|
|
#751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
Z tego co widziałam, np. : kto w domu sprząta, i państwo młodzi podnoszą kartki mi się to podoba bo nie angażuje gości, a Ci nie zawsze są chętni do zabaw
|
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki kochane swego czasu któraś z was ( nie wiem czy nie Tusia) wysyłała na maila szablon do winetek czy jak mogę o taki prosić
|
|
|
|
#753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też się stresowałam, ze nie zdążę, tym bardziej, że załatwiałam wszystko w dwóch USC odległych o 100 km i w 3 różnych parafiach ze względu na pokręconą historię życiową i poszło szybciutko
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
o tak ! Ja też poproszę o szablon do winietek bo mam jeden ale jakoś mi się nie widzi.
engi111 - podaj @ to wyślę Ci ten co mam szablon. |
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my losowaliśmy karteczki- ja wylosowałam, że nauczę rozsądku teściową ![]() ale to mąż będzie sprzątał w domu
|
|
|
#756 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Zdjecia probnego wychodza kiepskiej jakosci i nie wyglada to tak jak na zywo. Za to umowilam sie juz na nastepny probny na poniedzialek i wtedy zrobie jasny makijaz z ciemnym kacikiem zewnetrznym. Mam nadzieje ze bedzie ok, bo teraz wszyscy mowia ze za ciemno.......
|
#758 | ||
|
Rozeznanie
|
Ahhh dziewczyny ale poleciałyście z postami
nadrobiłam ale nie wiem czemu nie udało mi się wszystkich zacytować![]() Cytat:
Wariate bo to chyba Twoje były te spinki, a raczej Twojego TŻ, są świetne ![]() Nie pamiętam czyje były, ale bardzo podobają mi się te buciki na koturnie Wika28 miło Cię znów widzieć w naszym gronie, już jako mrożonkę czekamy na fotki ![]() Aaaaa mi tez właśnie bardzo podoba się ta zabawa z podnoszonymi karteczkami "JA" "ON" chociaż nigdy nie widziałam jej na żywo, ale może być zabawnie a gdzieś widziała zdjęcia, że zamiast karteczek młodzi podnosili buty, mieli w rękach jeden swój jeden męża/żony, i odpowiednio podnosili ![]() A ja dziś zaczęłam pracować nad listą rzeczy załatwionych i do załatwienia a do ślubu 92 dni ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#759 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34861480]hmmm, czy ja wysylalam... nie pamietam nie miałam winietek, tzn tylko na alkohol byly[/QUOTE]hmmm.... a może to Ty wysyłałaś welon, kurcze za dużo się dzieje na wizażu ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#760 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() My właśnie wróciliśmy do domku z urzędu. Tż już jest zameldowany ale nie zdarzyliśmy iść do USC bo Tz do pracy musiał biec ale może w poniedziałek się uda i uwaga Tż stwierdził ze jemu jest bez różnicy jakie będzie nosił nazwisko a skoro mi zależy na pozostaniu przy swoim to on przyjmie moje żebyśmy wszyscy razem z dziećmi mieli takie samo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
takie jest moje zdanieCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak właśnie w temacie oczepin to jakie zabawy miałyście lub planujecie mieć? Ja tak myślę już jakiś czas na ten temat i sama nie wiem a musimy orkiestrze powiedzieć... Czy ja też mogę prosić o linka jak uszyć te podwiązki i krawaty? |
||||||||
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy wiedzieli, że to nasza księga i była podpisana- poprostu mamy takich przyjaciół, że robią takie numery ![]() my mieliśmy zaje*** zabawię: 6 par chłopaków tańczyło tańce (ja wybierałam- oberek, tango, kan kan itp)z podwiniętymi do kolan nogawkami. Efakt był taki, że 12 chłopa zajęło cały parkiet szalając, skacząc, itp. Podnosili się, przytulali, no tak się mwygłupiali, że popłakałam się za śmiechu. Jak zobaczyłam jednego leżącego na parkiecie a drugiego stawającego na nim na głowie to poległam iny kolega na poprawinach powiedział że cały czas czuje uchwyt partnera na pośladkach (chwycił go za tyłek i podniósł do góry- ha ha ha)
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-06-22 o 13:00 |
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Pradip - ależ Ci zazdroszczę narzeczonego
Nie wiem co musiałabym zrobić, żeby mój przyjął moje nazwisko Koniec końców mam nazwisko męża ![]() Wiecie co dziewczyny, ja nie robiłam ani makijażu próbnego, ani próbnej fryzury, poszłam w dniu ślubu i nie narzekałam Wydaje mi się, że nie ma czym się przejmować, wystarczy być zdecydowanym jak chce się wyglądać...
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. na próbnej miałam mocniejszy skręt loków a na ślubie miałam jednak grubsze i luźniejsze bo tak było lepiej.Ja bym się bala zaryzykować i na żywca robić ale można i tak
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Wariate - cieszę się, że zainspirowałam cię tymi spinkami ślubnymi dla Tż-ta
![]() Inusia - jest jednak wiele dziewczyn, które po próbnych decydują się na kogoś innego, a ja sama też wolałam wiedzieć, jak to będzie wyglądało... Co do zabaw, to ja nie przepadam, często jest wyciąganie na siłę, a tego nie lubię, akurat ja tam się nie wstydzę, ale mój tż bardzo nie lubi i zawsze znikał z wesela na ten czas, więc było tylko rzucanie welonem, dziewczyna musiała zaśpiewać piosenkę z orkiestrą a chłopaka przebrali w tym czasie.... i potem nowa para młoda zatańczyła razem piosenkę i tyle... ale ja prosiłam, żeby zabaw oprócz tego rzucania welonem nie było. Pamiętam na jednym weselu to tyle trwały te zabawy, że większość gości poszła sobie usiąść, bo były nudne i strasznie długo trwały. |
|
|
|
#765 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My chyba tez właśnie ją weźmiemy Cytat:
ale złożyło się tak, że 7 lipca mamy wesele znajomych więc wykorzystam okazję do próbnego makijażu, a fryzurę poćwiczę z siostrą fryzjerką, chociaż ostatecznie nie ona będzie mnie czesała.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
ale wcale się tym nie przejmuj, to była jego decyzja, nie zmuszałaś go więc i w stosunku do rodziny masz czyste sumienie |
|||
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - mój mąż też chciał zmienić nazwisko jeszcze wcześniej, z podobnych względów, ale wymiana dokumentów i w ogóle ... i po jednej rozmowie doszliśmy do wniosku, że to będzie nasze nazwisko (nie będzie myślał o przeszłości - w miarę możliwości), poza tym ja chciałam bardzo zmienić, a jego nazwisko super brzmi po angielsku
ale u was sprawa ułatwiona kiedy ty chcesz swoje zostawić, a on chce zmienić w takim razie to on będzie wymieniał wszystkie dokumenty - dobrze dla Ciebie
|
|
|
|
#767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takich spontanicznych i radosnych ludzi. Mi tam szkoda czasu na obrażania się i złości wole się śmiać![]() A co do tej rodziny to psychicznie przygotowuję się na nieprzyjemne komentarze... Cytat:
Cytat:
) gdzieś uciekają i dlatego chciałabym 2 góra 3 zabawy bez podtekstów.Cytat:
)Cytat:
|
|||||
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja musiałam dowód specjalnie przed ślubem wyrobić, bo skończyła się jego ważność - na szczęście płacić za to nie trzeba, gorzej z prawkiem i paszportem, choć z paszportem zależy ile ma jeszcze ważny... ale wiadomo, że biegania i stania w kolejkach nie przeskoczy...
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dlatego my dużo też nie chcieliśmy- było łapanie welonu, te karteczki i męski taniec no i jeszcze tańce z młodymi i to wszystko. Nie było za długo ani za krótko. Do tego wodzirej był fajny i na siłę nie wyciągał- może dlatego, że nie musiał bo chętni byli ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- dokładnie jestem tego samego zdania choć czasem różki mi jednak wychodzą
|
|
|
#770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój w życiu by się nie zgodził na rezygnację ze swojego nazwiska, zwłaszcza, że jest "ostatnim z rodu", nie ma braci ani kuzynów z linii ojca, jeśli nie będzie miał syna to nazwisko przepadnie. A dla mnie to i tak praktycznie żadna różnica - nasze nazwiska różnią się jedną literką ![]() ![]() zabawa brzmi super, chcę taką! |
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zrobiliśmy tak, że ja mam podwójne a dzieci będą miały po ojcu
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - co innego jak są chętni, mnie tam szczególnie wyciągać nie trzeba było, mimo tego, że nie przepadam... ja złapałam welon na ostatnich 5 czy 6 ciu weselach
ale nigdy z moim tż-tem bo jego nie było
|
|
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
Coraz więcej żonek jest
|
|
#775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
radził nawet, bym miała dwa nazwiska, bo moje jest "ładne", ale przyjęłam jego i podoba mi się to ![]() jakąś relację postaram się krótko napisać, gdy znajdę chwilkę czasu, choć ja miałam tylko skromne przyjęcie trwające w sumie 5 godzin ![]() Cytat:
Co prawda wszystkim się podobała, ale nie byłam nią zachwycona, bo mój zamysł był jednak inny. Na próbnej miałam grube loki, chciałam je jeszcze mnie skręcić, a na ślubnej porobiły się malutkie loczki. ![]() Cytat:
i zawsze gdzieś się ulatniamy na naszym przyjęciu Tż cały czas się denerwował, żeby komuś nie przyszło do głowy tańczyć, bo wtedy musiałby być "pierwszy taniec młodych" co chwilę prosił, by w restauracji ściszyli troszeczkę muzykę, bo ludzie chcą pogadać ale dzieci i tak zaczęły zabawę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Wika - ale zawsze możesz coś podpowiedzieć tym, które mają małe przyjęcie, każde rady są cenne...
|
|
|
|
#777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w temacie oczepin to też chcemy krótkie moą by te karteczki dla nas i jeszcze jakąś jedną zabawę dla gości bym na wszelki chciała ale nie wiem jaką. Mojej mamie się katera podoba ale ja nie jestem przekonana... Cytat:
dziękuję i tak za wsparcie Cytat:
![]() U nas i Tż Też jest ostatni ale i ja jestem jedynaczką więc któreś nazwisko i tak by umarło. A powiedzcie mi jak to jest czy na mszy ksiądz zawsze mówi po przysiędze nowe nazwisko rodziny ? Spotkałam się z czymś takim na jednym ślubie ale zawsze mi się wydawało ze to i pocałunek jest tylko w filmach ![]() Cytat:
![]() A na relację czekamy z niecierpliwością nie ważne ile trwało wesele ważne jakie było a już najważniejsze co dla Was znaczyło
|
|||||
|
|
|
#778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja z tym nazwiskiem to pierwsze słyszę, byłam już na wielu ślubach w swoim życiu, ale żeby ksiądz po przysiędze mówił nowe nazwisko to się nie spotkałam. Chociaż coraz częściej młodzi dają sobie buziaka po przysiędze, przed ołtarzem więc może i nazwisko zaczynają księża mówić
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - za paszport zapłacisz 140zł to rzeczywiście nie mało, ale też nie najgorzej...
też nigdy nie słyszałam żeby ksiądz mówił nowe nazwisko... ale za to byłam na weselu gdzie rodzina panny młodej bawiła się osobno, a rodzina młodego osobno... były dwa wielkie wesela, a biedni młodzi jeździli między jednym a drugim... nieźle nie?? ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- dziewczyny jako przykładna żonka robię dziś obiad z dwóch dań
|
|
|
|
#780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też bym chciała tak krótko te karteczki dla nas mogą być i coś dla gości jeszcze bym chciała ale nie wiem co. Mojej mamie podoba się kareta ale ja nie jestem przekonana... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też jest ostatni ale i ja jestem jedynaczką więc któreś nazwisko i tak "umrze" Cytat:
![]() NA relacje czekamy z niecierpliwością. Nie ważne ile trwało wesele ważne jakie było i jeszcze ważniejsze co znaczyło dla Was
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

jest jakaś lista pytań czy coś? widuję zdjęcia z takich zabaw, ale tej konkretnej nigdy nie "przeżylam" 

a do ślubu 92 dni
ale może w poniedziałek się uda 

)
klik!