|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja do Dąbrowy mam kawałek i jedyny lokal jaki tam znam to Cristal Park ale nie wiem czy cena taka jak w Tarnowie czy niższa...
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
cikulada: hmm a Palermo z Starych Żukowicach ?
nigdy tam nie byłam, ale w poprzednim wątku chyba temat tego lokalu był. Chyba odbył się tam jakiś remont i podobno jest całkiem przyjemnie
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdyby któraś z was słyszała jeszcze o jakimś innym miejscu na większe wesele i mogłaby mi dać znać to będę bardzo wdzięczna a może jak raz i mi uda się znaleźć coś fajnego i godnego uwagi
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Raczkowanie
|
Dawno się nie "udzielałam" ale jakoś tak nie było czasu- egzaminy, praca licencjacka i teraz obrona. No ale mimo to na bieżąco śledzę wątek
![]() Cytat:
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam AIDA naprzeciwko Teatru
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez roxy20 Czas edycji: 2012-09-12 o 16:42 |
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZObacz jeszcze http://www.slubwtarnowie.com.pl/
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
cukulada - jeszcze są lokale w Brzozówce i w Niedomicach nad była Biedronką.
|
|
|
|
#1990 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
My mam tego fotografa http://slawekstelmach.pl/index.php?x=slubne.php z duzym albumem, zdjęciami na dvd, filmem ze zdjęć z podkładem muzycznym i prywatna stroną internetową na hasło + plener w innym dniu płacimy 2800 |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klima tez jest eksta..... Parkiet jest wylozony plytkami,takie same jak na sali.
|
|
|
#1992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stare Żukowice - trzeba chodzić po schodach pomiędzy salą konsumpcyjną a salą do tańczenia. W Nowej Jastrząbce w "Wesołej" jak jest większe wesele to też sala taneczna jest na dole i do pokonania schody. Byłam tam na Sylwestrze, jak dla mnie lokal i jedzenie jak najbardziej ok, gdyby nie te schody właśnie.
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Widze, że rzeczywiście nie uda nam sie załatwić fotografa w takiej cenie. Wszystko tak drożeje :/ jeszcze rok temu kuzyn płacił za fotografa 1500zł i to za pakiet z wieloma dodatkami. No trudno trzeba zwiększyć kwotę bo nie wyobrażam sobie wesela bez fotografa
pamiątki muszą być
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy 4 dni przed datą ślubu,taka sesja kojarzyła mi się wyłącznie z tym czasem.A w sumie byliśmy już wtedy zaręczeni 2 lata.Narzeczeństwo też się "starzeje" Hej Cikulada 22joanna To zależy czego oczekujesz za tą cenę,ale ciężko będzie ![]() Ja 2 lata temu tyle płaciłam za fotografa 1500 zł(w cenie już wszystko) Teraz jest istne szaleństwo z cenami!Nie wiem czy dzisiaj stać by mnie było na wesele na 100 osób,masakra |
|
|
|
|
#1995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co na to TŻ ale ja jestem zachwycona A nie wiecie może jak tam z terminami? ![]() Cytat:
Moja siostra miała w El Greko w Odporyszowie - jedzenie pyszne, obsługa miła Mnie jednak nie odpowiada położenie tego lokalu i jego wnętrze... Ale gusta są różne, więc może Tobie spasuje Nad lokalem jest też hotel, gdzie mogłabyś ulokować gości
|
|
#1996 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
BTW. fajnie, że oberża w końcu ma stronę, jak ja szukałam w zeszłym roku to jeszcze nie mieli i adres znalazłam dopiero gdzieś na jakimś portalu kulinarnym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Narzeczeni od: 21 stycznia 2011 ![]() Żona od: 22 czerwca 2013 Edytowane przez lea22 Czas edycji: 2012-06-21 o 21:04 |
|||||
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też dawno nie było tutaj, ale sesja, która nadal trwa, za tydzień obrona.. traagedia
Ktoś wspominał pare stron wcześniej (mimo że sesja nadrobiłam jakieś 10 stron zaległości:P) o ślubie na 2015.. my również tak planujemy, na czerwiec 2015, bo wcześniej z pieniędzmi będzie ciężko, a sami chcemy się "spłacić".. Pisałam do kilku miejsc i faktycznie byli jeszcze zaskoczeni i nie przygotowani na takie terminy więc jednak trzeba poczekać ![]() Cytat:
A powiedz mi, te 150 zł od os.. A na ile osób to wesele? Bo my też mamy problem, chcemy wesele do 80 osób, więc wiele lokali nam odmówi, bo niestety niezbyt liczne I tak w ogóle, kiedyś zabrałam z innego forum liste rzeczy które trzeba sobie podliczyć, załatwić.. I jesteśmy w szoku. Obliczyliśmy że potrzeba nam ok 45 tys na 80 osób. Liczyliśmy z drognym hakiem, bo lepiej nie przeliczyć i żeby zostało.. Ale mimo wszystko.. TRAGEDIA W między czasie GRATULUJĘ wszystkim świeżo upieczonym PMką z Tarnowa oraz szczęśliwym MAMUSIOM przepraszam za tak długi post :P |
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=joasia-a;34853523]Mnie też dawno nie było tutaj, ale sesja, która nadal trwa, za tydzień obrona.. traagedia
Ktoś wspominał pare stron wcześniej (mimo że sesja nadrobiłam jakieś 10 stron zaległości:P) o ślubie na 2015.. my również tak planujemy, na czerwiec 2015, bo wcześniej z pieniędzmi będzie ciężko, a sami chcemy się "spłacić".. Pisałam do kilku miejsc i faktycznie byli jeszcze zaskoczeni i nie przygotowani na takie terminy więc jednak trzeba poczekać ![]() Kurcze! Faktycznie super to miejsce! A powiedz mi, te 150 zł od os.. A na ile osób to wesele? Bo my też mamy problem, chcemy wesele do 80 osób, więc wiele lokali nam odmówi, bo niestety niezbyt liczne I tak w ogóle, kiedyś zabrałam z innego forum liste rzeczy które trzeba sobie podliczyć, załatwić.. I jesteśmy w szoku. Obliczyliśmy że potrzeba nam ok 45 tys na 80 osób. Liczyliśmy z drognym hakiem, bo lepiej nie przeliczyć i żeby zostało.. Ale mimo wszystko.. TRAGEDIA Podpisywalismy umowe w zeszle wakacje na 45 osob.....tylko dlatego ze od podpisanej liczby gosci mozesz odjac tylko 10% i za reszte placisz czy gocie przyszli czy nie. A zwiekszyc zawsze mozna. Sama mi poradzila zeby tak zapisac umowe. W zeszlym roku rowniez nie chciala podpisywac umowy na poprawiny bo gdyby sie jej trafilo wieksze wesele to by wolala,ale w styczniu juz nas wpisala na poprawiny. My mamy zaproszonych ok 80 gosci, narazie potwierdzilo 49 i sadze ze przybedzie nie wiecej niz 10. Zreszta ona nie robi wesel wiekszych niz 100 osob, napewno ci nie odmowi ![]() ![]()
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo wam wszystkim dziękuję za pomoc i przyznam szczerze, że o kilku lokalach które tu podałyście już słyszałam ale całkiem zapomniałam o ich istnieniu a dzięki wam sobie o nich przypomniałam
Dzisiaj trochę rozmawialiśmy z TŻ i zastanawiamy się nad Herbową w Żabnie bo w maju byliśmy tam na komunii i było naprawdę fajnie, jedzenie bardzo dobre, obsługa miła i jeśli się ich o coś poprosiło to od razu to robili, wnętrze też się nam strasznie spodobało a w sierpniu będziemy tam na weselu mojego kuzyna i zobaczymy jak wtedy będzie się obsługa spisywać bo jednak wiadomo, że komunia a wesele to zupełnie coś innego. No ale póki co nie jest to ostateczna decyzja, bo narazie nigdzie nie byliśmy i chcemy się najpierw rozejrzeć i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję na jaki lokal się zdecydować.
|
|
|
|
#2000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam wesele w Janowicach i jestem szczesliwa ze tam mielismy ![]() a co do dwuch wesel na raz to to sa dwa budynki zlaczone plecami do siebie i w niczym to nie przeszkadza my w tamtym roku placilismy 135zl zostalo bardzo duzo jedzenia i to wszystko dostalismy do domu i tez placki a obsluga spisala sie na medal ![]() Cytat:
poszukaj gdzies w necie czasami ktos sie oglasza ze taka sesje zrobi za darmo w zamian za umieszczenie zdjec na stronie Cytat:
tylko ze to kawalek drogi
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
ktoś pisał o lokalu Oberża pod Grzybem w Piotrkowicach, ostatnio byliśmy tam na przyjęciu, sala do tańczenia jest beznadziejna - mały kwadrat bez okien, z trzech stron są drzwi - nie wiem jak tam mogą robić wesela na 100 osób.
|
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
ewka1368: Dziękuję za informację
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, że narzeczony mieszka 60km na południe? to faktycznie najlepsza będzie Wesoła. Bardzo ładny i nowoczesny lokal z dobrą kuchnią i w dodatku z miejscami noclegowymi, bo na pewno będą chętni do spania, ale lokal chyba jest na max 120 osób, chociaż nie jestem pewna. Na pewno sala rest. nie pomieści 200 osób.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale coś mi się wydaje, że będziemy musieli zmniejszyć liczbę gości a przede wszystkim ja bo mam dużą rodzinę i chciałam wszystkich zaprosić, TŻ trochę mniejszą ale też jednak wychodzi ładna liczba i tym oto sposobem na chwilę obecną wychodzi nam wesele na jakieś 170-180 osób... Chociaż wiadomo, że część osób nie przyjdzie no ale...
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dzewczyny popytam tam
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadziłaś. Po co w sali tanecznej okna?? Na dwóch ścianach są drzwi z czego jedne do kuchni są zamknięte w czasie zabawy, bo kuchnia ma dwa inne do wykorzystania!, a na dwóch pozostałych ścianach są szerokie przejścia do sali restauracyjnej. Bardzo dobrze, że ta sala przynajmniej częściowo jest oddzielona od sali ze stołami! Byłam na weselu, gdzie było ponad 200 osób i proporcjonalnie sala nie była dużo większa. Nigdy nie ma tak, żeby wszyscy tańczyli. Część siedzi przy stołach, część na zewnątrz, a garstka tańczy. Przyznam jednak, że mając liczną orkiestrę może być ciasno na parkiecie :/
|
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Odbiegając trochę od tematu. Wie ktoś może co się dzieje z Irmelin333 ? to ona prowadzi drugą część kalendarza, a od jakiegoś czasu nic się tam nie uaktualnia, a przecież nowe PMki dołączają do nas..
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Cristal Park w Dabrowie Tarn. * Lokal weselny w Gruszowie Malym ( nie pamietam nazwy ) * Lokal w Morzychnie ( tylko ze tam chyba trzeba miec swoja kucharke) tak bylo w 2009 roku jak pytalismy. * Lokal w Odporszywie "na stadionie" * nastepny lokal w Odporszywie ( Wlascicielem jest p. Wloch ) jak dobrze kojarze , niedaleko kosciola. * Dwudniaki * Herbowa w Zabnie * Lokal w Niedomicach nad Biedronka * Dom weselny w Lukowej * Dom weselny w Starych Zukowicach * Lokal w Brzozowce Jak sobie cos jeszcze przypomne to dodam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Może "Wesoła" w Nowej Jastrząbce? w sumie to nowy lokal, ja tam byłam w zimie obejrzeć salę i była bardzo ładna 

i w związku z tym zaczynamy się z TŻ rozglądać za jakąś salą a widzę, że właśnie trwa tu dyskusja na ten temat więc postanowiłam się przyłączyć. Widzę również, że polecacie dużo bardzo fajnych miejsc, jednak są ode za daleko ode mnie i w związku z tym odpadają. Ja jestem z Dąbrowy Tarnowskiej, do TŻ mam prawie 60 km w związku z czym postanowiliśmy, że wesele urządzimy w moich okolicach i tu nasuwa się pytanie. Możecie polecić jakieś fajne lokale tak do 25 km ode mnie? Zaznaczę również, bo może być to ważne, że planujemy ślub na sierpień 2014. Nasz budżet to maksymalnie 180zł/osobę i po zrobieniu wstępnej listy gości wygląda na to, że będzie wesele będzie dosyć duże, jednak jeszcze nie wiemy dokładnie kogo będziemy prosić więc na chwilę obecną nie jestem w stanie podać orientacyjnej liczby osób. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
A gdyby któraś z was słyszała jeszcze o jakimś innym miejscu na większe wesele i mogłaby mi dać znać to będę bardzo wdzięczna a może jak raz i mi uda się znaleźć coś fajnego i godnego uwagi 

tylko szkoda, że na zdjęciach nie pokazali jak wygląda sala do tańczenia.