![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Ja nie rozumiem takich rodziców. Dla mnie takie osoby, to porażka. Ważniejsze jest zdanie ludzi, niż zdrowie własnej córki (nie tylko fizyczna ale też psychiczne) i życie wnuka? Smutne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Rozeznanie
|
Hmm, mysle, ze wchodzimy na trudne tematy typu aborcja, kto za, kto przeciw, moze nie doslownie, ale sie to gdzies tu czai, temat nie modowy, moze lepiej ominac zawczasu, zanim pojdziemy w strone tematow typu krzyz pod palacem, polityka, itp, itd
![]()
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądam sobie właśnie perfekcyjną panią domu. Ta babeczka ma śliczne fryzury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() PS Czytaj uważnie, bo wyraźnie zaznaczyłam, że nie chodzi mi o sytuację, w której ktoś przychodzi ubrany na egzamin jak prostytutka. Odnoszę się do wypowiedzi lagersfeldiesed, która pisze: Cytat:
![]() Na koniec podkreślę raz jeszcze: nie chodzi mi o sytuacje, w których ktoś przychodzi na egzamin z tyłkiem na wierzchu (w, powiedzmy, przeźroczystych, cielistych leginsach i czarnych stringach ![]() ![]() To raz. Dwa: studenci to dorośli ludzie. Przyjść na ustny egzamin w opalaczu to wiocha, ale pouczać dorosłych ludzi, że się źle ubrali to też trochę wiocha. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
Mam same ustne egzaminy i może dlatego ubranie sie na egzamin bardziej elegancko, niż zwykle i zakrycie tatuaży to okazanie szacunku dla egzaminującego. On dla mnie i mojej nielicznej grupy przyjechał specjalnie, specjalnie wbił się w garniak, czy koszulę, więc z mojej strony było by niegrzeczne przyjść w stroju codziennym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, tylko trzeba zmienić olewczy ton na nieco inny, a to przecież ogranicza własną osobowość.
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na szybko (jak to mówią blogerki: "życie prywatne mnie pochłonęło i nie miałam ostatnio czasu"
![]() To jest właśnie powód jej wyglądu. Bladość, szara cera itd. chyba właśnie stąd się biorą. Nie dość, że nie je prawie nic normalnego, zdrowego, to jeszcze te ilości kawy ![]() ![]() Ja tam nie jestem zwolenniczką strojenia się nie wiadomo jak na egzaminy, ale jakąś tam troszkę bardziej elegancką koszulę staram się zawsze założyć ![]() Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-06-22 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakąkolwiek względnie elegancką bluzkę (chociażby dopasowany biały t-shirt) i spódnicę do kolan czy spodnie inne niż "mam pełną pieluchę" (chociażby, kurczę, czarne dżinsy!) można bez problemu kupić na jeden raz w lumpeksie, nie wydając na to więcej niż 10zł. Będzie alternatywnie, zgodnie ze strasznymi wytycznymi, a potem można wyrzucić, żeby "eleganckie" ubrania nie hańbiły niczyjej szafy. Cytat:
![]() ![]() Ja swoje zakrywam (mam łatwo, bo wystarczy mi apaszka/kołnierzyk i pełne buty) - nie ze względu na szacunek, bo moje tatuaże nikomu nie ubliżają, tylko przez wzgląd na to, że ludzie są różni, zwłaszcza starej daty, a tacy ludzie przeprowadzają u mnie większość egzaminów - stare pokolenie ma inny stosunek do tatuaży niż my. Nic mi się nie stanie, jeśli je zakryję, bo tożsamości przez to nie stracę, a mój indywidualizm nie zacznie kwilić w rozpaczy - wolę nie ryzykować tego, że dostanę nie wiadomo jakie pytanie na ustnym. Jeśli czegoś nie wiem, to odwracam kota ogonem i staram się rozmawiać na tematy, o których mam lepsze pojęcie, a podejrzewam, że surowe spojrzenie profesora mogłoby mi to utrudnić ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Żona Gargamel
|
Weszłam na blog Kamili, po przeczytaniu dwóch pierwszych "jadłospisów" pomyślałam "czemu zapisuje tylko śniadania?"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() wydawalo mi sie, ze stosowny do sytuacji ubior swiadczy tez o pewnym szacunku, ale moze jestem staromodna. Cytat:
(btw, kusisz ta tarta ze szpinakiem^^).
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-22 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie po prostu bawi, jak niby dorośli ludzie w imię cholera wie czego postępują wbrew własnej kulturze (nie chodzi mi o osobistą, bo o tę nie mogę nikogo posądzać, mam na myśli tę dotyczącą wielu pokoleń). Jakby chodziło o, no nie wiem, tradycyjne topienie kociąt, palenie lasów albo rytualne zostawianie niemowląt na skale... Generalnie rozwala mnie wiele rzeczy, jeśli chodzi o wychowanie mojego pokolenia - chociażby takie pierdoły jak to, że faceci w moim wieku pierwsi wyciągają do mnie łapska na przywitanie, dziewczyny chodzą na wesela w białych/czarnych sukienkach, a wchodzący do tramwaju wpychają się na siłę, chociaż wychodzący jeszcze nie opuścili pojazdu. Może w ogóle wróćmy na drzewa? Wracając do meritum wątku - rozwalają mnie kobiety, które mają np. trzy paznokci u dłoni długie jak łopaty, a dwa krótkie. Bo im się złamały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie każdy studiuje prawo i pracuje w korporacji, na moim ostatnim egzaminie siedziałam sobie grzecznie w klapkach i pan doktor również sobie w klapkach siedział. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Szarri jesteś boska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem na szczęście mi przeszło bycie mroczną haha. Czasem warto wyglądać profesjonalnie, chociażby po to, żeby nikt nas nie potraktował jak dzieciaka myślącego o niebieskich migdałach. Szczególnie jest to przydatne, jak się wygląda młodziej, niż wskazuje metryka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Ubior to szacunek dla siebie i innych. idziesz na wesele: ubierasz sie elegancko. na rozmowe o prace, na egzamin. kiedy idziesz do kosciola, kiedys jedziesz za granice do kraju o innych zasadach niz nasze.
nie uwazam zeby to umniejszalo czyjejkolwiek wolnosci.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasy się zmieniają, język również, ale rany, nie możemy w ciągu jednego pokolenia olać wszystkiego, co wypracowano przez ostatnie dekady czy wieki - bo w imię czego? Po to są jakieś zasady, żeby było wiadomo jak egzystować w społeczeństwie ludzi RÓŻNYCH. Te najbardziej idiotyczne i nieżyciowe i tak są odsiewane przez upływający czas, ale wg mnie to właśnie pozbywając się tych drobnych, nieszkodliwych elementów kultury (schludny strój na egzaminie, kolejność przywitania, drobne uprzejmości itp.) tracimy tożsamość. I tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po długiej przerwie wrócił mój rozwalacz osiedlowy - blond pani z budki z kurczakami, której kolor skóry przypomina dobrze wypieczonego kurczaka ^^ Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2012-06-22 o 14:45 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie nie pomyślałam o "alternatywnych" pisząc o tym, że każdy ma taki ciuch... No to trudno, moim zdaniem trzeba kupić jeden zestaw i jakoś to przeżyć, jak się narzeka na ciężką sytuację finansową to i na szmatach można znaleźć jakąś zwykłą koszulę. Jakbym chciała iść tańczyć w zespole folklorystycznym, to zainwestuję w kwiecistą spódnicę, chcę studiować - oprócz książek kupię tą nieszczęsną koszulę. Nie rozumiem serio dlaczego to w ogóle jest kwestia do tak ostrej dyskusji, jakby te 90 minut w ubraniu innym niż preferowane było taką katorgą... A tej dalszej części, to nawet nie skomentuję, może poza tym, że dorosły człowiek jak ma trochę więcej rozumu w głowie, to może drugiego dorosłego - moim zdaniem - w każdej kwestii upomnieć, nawet ubioru. Ktoś miał gdzieś taki fajny podpis na temat studiowania... Teraz każdy może się dostać na studia, oni tam też nie dziękują każdego dnia, że mieli ten zaszczyt przyjąć danego studenta w swe grono ![]()
13.03.2013 Prawo jazdy ![]() 30.03.2013 Pierwszy własny samochód ![]() Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-06-22 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy w internecie poczytać ile jest zaszczutych nastolatek w ciąży; są zastraszane przez swoich chłopaków i rodziców, opie.r.dalane w szkole przez nauczycieli, wyśmiewane przez koleżanki. No ale miał być koniec tematu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.