|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
Cytat:
Takze teraz czeka mnie tylko szukanie imienia co bedzie chyba w tym wszystkim najtrudniejsze
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-06-23 o 10:45 |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
A ja uciekam bo już mam gości
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka na szczęście nie rodzisz za tydzień, masz jeszcze trochę czasu na przemyślenia
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i będzie Jakub Andrzej (Andrzej po moim tacie) ![]() a jeśli jednak dziewucha, to Zuzanna Anna (Anna po mojej mamie) M nie uznaje swoich rodziców, bo zresztą nie oni go wychowywali, więc sam zaproponował żeby drugie imiona dać po moich rodzicach
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka (czeszka) jeszcze jadąc na porodówkę nie była zdecydowana na imię
Ja mam wybrane dla dziewczynki imię, ale mój ma swoje typy.. więc będzie pewnie przepychanka.. ja jednak wychodzę z założenia, że skoro on daje nazwisko to ja mohę wybrać imię :P Moja mama zasugerowała mi imię po babci.. no rzadkie i ładne - Wanda, ale jakoś dziwnie by mi było.. pytałam się mamy czy jej by nie było głupio do wnuczki jak do mamy mówić - i sama nie była do końca pewna, ale CHYBA nie ;P Co by nie było - z terminem porodu będzie czarownica mała
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-06-23 o 10:54 |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
moja bratowa i tak była najlepsza... Pierwszy syn miał być DENIS i wszyscy jej tłumaczyli, że będą na niego mówili PENIS. Ale moja bratowa powiedziała nie i koniec. Więc mój brat się wkurzył, i jak jechał zarejestrować syna w urzędzie to podał imię DAMIAN
![]() Przy drugim synku miał być BRAIAN, ale nikt nie wiedział jak to pisać. Mówimy im - dajcie Bartek. Ale nie, tym razem nawet mój brat powiedział Braian i koniec. No i jest Braian a jakby była dziewucha to miała być Jessica, więc lepiej że jest już ten Braian
|
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Jest serduszko, wszystko ok, i dziewczynka tak strasznie sie ciesze ze wszystko w porzadku, TZ ma sliczny prezent na dzien taty, i chyba data porodu przesuwa sie na 27 listopada. Dziekuje za kciuki i za wasze wsparcie. Zdjecie wstawie w czwartek jak wroce do domu, przelaczyl na 4d, i tak fajnie byla odwrocona tylem mowil ze typowa dziewucha ze sie wstydzi,Buziaczki
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ------------dopisane 11:10-------------poprzedni post 11:02------------- Ania, gratuluję córci!
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-06-23 o 11:11 |
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, bardzo się cieszymy |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynkę znaczy Gratuluję Super, że wszystko ok
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam po wczorajszych szaleństwach
![]() Cytat:
Ostatnio moja siostra znalazła różową czapeczkę dla niemowlaka i stwierdziła, że to pewnie jakiś znak. ![]() Kiedyś mi się śniło, że miałam córeczkę. Zresztą pisałam o tym, że nie pamiętałam jak miała na imię i nie wiedziałam jak ją zawołać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pojadlam zaraz pekne |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Dziewczyny nie chce mi się sprzątać! |
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to jest obojetnie kto to bedzie, ale jednak na synuś mnie bardziej rozczula |
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje kolejnej dziewczynki na forum
Czekamy na fotke. Ja jeszcze w PL za miesiac planuje pojsc na USG, zeby miec wieksza pewnosc A za niedlugo jedziemy z TZ do Oxfordu do sieciowki Toys'r'us rozejrzec sie.. najlepsze, ze to TZ zaproponowal ten wypad. Mi tam pomysl sie podoba. Trzymajcie kciuki, zebym nie zaszalala )))
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
łaaaa dziewczyny ja chcę już jutro
właśnie z nią gadałam, powiedziała że w środę przy dobrych planach zmykamy do spa
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
a mi sie juz nic anic nie chce zrobilam sobie rpzerwe niunia spi my tez nie mmay hjeszcze zaklepanego imienia pewnie sie zmieni gabi do urodzenia miala byc natalka ![]() aaaa gtrtuluje coreczki ps mi sie jeszcze taaak jakos dziwnie wydaje z ebedzie chlopczyk siusiak naciaganie wycieranie calkiem inaczej niz dziewczynke aaa upatrzylam ciuszki na all i chyba dzis kupie dla mojego niunia |
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i strasznie gratuluje dziewczynki
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma w tym nic strasznego najgorsze to naciąganie, bo nie wiesz do jakiego momentu żeby dziecka nie zabolało. Ale lekarz wszystko Ci wytłumaczy jak spytasz ![]() ok kochane, zmykam się ogarnąć i do TATY będę później
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszam sie ze siostra ma synka bedzie moja sasiadka i mi cos pomoze
i chlopaki lubia osikac ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- moj tz tez chce na 2 andrzej tylko nad tym 1 myslimy |
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja my się bardzo poważnie nad tym zastanawiamy...bardzo cenię mojego tatę i chciałabym to podkreślić w takim ważnym momencie, jak narodziny syna. (też Andrzej by był ) Ale nie chcę wymuszać tego na Mężu, a wiem też, że nigdy się nie zgodzę, aby kolejny syn, jeśli się pojawi, miał imię po teściu...nigdy!
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , to ze nie powiedzialam mu tego osobiscie .. Takze najwyzej nastepny wnuk bedzie mial na 2 po tesciu ..
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze jak mi sie nie podoba jessica
aaaa nie obrazajac jeszcze nikogo to nicola booooo mam taka stara ciotke i zawsze chce mi sie smiac bo sasiadka mi nicole a ciotka mowi co to za imie ni to cola ni to pepsi i jak slysze nicola to od razu slysze ciotke |
|
|
|
#3417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykład: mówię, że nie będę piła wina, bo jestem w ciąży, a on cały wieczór mnie namawia.Do tego nadużywa alkoholu, bo jest na emeryturze i mu się nudzi zwyczajnie...Więc dzień zaczyna i kończy piwkiem przed telewizorem. Nie jest tak, że jest nie wiadomo jaki zły i niedobry, ale nie potrafię z nim współdziałać i nie bardzo chcę, żeby moje dziecko miało po nim cokolwiek I już zapowiedziałam, że albo zmieni podejście do wychowania dzieci, albo nie będzie zostawał sam z wnukiem, bo nie będzie mi go ciągał po knajpach (jak Mąż był mały, to poszedł z wózkiem w jakieś górnicze święto do baru i wrócili w środku nocy )Cytat:
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-06-23 o 12:20 |
||
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie tez strasznie nie podobaja imiona typy jessica, andżelika (jakkolwiek pisane), nikola, braian itp itd no ale kwestia gustu, nasz wybor tez sie nie podoba raczej nikomu ![]() u mnie w rodzinie wszysycy maja drugie imiona, u tż nikt nie wiem chyba nie damy woglole bo tak czy siak bylkoby neizadowoloneie, tż tata ma zdzislaw imi sie nie podoba *tytus zdzisław brrr nie pasuje) a moj tata ma fajniejsze-jacek ale nie chce zeby ktos sie obrazil wiec wogole chyba nie damy albo dam michal po ojcu i tyle
|
|
|
|
|
#3419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie też sie z tego cieszę dziękować Cytat:
raczej naszych synów ; p biedacy pozabijają się kiedyś za dziewczyny ; p Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
do tytusa tooo rzadne nie pasuje bo jest oryginalne i chyba najlepiej jak zostanie tytus
my myslimy aleksander albo rafal |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Siusiak! 

4.9.10 Nasze malenstwo

Super, że wszystko ok 

klask i:
będę później
I już zapowiedziałam, że albo zmieni podejście do wychowania dzieci, albo nie będzie zostawał sam z wnukiem, bo nie będzie mi go ciągał po knajpach (jak Mąż był mały, to poszedł z wózkiem w jakieś górnicze święto do baru i wrócili w środku nocy
)