Wszystko o Avonie - Część II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-18, 15:28   #2251
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Ja też mam pytanko Jak mam zwrot to te kosmetyki, które wymieniłam wyżej ile mogą kosztować za paczkę, tzn ile paczka z nimi będzie wynosiła jako priorytet i wartościowa.Proszę o pomoc Muszę zawiwadomic koleżankę ile ma szykować kaski a jie mam pojęcia
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 15:53   #2252
pAtiŚ
Zakorzenienie

Witam, nie uwierzycie - przed chwila weszłam w strefe i w 'dane finansowe' i patrze a tam pisze 'korekta'! i własnie wyłączylo mi z faktury ten piórnik hehe i nie musze za niego płacic 'korekta -5,90'...

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 15:56   #2253
monaliza666
Raczkowanie

witam, czy uzywała już któraś z was żelowe poduszeczki pod stopy bi dziś robię zamówienie i nie wiem czy warto zamowic
Stary 2007-01-18, 15:58   #2254
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Mam prośbę
DORADŹCIE MI!!!!!!!
Nie mam pojęcia, który odcień wybrać: Mauve czy Nude, bo Nectar wydaje mi się bardzo jasny i różowy, ale jak ktoś wklejał fotki z pomazianymi po kartce kolorkami to wydał mi sie ten kolor bardzo ciepły.. więc ja już nic nie wiem, a nie widziałam tych szminek ( Glass Reflections) na oczy jeszcze..a mi zależy na takim raczej ciepłym kolorku.

Jutro robię zamowienie na II termin K02 i mam malutkie zamówienie bo tylko na około 60 zł, ale klientki chcą teraz i już i w zwiazku z tym mam pytanie, czy musze płacić za dostawe do mojego domu?To jest druga darmowa dostawa, która mi przysługuje w tym katalogu, ale nie jestem pewna czy na pewno nie będę płacić Bo to nie jest zamówienie za 150 tylko za 50.. wiem, że zamotałam, ale czy za II termin płacicie??
Z góry dziękuję za odpowiedź
Witaj jeśli chodzi o szminki GlassReflektion to polecam Nude....jest ciepły i przepiękny..cudnie błyszczy i trudno określić jednoznacznie kolor bo to jest moim zdaniem zmieszany beż, złoto, odrobina czerwieni...ja jestem nim zachwycona- niestety nie mam fotek, bo widziałam bo na spotkaniu sprzedażnym wczoraj i nie wzięłam aparatu (i b. żałuję).
Co do pytania o płatność za zamówienie to z całą pewnością nie zapacisz za paczkę mimo że to druga z kolei na kwotę mniejszą niż 150zł.
pozdrawiam. Aneta
anetapan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 16:01   #2255
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam prośbę
DORADŹCIE MI!!!!!!!
Nie mam pojęcia, który odcień wybrać: Mauve czy Nude, bo Nectar wydaje mi się bardzo jasny i różowy, ale jak ktoś wklejał fotki z pomazianymi po kartce kolorkami to wydał mi sie ten kolor bardzo ciepły.. więc ja już nic nie wiem, a nie widziałam tych szminek ( Glass Reflections) na oczy jeszcze..a mi zależy na takim raczej ciepłym kolorku.
Po pierwsze, dziewczyny już wcześniej tłumaczyły, że w katalogu kolory Whisper i Nectar są zamienione i stąd ta rozbieżność. Nectar jest w rzeczywistości ciepłym, delikatnym morelowym kolorkiem.
Po drugie, nie wiemy czego oczekujesz? Jaki efekt ma dawać ta szminka? Najbardziej naturalna (w sensie koloru i braku drobinek) jest Mauve, najciemniejsza Nude, a najdelikatniejsza Nectar. Ale znów każda jest sama w sobie delikatna, więc nie ma co się spodziewać mocnego koloru. Sama wahałam się między nimi trzema, ale ostatecznie wezmę Nude, bo w sumie od początku mnie korciła.

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3483897]Ja też mam pytanko Jak mam zwrot to te kosmetyki, które wymieniłam wyżej ile mogą kosztować za paczkę, tzn ile paczka z nimi będzie wynosiła jako priorytet i wartościowa.Proszę o pomoc Muszę zawiwadomic koleżankę ile ma szykować kaski a jie mam pojęcia[/quote]
Polecam stronkę http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm Możesz sama sprawdzić cenę paczki podając i jej wartość i orientacyjną wagę. Tylko nie wiem czy jest sens płacić w tym wypadku za paczkę wartościową I tak paczki są drogie, i tak jak zginie sporo kasy oddają. No ale w sumie to koleżanka płaci, a nie Ty
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 16:09   #2256
Astarte777
Przyczajenie

Witam!! jestem nową użytkowniczką forum, ale mam wrażenie, że bardzo mi się tu spodoba Na początek mam pytanie. Czy przy zamówieniu poniżej 150 zł trzeba uiścić jakąs dodatkową zapłate za dostarczenie paczki? Słyszałam, że jest opłata za tzw,, małą paczkę" czy coś takiego?
Astarte777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 16:16   #2257
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Jutro robię zamowienie na II termin K02 i mam malutkie zamówienie bo tylko na około 60 zł, ale klientki chcą teraz i już i w zwiazku z tym mam pytanie, czy musze płacić za dostawe do mojego domu?To jest druga darmowa dostawa, która mi przysługuje w tym katalogu, ale nie jestem pewna czy na pewno nie będę płacić Bo to nie jest zamówienie za 150 tylko za 50.. wiem, że zamotałam, ale czy za II termin płacicie??
Z góry dziękuję za odpowiedź
Jesli zamawialas juz wczesniej z k02 na 150 to juz nie placisz
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 16:17   #2258
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monaliza666 Pokaż wiadomość
witam, czy uzywała już któraś z was żelowe poduszeczki pod stopy bi dziś robię zamówienie i nie wiem czy warto zamowic
podobno są skuteczne.. tylko nie pamietam, gdzie to czytałam

Cytat:
Napisane przez Astarte777 Pokaż wiadomość
Witam!! jestem nową użytkowniczką forum, ale mam wrażenie, że bardzo mi się tu spodoba Na początek mam pytanie. Czy przy zamówieniu poniżej 150 zł trzeba uiścić jakąs dodatkową zapłate za dostarczenie paczki? Słyszałam, że jest opłata za tzw,, małą paczkę" czy coś takiego?
Witam jak robisz zamówienie na 1 termin poniżej 150 zł, to doliczą Ci jeszcze 10 zł za spakowanie małej paczki. z kolei jeśli złożysz w 1 terminie zamówienie za więcej niż 150zł, to w drugim terminie możesz zamówić nawet za 50 zł i oni wtedy nic nie naliczają
Stary 2007-01-18, 16:22   #2259
monaliza666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
podobno są skuteczne.. tylko nie pamietam, gdzie to czytałam
fajnie dzieki za odpowiedz zamowie i je przetestuję
Stary 2007-01-18, 16:24   #2260
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetapan Pokaż wiadomość
Witaj jeśli chodzi o szminki GlassReflektion to polecam Nude....jest ciepły i przepiękny..cudnie błyszczy i trudno określić jednoznacznie kolor bo to jest moim zdaniem zmieszany beż, złoto, odrobina czerwieni...ja jestem nim zachwycona- niestety nie mam fotek, bo widziałam bo na spotkaniu sprzedażnym wczoraj i nie wzięłam aparatu (i b. żałuję).
Co do pytania o płatność za zamówienie to z całą pewnością nie zapacisz za paczkę mimo że to druga z kolei na kwotę mniejszą niż 150zł.
pozdrawiam. Aneta
dziękuje za pomoc pomogłaś podjąć mi decyzję

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Po pierwsze, dziewczyny już wcześniej tłumaczyły, że w katalogu kolory Whisper i Nectar są zamienione i stąd ta rozbieżność. Nectar jest w rzeczywistości ciepłym, delikatnym morelowym kolorkiem.
Po drugie, nie wiemy czego oczekujesz? Jaki efekt ma dawać ta szminka? Najbardziej naturalna (w sensie koloru i braku drobinek) jest Mauve, najciemniejsza Nude, a najdelikatniejsza Nectar. Ale znów każda jest sama w sobie delikatna, więc nie ma co się spodziewać mocnego koloru. Sama wahałam się między nimi trzema, ale ostatecznie wezmę Nude, bo w sumie od początku mnie korciła.
wiem, że są zamienione miejscami ale Nectar i tak wydawał mi się różowawy.. Ja w takim razie również wezmę Nude Oby wystarczyło dla nas wszystkich

a tak nawiasem mówiąc, zamawiałam zarówno torbę weekendową jak i kuferek do kompletu i musze powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Jedyne co mi przeszkadza to ten majtkowy róż jako podszewka.. Kuferk jest super,pojemny i sztywny,fajnie się prezentuje Torba też dużo zmieści w swych wnetrzościacj ale martwią mnie jej ucha..jakieś takie powyginane są..mam nadzieję, że się wyprostują z czasem.
Stary 2007-01-18, 16:27   #2261
Astarte777
Przyczajenie

Dziękuje bardzoNareszcie mi się rozjaśniłopozdrawiam
Astarte777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 16:33   #2262
Konto usunięte

Cytat:

Polecam stronkę http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm Możesz sama sprawdzić cenę paczki podając i jej wartość i orientacyjną wagę. Tylko nie wiem czy jest sens płacić w tym wypadku za paczkę wartościową I tak paczki są drogie, i tak jak zginie sporo kasy oddają. No ale w sumie to koleżanka płaci, a nie Ty
Dziękuję bardzo Z tego co widzę to poniżej 1kg jest 8zł ale ja będę miała 2-5kg i to wynosi 11zł
Jeszcze jedno pytanko, jak chcę wziąć na wartościową to w tym druczku mam wpisać kosmetyków po jakich cenach? Katalogowych czy już z odliczeniem opustu?
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:03   #2263
majula
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
jakie produkty z solutions polecacie? Bo też zastanaiwam się czy nie skusić na coś z tej grupy produktów w kat 3 z tą promocją wiązaną i zamienić tego na zestaw z białą herbatą z PS
serie do cery suchej zwlaszca tonik oraz kremik pod oczy z tej nowej serii nie polecam toniku tego z pomaranczowej serii a i peeling do twarzy z brazowym cukrem
Cytat:
Napisane przez monik78gda Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie z 2 tą za 9,90 kolor On Ice i jestem niezadowolona (będę robić zwrot). Fakt, że może moje usta nie są w najlepszym stanie (mimo codziennego stosowania szminki pielęgnacyjnej). Ta szminka nie chce się roznieść na całe usta, tylko wpada w zagłębienia i mimo wielokrotnego zaciskania ust/przejezdzania pędzelkiem to niczego nie poprawia. Daje nierówny koloryt. Szkoda, a tak się na nią napaliłam, zwłaszcza, że szwagirka sobie chwaliła. Są jeszcze jakieś niezadowolone z tej szminki? (wiem, wiem, przeszukaj sobie wątek poprzedni i obecny).
Pozdrawiam wszystkie avonowe wizażanki
Cytat:
dziękuje za pomoc pomogłaś podjąć mi decyzję

wiem, że są zamienione miejscami ale Nectar i tak wydawał mi się różowawy.. Ja w takim razie również wezmę Nude Oby wystarczyło dla nas wszystkich

a tak nawiasem mówiąc, zamawiałam zarówno torbę weekendową jak i kuferek do kompletu i musze powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Jedyne co mi przeszkadza to ten majtkowy róż jako podszewka.. Kuferk jest super,pojemny i sztywny,fajnie się prezentuje Torba też dużo zmieści w swych wnetrzościacj ale martwią mnie jej ucha..jakieś takie powyginane są..mam nadzieję, że się wyprostują z czasem.
Ja ta szminke sobie chwale dlugo sie trzyma na ustach

a co do mojego zamowienia wklejam fotki naszyjnika clustericous oraz szminki on ice ale zrobie jeszcze leprze fotki naszyjnik ok dla mnei szminka bardzo dobra reszte rzeczy to znacie wiec nie bede sie rozpisywaca oto kilka zdjec moze sie komus przydadza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clus2.JPG (36,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg clu.JPG (35,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg on ice.JPG (28,5 KB, 40 załadowań)
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:04   #2264
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie już nie starczyło W COKu nie mieli Ale nic to, poczekam, a w międzyczasie będę powoli wykańczać inne mazidła. A trochę ich mam
Cytat:
Oj, kusicie tymi torbami i kosmetyczkami A mi się one odkąd się pojawiły podobają i stwierdziłam, że sobe wezmę jak będą solo do kupienia, no i są, a mi jakoś dalej kasy szkoda, choć fajne się wydają. Teraz zaczynam dumać czy by mi się ta torba właśnie na basen nie przydała Może miałabym większą motywację do regularnego chodzenia na niego

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3484444]Dziękuję bardzo Z tego co widzę to poniżej 1kg jest 8zł ale ja będę miała 2-5kg i to wynosi 11zł
Jeszcze jedno pytanko, jak chcę wziąć na wartościową to w tym druczku mam wpisać kosmetyków po jakich cenach? Katalogowych czy już z odliczeniem opustu?
[/quote]
Nie musisz tam podawać wszystkiego z osobna, wystarczy jak wpiszesz, że są to kosmetyki i podasz wartość ogólną. I najlepiej w cenach katalogowych, bo w końcu taka jest ich handlowa wartość, nie A kochana Poczta Polska nie musi wiedzieć, jakie Ty masz zniżki
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:05   #2265
pAtiŚ
Zakorzenienie

Dzięki Majula z fotki mi sie ten naszyjnik podoba, ale mi by nie pasowal...

Stary 2007-01-18, 17:09   #2266
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, kusicie tymi torbami i kosmetyczkami A mi się one odkąd się pojawiły podobają i stwierdziłam, że sobe wezmę jak będą solo do kupienia, no i są, a mi jakoś dalej kasy szkoda, choć fajne się wydają. Teraz zaczynam dumać czy by mi się ta torba właśnie na basen nie przydała Może miałabym większą motywację do regularnego chodzenia na niego
No właśnie, tez pomyślałam, że ta torbka weekendowa przydałaby mi się na basen bo też chodzę ale oczywiście szkoda mi było kasy i nie zamówilam

Stary 2007-01-18, 17:11   #2267
Konto usunięte

Cytat:
Nie musisz tam podawać wszystkiego z osobna, wystarczy jak wpiszesz, że są to kosmetyki i podasz wartość ogólną. I najlepiej w cenach katalogowych, bo w końcu taka jest ich handlowa wartość, nie A kochana Poczta Polska nie musi wiedzieć, jakie Ty masz zniżki
Dziękuję
Stary 2007-01-18, 17:28   #2268
taka jedna
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3484444]Dziękuję bardzo Z tego co widzę to poniżej 1kg jest 8zł ale ja będę miała 2-5kg i to wynosi 11zł
[/quote]
Tylko że to ma być polecony wartosciowy(tak zastrzega Avon, bo inaczej jak zginie to będziesz Ty ponosic koszty),ja płaciłam za przesłanie jednej bransoletki 10zł.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:38   #2269
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Tylko że to ma być polecony wartosciowy(tak zastrzega Avon, bo inaczej jak zginie to będziesz Ty ponosic koszty),ja płaciłam za przesłanie jednej bransoletki 10zł.
Za całość, tak? Bo na tej stronie poczty to za przesyłkę poniżej 1kg jest 8zł a ponad 2 do 5kg - 11zł, za wartość, czyli ok 105zł u mnie będzie 3zł, czyli 14zł za całośc To nie tak dużo
A słuchajcie jak ja ich nawet nię będę otwierała i nie mam uzasadnienia czemu nie chce to mam w formularzu zaznaczyć "nie podoba się"?
Stary 2007-01-18, 17:39   #2270
justyna_133
Przyczajenie

Ależ dawno mnie tu nie było i tyle zaległości do nadrobienia

Tak ostatnio sobie myślałam, że jak tylko dobiorę sobie coś z kosmetyków Avonu, to zaraz to wycofują , m.in.:
- woda Women of Earth
- woda i krem California
- krem Solutions z Wit C
- serum liftingujące Solutions
- scrub z Planet Spa z brązowym cukrem
- balsam Naturals z masłem kakaowym (co ja bym za niego oddała...)
- żel Senses So free
ależ mnie sentyment ogarnął.

A u Was jak to wygląda? Też Wam się zdarza, że coś sobie dobierzecie a tu ciach...?
justyna_133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:44   #2271
eleonorka
Raczkowanie

Ja zawsze wysyłam zwykłym poleconym (płacę ok. 3-4 zł) i dochodzi do nich. Wysyłanie paczką wartościową w niektórych przypadkach przewyższa koszt wysyłanego produktu.
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 17:46   #2272
Anka :)
Wtajemniczenie

JUSTYNA_133 oczywiście ze u nas też tak to wyglada

600 post
Stary 2007-01-18, 17:49   #2273
eleonorka
Raczkowanie

A u Was jak to wygląda? Też Wam się zdarza, że coś sobie dobierzecie a tu ciach...?[/quote]

Ja najbardziej żałuje podkładu rozświetlająco-antystresowego Warm Beige
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 17:49   #2274
Konto usunięte

Za 100zł wartości płacę 3zł, nie tak wiele a sądzę, że kosmetyki za 100zł to powinny być przesłane wartościową
Stary 2007-01-18, 18:49   #2275
asia_z
Zakorzenienie

w końcu mi avon odpisał odnośnie dostępności produktów.
Cytat:
Szanowna Konsultantko, W nawiązaniu do Pani prośby podajemy przewidywane terminy dostępności wspomnianych produktów:
jedwabisty olejek do ciała SSS - 24.01.2007
skarpetki do pielęgnacji stóp - 22.01.2007
Individual Blue 4 him EDT - 09.03.2007

Gorąco przepraszamy za niedogodności związane z opóźnieniem w dostawie produktów.
niech mnie w nos pocałują z individual blue to jest przegięcie
Stary 2007-01-18, 18:59   #2276
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
No właśnie, tez pomyślałam, że ta torbka weekendowa przydałaby mi się na basen bo też chodzę ale oczywiście szkoda mi było kasy i nie zamówilam
Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
w końcu mi avon odpisał odnośnie dostępności produktów.

niech mnie w nos pocałują z individual blue to jest przegięcie
heh to fakt przegiecie

a wlasnei zpaomnialam dodac ze bedac dzisaj w biurze widzialm niektore nowosci i tak widzialam ta torbe z 04 taka bezowa taka duza nie pamietam je nazwy podobna do Mapi Jest dosc duza w sam raz na studia czy do szkoly jak nie ma sie az tylu zajec pomiesci wszystko nie rosuwalam jej ale mi sie spodobala bardzo fajna
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 19:08   #2277
agness86
Zakorzenienie

Ja dziś zostałam pozytywnie zaskoczona przez dostawcę...paczka była ok 12, a normalnie jest wieczorem
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 19:21   #2278
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zostałam pozytywnie zaskoczona przez dostawcę...paczka była ok 12, a normalnie jest wieczorem
I jak?

Ja dzisiaj kupiłam tą mgiełkę do ciała Miód i Cytryna i muszę przyznać, że pachnie smakowicie . Na żel się jednak nie zdecydowałam, bo wszelakie żele pod prysznic z Avonu wysuszają moją skórę.
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 19:29   #2279
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anCcik Pokaż wiadomość
I jak?
Wszystko w porządeczku. Najbardziej ucieszył mnie podkład PW z netto, odcień idalnie mi pasuje
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 19:34   #2280
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Wszystko w porządeczku. Najbardziej ucieszył mnie podkład PW z netto, odcień idalnie mi pasuje
No na KWC PW nie ma za dobrych opinii... Ponoć za szybko wysycha . A jak sprawdził się u Ciebie?
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości