Wypadające włosy cz. IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 12:55   #271
nombre
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy cz. IV

Marie bardzo ładne włosy. Nie wiem gdzie Roksana ciągle widzi u ciebie jakieś prześwity. Przedziałek gęsty. A kitke masz grubą i ładną, może masz coś z miarą bo te 5 cm coś mi jest podejrzane.

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-06-22 o 13:49
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:57   #272
Roksana3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nombre Pokaż wiadomość
Marie bardzo ładne włosy. Nie wiem gdzie Roksana ciagle widzi u ciebie jakies prześwity. Przedzialek gesty. A kitke masz gruba i ładna, moze masz cos z miara bo te 5 cm cos mi jest podejrzane.
Z tyłu widać takie lekkie,nie wiem może to źle ułożone włosy
Roksana3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:06   #273
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Pokaż wiadomość
Laluna, one od zawsze są cienkie i delikatne.

Teraz używam szamponu dercos z aminexilem i ampułek dercos
poprzednio był seboradin cała seria do włosów przerzedzonych
radical ampułki
jantar wcierka
wax, alterra, isana, radical mgiełka
szampon ziołowy z apteczki babuni z rozmarynem
profesjonalny Loreal i matrix nadajacy objętość

No właśnie ja też mam cienkie i delikatne z natury (rodzinne) i jeszcze rok temu moje włosy wyglądały na bardzo podobne do twoich dlatego dobrze wiem jak się z tym czujesz.
Mam znajomą której to vichy bardzo pomogło, a u niej właśnie chodziło o wypadanie po ciąży. Strasznie te ampułki chwaliła, ja sama nie używałam. Widzisz efekty tej kuracji?

Pytałam o pielęgnację, bo na pierwszy rzut oka widać, że coś u ciebie leży i robisz coś co bardzo ci nie służy. Polecam delikatne ekologiczne szampony, ważne żeby były bez alkoholu, odżywki tak samo. U mnie wszystkie chemiczne produkty powodują wypadanie. Loreale i matrixy mają makabryczne składy, na moje oko to zlepki silikonów i prabenów i zapachu. Polecam jojobę na skórę głowy o czym już pisałam.
Ostatnio odkryłam jak ważna jest keratyna/proteiny w przypadku cienkich włosów, oczywiście to nie sprawi że przestaną wypadać, ale włosy zaczynają się duuużo lepiej układać i są grubsze. Na cienkich włosach ten efekt naprawdę czuć i widać. Trzeba tylko pamiętać o mocnym nawilżeniu. Alkohol w kosmetykach fatalnie wpływa na cieniutkie włosy.

I tak ja już wcześniej pisałam dieta jest bardzo ważna. Spróbuj pietruszki Dużo dziewczyn pije soczek z pietruszki i to działa. Teraz lato, sezon łatwo o świeże warzywa i owoce.

Mi teraz nie wypadają, walczę o jakość i objętość, ale naprawdę były czasy, że leciały strasznie.
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:22   #274
Antuanetta
Rozeznanie

Laluna, teraz muszę ten vichy przetestować, jeszcze na efekty za wcześnie ale dam znać czy pomogło.

Z szamponu mam babydreem ale włosy sa po nim takie smętne.Może polecisz mi cos z gotowych sprawdzonych przez siebie produktów (szampony, odżywki)
Alkohol z wcierek juz odstawiłam, bo strasznie krószyły mi sie włosy po nim.Matrixy i loreal wzmogły mi wypadanie, więc juz wyladowały na dnie szafy.
Szampon klorane z chininą strasznie mi wysusza włosy. Muszę miec coś, co je nawilży, wzmocni, tylko co???
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:26   #275
pinacolada93
Raczkowanie

To mydełko Sesa jest w kostce, ale ono jest przeznaczone specjalnie do wypadających włosów.

Marie, masz piękne włoski! Zupełnie nie widać, że wypadają! Cieniutki przedziałek, spora objętość. Zazdroszczę!

Antuanetta, BabyDream jest ok, ale tak jak już wcześniej pisałam- daj mu czas! Dużo osób poleca też mycie tym mleczkiem do ciała na rozstępy BabyDream.

Ja właśnie umyłam włosy, czekam aż wyschną i biorę się za czesanie, przy samym myciu około 20 mi wypadało, teraz będzie tragedia, już to czuję.

pinacolada93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:34   #276
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam dodaję jeszcze zdjęcia przedziałku, całości i związane byście widziały moją lichą objętość. Nie mam nic na włosach co by dodawało objętości, ani nie suszyłam. Są jak je "Bóg stworzył" . Lekko jeszcze wilgotne bo chciałam już wrzucić a za chwilę wychodzę i nie zdążyły dokładnie wyschnąć.
Ja tez uwazam, ze wcale nie masz lichej objetosci Moze nie sa to wlosy grube i geste, ale wygladaja na calkowicie normalne

Cytat:
Napisane przez pinacolada93 Pokaż wiadomość
Antuanetta, BabyDream jest ok, ale tak jak już wcześniej pisałam- daj mu czas! Dużo osób poleca też mycie tym mleczkiem do ciała na rozstępy BabyDream.
Konkretnie to chyba nie mleczkiem do ciala, a balsamem do kąpieli Babydream fur Mama. Mleczkiem do ciala na rozstepy to raczej nic by sie nie umylo, wrecz przeciwnie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:42   #277
pinacolada93
Raczkowanie

No właśnie o to mi chodziło haha. <ściana>

Nie mogłam się doczekać i już uczesałam włosy, takie na pół mokro.
Czesałam pasmo po paśmie i razem z tymi z wanny wyleciało mi około 67. Z tym, że trochę niedokładnie wyczesałam i będę musiała jeszcze raz, ale to jak podeschną. Ciekawe ile się uzbiera do końca dnia...

Postaram się zrobić Wam dziś zdjęcie.

Od jutra łykam nowy suplement Fitoval, wzmacnia cebulki włosowe, może pomoże.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 13:56   #278
Antuanetta
Rozeznanie

Oświećcie mnie jeszcze w sprawie tego czesania. Po umyciu, wygnieceniu w recznik mam nic nie robić, nie dotykać. Uczesać dopiero jak wyschną całkowicie???
Ja je delikatnie rozczesuje po umyciu ale najwięcej wypada jak są juz prawie suche po myciu, wtedy jest masakra
Stary 2012-06-22, 13:59   #279
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Laluna, teraz muszę ten vichy przetestować, jeszcze na efekty za wcześnie ale dam znać czy pomogło.

Z szamponu mam babydreem ale włosy sa po nim takie smętne.Może polecisz mi cos z gotowych sprawdzonych przez siebie produktów (szampony, odżywki)
Alkohol z wcierek juz odstawiłam, bo strasznie krószyły mi sie włosy po nim.Matrixy i loreal wzmogły mi wypadanie, więc juz wyladowały na dnie szafy.
Szampon klorane z chininą strasznie mi wysusza włosy. Muszę miec coś, co je nawilży, wzmocni, tylko co???
Włosy po babydreamie smętne bo nie ma silikonów.
Ja mam z natury suche włosy, nie wiem czy twoje są suche czy tłuste?
Moim ulubionym eco szamponem jest taki firmy urtekram z wyciągiem z wodorostów ( aktualnie nie mam go na stanie ale jak tylko skończe któryś z tych co mam to wracam i już nie rzucam;-) Dla mnie to hit, ale jak ktoś ma tłuste włosy to nie gwarantuje sukcesu. U mnie zmywa oleje, świetnie oczyszcza, nie plącze, jest mega delikatny dla skóry i faktycznie nawilża włosy.
I ostatnio moją ulubioną odżywaką jest rumiankowa tej samej firmy, trzeba ją dłużej potrzymać i dobrze zmyć, ale jest świetna i dlatego mam ochotę przetestowac inne: aloesową i tą dla dzieci (pozostałe mają alkohol)
Polecam też odżywki MADARA- mają bardzo ciekawe naturalne składy, są droższe, ale jedna ma bardzo wysoko proteiny w składzie, a ja mam taką do farbowanych, bo poleciałam na len;-) Wszystkie 3 mają proteiny i ziółka- ta do farbowanych ma najbardziej nawilżający skład.

I dla mnie to są 2 ekologiczne firmy warte uwagi jeśli chodzi o pielęgnację. Widzę że coś z włosami się zmienia na lepsze.Jasne nie są to najtańsze kosmetyki, ale nie szkoda mi za nie płacić. Oczywiście jak ktoś zaczyna naturalną pielęgnację, to radzę nie zniechęcać się za pierwszym razem, bo efekt przyjdzie, a ktoś przyzwyczajony do silikonów może uznać że to do d...

U mnie lavera i alterra się nie sprawdziły- mają alkohol.

Lubiłam też odżywkę nawilżającą tigi eco planet, tylko ona cienkie włosy obciąży jeśli nie naładujemy ich proteinami. Teraz czekam na wersję bez spłukiwania.

Jeszcze mam na oku joico z tej serii k-pak, bo to bomby keratynowe, ale jeszcze nie próbowałam mam tylko żel tej firmy i chyba 3 tygodnie zajęło mi żeby go zrozumieć.

To takie streszczenie na szybko;-) Aktualnie jestem zdania, że jakiś silikon w środku do stylizacji czy odżywce bez spłukiwania jest ważny dla cienkich włosów, bo zrobi taką ochronkę, ale jeśli chodzi o pielęgnację- to jest zbędny bo daje zakłamany obraz o stanie naszych włosów i nic do tej pielęgnacji nie wnosi.

I jeszcze henna! Naprawdę warto jej spróbować na wypadające włosy. Mi przy spłukiwaniu henny włos z głowy nie spadł, a jak farbowałam farbami to ojej! PEŁNO!
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:53   #280
Blackbejbe
Rozeznanie

Ok to jesli sie robi hormony w danym dniu cyklu to powiedzcie mi czy ja moge je zrobic skoro od stycznia nie mialam okresu ?? Przeciez nie bede czekac bóg wie ile az łaskawie sie pojawi ;/ A niestety na ta wizyte w szpitalu z ginekologiem czekalam od konca stycznia ;/ Mieszkam w Irlandii i tu naprawde jest ciezko sie dostac do lekarza od danej dziedziny ....
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:20   #281
pinacolada93
Raczkowanie

Cytat:
Oświećcie mnie jeszcze w sprawie tego czesania. Po umyciu, wygnieceniu w recznik mam nic nie robić, nie dotykać. Uczesać dopiero jak wyschną całkowicie???
Ja je delikatnie rozczesuje po umyciu ale najwięcej wypada jak są juz prawie suche po myciu, wtedy jest masakra
Podobno powinno się czesać zupełnie suche, ale mnie też dużo wypada przy suchych. Przy mokrych zresztą też... Najlepiej jest chyba w moim przypadku pomiędzy. ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 15:54   #282
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Ok to jesli sie robi hormony w danym dniu cyklu to powiedzcie mi czy ja moge je zrobic skoro od stycznia nie mialam okresu ?? Przeciez nie bede czekac bóg wie ile az łaskawie sie pojawi ;/ A niestety na ta wizyte w szpitalu z ginekologiem czekalam od konca stycznia ;/ Mieszkam w Irlandii i tu naprawde jest ciezko sie dostac do lekarza od danej dziedziny ....
Mysle ze ten ginekolog bedzie wiedzial najlepiej, na pewno lepiej niz my Tylko powiedz mu dokladnie o swoim problemie, wszystkich objawach i powiedz ze chcialabys zbadac sie tez pod kątem wypadajacych wlosow. Powinien dac Ci skierowanie i wytlumaczyc, kiedy w Twojej sytuacji powinnas pojsc na te badania.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:42   #283
Marie Madeleine
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

Dziękuję bardzo za miłe słowa. Dobrze ,że się utwierdziłam w moim przekonaniu i trychologa, że włosy lecą mi z całej głowy a nie tylko z jednego miejsca. Kitkę zawsze mieżył mi mój TŻ i tak jak pisałam wychodziło między innymi od 5.2 do 5.7 zależy jakiej świeżości były włosy. Ostatnio mierzyła mi mama i też wyszło coś troszkę ponad 5 więc dobrze jest mierzone. A metr dobry musi być bo tym samym mierzę znajomym i im wychodzi tak z 7-9 cm.

Fakt drobniutka jestem a nawet słyszę często, że za chuda, ale to taki bonus genetyczny mojej rodziny. Nikt u mnie nie był i nie jest otyły a moja mam w wieku 57lat waży 44 kilo ( ale jest dużo niższa ode mnie ). W badaniach wszystko wyszło super więc muszę mieć dobre żelazo - fakt ,że mięso uwielbiam i codziennie jadam.

Bardzo marzy mi się by wypadały tak po 50 włosów dziennie i by się zagęściły chociaż minimalnie bardziej. Jak dorwę skaner to podeślę to stare zdjęcie z podstawówki to zobaczycie tą różnice.

Antuanetta ja po zobaczeniu problemu z wypadaniem jako pierwsze sięgnęłam po Vichy ( szampon i ampułki ) stosowałam miesiąc. Mnie akurat tanio wyszło bo mieszkałam wtedy we Francji a tam to nie jest drogi kosmetyk. Niestety wyrządziło mi to więcej szkody. Wtedy też to zaczęłam pisać i w każdy dzień wypadało mi po 100 włosów minimum a nawet czasem ponad 200. Mi akurat nie pomogło, ale liczę, że Tobie coś da

A czesać się o ile nie jest ktoś CG zawsze na sucho! Wtedy włosy są mocniejsze.

Edytowane przez Marie Madeleine
Czas edycji: 2012-06-22 o 16:51
Marie Madeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:14   #284
amadziaz
Zadomowienie

a jeśli mi wypadaja tez baby hair, to co może to oznaczac...
Stary 2012-06-22, 19:51   #285
pinacolada93
Raczkowanie

Zupełnie nowe baby hair czy po prostu krótkie włoski?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 20:35   #286
amadziaz
Zadomowienie

i te i te ale przewaga baby hair
Stary 2012-06-22, 22:17   #287
candelabra
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę Was o obiektywną ocenę moich włosów.

Już wcześniej pisałam wyłażą non stop.
Te dłuższe to kiedyś przedziałek był zarośnięty i były bardzo gęste.
Czy jest źle? Czy za bardzo się przejmuję?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG3192.jpg (73,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG3186.jpg (65,5 KB, 62 załadowań)
candelabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:18   #288
Dzikun
Zakorzenienie

U mnie dalej masakra Już nawet przestałam liczyć przy czesaniu i myciu włosów.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:19   #289
candelabra
Raczkowanie

Przepraszam, ale zdjęcie sprzed 2 lat mi się nie załadowało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrazek.jpg (92,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2012-06-22, 23:57   #290
Roksana3
Rozeznanie

candelabra A w pierwszym zdjęciu, to gdzie jest przód,a gdzie tył?
Stary 2012-06-23, 00:01   #291
Blackbejbe
Rozeznanie

Candelabra - masz geste wlosy , niepowiedzialabym ze ci wypadaja nie widzialas moich bede miec czas to wrzuce..
Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 00:06   #292
candelabra
Raczkowanie

Pierwsze zdjęcie to przedziałek.
Drugie grzywka.

Być może tak tu wyglądają, ale naprawdę objętościowo jest różnica. Co przejadę to wyłazi 2,3 nieraz nawet 5. Ręce opadają..

Dzięki za ocenę dziewczyny.
Stary 2012-06-23, 00:21   #293
candelabra
Raczkowanie

Tu bez lampy. Nie odbija tak światła i lepiej widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG3595.jpg (113,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG3585.jpg (87,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-06-23, 07:59   #294
Marie Madeleine
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

candelabra mi się wydaje, że masz gęste włoski i na pewno grubsze ode mnie. Nie widać nigdzie prześwitów a przedziałek nie jest jakiś szeroki.

Chyba dużej ilości z nas wypadają raczej włosy z całej głowy - to dobrze, bo najgorsze by było łysienie plackowate i androgenowe.

Mnie irytuje, że wypadają mi też krótkie włoski a nie tylko długie. Tak jak niektórym z Was.
Marie Madeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 08:57   #295
nombre
Zadomowienie

Jestem po myciu i kolejny raz gorzej niz bywalo, ponad 100 wlosów podczas mycia i czesania na 5 dni+ to co wypadalo w inne dni jakies 10 wlosow na dzien. A pomyslec ze tydzien temu mialam 50 po takiej samej ilosc dni.

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-06-23 o 09:28
nombre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:16   #296
pinacolada93
Raczkowanie

candelabra, wydaje mi się, że są troszkę rzadsze niż wcześniej, ale na pewno nie ma tragedii!!! Nie masz żadnych prześwitów, przedziałek też nie wygląda źle.
Poza tym 2-3 włoski jak przejedziesz ręką to też jeszcze nie tragedia, u mnie jest więcej raczej. A ile Ci wypada podczas mycia i czesania?

Mnie też wypadają krótkie włoski, takie o długości mniej więcej grzywki, z tym że wychodzą raczej z całej głowy.
Wydaje mi się też, że mam szerszy przedziałek, choć w domu mówią, że nie. Natomiast babyhair mi nie wychodzą, przynajmniej nie zauważyłam tego...

Dzikun, ja ostatnio miałam taki koszmarny dzień, że w połowie liczenia też dałam sobie spokój... Chyba z 200 ich było. Ale nie można się załamywać!

Ja byłam wczoraj w aptece, musiałam zamówić te kapsułki Fitoval, bo nie było ich nigdzie (!) na stanie. Farmaceutka poleciła mi też stosować razem z nimi szamponem z tej samej serii. Zobaczymy, dzisiaj je odbiorę.

nombre, 100 włosów to nie jest źle! W gruncie rzeczy mieścisz się prawie w normie! Może masz takie gorsze dni...

Edytowane przez pinacolada93
Czas edycji: 2012-06-23 o 09:18
Stary 2012-06-23, 10:12   #297
candelabra
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, dzięki za odpowiedzi.

Mam aktualnie krotkie włosy, wróciłam do naturalsów, sa błyszczace i zadbane, tylko jak myje jest ok setki w wannie. A jak wcieram oleje (lopianowy, rycynowy) czy robie masaz glowy wtedy leca jakby sie wcale nie trzymaly skory, normalnie kepami. I tu niby chce je odzywic, a przy takich zabiegach sie tak zachowuja..
Wypadaja z calej glowy. Baby hair zeby wypadaly nie zauwazylam naszczescie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-23, 10:42   #298
Antuanetta
Rozeznanie

Użyłam pierwszej ampułki vichy, strasznie alkoholem trąci Wypadło mi sporo włosów, bo je skleja, a może cała ampułka to dla mnie za dużo???
Stary 2012-06-23, 10:48   #299
Karo121
Rozeznanie

Też się dołącze,podczas mycia wypada mi około 40 włosów ,a jak potem czesze to jeszcze trochę. Od 3 miesięcy się nie wysypiam oraz od miesiąca żyje w stresie w związku z wystawianiem ocen i ciągle mam zmiany nastrojów raz jestem płaczliwa potem wesoła. Nie wiem czy to ma jakiś związek ,ale używam odżywki long hair nivea 2dni ,a potem dzień przerwy oraz pije zieloną herbatę i pokrzywe. może Wy mi podpowiecie co jest nie tak z moimi cienkimi włosami :/
Karo121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 11:36   #300
Roksana3
Rozeznanie

Karo121
Myślę,że w Twoim przypadku winien jest stres i zmęczenie. Jeśli będziesz się wysypiać i mniej stresować, to wszystko powinno powrócić do normy.Może powinnaś zacząć pić melise? Na pewno nie zaszkodzi.

Antuanetta Te ampułki właśnie tak śmierdzą,mnie nic nie pomogły,ale może chociaż Tobie tak. One też trochę włosy sklejają, dlatego nakładaj pół ampulki.

candelabra Spróbuj na jakiś czas nie olejować włosów,lub rób to baaardzo delikatnie. Ja zrezygnowałam z tego,bo też więcej włosów mi wypadało,teraz nie są błyszczące tylko matowe,ale staram się znaleść odpowiednią odżywke

nombre Jak Ty to robisz?! Zazdroszczę!

Mnie przy dzisiejszym czesaniu wypadło 78 włosów,a jak byłam w sklepie to jakaś baba pociągnęła mnie za włosy...myślałam,że ją walne!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości