Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 11:01   #1141
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Cytat:
Napisane przez marma53 Pokaż wiadomość
ja mam 20 lat. jestem od niego emocjonalne uzależnieniona i strach przed jego wybuchem furii jest paraliżujący. Czasami umiem mu dogadać i zrównać go z błotem, ale kiedy chodzi o mnie to wolę się nie wypowiadać, bo on uważa, że to wszystko to moje wymysły i jak sama tak się zniszczyłam to i sama mam się "naprawić". A Ty co czujesz gdy on mówi co uważa? Rozmawiałaś z nim, o tym że czujesz się manipulowana?
Po dzisiejszym dniu jest okej.. trochę dolegliwości fizycznych - ból brzucha, przejedzenie itd. Ale psychicznie dobrze, bo... pozwoliłam sobie to zjeść i powtarzam sobie, że to "na zdrowie i dla zdrowia". Patrzę na zdjęcia z przed 3 lat i chcę do tego wrócić. Nie chcę już wyglądać jak 12-latka..
Zbagatelizowana i olana poczułam się wczoraj jak lekarz w ostatniej chwili zmienił zdanie i odesłał mnie do drugiego szpitala, a tam powiedział kierownik, że nie ma miejsc i że mam poszukać sobie innego szpitala.
Był ze mną mój chłopak, który powiedział (zresztą jak i mój ojciec), że żaden szpital i oddział mi nie pomoże i nie dopilnuje mnie, dopóki ja sama nie wezmę za siebie odpowiedzialności... i wczoraj dotarło do mnie, że nie mogę wymagać od innych pomocy samej nic nie robiąc albo za mało robiąc i tak naprawdę jestem zdana sama na siebie i skoro potrafiłam siebie pilnować, żeby nie jeść i chudnąć, tak teraz mogę się pilnować, aby jeść, przybrać do BMI w normie... pierwszy raz powiedziałam ojcu, że przez cały czas mam problem z jedzeniem i on też mi pomaga. Tylko palnął głupie zdanie "Chociażbyś miała zwymiotować, to jedz" .. staram się unikać emocji, gdy piszę o nim. Byłoby ich za wiele.
Potwornie bolesna prawda. Nawet jeśli ktoś Cię jakoś tam przypilnuje to pierwsze co zrobisz gdy zdejmą z Ciebie kontrolę to zajesz frustrację, wściekłość, na nich....
Nie twierdzę, że samej się nie da, bo da się... ale wsparcie psychoterapeuty, taka równoległa praca nad sobą, że tu jesz, pomagasz sobie, a tam chodzisz i widzisz jak traktuje Ciebie lekarz, jak pomaga Ci posprzątać syf w komodzie i jak segreguje rzeczy i wkłada je do odpowiednich szuflad (Twoimi rękoma ) to najlepsze z możliwych wyjść.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:24   #1142
nikol12
Rozeznanie

jest ciężko i ogromne wyrzuty
I : płatki śniadaniowe Activita - 45g ze szklanką mleka
II : 2 kromki razowca z ogórkiem
III : duża miska niezabielanej zupy ogórkowej, marchewka
IV : jabłko
V ( i tu mega głód , a po nim mega wyrzuty ) duży kubek zupy z obiadu, 100g chudego twarogu , pół pomidora, pół ogórka, 2 wafle ryżowe, 5 pl. chudej wędliny
Stary 2012-06-21, 18:27   #1143
marma53
Raczkowanie

Cieszę się, że jesz cokolwiek, ale to jest stanowczo za mało, żeby Twój mózg był dożywiony i zaczął prawidłowo funkcjonować i mógł odróżniać chorobę od zdrowia. To zaledwie nawet nie tysiąc kalorii to co Ty zjadłaś i jak Ty chcesz na tym przytyć i wyzdrowieć?

Edytowane przez marma53
Czas edycji: 2012-06-21 o 18:28
marma53 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:34   #1144
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Cieszę się, że jesz cokolwiek, ale to jest stanowczo za mało, żeby Twój mózg był dożywiony i zaczął prawidłowo funkcjonować i mógł odróżniać chorobę od zdrowia. To zaledwie nawet nie tysiąc kalorii to co Ty zjadłaś i jak Ty chcesz na tym przytyć i wyzdrowieć?
staram sie jeść cokolwiek .nie muszę tyć, bo nie mam niedowagi.. poza tym jest tu chyba więcej niż 1000 kcal.....
Stary 2012-06-21, 19:49   #1145
marma53
Raczkowanie

Nie ma więcej niż tysiąca, wierz mi.
To, że nie masz niedowagi nie oznacza, że zaraz znowu masz prowadzić jadłospisy odchudzające...
Stary 2012-06-21, 19:54   #1146
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma więcej niż tysiąca, wierz mi.
To, że nie masz niedowagi nie oznacza, że zaraz znowu masz prowadzić jadłospisy odchudzające...
wiem , ale to bardzo trudne np. dzisiaj po kolacji powiedzialam sobie : od jutra ograniczasz jedzenie za to , ze zjadlaś
ehhh... a jak by ktoś napisał że zjadł tyle co ja dzisiaj to powiedziałbym że mało zjadł ;/ nienawidzę patrzeć w lustro, nienawidzę tych wyrzutów po jedzeniu. W wakacje idę do szpitala. To chyba najlepsze wyjście bo coraz bardziej obcinam kcal ,, no bo przecież zamiast 2 kromek można zjeść 1 , zamiast wegli- białko itp"

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-06-21 o 19:59
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:29   #1147
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
wiem , ale to bardzo trudne np. dzisiaj po kolacji powiedzialam sobie : od jutra ograniczasz jedzenie za to , ze zjadlaś
ehhh... a jak by ktoś napisał że zjadł tyle co ja dzisiaj to powiedziałbym że mało zjadł ;/ nienawidzę patrzeć w lustro, nienawidzę tych wyrzutów po jedzeniu. W wakacje idę do szpitala. To chyba najlepsze wyjście bo coraz bardziej obcinam kcal ,, no bo przecież zamiast 2 kromek można zjeść 1 , zamiast wegli- białko itp"
Nicol, jak chcesz byc zdrowa musisz być szczera sama ze sobą..
a Ty raz piszesz tu a raz w watku "zdrowym"..

oszukujesz sie ze jest ok..

poza tym-jak z cwiczeniami?
Stary 2012-06-21, 20:41   #1148
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Też przechodziłam przez ten etap Zjadłaś na prawdę bardzo niewiele. Może faktycznie, szpital otworzy Ci oczy na pewne sprawy i zaczniesz inaczej funkcjonować . Oby wszystko poszło pomyślnie . Mam nadzieję, że sobie poradzisz, trzymam kciuki !
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:50   #1149
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
jest ciężko i ogromne wyrzuty
I : płatki śniadaniowe Activita - 45g ze szklanką mleka
II : 2 kromki razowca z ogórkiem
III : duża miska niezabielanej zupy ogórkowej, marchewka
IV : jabłko
V ( i tu mega głód , a po nim mega wyrzuty ) duży kubek zupy z obiadu, 100g chudego twarogu , pół pomidora, pół ogórka, 2 wafle ryżowe, 5 pl. chudej wędliny
tragedia, wydaje mi się, że sukcesywnie się cofasz.

bardzo Ci współczuję, serio. Takie funkcjonowanie musi być straszne, zresztą sama je pamiętam.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:30   #1150
nikol12
Rozeznanie

jak z ćwiczeniami ? hmmmmm.. no jest ich mniej np. wczoraj był 45min spacer z psem a dzisiaj 30min spacer, parę ćwiczeń dywanówek, 1h hula hop. Na wf-ie nie ćwiczę bo nie mam za bardzo siły , no i nauczyciele nie zgadzają się bo wiedzą w jakim obecnie jestem stanie.....
Musi się udać ... a tak na marginesie ile trwa leczenie w klinice ?
Stary 2012-06-21, 21:45   #1151
marma53
Raczkowanie

Cytat:
jak z ćwiczeniami ? hmmmmm.. no jest ich mniej np. wczoraj był 45min spacer z psem a dzisiaj 30min spacer, parę ćwiczeń dywanówek, 1h hula hop. Na wf-ie nie ćwiczę bo nie mam za bardzo siły , no i nauczyciele nie zgadzają się bo wiedzą w jakim obecnie jestem stanie.....
Kilka postów wcześniej napisałaś, że nie masz niedowagi, więc o co chodzi z tym "obecnym stanem" ?
Stary 2012-06-21, 21:50   #1152
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
obecnie max. 3 miesiące.

Stary 2012-06-21, 21:52   #1153
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Kilka postów wcześniej napisałaś, że nie masz niedowagi, więc o co chodzi z tym "obecnym stanem" ?
no bo nie mam ( bmi 18,4 - no dobra wiem, że trochę niskie). chodzi bardziej o stan psychiczny, o o ile mam energii ( której raczej nie mam ) , o to ile jem itp. Ale chociaz udaje mi sie nie wymiotowac

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
obecnie max. 3 miesiące.
a minimalnie ? albo optymalnie ? miesiac ?
Stary 2012-06-21, 22:08   #1154
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Ale chociaz udaje mi sie nie wymiotowac

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Gratuluję, że nie wymiotujesz. Mi tego brak.

Minimalny pobyt zależy od Ciebie, jakie będą postępy w terapii i leczeniu.
Stary 2012-06-21, 23:20   #1155
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

możesz się wypisać nawet po tygodniu. Dobrze Ci radzę - idź do tego szpitala. Masz 15 lat, kureFsko niszczysz sobie życie... czytałam Twojego bloga i "od jutra jem normalnie"... Zacytować Ci posty, ile razy już to pisałaś?

naprawdę jeszcze się oszukujesz, że masz nad tym kontrolę ?

czy Ty w ogóle uczęszczasz na jakąś terapię?

Stary 2012-06-22, 09:06   #1156
olik187
Rozeznanie

Cytat:
no bo nie mam ( bmi 18,4 - no dobra wiem, że trochę niskie). chodzi bardziej o stan psychiczny, o o ile mam energii ( której raczej nie mam ) , o to ile jem itp. Ale chociaz udaje mi sie nie wymiotowac

i co z tym szpitalem? podjęłas jakąś decyzje?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:23   #1157
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 20 lat. jestem od niego emocjonalne uzależnieniona i strach przed jego wybuchem furii jest paraliżujący. Czasami umiem mu dogadać i zrównać go z błotem, ale kiedy chodzi o mnie to wolę się nie wypowiadać, bo on uważa, że to wszystko to moje wymysły i jak sama tak się zniszczyłam to i sama mam się "naprawić".
Po dzisiejszym dniu jest okej.. trochę dolegliwości fizycznych - ból brzucha, przejedzenie itd. Ale psychicznie dobrze, bo... pozwoliłam sobie to zjeść i powtarzam sobie, że to "na zdrowie i dla zdrowia". Patrzę na zdjęcia z przed 3 lat i chcę do tego wrócić. Nie chcę już wyglądać jak 12-latka..
Zbagatelizowana i olana poczułam się wczoraj jak lekarz w ostatniej chwili zmienił zdanie i odesłał mnie do drugiego szpitala, a tam powiedział kierownik, że nie ma miejsc i że mam poszukać sobie innego szpitala.
Był ze mną mój chłopak, który powiedział (zresztą jak i mój ojciec), że żaden szpital i oddział mi nie pomoże i nie dopilnuje mnie, dopóki ja sama nie wezmę za siebie odpowiedzialności... i wczoraj dotarło do mnie, że nie mogę wymagać od innych pomocy samej nic nie robiąc albo za mało robiąc i tak naprawdę jestem zdana sama na siebie i skoro potrafiłam siebie pilnować, żeby nie jeść i chudnąć, tak teraz mogę się pilnować, aby jeść, przybrać do BMI w normie... pierwszy raz powiedziałam ojcu, że przez cały czas mam problem z jedzeniem i on też mi pomaga. Tylko palnął głupie zdanie "Chociażbyś miała zwymiotować, to jedz" .. staram się unikać emocji, gdy piszę o nim. Byłoby ich za wiele.
Marma - jak chcesz umrzeć emocjonalnie uwiązana do ojca który chyba nie zauważa w jakim jesteś stanie, to to jest bardzo dobra droga. Sorry, ale obie wiemy w jakim stanie fizycznym się znajdujesz. Powinnaś w tej chwili leżeć w szpitalu na oddziale endokrynologicznym na przykład żeby Cię dożywili. Rozumiesz to ? Czy najpierw musi to Twój ojciec zrozumieć a dopiero jak on zrozumie to Ty mu przytakniesz? Bo nie wiem w jaki sposób do Ciebie pisać. Wiesz, że możesz dostać z godziny na godzinę zapaści ? Że masz bankowo zaburzenia elektrolitowe i Twoje serce może przestać bić ?
I z tym Ci jest najlepiej w domu z tatą? Serio ?
I Twój chłopak zdaje sobie sprawę z tego, że możesz mu zejść z chwili na chwilę ? Dziewczyno potrząśnij sobą - policz sobie jeszcze raz, jakie masz BMI,bo od 15 w dół przyjmuje się opis pacjenta jako "zagłodzonego" a jego stan jako bliski śmierci, co i powiedział Ci lekarz.
No ale skoro opinia ojca jest ważniejsza niż lekarza a zdanie chłopaka (jak widać obeznanego w temacie) - bardziej wiążąca...Nic to, że "pomóc sobie" oznacza także zabranie maneli i pójście do szpitala
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:51   #1158
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
możesz się wypisać nawet po tygodniu. Dobrze Ci radzę - idź do tego szpitala. Masz 15 lat, kureFsko niszczysz sobie życie... czytałam Twojego bloga i "od jutra jem normalnie"... Zacytować Ci posty, ile razy już to pisałaś?

naprawdę jeszcze się oszukujesz, że masz nad tym kontrolę ?

czy Ty w ogóle uczęszczasz na jakąś terapię?
wiem, mówiłam to już dużo razy.
tak chodzę do psychologa na terapię.
a do szpitala idę w wakacje .

I moje dzisiejsze U ( i wyrzuty )
I : owsianka z 5 łyżek z szklanką mleka i średnim bananem
II : drożdżówka z budyniem
III : miseczka kalafiora, naleśnik, serek wiejski nie light-150g,
IV : 2 wafle ryżowe / 1 z serkiem kanapkowym, drugi suchy/
V : 2 kromki razowca z całym pomidorem, połową ogórka , 100g chudego twarogu
Ruch : 1h spacerku z psem, 1h hula hop
Źle się czuję ( psychicznie )
Stary 2012-06-22, 17:01   #1159
marma53
Raczkowanie

Cytat:
wiem, mówiłam to już dużo razy.
tak chodzę do psychologa na terapię.
a do szpitala idę w wakacje .

I moje dzisiejsze U ( i wyrzuty )
I : owsianka z 5 łyżek z szklanką mleka i średnim bananem
II : drożdżówka z budyniem
III : miseczka kalafiora, naleśnik, serek wiejski nie light-150g,
IV : 2 wafle ryżowe / 1 z serkiem kanapkowym, drugi suchy/
V : 2 kromki razowca z całym pomidorem, połową ogórka , 100g chudego twarogu
Ruch : 1h spacerku z psem, 1h hula hop
Źle się czuję ( psychicznie )
A masz już termin przyjęcia umówiony? Do jakiego szpitala idziesz?

Mój jadłospis na dziś:
Ś: bułka dyniowa z serkiem wiejskim
II Ś: kawa z mlekiem, 2x wasa z serkiem twarogowym
O: naleśnik z farszem (450g szpinaku mrożonego, mała cebula, kilka plasterków sera pleśniowego), trochę naleśnika, devolaile
P: miseczka muesli chrupkiego z truskawkami, 4 małe herbatniki, 2 kromki z kremem czekoladowym

No i zastanawiam się czy zjeść kolację w takim układzie..
Stary 2012-06-22, 17:29   #1160
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:

Mój jadłospis na dziś:
O: naleśnik z farszem (450g szpinaku mrożonego, mała cebula, kilka plasterków sera pleśniowego), trochę naleśnika, devolaile
P: miseczka muesli chrupkiego z truskawkami, 4 małe herbatniki, 2 kromki z kremem czekoladowym

może lepiej zastanów sie czy chcesz byc na pewno zdrowa..
Stary 2012-06-22, 18:15   #1161
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

Mój jadłospis na dziś:

nie mam jeszcze. dopiero na początku wakacji idę do psychiatry po skierowanie. ide do poznania ( szpital uniwersytecki klinika dzieci i mlodziezy)
Stary 2012-06-22, 18:27   #1162
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
może lepiej zastanów sie czy chcesz byc na pewno zdrowa..
Marma widzę maniakalne myślenie o jedzeniu próbuje zaleczyć maksymalnym skupieniem się na swoim jadłospisie. Czekam kiedy pojawią się następujące zdania: "zwiększanie o 100kalorii","...tylko 800kalorii i nie dam rady więcej bo czuję że pęknę...","od jutra jem...","sama sobie poradzę...","...nie mogę jeść normalnie bo jak zacznę to się rzucę na wszystko i przytyję XXkg"...

Nie no, dobra, bo ogarnia mnie chyba frustracja a ona z kolei przez ból głowy, wtedy nie mam cierpliwości za dużo.

Marma krótko. Jutro rano jesz 4 kanapki z szynką i serem. 3 godziny później pijesz nutridrink. Za następne 3 godziny kotlet standardowej wielkości w panierce na łyżeczce tłuszczu, 2 ziemniaki i mizerię z jogurtem i cebulą. 3 godziny póxniej - jogurt. A 2 godziny przed snem 2 kanapki z szynką i serem lub nutellą do wyboru.
Nie dasz rady ?
To idź do szpitala - bo to oznacza, że sama z tego nie wyjdziesz na tyle szybko, żeby Twoje zdrowie nie uległo gwałtownemu pogorszeniu, bo ja podałam jadłospis w tym momencie na utrzymanie wagi dla kobiety w wieku 18-30, uczącej się lub pracującej w zawodzie o lekkim wysiłku fizycznym (np. sklepowa), bo ma tyle kalorii ile powinnaś dostarczyć wyniszczonemu organizmowi czyli MINIMUM 2500. 2000 jest na utrzymanie. 500 na odbudowę i przytycie maksymalnie pół kilo tygodniowo.
A nie jestem nawet do końca pewna, czy to ma łącznie 2500, może jeszcze trzeba dać masło na kanapki. Garden - Ty się znasz, policzysz ?

Poprawcie mnie jeśli się mylę. Bo może mnie faktycznie ogarnia frustracja i migrena na raz.

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-06-22 o 18:29
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 18:38   #1163
gosinek13
Raczkowanie

Przerwa w tyciu. Oceniajcie to jak U.

I owsianka z 5 łych owsianych na mleku z cukrem z dżemem,truskawkami,ananas em,czereśniami, herbata z miodem
II duża,prostokatna grahamka,połowa z serkiem śmietankowym i pomidorem malinowym, połowa z serem,szynką, marchewka,herbatka
III 3 razowe naleśniki z szpinakiem i mozzarelą,sałatka z pekinki,pomidora,ogórka,p apryki,sok
IV danio waniliowe,herbatka z miodem
V prostokątna grahamka, pół z serkiem śmietankowym i pomidorem,pół z serkiem i szynką, herbatka
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:25   #1164
aguseq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Przerwa w tyciu. Oceniajcie to jak U.

I owsianka z 5 łych owsianych na mleku z cukrem z dżemem,truskawkami,ananas em,czereśniami, herbata z miodem fajnie ; ) ale może, w ramach dążenia do normalności, spróbuj czasem zjeść coś innego na śniadanie ? w każdym Twoim jadłospisie ten posiłek wygląda dokładnie tak samo, schematy są chorobowe...
II duża,prostokatna grahamka,połowa z serkiem śmietankowym i pomidorem malinowym, połowa z serem,szynką, marchewka,herbatka
tu bym coś dodała. zawsze popijałaś nutridrinka, przeskok jest spory. jakaś dodatkowa przekąska ALBO lekka zupka choćby, taki apetizer przed obiadem : ]
III 3 razowe naleśniki z szpinakiem i mozzarelą,sałatka z pekinki,pomidora,ogórka,p apryki,sok fajnie, że jest sok. obiad też ok,
IV danio waniliowe,herbatka z miodem tutaj coś bym dodała, może choć garść płatków do serka ?
V prostokątna grahamka, pół z serkiem śmietankowym i pomidorem,pół z serkiem i szynką, herbatka
Moja opinia j/w. : ] Ogólnie dobry kierunek, ale wydaje mi się, że troszkę drastycznie ucięłaś. Nie spowalniaj sobie metabolizmu takimi skokami, zobaczysz, że po P waga szybko staje, wystarczyło zasadniczo uciąć tylko nutridrinka i poczekać na efekt. I uważaj, bo jak dla mnie możesz zacząć spadać...

i moje wczorajsze:
ś : owsianka (4 łyżki płatków i 1 otrębów pszennych) z waniliowym serkiem homogenizowanym i sałatką owocową: jabłko, banan, mus truskawkowy POLECAM, PYSZNNE!
w szkole: duża grahamka z serem żółtym, szynką, ogórkiem na pół, kawa z automatu
o : zupa b. gęsta z kaszą manną (łyżka stała) z mięsem z kurczaka na wywarze domowym, na deser pasek czekolady
p : (w biegu, na mieście) knoppers
k : trzy małe kromki pszennego , 1 z masłem, serem żółtym, 2 z serem żółtym, 3 z pasztetem i serem żółtym, wszystkie z warzywkami i ketchupem, kawa zbożowa z mlekiem
po : miseczka jogurtu naturalnego z duużą garścią musli i płatków śniadaniowych

jak to widzicie ? jest lepiej ? wczoraj miałam ciężką sesję z rodzicami, całe dwie godziny. bardzo przeżywałam, dzisiaj na wadze trochę mniej. ale ogólnie tendencja wzrostowa.
coś dodać/ zamienić ? pomożecie ?
aguseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:43   #1165
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Hej Mogę prosić o ocenę ?
Moje usilne P :
1) Owsianka : 5 łyżek płatków, kilka suszonych śliwek, garść suszonej żurawiny, garść migdałów, 250 ml mleka 1,5 %kawa z mlekiem;
2) W szkole : 2 jabłka, 4 kromki żytniego chleba; jedne z pomidorem, rzodkiewkami, półtłustym twarogiem, sałatą, drugie z serkiem śmietankowym i ogórkiem , jogurt naturalny 200 g,
3) Ogromna (!) wędzona makrela, sałatka z sałaty, papryki, rzodkiewek, pomidorów, kiszonych ogórków z ponad łyżką oliwy z oliwek, koperek i szczypiorek,
4) z 5 (?) garści słonecznika, 250 ml kefiru z łyżeczką kakao,
5) serek wiejski 200 g, garść migdałów, omlet z 2 jaj i 2 białek.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aguseq Pokaż wiadomość
Moja opinia j/w. : ]

i moje wczorajsze:
ś : owsianka (4 łyżki płatków i 1 otrębów pszennych) z waniliowym serkiem homogenizowanym i sałatką owocową: jabłko, banan, mus truskawkowy POLECAM, PYSZNNE!
Ładnie, a pomyślałaś o orzechach, nasionach, migdałach ? Są pyszne ! Może dodaj jakiś sok ? ;>

w szkole: duża grahamka z serem żółtym, szynką, ogórkiem na pół, kawa z automatu
A tu jeszcze owoc ? Banan, jabłko, pomarańcza ? Smarujesz pieczywo ?

o : zupa b. gęsta z kaszą manną (łyżka stała) z mięsem z kurczaka na wywarze domowym, na deser pasek czekolady
Jeśli dużo, to jest okej

p : (w biegu, na mieście) knoppers
Malutko ! Tutaj obowiązkowo coś dodaj

k : trzy małe kromki pszennego , 1 z masłem, serem żółtym, 2 z serem żółtym, 3 z pasztetem i serem żółtym, wszystkie z warzywkami i ketchupem, kawa zbożowa z mlekiem
po : miseczka jogurtu naturalnego z duużą garścią musli i płatków śniadaniowych
Tu już jest bardzo okej
jak to widzicie ? jest lepiej ? wczoraj miałam ciężką sesję z rodzicami, całe dwie godziny. bardzo przeżywałam, dzisiaj na wadze trochę mniej. ale ogólnie tendencja wzrostowa.
coś dodać/ zamienić ? pomożecie ?
Wg mnie, jest dobrze ! Tak trzymaj !
Stary 2012-06-22, 19:50   #1166
aguseq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Hej Mogę prosić o ocenę ?
Moje usilne P :
1) Owsianka : 5 łyżek płatków, kilka suszonych śliwek, garść suszonej żurawiny, garść migdałów, 250 ml mleka 1,5 %kawa z mlekiem;
2) W szkole : 2 jabłka, 4 kromki żytniego chleba; jedne z pomidorem, rzodkiewkami, półtłustym twarogiem, sałatą, drugie z serkiem śmietankowym i ogórkiem , jogurt naturalny 200 g,
3) Ogromna (!) wędzona makrela, sałatka z sałaty, papryki, rzodkiewek, pomidorów, kiszonych ogórków z ponad łyżką oliwy z oliwek, koperek i szczypiorek, jakieś węgle: ziemniaki, ryż ? albo chociaż pieczywko. I DESEREK
4) z 5 (?) garści słonecznika, 250 ml kefiru z łyżeczką kakao,
5) serek wiejski 200 g, garść migdałów, omlet z 2 jaj i 2 białek. dodałabym jakieś warzywka do wieśniaka, tak dla smaku. : ]

Wg mnie, jest dobrze ! Tak trzymaj !
dziękuję i wzajemnie. w sumie: jadłospisy mamy podobne. Spróbuj dodać deser - ja strasznie panikowałam, ale satysfakcję mam nieziemską.
aguseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:54   #1167
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez aguseq Pokaż wiadomość
dziękuję i wzajemnie. w sumie: jadłospisy mamy podobne. Spróbuj dodać deser - ja strasznie panikowałam, ale satysfakcję mam nieziemską.
Ja też zauważyłam, że nasze jadłospisy bardzo się przypominają Jutro postaram się dodać deser, dzięki za radę ! Również dziękuję i trzymam kciuki !
Stary 2012-06-22, 21:36   #1168
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Marma widzę maniakalne myślenie o jedzeniu próbuje zaleczyć maksymalnym skupieniem się na swoim jadłospisie. Czekam kiedy pojawią się następujące zdania: "zwiększanie o 100kalorii","...tylko 800kalorii i nie dam rady więcej bo czuję że pęknę...","od jutra jem...","sama sobie poradzę...","...nie mogę jeść normalnie bo jak zacznę to się rzucę na wszystko i przytyję XXkg"...

Nie no, dobra, bo ogarnia mnie chyba frustracja a ona z kolei przez ból głowy, wtedy nie mam cierpliwości za dużo.

Marma krótko. Jutro rano jesz 4 kanapki z szynką i serem. 3 godziny później pijesz nutridrink. Za następne 3 godziny kotlet standardowej wielkości w panierce na łyżeczce tłuszczu, 2 ziemniaki i mizerię z jogurtem i cebulą. 3 godziny póxniej - jogurt. A 2 godziny przed snem 2 kanapki z szynką i serem lub nutellą do wyboru.
Nie dasz rady ?
To idź do szpitala - bo to oznacza, że sama z tego nie wyjdziesz na tyle szybko, żeby Twoje zdrowie nie uległo gwałtownemu pogorszeniu, bo ja podałam jadłospis w tym momencie na utrzymanie wagi dla kobiety w wieku 18-30, uczącej się lub pracującej w zawodzie o lekkim wysiłku fizycznym (np. sklepowa), bo ma tyle kalorii ile powinnaś dostarczyć wyniszczonemu organizmowi czyli MINIMUM 2500. 2000 jest na utrzymanie. 500 na odbudowę i przytycie maksymalnie pół kilo tygodniowo.
A nie jestem nawet do końca pewna, czy to ma łącznie 2500, może jeszcze trzeba dać masło na kanapki. Garden - Ty się znasz, policzysz ?

Poprawcie mnie jeśli się mylę. Bo może mnie faktycznie ogarnia frustracja i migrena na raz.
naliczylam +/- 1800kcal
Stary 2012-06-23, 13:58   #1169
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
nie mam jeszcze. dopiero na początku wakacji idę do psychiatry po skierowanie. ide do poznania ( szpital uniwersytecki klinika dzieci i mlodziezy)
po skierowanie??

ile sie u was czeka na przyjecie?

Stary 2012-06-23, 16:16   #1170
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
po skierowanie??

ile sie u was czeka na przyjecie?
z tego co wiem niekrótko..

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości