|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
Nie twierdzę, że samej się nie da, bo da się... ale wsparcie psychoterapeuty, taka równoległa praca nad sobą, że tu jesz, pomagasz sobie, a tam chodzisz i widzisz jak traktuje Ciebie lekarz, jak pomaga Ci posprzątać syf w komodzie i jak segreguje rzeczy i wkłada je do odpowiednich szuflad (Twoimi rękoma ) to najlepsze z możliwych wyjść.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
jest ciężko i ogromne wyrzuty
![]() I : płatki śniadaniowe Activita - 45g ze szklanką mleka II : 2 kromki razowca z ogórkiem III : duża miska niezabielanej zupy ogórkowej, marchewka IV : jabłko V ( i tu mega głód , a po nim mega wyrzuty ) duży kubek zupy z obiadu, 100g chudego twarogu , pół pomidora, pół ogórka, 2 wafle ryżowe, 5 pl. chudej wędliny
|
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się, że jesz cokolwiek, ale to jest stanowczo za mało, żeby Twój mózg był dożywiony i zaczął prawidłowo funkcjonować i mógł odróżniać chorobę od zdrowia. To zaledwie nawet nie tysiąc kalorii to co Ty zjadłaś i jak Ty chcesz na tym przytyć i wyzdrowieć?
Edytowane przez marma53 Czas edycji: 2012-06-21 o 18:28 |
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
staram sie jeść cokolwiek .nie muszę tyć, bo nie mam niedowagi.. poza tym jest tu chyba więcej niż 1000 kcal.....
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma więcej niż tysiąca, wierz mi.
To, że nie masz niedowagi nie oznacza, że zaraz znowu masz prowadzić jadłospisy odchudzające...
|
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ehhh... a jak by ktoś napisał że zjadł tyle co ja dzisiaj to powiedziałbym że mało zjadł ;/ nienawidzę patrzeć w lustro, nienawidzę tych wyrzutów po jedzeniu. W wakacje idę do szpitala. To chyba najlepsze wyjście bo coraz bardziej obcinam kcal ,, no bo przecież zamiast 2 kromek można zjeść 1 , zamiast wegli- białko itp"
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-06-21 o 19:59 |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty raz piszesz tu a raz w watku "zdrowym".. oszukujesz sie ze jest ok.. poza tym-jak z cwiczeniami?
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadłaś na prawdę bardzo niewiele. Może faktycznie, szpital otworzy Ci oczy na pewne sprawy i zaczniesz inaczej funkcjonować . Oby wszystko poszło pomyślnie . Mam nadzieję, że sobie poradzisz, trzymam kciuki ! |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo Ci współczuję, serio. Takie funkcjonowanie musi być straszne, zresztą sama je pamiętam.
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
jak z ćwiczeniami ? hmmmmm.. no jest ich mniej np. wczoraj był 45min spacer z psem a dzisiaj 30min spacer, parę ćwiczeń dywanówek, 1h hula hop. Na wf-ie nie ćwiczę bo nie mam za bardzo siły , no i nauczyciele nie zgadzają się bo wiedzą w jakim obecnie jestem stanie.....
Musi się udać ... a tak na marginesie ile trwa leczenie w klinice ? |
|
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- a minimalnie ? albo optymalnie ? miesiac ? |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Minimalny pobyt zależy od Ciebie, jakie będą postępy w terapii i leczeniu. |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
możesz się wypisać nawet po tygodniu. Dobrze Ci radzę - idź do tego szpitala. Masz 15 lat, kureFsko niszczysz sobie życie... czytałam Twojego bloga i "od jutra jem normalnie"... Zacytować Ci posty, ile razy już to pisałaś?
naprawdę jeszcze się oszukujesz, że masz nad tym kontrolę ? czy Ty w ogóle uczęszczasz na jakąś terapię?
|
|
#1156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co z tym szpitalem? podjęłas jakąś decyzje? |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I z tym Ci jest najlepiej w domu z tatą? Serio ? I Twój chłopak zdaje sobie sprawę z tego, że możesz mu zejść z chwili na chwilę ? Dziewczyno potrząśnij sobą - policz sobie jeszcze raz, jakie masz BMI,bo od 15 w dół przyjmuje się opis pacjenta jako "zagłodzonego" a jego stan jako bliski śmierci, co i powiedział Ci lekarz. No ale skoro opinia ojca jest ważniejsza niż lekarza a zdanie chłopaka (jak widać obeznanego w temacie) - bardziej wiążąca...Nic to, że "pomóc sobie" oznacza także zabranie maneli i pójście do szpitala |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak chodzę do psychologa na terapię. a do szpitala idę w wakacje . I moje dzisiejsze U ( i wyrzuty I : owsianka z 5 łyżek z szklanką mleka i średnim bananem II : drożdżówka z budyniem III : miseczka kalafiora, naleśnik, serek wiejski nie light-150g, IV : 2 wafle ryżowe / 1 z serkiem kanapkowym, drugi suchy/ V : 2 kromki razowca z całym pomidorem, połową ogórka , 100g chudego twarogu Ruch : 1h spacerku z psem, 1h hula hop Źle się czuję ( psychicznie )
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój jadłospis na dziś: Ś: bułka dyniowa z serkiem wiejskim II Ś: kawa z mlekiem, 2x wasa z serkiem twarogowym O: naleśnik z farszem (450g szpinaku mrożonego, mała cebula, kilka plasterków sera pleśniowego), trochę naleśnika, devolaile P: miseczka muesli chrupkiego z truskawkami, 4 małe herbatniki, 2 kromki z kremem czekoladowym No i zastanawiam się czy zjeść kolację w takim układzie.. |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Marma widzę maniakalne myślenie o jedzeniu próbuje zaleczyć maksymalnym skupieniem się na swoim jadłospisie. Czekam kiedy pojawią się następujące zdania: "zwiększanie o 100kalorii","...tylko 800kalorii i nie dam rady więcej bo czuję że pęknę...","od jutra jem...","sama sobie poradzę...","...nie mogę jeść normalnie bo jak zacznę to się rzucę na wszystko i przytyję XXkg"...
Nie no, dobra, bo ogarnia mnie chyba frustracja a ona z kolei przez ból głowy, wtedy nie mam cierpliwości za dużo. Marma krótko. Jutro rano jesz 4 kanapki z szynką i serem. 3 godziny później pijesz nutridrink. Za następne 3 godziny kotlet standardowej wielkości w panierce na łyżeczce tłuszczu, 2 ziemniaki i mizerię z jogurtem i cebulą. 3 godziny póxniej - jogurt. A 2 godziny przed snem 2 kanapki z szynką i serem lub nutellą do wyboru. Nie dasz rady ? To idź do szpitala - bo to oznacza, że sama z tego nie wyjdziesz na tyle szybko, żeby Twoje zdrowie nie uległo gwałtownemu pogorszeniu, bo ja podałam jadłospis w tym momencie na utrzymanie wagi dla kobiety w wieku 18-30, uczącej się lub pracującej w zawodzie o lekkim wysiłku fizycznym (np. sklepowa), bo ma tyle kalorii ile powinnaś dostarczyć wyniszczonemu organizmowi czyli MINIMUM 2500. 2000 jest na utrzymanie. 500 na odbudowę i przytycie maksymalnie pół kilo tygodniowo. A nie jestem nawet do końca pewna, czy to ma łącznie 2500, może jeszcze trzeba dać masło na kanapki. Garden - Ty się znasz, policzysz ? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Bo może mnie faktycznie ogarnia frustracja i migrena na raz. Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2012-06-22 o 18:29 |
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Przerwa w tyciu. Oceniajcie to jak U.
I owsianka z 5 łych owsianych na mleku z cukrem z dżemem,truskawkami,ananas em,czereśniami, herbata z miodem II duża,prostokatna grahamka,połowa z serkiem śmietankowym i pomidorem malinowym, połowa z serem,szynką, marchewka,herbatka III 3 razowe naleśniki z szpinakiem i mozzarelą,sałatka z pekinki,pomidora,ogórka,p apryki,sok IV danio waniliowe,herbatka z miodem V prostokątna grahamka, pół z serkiem śmietankowym i pomidorem,pół z serkiem i szynką, herbatka |
|
|
|
#1164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i moje wczorajsze: ś : owsianka (4 łyżki płatków i 1 otrębów pszennych) z waniliowym serkiem homogenizowanym i sałatką owocową: jabłko, banan, mus truskawkowy POLECAM, PYSZNNE! w szkole: duża grahamka z serem żółtym, szynką, ogórkiem na pół, kawa z automatu o : zupa b. gęsta z kaszą manną (łyżka stała) z mięsem z kurczaka na wywarze domowym, na deser pasek czekolady p : (w biegu, na mieście) knoppers k : trzy małe kromki pszennego , 1 z masłem, serem żółtym, 2 z serem żółtym, 3 z pasztetem i serem żółtym, wszystkie z warzywkami i ketchupem, kawa zbożowa z mlekiem po : miseczka jogurtu naturalnego z duużą garścią musli i płatków śniadaniowych jak to widzicie ? jest lepiej ? wczoraj miałam ciężką sesję z rodzicami, całe dwie godziny. bardzo przeżywałam, dzisiaj na wadze trochę mniej. ale ogólnie tendencja wzrostowa. coś dodać/ zamienić ? pomożecie ? |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mogę prosić o ocenę ? Moje usilne P : 1) Owsianka : 5 łyżek płatków, kilka suszonych śliwek, garść suszonej żurawiny, garść migdałów, 250 ml mleka 1,5 %kawa z mlekiem; 2) W szkole : 2 jabłka, 4 kromki żytniego chleba; jedne z pomidorem, rzodkiewkami, półtłustym twarogiem, sałatą, drugie z serkiem śmietankowym i ogórkiem , jogurt naturalny 200 g, 3) Ogromna (!) wędzona makrela, sałatka z sałaty, papryki, rzodkiewek, pomidorów, kiszonych ogórków z ponad łyżką oliwy z oliwek, koperek i szczypiorek, 4) z 5 (?) garści słonecznika, 250 ml kefiru z łyżeczką kakao, 5) serek wiejski 200 g, garść migdałów, omlet z 2 jaj i 2 białek. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
!
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję i wzajemnie. w sumie: jadłospisy mamy podobne. Spróbuj dodać deser - ja strasznie panikowałam, ale satysfakcję mam nieziemską.
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również dziękuję i trzymam kciuki !
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile sie u was czeka na przyjecie?
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem niekrótko..
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

) to najlepsze z możliwych wyjść.

Takie funkcjonowanie musi być straszne, zresztą sama je pamiętam.