem na dłoniach, głową w dół) Włosy są już sztywne, ale jeszcze nie suche, do pójścia spać wyschną i zapewne się odgniotą podczas mojego wiercenia. Dobrze? Źle? Nie wiem co jeszcze pisać, żeby rozjaśnić sytuację - może jakieś pytania pomocnicze?
|
#64744 |
|
Zakorzenienie
|
On niczego nie lubi :P
Tzn teraz mam jakby spokój ale kosztuje to dużo gimnastyki ;] Nie o słońce a o wilgotność i temperaturę punktu rosy chodzi |
|
|
|
#64745 | |||
|
Rozeznanie
|
Witaj
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale musisz też przyuwazyć jak włosy zareagują na żel mrożący. Mnie on wysusza i o dziwo mam puch także musisz zaobserwować czy włosy go polubią
|
|||
|
|
|
#64746 |
|
Zadomowienie
|
Trochę nie mam mózgu żeby próbować radzić coś na pogodę i wszystkie inne problemy, ale robię czystkę w zdjęciach i chyba parę wam pokażę ku pokrzepieniu serc
![]() 1: dwa tygodnie na CG. w tamtym momencie nie powinnam wychodzić w ogóle z domu bez torby na głowie, nie? ![]() 2: dwa miesiące, dalej słabizna ![]() 3: jedno z nowszych zdjęć, prawie 10 miesięcy, dzień lepszy 4: też 10 miesięcy, dzień gorszy. one ciągle się zdarzają ;> nooo...chyba warto było na początku trochę przecierpieć
|
|
#64747 |
|
Zadomowienie
|
A to nie wiedziałam. Od czasu do czasu używałam też czarnej męskiej Isany żelu ale mam wrażenie, że strasznie wysusza włosy, a po nim fajnie się układały i skręt długo się trzymał mimo, że czasami były za bardzo sztywne.
|
|
|
|
#64748 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#64749 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, znowu wakacje idą i znów mnie kusi, żeby pofarbować włosy na brąz (naturalny mam średniociemny blond). Ale z jednej strony chcę zapuścić włosy, odzyskać naturalne i najpierw o nie zadbać, a z drugiej już widzę ten śliczny kolorek na włosach...
Nie jestem zbytnio wprawiona w farbowaniu (raz miałam farbowane przez znajomą, raz sama). Myślałam o hennie, ale boję się, że nie dam rady, bo piszecie, że ciężej się nakłada... |
|
|
|
#64750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem bardzo ciekawa jak podziała coś silniejszego od lnianego: czy znowu wyjdzie z włosów coś nieciekawego, czy może utrwali rulony (nabrałam nadziei po przeglądaniu zdjęć na wątkuCo do prostownicy i innych "zabiegów" - ostatnio przeglądałam zdjęcia z początków liceum i starsze, czyli 5 - 6 lat wstecz; włosy na żadnym foto nie były zadbane, co więcej - były iście tragiczne, gdzie ja miałam głowę Ale nie ma tego złego - w zeszłym roku i na początku tego doprowadziłam włosy do takiego stanu, że nie zostalo mi nic innego jak zacząć o nie dbać albo się z nimi żegnać i tak trafiłam do was
|
|
#64751 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jakie one piękne :slina; i pomyślec ze jakieś pół roku temu mówiłyśmy żeśmy siostry włosowe - ja nie mam takich pięknych ale będe mieć, tak ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Prawda?
|
||
|
|
|
#64752 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Dziewczyny, a macie jakiś pomysł jak 'dociążyć' włosy? bo jak powietrze jest wilgotne, to włosy strasznie mi się puszą i wyglądam jak 'mietła'
|
#64753 |
|
Raczkowanie
|
Natalia już dostałam wiele pochwał to sobie daruję już, bo nic nowego nie napiszę..
yarrowia
|
#64754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jestem dwa tygodnie na CG, a dzisiaj rodzona matka zasugerowała żebym "ścięła wreszcie te straszne kudły, najlepiej na krótko!"
|
|
|
#64755 | |
|
Zakorzenienie
|
Yarr - takie to brałabym
ino rozCytat:
b/s konkretna -> u mnie krem do rąk z biedronki żel lniany na bardzo mokre i dopiero ręcznik itp żeby jak najwięcej wody i nieco oleju zamknąć we włosie mi już nic nie pomaga ani parafina nienawidze mojej mietły dzisiaj ładnie nawet, puszyście i kręcono ale czapka wełniana w ten ukrop to ZUO |
|
|
|
|
#64756 |
|
Raczkowanie
|
yarrowia OMG ale pięknie ! 3 zdjecie mega
Chatul Co do tych silikonow to te ciezsze nie pamietam jak na mnie dzialaly, ale podejrzewam ze zle skoro postanowilam je odizolowac od moich wlosow :P natalcia250 noo nie wiem czy tak lepiej bo ja w spietych tez jak debil wygladam zawsze najlepiej czulam sie w rozpuszczonych, ale teraz az żal mi patrzec na te zwisy bez zycia:P i jestem zmuszona spinać :P Wytłumaczy mi ktoras o co chodzi z tym punktem rosy?Tak najprosciej jak sie da Moze dlatego moje wlosy ostatnio tak wariują przez moją niewiedzę... Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-06-21 o 22:27 |
|
|
|
#64757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za Bingaczem biegam od dłuższego czasu i nie mogę go nigdzie znaleźć. Myślisz że Garnier AiK się nada? I jeszcze jedno pytanie- które odżywki b/s należą według Ciebie do tych konkretniejszych?
|
|
#64758 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chcesz wrócić do naturalnych na stałe czy tylko na razie, póki włosy są zniszczone? Cytat:
toć ci się dużo bardziej i równiej kręcą,weź nie świruj ![]() Cytat:
Cytat:
łatwiej pokazać niż gadać o cierpliwości w kółko ale jedno czy dwa większe cięcia mi się zdarzyły pomiędzy tymi fotami. niestety nie wszystko dało się odratować ![]() Ajrisz, Patka, dziuwlenka ![]() ![]() ![]() Marta olej też nie daje rady?
|
|
|
#64759 |
|
Raczkowanie
|
yarrowia, nie są jakoś zniszczone. Powiedziałabym, że są w całkiem dobrym stanie. Zaczęły się kręcić ładnie, Końcówki w świetnym stanie, skalp też w dobrym stanie.
Boję się trochę, bo jak pofarbowałam za pierwszym razem to mocniej mi włosy leciały no i nie chcę zniweczyć tego, co osiągnęłam do tej pory. Do naturalnych chciałam wrócić, żeby odpoczęły, no i tak jak na pielęgnację znajdę siły, tak na odrosty uruchamia się tryb leniuch. |
|
|
|
#64760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale teraz juz sie opamietalam
|
|
#64761 |
|
Raczkowanie
|
Czy orientuje się któraś z Was jakie kosmetyki włosowe z fajnym składem można tanio dostać w Londynie?
Na pewno przebiegnę się po indyjskich w poszukiwaniu ziół i olejków, zastanawia mnie tylko czy jest coś ciekawego w regularnych drogeriach? Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
#64762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PR w granicach 1-15C (+/- wyjątki osobnicze) jest OK, powyżej i poniżej źle do tego wilgotność w % do 50 niska, 50-70 normalna, powyżej parnota (mniej więcej) jeśli PR >15C i W>80% jak teraz to mamy tropiki że ja cie beret i nawet dywan sie puszy a co dopiero włosy. Trzeba zabezpieczać i unikać humektantów w ostatniej fazie albo i całkiem a co nakładać to będzie w wątkach podpiętych, jeszcze do nich nei dotarłam i nie pamiętam Cytat:
mam lekką Nivea FC i absolutnie nic nie dajeAiK powinno być ok No ja mam teraz włosapokalipsę ;] Się nie dziwię że rok temu obcięłam ;] Cytat:
|
|||
|
|
|
#64763 |
|
Zakorzenienie
|
focie
|
|
|
|
#64764 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
A focie lubimy |
|
|
|
|
#64765 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odezwała się... przecie masz piękne dzikie węże Jak Ci się nie podobają to oddawaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mnie się focie podobają a co dopiero włosy ![]() |
|||||
|
|
|
#64766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj odebrałam paczkę z Dabur Vatika, sztuk dwie Zawiedziona jestem trochę zapachem, bo nie jest taki mocno kokosowy jak się spodziewałam... A w ogóle to mądra Gohs by sobie zmarnowała pół butli oleju na środku chodnika Chciałam powąchać i ścisnęłam butelkę, ale okazało się, że zatyczka z dozownikiem jest nieprzekłuta (co było na niej napisane) i owa zatyczka sobie wyskoczyła razem z zawartością butli Dobra łycha oleju poszła na chodnik a ja wyglądałam co najmniej dziwnie Dzisiaj na noc testowanie
|
|
|
#64767 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też podobają tylko wiesz jak to grzeje? :P
|
|
|
|
#64768 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wprawdzie tylko podczytuję, ale chciałabym Was zapytać gdzie kupujecie w internecie maseczki Bingo? Pamiętam, że jakiś czas temu były problemy z zamówieniem z jednego sklepu i nie chciałabym się na niego nadziać...
|
|
|
|
#64769 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#64770 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą zrobiłam sobie ten genialny test na stronie testerek Pantene https://polki.pl/testpantene-psychotest.html
I chociaż sumiennie odpowiadałam zgodnie z prawdą, że włosów dużo, falowanych, farbowanych, suchych to wynik uparł się, że mam włosy tłuste i oklapnięte i jedynym ratunkiem jest spray Aqua Light Swoją drogą czy wszystkie kosmetyki Pantene są na zawsze skreślone dla CG czy może kojarzycie coś co odbiega od smutnej rzeczywistości?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

ani parafina 

Dzisiaj na noc testowanie