Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 12:24   #4681
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Założę i mogę rodzić Ale kto się wtedy zajmie listą to nie wiem, także nie wysyłajcie mnie jeszcze na porodówkę W końcu to Asi czop odszedł
Jak to było? "Czop śluzowy - przereklamowany! Na odejście wód czekamy"

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie po usg. Jestem zniesmaczona, jak zawsze po wizycie w Medicover. To był mój ostatni raz tam, to pewnie. Lekarz cham i gbur, do tego niemowa?? Pobrudził mi CAŁE UBRANIE tym żelem, do połowy uda, rozumiecie?? Grrrrr.

Samo badanie trwało bardzo długo, facet ciągle się mylił w pomiarach, nawet nie próbował tego ukrywać, gdyż za każdym razem kwitował: wie pani, na tym etapie, to już się tego nie da zmierzyć - chyba była pani na genetycznych, to pani wie, ze wykonuje się je w odpowiednich tygodniach ciąży, a potem to już nie ma sensu badać płodu, bo i tak już się wad nie zmieni.... Na wszystkie moje pytania odpowiadał wymijająco, nie podał mi wagi dziecka, płci, nawet stopnia dojrzałości łożyska i ilości wód. Powiedział tylko, że łożysko jest dojrzałe, a wód jest dużo. Generalnie na każde moje pytanie odpowiadał: a co to zmieni, za parę dni i tak się pani dowie, jak się dziecko urodzi.
Reasumując, podobno wszystko jest dobrze z dzieckiem, wiekowo jest na 38,5 tygodnia i sobie zdrowo rośnie.
Wkurzona jestem, jak można być takim ignorantem i tak olewać pacjentów. Naprawdę doceniam teraz mojego lekarza, który WSZYSTKO porządnie wytłumaczy, ma czas, odpowie na każde pytanie, a do tego podczas badania cały czas opowiada, co widzi, co bada.

rozumiem że na tym etapie dokonanie dokładnych pomiarów to rzecz utrudniona, ale przecież nie o to chodziło, a stwierdzenia typu "lożysko jest dojrzałe" to śmiech na sali, wiadomo, że dojrzałe, ale w jakim stopniu No ale Medicover, ja nie zrobiłam u nich żadnego usg, a kilka pewnie za darmo w pakiecie prowadzenia ciąży mi przysługiwało. Ale jakoś intuicja mi podpowiadała, ze nie ma tam na co liczyć

Cytat:
A co więcej, uśmiejecie się Zaparkowaliśmy auto z boku, nie na parkingu, ale za ciągiem aut, na samym końcu. I wyobraźcie sobie, że taki idiota obkleił nam auto karnymi ku***sami (jeśli nie wiecie co to jest, to są takie naklejki z bardzo niecenzuralnymi tekstami i z rysunkiem ku***). Mamy ich ok. 20stu na wszystkich szybach - gość został złapany za rękę i dostał po mordzie za to, bo raz, że to buractwo tak komuś przylepiać, a dwa - kompletnie nie miał do tego podstaw. No więc czeka nas popołudnie przy zdzieraniu tych naklejek, a to nie takie proste, bo one jak siądą na szybie, to tylko rozpuszczalnik może pomóc.
Cytat:
Wiecie co, ogólnie co innego, gdy ktoś stanie gdzieś na środku, zatarasuje drogę, wjazd, cokolwiek, ale żeby normalnemu człowiekowi pod przychodnią, który stoi w ciągu aut tylko na samym końcu obkleić wszystkie szyby i to w takiej ilości ??? Śmiać mi się tylko chciało, jak dostał od tż po mordzie plus krótką wiązankę Chociaż tyle.
Niezła akcja. 20 naklejek, jakiś wariat. Dobrze chociaż że TŻ dał mu popalić
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:25   #4682
sas
Wtajemniczenie

hej
troszke Was nadrobilam wczoraj prasowalam do pozna i juz nie mialam sily na wizaz zajzec ehhh.. porobilam fotkki tych moich zdobyczy ( nie wszystkich) i jak na zlosc przy kopiowaniu ich na pc padly mi baterie w aparacie laduje je wiec moze uda mi sie choc na chwile sprzet uruchomic...
zmykam za gdzine na wizyte z usg... ehh wogole nie dochodzi do mnie, ale jutro zaczynamy z Lenka 39 tydz
Cytat:
Witajcie po usg. Jestem zniesmaczona, jak zawsze po wizycie w Medicover. To był mój ostatni raz tam, to pewnie. Lekarz cham i gbur, do tego niemowa?? Pobrudził mi CAŁE UBRANIE tym żelem, do połowy uda, rozumiecie?? Grrrrr.

Samo badanie trwało bardzo długo, facet ciągle się mylił w pomiarach, nawet nie próbował tego ukrywać, gdyż za każdym razem kwitował: wie pani, na tym etapie, to już się tego nie da zmierzyć - chyba była pani na genetycznych, to pani wie, ze wykonuje się je w odpowiednich tygodniach ciąży, a potem to już nie ma sensu badać płodu, bo i tak już się wad nie zmieni.... Na wszystkie moje pytania odpowiadał wymijająco, nie podał mi wagi dziecka, płci, nawet stopnia dojrzałości łożyska i ilości wód. Powiedział tylko, że łożysko jest dojrzałe, a wód jest dużo. Generalnie na każde moje pytanie odpowiadał: a co to zmieni, za parę dni i tak się pani dowie, jak się dziecko urodzi.
Reasumując, podobno wszystko jest dobrze z dzieckiem, wiekowo jest na 38,5 tygodnia i sobie zdrowo rośnie.
Wkurzona jestem, jak można być takim ignorantem i tak olewać pacjentów. Naprawdę doceniam teraz mojego lekarza, który WSZYSTKO porządnie wytłumaczy, ma czas, odpowie na każde pytanie, a do tego podczas badania cały czas opowiada, co widzi, co bada.
ehh co za lekarz...czasem to rece opadaja naprawde, ale wazne ze z malenstwem ok
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

od początku termin porodu wg usg miałam na jutro 23 czerwca czyli dzień ojca, myślalam że będzie prezent dla męża ale narazie cisza
nie mow hop wszystko jeszcze sie moze zdazyc

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Witam się z kawką i dobrymi wiadomościami po wizycie. Wszystko w normie Maciuś rośnie i rozwija się prawidłowo.
Możemy z Mężem baraszkować ale mamy mieć świadomość, że Młody jest ułożony bardzo nisko i możemy go pukać po czole Jeszcze nie podjęliśmy decyzji czy się zdecydujemy :P
Postaram się Was nadrobić ale nie obiecuję, że dam radę. No i częstuje moim drożdżowym z truskawkami
za wizyte... wiecie ja tez sie zastanawiam nad przytulankami bo od lutego mamy zakaz....ale moze by tak cos zadzialac chyba teraz nic mi sie zlego nie stanie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Od 5 nie śpimy z TŻ
Przebudziło mnie coś dziwnego, miałam wrażenie, że ktoś mnie obserwuje. Otwieram oczy, patrzę... a tu mi kot nad głową siedzi Tak się wystraszyłam, że masakra. Mówię do TŻ: kot, kot, ten tak samo wstał i aż podskoczył. I z tego stresu baliśmy się złapać tego kota Okazało się, że przeszedł po parapecie od sąsiadów. Ale piękny biały, taki zadbany
No, adrenalinę nam tak podniósł, że spać teraz nie możemy
piekna pobudka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 007 (Small).jpg (20,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 008 (Small).jpg (32,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 013 (Small).jpg (43,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 015 (Small).jpg (34,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 016 (Small).jpg (34,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 017 (Small).jpg (39,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 020 (Small).jpg (28,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33tydzien 014 (Small).jpg (33,3 KB, 26 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:30   #4683
Linka25
Zakorzenienie

wszystkie macie te bujaczki a ja nie......
Stary 2012-06-22, 12:31   #4684
izasz-b
Raczkowanie

Skończyłam tą durną korektę!!!
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja bym mu kazala zdrapywac te naklejki a jak nie to przytrzymac go i dzwonic po policje! dostalby mandat za wandalizm
A pumas mandat za złe parkowanie - chyba, że tam nie było zakazu, albo czegoś takiego?

Przypomniała mi się taka historia:
Na sąsiedniej ulicy mamy generalny remont - poszerzają drogę, wymieniają tory i całą infrastrukturę w drodze - generalnie burdel nie z tej ziemi... a jedna z dróg dojazdowych na budowę prowadzi przez naszą ulicę, którą od marca zamknęli w połowie dla ruchu pojazdów - jest tylko dojazd do posesji... Po jednej stronie ulicy są parkingi, a po drugiej zakaz parkowania (ale nie wiadomo dlaczego, bo droga nie jest aż tak waska , ale zakaz jest). Oczywiście skoro remont na sąsiedniej ulicy, to zabrakło miejsc parkingowych, więc ludzie parkują pod zakazem - ja też wróciłam o 22 od gina i tam zaparkowałam. Dzień po zamknięciu tego odcinka drogi, o 7:00 (rano) podjeżdża policja i ma "żniwa": 11 samochodów z mandatami po 100zł - ja też się załapałam, a najgorzej, że nie ma tego jak odkręcić, bo zakaz jest... chamstwo i buractwo... i tak kilkukrotnie (mnie na szczęscie to ominęło, bo bym chyba pogryzła...)

A 29 czerwca są imieniny mojego mężulka, ale również data dla mnie bardzo smutna, ponieważ wtedy odeszła moja mama (po której Basia ma imię) więc mam mieszane uczucia co do terminu porodu w tym dniu...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:31   #4685
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
to musisz rozejrzec sie w temacie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:32   #4686
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie mamy. Dla Dorotki pożyczyliśmy, ale musieliśmy oddać znajomym bo im się kolejne dziecko urodziło. Ale tego bujaczka zaczęliśmy używać jak mała miała 5 miesięcy-pamiętam że w nim pierwszy raz nakarmiłam ją marchewką
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:33   #4687
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym mu kazala zdrapywac te naklejki a jak nie to przytrzymac go i dzwonic po policje! dostalby mandat za wandalizm
Ale za to oni dostaliby mandat za parkowanie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 12:33   #4688
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, z OM też mi wychodzi 6 lipca. Ten 12 to z usg.
Myślę, że skoro to moje drugie dziecko to tak czy siak urodzę przed szóstym
Właśnie tak mówią,że drugie dziecko z reguły rodzi się przed terminem.

Cytat:
Mam jeszcze we wtorek u mojego gina. To mnie pociesza, bo się przynajmniej WSZYSTKIEGO porządnie dowiem.

A co więcej, uśmiejecie się Zaparkowaliśmy auto z boku, nie na parkingu, ale za ciągiem aut, na samym końcu. I wyobraźcie sobie, że taki idiota obkleił nam auto karnymi ku***sami (jeśli nie wiecie co to jest, to są takie naklejki z bardzo niecenzuralnymi tekstami i z rysunkiem ku***). Mamy ich ok. 20stu na wszystkich szybach - gość został złapany za rękę i dostał po mordzie za to, bo raz, że to buractwo tak komuś przylepiać, a dwa - kompletnie nie miał do tego podstaw. No więc czeka nas popołudnie przy zdzieraniu tych naklejek, a to nie takie proste, bo one jak siądą na szybie, to tylko rozpuszczalnik może pomóc.
To dobrze, będziesz miała chociaż konkretne pomiary i fachową wizytę

Ale burak z tego kolesia .

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
niestety mam nic nie wiem o tym żeby mi wyleciał
A czop zawsze musi wypaść?

Cytat:
Jak to było? "Czop śluzowy - przereklamowany! Na odejście wód czekamy"

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Ale kolekcja zdobyczy

Na TLC oglądam "Mała piękność" .Jejku co to za wariatki

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:34   #4689
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
i pocieszę cię, że ja też nie mam

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:34   #4690
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie mam i póki co nie zamierzam kupować

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:36   #4691
pumas
Zakorzenienie

Sas, bardzo ładne rzeczy !!!
Izasz, nie było tam zakazu żadnego, stąd mój bulwers. Poza tym nie trawię takich strażników teksasu, od tego jest policja albo straż miejska, a nie takie bezprawie i wandalizm.
Linka, ja też nie mam bujaczka
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 12:37   #4692
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Właśnie tak mówią,że drugie dziecko z reguły rodzi się przed terminem.

Na TLC oglądam "Mała piękność" .Jejku co to za wariatki
Jak tż dziś wyszedł do pracy o 5 to nie mogłam zasnąć i czytałam w necie o porodach M.in. o przypływie energii, szykowaniu gniazda etc. Ostatnio tak miałam, a teraz jestem bez sił i nic mi się nie chce, więc to jeszcze nie czas na mnie

Mnie nie wypadł-albo go nie zauważyłam Za to odejścia wód nie da się przegapić

Też to oglądam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:38   #4693
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Sas, bardzo ładne rzeczy !!!
Izasz, nie było tam zakazu żadnego, stąd mój bulwers. Poza tym nie trawię takich strażników teksasu, od tego jest policja albo straż miejska, a nie takie bezprawie i wandalizm.
Ale czasem policja też przegina, np. u nas - na zamkniętym odcinku drogi, wyłączonym z ruchu, wlepiać mandaty za parkowanie na zakazie...

Idę robić obiad - ogórkowa, ziemniaczki, surówka z mieszanki sałat, rzodkiewki, pomidora i ogóra ze jogurtem naturalnym... i jakieś mięsko - mam mielone z indyka - ugotować z tego pulpety, czy co?

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-06-22 o 12:46
Stary 2012-06-22, 12:42   #4694
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
my tez nie mamy, narazie chyba nie kupujemy, chyba ze jakas okazja sie trafi....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:43   #4695
prince_polo
Zakorzenienie

zle sie dzis czuje

Cytat:
tez nie mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:44   #4696
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ale czasem policja też przegina, np. u nas - na zamkniętym odcinku drogi, wyłączonym z ruchu, wlepiać mandaty za parkowanie na zakazie...
niezle, chyba licza na jakies premie, bo po co taka nadgorliwość??

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:45   #4697
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie

pogoda idealna na puchnące stopy czyli chłodek ale nie pada

zrobiłyśmy z mamusią przemarsz po mieście a teraz z kawką podczytuję co tam u Was

phdwao ja nie używam niczego do higieny intymnej i nie dopadło mnie żadne zakażenie, nie używam też wkładek higienicznych i tamponów

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Matko, my zaczęliśmy właśnie remont łazienki. W 33 tygodniu ciąży jest to jeden z głupszych pomysłów jakie mieliśmy Chociaż z drugiej strony jak nie teraz to dopiero za jakieś 5 lat (planujemy za jakieś 2-3 lata kolejnego dzidziusia). Lepiej się wstrzymać. Poza tym wybraliśmy płytki i wszystko i wiecie co? Chyba mi się już nie podobają (a jeszcze nie są położone) Myślicie, że to hormony?
zdecydowanie coś w tym jest choć ja z natury należę do osób niezdecydowanych i często utrudniam tym życie swoje i męża

od 2 miesięcy byłam nastawiona na kolor wózka czarny z czerwonym, podczas ostatecznego zakupu spędziłam w hurtowni 30 minut i wybrałam kolor czarny z zielonym, w drodze do domu stwierdziłam że ten zielony to jednak mi nie odpowiada i gotowa byłam zmienić zamówienie, ale rankiem doszłam do wniosku że zielony to trafny wybór..

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie w karcie nie ma takiej adnotacji i gin nie wymagał ode mnie kontroli u stomatologa - ale jak byłam leczyć ząbki w II trym. to poprosiła mnie o kartę ciąży do wpisu.. czyli jest to pewnie przez niektórych ginekologów praktykowane.

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu pewnie wszystko będzie mnie denerwować... Najpierw od 5 rano nie mogłam spać przez upartą muchę, która bzyczała nade mną i siadała ciągle mi na twarzy w końcu po długich walkach, zabiłam ją . Myślałam, że już nie zasnę, na szczęście udało się.. Ale potem obudziłam się o 6:30, czyli tz powinien już być w domu po nocce w pracy. Oczywiście napisał, że idzie na piwo i zaraz wróci Zasnęłam, obudził mnie o 8 jak wrócił . No i koniec spania. Mamy iść z siostrą kupić jakiś prezent tacie na Dzień Ojca, potem po drodze zahaczyć o targ, może sobie jakieś japonki kupię, bo moje parówkowate stopy już w żadne buty się nie mieszczą, ostatnio tak sobie obtarłam, że same pęcherze mam. I potem do rodziców mamy iść. No i oczywiście jak to zawsze bywa, gdy zaplanuję sobie jakieś wyjście, to pogoda jest do du.py i ciekawe za ile będzie lać
Po tym jak przymierzyłam około 20 różnych bluzek (każda leżała kiepsko) i kilkanaście par butów ( gdzie zwykle noszę rozmiar buta 38 a w ostatnim czasie 40 jest dobra) to stwierdziłam, że nie będę kupować nic z odzieży i obuwia do czasu narodzin Adama. Przechodzę w tym co mam a po ciąży jak się uda wyskoczę na małe zakupy

Cytat:

Zaczęliśmy z Patrysiem 39 t.c.

Cytat:
nic kompletnie. Przy oznaczaniu grupy krwi mam tylko napisane dodatkowo "przeciwciała odpornościowe dla antygenów wzorcowych krwinek czerwonych NIE WYKRYTO" - nie wiem co to oznacza nawet.
U mnie ginek prosił żeby te badania na przeciwciała zrobić 2-3x w trakcie ciąży, najlepiej w każdym trymestrze (zalecane szczególnie często u par narażonych na wystąpienie konfliktu serologicznego, czyli partner ma czynnik Rh, którego kobieta nie ma (jest Rh-) jeżeli dziecko dziedziczy czynnik Rh wtedy jest możliwość wystąpienia konfliktu w sytuacji kiedy krew matki zmiesza się z krwią dziecka (w pierwszej ciąży jest to bardzo mało prawdopodobne, może zajść np. na skutek uszkodzeń łożyska czy jakichś mikroprzecieków) ale krew miesza się przy porodzie i jeżeli masz Rh- po porodzie muszą Ci zaaplikować immunoglobulinę D żeby dziecko w drugiej ciąży było bezpieczne.

Cytat:
Ja mam na każdej wizycie robione USG i mierzone ciśnienie. A i właśnie zobaczyłam w karcie wypełnioną rubryczkę na odczyn Wassermanna, że wynik ujemny. Ale na jakiej podstawie on to napisał, to nie mam pojęcia. Miałam tylko zwykłe pobieranie krwi.
Może na ładne oczy wpisał skoro na skierowaniu nie miałaś badania WR

w szpitalu gdzie rodzę wymagają podczas przyjęcia aktualnych badań jak morfo, mocz, WR, HBs, HiV (na HIV miałam nie robić ale gin powiedział mi, że jak nie będę miała wyniku to muszę dołączyć jakieś oświadczenie że nie będę go wykonywać) reszta badań o których pisały dziewczyny jest zalecana przez ginekologów ale nie wymagana w szpitalu, ja robiłam wszystkie jakie zleca gin prywatnie bo to moja pierwsza ciąża i jestem przewrażliwiona na tym punkcie, często nawet za bardzo. Moja mama urodziła 4 dzieci i w ciąży robiła tylko morfologię i mocz. Zresztą nie tylko moja mama, wiele znajomych mamuś również, dlatego nie powinnaś się brakiem niektórych badań przejmować.

Ginekolodzy na nfz dają zazwyczaj tylko morfo i mocz resztę trzeba zrobić prywatnie, ale nie ma reguły bo np. Ciastuś ma świetnego ginka, który zawsze dba o to żeby była przebadana wzdłuż i w szerz.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:45   #4698
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, mi nie wypadl
Poza tym on wcale nie musi byc zbity. U mnie nie wiedzieli czy wyciekaja mi wody czy taki wodnisty czop sluzowy. Wiec teoretycznie czop sluzowy moze wygladac nawet jak uplawy.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:46   #4699
pumas
Zakorzenienie

Ja ogólnie nie lubię ani policji ani straży miejskiej, bo są strasznie nadgorliwi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 12:47   #4700
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie, mi nie wypadl
Poza tym on wcale nie musi byc zbity. U mnie nie wiedzieli czy wyciekaja mi wody czy taki wodnisty czop sluzowy. Wiec teoretycznie czop sluzowy moze wygladac nawet jak uplawy.
moja szwagierka mówiła mi ostatnio że ona czopu nie zauważyła.
może teraz przy drugiej ciąży zauważy - został jej tydzień do tp.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:47   #4701
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie, mi nie wypadl
Soleilka miala wodnisty

Amelcia
Stary 2012-06-22, 12:49   #4702
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Ginekolodzy na nfz dają zazwyczaj tylko morfo i mocz resztę trzeba zrobić prywatnie, ale nie ma reguły bo np. Ciastuś ma świetnego ginka, który zawsze dba o to żeby była przebadana wzdłuż i w szerz.
ja nigdy nie robilam zadnych badan na wlasną reke. A usg jedynie te w 12,20 i 30 tc robilam prywatnie ale zaleząło mi an sprzecie i 3d dlatego. Jak bym nie szła to moj pewnie by zrobił.
W kazdym razie jak na nfz to i tak miałam duzo razy robione USG.

wstawiłam pralke ciuszkow ostatnią. Tych co mi podochodziły.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:49   #4703
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Ja ogólnie nie lubię ani policji ani straży miejskiej, bo są strasznie nadgorliwi.
Ja też ich nie lubię - czepiają się porządnych ludzi, a chuliganów i meneli omijają szerokim łukiem...

Stary 2012-06-22, 12:56   #4704
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ide sie zdrzemnac zepsul mi sie humor.

Amelcia
Stary 2012-06-22, 12:58   #4705
pumas
Zakorzenienie

A ja idę robić obiad, ale nie mam pomysłu - coś lekkiego, mięsnego, nie kurczak, mało pracochłonnego
Stary 2012-06-22, 13:03   #4706
anna99302
Zadomowienie

Czesc! moj dzien zaczął się fatalnie! na tyle, że mam ochotę się spakowac i wyjechac z tego kraju na zawsze. mogłam tu nie wracac!!!

Cytat:
Mam jeszcze we wtorek u mojego gina. To mnie pociesza, bo się przynajmniej WSZYSTKIEGO porządnie dowiem.

Wybacz Pumciu mam fatalny dzień ale Twoja przygoda mnie powaliła na kolana

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-06-22 o 13:21
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:03   #4707
blueberry88
Zakorzenienie

sas, trzymam kciuki za wizytę! Śliczne te prezenty!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:03   #4708
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie mamy. Dla Dorotki pożyczyliśmy, ale musieliśmy oddać znajomym bo im się kolejne dziecko urodziło. Ale tego bujaczka zaczęliśmy używać jak mała miała 5 miesięcy-pamiętam że w nim pierwszy raz nakarmiłam ją marchewką
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
i pocieszę cię, że ja też nie mam
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja też nie mam i póki co nie zamierzam kupować
Cytat:
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
my tez nie mamy, narazie chyba nie kupujemy, chyba ze jakas okazja sie trafi....
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

tez nie mam

Czyli jednak nie wszystkie macie Myślę, ze jest czas by go kupić, od pierwszego dnia życia raczej nie bedzie uzywany....

Cytat:
ide sie zdrzemnac zepsul mi sie humor.
coś się stało?
Stary 2012-06-22, 13:04   #4709
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja idę robić obiad, ale nie mam pomysłu - coś lekkiego, mięsnego, nie kurczak, mało pracochłonnego
Ja robię racuchy z jabłkami - tylko, że to nie mięsne.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:04   #4710
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Boli mnie brzuch pachwiny mam skurcze od krzyza leze na lozku i chce mi sie plakac bo tak boli

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości