|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
BAN stały
|
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro
Cytat:
![]() ![]() Również wypowiem się po zakupie perfum ehhh ![]() Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-06-19 o 05:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 |
Zakorzenienie
|
macie jakies doswiadczenie handlowe z uzytkownikiem PerfumeriaSky? sprzedaje oryginały?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Polecam , wiarygodny i sprawdzony. Mozna odebrać osobiście , także nie ma obaw co do podróbek! ![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Potwierdzam , sprawdzony!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro - perfumeria indizio-perfumy
Hej
![]() W liście polecanych sprzedawców allegrowych zauważyłam indizio-perfumy. Nie mogę wprawdzie powiedzieć czegoś jednoznacznie negatywnego, ale zalecałabym ostrożność. Mają w ofercie tusz Diorshow Iconic za niecałe 100 pln, a więc lekko podejrzanie tanio. Dopytywałam sprzedawcę... M.in. o źródło pochodzenia, tzn. o dystrybutora. Wiją się jak piskorze i nie chcą informować. Kiedy dałam im za przykład np. Douglasa, który serwuje na produktach polskie naklejki informacyjne z danymi o pochodzeniu, pańcia zamknęła korespondencję stwierdzeniem "tajemnica handlowa". Bzdura, takie informacje raczej uspokajają klientów i powodują zaufanie do sprzedawcy. Przykładowo - nie sądzę, że mój osiedlowy sklep fryzjerski łamie prawo sprzedając mi odżywkę Matrixa z polską naklejką: "Dystrybutor L'Oreal Polska, Daniszewska, Warszawa". Raczej jest w ten sposób wiarygodny. Tak więc ci, którzy nie chcą ujawniać swoich źródeł dystrybucyjnych, raczej nie są warci zaufania konsumenckiego. Ostrożnie z zakupami w indizio-perfumy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słaby argument ![]() ![]() A ostrożnie to z tego typu bezpodstawnym ostrzeganiem ![]() Cena za tusz nie jest wcale podejrzanie tana... widzę, że zakupy przez Internet są Ci obce. Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2012-06-22 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
rude jest piękne:)
|
oj powtórze za Asiulą ostrożnie z tego typu informacjami .
to ,ze nie udzielaja odpowiedzi ,to jest ich tajemnica handlową ![]() każdy ma swoje żródlo i pilnuje ,konkurencja na rynku jest bardzo duza. 100zl wcale nie jest kwota mała i radzilabym nie porównywac cen do Sephor ,Douglasów i innych stacjonarnych sklepów ,bo ceny ,ktore tam sa ,to rozbój w bialy dzień ![]() Co do indizio-perfumy ,moge tylko polecic ![]()
![]() |
#1447 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kupuję TONY kosmetyków via net w perfumerii Dolce... ![]() Nie jestem konkurencją. Dolce nigdy nie miało problemu z udzieleniem mi niemal każdej informacji, łącznie z pochodzeniem kosmetyku. Moim zdaniem takie nawoływanie do ostrożności nie jest niczym nagannym, chyba mam prawo do własnej opinii, prawda? ![]() Nacięłam się kilka razy na Allegro, w temacie perfum, dostałam od renomowanej perfumerii (!!!) - Chanel Chance, z którego buteleczki rolowały się litery... I jeśli ktoś ma choćby JEDNEGO negatywa, rzetelnie i bez inwektyw kwestionującego oryginalność, nie mam mowy, bym cokolwiek od niego kupiła. I tyle. Indizio z kilku negatywów tłumaczyło się bardzo słabo. Moja opinia i tyle. E. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1448 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Jeden negatyw o niczym nie swiadczy, nawet jesli wali po oczach ze perfumy to podrobka. Ludzie bywaja wredni, cos im sie nie spodoba, zapach inny bo np wczesniej mieli edt a kupili edp i od razu pisza, ze podrobka. Jasne, masz prawo wyrazic swoje zdanie, ale nie podnos ludziom cisnienia swoimi wyssanymi z palca przemysleniami. Kupowalam u indizio i nie mialam zadnych zastrzezen. Nadal bede polecac.
![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja szukam możliwie dużej pewności, bo robię bardzo duże zakupy kosmetyczne i przy dwójce dzieci (finansowy worek bez dna) staram się minimalizować ryzyko wtopy. Rozumiem też, że każdy ma inny poziom tolerowania i oceniania ryzyka. A jeśli opinia inna od Twojej powoduje wzrost ciśnienia, to masz lekki problem z tolerowaniem odmiennego zdania. ![]() Luzik, mam po prostu inne zdanie i nie ma powodu skakać sobie do oczu. E. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Znajdę za to takich, u których ryzyko jest absolutnie minimalne. Wspomniana perfumeria nie zrobiła nic, by moje wątpliwości rozwiać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1452 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a 100 zl za tusz Diora w necie to imo wcale nie tak malo^^. i zapewne nazwy tej rzekomo renomowanej perfumerii, w ktorej nabylas Chance z rolujacymi sie napisami nie podasz? zreszta, bardziej mnie interesuje co bylo z zapachem, niestety, flakony robione sa coraz gorsze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Perfume Lover
|
Uwielbiam takie świeżynki wizażowe, które przychodzą i "uczą ojca dzieci robić". W końcu my tu takie naiwne, nic o kosmetykach nie wiemy i żadnej pewności nie mamy...
Też uważam, że nie podawanie źródeł to ochrona swoich tajemnic handlowych. Towar jest na pewno oryginalny, z kradzieży też nie pochodzi skoro firma prowadzi tak rozległą działalność, jest zarejestrowana itd. Szukanie dziury w całym.
![]() |
#1454 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Jasne, zawsze można wytknąć, że jest się początkującym. ![]() ![]() Od wielu lat - chyba tyle lat ile ma net - kupuję w różnych miejscach sieciowych. I nie jestem przygłupem tylko dlatego, że mam mało statów wizażowych (choć jestem w katalogu chwalonych recenzentek). Nie wiem, skąd pretensja o inne zdanie... Bo tylko o to chodzi - o różnicę w ocenie pewnych rzeczy. Każda z nas ma inne kryteria, nie krytykuję Waszych, domagam się prawa do moich. Trudno to zaakceptować? Co do tajemnicy handlowej... Nie żądałam wglądu do umowy dystrybucyjnej między stronami, bo to faktycznie jest domeną tajemnicy handlowej. Jednak na całym świecie INFORMACJA o zarejestrowanych, legalnie prowadzonych spółkach - partnerach handlowych, to dane jawne i powszechnie dostępne. Jak polski KRS. Jak widać, jedni u nas mogą podać (vide Dolce, ale nie tylko), inni mają z tym problem. E. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Taki egzemplarz Chance kupiłam w Kalaaps. E. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1455 |
Perfume Lover
|
Zapis o wiarygodnych sprzedawcach z allegro, tak jak i lista wiarygodnych sprzedawców powstała nie dla jaj, tylko po to by ludzie z niej korzystali. Listy są oparte o nasze wieloletnie doświadczenie w zakupach u danych sprzedawców. Sama piszesz, że nic jednoznacznie negatywnego nie jesteś w stanie wskazać, ale podważasz wiarygodność firmy, która działa legalnie, ma rzeszę zadowolonych klientów. Nie o to w tym wątku chodzi, bo przypuszczam, że gdyby napisać do sprzedawców z allegro, mało kto podałby swoich dystrybutorów, a jednak towar mają oryginalny, obsługę bez zarzutu itd.
A przytyk do Twojego statusu nowicjuszki odnosił się do tego, jak stwierdziłaś, że Zania nie ma pewności co do swoich zakupów. Jak tylko Ty byś mogła mieć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() a jak zapach? jestes pewna, ze perfumy byly podrobione? bo niestety, rolujace sie napisy mnie o tym nie przekonuja, po opowiesciach, ktore slyszalam, co moze stac sie z flakonem Chanel... EDIT ja Cie rozumiem, ze dla Ciebie bardzo wazne jest, aby perfumeria udzielila Ci rzetelnej odpowiedzi w kwestii zrodla zaopatrzenia. masz do tego prawo, to oczywiste - ale nie potrafie zrozumiec zlotej rady: "Ostrożnie z zakupami w indizio-perfumy." nie zdradzili zrodla, wiec co, ostroznie, bo sprzedaja podrobki? ostroznie, bo maja towar kradziony? dla mnie takie ostrzezenie znaczy ktoras z powyzszych opcji, a to juz powazne oskarzenie, wypadaloby czyms konkretnym je podeprzec, a nie tylko odmowa udzielenia odpowiedzi na pytanie.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-22 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Perfume Lover
|
No i reklamowałaś tę wodę i co Ci powiedzieli, jaka była reakcja firmy?
![]() |
#1458 | ||
Przyczajenie
|
Jeśli kupujesz na Allegro, to wiesz, jak bywa. Reklamacja tylko towaru nieużytego. Co często wyklucza reklamację, bo żeby stwierdzić oryginalność, trzeba otworzyć. Więc te regulaminy są o kant d.. potłuc. Reakcji nie było żadnej, nie reklamowałam. Byłam zła na siebie, bo od początku miałam lekkie obawy (cena, wygląd). Ryzyko moje i ja oberwałam. Tylko do siebie miałam pretensje. Negatywa też nie wystawiłam, bo po co mi odwetowy? E. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Właśnie, DLA MNIE to ważne. Zwłaszcza, że inne perfumerie nie mają z tym problemu. Dla mnie wybór jest oczywisty - kupię tam, gdzie jest gra w otwarte karty. Nie oskarżałam, zalecałam ostrożność, to ogromna różnica. Zawodowo poniekąd wiem, jakie są skutki pomówień. Ja piszę, co myślę, nie trzeba tego wdeptywać w błoto. Można mieć swoje zdanie i dalej tam kupować, jeśli jest się zadowolonym. Proste. E. PS. Zapachu Chance nie jestem w stanie ocenić, regularnie go kupuję dla mojej mamy, która go uwielbia. Przy tamtym prezencie miałam więc trochę wstydu. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
BŁĄD: wiele perfumerii podaje źródła. Dla mnie, powtarzam, DLA MNIE, to kryterium dyskwalifikujące. I w związku z tym, skoro wiele firm podaje, DLA MNIE to podważa wiarygodność firmy. Ile razy mam napisać, że to MOJE zdanie, a nie ogólnoświatowo obowiązujący kanon? E. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Nie ma co sie przejmowac odwetowymi negatywami skoro wiesz, ze postepujesz slusznie i komentarz jest szczery i prawdziwy.
![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Przyczajenie
|
Taaaak, mdlej sobie, mdlej...
![]() Tylko że ja na Allegro również regularnie sprzedaję (masę prawie nowych ciuszków i gadżetów po moich bliźniakach), więc wystarczy kilka negatywów, by (przy niemasowej sprzedaży), by skutecznie zniechęcić kupujących. Ale powtarzam - miałam wątpliwości, więc w sumie mogę mieć tylko do siebie żal. E. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Ale nie wazne.
![]() |
![]() |
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
wlasnie, DLA CIEBIE, zatem nie czyn z tego ogolnej reguly. Cytat:
ale ostrzegajac innych, zrobilas z tego kanon.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
rude jest piękne:)
|
EveDAnge masz prawo do własnego zdania i nikt Ci go nie odmawia ale....
jesli przychodzisz i ostrzegasz(w sumie nie wiem przed czym) to znaczy,ze to juz nie jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie ,bo napisalas je w wątku polecanych ,ostrzegasz bo.....sugerując tym samym ,ze maja towar niewiadomego pochodzenia czyli?.. negatyw ,negatywowi nie rowny i zawsze czytam ,nie sugeruje sie tym ,ze jak ktos ma negatyw ,to znaczy ,że handluje podróbami ,bo sa kupujący ,ktorzy maja zawsze racje ,nawet jak jej nie mają ![]() dziewczyny sorry ale mnie sie cos spsulo i pogrubionym pisze ,ajajaj ![]()
![]() |
#1466 |
Przyczajenie
|
Zamawiałam już kilkakrotnie perfumy u tego allegrowicza P12ysio. Jak do tej pory wszystkie były oryginalne, w atrakcyjnych cenach, szybka dostawa plus kilka próbek innych perfum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o odwetowca to zawsze można napisać do Allegro i nawet go unieważnić. No ale trzeba działać a nie narzekac ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-06-25 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 |
Przyczajenie
|
co powiecie na ich temat
sklepOPTIMA tata49 magda8791 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
Rozeznanie
|
Witam, czy ktoś kupował u:
FabrykaDC_pl http://allegro.pl/show_user.php?uid=25364010 co sądzicie o tym sprzedawcy? Z góry dziękuję za informację
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.