Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 14:31   #361
mianolas
Przyczajenie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Stoisko Flormaru jest zaraz przy wejściu do Bonarki- tam gdzie się zatrzymuje 179 lub 144. Przy Empiku
mianolas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 20:00   #362
Lynn
Zakorzenienie

[QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Dokładnie Ale dla mnie podkład to jeden z tych kosmetyków, za które mogłabym dać więcej kasy (oczywiście gdyby był rewelacyjny), bo jednak długo się go używa, no i jest jednym z tych ważniejszych kosmetyków
A jakie podkłady polecasz?

Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę Niestety ja się nie załapałam...
Może to przez wiek, bo to przeciwzmarszczkowe kosmetyki. W mojej wizażowej historii dopiero drugi raz załapałam się na testowanie kosmetyków.

Cytat:
Nie będziesz żałować Odkąd ją mam, to nie wiem, jak mogłam wcześniej bez niej żyć Próbowałam już ArtDeco i Lumene i kompletnie się u mnie nie sprawdziły To była moja ostatnia nadzieja i na szczęście 90 zł na nią wydane nie okazały się wyrzuconymi w błoto Mam tłuste powieki, a z nią każde cienie trzymają się cały dzień. Jak robię tylko kreskę, to i tak nakładam tą bazę i powieki mam cały czas ładne matowe
Już się nie mogę doczekać Obecnie mam hean- niby ok, zwłaszcza patrząc na cenę, ale czasem cienie nie wytrzymywały od rana do 19. Mam tez bazę elfa- moja druga baza i chyba coś zmienili w jej składzie (opakowanie też jest zmienione), bo kiepsko wypada, a ta którą miałam ok 1,5 roku temu była świetna. Za bazę UD wyjdzie mnie ok 70 zł dzięki przemiłej wizażance, która zakupiła ją dla kilku osób zagranicą, więc myślę, że cenowo nie jest aż tak tragicznie. A jak oceniasz wydajność bazy?

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Wyprzedaż jakiejś limitowanki.
Oo, no ceny extra

U mnie brak zakupów kosmetycznych i brak zużyć. Chyba zużyć nie będzie więcej w tym miesiącu.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:12   #363
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mianolas Pokaż wiadomość
Stoisko Flormaru jest zaraz przy wejściu do Bonarki- tam gdzie się zatrzymuje 179 lub 144. Przy Empiku
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A jakie podkłady polecasz?

Już się nie mogę doczekać Obecnie mam hean- niby ok, zwłaszcza patrząc na cenę, ale czasem cienie nie wytrzymywały od rana do 19. Mam tez bazę elfa- moja druga baza i chyba coś zmienili w jej składzie (opakowanie też jest zmienione), bo kiepsko wypada, a ta którą miałam ok 1,5 roku temu była świetna. Za bazę UD wyjdzie mnie ok 70 zł dzięki przemiłej wizażance, która zakupiła ją dla kilku osób zagranicą, więc myślę, że cenowo nie jest aż tak tragicznie. A jak oceniasz wydajność bazy?
W tym momencie moim faworytem jest Healthy Mix Bourjois Szkoda jedynie, że nie ma troszkę lepszego krycia, bo byłaby moim KWC.
Nie mam jej na tyle długo, żeby móc na 100% stwierdzić, ale używam jej prawie codziennie, a mam wrażenie, że wcale nie ubywa Dziewczyny na KWC piszą, że mają ją naprawdę długo. Super Ci się udało z ceną!
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:17   #364
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Złożyłam zamówienie z Avonu, wzięłam sobie mgiełkę arbuzową.
Mam co prawda trzy inne, ale jedna mi się kończy, a na drugą mam fazy Zresztą latem szybko je zużywam
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 08:41   #365
gabipati
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34875790]Złożyłam zamówienie z Avonu, wzięłam sobie mgiełkę arbuzową.
Mam co prawda trzy inne, ale jedna mi się kończy, a na drugą mam fazy Zresztą latem szybko je zużywam [/QUOTE]

też mam faze na wszelkie pachnidła, poszła mi mi.in mgiełka kokos i papaja(też mam jeszcze 3 inne).Poza tym zużyłam:
-mleczko pod prysznic Ziaja kokosowe 500ml,
-szmpon Naturia kokos i migdał 200ml
-żel p.oczy Avon owoc granatu 15 ml,
-odżywka do włosów Elise z biedronki - bardzo nie wydajna
kończy się jeszcze żel do mycia twarzy z BeBeauty w zapasach czeka nowy z YR

z zakupami nie szaleje, w Rosie nawet nie byłam, w zasadzie nie mam większych potrzeb, w zapasach nie mam nic do demakijażu i peelingu do ciała.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 17:11   #366
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
1,39 za sztukę więc jakby co nie stracę dużo.
a gdzie kupowałas?
Jak sprawdzilam swoje lakiery to sie zalamałam, same jakies zimowe kolory, mały wyboir. Chyba powinnam zrobic remanent, stare wyrzucic i kupic jakies fajne kolorki.

Lakieromaniaczki - jakiej firmy lakiery polecacie? Chodzi mi o nie za drogie ale długo utrzymujace sie na paznokciach

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość

Zużywam (poszedł krem na noc, micel i maseczka glinkowa), racze nie kupuję, chociaż musiałam kupić płyn do higieny intymnej, bo Lactacyd mnie cholernie podrażnił.
Mnie też okropnie podraznil... masakra a niby taki polecany. Teraz mam z Tołpy i ten jest doskonały!

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
też mam faze na wszelkie pachnidła, poszła mi mi.in mgiełka kokos i papaja(też mam jeszcze 3 inne).Poza tym zużyłam:
-mleczko pod prysznic Ziaja kokosowe 500ml,
-szmpon Naturia kokos i migdał 200ml
-żel p.oczy Avon owoc granatu 15 ml,
I jak oceniasz ten zel pod oczy? Nie raz sie nad nim zastanawiałam

Zuzylam krem do rąk z Morza Martwego AVON - uwielbiam go!
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 17:50   #367
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Lakieromaniaczki - jakiej firmy lakiery polecacie? Chodzi mi o nie za drogie ale długo utrzymujace sie na paznokciach
Bell Air Flow, Bell Glam Wear, Astor Quick’n Go! 60 sec

Zużyłam podkład Bobbi Brown
Stary 2012-06-23, 19:01   #368
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zuzylam probke olejku arganowego z Avonu (nowosc) ale wydaje mi sie strasznie tlusty. Hmm chcialam go zamowic.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:43   #369
zywieczdroj
Zakorzenienie

Hej Nie odzywałam się, bo przez sesję nawet nie miałam czasu. Przez ostatnie 3 dni, miałam 4 egzaminy, spałam po 2-4 godziny dziennie i już nie wyrabiam. Poprzedni tydzień i następny też wcale nie zapowiada się lepiej. Połowę rzeczy sobie przerzuciłam na wrzesień, bo po prostu już nie mam siły. W dodatku w piątek nie zdałam egzaminu ustnego z francuskiego Fakt, że to był mój 4 egzamin w tym tygodniu, ledwo kontaktowałam, nie zdążyłam przygotować wszystkiego i akurat trafiłam na to, czego nie zdążyłam zrobić. Tak się popłakałam jak głupia. Nie dość, że taka porażka, pierwszy oblany egzamin ustny w przeciągu moich 3 lat studiowania, do którego podeszłam (bo niestety warunki mam z przedmiotów dla których w sesji brakło mi terminu, a wykładowcy nie chcieli mnie przyjąć poza sesją) to dodatkowo muszę to zdać we wrześniu, na który mam już tyle rzeczy przełożonych, że szok. Nie pozostaje mi nic innego jak przez 2 miesiące wakacji się tego wszystkiego nauczyć i napisać pracę. Ehhhh, a mówią, że studia to najlepszy czas w życiu człowieka...

Poza tym zużywam niewiele. Przyszedł dziś prawdziwy BB cream, bo pierwszych swatcho-testach wypada nieźle Zaraz idę sobie zrobić koktajl truskawkowy i małe spa
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 20:29   #370
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Zużyłam podkład Bobbi Brown
I jak oceniasz? Warty swojej ceny?
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Hej Nie odzywałam się, bo przez sesję nawet nie miałam czasu. Przez ostatnie 3 dni, miałam 4 egzaminy, spałam po 2-4 godziny dziennie i już nie wyrabiam. Poprzedni tydzień i następny też wcale nie zapowiada się lepiej. Połowę rzeczy sobie przerzuciłam na wrzesień, bo po prostu już nie mam siły. W dodatku w piątek nie zdałam egzaminu ustnego z francuskiego Fakt, że to był mój 4 egzamin w tym tygodniu, ledwo kontaktowałam, nie zdążyłam przygotować wszystkiego i akurat trafiłam na to, czego nie zdążyłam zrobić. Tak się popłakałam jak głupia. Nie dość, że taka porażka, pierwszy oblany egzamin ustny w przeciągu moich 3 lat studiowania, do którego podeszłam (bo niestety warunki mam z przedmiotów dla których w sesji brakło mi terminu, a wykładowcy nie chcieli mnie przyjąć poza sesją) to dodatkowo muszę to zdać we wrześniu, na który mam już tyle rzeczy przełożonych, że szok. Nie pozostaje mi nic innego jak przez 2 miesiące wakacji się tego wszystkiego nauczyć i napisać pracę. Ehhhh, a mówią, że studia to najlepszy czas w życiu człowieka...

Poza tym zużywam niewiele. Przyszedł dziś prawdziwy BB cream, bo pierwszych swatcho-testach wypada nieźle Zaraz idę sobie zrobić koktajl truskawkowy i małe spa
Już masz bliżej niż dalej do przerwy wakacyjnej. Trzymaj się
Stary 2012-06-23, 21:20   #371
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
a gdzie kupowałas?
Jak sprawdzilam swoje lakiery to sie zalamałam, same jakies zimowe kolory, mały wyboir. Chyba powinnam zrobic remanent, stare wyrzucic i kupic jakies fajne kolorki.

I jak oceniasz ten zel pod oczy? Nie raz sie nad nim zastanawiałam

Zuzylam krem do rąk z Morza Martwego AVON - uwielbiam go!
polecam lakierki z Barbry http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...14&id_kat=1214, dobra jakość, szeroka paleta kolorów i cena adekwatna do jakości, mam kilka kolorów i wszystkie kocham. Lubie też lakiery z Avonu za trwałość i Inglota za kolory, polecam tez Essence ale tu już wybrane limitowanki i kolory.

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Zuzylam probke olejku arganowego z Avonu (nowosc) ale wydaje mi sie strasznie tlusty. Hmm chcialam go zamowic.
a czy ta nowość jest w postaci "czysto"olejowej czy w postaci eliksiru, sera, itp?Kupowałam wcześniej taki miks olejowy -tak zwana ambrozja i też na początku było to tłuste ale po chwili wchłaniało się wręcz do matu, świetnie wygładzało buźkę, nakładałam na noc.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:12   #372
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
A ten podkład drogi jest? Ja wydaję max 35 zł na podkład, więc pewnie w tym tkwi problem nieznalezienia idealnego Chyba najlepszy jaki miałam to lasting performance z max factor albo niebrudzący z YR, ale im też do ideału sporo brakuje
Na Allegro Lancome kosztuje ok.130zł. ale ja mam go z wymienki. Mój jest w słoiczku http://allegro.pl/lancome-absolue-te...413218772.html Trochę za niego oddałam, a mam nowy tester pełnowymiarowy. Jest baardzo wydajny. Z tych tańszych nie znalazłam żadnego o podobnym działaniu i efekcie - po wszystkich się strasznie przetłuszczała skóra, a ten jest nawilżający i nie daje takiego efektu.

Fakt, że L'Oreal ma tendencję do ciemnienia na twarzy...

A Rossmann mnie wkurza... Dziś wysłałam mamę rano po kilka rzeczy z promocji i już niczego nie było. Nawet inne klientki się skarżyły przy kasie, że nic nie jest dostępne. To co to za promocje? rozumiem, jakby była od tygodnia, ale jest od dziś i już z rana nic nie ma?

księżniczko,
mnie też nachodzą takie myśli, jak patrzę na uczniów w szkole... autentycznie widzę, że ja już jestem starawa, że tyle jeszcze przed nimi i że coś mnie w życiu ominęło... bo ja zawsze taka ułożona

Koniku
, ja też polecam z czystym sumieniem lakiery Bell Glam Wear i Air Flow dłogo się utzymują i są łatwe w malowaniu, nie robią smug.

zywiec
, przykro mi z powodu egzaminu będę trzymać kciuki we wrześniu.

gabipati, ten olejek z Avonu będzie do włosów co do tych do twarzy ja mam dr Hauschka i jest rewelacyjny też wchłania się do matu.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:22   #373
Koshatka
Zakorzenienie

Żywiec

Luskap a czytałaś na wątku rossmannowym co się dzieje w sklepach po otwarciu?
Stary 2012-06-24, 10:07   #374
mianolas
Przyczajenie

Cytat:

Ja polecam lakiery z MIYO i z Color Alike
mianolas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:40   #375
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

zywiec studia sie nie koncza na 1 oblanym egzaminie, glowa do gory!
pokazesz im w kampanii wrzesniowej na co cie stac i zregenerujesz sily!

Cytat:
a czy ta nowość jest w postaci "czysto"olejowej czy w postaci eliksiru, sera, itp?Kupowałam wcześniej taki miks olejowy -tak zwana ambrozja i też na początku było to tłuste ale po chwili wchłaniało się wręcz do matu, świetnie wygładzało buźkę, nakładałam na noc.
ta nowosc to olejek do wlosow.
tak sie prezentuje: http://avonrepcafe.com/pages/images/...ssue_89/e2.jpg

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:48   #376
KonikGarbusek
Zakorzenienie

mam 2 zuzycia: zel pod prysznic limitowanka swiateczka z YR - dobrze ze sie skonczyl, zapach mi nie podszedł... oraz maseczka z glinka marokanska YR - uwielbiam!!!! mam juz nowe opakowanie
Stary 2012-06-24, 13:12   #377
porzeczka2602
Zakorzenienie

Ja też już mam ostatnie czerwcaowe pełnowymiarowe zużycie (może jeszcze jakiś balsam miniaturka i saszetki pójdą):
-pantene odżywka gęste i mocne 200ml
-nivea balsam ujedrniający 30 ml
-żel pod prysznic lirene 10ml x 2

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:11   #378
Aniusia1408
Zadomowienie

a ja wczoraj w Naturze kupiłam 4 maseczki do twarzy.
Ale zaoszczędziłam na nich 7,1 bo na wyprzedaży były ;D

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:38   #379
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj w Naturze kupiłam 4 maseczki do twarzy.
Ale zaoszczędziłam na nich 7,1 bo na wyprzedaży były ;D
a co to za maseczki?
Stary 2012-06-24, 21:51   #380
Aniusia1408
Zadomowienie

a różne;
pomidorowa od Ava labolatorium
efektima odżywcza
Dermika
bielenda z ogórkiem
;p

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:56   #381
Lynn
Zakorzenienie

Chyba wkleję moje podsumowanie na dniach, bo raczej już niczego nie zużyję, a na zakupy nie mam czasu.
Stary 2012-06-24, 22:48   #382
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Jadę do Limanowej na tydzień na obóz sportowy ze studiów - do zobaczenia w sobotę!
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 01:49   #383
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
I jak oceniasz? Warty swojej ceny?
Na szczęście miałam go z wymianki, bo nie jest wart swojej ceny Jest dosyć tłusty, po nałożeniu cera strasznie się świeciła. Krycie średnie, tworzył smugi (choć dało się je zniwelować). Poza tym ma dziwny zapach

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A Rossmann mnie wkurza... Dziś wysłałam mamę rano po kilka rzeczy z promocji i już niczego nie było. Nawet inne klientki się skarżyły przy kasie, że nic nie jest dostępne. To co to za promocje? rozumiem, jakby była od tygodnia, ale jest od dziś i już z rana nic nie ma?
Mam nadzieję, że więcej takich gazetek nie będzie, bo to rzeczywiście bardzo irytujące...

Cytat:
Luskap a czytałaś na wątku rossmannowym co się dzieje w sklepach po otwarciu?
Co takiego? Tłum przed drzwiami, a jak się otworzą to szalony bieg do półek i bitwa o produkty?
Stary 2012-06-25, 08:12   #384
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście miałam go z wymianki, bo nie jest wart swojej ceny Jest dosyć tłusty, po nałożeniu cera strasznie się świeciła. Krycie średnie, tworzył smugi (choć dało się je zniwelować). Poza tym ma dziwny zapach

Mam nadzieję, że więcej takich gazetek nie będzie, bo to rzeczywiście bardzo irytujące...
Jak ja nie lubię takich podkładów. Mam wygładzający z YR, który właśnie taki efekt zostawia.

Co do gazetek, to też mam taką nadzieję. Co prawda kupilam jedynie pędzel, ale podobało mi się kilka rzeczy, z tymże mając do wyboru: być w domu godzinę później po pracy i mieć kosmetyk lub być wcześniej w domu, to wybieram bycie wcześniej w domu (na szczęście)
Stary 2012-06-25, 09:07   #385
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Co takiego? Tłum przed drzwiami, a jak się otworzą to szalony bieg do półek i bitwa o produkty?
Mniej więcej.
Stary 2012-06-25, 10:42   #386
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Już masz bliżej niż dalej do przerwy wakacyjnej. Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
zywiec, przykro mi z powodu egzaminu będę trzymać kciuki we wrześniu.
Cytat:
Żywiec
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
zywiec studia sie nie koncza na 1 oblanym egzaminie, glowa do gory!
pokazesz im w kampanii wrzesniowej na co cie stac i zregenerujesz sily!
Dziękuję Wam kochane za wsparcie W piątek zdaję jeszcze warunek z zeszłego roku i to mnie motywuje, że chociaż jeden przedmiot mniej. Ale na wrzesień zostało tyle, że szkoda gadać. Czekają mnie pracowite wakacje, a chciałam pomagać rodzicom w domu, porobić porządki, gotować, sprzątać, zająć się ogródkiem i zrobić mnóstwo innych rzeczy. Moja kochana mama powiedziała, że mam się tym nie przejmować i że poradzą sobie beze mnie, ale i tak będę się starać robić co mogę, chociaż w domu, bo to zawsze lżej. Na środę mam jeszcze przeczytać 300 stron po francusku książki i odpowiedzieć z niej, nie wiem jak się z tym wyrobię i jak to w ogóle będzie wyglądało... Zaraz się biorę za jej dalsze "czytanie".

Nie będę wrzucać jeszcze swojej listy, bo myślę, że przez ten tydzień może coś jeszcze się zużyje
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:01   #387
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja nie lubię takich podkładów. Mam wygładzający z YR, który właśnie taki efekt zostawia.

Co do gazetek, to też mam taką nadzieję. Co prawda kupilam jedynie pędzel, ale podobało mi się kilka rzeczy, z tymże mając do wyboru: być w domu godzinę później po pracy i mieć kosmetyk lub być wcześniej w domu, to wybieram bycie wcześniej w domu (na szczęście)
No właśnie ja też nie lubię. Dobrze, że był z wymianki i około połowy opakowania, to jakoś wymęczyłam.
Ja kupiłam tylko lakier L'Oreal, ale ich akurat było mnóstwo, mimo że byłam popołudniu Pędzli i masła Bielendy nie było... Ale jakoś specjalnie mi nie żal.

Cytat:
Mniej więcej.
Masakra

Poszła woda termalna Avene.
Stary 2012-06-25, 14:13   #388
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Udalo mi sie dzis kupic w Rossmannie podklad Loreal Lumi Magique i blyszczyk Wibo z kolekcji rozanej za 1,29 zl Niestety nie bylo juz sciereczek z gazetki, szkoda

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:16   #389
Hosenka*
Zakorzenienie

Dawno Nynki nie było

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:35   #390
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość

Ja tez miałam straszna jazdę bez trzymanki przez ostatnie 3 tygodnie, mam dwa egzaminy na wrzesień. Damy radę

Dzien dobry
Oficjalnie oglaszam koniec sesji i wracam do swiata żywych
Dziś kupiłam sobie w mydlarni u Franciszka modlo alepo i takiecos do twarzy
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości