Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 23:18   #4021
tomalinka
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Aaaby i jak Ty to kibicowałaś?? Portugali wygrała a ja liczyłam że może się pepiczkom udam
Mój mąż też był na meczu Nawet sobie zrobił sobie zdjęcie ze Z. Zamachowskim. A ja w domu sprzatałam cały dzień

Blonde a ja myślałam, że Ty już o nas zapomniałaś
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
A ja w ogole ostatnio bez humoru jestem, chodze ciagle wkurzona... denerwuja mnie humorki mojej siostry... Dobrze, ze akurat do niej mam cierpliwosc obrocic sie na piecie i wyjsc, a nie o wszystko sie wyklocac, bo nie wiem co to by bylo....Te 2 miesiace to jednak o wiele za dlugo, a to dopiero prawie polmetek
Amani współczuje sytuacji ale niestety czasem tak jest, że z rodzinką się ciezko dogadać Ale już masz połowe za sobą, więc za niedługo będziesz już z powrotem u boku swojego Tż

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Bylismy dzisiaj rano na kontroli i wyszlo, ze tabletki pomagaja
Mialam jeden slabiutki skurcz i Pani Dr. byla zadowolona z wyniku wiec mam dalej brac je tak jak kazala. W poniedzialek mamy juz normalna wizyte i bedziemy wazyc malutkiego Penie dosc urosl, bo widze po jego ruchach, ze jest wiekszy i strasznie sie gimnastykuje, az maz wczoraj sie wystraszyl
Jak wracalismy od lekarza zaszlismy do sklepu i kupilam sobie buty Juz lepiej sie czuje widocznie moj organizm musial sie przyzwyczaic do tabletek, ale i tak bede teraz lezec i sie nie przemeczac
To suuuuper! Ale odpoczywaj i uważaj na siebie
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:19   #4022
tomalinka
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
To jest jakieś pocieszenie!

Chociaż przecież Madzia też będzie jak mąż wróci ze szkoły

Kupiliśmy na Gruponie 4-dniowy wypad do Zakopca!!
Ale oczywiście po mojej obronie...
Ale faaajnie
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
super, zazdroszczę Zakopca, ale mój tz nie bardzo chce jechać

zaraz normalnie usnę- czytałam, że to efekt uboczny duphastronu- któraś z was tak miała? no i wyczytałam, że mogą być przy tym leku duże skoki w temperaturze

No też tak czytałam, że przy lekach nie ma co mierzyć temp. Ale w sumie nie wiem czy to prawda.
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
3 dni temu testowałam i był negatywny, choć wydawało mi się, że jest cień 2 kreseczki, ale mąż powiedział, że przebija się ta oryginalna co powinna wyjść podczas testu. Poczekam jeszcze z 5 dni i zrobię test kolejny.
No wiesz co może to był ten słynny cień cienia no nic w takim razie czekamy na wieści

A w ogóle to coś czuję ze w najblizszym czasie zobaczymy kilka II

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej melduje ze dzisiaj bylismy z malym na wizycie ladnie przybiera na wadze A no i wczoraj odpadl mu pempuszek Nadrobie pozniej narazie zmykam na drzemke
Super miłej drzemki
Stary 2012-06-21, 23:24   #4023
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
super i zazdroszcze
dzieki narazie nie chwale dnia przed zachodem slonca moze byc i tak ze mi sie zbuntuje albo nas.ra na srodku pokoju w ramach buntu ale jestem i na to przygotowana wiec bede walczyc zwlaszcza jak pomysle jaka to oszczednosc i wygoda by byla bez pieluchy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:24   #4024
tomalinka
Wtajemniczenie

Agnusek udanego wyjazdu odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Maja od kilku dni chodzi w samych majteczkach i najczesciej wola "si" i owszem zdarzaja sie jej tez male "wypadeczki" tak jak dzis moczyla lapki w baseniku i sie ......posikala ale zaraz przybiegla i powiedziala "Mamoooo Aja si tu" i pokazala na majtki i pogrozila sobie paluszkiem wiec wydaje mi sie ze moja mala ksiezniczka zaczyna kumac czacze
Stary 2012-06-21, 23:33   #4025
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
no ta co powinna się pojawić mocna, to tylko widać tak mocno pod światło ją, normalnie nie widać, tylko trzeba się mocno przyjrzeć i widać taki leciutki cień 2 kreseczki i mój mąż mówi że to ta co powinna być mocno widoczna prześwituje i to nie jest ciąża.
Utwierdziłam go, że nie jestem. Jutro przed pracą kupię test i zrobię za 5 dni, no może za 3 dni i zrobię mu niespodziankę jakby się udało.

Ale coraz bardziej boli mnie podbrzusze

dzięki kochana, mam nadzieję, że się sprawdzi to, choć się nie nakręcam
tyle razy zawód był
jejku ja to bym chyba codziennie testy robila

trzymam najmocniej jak potrafie

aaaa mialam pytac....jak w pracy

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

dziekuje w imieniu Mai

kurcze dziewczyny ale mnie nogi bola normalnie skurcze w lydkach i taki reumatyczny bol kolan......chyba sobie musze jakas mascia nasmarowac bo nie usne

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:39   #4026
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Blonde a ja myślałam, że Ty już o nas zapomniałaś
nie nie zapomniałambyłam odcieta od swiata wirtualnego
Stary 2012-06-21, 23:49   #4027
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

w ogóle już kilka razy miałam dziś tak, że jak coś zjadłam to nagle miałam gorzką ślinę, aż nie dało radę przełykać i musiałam popijać sokiem, nie wiem czemu, nigdy tak nie miałam

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
No wiesz co może to był ten słynny cień cienia no nic w takim razie czekamy na wieści

na razie się nie nakręcam, ale trzymaj kciuki!

Cytat:
jejku ja to bym chyba codziennie testy robila

trzymam najmocniej jak potrafie

aaaa mialam pytac....jak w pracy
Kotku, ja też bym robiła codziennie, ale nie chcę się znowu zawieść więc poczekam może jeszcze z 2 dni chociaż i zrobię, chyba umrę z nerwów.
Trzymaj trzymaj

a w pracy bez zmian, 10 miesiąc dalej umowa-zlecenie, także już nie liczę na umowę, ale dziewczyny z końskiego forum mi mówiły, że i tak zus będzie mi płacił, bo miałam odprowadzane składki, nawet jak jestem na umowę-zlecenie
Stary 2012-06-22, 00:23   #4028
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
a w pracy bez zmian, 10 miesiąc dalej umowa-zlecenie, także już nie liczę na umowę, ale dziewczyny z końskiego forum mi mówiły, że i tak zus będzie mi płacił, bo miałam odprowadzane składki, nawet jak jestem na umowę-zlecenie
ojj... czy aby na pewno? ja bym to dokladnie sprawdzila, bo umowa zlecenie to nie jest nawet umowa o prace.... na podstawie umowy zlecenia nie jestes nawet pracownikiem tej firmy.

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-06-22 o 00:26
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 00:36   #4029
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

koleżanka, która się na tym zna napisała mi to

Cierp1enie,
Pracodawca ma obowiązek odprowadzać składki na ZUS, niezależnie do formy umowy!!!
Ze studentami jest tak, że nie muszą, bo do 26 r.ż. jak nie płacisz sobie składki sama to jest ona potrącona od rodzica przez zakład pracy lub płacisz sobie ją przez uczelnię! Osoba powyżej 26 r.ż. bez statusu studenta, o ile ktoś inny (mąż) nie odprowadza za nią składek ma prawo żądać od pracodawcy składek albo go pozwać za dopuszczanie się nielegalnego procederu.
Umowa zlecenie i dzieło to jest taki właśnie wyłom prawny, bo jako zleceniobiorca czy podwykonawca w tej relacji prawnej teoretycznie powinnaś sobie płacić sama lub zleceniodawca na Twoją prośbę ma taki obowiązek.
Upewnij się może, czy Twój mąż nie płaci za Ciebie składki przypadkiem jak się rozlicza z HRami, bo może być tak, że Ci pieniądze koło nosa latają...

i druga

A to nie jest tak, że na umowę- zlecenie (nie o dzieło) pracodawca odprowadza społeczne składki ZUS? (bo nie ma co mylić ze zdrowotną). I że w przypadku ciąży ZUS wypłaca zasiłek? Do końca ciąży? Czy macierzyńskiego? Z pewnością zależy to od czasu pracy do ciąży.

także już nie wiem, choć szczerze mówiąc nie liczę na nic

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-06-22 o 00:37
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:15   #4030
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabcia, ładnie przybiera bo to silny i zdrowy chłopaczek

Kotek, wielkie brawa dla córusi bardzo ładnie zaczaiła

powiem co robiłam wczoraj jeszcze, jak wróciłam z kato, to szybki obiadek, potem się wykąpałam i pojechałam z TŻ na mecz , bo chciał trochę pobiegać a ja w miedzy czasie poszłam do cioci, której nie było więc wypiłam kawę z wujkiem, potem poszłam na sklepy i kupiłam sobie majtusie robię w końcu przegląd bielizny no i wróciliśmy koło 19 i dostałam jeszcze powera ! szmata, szampon samochodowy, i odkurzacz i heja. Auto lśni od zewnątrz i wewnątrz. ale byłam z siebie dumna. TŻ był w szoku jak to zobaczył, serio w szoku, i zrobił mi wielką michę słodkich płatków w gorącym mleku i jeszcze potem herbatkę

Dziś myję fugi łazienkowe w pierwszej połowie dnia a na drugą zostawiam sobie relaksik

Kasiax, zrobiłaś już pranie czy odłożyłaś to?
Stary 2012-06-22, 08:42   #4031
xxKasiax
Wtajemniczenie

Jejku Strong ty sie tak nie przemeczaj. Wiem ze czujesz sie dobrze,ja tez sie tak czulam ,a jednak za bardzo sie rozchulalam i teraz mam za swoje
Pranka nawet nie mam kiedy zrobic bo u nas od 2tyg. brak slonka i pogoda do dupy wiec tylko czekam na troche slonka
Czytalam ze masz lozeczko i wanienke od Kotka.SUPER!!!
Ale lozeczka nie kupowalas juz wczesniej
Jak tam Kamilek w brzuszku?Szaleje?Kiedy masz nastepna wizyte?
Stary 2012-06-22, 08:49   #4032
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kasiu, właśnie dlatego dziś mam czas na odpoczywanie a wczorajsze sprzątanie auta znów było podżegane tym wiciem gniazda, bo jak odkurzałam siedzenia to myślałam o tym że tam będzie fotelik i że musi być czysto

U nas dziś też bez pogody, ale ja zacznę prać dopiero jak w meblach będzie na tip top i chociaż będzie gdzie układać, TŻ pracuje po niedzieli na 22 więc będzie miał dla mnie dość czasu żeby mi pomóc.
więc może akurat nam się zejdzie te pranie, że i Ty i ja zaczniemy razem

Łóżeczka, nie nie kupowałam, pokazywałam Wam tylko jakie z żyrafką chcę a że Kotek chciała takie sprzedać i to z szufladą to kupiłam

Następną wizytę mam 3 lipca, ale 2 na badania się muszę zgłosić. Bo ten mocz mi musi skontrolować. Ale ja nawet nie liczę na usg, bo wiem że limit mam narazie wyczerpany fajnie że chociaż Ty będziesz miała ważenie małego, bo orientacyjnie będę wiedziała jak wielkie te nasze dzieciaczki tam już są.

Mały od dwóch dni jest spokojny, jak na początku tygodnia się tak rozpychał że aż bolało tak teraz ma takie wolne ruchy. Ale myślę że to nic złego. Pozatym dużo się ruszam to może nie czuję. A Oliverek?
Stary 2012-06-22, 08:56   #4033
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hej laski!
Z gory przepraszam za brak polskich liter, za brak pogrubienia i cytowania, ale ukradlam mezowi telefon i pisze z drogi.
Trasa masakra
Caly czas leje, ruch niesamowity i kupa tirow. Obawiamy sie ze nie zdazymy na mecz A jeszcze musimy odebrac bilety...
Ja dzis mialam tragiczny dzien w pracy ale przynajmniej czas szybko minal... Jutro bede jak zombie bo wracamy kolo 3w nocy a na 7 do pracy.

Milego popoludnia!
i jak, zdążyliście??

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Bylismy dzisiaj rano na kontroli i wyszlo, ze tabletki pomagaja
Mialam jeden slabiutki skurcz i Pani Dr. byla zadowolona z wyniku wiec mam dalej brac je tak jak kazala. W poniedzialek mamy juz normalna wizyte i bedziemy wazyc malutkiego Penie dosc urosl, bo widze po jego ruchach, ze jest wiekszy i strasznie sie gimnastykuje, az maz wczoraj sie wystraszyl
Jak wracalismy od lekarza zaszlismy do sklepu i kupilam sobie buty Juz lepiej sie czuje widocznie moj organizm musial sie przyzwyczaic do tabletek, ale i tak bede teraz lezec i sie nie przemeczac
Cieszę sie, że jest lepiej i że tabletki działają! Oby tak dalej!

Cytat:
To jest jakieś pocieszenie!

Chociaż przecież Madzia też będzie jak mąż wróci ze szkoły

SUPER!!! My tak chcemy nad morze skoczyć, tylko z terminem gorzej...

Cytat:
Hej melduje ze dzisiaj bylismy z malym na wizycie ladnie przybiera na wadze A no i wczoraj odpadl mu pempuszek Nadrobie pozniej narazie zmykam na drzemke
Super!

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ojj... czy aby na pewno? ja bym to dokladnie sprawdzila, bo umowa zlecenie to nie jest nawet umowa o prace.... na podstawie umowy zlecenia nie jestes nawet pracownikiem tej firmy.
Pracodawca musi płacić tak czy siak zdrowotne, a jak pracownik nie jest studentem i nie pracuje nigdzie na etacie to musi odprowadzać mu składki Przynajmniej tak mi się obiło o uszy

Agnusek bezpiecznej podróży i bawcie się dobrze! Odpoczywaj, ładuj akumulatorki i opalaj się!!!

Magda halo, co tam u Was?

Dzień dobry PIĄTEK!

cały tydzień mamy imprezowy, może weekend będzie spokojniejszy Wczoraj przyjechała do nas moja sis ze swoim mężczyzną także posiedzieliśmy, zjedliśmy dobre rzeczy, oglądnęliśmy meczyk - bardzo miło, bardzo

I ja już chcę 16:00!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:59   #4034
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gucia0, ale gdzie tam 16.... nie chce Cię martwic ale jeszcze nawet 9 nie ma oby Ci jednak szybko zleciało

fajnie że wieczór udany
Stary 2012-06-22, 09:13   #4035
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Nom...fajnie się trafiło Co prawda niestety wspólna łazienka jest...ale inaczej nie było terminów...poza tym to nie tragedia...już raz byliśmy na takim wyjeździe...no i w cenie mamy 2 wejścia na saunę albo jacuzzi i śniadania!

stokrotko
nie zwiniaj wszystkiego na progesteron...to akurat faza na wyższe temp. myślę, że aż wielkiej różnicy duphastron nie robi

A wiecie gdzie ja byłam? Mąż mnie w końcu na kijki wyrwał! więc ubrałam się w sportowe ubranko z Lidla...i ruszyliśmy! Tylko że postatecznie pobiegałam trochę, bo nie przywiozłam sobie gumowych nakładek na kijki Ale to następnym razem! Fajnie było!
A teraz idę się wyplumkać w chłodnej wodzie...mmmm.
super z sauną i jakuzzi a wspólna łazienka to nie problem, my jak gdzieś jedziemy to też jest przeważnie wspólna i taniej to wychodzi. To mieliście wczoraj intensywny wieczór, super
co do tempki to naczytałam się wczoraj o duphastonie i on podobno nie podwyższa jej, nie ma wpływu na wyniki i nie blokuje owu bo to nie jest prawdziwy progesteron tylko dydrogesteron czyli sztuczny zamiennik. i tym właśnie się różni od luteiny. To się do edukowałam

Cytat:

ja tak mialam.....caly czas chcialo mi sie spac i bylam nie do zycia
o kurcze to nie fajnie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Stokrotko u mnie duphaston 20 tabletek kosztuje jakieś 26zł...(na pewno poniżej 30zł- ale wydaje mi się, że tyle) no to jak u Ciebie 40zł to bardzooo drogo choć jak kupuje w najtańszej aptece w mieście i różnie między lekami w różnych aptekach są faktycznie spore.

Ja mam 4,5 opakowania duphastonu 1op. na 2 miesiące starcza
to jak mi jeszcze kiedyś przepisze je to się wybiorę do ciebie po cały zapas. A tak powaznie to następnym razem popytam w aptekach bo pytałam tylko w dwóch, w jednej kosztował 46 zł a w tej co ja kupowałam 40 zł

Cytat:
Częstować się deserkiem urodzinowym mężusia zaręczam, że pycha! ciacho jagodowe z bitą śmietaną i z lodami waniliowymi
mniam, ja chętnie się poczestuję

Cytat:

no nic się nie dzieje, nawet plamień nie ma, za to masakrycznie bolą mnie cycki, twardnieje mi brzuch i mam taki wydęty i mam zgagę, a nie miałam
czyli szansa jest, trzymam mocno kciuki

Cytat:
super, że już pępuszek odpadł i że waga idzie do góry

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą

Prawie jestem spakowana - uff, a teraz podżeram masło orzechowe
Spróbuję jutro jeszcze przed wyjazdem zajrzeć i nie miałabym nic przeciwko jeśli miałabym tylko 14 stron nadrabiania

Dobrej nocy
bawcie się dobrze

Cytat:

No też tak czytałam, że przy lekach nie ma co mierzyć temp. Ale w sumie nie wiem czy to prawda.

Super miłej drzemki
podobno ten lek nie wpływa na temperaturę, oby tych II kresek było jak najwięcej u nas

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Żabcia, ładnie przybiera bo to silny i zdrowy chłopaczek

Kotek, wielkie brawa dla córusi bardzo ładnie zaczaiła

powiem co robiłam wczoraj jeszcze, jak wróciłam z kato, to szybki obiadek, potem się wykąpałam i pojechałam z TŻ na mecz , bo chciał trochę pobiegać a ja w miedzy czasie poszłam do cioci, której nie było więc wypiłam kawę z wujkiem, potem poszłam na sklepy i kupiłam sobie majtusie robię w końcu przegląd bielizny no i wróciliśmy koło 19 i dostałam jeszcze powera ! szmata, szampon samochodowy, i odkurzacz i heja. Auto lśni od zewnątrz i wewnątrz. ale byłam z siebie dumna. TŻ był w szoku jak to zobaczył, serio w szoku, i zrobił mi wielką michę słodkich płatków w gorącym mleku i jeszcze potem herbatkę

Dziś myję fugi łazienkowe w pierwszej połowie dnia a na drugą zostawiam sobie relaksik

Kasiax, zrobiłaś już pranie czy odłożyłaś to?
Strong kobieto skąd ty bierzesz na to siłę to ja nie będąc w ciąży nie mam takiego powera. Oszczędzaj się trochę

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Dzień dobry PIĄTEK!

cały tydzień mamy imprezowy, może weekend będzie spokojniejszy Wczoraj przyjechała do nas moja sis ze swoim mężczyzną także posiedzieliśmy, zjedliśmy dobre rzeczy, oglądnęliśmy meczyk - bardzo miło, bardzo

już zaraz będzie 16, raz dwa trzy i minie, a ja chcę do 18 a tu nawet pracy jeszcze nie zaczęłam

a ja już po badaniach hormonów- w poniedziałek, lub wtorek będę miała wyniki. Teraz jem śniadanko i zaraz do pracy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:23   #4036
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia0, ale gdzie tam 16.... nie chce Cię martwic ale jeszcze nawet 9 nie ma oby Ci jednak szybko zleciało

fajnie że wieczór udany
wiem no ale nastawienie, nastawienie!

Cytat:
a ja już po badaniach hormonów- w poniedziałek, lub wtorek będę miała wyniki. Teraz jem śniadanko i zaraz do pracy
mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

I mam nadzieje, że też szybko Ci praca zleci do 18:00!

Stary 2012-06-22, 09:39   #4037
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry PIĄTEK!

Dzien dobry

Mnie wcale piatek nie cieszy, bo to oznacza prace

Niedawno wstalismy i zaraz ruszamy do sklepu
Pogoda jak od kilku dni do d...Szaro, buro i ponuro, do tego pada
Stary 2012-06-22, 09:41   #4038
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki Dziś kończę 12 tydzień Od jutra 13 i II trymestr ale ten czas leci Jutro mam wizytę u ginka bo idzie na urlop, jedziemy z Mężem niech poogląda Maleństwo
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:41   #4039
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Stokrotka,
Cytat:
To się do edukowałam
wszystkiego się człowiek musi nauczyć ja Ci nic o tych temperaturach nie piszę, bo nie mam pojęcia na ten temat. Nie pomyśl że ignoruje Twoje wypowiedzi

Cytat:
Strong kobieto skąd ty bierzesz na to siłę to ja nie będąc w ciąży nie mam takiego powera. Oszczędzaj się trochę
Stokrotko, ale ja nie robię nic ponad swoje siły.... a jakoś to że będzie czysto jak maluszek się pojawi motywuje mnie na tyle, że te siły tylko przybywa i przybywa. Ale nie skaczę po krzesłach ani nie przenoszę gór

czekam na wyniki Twoich hormonów

Gucia0,
Cytat:
wiem no ale nastawienie, nastawienie!
co racja to racja

znów mi tu mały kot przylazł, przylaszczek jeden. pełno papierków mam na podłodze po jego wizycie, bo już jest na etapie roznoszenia wszystkiego, i zabawy byle czym.
Stary 2012-06-22, 09:42   #4040
xxKasiax
Wtajemniczenie

Gucia dzieki
Strong ciekawe kiedy bedziesz miala wazenie maluszka.Bo chyba jeszcze przed porodem musi ci powiedziec jaki duzy jest Kamilek
Oliverek nie daje za wygrana i pokazuje ze chce juz wyjscale mu tlumacze ze jest jeszcze troche za malutki
jutro bedziemy malowac sciane w sypialni
A w nastepnym tyg. rozlozymy lozeczko i przywiesimy literki
Stary 2012-06-22, 09:48   #4041
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

e_velku, gratulacje tych tygodni naprawdę biegnie ten czas nie ubłaganie a jak się czujesz?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Kasiux, wedlug karty ciąży jeszcze mam miejsce na jedno ważenie. O ile o to tam chodzi bo moja gin nie pisze zbyt pięknie

Zazdroszczę wam tych literek Kamilek narazie nie będzie miał.
i dobrze że mu tak tłumaczysz oby Cię już teraz zaczął słuchać
a na jaki kolor malujecie jego ścianę?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

a Nikita i Maleństwo gdzie ? nie pracują dziś?
Stary 2012-06-22, 09:52   #4042
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Mnie wcale piatek nie cieszy, bo to oznacza prace

Niedawno wstalismy i zaraz ruszamy do sklepu
Pogoda jak od kilku dni do d...Szaro, buro i ponuro, do tego pada
Ty mi tu kochana nie narzekaj, bo jesteś jedna z nielicznych osób, które mają 5dni weekendu i 2 dni pracy Ale rozumiem, weekend to jednak weekend.

Strong no właśnie może pracują Uśmiałam się!

Stary 2012-06-22, 09:53   #4043
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Pracodawca musi płacić tak czy siak zdrowotne, a jak pracownik nie jest studentem i nie pracuje nigdzie na etacie to musi odprowadzać mu składki Przynajmniej tak mi się obiło o uszy
dziś się spróbuję wszystkiego dowiedzieć i wam powiem co i jak, ale super by było wtedy

Cytat:
czyli szansa jest, trzymam mocno kciuki

trzymaj mocno!

a ja trzymam za wyniki hormonów

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Dziś kończę 12 tydzień Od jutra 13 i II trymestr ale ten czas leci Jutro mam wizytę u ginka bo idzie na urlop, jedziemy z Mężem niech poogląda Maleństwo
szok, jak ten czas leci )
Stary 2012-06-22, 09:54   #4044
e_vel
Wtajemniczenie

Strong tak szczerze to czuję się tak sobie ale nie narzekam Ważne że się łożysko przykleiło a ja rosnę i rosnę tzn. brzuszek mam już okrąglutki A Ty już niedługo, jak się czujesz? jak przygotowania?
Stary 2012-06-22, 09:59   #4045
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:02   #4046
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
i trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Ty mi tu kochana nie narzekaj, bo jesteś jedna z nielicznych osób, które mają 5dni weekendu i 2 dni pracy Ale rozumiem, weekend to jednak weekend.
no dobrasiedze cicho
Tydz temu mialam weekend wolny, bo mielismy parapetowke
Teraz juz musze isc i tak pewnie kazdy weekend do sierpniowego urlopu
Za to niedziele planujemy pracowitaBedziemy robic polki do Seby szafy, bo nadal wiekszosc rzeczy w kartonach
Stary 2012-06-22, 10:09   #4047
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
i trzymam kciuki za wizyte
Stary 2012-06-22, 10:33   #4048
Nikita...
Zakorzenienie

Doberek w piateczek!

Aaby,
zyjesz po wczorajszy? Zdarzyliscie na ten mecz???

Cytat:
To bedziesz miala nagrode za obrone! Super, takie spontany sa najwazniejsze!

Cytat:
Częstować się deserkiem urodzinowym mężusia zaręczam, że pycha! ciacho jagodowe z bitą śmietaną i z lodami waniliowymi
Jezuuuuuuu, a ja sobie wczoraj obiecalam, ze koniec ze slodyczami bo wczoraj na aerobicu sie zalamalam jak zaczelam podskakiwac i widzialam w tych cholernych lustrach od podlogi do sutifu jak mi wszystko faluje

Cytat:
za pepuszek! Odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą

Prawie jestem spakowana - uff, a teraz podżeram masło orzechowe
Spróbuję jutro jeszcze przed wyjazdem zajrzeć i nie miałabym nic przeciwko jeśli miałabym tylko 14 stron nadrabiania

Dobrej nocy
Udanego urlopu!!! Bedziemy za Toba tesknic

Cytat:
Maja od kilku dni chodzi w samych majteczkach i najczesciej wola "si" i owszem zdarzaja sie jej tez male "wypadeczki" tak jak dzis moczyla lapki w baseniku i sie ......posikala ale zaraz przybiegla i powiedziala "Mamoooo Aja si tu" i pokazala na majtki i pogrozila sobie paluszkiem wiec wydaje mi sie ze moja mala ksiezniczka zaczyna kumac czacze
Kule ale slodka!!! I ze sama sobie tym palcem pogrozila hehe, padlam normalnie.

Cytat:
Aaaby i jak Ty to kibicowałaś?? Portugali wygrała a ja liczyłam że może się pepiczkom udam
No ja kibicowalam Portugalii Wiadomo, nie moge isc przeciwko TZ

Cytat:
Juuuuuz? Niesamowite jak to leci. Powodzonka jutro na wizycie i daj potem znac jak poszlo.

Cytat:
a Nikita i Maleństwo gdzie ? nie pracują dziś?
Nikita dzis dotarla pozno do pracy bo rano jej przywizli cegly oraz worki z cementem! Looo boziu.
A ty kochana moze bys sie tak nie forsowala co Odpoczywac masz!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć
Czesc!

Onyks,
jak tam? mignelas mi gdzies w postach.

Kasiu,
super, ze tabletki dzialaja i ze juz troszeczke lepiej sie na nich czujesz no i przede wszystkim, ze skurcze ustaly!!!!

A moje wyniki tarczycy w normie tylko znowu mi wszla podwyzszona prolaktyna. Nadal jeszcze mam pare globulek na te bakterie. Czy ja juz sie zalilam, ze nie cierpie globulek bo masakrycznie mnie wkurza jak caly dzien potem do dziadostwo wylatuje...

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:36   #4049
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
A moje wyniki tarczycy w normie tylko znowu mi wszla podwyzszona prolaktyna. Nadal jeszcze mam pare globulek na te bakterie. Czy ja juz sie zalilam, ze nie cierpie globulek bo masakrycznie mnie wkurza jak caly dzien potem do dziadostwo wylatuje...
wiem co czujesz, nie cierpię globulek
Stary 2012-06-22, 10:54   #4050
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
wiem co czujesz, nie cierpię globulek
No i dzis przylatuje TZ i nie wiem, czy z tymi globulkami mozemy tyryryry. Juz pomijam aspekt wizualny ale nie wiem, czy w ogole mozna czy trzeba poczekac do skonczenia bo zostaly mi jeszcze 4 globulki . buuuuuuuuuu

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości