Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 14:01   #3721
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj odebrałam TSH i niestety 5,56 czyli niedoczynność ehh mam nadzieję, że sobie Maluszek znajdzie u mnie trochę hormonów jeszcze... ale udało mi się umówić wizytę do Endo na za tydzień więc nie ma tragedii. Po lekturze z neta jak może wpływać brak hormonów tarczycowych na płód trochę sie załamałam ale nie ma co gdybać, poradzi sobie
Ja też mam niedoczynność, głowa do góry!
Od początku lekarz przepisał mi w tabletkach hormon żeby dzidzia miała wszystko co potrzebuje Dzisiaj odbieram kontrolne wyniki TSH - oby były zbite bo inaczej

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystko jest w porządku Oczywiście ja nie wiem po co ja tak panikowałam koniec z zamartwianiem się !

Widziałam zarodek Jest malusi, tyci tyciutki Ma 2 mm i widziałam jak pika serduszko poza tym zmieniłam gina. Ten jest o 100 razy lepszy, bardziej uważny, dokładny, sam z siebie tyle mi wyjaśniał i pokazywał że masakra
termin porodu mam wyznaczony na 13 luty
no i wg usg jest teraz 5 tydz i 5 dzień, a nie 6 tydz i 6 dzień wg OM, czyli tydzień różnicy.
SUPER! Oby więcej takich wiadomości Od razu się podbudowałam przed moją dzisiejszą wizytą
Stary 2012-06-22, 14:06   #3722
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nie sądzę żeby ta farba była jedną z bardziej śmierdzących, uważam że nie jest właśnie intensywna. Używałam już wielu farb (tych sklepowych ) i ta akurat jest mało intensywna no ale to już sprawa indywidualna ;]
no ale mam ładne włoski achhh )) wreszcie
a jak kolor się nazywał którym farbowałaś? ja też farbowałam tą farbą tydzień temu bo odrosty miałam straszne

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wizyty! Ja idę dzisiaj, ale nie nastawiam się, że za wiele zobaczę w 5 tygodniu
daj znać jak już będziesz po! na którą masz? nie nastawiaj się to może będziesz miała miłe zaskoczenie ja się na pierwszej wizycie za bardzo nastawiłam, nic nie zobaczyłam i się zdenerwowałam - a niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez Antepenultimate Pokaż wiadomość
Super Ja idę w poniedziałek zobaczymy czy też będzie pikać serducho .. Tak się denerwuję..
ja się denerwowałam straaasznie ! no i po co? nie warto było dlatego radzę wyluzować, wszystko będzie na pewno dobrze, a stres niepotrzebny. a który w poniedziałek to będzie tydzień?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Ale Ci zadroszczę lekarzy!! Mój Bąbel był 2 razy większy i nie poszukał serduszka ginekolog... A zawsze to lepiej już wiedzieć, że pika Gratulacje!
dzięki no ten ginekolog super, bo ten poprzedni porażka, szybko szybko wizyta, nic sie nie dowiedziałam, o nic nie pytał, "proszę przyjść za 2 tyg, do widzenia"
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:07   #3723
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
\

O nie, ja już do ciemnego nie wrócę nie nie nie
w sumie miałam już włosy czarne, rude, kasztan i pozostanę przy blondzie )
a ja całe życie blond długie do pasa włosy, jedyne "szaleństwo" włosowe jakie miałam (oprócz rozpoczęcia malowania) to zmiana przedziałka z boku na środek, więc zmiany które mnie teraz czekają, czyli skrócenie włosów minimum z 10, 15cm i zmiana koloru na ciemny będą szokiem ale chyba potrzebuje takich zmian by zobaczyć się w innym wyglądzie
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:11   #3724
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34864017]Eff8, 1 tabletka raczej niewiele zwłaszcza jak niska dawka, pisałam, że najpierw miałam mg 20mg, to jest NIC, biorąc pod uwagę że minimum 450mg dziennie potrzebujemy No chyba, że masz np. biomagnez 200mg, to już masz połowę dawki zapewnioną.[/QUOTE]

pisałam ze tez mam slowmag 1 juz zazylam wieczorem bedzie 2-ga

Cytat:
Dziewczyny, wszystko jest w porządku Oczywiście ja nie wiem po co ja tak panikowałam koniec z zamartwianiem się !

Widziałam zarodek Jest malusi, tyci tyciutki Ma 2 mm i widziałam jak pika serduszko poza tym zmieniłam gina. Ten jest o 100 razy lepszy, bardziej uważny, dokładny, sam z siebie tyle mi wyjaśniał i pokazywał że masakra
no i wg usg jest teraz 5 tydz i 5 dzień, a nie 6 tydz i 6 dzień wg OM, czyli tydzień różnicy.
superrr strasznie sie ciesze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:13   #3725
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34860781]Ale ZUS zawsze wypłaca, tylko jak więcej niż te 20 osób to płaci firma, a potem zus zwraca

No to fajnie, że tak szybko, może to od labu zależy? Na moim terenie gdzie z kim gadałam to kolo 3 tyg własnie.
Aż z ciekawości przy okazji spytam, ile u mnie się czeka, bo nie pytałam nigdy.
A ile będziesz płaciła za pappa?

Znaczy się, miał was w dupce [/QUOTE]

Ginka dała mi takie skierowanie że mam i prenatalne i pappa za darmo więc dobrze...

Matko przez tą sytuacje z tż mam taki humor że masakra.... najchętniej bym sie położyła i spała przez tydzień. Płakać mi sie chce, mam nadziję, że maluch jakoś bardzo nie odczuwa tego mojego humoru wisielczego...
Stary 2012-06-22, 14:14   #3726
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
daj znać jak już będziesz po! na którą masz? nie nastawiaj się to może będziesz miała miłe zaskoczenie ja się na pierwszej wizycie za bardzo nastawiłam, nic nie zobaczyłam i się zdenerwowałam - a niepotrzebnie
Właśnie wiem! Nie nastawiam się, ale wiesz jak jest
Wizytę mam na 19tą, bo idę po pracy odebrać suknie ślubną
i jadę prosto do mojego rodzinnego miasta, gdzie mam wizytę
a od lipca już będę mogła we Wro chodzić do lekarza, bo TŻ z pracy zapisał mnie na opiekę medyczną, więc skończy się płacenie za wizyty i każde badanie se se se a tym miesiącu wizyty, badania, leki mnie zrujnowały
Stary 2012-06-22, 14:17   #3727
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Szok do nadrobienia tyle stron, a tu mnie tylko dwa dni nie było.

Widzę jakąś nowość, klub, wspólny e-mail?? .. Agula daj namiary na to, bo nie dostałam żadnej wiadomości
Stary 2012-06-22, 14:20   #3728
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Super

Dziewczyny, okropnie rozbolało mnie gardło. Nie wiem jak sobie pomóc. Myślicie że syrop z cebuli coś pomoże?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:21   #3729
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak kolor się nazywał którym farbowałaś? ja też farbowałam tą farbą tydzień temu bo odrosty miałam straszne

Loreal Casting 1010 Jasny lodowy blond

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:23   #3730
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ginka dała mi takie skierowanie że mam i prenatalne i pappa za darmo więc dobrze...

Matko przez tą sytuacje z tż mam taki humor że masakra.... najchętniej bym sie położyła i spała przez tydzień. Płakać mi sie chce, mam nadziję, że maluch jakoś bardzo nie odczuwa tego mojego humoru wisielczego...
bidulka nie stresuj się. co on Ci takiego zrobił? w sensie o czym Ci nie powiedział - jeśli to nie tajemnica
Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Właśnie wiem! Nie nastawiam się, ale wiesz jak jest
Wizytę mam na 19tą, bo idę po pracy odebrać suknie ślubną
i jadę prosto do mojego rodzinnego miasta, gdzie mam wizytę
a od lipca już będę mogła we Wro chodzić do lekarza, bo TŻ z pracy zapisał mnie na opiekę medyczną, więc skończy się płacenie za wizyty i każde badanie se se se a tym miesiącu wizyty, badania, leki mnie zrujnowały
wiem wiem, pisze nie nastawiaj się, a sama się nastawiałam
czyli obie jesteśmy z wro z tego co widzę w klubie to jest nas kilka wrocławianek trzymam kciuki za wizytę!
Stary 2012-06-22, 14:23   #3731
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Super

Dziewczyny, okropnie rozbolało mnie gardło. Nie wiem jak sobie pomóc. Myślicie że syrop z cebuli coś pomoże?
Zaparz szałwie i płucz gardło kilka razy dziennie. Syrop z cebuli dobra sprawa.
Stary 2012-06-22, 14:23   #3732
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
ja się denerwowałam straaasznie ! no i po co? nie warto było dlatego radzę wyluzować, wszystko będzie na pewno dobrze, a stres niepotrzebny. a który w poniedziałek to będzie tydzień?
7 tydz. i 5 dz. wiec coś już by musiało być, pierwszy raz byłam jak był 5 tydz. 5 dz. i tylko pęcherzyk
Antepenultimate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:23   #3733
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
a ja całe życie blond długie do pasa włosy, jedyne "szaleństwo" włosowe jakie miałam (oprócz rozpoczęcia malowania) to zmiana przedziałka z boku na środek, więc zmiany które mnie teraz czekają, czyli skrócenie włosów minimum z 10, 15cm i zmiana koloru na ciemny będą szokiem ale chyba potrzebuje takich zmian by zobaczyć się w innym wyglądzie
A ja już mam dość zmian, zawsze jakieś cieniowanka pierdołki, teraz podcinam włosy na prosto, chcę żeby się wyrównały, nie cieniuje itd
jedynie używam prostownicy, bez niej jak lew bym wyglądała

Jeju, nie mam siły na nic... miałam sprzątać łazienki, odkurzyć dywany, wyprać je i chyba d...pa. Ide chyba sie zaraz zdrzemnę i wezme za to później

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-06-22 o 14:25
Stary 2012-06-22, 14:24   #3734
ilkas
BAN stały

Cytat:
Loreal Casting 1010 Jasny lodowy blond
uuulala jak ja marzę wrócić do blondu. bo póki co jestem ruda... i już mi się znudziło
Stary 2012-06-22, 14:25   #3735
Basia_Bogusia
Rozeznanie

hmm..Może mnie ktoś oświecić jak dołączyć do klubu i zalogować się na e-mail, który podobno jest założony??
Stary 2012-06-22, 14:26   #3736
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Antepenultimate Pokaż wiadomość
7 tydz. i 5 dz. wiec coś już by musiało być, pierwszy raz byłam jak był 5 tydz. 5 dz. i tylko pęcherzyk
hehe, moje pierwsze usg też było dokładnie jak był 5 tydz i 5 dz i też sam pęcherzyk.
w takim razie w poniedziałek na pewno coś już zobaczysz bo ja mam dzisiaj od OM 6 tydz i 6 dz i było widać
Stary 2012-06-22, 14:27   #3737
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej dziewczyny, a ja wstałam przed 13 nie wiem co się dzieje, zawsze byłam śpiochem, ale teraz to już przegięcie....... ;/

eh masakra, jakiś dół mnie trzyma od 3dni, ciągle płaczę i nic nie jestem w stanie zrobić

ja włosy farbowałam 2 miesiące temu, przed ślubem, sama się boję, bo tak sobie kiedyś włosy popsułam, że ponad rok dochodziły do siebie :/ a że mam mega doła to mi się nie chce po prostu ruszyć do fryzjera nawet buuuu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:27   #3738
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
bidulka nie stresuj się. co on Ci takiego zrobił? w sensie o czym Ci nie powiedział - jeśli to nie tajemnica

wiem wiem, pisze nie nastawiaj się, a sama się nastawiałam
czyli obie jesteśmy z wro z tego co widzę w klubie to jest nas kilka wrocławianek trzymam kciuki za wizytę!
Wiesz po prostu mnie okłamał a to jest dla mnie najgorsze... i tak sobie myśle jak byc z kims kto Cie kłamie?.... nieważne czy sama sprawa w sobie nie ejst straszna, chodzi o fakt kłamstwa, tak mnie to dziś dobiło...

A co do Ciebie to widze że wizyta udana, widzisz zawsze w tych pierwszych tygodniach nie ma zbytnio co do oglądania a my sie tylko zamartwiamy, ciesze sie że wszystko ok
Stary 2012-06-22, 14:32   #3739
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Delicjanka dziękuję za namiary na pocztę
Stary 2012-06-22, 14:34   #3740
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
uuulala jak ja marzę wrócić do blondu. bo póki co jestem ruda... i już mi się znudziło

Ja z rudego walnełam od razu blond! zrobił się ciemny blond i tak schodziłam i teraz mam takie ładne jasne jak chciałam, nie tlenione! hahah

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-22, 14:35   #3741
ilkas
BAN stały

Cytat:
Wiesz po prostu mnie okłamał a to jest dla mnie najgorsze... i tak sobie myśle jak byc z kims kto Cie kłamie?.... nieważne czy sama sprawa w sobie nie ejst straszna, chodzi o fakt kłamstwa, tak mnie to dziś dobiło...

A co do Ciebie to widze że wizyta udana, widzisz zawsze w tych pierwszych tygodniach nie ma zbytnio co do oglądania a my sie tylko zamartwiamy, ciesze sie że wszystko ok
doskonale Cię rozumiem, bo ja jestem spaczona w tej kwestii mój ojciec zawsze za każde kłamstwo nawet najmniejsze mnie gnębił strasznie i przeszło to na mnie. nie ważna sprawa - ale strasznie się wpieniam jak ktoś mnie okłamuje, nawet w głupstwie może z nim pogadaj...czy nie masz ochoty?
Stary 2012-06-22, 14:42   #3742
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
doskonale Cię rozumiem, bo ja jestem spaczona w tej kwestii mój ojciec zawsze za każde kłamstwo nawet najmniejsze mnie gnębił strasznie i przeszło to na mnie. nie ważna sprawa - ale strasznie się wpieniam jak ktoś mnie okłamuje, nawet w głupstwie może z nim pogadaj...czy nie masz ochoty?
nie mam ochoty, jedyne na co mam ochote to walnąc mu w łeb i odwrocic sie na pięcie jeśli woli kłamstwo niz szczerość to nie ze mna takie numery....
Stary 2012-06-22, 14:42   #3743
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
o kurcze bo mi czasem twardniej brzuch więc może też powinnam łykac ten magnez... miałam gdzieś slowmag w domu musze poszukać [COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
MI twardnieje jak za długo chodzę, zapytam lekarza co o tym sądzi, fajnie jak ten magnez by wystarczyl.
uważajcie na ten twardniejący brzuch, bo mi właśnie najpierw zaczął twardnieć, potem boleć a potem szpital
wiadomo,że jestem troszkę w innej sytuacji z powodu tego mięśniaka ale trzeba uważać

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Super

mi lekarz polecił syrop z cebuli
można też tabletki do ssania- typu neo angin tylko trzeba patrzeć na skład- jest dużo dostępnych bez recepty dla ciężarnych

mi zaś pomogła herbatka z miodem i cytryną
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:53   #3744
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziewczynki czytam Was ale odzywałam się dopiero raz żeby się przywitac bo później jak zaczęły pojawiać się aniołki to pomyślałam że poczekam do kolejnej wizyty bo martwiłam się trochę czy wszystko w porządku bo nie miałam żadnych objawów typu nudności...a nie chciałam się emocjonować, pisać a później się rozczarować.
No i byłam wczoraj na wizycie i jest ok Piękna jest moja kruszynka! szalała, machała nóżkami, no cudo po prostu. Pani zrobiła dwa pomiary, według jednego to 11 tydzien 1 dzień i termin na 9 stycznia a według drugiego 10 tydzień 6 dzień i temin na 11 stycznia. Do karty ciąży wpisała ten drugi pomiar. Może dzidzia poczeka do 12 stycznia to wtedy urodziłabym w moje 29 urodziny!
Poniżej przedstawiam:
1) Moja kruszynka
2)brzuszek przed ciążą
3)brzuszek w 11 tygodniu ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg1.jpg (23,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek_przed.jpg (12,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek_1.jpg (20,1 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-06-22, 14:58   #3745
gochaa_p
Zakorzenienie

Illusion - Ty chudzino!!!!!!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:01   #3746
bokeh
Zakorzenienie

haha to ja lepiej nie pokazuje mojego w 8 tygodniu
Stary 2012-06-22, 15:05   #3747
LadyWhisper
Zakorzenienie

wysłałam fotki na pocztę
boekh to mu walnij!!! Może zrozumie a Tobie ulży

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

właśnie ja wysłałam swój bandzioch na pocztę i teraz mi glupio, bo mam 3x większy niż Illusion

Illusion - Ty chudzino

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:09   #3748
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Illusion - Ty chudzino!!!!!!!!!
Cytat:
haha to ja lepiej nie pokazuje mojego w 8 tygodniu
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
właśnie ja wysłałam swój bandzioch na pocztę i teraz mi glupio, bo mam 3x większy niż Illusion

Illusion - Ty chudzino
Juz 2 kg przytyłam i ważę 59 kg przy wzrości 165 cm więc nie taka chudzina niestety hehe. A brzuszki Wam po prostu może szybciej rosną!
Stary 2012-06-22, 15:17   #3749
bokeh
Zakorzenienie

to mój z tym że na usprawiedliwienie powiem że przed zrobieniem zdjecia opchałam się czereśniami 8/9 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5789.jpg (69,5 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-06-22, 15:17   #3750
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczynki czytam Was ale odzywałam się dopiero raz żeby się przywitac bo później jak zaczęły pojawiać się aniołki to pomyślałam że poczekam do kolejnej wizyty bo martwiłam się trochę czy wszystko w porządku bo nie miałam żadnych objawów typu nudności...a nie chciałam się emocjonować, pisać a później się rozczarować.
No i byłam wczoraj na wizycie i jest ok Piękna jest moja kruszynka! szalała, machała nóżkami, no cudo po prostu. Pani zrobiła dwa pomiary, według jednego to 11 tydzien 1 dzień i termin na 9 stycznia a według drugiego 10 tydzień 6 dzień i temin na 11 stycznia. Do karty ciąży wpisała ten drugi pomiar. Może dzidzia poczeka do 12 stycznia to wtedy urodziłabym w moje 29 urodziny!
Poniżej przedstawiam:
1) Moja kruszynka
2)brzuszek przed ciążą
3)brzuszek w 11 tygodniu ciąży
Twoja Dzidzia wygrywa dla mnie wszystkie konkurencje Jest cudna!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości