Koty część IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 17:26   #4141
anty_lopka
Raczkowanie

Dot.: Koty część IV

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Ja wiem że ta ustawa doskonała nie jest ale to chyba pierwsza taka w Polsce. Pewnie przydała by się taka policja zwierzęca jak jest w innych krajach.
Zgadzam się z Wami, dziewczyny. Co prawda ustawa jest, weszła w życie i użytek, ale jakże prosto ją pseuduchy mijają... Piszą "oddam za zwrot kosztów utrzymania" i tu podają kosmiczna sumę, np. 700 zł. Dopóki ludzie będą płacić takie pieniądze za zwierzaki, dopóty interes będzie się kręcił. Poza tym uważam, że policja dla zwierząt też by się przydała, coś w stylu amerykańskiej RSPCA. Ale już w ogóle to według mnie sterylizacja i kastracja na wsiach powinna być darmowa. Bo tam psy i koty to zwierzęta pracujące, szczenięta/kocięta potrzebne nie są. A pierwszy lepszy rolnik woli dwa razy do roku utopić/udusić/zakopać/zatłuc/wyrzucić w las* parę maluchów, niż wydać 200 zł na zabieg i jeszcze latać na kontrole, zastrzyki itp.

*niepotrzebne skreślić

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

A tak w ogóle to wpadłam się pochwalić, że być może nasza rodzinka się powiększy Jestem w trakcie usilnego namawiania TŻ na wzięcie psiaka miałam nic nie mówić, ale taka jestem nakręcona, że muszę się wygadać, bo mnie od środka rozsadza dam znać jaka zapadnie decyzja

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:31   #4142
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to wpadłam się pochwalić, że być może nasza rodzinka się powiększy Jestem w trakcie usilnego namawiania TŻ na wzięcie psiaka miałam nic nie mówić, ale taka jestem nakręcona, że muszę się wygadać, bo mnie od środka rozsadza dam znać jaka zapadnie decyzja

przyznaj sie chociaż jaka rasa

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:46   #4143
anty_lopka
Raczkowanie

przyznam się, a co próbuję ugłaskać TZ na bulteriera - moje marzenie od zawsze... wcześniej miałam pitbull'a, ale jednak bulterier jest moim faworytem chociaż TŻ trochę nosem kręci, że takie "jajo"

Kocia stronka
Stary 2012-06-21, 18:01   #4144
Keelie
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się z Wami, dziewczyny. Co prawda ustawa jest, weszła w życie i użytek, ale jakże prosto ją pseuduchy mijają... Piszą "oddam za zwrot kosztów utrzymania" i tu podają kosmiczna sumę, np. 700 zł. Dopóki ludzie będą płacić takie pieniądze za zwierzaki, dopóty interes będzie się kręcił. Poza tym uważam, że policja dla zwierząt też by się przydała, coś w stylu amerykańskiej RSPCA. Ale już w ogóle to według mnie sterylizacja i kastracja na wsiach powinna być darmowa. Bo tam psy i koty to zwierzęta pracujące, szczenięta/kocięta potrzebne nie są. A pierwszy lepszy rolnik woli dwa razy do roku utopić/udusić/zakopać/zatłuc/wyrzucić w las* parę maluchów, niż wydać 200 zł na zabieg i jeszcze latać na kontrole, zastrzyki itp.

*niepotrzebne skreślić

Dokładnie. Wystarczy wejść na stronę morusek.pl i wybrać dział "oddam", a potem odpowiednią rasę kota (oczywiście brytyjskich najwięcej). Znajdziemy stos ogłoszeń "kocięta po rodowodowych rodzicach, rasowe bez rodowodu, oddam w zamian za zwrot kosztów utrzymania". Krew się gotuje...
Powaliło mnie to ogłoszenie http://www.morusek.pl/ogloszenie/109...-Niebieskie--/

Edytowane przez Keelie
Czas edycji: 2012-06-21 o 18:07
Keelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:11   #4145
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
przyznam się, a co próbuję ugłaskać TZ na bulteriera - moje marzenie od zawsze... wcześniej miałam pitbull'a, ale jednak bulterier jest moim faworytem chociaż TŻ trochę nosem kręci, że takie "jajo"

o wow, to powodzenia pochwal sie pozniej szczeniakiem

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:24   #4146
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A pierwszy lepszy rolnik woli dwa razy do roku utopić/udusić/zakopać/zatłuc/wyrzucić w las* parę maluchów, niż wydać 200 zł na zabieg i jeszcze latać na kontrole, zastrzyki itp.
Ja bardzo przepraszam, ale mieszkałam na wsi ponad 20 lat i pierwszy lepszy rolnik takich rzeczy nie robi :/ krzywdząca jest Twoja opinia...
Przez tyle lat nie spotkałam się z tym o czym piszesz

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:29   #4147
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Keelie Pokaż wiadomość
A co w tym ogłoszeniu strasznego (poza tym, że Purina najlepsza na rynku nie jest i kociaki nie mają rodowodu) ?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 18:42   #4148
Keelie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
A co w tym ogłoszeniu strasznego (poza tym, że Purina najlepsza na rynku nie jest i kociaki nie mają rodowodu) ?
To, że pani oddaje "prawdziwe kocięta brytyjskie" bez rodowodu, w zamian za zwrot kosztów utrzymania (750zł!!) i szczyci się karmieniem najlepszymi karmami na rynku. Po prostu zmęczenie materiału, tyle takich ogłoszeń już prześledziłam, ale dobiło mnie sformułowanie "prawdziwe kocięta brytyjskie" z trzema wykrzyknikami.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ja bardzo przepraszam, ale mieszkałam na wsi ponad 20 lat i pierwszy lepszy rolnik takich rzeczy nie robi :/ krzywdząca jest Twoja opinia...
No niestety, ale jest w tej opinii jest wiele prawdy. Nawet ojciec mojej przyjaciółki topi kocięta, ponieważ nie chce wydawać pieniędzy na sterylizacje dzikich kotów, które mają mu tylko łapać myszy. I nie on jeden. Ciotka mojego TŻ robi to samo. A mieszkają na dwóch różnych wsiach i otoczeni są tak samo myślącymi ludźmi. Nie ma co się obrażać, miałaś widocznie szczęście mieszkać na wsi, w której panowała inna mentalność, albo po prostu nie wiedziałaś o takich procederach...
Keelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:42   #4149
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
DMkAnia bo tak ludzie myślą, że na wsi to się koty topi. Ja nie wiem gdzie tak robią, na mojej wsi nie słyszałam, żeby ktoś to praktykował .

Zdarzają się te pojedyncze przypadki (np. Nimfa chyba? swojego psa wykopała...), ale to nie tak, że każdy na wsi tak robi .

U mnie w rodzinie z tego co wiem z opowieści, to koty szanowano, bo łapały myszy, krety itp. Jak były młode, to się rozdawało po sąsiadach, po rodzinie. Obecnie z tego co wiem bardzo dużo ludzi podaje kotom tabletki anty, spora część kotów wychodzących jest ciachnięta. Oczywiście często gęsto koty się mnożą, ale nie słyszałam, żeby ludzie zabijali młode. Raczej po prostu wzrasta liczba bezdomniaków, część kotów znajduje domy no i niestety niektóre giną pod kołami samochodów.

Donka tu kiedyś pisała o topieniu kociaków, może ona powie gdzie się takie rzeczy wyprawia w 21. wieku, kiedy można załatwić sterylkę za parędziesiąt złotych .

Stary 2012-06-21, 18:43   #4150
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam rodzinę na wsi i niestety się z tym spotkałam nie raz ciekawe skąd się biorą na wsi same psy, a suk prawie nie ma, odleciały do ciepłych krajów?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:50   #4151
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
dobiło mnie sformułowanie "prawdziwe kocięta brytyjskie" z trzema wykrzyknikami.
Myślałam, że czegoś nie doczytałam .
Jak dla mnie to normalne ogłoszenie pseudohodowli, nic w tym szczególnego, piszą, że koty są prawdziwe a cena też jak u innych.
Nie znaczy, że popieram czy coś tylko nie wiedziałam, co Cię tak powaliło.

Cytat:
No niestety, ale jest w tej opinii jest wiele prawdy. Nawet ojciec mojej przyjaciółki topi kocięta, ponieważ nie chce wydawać pieniędzy na sterylizacje dzikich kotów, które mają mu tylko łapać myszy. I nie on jeden. Ciotka mojego TŻ robi to samo. A mieszkają na dwóch różnych wsiach i otoczeni są tak samo myślącymi ludźmi. Nie ma co się obrażać, miałaś widocznie szczęście mieszkać na wsi, w której panowała inna mentalność, albo po prostu nie wiedziałaś o takich procederach...
Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
ja mam rodzinę na wsi i niestety się z tym spotkałam nie raz ciekawe skąd się biorą na wsi same psy, a suk prawie nie ma, odleciały do ciepłych krajów?

Umówmy się - nie każdy na wsi to rolnik i nie każdy kto topi koty jest rolnikiem ze wsi. Jakby się poszukało, to i by się topiciela w mieście znalazło .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-06-21 o 18:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 18:53   #4152
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Obrażać się nie będę ...mieszkając na wsi gospodarstwa nie miałam, zwierząt niestety również. Po prostu nie spotkałam się z tym w rodzinnej wsi

Cytat:
DMkAnia bo tak ludzie myślą, że na wsi to się koty topi. Ja nie wiem gdzie tak robią, na mojej wsi nie słyszałam, żeby ktoś to praktykował .

Zdarzają się te pojedyncze przypadki (np. Nimfa chyba? swojego psa wykopała...), ale to nie tak, że każdy na wsi tak robi .
Ano właśnie, nie słyszałam o takich procederach u siebie.

Zazwyczaj małe koty trafiają do innych gospodarstw, gdzie traktowane są dobrze...

Cytat:
Nie twierdzę, że tak się w ogóle nie dzieje, tyle że może nie "pierwszy lepszy rolnik" tak robi.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Umówmy się - nie każdy na wsi to rolnik i nie każdy kto topi koty jest rolnikiem ze wsi. Jakby się poszukało, to i by się topiciela w mieście znalazło .
Dokładnie

Stary 2012-06-21, 19:09   #4153
monika_sonia
KOTerator

Zapomniałam się pochwalić, że kupiłam dziś duży stojący wentylator wiatrakowy i mam nadzieję coś to da i Sonia nie będzie leżała z wywalonym językiem przez cały dzień. A legowisko z wkładami z zamrażarki też będzie w swoim czasie .

Stary 2012-06-21, 19:14   #4154
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Powaliło mnie to ogłoszenie
Samo ogłoszenie mi się podoba, bo wygląda na dom z sercem, ale nie podoba mi się, że to pseudohodowla.
Stary 2012-06-21, 19:39   #4155
anty_lopka
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam, jeśli obraziłam czyjeś uczucia, ale niestety tak jest. Podejrzewam, że również u Ciebie są takie przypadki, tylko nikt o tym nie wie, bo przecież taki "morderca" nie będzie się tym chwalił na prawo i lewo.
Jestem z Warszawy, ale wychowywałam się na wsi i wiem z autopsji, że takie rzeczy są w Polsce na porządku dziennym. Mając ok. 8 lat byłam naocznym świadkiem jak pewien "gospodarz" próbował pozbyć się psa, pięknego owczarka, bo"miał już takiego i pożytku z tego nie ma". A wiesz jak owe "pozbycie się" wyglądało? Uwiązał psa do słupka przy starym wybiegu dla koni, kilka razy uderzył go szpadlem, a później, jak to nic nie dało, tym samym szpadlem próbował psu odciąć łeb!!! Na oczach dzieci i nic sobie z tego nie robiąc. Na szczęście (lub nieszczęście) ojciec kolegi był wtedy leśniczym na stanowisku, kolega poleciał po niego i dopiero on skrócił męki żyjącego wciąż strzępa, który był pięknym psem. Musiał go zastrzelić. I uwierz mi, do dziś na tym słupku jest ślad krwi, choć minęło już dobre 17 lat, a ja wciąż mam przed oczami cierpienie tamtego zwierzęcia.. Dlatego jestem tak radykalnie nastawiona na sterylizację, jej brak i późniejsze konsekwencje.
Jeśli kogoś obraziłam, zasmuciłam, czy jeszcze coś innego to szczerze przepraszam. Nie taki był mój zamiar. Chciałam naświetlić tylko problem.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Dokładnie. Moja siostra w tamtym roku "złowiła" 3 kilkugodzinne kocięta. W rzece. W Otwocku.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
o wow, to powodzenia pochwal sie pozniej szczeniakiem
Jak się uda to się pochwalę chociaż nie szczeniakiem, bo chcę psa z fundacji, ale o tym sza!, żeby nie zapeszyć.

Kocia stronka

Edytowane przez anty_lopka
Czas edycji: 2012-06-21 o 19:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 19:40   #4156
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Dlatego jestem tak radykalnie nastawiona na sterylizację, jej brak i późniejsze konsekwencje.
Również jestem za sterylizacją, nie tyle zwierząt, co takich ludzi...

Jutro w Rossmannie jest promocja na Gourmet, -40%.

Stary 2012-06-21, 19:44   #4157
Malla
Nie depcze krokusów

U mojej babci koty rozdaje się po ludziach albo same idą w świat, i tak nie mieszkają w domach, tylko pracują z myszami. Za to o psach się nasłuchałam... Suk faktycznie nie uświadczysz...
Stary 2012-06-21, 19:54   #4158
anty_lopka
Raczkowanie

Poza tym u mnie na dzielni () jestem ewenementem, bo na ulicy potrafię zwrócić komuś uwagę, jeśli widzę, że zwierzakowi dzieje się krzywda. Kiedyś nawet próbowałam rozdzielić gryzące się na ulicy dwa psy w typie bull, a dookoła ustawił się tłumek "gapiów i obstawiaczy, w tym kilku młodych i ewidentnie silnych panów. Nie pomógł nikt. A właścicielki psów tylko darły wyszminkowane japy, co jeszcze bardziej drażniło psy. Dopiero przejeżdżający obok radiowóz rozwiązał sytuację - ludzie wyparowali, a dzielni policjanci pomogli mi z psami Właścicielki dostały mandaty, a ja na odchodnym jeszcze usłyszałam od jednej z pań, że jestem walnięta, bo jakim prawem szarpałam i blokowałam jej pieska. Cóż, lepiej by chyba było żeby się zagryzły, prawda?

Nie rozumiem takich ludzi, którzy świadomie krzywdzą swoje zwierzęta... Wiem, że troszkę odbiegłam od tematu, za co przepraszam

Kocia stronka

Czas edycji: 2012-06-21 o 19:59
Stary 2012-06-21, 19:58   #4159
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mając ok. 8 lat byłam naocznym świadkiem jak pewien "gospodarz" próbował pozbyć się psa, pięknego owczarka, bo"miał już takiego i pożytku z tego nie ma".

Dokładnie. Moja siostra w tamtym roku "złowiła" 3 kilkugodzinne kocięta. W rzece. W Otwocku.
O matko wziąć takiego "gospodarza" i , szpadlem

Jakbym zobaczyła, że ktoś robi coś takiego to chyba gołymi rękami bym zabiła poważnie.

Cytat:
Również jestem za sterylizacją, nie tyle zwierząt, co takich ludzi...
O!

Stary 2012-06-21, 20:01   #4160
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Z dzieciństwa, gdy część wakacji spędzałam na wsi nasłuchałam się strasznych rzeczy, przez lata ugruntowałam sobie niepochlebne zdanie o rolnikach i ich podejściu do "żywego inwentarza" choć z pewnością jest wiele wyjątków, ja od dziecka odbierana byłam na wiosce jako to dziwadło, któremu opowiada się jak topiło się koty albo "karało" psy,a potem patrzy i wytyka palcem z kpiną jak chodzi trzy dni nieswoje płacząc po kątach, takie to były wakacje. Teraz przyznam nieco się pozmieniało.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:02
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:07   #4161
anty_lopka
Raczkowanie

Cytat:
O matko wziąć takiego "gospodarza" i , szpadlem

Jakbym zobaczyła, że ktoś robi coś takiego to chyba gołymi rękami bym zabiła poważnie.
Uwierz, ja też. Ale teraz, gdy mam te 20+ lat. Bo jako 8letni szczyl to miała do powiedzenia tyle, co "krowa na miedzy".

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Z dzieciństwa, gdy część wakacji spędzałam na wsi nasłuchałam się strasznych rzeczy, przez lata ugruntowałam sobie niepochlebne zdanie o rolnikach i ich podejściu do "żywego inwentarza" choć z pewnością jest wiele wyjątków
Owszem, są wyjątki. Ale te wyjątki stanowią tzw. młodzi rolnicy, czyli ci przed 30. A ja wychowywałam się na wsi, gdzie 3/4 mieszkańców to byli ludzie wychowani w komunie i przed nią (lata '30, '40), gdzie nikt nie patrzył na dobro zwierząt, gdy dobro rodziny było marzeniem. Dlatego jest tak, a nie inaczej. Z własnego doświadczenia wiem, że większość rolników dba o "żywy inwentarz", ale o ten przynoszący dochód, czyli kury, krowy, świnie. Z psa pieniędzy nie ma, nie ten to następny. Koty są na tym samym poziomie. Smutne, ale prawdziwe.

Kocia stronka

Czas edycji: 2012-06-21 o 20:09
Stary 2012-06-21, 20:08   #4162
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Uwierz, ja też. Ale teraz, gdy mam te 20+ lat. Bo jako 8letni szczyl to miała do powiedzenia tyle, co "krowa na miedzy".
Niestety ehh...już Wam się nie wcinam w rozmowę.
Ciężki i przykry to temat :/ nie mogę patrzeć (słuchać, czytać...) na skrzywdzone zwierzęta, serce pęka po prostu...

Stary 2012-06-21, 20:13   #4163
anty_lopka
Raczkowanie

Zresztą mówimy o wsiach i rolnikach, a co się dzieje w miastach? Dosłownie pod naszym nosem? To samo... Np. to:http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...STOK/120619424 i jeszcze się w necie chwali. Niestety, ale dopóki ludzie nie zmienią swojego podejścia do zwierząt, dopóty takie procedery będą uprawiane. I tyle w tym temacie.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
.już Wam się nie wcinam w rozmowę.
Ależ wcale się nie wcinasz zapraszamy do milszych pogawędek, o milszych tematach masz kota?

Kocia stronka
Stary 2012-06-21, 20:13   #4164
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Owszem, są wyjątki. Ale te wyjątki stanowią tzw. młodzi rolnicy, czyli ci przed 30. A ja wychowywałam się na wsi, gdzie 3/4 mieszkańców to byli ludzie wychowani w komunie i przed nią (lata '30, '40), gdzie nikt nie patrzył na dobro zwierząt, gdy dobro rodziny było marzeniem. Dlatego jest tak, a nie inaczej. Z własnego doświadczenia wiem, że większość rolników dba o "żywy inwentarz", ale o ten przynoszący dochód, czyli kury, krowy, świnie. Z psa pieniędzy nie ma, nie ten to następny. Koty są na tym samym poziomie. Smutne, ale prawdziwe.
Właśnie, są wyjątki, również w kwestii wieku, moja babcia z kresów, także ze wsi to był prawdziwy św. Franciszek, zaszczepiła mi szacunek do tego, co się rusza, a nie jest człowiekiem, a także niestety widuję bardzo przykre obrazki i ze wsi i z miasta kolesi typu karki czy dresy i ich traktowanie zwierząt także rzeczywiście trudno w tym temacie o jakieś uogólnienia..a w sumie młodych rolników to nie znam to nie mogę się wypowiedzieć
Stary 2012-06-21, 20:15   #4165
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Ja to "z podziwu" nie mogę wyjść jak bardzo ktoś musiał skrzywdzić Milkę, że tak strasznie się boi ludzi (oprócz tego oczywistego faktu, że jej ktoś ciachnął łapkę). Milka warczy na ludzi i na dzwonek do drzwi. Wczoraj TŻ wrócił z zagranicy, Milka schowała się do kuwety i udawała, że jej nie ma. Dopiero dziś dała się mu pogłaskaj na siłę, ja ją trzymałam, on głaskał. Chętnie bym temu komuś kto jej krzywdę zrobił zrobiła to samo .

Stary 2012-06-21, 20:18   #4166
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to "z podziwu" nie mogę wyjść jak bardzo ktoś musiał skrzywdzić Milkę, że tak strasznie się boi ludzi (oprócz tego oczywistego faktu, że jej ktoś ciachnął łapkę). Milka warczy na ludzi i na dzwonek do drzwi. Wczoraj TŻ wrócił z zagranicy, Milka schowała się do kuwety i udawała, że jej nie ma. Dopiero dziś dała się mu pogłaskaj na siłę, ja ją trzymałam, on głaskał. Chętnie bym temu komuś kto jej krzywdę zrobił zrobiła to samo .
Właśnie. Ciekawe czy palant doczeka się kary za to co jej zrobił, już nieważne czy w tym, czy innym życiu I takich zwierząt są tysiące.
Stary 2012-06-21, 20:19   #4167
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
w sumie młodych rolników to nie znam to nie mogę się wypowiedzieć
Są tacy ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 20:20   #4168
anty_lopka
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie, są wyjątki, również w kwestii wieku
dlatego napisałam, że 3/4 mieszkańców

Cytat:
niestety widuję bardzo przykre obrazki i ze wsi i z miasta kolesi typu karki czy dresy i ich traktowanie zwierząt także rzeczywiście trudno w tym temacie o jakieś uogólnienia..a w sumie młodych rolników to nie znam to nie mogę się wypowiedzieć
ooo tak! mam takiego jednego na podwórku. Kupił sobie "amstaffa" (z pseudo), co nawet koło prawdziwego amstaffa nie stało nawet w 15 pokoleniu wstecz, chodzi dumny jakby co najmniej kij od szczotki połknął (razem ze szczotką) i udaje Sylwka Stalowego. Psina idzie jakby miała nibynóżki na brzuchu, na "pana" ledwie śmie oczy podnieść, ogólnie boi się własnego cienia. Mówiłam i tłumaczyłam gówniarzowi jak z psem sobie radzić, ale do tego pustaka nic nie dociera. No mur-beton po prostu. Ale o znęcanie nie mogę go oskarżyć, bo za rękę nie złapałam.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Są tacy ?
choćby mój szwagier, lat 22

Kocia stronka
Stary 2012-06-21, 20:27   #4169
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Są tacy ?
Chyba tak
Stary 2012-06-21, 20:27   #4170
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Właśnie. Ciekawe czy palant doczeka się kary za to co jej zrobił, już nieważne czy w tym, czy innym życiu I takich zwierząt są tysiące.
Ja tak ciągle o Milce, bo ją mam na co dzień. Te historie z gazet są głośne w pierwszy dzień, później już nie wiadomo co ze zwierzakiem. A z Milką codziennie widzę, jak jej ktoś dołożył . Ostatnio dziwnie chodzi na tą zdrową przednią łapkę. Dobrze niedługo jedziemy do ortopedy na rozmowę, zaraz po mojej obronie .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości