Ślubujące w 2012 - część II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 10:49   #751
mayeczka87
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko idzie po Waszej myśli
a o co chodzi w tej zabawie? jest jakaś lista pytań czy coś? widuję zdjęcia z takich zabaw, ale tej konkretnej nigdy nie "przeżylam"
Tak dokładnie Z tego co widziałam, np. : kto w domu sprząta, i państwo młodzi podnoszą kartki mi się to podoba bo nie angażuje gości, a Ci nie zawsze są chętni do zabaw

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:55   #752
engi111
Raczkowanie

dziewczynki kochane swego czasu któraś z was ( nie wiem czy nie Tusia) wysyłała na maila szablon do winetek czy jak mogę o taki prosić

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:07   #753
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobny plan względem wypisywania zaproszeń to takie bezpośrednie i miłe w końcu moja najbliższa przyjaciółka nie jest dla mnie "szanowną panią" tylko Madzią, po prostu nie mówiąc już o dziadkach.
My też wypisywaliśmy w taki bezpośredni sposób - "Kochaną Mamę", "Olę i Tomka" i spotkało się to z bardzo miłym przyjęciem

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

super ja też dopiero składam sobie cały ślub i wesele bo tyle się działo...
Gratuluję magnusiu Chyba ślubowałyśmy jakoś w tym samym czasie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
tak
Pradip, nie tyle samym ślubem a stresuje się tym, że ksiądz nam zrobi z czymś problem, że nie zdążymy z jakimiś dokumentami.. itp
Zdążycie ja też się stresowałam, ze nie zdążę, tym bardziej, że załatwiałam wszystko w dwóch USC odległych o 100 km i w 3 różnych parafiach ze względu na pokręconą historię życiową i poszło szybciutko
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:08   #754
justiii87
Zakorzenienie

o tak ! Ja też poproszę o szablon do winietek bo mam jeden ale jakoś mi się nie widzi.

engi111 - podaj @ to wyślę Ci ten co mam szablon.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:26   #755
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie Z tego co widziałam, np. : kto w domu sprząta, i państwo młodzi podnoszą kartki mi się to podoba bo nie angażuje gości, a Ci nie zawsze są chętni do zabaw

my losowaliśmy karteczki- ja wylosowałam, że nauczę rozsądku teściową a mój mąż że urodzi dziecko
ale to mąż będzie sprzątał w domu
Stary 2012-06-22, 11:34   #756
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
dziewczynki kochane swego czasu któraś z was ( nie wiem czy nie Tusia) wysyłała na maila szablon do winetek czy jak mogę o taki prosić
hmmm, czy ja wysylalam...
nie pamietam nie miałam winietek, tzn tylko na alkohol byly
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:41   #757
malaOlaa
Raczkowanie

Hej!

Zdjecia probnego wychodza kiepskiej jakosci i nie wyglada to tak jak na zywo. Za to umowilam sie juz na nastepny probny na poniedzialek i wtedy zrobie jasny makijaz z ciemnym kacikiem zewnetrznym. Mam nadzieje ze bedzie ok, bo teraz wszyscy mowia ze za ciemno.......
Stary 2012-06-22, 11:54   #758
ewula87
Rozeznanie

Ahhh dziewczyny ale poleciałyście z postami nadrobiłam ale nie wiem czemu nie udało mi się wszystkich zacytować
Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
My usłyszeliśmy, że może być problem z rzucaniem ryżem ale.. z innego powodu bo.. uwaga... tu cytat: "później młodzi nie chcą tego pozamiatać zanim odjadą mimo, że szykuję zawsze koło młodej pary miotłę" - by kościelny [COLOR="Silver"]

Wariate bo to chyba Twoje były te spinki, a raczej Twojego TŻ, są świetne gdybym nie kupiła już dla swojego TŻ "I love my wife" to chyba zdecydowałabym się na nie

Nie pamiętam czyje były, ale bardzo podobają mi się te buciki na koturnie sama zastanawiam się nad taka alternatywą.

Wika28 miło Cię znów widzieć w naszym gronie, już jako mrożonkę czekamy na fotki

Aaaaa mi tez właśnie bardzo podoba się ta zabawa z podnoszonymi karteczkami "JA" "ON" chociaż nigdy nie widziałam jej na żywo, ale może być zabawnie a gdzieś widziała zdjęcia, że zamiast karteczek młodzi podnosili buty, mieli w rękach jeden swój jeden męża/żony, i odpowiednio podnosili

A ja dziś zaczęłam pracować nad listą rzeczy załatwionych i do załatwienia ta druga niestety dużo dłuższa a do ślubu 92 dni

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Hej!

Zdjecia probnego wychodza kiepskiej jakosci i nie wyglada to tak jak na zywo. Za to umowilam sie juz na nastepny probny na poniedzialek i wtedy zrobie jasny makijaz z ciemnym kacikiem zewnetrznym. Mam nadzieje ze bedzie ok, bo teraz wszyscy mowia ze za ciemno.......
Ale pokaż ten który masz teraz, zaspokój chociaż troszkę naszą ciekawość
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:18   #759
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
o tak ! Ja też poproszę o szablon do winietek bo mam jeden ale jakoś mi się nie widzi.

engi111 - podaj @ to wyślę Ci ten co mam szablon.
justiii ysłałam Ci maila w prywatnej wiadomości

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34861480]hmmm, czy ja wysylalam...
nie pamietam nie miałam winietek, tzn tylko na alkohol byly[/QUOTE]
hmmm.... a może to Ty wysyłałaś welon, kurcze za dużo się dzieje na wizażu

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
my losowaliśmy karteczki- ja wylosowałam, że nauczę rozsądku teściową a mój mąż że urodzi dziecko
ooooo muszę tę zabawę podpowiezieć naszej orkiestrze i możę to ja wylosuje karteczkę ze nauczę tesiową rozsądku .... choć to marne szanse

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Hej!

miałam ten sam dylemat tez mam pomarańczowy slub i tez stwierdzialm ze bedzie pewnie jasy z cimnym zewnętrznym kącikiem - ładnie podkreślone oczy to podstawa makijazu slubnego

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:45   #760
Pradip
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
My właśnie wróciliśmy do domku z urzędu. Tż już jest zameldowany ale nie zdarzyliśmy iść do USC bo Tz do pracy musiał biec ale może w poniedziałek się uda i uwaga Tż stwierdził ze jemu jest bez różnicy jakie będzie nosił nazwisko a skoro mi zależy na pozostaniu przy swoim to on przyjmie moje żebyśmy wszyscy razem z dziećmi mieli takie samo ciekawe jaki będzie odzew ze strony rodziny (PM z klubu wiedzą o co chodzi ) ale i tak strasznie się cieszę
Cytat:

A teraz dziewczyny mam pytanie... Bylam dzis na makijazu (niestety nie widac go dobrze na zdjeciach bez swiatła dziennego, wiec jesli przetrwa noc to rano wrzuce fotki). Ogólnie jestem zadowolona, makijazystka bardzo kontaktowa i znajaca sie na rzeczy Zaproponowała mi ciemne oko z elementami fioletu i tak sie zastanawiam czy bedzie on pasowal do pomaranczowego bukietu (gerbery)?????? Ona mowi ze jak najbardziej, ale ja nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie wygladal z tymi pomaranczowymi dodatkami. Pomózcie prosze
Mialam tez na drugim oku brazowe cienie ale jak porownalam to o wiele bardziej spodobal mi sie ten z fioletem.
No i w dzien slubu bede miala doklejone rzesy, nie takie dlugie, ale maikjazystka mowi ze beda pasowac
Nie umiem doradzić Ci nie widząc fotek ale z opisu podoba mi się i fiolet (nie wydaje mi się żeby źle wyglądał do pomarańczowych dodatków) ale dziewczyny też mają fajny pomysł żeby zrobić ciemne oko rozjaśnione pomarańczem
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny Nie dam rady nadrobić wszystkich wpisów, dlatego serdecznie gratuluje tym, które w ostatnim czasie ślubowały i dziękuję tym, które wspierały mnie na duchu w trudnym czasie przedślubnym Od tygodnia jestem szczęśliwą żoną i nawet nie pamiętam stresu jaki miałam przed ślubem - ślubu zresztą tez nie pamiętam za to teraz to czas bajkowy
Napisz nam co pamiętasz... wiesz że uwielbiamy relacje i zdjęcia...
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Byliśmy w sali wczoraj, pamiętacie, że ostatnio trochę narzekałam, bo zdjęli dekoracje sufitu itp. Na kolumnach są światełka tak się ucieszyłam Na suficie też mają ponoć być. Właścicielka była wczoraj miła, sama zaproponowała zmianę w Menu - pozycję, której nie było na liście Czosnki ozdobne też ma nam załatwić: mam nadzieję, ze będą takie ładne, a nie jakieś byle jakie - w sumie to wolałabym to sama zrobić... wiedziałabym chociaż jak wyglądają ;]
Super że są światełka niby nie było po co sie denerwować ale dobrze że postawiłaś na swoim.
Cytat:
a u nas w księdze rozwalił nas wpis "koreczki śledziowe były zaje****- jeszcze tu wrócimy" i pod spodem wielki uśmiech
haha może ktoś pomyślał ze to księga sali a nie ślubna dla Was
Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Aaa właśnie, pamiętam, to Ty mówiłaś o tym na forum? Bo pamiętam, że tam sie taki temat już przewinął. Masz rację, to nienajlepszy pomysł, żeby goście musieli patrzyć na nas. Jeszcze się zestresuję widownią, wypadnę z łódki i co.....
JA i jeszcze inne PMki. To fajny przerywnik dla młodych taka romantyczna chwilka oddechu dla Młodych ale nie trzeba robić tego dla gości żeby mieli na co popatrzeć niech oni sobie szaleją na parkiecie a Wy cieszcie sie sobą takie jest moje zdanie
Cytat:
Super, że wszystko idzie po Waszej myśli
a o co chodzi w tej zabawie? jest jakaś lista pytań czy coś? widuję zdjęcia z takich zabaw, ale tej konkretnej nigdy nie "przeżylam"
Wodzirej czyta różne pytania np: kto pierwszy powiedział "kocham", kto będzie trzymał pieniądze, kto pierwszy zasypia w łóżku, kto jest bardziej kłótliwy a młodzi nie widząc siebie odpowiadają jednocześnie ja albo on. Właściwie to nie wiem co jest w tej zabawie takiego ale podoba mi się i chyba chciałabym mieć ja u siebie
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
tak
Pradip, nie tyle samym ślubem a stresuje się tym, że ksiądz nam zrobi z czymś problem, że nie zdążymy z jakimiś dokumentami.. itp
Nie denerwuj się. Większość z nas tak panikuje a potem wszystko jest OK
Cytat:
No to porządne wyzwania macie oboje

A tak właśnie w temacie oczepin to jakie zabawy miałyście lub planujecie mieć? Ja tak myślę już jakiś czas na ten temat i sama nie wiem a musimy orkiestrze powiedzieć...

Czy ja też mogę prosić o linka jak uszyć te podwiązki i krawaty?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:58   #761
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
My właśnie wróciliśmy do domku z urzędu. Tż już jest zameldowany ale nie zdarzyliśmy iść do USC bo Tz do pracy musiał biec ale może w poniedziałek się uda i uwaga Tż stwierdził ze jemu jest bez różnicy jakie będzie nosił nazwisko a skoro mi zależy na pozostaniu przy swoim to on przyjmie moje żebyśmy wszyscy razem z dziećmi mieli takie samo ciekawe jaki będzie odzew ze strony rodziny (PM z klubu wiedzą o co chodzi ) ale i tak strasznie się cieszę
.

haha może ktoś pomyślał ze to księga sali a nie ślubna dla Was

A tak właśnie w temacie oczepin to jakie zabawy miałyście lub planujecie mieć? Ja tak myślę już jakiś czas na ten temat i sama nie wiem a musimy orkiestrze powiedzieć...
SUPER!!! ciekawe jak rodzina na to zareaguje ale z drugiej strony to Wasza sprawa a nie rodziny

Wszyscy wiedzieli, że to nasza księga i była podpisana- poprostu mamy takich przyjaciół, że robią takie numery

my mieliśmy zaje*** zabawię: 6 par chłopaków tańczyło tańce (ja wybierałam- oberek, tango, kan kan itp)z podwiniętymi do kolan nogawkami. Efakt był taki, że 12 chłopa zajęło cały parkiet szalając, skacząc, itp. Podnosili się, przytulali, no tak się mwygłupiali, że popłakałam się za śmiechu. Jak zobaczyłam jednego leżącego na parkiecie a drugiego stawającego na nim na głowie to poległam
iny kolega na poprawinach powiedział że cały czas czuje uchwyt partnera na pośladkach (chwycił go za tyłek i podniósł do góry- ha ha ha)

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-06-22 o 13:00
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:04   #762
Inusiaa88
Raczkowanie

Pradip - ależ Ci zazdroszczę narzeczonego Nie wiem co musiałabym zrobić, żeby mój przyjął moje nazwisko Koniec końców mam nazwisko męża

Wiecie co dziewczyny, ja nie robiłam ani makijażu próbnego, ani próbnej fryzury, poszłam w dniu ślubu i nie narzekałam Wydaje mi się, że nie ma czym się przejmować, wystarczy być zdecydowanym jak chce się wyglądać...

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:08   #763
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
[SIZE=5]

Wiecie co dziewczyny, ja nie robiłam ani makijażu próbnego, ani próbnej fryzury, poszłam w dniu ślubu i nie narzekałam Wydaje mi się, że nie ma czym się przejmować, wystarczy być zdecydowanym jak chce się wyglądać...
no tak ale istnieje ryzyko, że to co sobie wymyślisz fajnie wygląda na fotce a na Tobie już niekoniecznie Ja np. na próbnej miałam mocniejszy skręt loków a na ślubie miałam jednak grubsze i luźniejsze bo tak było lepiej.
Ja bym się bala zaryzykować i na żywca robić ale można i tak
Stary 2012-06-22, 13:36   #764
Malgos_12
Zakorzenienie

Wariate - cieszę się, że zainspirowałam cię tymi spinkami ślubnymi dla Tż-ta

Inusia - jest jednak wiele dziewczyn, które po próbnych decydują się na kogoś innego, a ja sama też wolałam wiedzieć, jak to będzie wyglądało...

Co do zabaw, to ja nie przepadam, często jest wyciąganie na siłę, a tego nie lubię, akurat ja tam się nie wstydzę, ale mój tż bardzo nie lubi i zawsze znikał z wesela na ten czas, więc było tylko rzucanie welonem, dziewczyna musiała zaśpiewać piosenkę z orkiestrą a chłopaka przebrali w tym czasie.... i potem nowa para młoda zatańczyła razem piosenkę i tyle... ale ja prosiłam, żeby zabaw oprócz tego rzucania welonem nie było.
Pamiętam na jednym weselu to tyle trwały te zabawy, że większość gości poszła sobie usiąść, bo były nudne i strasznie długo trwały.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:38   #765
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
my mieliśmy zaje*** zabawię: 6 par chłopaków tańczyło tańce (ja wybierałam- oberek, tango, kan kan itp)z podwiniętymi do kolan nogawkami. Efakt był taki, że 12 chłopa zajęło cały parkiet szalając, skacząc, itp. Podnosili się, przytulali, no tak się mwygłupiali, że popłakałam się za śmiechu. Jak zobaczyłam jednego leżącego na parkiecie a drugiego stawającego na nim na głowie to poległam
iny kolega na poprawinach powiedział że cały czas czuje uchwyt partnera na pośladkach (chwycił go za tyłek i podniósł do góry- ha ha ha)
była kiedyś na weselu gdzie była ta zabawa i naprawdę ubaw nie z tej ziemi My chyba tez właśnie ją weźmiemy
Cytat:
Pradip - ależ Ci zazdroszczę narzeczonego Nie wiem co musiałabym zrobić, żeby mój przyjął moje nazwisko Koniec końców mam nazwisko męża

Ja też miałam nie robić, bo nie wiem może jestem naiwna, ale mam tak zaufaną fryzjerkę i kosmetyczkę, tak wierzę w ich umiejętności, że jeszcze nigdy nie byłam nie zadowolona. Wiem, że zawsze szczerze mi doradzą, i zmienią moją czasem wizję z innego świata ale złożyło się tak, że 7 lipca mamy wesele znajomych więc wykorzystam okazję do próbnego makijażu, a fryzurę poćwiczę z siostrą fryzjerką, chociaż ostatecznie nie ona będzie mnie czesała.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki
Az chciałabym zobaczyć minę rodziny ale wcale się tym nie przejmuj, to była jego decyzja, nie zmuszałaś go więc i w stosunku do rodziny masz czyste sumienie
Stary 2012-06-22, 13:40   #766
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - mój mąż też chciał zmienić nazwisko jeszcze wcześniej, z podobnych względów, ale wymiana dokumentów i w ogóle ... i po jednej rozmowie doszliśmy do wniosku, że to będzie nasze nazwisko (nie będzie myślał o przeszłości - w miarę możliwości), poza tym ja chciałam bardzo zmienić, a jego nazwisko super brzmi po angielsku ale u was sprawa ułatwiona kiedy ty chcesz swoje zostawić, a on chce zmienić w takim razie to on będzie wymieniał wszystkie dokumenty - dobrze dla Ciebie
Stary 2012-06-22, 13:58   #767
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
SUPER!!! ciekawe jak rodzina na to zareaguje ale z drugiej strony to Wasza sprawa a nie rodziny

Wszyscy wiedzieli, że to nasza księga i była podpisana- poprostu mamy takich przyjaciół, że robią takie numery

No to fajnych macie znajomych Uwielbiam takich spontanicznych i radosnych ludzi. Mi tam szkoda czasu na obrażania się i złości wole się śmiać
A co do tej rodziny to psychicznie przygotowuję się na nieprzyjemne komentarze...
Cytat:
Nie powiem bo oprócz uległości w stosunku do jednej osoby i wielkiego bałaganiarstwa jest cudowny i najukochańszy ale tak samo każda z nas pewnie myśli o swoim narzeczonym/mężu i to jest najważniejsze. Nie namawiałam go bardzo na to i widziałam sie już z dwoma nazwiskami ale jak zaczęłam z nim o tym gadać i powiedziałam że jako dziecko było mi przykro że dzieci mi wytykały ze moja mama nazywa się inaczej niż ja (też ma 2 nazwiska) no i stwierdził żebyśmy mieli tylko moje. Cieszę się bardzo ale trochę mam obawy ze nie jest to do końca jego chęć tylko chęć zrobienia mi przyjemności...
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Co do zabaw, to ja nie przepadam, często jest wyciąganie na siłę, a tego nie lubię, akurat ja tam się nie wstydzę, ale mój tż bardzo nie lubi i zawsze znikał z wesela na ten czas, więc było tylko rzucanie welonem, dziewczyna musiała zaśpiewać piosenkę z orkiestrą a chłopaka przebrali w tym czasie.... i potem nowa para młoda zatańczyła razem piosenkę i tyle... ale ja prosiłam, żeby zabaw oprócz tego rzucania welonem nie było.
Pamiętam na jednym weselu to tyle trwały te zabawy, że większość gości poszła sobie usiąść, bo były nudne i strasznie długo trwały.
JA właśnie też lobię tylko popatrzeć ale za żadne skarby nie brać w nich udziału i widzę ze ludzie właśnie z tego samego powodu tak jak Twój mąż () gdzieś uciekają i dlatego chciałabym 2 góra 3 zabawy bez podtekstów.
Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Az chciałabym zobaczyć minę rodziny ale wcale się tym nie przejmuj, to była jego decyzja, nie zmuszałaś go więc i w stosunku do rodziny masz czyste sumienie
Nie zmusiłam ale jednak wpłynęłam na niego. Mogę wysłać Cię zamiast mnie na spotkanie z jego rodziną bo ja nie mam najmniejszej ochoty być przy tym ani po tym jak się dowiedzą ()
Cytat:
Pradip - mój mąż też chciał zmienić nazwisko jeszcze wcześniej, z podobnych względów, ale wymiana dokumentów i w ogóle ... i po jednej rozmowie doszliśmy do wniosku, że to będzie nasze nazwisko (nie będzie myślał o przeszłości - w miarę możliwości), poza tym ja chciałam bardzo zmienić, a jego nazwisko super brzmi po angielsku ale u was sprawa ułatwiona kiedy ty chcesz swoje zostawić, a on chce zmienić w takim razie to on będzie wymieniał wszystkie dokumenty - dobrze dla Ciebie
Z tymi dokumentami to też lipa bo Tż wymienia teraz bo straciły ważność a za 2,5 miesiąca będzie wymieniał bo zmieni nazwisko a ja i tak powinnam wymienić dowód bo jestem jeszcze zameldowana u mamy
Stary 2012-06-22, 14:04   #768
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - ja musiałam dowód specjalnie przed ślubem wyrobić, bo skończyła się jego ważność - na szczęście płacić za to nie trzeba, gorzej z prawkiem i paszportem, choć z paszportem zależy ile ma jeszcze ważny... ale wiadomo, że biegania i stania w kolejkach nie przeskoczy...
Stary 2012-06-22, 14:08   #769
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie dlatego my dużo też nie chcieliśmy- było łapanie welonu, te karteczki i męski taniec no i jeszcze tańce z młodymi i to wszystko. Nie było za długo ani za krótko. Do tego wodzirej był fajny i na siłę nie wyciągał- może dlatego, że nie musiał bo chętni byli

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Mi tam szkoda czasu na obrażania się i złości wole się śmiać
dokładnie jestem tego samego zdania choć czasem różki mi jednak wychodzą
Stary 2012-06-22, 14:11   #770
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Nie zmusiłam ale jednak wpłynęłam na niego. Mogę wysłać Cię zamiast mnie na spotkanie z jego rodziną bo ja nie mam najmniejszej ochoty być przy tym ani po tym jak się dowiedzą ()
No to ja może jednak zamiast spotkań z rodzinka Twojego TŻ pokibicuję Ci na wizażu, a Ty dasz radę przez to przebrnąć
Stary 2012-06-22, 14:12   #771
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Wodzirej czyta różne pytania np: kto pierwszy powiedział "kocham", kto będzie trzymał pieniądze, kto pierwszy zasypia w łóżku, kto jest bardziej kłótliwy a młodzi nie widząc siebie odpowiadają jednocześnie ja albo on. Właściwie to nie wiem co jest w tej zabawie takiego ale podoba mi się i chyba chciałabym mieć ja u siebie
No i super, że doszliście do porozumienia Mój w życiu by się nie zgodził na rezygnację ze swojego nazwiska, zwłaszcza, że jest "ostatnim z rodu", nie ma braci ani kuzynów z linii ojca, jeśli nie będzie miał syna to nazwisko przepadnie. A dla mnie to i tak praktycznie żadna różnica - nasze nazwiska różnią się jedną literką każdy kto słyszy je po raz pierwszy uśmiecha się pod nosem. Proboszcz rezerwujący nam datę ślubu nie był wyjątkiem

zabawa brzmi super, chcę taką!

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:18   #772
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No i super, że doszliście do porozumienia Mój w życiu by się nie zgodził na rezygnację ze swojego nazwiska, zwłaszcza, że jest "ostatnim z rodu", nie ma braci ani kuzynów z linii ojca, jeśli nie będzie miał syna to nazwisko przepadnie.
ja mam tak samo- mąż ostatni z rodu ale zrobiliśmy tak, że ja mam podwójne a dzieci będą miały po ojcu
Stary 2012-06-22, 14:20   #773
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - co innego jak są chętni, mnie tam szczególnie wyciągać nie trzeba było, mimo tego, że nie przepadam... ja złapałam welon na ostatnich 5 czy 6 ciu weselach ale nigdy z moim tż-tem bo jego nie było
Stary 2012-06-22, 15:38   #774
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Coraz więcej żonek jest
Stary 2012-06-22, 16:20   #775
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Napisz nam co pamiętasz... wiesz że uwielbiamy relacje i zdjęcia...
Gratuluję Mój małżonek nie miał nic przeciwko temu, bym pozostała przy swoim nazwisku, ale czy przyjąłby moje, to nie wiem radził nawet, bym miała dwa nazwiska, bo moje jest "ładne", ale przyjęłam jego i podoba mi się to

jakąś relację postaram się krótko napisać, gdy znajdę chwilkę czasu, choć ja miałam tylko skromne przyjęcie trwające w sumie 5 godzin

Cytat:
ja robiłam fryzurę próbną, ale ślubna i tak wyszła zupełnie inaczej Co prawda wszystkim się podobała, ale nie byłam nią zachwycona, bo mój zamysł był jednak inny. Na próbnej miałam grube loki, chciałam je jeszcze mnie skręcić, a na ślubnej porobiły się malutkie loczki.

Cytat:
My z małżonkiem oboje nie przepadamy za zabawami i zawsze gdzieś się ulatniamy na naszym przyjęciu Tż cały czas się denerwował, żeby komuś nie przyszło do głowy tańczyć, bo wtedy musiałby być "pierwszy taniec młodych" co chwilę prosił, by w restauracji ściszyli troszeczkę muzykę, bo ludzie chcą pogadać ale dzieci i tak zaczęły zabawę
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:30   #776
Malgos_12
Zakorzenienie

Wika - ale zawsze możesz coś podpowiedzieć tym, które mają małe przyjęcie, każde rady są cenne...
Stary 2012-06-22, 16:36   #777
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - ja musiałam dowód specjalnie przed ślubem wyrobić, bo skończyła się jego ważność - na szczęście płacić za to nie trzeba, gorzej z prawkiem i paszportem, choć z paszportem zależy ile ma jeszcze ważny... ale wiadomo, że biegania i stania w kolejkach nie przeskoczy...
No to mój Tż tak samo. Ja za paszport zapłacę kupe kasy bo miałam tymczasowy na rok i mi się dawno skończył :/
Cytat:
właśnie dlatego my dużo też nie chcieliśmy- było łapanie welonu, te karteczki i męski taniec no i jeszcze tańce z młodymi i to wszystko. Nie było za długo ani za krótko. Do tego wodzirej był fajny i na siłę nie wyciągał- może dlatego, że nie musiał bo chętni byli
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Oj tam oj tam każdy ma czasem gorszy dzień i musi sobie pokrzyczeć :p
A w temacie oczepin to też chcemy krótkie moą by te karteczki dla nas i jeszcze jakąś jedną zabawę dla gości bym na wszelki chciała ale nie wiem jaką. Mojej mamie się katera podoba ale ja nie jestem przekonana...
Cytat:
No to ja może jednak zamiast spotkań z rodzinka Twojego TŻ pokibicuję Ci na wizażu, a Ty dasz radę przez to przebrnąć
Strategiczny kobiecy odwrót dziękuję i tak za wsparcie
Cytat:
No i super, że doszliście do porozumienia Mój w życiu by się nie zgodził na rezygnację ze swojego nazwiska, zwłaszcza, że jest "ostatnim z rodu", nie ma braci ani kuzynów z linii ojca, jeśli nie będzie miał syna to nazwisko przepadnie. A dla mnie to i tak praktycznie żadna różnica - nasze nazwiska różnią się jedną literką każdy kto słyszy je po raz pierwszy uśmiecha się pod nosem. Proboszcz rezerwujący nam datę ślubu nie był wyjątkiem
No to się idealnie dobraliście
U nas i Tż Też jest ostatni ale i ja jestem jedynaczką więc któreś nazwisko i tak by umarło. A powiedzcie mi jak to jest czy na mszy ksiądz zawsze mówi po przysiędze nowe nazwisko rodziny ? Spotkałam się z czymś takim na jednym ślubie ale zawsze mi się wydawało ze to i pocałunek jest tylko w filmach
Cytat:
Gratuluję Mój małżonek nie miał nic przeciwko temu, bym pozostała przy swoim nazwisku, ale czy przyjąłby moje, to nie wiem radził nawet, bym miała dwa nazwiska, bo moje jest "ładne", ale przyjęłam jego i podoba mi się to

jakąś relację postaram się krótko napisać, gdy znajdę chwilkę czasu, choć ja miałam tylko skromne przyjęcie trwające w sumie 5 godzin
Ja już się oswoiłam z myślą że ja będę miała 2 i tylko mi było dziwnie na myśl o dzieciach a tu taka miła niespodzianka mnie spotkała
A na relację czekamy z niecierpliwością nie ważne ile trwało wesele ważne jakie było a już najważniejsze co dla Was znaczyło
Stary 2012-06-22, 16:42   #778
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
No to mój Tż tak samo. Ja za paszport zapłacę kupe kasy bo miałam tymczasowy na rok i mi się dawno skończył :/

Oj tam oj tam każdy ma czasem gorszy dzień i musi sobie pokrzyczeć :p
A w temacie oczepin to też chcemy krótkie moą by te karteczki dla nas i jeszcze jakąś jedną zabawę dla gości bym na wszelki chciała ale nie wiem jaką. Mojej mamie się katera podoba ale ja nie jestem przekonana...

Strategiczny kobiecy odwrót dziękuję i tak za wsparcie

No to się idealnie dobraliście
U nas i Tż Też jest ostatni ale i ja jestem jedynaczką więc któreś nazwisko i tak by umarło. A powiedzcie mi jak to jest czy na mszy ksiądz zawsze mówi po przysiędze nowe nazwisko rodziny ? Spotkałam się z czymś takim na jednym ślubie ale zawsze mi się wydawało ze to i pocałunek jest tylko w filmach

Ja już się oswoiłam z myślą że ja będę miała 2 i tylko mi było dziwnie na myśl o dzieciach a tu taka miła niespodzianka mnie spotkała
A na relację czekamy z niecierpliwością nie ważne ile trwało wesele ważne jakie było a już najważniejsze co dla Was znaczyło

A ja z tym nazwiskiem to pierwsze słyszę, byłam już na wielu ślubach w swoim życiu, ale żeby ksiądz po przysiędze mówił nowe nazwisko to się nie spotkałam. Chociaż coraz częściej młodzi dają sobie buziaka po przysiędze, przed ołtarzem więc może i nazwisko zaczynają księża mówić
Stary 2012-06-22, 16:55   #779
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - za paszport zapłacisz 140zł to rzeczywiście nie mało, ale też nie najgorzej...
też nigdy nie słyszałam żeby ksiądz mówił nowe nazwisko... ale za to byłam na weselu gdzie rodzina panny młodej bawiła się osobno, a rodzina młodego osobno... były dwa wielkie wesela, a biedni młodzi jeździli między jednym a drugim... nieźle nie??

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

dziewczyny jako przykładna żonka robię dziś obiad z dwóch dań
Stary 2012-06-22, 17:00   #780
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No to mój Tż tak samo. Ja to za paszport zapłacę kupe kasy bo miałam tymczasowy i mi się już dawno skończył :/
Cytat:

O tam oj tam każdemu się zdarza gorszy dzień i musi sobie pokrzyczeć.
Ja też bym chciała tak krótko te karteczki dla nas mogą być i coś dla gości jeszcze bym chciała ale nie wiem co. Mojej mamie podoba się kareta ale ja nie jestem przekonana...
Cytat:
hehe wcale Ci się nie dziwie ale dziękuję za wsparcie przyda się
Cytat:
No to idealnie się dobraliście
Mój też jest ostatni ale i ja jestem jedynaczką więc któreś nazwisko i tak "umrze"
Cytat:

Ja już przywykłam do myśli że będę mieć 2 ale jak pomyślałam o dzieciach to mi się dziwnie robiło tu jednak taka niespodzianka
NA relacje czekamy z niecierpliwością. Nie ważne ile trwało wesele ważne jakie było i jeszcze ważniejsze co znaczyło dla Was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości