|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
polece więc z rana tzn jak wstane
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś pracowałam w sklepie z obuwiem i ten sklep był na pasażu Realu. Przychodziłam do pracy na 8:30, o 9:00 otwierali... i któregoś dnia nie mogłam się przy drzwiach przepchać do wejścia, ludzie mi nie wierzyli, że jestem pracownikiem
A jak o 9:00 otworzyli wrota to wszyscy biegli jak nienormalni, okazało się że jakaś kawa Jacobs jest przeceniona na 10zł i coś tam jeszcze jest w promocji... ![]() Zresztą patrzcie chociażby na to: http://www.youtube.com/watch?v=XKKvW1OtX1Y
|
|
|
|
#2853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobnie z tymi olejami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pracowałam kilka lat temu w Saturnie i uczestniczyłam w otwarciu, to była dopiero masakra ![]() Ponad 100 ochroniarzy, a ludzie zachowywali się jakby co najmniej domy za darmo rozdawali
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jest jeszcze jakis sklep internetowy poza Helfy.pl gdzie mogłabym kupić za jednym zamachem Sesę i Heenarę? Na Allegro niestety żaden sprzedawca nie ma i tego i tego, a w Helfach znowu braki w towarze
Nie widzi mi się płacić dwa razy za wysyłkę :/
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
a tutaj: http://allegro.pl/sklep/9355538_kosmetyki-u-moniki ?
![]() dziewczyny, mam pytanie co do ziółek: zaparzacie je normalnie w kubku, czy może gotujecie? Gdzieś mi mignęło, że lepiej gotować, ale nie mogę teraz tego znaleźć.. :P |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
izuś ja farbuję Biokapem, trochę droga, ale jak farbuję raz na 5 miesięcy to tego nie odczuwam, włosy mi po niej wypadają normalnie, tak jak codziennie, nie zauważyłam wzmożonego wypadania
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
i na prawdę Biokap jest dobrą farbą? Nie niszczy włosów, nie przesusza ich? Czy ma amoniak, fenylenodiaminy, rezorcynę i ethanolamine w składzie? Lub co gorsze pochodne witaminy C?
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą teraz sie zastanawiam czy nie zamówię po prostu większej butelki Sesy,a daruję sobie Heenarę
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeszcze robię czasem tak, że na noc daje maść brodawkową na zwilżone końcówki. A może w ogóle coś ci w pielęgnacji szkodzi, a widać tylko na końcówkach. Ja to się tak nie znam, ale może dziewczyny by doradziły. Kiedyś Izuś pisała, że jej się bardzo zaczęły końcówki rozdwajać. Od Alterry albo od braku serum. Może coś doradzi!
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma amoniaku: http://www.biokap.pl/biokap-nutricol...-pomaranczowa/
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
szkoda, podobno właśnie olej na skalp minimalizuje wypadanie, ale nie mam własnego doświadczenia. Ja na pewno jak wrócę do farby chemicznej to będę próbować na olej.
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale boję się, że pójdzie coś źle i zostanę z czymś dziwnym na głowie :PCytat:
Tym mnie właśnie helfy denerwują, że ciągle mają braki, chyba jeszcze nigdy mi się nie udało upolować wszystkiego, co bym chciała
|
||
|
|
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie przed wizażowym włosomaniactwem prostowałam codziennie włosy i używałam mleczka Hot Liss, wtedy końcówki były chyba w lepszym stanie niż teraz Więc kupiłam znowu to mleczko, tym bardziej że skład ostatnio zmienili na lepszy. Zobaczymy jak ono się sprawdzi.Ogólnie myję włosy Farmoną Herbal Cares z żeń-szeniem albo miłorząbem japońskim, oleje zmywam Alterrą z kofeiną. Masek Bingo używam jako odżywek d/s - trzymam około 10-15 minut i spłukuję. Mam Bingo z masłem shea, 40 aktywnych składników, z glinką ghassoul. Używam na zmianę, dodatkowo też d/s mam Isanę babassu. Dwa razy w tygodniu nakładam Bingo z shea na godzinę albo dłużej, tak samo te próbne maski z JMO. Olejuję Sesą, oliwą z oliwek, olejkiem arganowym, ostatnio tez kupiłam winogronowy w Biedronce. Mam też kosmetyki Green Pharmacy, których używam raz na jakiś czas, tak samo Wella Pro Series czy Biovax Latte. Odzywek b/s nie używam, bo obciążają mi włosy. Sama już nie wiem, co jest nie tak, tym bardziej że włosy na długości są zdrowe i w dobrym stanie, mam mnóstwo baby hair, ostatnio prawie wcale nie wypadają, błyszczą się, nie puszą, nie zbijają w kolonie, nie rzepią... tylko końcówki wiecznie sianowate, nie mam aktualnych zdjęć, ale nawet w tym co mam wrzucone w podpisie widać, że końcówki są w gorszej formie |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nałożyłam naftę na włosy, mam całą butelkę w szafce a tylko raz jej używałam
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj szamponetki mariona
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
VisionAM, to ja też mam problem, ale z kołtunieniem włosów. Zbijają się w kolonie, wystarczy je rozczesać, ale kołtunią się (to kołtunienie obejmuje góra 3-4 włosy...). Mam długie i kręcone, nie rozdwajają się, nie rzepią, nie puszą się, błyszczą się, nie są sianowate. Problem raz jest, raz go nie ma...
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
wow minął mi już 1 rok i 6 miesięcy od rzucenia prostownicy
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
VisionAM, a szampony delikatniejsze Ci nie służą?
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny podczytuję trochę ten wątek, ale dosyć dużo i szybko tu piszecie ; ) dlatego nie mogę znaleźć tej informacji - jaki dokładnie żel facelle tak zachwalacie?
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam o farbach Sante, że one się wypłukują, ale boję się ryzykowaćdzięki za propozycję brawo ja mogę się pochwalić, że na różne sposoby włosy maltretowałam, ale akurat od prostownicy trzymałam się z daleka (mam idealnie proste, ale znam dziewczyny, które nawet takie włosy prostują ).kupiłam wczoraj kurację Rzepa Joanny, jejuu, jaki smrodek
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej nie znalazłam ideału. Myłam odżywkami, ale po kilku godzinach już miałam tłuste włosy. Chciałam zamówić te rosyjskie szampony bez sls itp. ale zrezygnowałam, bo mają za dużo wyciągów ziołowych w składzie, a mnie nadmiar ziół przesusza. |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie uwielbiam zapach rzepy joanny
i szamponu, i kuracji
|
#2874 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ktos pije skrzypokrzywe to anjpierw gotuje skrzyp i na koniec doizuca pokrzywke ![]() ![]() u mnie 4 miesiące i 22 dni w ogóle za nią nie tęsknie Cytat:
![]() u mnie dziś pod folią maska z Bingacza z kolagenem i kaszmirem do tego trochę garniera VR + Isana z bobasem+ glut lniany+gliceryna+nafta
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja więcej nie poradzę bo nie znam się na tyle - zresztą Ty i tak masz długie włosy więc może podcinaj po prostu co miesiąc i tyle. Albo to wynik prostowania właśnie? Zresztą ja na tym zdjęciu nie widzę by były bardzo przesuszone, ale wierzę w Twój opis.
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie prostuję, tylko grzywkę... ale ją przycinam co 2-3 tygodnie, więc tu nie ma problemu
Włosy dla mnie są wciąż za krótkie brakuje im jeszcze sporo do ideału.OMO tez próbowałam, czasami stosuję, ale rzadko.. nie wiem dlaczego. |
|
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
No ale te włosy na dole pewnie kiedyś widziały prostownicę - wiec są słabsze.
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie ostatnio zainteresowalam sie ta szamponetka i gdzie w internecie nie wejde na jakas stronke jest tam napisane, ze marion nie jest najlepszym wyborem juz nie wiem. sama nigdy nie stosowalam.,
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Zresztą teraz sie zastanawiam czy nie zamówię po prostu większej butelki Sesy,a daruję sobie Heenarę