Kto gdzie siedzi na weselu? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-05, 10:08   #91
nejka
Raczkowanie

GG do nejka
Dot.: Kto gdzie siedzi na weselu?

nie moze byc para??? nie slyszalam , wiem ze nie moze to byc zonaty lub mezatka. A moj tata byl kilka lat temu u kuzynki za swiadka. w przesady nie wierze , tyle ze glupio tak tat siedzial obok innej:/ najlepiej pare wziasc i juz u mojej szwagierki wzieli jej kuzynke(samotna) i kolege (tez samotny) tyle ze chyba raz ze sobo tanczyli. Siedzieli tez osobno...
Stary 2006-05-05, 10:12   #92
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marzka82
My też mamy parę, tak jest chyba najlepiej. Bywałam na weselach gdzie świadkami byli obcy sobie ludzie i różnie to bywała, ale najgorzej jest jak jeden świadek jest z osobą towarzysząca, a drugi sam. Porażka!!
A to zależy... na naszym weselu świadkiem był mężą brat i był z dziewczyną, a świadkową moja przyjaciółka, która powiedziała że ją to ani grzeje ani ziębi i przychodzi sama. I goście po weselu wysnuli wniosek, że świadkowa o 10000 razy lepiej sie spisała niz świadek, sama stwierdziła że ubawiła sie jak mało kiedy. Zalezy chyba od temperamentu... moja świadkowa jest baaaardzo symaptyczna i operatywna, no i chyba jak patrzyła na kołkowatego świadka, to ją bardziej motywowało do działania
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-05, 10:14   #93
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

właśnie słyszałam, że para wróży nieszczęście, ale ja tak nie uważam, u nas w pierwszych planach świadkami miało być małżeństwo
Jak już pisałam nie wierze w takie zabobony.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-24, 18:39   #94
Ania843
Raczkowanie

My otaczamy się naszymi przyjaciółmi ok 30 osób w naszym wieku. Później nasi rodzice i starsze pokolenie z naszych rodzin. A na końcu kuzynostwo
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 16:21   #95
sylwiątko
Przyczajenie

Mnie uroczestość weselna czeka za 5 dni.Będą karteczki.Doradzili mi rodzice, którzy wcześniej byli na weselu bez bilecików.Goście tak się wymieszali, że rodzice nie mieli towarzystwa do rozmowy - na przeciwko moja nastoletnia kuzynka itp... Nie mało trudu miałam, żeby porozsadzać gości tak, żeby byli zadowoleni.
Czy mi się udało - zobaczymy w sobotę.Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.Ale powinno być OK
sylwiątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 18:17   #96
malgosg
Rozeznanie

po dlugich dyskusjacj stwierdzilismy, ze jednak karteczek nie bedzie. nasi rodzice beda kierowac "mlodych" na prawo, a "starszych" na lewo.
na razie mamy problem, gdzie my bedziemy siedziec-czy na tle okna wsrod mlodych czy na tle stelaza, ale wtedy tylko ze starszymi. chyba jednak bedzie 1. opcja
a co do starszych-my bylismy na weselu, gdzie wlasnie podczas wesela starsi sie stali para. no i coz-wiecej ich nie bylo, niz byli-nie spisali sie
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 21:06   #97
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Małgosiu u mnie bedzie tak samo - rodzice bedą kierować swoich gosći, a co o tego gdzie macie siedziec to chyba 1 opcja jest lepsza

niezla historyjka z tymi "starszymi"
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-29, 22:03   #98
malgosg
Rozeznanie

i jak pannie mlodej poprula sie sukienka, to najpierw trzeba bylo szukac starszej, ktora miala nitke i igle
tez jestem za 1 opcja, tylko martwi mnie okno za nami-jak ozdobic-nadal nie mam koncepcji. chyba skonczy sie na girlandzie z kwiatow. tylko ze moj Pawel wolalby cala brame, ja tylko girlande. i nie mozemy dojsc do porozumienia. dobrze, ze tylko takie problemy mamy, przynajmniej jak na razie
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 19:39   #99
Jota
Raczkowanie

Widzę, że wszystkie piszecie, że koło PM siedzą świadkowie. Ja w jakimś poradniku ślubnym czytałam, że rodzice. Według mnie jest to słuszne, ponieważ są "ważniejsi". W pobliżu PM raczej nie powinni siedzieć znajomi, ponieważ moim zdaniem w ten sposób trzeba wyróżnić rodziców, dziadków i chrzesnych. Młodzi niech sobie siedzą wszyscy razem ale gdzieś dalej. Byłam ostatnio na dwóch weselach gdzie świadkowie siedzieli koło nowożeńców i się nudzili, ponieważ obok mieli starsze pokolenie. Rodzice siedzieli gdzieś dalej i nie podobało mi się to, bo moim zdaniem powinni być blisko swych dzieci. Młodzi znajomi przy PM a rodzina gdzieś dalej to moim zdaniem jest nietaktowne.
My winietki ustawimy tylko przy naszych miejscach właśnie dla bliskiej rodziny. Młodszych gości pokierują w jedno miejsce świadkowie, a reszta rozsiądzie się sama
Stary 2006-07-02, 20:50   #100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jota
Rodzice siedzieli gdzieś dalej i nie podobało mi się to, bo moim zdaniem powinni być blisko swych dzieci. Młodzi znajomi przy PM a rodzina gdzieś dalej to moim zdaniem jest nietaktowne.
Jeśli tak zyczyliby sobie rodzice, to może to byc nietaktowne, ale nasi rodzice woleli - na szczęście -siedzieć koło ciotek, koło nas siedziala młodzież.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 14:38   #101
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jota
Widzę, że wszystkie piszecie, że koło PM siedzą świadkowie. Ja w jakimś poradniku ślubnym czytałam, że rodzice. Według mnie jest to słuszne, ponieważ są "ważniejsi". W pobliżu PM raczej nie powinni siedzieć znajomi, ponieważ moim zdaniem w ten sposób trzeba wyróżnić rodziców, dziadków i chrzesnych. Młodzi niech sobie siedzą wszyscy razem ale gdzieś dalej. Byłam ostatnio na dwóch weselach gdzie świadkowie siedzieli koło nowożeńców i się nudzili, ponieważ obok mieli starsze pokolenie. Rodzice siedzieli gdzieś dalej i nie podobało mi się to, bo moim zdaniem powinni być blisko swych dzieci. Młodzi znajomi przy PM a rodzina gdzieś dalej to moim zdaniem jest nietaktowne.
My winietki ustawimy tylko przy naszych miejscach właśnie dla bliskiej rodziny. Młodszych gości pokierują w jedno miejsce świadkowie, a reszta rozsiądzie się sama
Szczerze mówiąc nie spotkałam się nigdy z taką sytuacja, że rodzice siedzieli przy młodych (co region to inna tradycja). I nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym czy są ważniejsi czy nie. Przecież na weselu chodzi o to żeby się dobrze się bawić, porozmawiać, a powiedzmy sobie szczerze, czy rodzice rzeczywiście lepiej będą się bawili siedząc przy młodej parze (która i tak przez większość czasu jest na parkiecie) czy wśród osób w swoim wieku, sióstr, braci... Sadzając w ten sposób (hierarchicznie) wygląda na to, ze miesza się rodziców, rodzeństwo, świadków, dziadków Trzy pokolenia Wydaje mi się, że każde z tych pokoleń lepiej będzie się bawiło ze swoimi rówieśnikami i przynajmniej u mnie goście będą usadzani na podstawie znajomości i zażyłości, a nie hierarchii podanej we wcześniejszym poście. Jak dla mnie nie świadczy to wcale o braku szacunku czy coś w tym stylu. Nie czuję się w obowiązku usadzać w ten sposób swoich gości, a moi rodzice jak usłyszeli o taki sposobie powiedzieli absolutnie nie. Poza tym musimy patrzeć też na to, żeby starszych i dzieci nie usadzić gdzieś przy klimatyzatorach, nie chcemy, żeby ktoś się rozchorował. Stoły będą okrągłe więc rodziny będą raczej wymieszane.

Pozdrawiam

PS. Na to co piszą w różnych poradnikach patrzyłabym raczej z przymrużeniem oka. czasami można się czegoś ciekawego dowiedzieć, ale nie wszystko brałabym sobie do serca.
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-03, 18:47   #102
yorkshirka
Raczkowanie

Smile Dot.: Kto gdzie siedzi na weselu?

Witajcie!
Bardzo często dorabiam sobie jako kelnerka na weselech i widze jak to jest z sadzaniem gości. Zdarzają sie wesela bez karteczek, ale tak na prawdę ich brak powoduje straszny zamęt na sali. Goście którzy przychodzą na wesele na których są karteczki są jacyś tacy spokojniejsi, umieja sie zorganizowac-wiedzą że nie maja wplywu na to gdzie maja usiasc-bo jest to z gory zaplanowane. Na weselach bez winietek sa przepychanki (sytuacja kojarzy mi sie z jazda w tramwajach,gdzie starsze babcie biegna by zajac jak najszybciej miejsce) zamiast śpiewać sto lat zdarzaly sie sytuacje ze osoby zajmowaly se te lepsze miejsca Wydaje mi sie ze winietki sa mabrdzo korzystne w sytuacjach gdy np jest kilka par nie z towarzystwa-szkoda by bylo gdyby nie siedzieli w towarzystwie mlodziezy a wsrod seniorow-podsumowujac karteczki sie sprawdzaja i nie nalezy sie ich bac
yorkshirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-17, 23:13   #103
BlackAngel
Adwokat diabła

Moim zdaniem te podpisywane miejsca kto gdzie siedzi są dobre. Bo wiadomo, że wokól nich będą osoby które się znają i będą sie w swoim towarzystwie dobrze bawić. A jak usiądzie ktoś obcy, to wiadomo że nie ma się jak do tego kogos odezwać. To się każdy na każdego jakoś dziwnie patrzy, zero kultury tak prawdę mówiąć.
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 14:44   #104
kasbat
Przyczajenie

dziewczyny pomocy!!!chciałabym zrobić sama wizytówki na stół ale nie moge znależć odpowiedniego programu mialam design pro ale coś z nim nie tak.jeśli ktoś wie jakim programem można to szybko i łatwo zrobić prosze pisać......Pozdrowienia
kasbat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 16:17   #105
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasbat
dziewczyny pomocy!!!chciałabym zrobić sama wizytówki na stół ale nie moge znależć odpowiedniego programu mialam design pro ale coś z nim nie tak.jeśli ktoś wie jakim programem można to szybko i łatwo zrobić prosze pisać......Pozdrowienia
Ja zrobiłam w wordzie. Poszło sprawnie. Drukowaliśmy na specjalnym papierze i fajnie to wyglądało.

Ja już jestem po ślubie i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że winietki to rewelacyjna sprawa. U nas było 130 osób i okrągłe stoły po 8-10 osób przy jednym. Sprawa była utrudniona bo gorzej dobrać gości do tak małego stołu. Spędziłam nad tym trochę czasu ale opłacało się. Goście bardzo sobie chwalili, kilka razy przypominali nam, że to bardzo dobry pomysł. Mówili, że takie stoły dają świetny klimat, jest bardziej kameralnie. I to, że były winietki też dużo dało bo nie martwili się, że będą siedzieli z nieznajomymi. Wcześniej pytałam niektórych gości z kim chcą siedzieć chociaż to i tak z góry wiadomo. Przecież zna się swoją rodzinę i znajomych.
Jeśli jeszcze ktoś zastanawia się nad winietkami to jak najbardziej polecam

Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-10, 17:50   #106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasbat
dziewczyny pomocy!!!chciałabym zrobić sama wizytówki na stół ale nie moge znależć odpowiedniego programu mialam design pro ale coś z nim nie tak.
Ja tez robiłam sama w Wordzie, papier wizytówkowy, bo to tylko wskazówka a nie ozdoba, choć niektorzy i tak sobie pozabierali Wzory winietek do wydrukowania widziałam chyba na gimbli.
Stary 2006-08-11, 12:01   #107
cz.mamba
Raczkowanie

Kochane!
My zaproszeni ana ślub robiliśmy sami, więc wizytówki na stoły weselne wydrukowane były na takim samym papierze jak zaproszenia.
Uważam, że wizytówki są świetnym pomysłem. Nikt przy wejściu na sale nie pcha się i w czasie powitania młodych nie przysuwa się do już upatrzonego prze siebie stołu, nie zamuje 10 miejsc dla siebie i dla "swoich".
Byłam ostatnio na weselu i tam nie było wizytówek, trochę niezręcznie mi było gdy nie mogłam uśąśc na miejsc, bo było już "zajęte".

Przypominam sobie ile trudu ale też frajdy zajmowało nam przed weselem zasadzenie gości na kartce papaieru.
Ale efekt był taki, że goście byli dobrze usadzeni i wszytskim się podobało.
Stary 2006-08-12, 08:29   #108
agnes23
BAN stały

Ja mam tylko dylemat-kogo posadzić obok nas-rodziców, czy świadków. Pochodzę z Wielkopolski - tam się urodziłam i tam na weselu obok młodych siedzą rodzice, mieszkam na Śląsku, rodzina mojego narzeczonego jest z gór, i tu i w ich tradycji obok młodych siedzą świadkowie z osobami towarzyszącymi. I jestem w kropce....
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-12, 13:20   #109
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnes23
I jestem w kropce....
a rodzice gdzie chcą? Może zapytaj i sprawa się sama rozwiąże.
Stary 2006-08-12, 13:37   #110
cz.mamba
Raczkowanie

Koło nas siedzieli świadkowie a potem po stronie TŻ jego rodzice a po mojej stronie moi. I nie było problemu. U nas na Kujawach koło Młodych zawsze siedzą świadkowie.
Buziaczki!
Stary 2006-08-12, 13:47   #111
agnes23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ela
a rodzice gdzie chcą? Może zapytaj i sprawa się sama rozwiąże.
Im jest obojętnie...Powiedzieli, że to już tylko od nas zależy. Ale dzisiaj już podjęliśmy decyzję. Obok nas będą siedzieli świadkowie i sama młodzież.
Stary 2006-08-12, 16:47   #112
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnes23
Im jest obojętnie...Powiedzieli, że to już tylko od nas zależy. Ale dzisiaj już podjęliśmy decyzję. Obok nas będą siedzieli świadkowie i sama młodzież.
słusznie
Stary 2006-08-13, 11:37   #113
agnes23
BAN stały

[Uważam, że wizytówki są świetnym pomysłem. Nikt przy wejściu na sale nie pcha się i w czasie powitania młodych nie przysuwa się do już upatrzonego prze siebie stołu, nie zamuje 10 miejsc dla siebie i dla "swoich".
Byłam ostatnio na weselu i tam nie było wizytówek, trochę niezręcznie mi było gdy nie mogłam uśąśc na miejsc, bo było już "zajęte".

My też dzisiaj stwierdziliśmy, że będą winietki na stołach. Fajny pomysł...
Stary 2006-08-16, 15:24   #114
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jota
U nas jest tak że koło PM siedzą drużbowie, starostowie i cały stół zajęty jest przez młodzież. jeśli 1 stół za mało jest dla młodzieży siada ona przy najbliżym PM. I nie zgadzam się że rodzice,dziadkowie powinni siedzieć koło PM. Wesele jest po to żeby się bawić, więc PM idzie na parkiet a co dziadkowie będą sami siedzieć? Nie oszukumjmy się, nie każdy w starszym wieku jest w stanie tańczyć. Więc ja jak najbardziej uważam że przy PM powinna siedzieć młodzież. Rodzice, dziadkowie mają więcej do pogadania z ciotkami, wujkami (z którymi być może dawno się nie widzieli) a nie ze swoimi dziećmi z którymi i tak jeszcze wiele razy się zobaczą. A cała młodzież z PM wątpie żeby w takim skadzie się spotkała. A po 2-gie raczej PM z ludźmi w starszym wieku nie będzie rozmawiać, no bo i o czym, a jeśli ktoś chce to zawsze można się dosiąść i chwilę porozmawiać. A że rodzice są ważni na weselu to każdy wie, i w moich stronach jest specjalnie podziękowanie dla nich, jest piosenka dla nich i huśtanie na krzeselkach to samo dla dziadków. Najważniejsza jest PM , to oni powinni się dobrze czuć i siedzieć z kim chcą a nie jak wypada.
Tak samo 1-szy raz spotykam się z wizytówkami, kto gdzie ma siedzieć. Tu na wątku oczywiście, bo w realu nigdy czegoś takiego nie widziałam. I moim zdanie jest to trochę chyba nie potrzebne, bo np. 200 os. na weselu więc jak ich wszystkich pogodzić, kto koło kogo ma usiąść? Dzownić do każdego czy jak? A może tak się zdarzyć że kilka osób będzie chciało usiać obok tej samej osoby i co wtedy? U mnie każdy sam sobie wybiera miejsce, jest trochę szumu, bo każdy czatuje żeby mieć jak "najlepsze miejsce", ale to tylko i wyłącznie ich wybór i siadają koło kogo chcą. A z wizytówkami nie wierze że nie ma szumu, w końcu każdy musi odnaleźć miejsce na którym ma siedzieć. Mój brat ostatnio był na weselu i rodzice Pana młodego kazali mu się przesiąść bo oni chcieli by tu usiać bo lepszy widok np. na parkiet, uważam że to dopiero było nie taktowne. Jak można komuś dyktować miejsce na którym ma siedzieć.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 16:41   #115
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wskazówka
Tak samo 1-szy raz spotykam się z wizytówkami, kto gdzie ma siedzieć. Tu na wątku oczywiście, bo w realu nigdy czegoś takiego nie widziałam. I moim zdanie jest to trochę chyba nie potrzebne, bo np. 200 os. na weselu więc jak ich wszystkich pogodzić, kto koło kogo ma usiąść? Dzownić do każdego czy jak?
Jedni nie widzieli winietek, inni nie widzieli wesela na 200os. Ja mialam wesele na 100os. i właściwie do nikogo nie dzwoniłam w sprawie winietek. Wszystkich znaliśmy, więc latwo się domyślec kto gdzie będzie dobrze się czuł. Poza tym miejsce z winietką nie jest przypisane na amen, kto ma zyczenie niech się zamieni, głównie chodzi o to żeby 20-letnia siostra młodej nie znalazla się przypadkiem obok 70-letniego wujka młodego. W swoim towarzystwie łatwiej zamienic miejsce niż wśrod obcych. Ani w moich stronach ani męża też winietek się nie praktykuje i dla niektorych była to nowość, ale wrażenie pozytywne.

Cytat:
A może tak się zdarzyć że kilka osób będzie chciało usiać obok tej samej osoby i co wtedy?
bez winietek taka sytuacja też jest realna i co wtedy?

Cytat:
Mój brat ostatnio był na weselu i rodzice Pana młodego kazali mu się przesiąść bo oni chcieli by tu usiać bo lepszy widok np. na parkiet, uważam że to dopiero było nie taktowne. Jak można komuś dyktować miejsce na którym ma siedzieć
może gdyby byly winietki, rodzice mogliby wybrac sobie w porozumieniu z młodymi miejsca i uniknietoby zgrzytu.
Stary 2006-08-16, 17:00   #116
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wskazówka
... I moim zdanie jest to trochę chyba nie potrzebne, bo np. 200 os. na weselu więc jak ich wszystkich pogodzić, kto koło kogo ma usiąść? Dzownić do każdego czy jak?
Wydaje mi się, że właśnie im większe wesele, tym lepiej sprawdzą się winietki. Nie ma potrzeby do nikogo dzwonić. Przecież każdy zna swoich gości.

Cytat:
Napisane przez wskazówka
A może tak się zdarzyć że kilka osób będzie chciało usiać obok tej samej osoby i co wtedy?
To wtedy się przesiądą. Przecież nikt im tego nie zabroni.

Cytat:
Napisane przez wskazówka
U mnie każdy sam sobie wybiera miejsce, jest trochę szumu, bo każdy czatuje żeby mieć jak "najlepsze miejsce", ale to tylko i wyłącznie ich wybór i siadają koło kogo chcą. A z wizytówkami nie wierze że nie ma szumu, w końcu każdy musi odnaleźć miejsce na którym ma siedzieć.
Już wcześniej o tym pisałam. U mnie było 15 okrągłych (8 osobowych) stołów. Dodatkowo jeden podłużny przy którym oprócz nas siedzieli świadkowie i rodzeństwo z osobami towarzyszącymi. Przy takich stołach jest gorzej rozsadzić gości i tak samo gościom trudniej znaleźć swoje miejsce. Ale zanim doszliśmy z mężem do swojego stolika wszyscy już znaleźli swoje miejsca. To naprawdę żaden problem
Ja do tej pory byłam tylko na jednym weselu z winietkami i też nie miałam problemu ze znalezieniem swojego miejsca.
Większość z naszych gości pierwszy raz była na weselu gdzie były wizytówki. Podczas zapraszania mówiliśmy gościom, że coś takiego będzie. Dodatkowo, po sampanie, orkiestra zapraszając gości na pierwszy posiłek w bardzo ładny sposób zakomunikowała, że są wizytówki.
Wszyscy goście bardzo sobie chwalili ten pomysł. Nikt nie marudził, że siedział w złym miejscy lub nie mógł znaleźć swojego nazwiska.
Stary 2006-12-22, 13:29   #117
ktosia86
Zakorzenienie

Chyba też bym była za karteczkami,zobaczymy co na to powie TŻ, bo na razie nie ardzo mu się to podoba.Tylko mam taki problem,który był już wspomniany na wcześniejszych stronach, bo z tego co pamiętam, to w moich stronach najpierw na salę wchodzi młoda para a potem goście podchodzą do młodych i składają życzenia i wręczają kwiaty,a dopiero potem zajmują sobie miejsca.Także zastanawiam się czy w takiej sytuacji winietki to dobre rozwiązanie.
Stary 2006-12-28, 08:49   #118
madzik1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Chyba też bym była za karteczkami,zobaczymy co na to powie TŻ, bo na razie nie ardzo mu się to podoba.Tylko mam taki problem,który był już wspomniany na wcześniejszych stronach, bo z tego co pamiętam, to w moich stronach najpierw na salę wchodzi młoda para a potem goście podchodzą do młodych i składają życzenia i wręczają kwiaty,a dopiero potem zajmują sobie miejsca.Także zastanawiam się czy w takiej sytuacji winietki to dobre rozwiązanie.

u nas tez tak bylo - my weszlismy pierwsi na sale, potem byl szampan, a potem wszyscy siadali na miejsca i winietki spisaly sie swietnie. wszyscy goscie byli zadowoleni. bylismy pozniej na weselu kuzyna mojego meza i tam nie bylo kartek i nawet jego brat stwierdzil, ze nas pomysl z kartkami byl swietny - nie bylo zadnych przepychanek, a u tego kuzyna my wyladowalismy przy stole z rodzina panny mlodej, ktorej w ogole nie znalismy, tesciowa siedziala gdzie indziej, bo tak miejsca wolne zostaly - porazka. jakbym miala jeszcze raz podejmowac decyzje co do winietek to znow bym sie na nie zdecydowala.
madzik1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-28, 10:21   #119
ktosia86
Zakorzenienie

Dzięki Madziku za odpowiedź Chyba rzeczywiście da się to tak rozwiązać.
Stary 2007-01-19, 01:29   #120
DiBi
Raczkowanie

u nas beda wizytowki .. zawsze sie sprawdzaja. niedawno moi rodzice poszli na wesele gdzie nie bylo przydzielania miejsc. i co? wyszlo ze rodzice mlodych wyladowali gdzies na koncu stolu- niedaleko zaspolu. nieladnie
DiBi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości