I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 12:00   #1981
cikulada
Zadomowienie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
cikulada: witaj Może "Wesoła" w Nowej Jastrząbce? w sumie to nowy lokal, ja tam byłam w zimie obejrzeć salę i była bardzo ładna tylko jak dla mnie za daleko, bo jestem z Tarnowa, a moi goście w większości byliby przyjezdni. Jest jeszcze przecież Cristal Park w Dąbrowie więcej nic niestety nie kojarzę.
W przyszłym tygodniu planujemy się wybrać z TŻ do Cristal Parku, zobaczyć go i ewentualnie porozmawiać z właścicielem albo kimś innym tym bardziej że mam tam dosłownie 5 minut spacerkiem ale jakoś nie jestem przekonana do tego miejsca bo słyszałam różne opinie na ich temat w większości negatywne(że bardzo drogo a jedzenie zimne i porcje takie małe że ludzie wychodzą z wesela głodni) więc wolę też się rozejrzeć za czymś innym bo niestety coś takiego słyszałam nie od obcych ludzi ale od kilku osób z najbliższej rodziny którzy byli tam na weselu a są oni raczej ludźmi którym można zaufać i stąd moje obawy... Także gdybyście mogli mi coś jeszcze polecić to będę bardzo wdzięczna.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:04   #1982
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie serdecznie Przyznam, że podczytuję ten wątek od pewnego czasu, jednak w ogóle się tu nie udzielałam, ale od soboty jestem już narzeczoną i w związku z tym zaczynamy się z TŻ rozglądać za jakąś salą a widzę, że właśnie trwa tu dyskusja na ten temat więc postanowiłam się przyłączyć. Widzę również, że polecacie dużo bardzo fajnych miejsc, jednak są ode za daleko ode mnie i w związku z tym odpadają. Ja jestem z Dąbrowy Tarnowskiej, do TŻ mam prawie 60 km w związku z czym postanowiliśmy, że wesele urządzimy w moich okolicach i tu nasuwa się pytanie. Możecie polecić jakieś fajne lokale tak do 25 km ode mnie? Zaznaczę również, bo może być to ważne, że planujemy ślub na sierpień 2014. Nasz budżet to maksymalnie 180zł/osobę i po zrobieniu wstępnej listy gości wygląda na to, że będzie wesele będzie dosyć duże, jednak jeszcze nie wiemy dokładnie kogo będziemy prosić więc na chwilę obecną nie jestem w stanie podać orientacyjnej liczby osób. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
witamy
a ja do Dąbrowy mam kawałek i jedyny lokal jaki tam znam to Cristal Park ale nie wiem czy cena taka jak w Tarnowie czy niższa...

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:28   #1983
Soul89
Zadomowienie

cikulada: hmm a Palermo z Starych Żukowicach ? nigdy tam nie byłam, ale w poprzednim wątku chyba temat tego lokalu był. Chyba odbył się tam jakiś remont i podobno jest całkiem przyjemnie

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 12:35   #1984
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
cikulada: hmm a Palermo z Starych Żukowicach ? nigdy tam nie byłam, ale w poprzednim wątku chyba temat tego lokalu był. Chyba odbył się tam jakiś remont i podobno jest całkiem przyjemnie
Dziękuję Więc w takim razie wieczorem czeka mnie przegląd poprzedniego wątku w poszukiwaniu opinii o tym lokalu A gdyby któraś z was słyszała jeszcze o jakimś innym miejscu na większe wesele i mogłaby mi dać znać to będę bardzo wdzięczna a może jak raz i mi uda się znaleźć coś fajnego i godnego uwagi

Stary 2012-06-21, 13:00   #1985
Foczkaa02
Raczkowanie

Dawno się nie "udzielałam" ale jakoś tak nie było czasu- egzaminy, praca licencjacka i teraz obrona. No ale mimo to na bieżąco śledzę wątek
Cytat:
Dziękuję Więc w takim razie wieczorem czeka mnie przegląd poprzedniego wątku w poszukiwaniu opinii o tym lokalu A gdyby któraś z was słyszała jeszcze o jakimś innym miejscu na większe wesele i mogłaby mi dać znać to będę bardzo wdzięczna a może jak raz i mi uda się znaleźć coś fajnego i godnego uwagi
Jeżeli chodzi o okolice Dąbrowy to może: Odporyszów, Szczucin "Staropolska", Wola Żelichowska, Żabno - nie znam nazw wszystkich lokali O i jeszcze w Dąbrowie ten dom weselny na zakręcie jak się jedzie na Tarnów.

http://s10.suwaczek.com/20130629580120.png

Foczkaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:17   #1986
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_wa1 Pokaż wiadomość
Dziękuje za namiary na notariuszy

Co do wesela za 30 tys to hmmm cięzko będzie wszystko idzie w górę... Ja myślałam że na spokojnie zmieścimy sie w 40 tys a teraz czym bliżej to na takich drobiazgach wychodzie też niezła sumka.

Dziewczyny zastanawiam się nad jakimiś lekcjami tańca ale czy nie jest za późno na 2 miesiące przed weslem. Czy możecie mi kogoś polecić co zajmuje się pierwszym tańcem ale w rozsądnej cenie

Polecam AIDA naprzeciwko Teatru
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 13:57   #1987
roxy20
Raczkowanie

.

Edytowane przez roxy20
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:42
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:00   #1988
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 22joanna Pokaż wiadomość
Szukam fotografa w rozsądnej cenie. Możecie kogoś polecić? Znalazłam kilka ofert jednak niewiem na co powinnam zwrócić szczególną uwagę? Zamieszczam kilka ofert, jeżeli słyszałyście o nich dobre/złe opinie to podzielcie się nimi
http://www.smakobrazu.pl/o-mnie
http://www.adamkiwior.pl/?main
http://slawekstelmach.pl/index.php?x=slubne.php
http://www.m-fot.pl/index.php?txt=gal2&katalog=4
http://www.gregsolak.pl/pf_wesele.html
http://www.palucki.com.pl/Galeria/plener/index.html
Czy jest szansa że znajdę dobrą ofertę za ok 1500zł?

ZObacz jeszcze http://www.slubwtarnowie.com.pl/
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 14:07   #1989
majaK13
Raczkowanie

cukulada - jeszcze są lokale w Brzozówce i w Niedomicach nad była Biedronką.
majaK13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:03   #1990
Kgwiazda
Przyczajenie

Cytat:
Szukam fotografa w rozsądnej cenie. Możecie kogoś polecić? Znalazłam kilka ofert jednak niewiem na co powinnam zwrócić szczególną uwagę? Zamieszczam kilka ofert, jeżeli słyszałyście o nich dobre/złe opinie to podzielcie się nimi
1500zł to troche mały budrzet jak na obecne czasy

My mam tego fotografa

z duzym albumem, zdjęciami na dvd, filmem ze zdjęć z podkładem muzycznym i prywatna stroną internetową na hasło + plener w innym dniu płacimy 2800
Kgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 15:16   #1991
kifli
Raczkowanie

Cytat:
Ta Oberża mi się spodobała w ogóle wcześniej nie słyszałam o tym lokalu tylko szkoda, że na zdjęciach nie pokazali jak wygląda sala do tańczenia.
Kifli - co miałaś w cenie ?

nemosek: myślałam, by wcześniej właśnie taką sesję sobie zrobić niekoniecznie 2 miesiące przed ślubem
W cenie jest standart tzn. obiad (3 miesa plus reszta). 3 gorace dania, no i do wyboru zimne przystawki...salatki,gala retki itd,owoce i deser do wyboru. Nieograniczone napoje gazowane i soki,woda. Dekoracja sali tzn kwiaty,swiece,serwetki ,obrusy.jedynie za pokrowce placi sie ekstra.
Klima tez jest eksta.....
Parkiet jest wylozony plytkami,takie same jak na sali.
Stary 2012-06-21, 16:09   #1992
ptysiakm
Raczkowanie

Cytat:
Koło Morzychny (nie pamiętam nazwy miejscowości) byłam w tamtym roku oglądać dom weselny - do tańczenia altana na zewnątrz, zadaszona i wtedy było tam wesele na 190 osób.
Stare Żukowice - trzeba chodzić po schodach pomiędzy salą konsumpcyjną a salą do tańczenia. W Nowej Jastrząbce w "Wesołej" jak jest większe wesele to też sala taneczna jest na dole i do pokonania schody. Byłam tam na Sylwestrze, jak dla mnie lokal i jedzenie jak najbardziej ok, gdyby nie te schody właśnie.
ptysiakm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:17   #1993
22joanna
Raczkowanie

Widze, że rzeczywiście nie uda nam sie załatwić fotografa w takiej cenie. Wszystko tak drożeje :/ jeszcze rok temu kuzyn płacił za fotografa 1500zł i to za pakiet z wieloma dodatkami. No trudno trzeba zwiększyć kwotę bo nie wyobrażam sobie wesela bez fotografa pamiątki muszą być
22joanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:58   #1994
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ta Oberża mi się spodobała w ogóle wcześniej nie słyszałam o tym lokalu tylko szkoda, że na zdjęciach nie pokazali jak wygląda sala do tańczenia.

nemosek: myślałam, by wcześniej właśnie taką sesję sobie zrobić niekoniecznie 2 miesiące przed ślubem
Ano
My mieliśmy 4 dni przed datą ślubu,taka sesja kojarzyła mi się wyłącznie z tym czasem.A w sumie byliśmy już wtedy zaręczeni 2 lata.Narzeczeństwo też się "starzeje"

Hej Cikulada Gratulacje

22joanna To zależy czego oczekujesz za tą cenę,ale ciężko będzie
Ja 2 lata temu tyle płaciłam za fotografa 1500 zł(w cenie już wszystko)
Teraz jest istne szaleństwo z cenami!Nie wiem czy dzisiaj stać by mnie było na wesele na 100 osób,masakra

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:44   #1995
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Do 100 osób to polecam Oberżę pod Grzybem w Piotrkowicach, gdzie oferują obecnie cenę 150zł/osobę. Link do ich stronki: http://oberzapodgrzybem.pl/ Bardzo dobre jedzenie i bardzo eleganckie wnętrze - nie takie remizowe jak większość lokali weselnych
Cytat:
Napisane przez kifli Pokaż wiadomość
My mamy w Oberzy, zdecydowanie nie sugeruj sie zdjeciami ze strony, sa okropne. Na zywo jest tam duzo lepiej
No i okolica................mo j Tz nie moze sie napatrzyc na te widoki
Co najwazniejsze, pycha jedzenie Testowalismy
No i w tym roku w cenie 150 jest rowniez wystroj sali
Cytat:

Jak dla mnie lokal - marzenie Nie wiem co na to TŻ ale ja jestem zachwycona Jak tylko wróci z pracy, zaraz mu pokażę
A nie wiecie może jak tam z terminami?

Cytat:
Witam was wszystkie serdecznie Przyznam, że podczytuję ten wątek od pewnego czasu, jednak w ogóle się tu nie udzielałam, ale od soboty jestem już narzeczoną i w związku z tym zaczynamy się z TŻ rozglądać za jakąś salą a widzę, że właśnie trwa tu dyskusja na ten temat więc postanowiłam się przyłączyć. Widzę również, że polecacie dużo bardzo fajnych miejsc, jednak są ode za daleko ode mnie i w związku z tym odpadają. Ja jestem z Dąbrowy Tarnowskiej, do TŻ mam prawie 60 km w związku z czym postanowiliśmy, że wesele urządzimy w moich okolicach i tu nasuwa się pytanie. Możecie polecić jakieś fajne lokale tak do 25 km ode mnie? Zaznaczę również, bo może być to ważne, że planujemy ślub na sierpień 2014. Nasz budżet to maksymalnie 180zł/osobę i po zrobieniu wstępnej listy gości wygląda na to, że będzie wesele będzie dosyć duże, jednak jeszcze nie wiemy dokładnie kogo będziemy prosić więc na chwilę obecną nie jestem w stanie podać orientacyjnej liczby osób. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
To zależy jakie kryterium sobie obrałaś Moja siostra miała w El Greko w Odporyszowie - jedzenie pyszne, obsługa miła Mnie jednak nie odpowiada położenie tego lokalu i jego wnętrze... Ale gusta są różne, więc może Tobie spasuje Nad lokalem jest też hotel, gdzie mogłabyś ulokować gości

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:59   #1996
lea22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
generalnie na ślub chcielibyśmy przeznaczyć max 30 tys, (wesele na ok 100 osób) dlatego po wstępnych obliczeniach wyszło nam, że za sale moglibyśmy dać max 170/os (w 2014 r. )
Z takich tańszych lokali to jest jeszcze Restauracja Podzamcze na górze Marcina - ok. 150zł/os. no i w Cristal Parku w Restauracji hotelowej (a nie w Dworku) my mamy za rok i płacimy 155zł/os. - tam jest na wesela od 60 do 120 os.

Cytat:
Do 100 osób to polecam Oberżę pod Grzybem w Piotrkowicach, gdzie oferują obecnie cenę 150zł/osobę. Link do ich stronki: http://oberzapodgrzybem.pl/ Bardzo dobre jedzenie i bardzo eleganckie wnętrze - nie takie remizowe jak większość lokali weselnych
Oj byłam tam strasznie mi się podobało, tylko obawiałam się o ten parkiet w płytkach - troszkę mały moim zdaniem, szczególnie jak się rozłoży jeszcze orkiestra. Ale widoki, otoczenie boskie.
BTW. fajnie, że oberża w końcu ma stronę, jak ja szukałam w zeszłym roku to jeszcze nie mieli i adres znalazłam dopiero gdzieś na jakimś portalu kulinarnym

Cytat:
Napisane przez Foczkaa02 Pokaż wiadomość
Dawno się nie "udzielałam" ale jakoś tak nie było czasu- egzaminy, praca licencjacka i teraz obrona. No ale mimo to na bieżąco śledzę wątek

Jeżeli chodzi o okolice Dąbrowy to może: Odporyszów, Szczucin "Staropolska", Wola Żelichowska, Żabno - nie znam nazw wszystkich lokali O i jeszcze w Dąbrowie ten dom weselny na zakręcie jak się jedzie na Tarnów.
W Żabnie na rynku jest Herbowa - taka w nowoczesnym stylu, warto zobaczyć. Jest na piętrze, ale mieli tam robić jakiś tarasik z tyłu wyjście na pole lepsze. Tam są stoliki okrągłe, elegancko - ślicznie

Cytat:
Napisane przez majaK13 Pokaż wiadomość
cukulada - jeszcze są lokale w Brzozówce i w Niedomicach nad była Biedronką.
W Niedomicach jest jeszcze jeden - Gospoda Szlachecka się chyba nazywa. Tam też jest niedrogo.

Cytat:
Widze, że rzeczywiście nie uda nam sie załatwić fotografa w takiej cenie. Wszystko tak drożeje :/ jeszcze rok temu kuzyn płacił za fotografa 1500zł i to za pakiet z wieloma dodatkami. No trudno trzeba zwiększyć kwotę bo nie wyobrażam sobie wesela bez fotografa pamiątki muszą być
Nasz fotograf nie bierze aż tak dużo, a robi fajne zdjęcia (kwoty powyżej 2000 zł dla mnie też były nie do przyjęcia z uwagi na nasz budżet). Jeśli chcesz to wyślij mi na priv swojego maila prześlę Ci ofertę, a przykładowe zdjęcia znajdziesz tutaj: http://www.bridelle.pl/?p=27670 (na tej stronie jest kilka części tego reportażu ślubnego)

Edytowane przez lea22
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:04
lea22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:29   #1997
joasia-a
Zakorzenienie

Mnie też dawno nie było tutaj, ale sesja, która nadal trwa, za tydzień obrona.. traagedia

Ktoś wspominał pare stron wcześniej (mimo że sesja nadrobiłam jakieś 10 stron zaległości:P) o ślubie na 2015.. my również tak planujemy, na czerwiec 2015, bo wcześniej z pieniędzmi będzie ciężko, a sami chcemy się "spłacić".. Pisałam do kilku miejsc i faktycznie byli jeszcze zaskoczeni i nie przygotowani na takie terminy więc jednak trzeba poczekać

Cytat:
Napisane przez kifli Pokaż wiadomość
W cenie jest standart tzn. obiad (3 miesa plus reszta). 3 gorace dania, no i do wyboru zimne przystawki...salatki,gala retki itd,owoce i deser do wyboru. Nieograniczone napoje gazowane i soki,woda. Dekoracja sali tzn kwiaty,swiece,serwetki ,obrusy.jedynie za pokrowce placi sie ekstra.
Klima tez jest eksta.....
Parkiet jest wylozony plytkami,takie same jak na sali.
Kurcze! Faktycznie super to miejsce!
A powiedz mi, te 150 zł od os.. A na ile osób to wesele?
Bo my też mamy problem, chcemy wesele do 80 osób, więc wiele lokali nam odmówi, bo niestety niezbyt liczne

I tak w ogóle, kiedyś zabrałam z innego forum liste rzeczy które trzeba sobie podliczyć, załatwić.. I jesteśmy w szoku. Obliczyliśmy że potrzeba nam ok 45 tys na 80 osób. Liczyliśmy z drognym hakiem, bo lepiej nie przeliczyć i żeby zostało.. Ale mimo wszystko.. TRAGEDIA

W między czasie GRATULUJĘ wszystkim świeżo upieczonym PMką z Tarnowa oraz szczęśliwym MAMUSIOM

przepraszam za tak długi post :P
Stary 2012-06-21, 21:56   #1998
kifli
Raczkowanie

[QUOTE=joasia-a;34853523]Mnie też dawno nie było tutaj, ale sesja, która nadal trwa, za tydzień obrona.. traagedia

Ktoś wspominał pare stron wcześniej (mimo że sesja nadrobiłam jakieś 10 stron zaległości:P) o ślubie na 2015.. my również tak planujemy, na czerwiec 2015, bo wcześniej z pieniędzmi będzie ciężko, a sami chcemy się "spłacić".. Pisałam do kilku miejsc i faktycznie byli jeszcze zaskoczeni i nie przygotowani na takie terminy więc jednak trzeba poczekać

Kurcze! Faktycznie super to miejsce!
A powiedz mi, te 150 zł od os.. A na ile osób to wesele?
Bo my też mamy problem, chcemy wesele do 80 osób, więc wiele lokali nam odmówi, bo niestety niezbyt liczne

I tak w ogóle, kiedyś zabrałam z innego forum liste rzeczy które trzeba sobie podliczyć, załatwić.. I jesteśmy w szoku. Obliczyliśmy że potrzeba nam ok 45 tys na 80 osób. Liczyliśmy z drognym hakiem, bo lepiej nie przeliczyć i żeby zostało.. Ale mimo wszystko.. TRAGEDIA

Podpisywalismy umowe w zeszle wakacje na 45 osob.....tylko dlatego ze od podpisanej liczby gosci mozesz odjac tylko 10% i za reszte placisz czy gocie przyszli czy nie. A zwiekszyc zawsze mozna.
Sama mi poradzila zeby tak zapisac umowe. W zeszlym roku rowniez nie chciala podpisywac umowy na poprawiny bo gdyby sie jej trafilo wieksze wesele to by wolala,ale w styczniu juz nas wpisala na poprawiny.
My mamy zaproszonych ok 80 gosci, narazie potwierdzilo 49 i sadze ze przybedzie nie wiecej niz 10.

Zreszta ona nie robi wesel wiekszych niz 100 osob, napewno ci nie odmowi
Stary 2012-06-21, 22:08   #1999
cikulada
Zadomowienie

Bardzo wam wszystkim dziękuję za pomoc i przyznam szczerze, że o kilku lokalach które tu podałyście już słyszałam ale całkiem zapomniałam o ich istnieniu a dzięki wam sobie o nich przypomniałam Dzisiaj trochę rozmawialiśmy z TŻ i zastanawiamy się nad Herbową w Żabnie bo w maju byliśmy tam na komunii i było naprawdę fajnie, jedzenie bardzo dobre, obsługa miła i jeśli się ich o coś poprosiło to od razu to robili, wnętrze też się nam strasznie spodobało a w sierpniu będziemy tam na weselu mojego kuzyna i zobaczymy jak wtedy będzie się obsługa spisywać bo jednak wiadomo, że komunia a wesele to zupełnie coś innego. No ale póki co nie jest to ostateczna decyzja, bo narazie nigdzie nie byliśmy i chcemy się najpierw rozejrzeć i wtedy podejmiemy ostateczną decyzję na jaki lokal się zdecydować.

Stary 2012-06-21, 22:16   #2000
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
Witam, jestem pierwszy raz dziś na forum mam nadzieję że nie popełnię żadnego błędu.
Z TŻ planujemy ślub w 2014 roku. Dziś od rana czytam forum i z poprzednich części dowiedziałam się bardzo dużo na wszystkie tematy za co bardzo DZIĘKUJĘ! Szczególnie chodziło mi o salę bo słyszałam że z tym jest problem. Zadzwoniłam dziś do dwóch, które nas interesują i oto co się dowiedziałam :
-Sezam Machowa- z terminami spokojnie można wybierać co chcemy, za to cena trochę dołuje...
-Janowice- cena super tylko problem z terminami bo właściciel powiedział że większa połowa terminów na 2014 jest zajęta;( i jeszcze z tego co zrozumiałam w Janowicach są czasem dwa wesela w jednym terminie- wie któraś z was coś na ten temat? jak to wygląda?

Jedyne co mogę polecić to znakomity fotograf! byłam już na kilku weselach gdzie robił zdjęcia i zawsze były cudne. Co prawda nie jest tani ale naprawdę warto!
http://www.smakobrazu.pl/

ja mialam wesele w Janowicach i jestem szczesliwa ze tam mielismy
a co do dwuch wesel na raz to to sa dwa budynki zlaczone plecami do siebie i w niczym to nie przeszkadza
my w tamtym roku placilismy 135zl
zostalo bardzo duzo jedzenia i to wszystko dostalismy do domu i tez placki

a obsluga spisala sie na medal
Cytat:
Dziewczynki, a co myślicie o sesji narzeczeńskiej ? coraz częściej mam ochotę coś takiego zrealizować Akurat w sierpniu będzie nasza kolejna rocznica i szukam w internecie jakiś fajnych pomysłów, by zrealizować takie zdjęcia
sesja taka to napewno fajna sprawa
poszukaj gdzies w necie czasami ktos sie oglasza ze taka sesje zrobi za darmo w zamian za umieszczenie zdjec na stronie

Cytat:
tak jak pisalam wyzej ja polecam Janowice
tylko ze to kawalek drogi
Stary 2012-06-21, 23:32   #2001
justYsiak05
Raczkowanie

ktoś pisał o lokalu Oberża pod Grzybem w Piotrkowicach, ostatnio byliśmy tam na przyjęciu, sala do tańczenia jest beznadziejna - mały kwadrat bez okien, z trzech stron są drzwi - nie wiem jak tam mogą robić wesela na 100 osób.
justYsiak05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:49   #2002
roxy20
Raczkowanie

ewka1368: Dziękuję za informację
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:07   #2003
86martina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Polecam AIDA naprzeciwko Teatru
My też chodzimy do AIDY i jest świetnie. Na początku chodziliśmy na 1 stopień a teraz mamy prywatne lekcje po godzince. Polecam
86martina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:46   #2004
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_wa1 Pokaż wiadomość
Co do wesela za 30 tys to hmmm cięzko będzie wszystko idzie w górę... Ja myślałam że na spokojnie zmieścimy sie w 40 tys a teraz czym bliżej to na takich drobiazgach wychodzie też niezła sumka.
Dziewczyny zastanawiam się nad jakimiś lekcjami tańca ale czy nie jest za późno na 2 miesiące przed weslem. Czy możecie mi kogoś polecić co zajmuje się pierwszym tańcem ale w rozsądnej cenie
Myślę, że w 2014 roku zorganizowanie wesela na 100 osób za 30 tys. będzie bardzo trudne. W tym roku jest ciężko, a co dopiero za 2 lata jak wszystko tak drożeje :/ Chyba, że będą bardzo oszczędni, ale z doświadczenia wiem, że w trakcie przygotowań jednak na cenę nie zawsze zwraca się uwagę, bo ważniejsza jest jakość i zadowolenie z wyboru!! raz w życiu organizuje się taką uroczystość, więc trudno na wszystkim oszczędzać, ale nie jest to nie wykonalne

Cytat:
Hej Rozumiem, że narzeczony mieszka 60km na południe? to faktycznie najlepsza będzie Wesoła. Bardzo ładny i nowoczesny lokal z dobrą kuchnią i w dodatku z miejscami noclegowymi, bo na pewno będą chętni do spania, ale lokal chyba jest na max 120 osób, chociaż nie jestem pewna. Na pewno sala rest. nie pomieści 200 osób.

Cytat:
W rozsądnej cenie znam super fotografa z Dąbrowy Tarnowskiej, który znajomych fotografował: http://biala-ramka.blogspot.com/?view=sidebar Na stronce zdjęcia trochu jakość straciły, więc się nie zrażaj, bo w albumie i na CD są dużo lepsze. Widać talent fotografa i że nie są to takie typowe, klasyczne ujęcia jakich można by się spodziewać w tej cenie. O ile dobrze pamiętam ma pakiet 1400zł z plenerem w innym dniu. Na prawdę warto się zainteresować!
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:48   #2005
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Hej Rozumiem, że narzeczony mieszka 60km na południe? to faktycznie najlepsza będzie Wesoła. Bardzo ładny i nowoczesny lokal z dobrą kuchnią i w dodatku z miejscami noclegowymi, bo na pewno będą chętni do spania, ale lokal chyba jest na max 120 osób, chociaż nie jestem pewna. Na pewno sala rest. nie pomieści 200 osób.
Tak, narzeczony mieszka 60 km na południe. Gdzieś się doczytałam, że w Wesołej zmieści się do 150 osób więc będziemy musieli się tam przejechać i porozmawiać z właścicielami, żeby dowiedzieć się więcej szczegółów i wtedy zobaczymy co dalej. Na pewno musimy zrobić rozeznanie wśród lokali, ponieważ na chwilę obecną znamy jedynie Herbową i dlatego póki co to właśnie ku niej się skłaniamy, ale jeszcze nic nie jest przesądzone, bo nawet nie wiemy czy mają tam wolne terminy na sierpień 2014 tak jak chcemy. Ale coś mi się wydaje, że będziemy musieli zmniejszyć liczbę gości a przede wszystkim ja bo mam dużą rodzinę i chciałam wszystkich zaprosić, TŻ trochę mniejszą ale też jednak wychodzi ładna liczba i tym oto sposobem na chwilę obecną wychodzi nam wesele na jakieś 170-180 osób... Chociaż wiadomo, że część osób nie przyjdzie no ale...

Stary 2012-06-22, 10:00   #2006
Ewa_wa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 86martina Pokaż wiadomość
My też chodzimy do AIDY i jest świetnie. Na początku chodziliśmy na 1 stopień a teraz mamy prywatne lekcje po godzince. Polecam

Dzięki dzewczyny popytam tam
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:32   #2007
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justYsiak05 Pokaż wiadomość
ktoś pisał o lokalu Oberża pod Grzybem w Piotrkowicach, ostatnio byliśmy tam na przyjęciu, sala do tańczenia jest beznadziejna - mały kwadrat bez okien, z trzech stron są drzwi - nie wiem jak tam mogą robić wesela na 100 osób.
Przesadziłaś. Po co w sali tanecznej okna?? Na dwóch ścianach są drzwi z czego jedne do kuchni są zamknięte w czasie zabawy, bo kuchnia ma dwa inne do wykorzystania!, a na dwóch pozostałych ścianach są szerokie przejścia do sali restauracyjnej. Bardzo dobrze, że ta sala przynajmniej częściowo jest oddzielona od sali ze stołami! Byłam na weselu, gdzie było ponad 200 osób i proporcjonalnie sala nie była dużo większa. Nigdy nie ma tak, żeby wszyscy tańczyli. Część siedzi przy stołach, część na zewnątrz, a garstka tańczy. Przyznam jednak, że mając liczną orkiestrę może być ciasno na parkiecie :/
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:16   #2008
Soul89
Zadomowienie

Odbiegając trochę od tematu. Wie ktoś może co się dzieje z Irmelin333 ? to ona prowadzi drugą część kalendarza, a od jakiegoś czasu nic się tam nie uaktualnia, a przecież nowe PMki dołączają do nas..

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:26   #2009
Karolciaa_89
Raczkowanie

GG do Karolciaa_89

Cytat:
Grzesiek Solak...masz nawet jego stronę...robił zdjęcia na chrzcinach mojego brata, będzie robił na moim ślubie i naprawde z ręką na sercu mogę go polecić...cena jak na fotografów (w moim przypadku na przyszły rok) jest naprawdę niska. Jakości zdjęć i pomysłowości nie można mu odmówić )

RAZEM OD: 26.07.2010
ZARĘCZENI OD:15.08.2011
NASZ WIELKI DZIEŃ: 14.09.2013
Karolciaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:22   #2010
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Lokale w Twoich okolicach o ktorych pamietam

* Cristal Park w Dabrowie Tarn.
* Lokal weselny w Gruszowie Malym ( nie pamietam nazwy )
* Lokal w Morzychnie ( tylko ze tam chyba trzeba miec swoja kucharke) tak bylo w 2009 roku jak pytalismy.
* Lokal w Odporszywie "na stadionie"
* nastepny lokal w Odporszywie ( Wlascicielem jest p. Wloch ) jak dobrze kojarze , niedaleko kosciola.
* Dwudniaki
* Herbowa w Zabnie
* Lokal w Niedomicach nad Biedronka
* Dom weselny w Lukowej
* Dom weselny w Starych Zukowicach
* Lokal w Brzozowce

Jak sobie cos jeszcze przypomne to dodam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości