Mi³o¶æ nie mi³o¶æ, zwi±zek nie zwi±zek? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-01-12, 11:53   #1
lisiczka_25
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15
Arrow

Mi³o¶æ nie mi³o¶æ, zwi±zek nie zwi±zek?

Zaczne od poczatku by by³o wszystko zrozumia³e i liczê na rady z waszej strony.
Bedac jeszcze nastolatka zwiaza³am sie z go¶ciem, wydawaæ by sie mog³o przelotna znajomo¶¿ a tu masz ponad 7 lat byli¶my razem. Fakt ¿e w tym zwi±zku du¿o sie dzia³o, k³ótnie, bijatyki ,zdrady itd. ale jakos ca³y czas gdzies on by³ blisko. Ale z wiekiem cz³owiek m±drzeje i w koncu definitywnie sie rozstali¶my. Na poczatku by³o ciê¿ko a potem nowe znajomo¶ci, koledzy, piwka, dyskoteki ogólnie luz. Mo¿e pod¶wiadomie szuka³am kogo¶ bliskiego bo ci±gle popada³am w jakie¶ krótkotrwa³e zwi±zki. Po takim szaleñstwie pojawi³ siê ON (równie¿ pozna³am go na imprezce). Zaczeli¶my siê spotykaæ i od ponad roku jeste¶my razem tylko......... na pocz±tku jak to bywa fajnie mi³o i uroczo. Teraz wszystko mnie dra¿ni, czujê ¿e nie mam wolno¶ci, zabrania mi paliæ papierosy, piæ, jak gdzie¶ idziemy nie czujê siê sob±. Sex to raczej sprawa fizyczna niz emocjonalna. Co by by³o ¶miesznie to coraz czê¶ciej porównujê go z moim ex. Bo z tamtem robi³ mi niesodzianki on nie, bo z tamtym cze¶ciej gdzie¶ chodzi³am z nim nie, bo tamtem nia³ wiêcej znajomych a on nie i takie tam g³upoty. Ostatno moj nie pracuje i wogle nie ma kasy nigdzie mnie nie zabiera, nuda ¿e szok. Zastanawiam siê czy ten zwi±zek przetrwa czy mo¿e mi potrzeba jeszcze wolno¶ci i szaleñstwa. mam 25 lat a on 32 wiec co mam juz sie starzec czy co?
lisiczka_25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-12, 11:58   #2
hecate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 232
GG do hecate
Dot.: Mi³o¶æ nie mi³o¶æ, zwi±zek nie zwi±zek?

Zwiazek nie przetrwa bo nie ma co robic czegos na sile - a ty juz masz potezne watpliwosci. Podejrzewam ze beda narastac z czasem. Dodatkowo problem nudy, braku pieniadzy nie beda sprzyjac cementowaniu.
Mysle ze nie chodzi tu nawet o Twojego bylego czy cos ale o zwykle niedopasowanie z obecnym.
Co do wieku - wiesz sama musisz wiedziec dzego chcesz od zycia - jedni w wieku 25 lat szaleja i czuja sie mloda inni w tym wieku czuja sie dojrzali i maja pozakladane rodziny. Sprawa indywidualna gdzie metryka nie ma nic do rzeczy.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-12, 13:31   #3
jjustyna100
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Zgadzam sie z hecate, ze ten zwiazek raczej nie przetrwa!!!
Ja mam faceta z ktorym jestem od dwoch lat i miedzy nami jest na prawde super!!! Przy nim jestem soba, po prostu nie musze niczego udawac!!! Poza tym nigdy niczego mi nie zabranial!!! A skoro Twoj facet zabrania Ci np. palic czy pic to juz lekka przesada!!! Przeciez masz prawo robic co chcesz!!! Uwazam, ze najwazniejsze jest to zeby czuc sie swobodnie w zwiazku...
Na Twoim miejscu dobrze bym sie nad tym zastanowiala!!!!
Jestes jeszcze mloda i na pewno nie jeden facet przed Toba...
Pozdrawiam
jjustyna100 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-12, 14:06   #4
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 565

Cytat:
Napisane przez lisiczka_25 Poka¿ wiadomo¶æ
Fakt ¿e w tym zwi±zku du¿o sie dzia³o, k³ótnie, bijatyki ,zdrady itd.

Cytat:
Teraz wszystko mnie dra¿ni, czujê ¿e nie mam wolno¶ci, zabrania mi paliæ papierosy, piæ, jak gdzie¶ idziemy nie czujê siê sob±.
skoro juz teraz jest Ci tak zle to sie rozstan z Nim

Cytat:
Sex to raczej sprawa fizyczna niz emocjonalna. Co by by³o ¶miesznie to coraz czê¶ciej porównujê go z moim ex. Bo z tamtem robi³ mi niesodzianki on nie, bo z tamtym cze¶ciej gdzie¶ chodzi³am z nim nie, bo tamtem nia³ wiêcej znajomych a on nie i takie tam g³upoty. Ostatno moj nie pracuje i wogle nie ma kasy nigdzie mnie nie zabiera, nuda ¿e szok. Zastanawiam siê czy ten zwi±zek przetrwa czy mo¿e mi potrzeba jeszcze wolno¶ci i szaleñstwa. mam 25 lat a on 32 wiec co mam juz sie starzec czy co?
a to ze nie robi Ci niespodzianek to takie straszne???? a Ty mu jakies robisz???

a skoro nie pracuje i nie kasy i JEST TAKA NUDA to moze Ty godzies zabierz???? czy facet jest od zabiera Cie na zabawy i robienia niespodzianek???

ja jestem mlodsza od Ciebie ale nie potrzebuje juz szalec po dyskotekach i czekac az mnie facet gdzies zabierze. Tylko nie mysl ze Cie krytykuje, tak jak juz tu pisano to sprawa indywidualna. Jedni moga szalec do 40. Nie neguje tego ale moze on juz nie chce tak szalec????

moim zdaniem ten zwiazek nie przetrwa zbyt duzo was dzieli i chyba macie rozne oczekiwania. Ale pamietaj ze tylko Ty wiesz jak jest naparwde...my tu widzimy problem przedstawiony subiektywnie

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-12, 21:26   #5
**AMOR**
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Hmm... no nie najlepiej to wyglada..Najpepiej to rozwa¿yæ sobie w ciszy i spokoju co siê czuje w sercu.. jak serce kocha to cieszy siê z ka¿dej chwili któr± mo¿na spêdziæ razem, przy roz³±ce têskni....

Prorockie Orêdzia Pokoju i Mi³o¶ci
(1986-2003r.)
**AMOR** jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-13, 09:10   #6
coccinelle
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 822

ja czasem zastanawiam sie, czemu tyle dziewczyn szuka potwierdzenia trafnosci swoich decyzji na forum...szczegolnie jesli sa to decyzje dotyczace zwiazku.

jesli nie jestes z nim szczesliwa, drazni cie...to go rzuc. i tyle.
jesli nie jestes pewna, yo my ci tej pewnosci zdobyc nie pomozemy.
coccinelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-13, 09:49   #7
*Claire*
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 347

Wydaje mi siê,nie obra¼ siê,¿e ty tak naprawde nie jeste¶ jeszcze gotowa na taki zwi±zek.W ka¿dym zwi±zku s± lepsze i gorsze dni,czasem jest ciekawie,a czasem nudno.Takie koleje losu,w ¿yciu mamy tak¿e chwile gorsze i lepsze.Wa¿ne,¿eby nadal kochac swojego partnera,a ty chyba jednak nie czujesz nic do niego,bo jak piszesz ''nie czujesz siê sob±''.Pewnie czujesz siê w tym zwi±zku st³amszona,poniewa¿ partner zabrania ci robiæ tego,co lubisz.Je¶li nie czujesz siê szczê¶liwa,zakoñcz t± znajomo¶æ.¯ycie jest za krótkie,¿eby marnowaæ je w ten sposób,zw³aszcza,¿e masz teraz najpiekniejsze lata swojego ¿ycia.

*Claire* jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 16:59   #8
Fioletto
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 869

czy ten zwi±zek przetrwa- to zale¿y wy³±cznie od Was.
na pocz±tku zawsze jest mi³o, teraz pozna³a¶ bli¿ej T¯a i wiesz ju¿, co Ci w nim odpowiada, a co nie. my¶lê równie¿, ¿e to naturalne, ¿e porównujesz- i nie chodzi bynajmniej o to, czy by³y by³ idea³em, czy nie. po prostu wiesz, ¿e mo¿e byæ inaczej. lepiej.
i teraz pytanie, czy chcesz i mo¿esz (i w jaki sposób?) zmieniæ Wasz zwi±zek, aby by³o ciekawie, spontanicznie, interesuj±co.
mo¿e potrzebna jest Twoja inicjatywa, aby partner ruszy³ siê z miejsca?
a mo¿e Wasz zwi±zek to po prostu jeszcze "nie to"?

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-13, 17:16   #9
Nati02
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 320

Cytat:
Napisane przez coccinelle Poka¿ wiadomo¶æ
ja czasem zastanawiam sie, czemu tyle dziewczyn szuka potwierdzenia trafnosci swoich decyzji na forum...szczegolnie jesli sa to decyzje dotyczace zwiazku.

jesli nie jestes z nim szczesliwa, drazni cie...to go rzuc. i tyle.
jesli nie jestes pewna, yo my ci tej pewnosci zdobyc nie pomozemy.
K³óci³abym siê nieco. Wy¿alenie siê, spisanie tego wszystkiego, a pó¼niej przeczytanie z ma³ym dystansem pozwoli spojrzeæ na ca³± sprawê nieco inaczej.
Czasami sami nie widzimy swoich b³êdów i dlatego nie potrafimy sobie z nimi poradziæ.
Niektórzy nie maj± z kim porozmawiaæ o trafno¶ci zwi±zku. Na forum jest mo¿e i subietywnie, ale anonimowo, cicho i bezpiecznie.
I mo¿na zobaczyæ tê sam± sytuacjê w innym ¶wietle

A wracaj±c do Ciebie, Lisiczka, to po czêsci zgadzam siê z dziewczynami np. je¶li chodzi o wychodzenie z domu- Ty te¿ mo¿esz go zaprosiæ gdzie¶, a nie siedzieæ z za³o¿onymi rêkoma i marudziæ. Sama siê przyczniasz do tego, ¿e jest nudno.
Druga sprawa: widaæ, ¿e brakuje Ci tego pierwszego. Ja na Twoim miejscu skoñczy³abym zwi±zek z tym 32latkiem, a znalaz³a kogo¶ bardziej odpowiadaj±cego moim wymaganiom. Nie wykluczone, ¿e wróci³a do exa.
Stary 2007-01-13, 18:45   #10
nri
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 687

facet to nie zabawka a idea zwiazku nie sa wyjscia razem, obsypywanie sie prezentami i rozrywka 24/7; odnosze wrazenie, ze przeszlas ze skrajnosci w skrajnosc - jak wczesniej bylas beznadziejnie zakochana - i wybaczalas wszystko jak leci, to teraz - dla odmiany nie kochasz faceta wcale; to, ze zycie dalo ci po przyslowiowych czterech literach, jeszcze cie nie upowaznilo do wyzywania sie na bogu ducha winnym facecie - i nie jest wazne czy ten i swoje poprzednie zwiazki traktujesz jak lekarstwo na swojego exa czy po zdradach i bijatykach twoje wymagania wzrosly az nad to - tak sie po prostu nie robi; jesli twoj partner jest wobec ciebie fair zasluzyl na to bys kochala go tak, jakby nikt cie nigdy nie zranil; jesli nie mozesz dac mu szczerego uczucia, bycie z nim jest po prostu nieuczciwe
Stary 2007-01-13, 23:37   #11
shen
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

moj watek ktory chcialem zalozyc moglbym zatytulowac tak samo :/ po poltorej roku moja tzetka w sylwestra powiedziala mi ze nie wie czy chce ze mna byc... ze chce cos zmienic w swoim zyciu, bylo jej dobrze ale nie chce sie wiazac na dluzej... na drugi dzien zadzwonila zaplakana ze nie wie jak to wszystko odkrecic, wrocilismy do siebie... poltorej tygodnia bylo normalnie a teraz jest oschla nie mila itp. i co ja mam teraz robic czy tkwic w tym czy odpuscic sobie, nie chce odpuszcac bo kocham ja bardzo, jeszcze w dniu sylewstra planowalismy nasz wyjazd, przyszly tydzien itp....

Edytowane przez shen
Czas edycji: 2007-01-14 o 07:27
shen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 23:50   #12
ma³y_groszek
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 985
GG do ma³y_groszek

a mnie zastanawia z jak± ³atwo¶ci± ludzie potrafi± co¶ zacz±æ a pó¼niej nie chc± braæ za to odpowiedzialno¶ci
i w³a¶nie siê takie sytuacje tworz± ...
a mo¿e ja jaka¶ dziwna jestem

ma³y_groszek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-14, 16:24   #13
lemoorka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 072

Radze poszukaæ innego partnera i mo¿e troszke wydoro¶leæ
Wszystkiego dobrego
lemoorka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-19, 08:30   #14
lisiczka_25
Przyczajenie

Arrow Dot.: Mi³o¶æ nie mi³o¶æ, zwi±zek nie zwi±zek?

Cytat:
Napisane przez ma³y_groszek Poka¿ wiadomo¶æ
a mnie zastanawia z jak± ³atwo¶ci± ludzie potrafi± co¶ zacz±æ a pó¼niej nie chc± braæ za to odpowiedzialno¶ci
i w³a¶nie siê takie sytuacje tworz± ...
a mo¿e ja jaka¶ dziwna jestem
Po cze¶ci masz racjê! W mojej sytuacji tem zwi±zek zaczal sie szybko i przez to nie pozna³am go dobrze. Zamiast wczesniej zorientowac sie czy ten cz³owiek zapewni mi przysz³osc i bezpieczenstwo. Mysle ze sama mi³osc nie wystarczy w zwiazku, wazne sa tez pieniadze! Stwierdzenie ze pieniadze szczescia nie daja to totalna bzdura!!! Nie stac go nawet by mnie zabrac do kina a co dopiero w przysz³osci utrzymac dom itd.
Stary 2007-01-19, 08:34   #15
lisiczka_25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fioletto Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e potrzebna jest Twoja inicjatywa, aby partner ruszy³ siê z miejsca?
a mo¿e Wasz zwi±zek to po prostu jeszcze "nie to"?
Nagada³am mu ¿eby wkoncu poszuka³ pracy bo nie zapewni NAM przysz³o¶ci ale niestety zadzia³a³o to w odwrotny sposob. Stwierdzi³ ze skoro jest taki nieprzysz³o¶ciowy to powinnam sobie zmienic partnera, najlepiej na kasiastego
Stary 2007-01-19, 08:50   #16
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Nagada³am mu ¿eby wkoncu poszuka³ pracy bo nie zapewni NAM przysz³o¶ci ale niestety zadzia³a³o to w odwrotny sposob. Stwierdzi³ ze skoro jest taki nieprzysz³o¶ciowy to powinnam sobie zmienic partnera, najlepiej na kasiastego
Skoro nie pracuje, a nawet nie ma zamiaru pracowaæ to ja bym go od razu zmieni³a.
Stary 2007-01-19, 09:00   #17
lukasko
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 62

Cytat:
Napisane przez Nati02 Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro nie pracuje, a nawet nie ma zamiaru pracowaæ to ja bym go od razu zmieni³a.

I wieksozc kobiet jest takich- ze jednak patrza na przyszlosc finansowo..Ale czy dlatego normalne dziewczyny sie wiaza z kims???
Przeciez kazdy normalny facet- i kobieta- maja swiadomosc ze bedo kiedys pracowac... To chyba normalne....

No ale bez przesady- nei rozumiem dziewczyn ktore mysla,, skoro nie ma kasy to bedzie mi z nim zle'' Przeciez pieniadze to rzecz nabyta... Jak sie do kogos cos czuje to nie trzeba jezdzic na jakies wycieczki - tylko np isc do parku, nie trzeba chodzic do kina tylko obejrzec film w zwyklym tv czarno bialym nawet ...Liczy sie chyba to co was laczy a nie pieniadze..Nie znam jeszcze zwiazku ze pieniadze polaczyly ludzi i zyjo sobie szczesliwie........
jak to sie mowi,, milo¶ci nie kupisz,,
lukasko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-19, 09:12   #18
Nati02
Zakorzenienie

Lukasko gdybym nawet by³a miliarderk± to nie chcia³abym byæ z nierobem, który le¿a³ by do góry brzuchem i d³uba³ w nosie.
W ¿yciu trzeba siê rozwijac!
Niestety z autopsji znam kilka osób, które ani mysl± i¶æ do pracy- mimo i¿ s± grubo po 30stce.

Zgadzam siê, ¿e mi³o¶ci nie kupisz i pieni±dze nie stworz± udanego zwi±zku, ale bez tych pieniêdzy jest ciê¿ko.
Mnie nie obchodzi ile mê¿czyzna zarabia. Wa¿ne, ¿e ma poczucie odpowiedzialno¶ci i pracuje. Rozumiê, ¿e chwilowo mo¿e byæ bez pracy. Zdarza siê, ale je¶li by mi mój mê¿czyzna powiedzia³, ze nie ma zamiaru pracowaæ to po¿egna³abym siê z nim.

Na ka¿dej p³±szczy¼nie musi byæ harmonia.
Stary 2007-01-19, 09:34   #19
lisiczka_25
Przyczajenie

tzn. ze to ja jestem bez serca materialistka, ¿e powiedzia³am co mnie trapi³o. Ale dziewczyny skoro on ponad miesiac siedzi w domu i raz na tydzien wychodzi na miasto zeby popytac o prace to jest bezsens staran o nia. Znieba ma spasc? Zle mowie? Wtym sek ¿e ja go kocham i chce z nim byc ale wkurza mnie ta jego niezaradno¶æ i wysy³anie mnie w ramiona innych facetów!

Edytowane przez lisiczka_25
Czas edycji: 2007-01-19 o 10:46

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-19, 09:44   #20
Fioletto
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 869

zgadzam siê z Nati i jak najbardziej ciê rozumiem w tej kwestii.
oczywi¶cie ¿e pieni±dze same w sobie nie s± najwa¿niejsze, jednak osoba, która powa¿nie my¶li o zwi±zku, powinna wzi±¶æ na siebie równie¿ odpowiedzalno¶æ za materialne zabezpieczenie wspólnej przysz³o¶ci.
mi³o¶æ nie znaczy, ¿e mam przyj±æ drug± osobê, tak jak j± Pan Bóg stworzy³ o nic nie pytaj±c- ka¿dy ma prawo mieæ jakie¶ oczekiwania, tak jak i Ty jak najbardziej mo¿esz oczekiwaæ od partnera zaanga¿owania w budowanie waszego zwi±zku. odpowied¼, ¿e mo¿esz sobie znale¶æ innego, bardziej zamo¿nego to przys³owiowe odwracanie kota ogonem, i nawet trochê granie na Twoich uczuciach- byæ mo¿e partner my¶li, ¿e wobec takiego stwierdzenia ust±pisz i nie bêdziesz ju¿ na niego naciskaæ.

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-19, 10:33   #21
kasiakkk
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 334

Cytat:
Napisane przez lukasko Poka¿ wiadomo¶æ
Przeciez kazdy normalny facet- i kobieta- maja swiadomosc ze bedo kiedys pracowac... To chyba normalne....
Niestety lukasko to nie jest takie proste jak Ci sie wydaje w dzisiejszych czasach jak nie wyka¿esz inicjatywy, praca sama nie przyjdzie. A kobiety (dojrza³e kobiety) zwracaj± przede wszystkim uwagê no to, czy facet jest odpowiedzialny, ambitny, bystry, ktreatywny, czy zapewni im poczucie bezpieczeñstwa, a nie na to - czy jest bogaty. Lito¶ci! Bogaty nierób szybko przepu¶ci pieni±dze i nie znajdzie na siebie pomys³u. Lukasku tu chodzi o cechy charakteru, a nie stan majatkowy.

MO¯ESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-19, 11:22   #22
bess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 829

Cytat:
Napisane przez lukasko Poka¿ wiadomo¶æ
INo ale bez przesady- nei rozumiem dziewczyn ktore mysla,, skoro nie ma kasy to bedzie mi z nim zle'' Przeciez pieniadze to rzecz nabyta... Jak sie do kogos cos czuje to nie trzeba jezdzic na jakies wycieczki - tylko np isc do parku, nie trzeba chodzic do kina tylko obejrzec film w zwyklym tv czarno bialym nawet ...Liczy sie chyba to co was laczy a nie pieniadze..Nie znam jeszcze zwiazku ze pieniadze polaczyly ludzi i zyjo sobie szczesliwie........
jak to sie mowi,, milo¶ci nie kupisz,,
Ale czasem mzna miec juz tego dosyc.Ilez mozna siedziec w parku,zim± tez????nie pieniadze sa wazne ale wyksztalcenie ,cechy charakteru mezczczyny po ktorych mozemy przypuszczac,ze nie bedziemy w przyszlosci przymierac glodem przed czarno -bialym telewizorem.
bess jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-19, 12:07   #23
lisiczka_25
Przyczajenie

Nuda rujnuje zwiazek!

Czy kto¶ jeszcze sie wypowie?

Edytowane przez lisiczka_25
Czas edycji: 2007-01-25 o 10:36
Stary 2009-12-15, 23:10   #24
rurcia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Nie wiem nawet, czy pisze w dobrym miejscu :/ Mam nadziejê, ze tak.

Mam 30 lat. Jestem w trakcie rozwodu. Moje ma³¿eñstwo od dawna sie nie uk³ada³o. Nie mieszkamy razem od poczatku roku, nie mammy dzieci. 3 miesi±ce temu zaczê³am siê spotykaæ bardzo dobrym znajomym. Od dawna Nas do siebie ciagnê³o, flirty w pracy (razem pracujemy) na gg i przez telefon. Powiem tak, od razu posz³am z nim do ³ó¿ka. Nie by³o randkowania, spotkañ. Chcia³am to zrobic z nim tylko raz. Wybra³am taki moment, kiedy on wyje¿d¿a³ na dwa tygodnie, zeby nie musiec siê z nim potem spotykaæ. Bo to co zrobi³am by³o takie inne od tego co robi³am do tej pory Kurcze, co bêdê sciemniac przypili³o mnie i stwierdzi³am, ze zrobie to z facetem który mi sie podoba a ja jemu. Nie bêdê siê t³umaczyc poprostu wtedy tego potrzebowa³am. I wiecie co, ja nie chcia³am nic wiêcej, zreszt± sam mu to powiedzia³am tylko sex i nikt nie mo¿e o tym wiedzieæ. Nastêpnego dnia on mnie zasypa³ sms, ¿e by³o bosko i kiedy sie spotkamy jeszcze, Przed tym jego wyjazdem spotakalismy sie jeszcze raz, A ja niczym nastolatka nie wiedzia³am jak sie zachowaæ, znów ze sob± spalismy. Wyjecha³, stwierdzi³am, ¿e jest po sprawie i standardowo sie nie odzywa³am. To on dzwoni³ i pis±³ na gg, ¿e siê stêskni³. I tak od tego momentu spotykamy siê ju¿ ponad 3 miesi±ce. Jest dziwnie, bo dla mnie to mia³ byæ tylko sex, a nagle on zacz±³ siê zchowywaæ tak jakby to mia³o byc co¶ wiêcej. Zapala ¶iwece, kupuje wino. Razem wychodzimy z pracy ( pracujemy w klubie muzycznym, gdzie wszyscy Nas zanj± i wiedz± ¿e siê przyja¼nimy i tylko to ) to on daje mi sygana³y, ze fajnie by by³o spedziæ razem wiêcej czasu ni¿ te dwa wieczory w tygodniu, które mamy dal siebie. I tu pojawia sie problem, bo ja mam jak¶ blokadê, nie wiem czy to pech czy co. mam 30 lat i bojê sie z nim porozmawiaæ co to jest to co jest miêdzy Nami. Ciêzko mi do niego zadzwoniæ to jest naj¶mieszniejsze ciê¿ej niz przyjechac wtedy gdy spotkalismy sie pierwszy raz. Wiem, ze w pewnym momencie dla mnie to juz przesta³ byc tylko sex. Czujê, ¿ê dal niego te¿. I nie wiem jak mam dalej to prowadziæ jak z nim porozmawiaæ by tego nie zaprezpa¶ciæ.
boshe dla mnie samej to jest az smieszne jak czytam to co napisa³am 30-letnia baba i ma takie problemy. Ale to jest skomplikowane, bo tak jak powiedzia³am mam dziwn± sytuacxje w domu. Ja i mój by³y mieszkali¶my z moja siostr± i szwagrem. I to mój szwagier przez to, ze sie przyja¿ni³ z moim by³ym d³ugo nie móg³ siê pogodziæ, ¿e ju¿ nie bedziemy razem. A facet z którym sie teraz spotykam to nasz wspólny dobry znajomy. I robi sie dziwnie, bo skoro ja mówie na poczatku, ze nikt o Nas nie mozê wiedzieæ on sie tego trzyma. Ale nagle dowiaduje sie o Nas moja rodzina i weim ¿e szwagier ma z tym problem. Nie wiem czemu ale ma. I robia siê schody, bo jak tylko ja zaczynam siê przy nim odblokowywaæ ( czego on ode mnie oczekuje, bo sam mi o tym powiedzia³ ) to on siê blokuje. I powstaj± takie g³upie sytuacje typu ja dzwonie, ze mam wolny wieczór on, ¿e niby te¿ i ¿e ma siê odezwaæ a potem milczy choc wiem, ze siedzi w domu sam.

Tak potzrebowa³am siê wygadaæ. nie wiem co mam robiæ, zaczê³o mi na nim zale¿eæ. A poniewa¿ od dawna by³am w sta³ym zwi±zku ta sytuacja jest dla mnie zupe³nie nowa i nie wiem co mam robic by tego nie spaliæ. Pomó¿cie
rurcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-16, 09:26   #25
tacyta
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 581

Cytat:
Po cze¶ci masz racjê! W mojej sytuacji tem zwi±zek zaczal sie szybko i przez to nie pozna³am go dobrze. Zamiast wczesniej zorientowac sie czy ten cz³owiek zapewni mi przysz³osc i bezpieczenstwo. Mysle ze sama mi³osc nie wystarczy w zwiazku, wazne sa tez pieniadze! Stwierdzenie ze pieniadze szczescia nie daja to totalna bzdura!!! Nie stac go nawet by mnie zabrac do kina a co dopiero w przysz³osci utrzymac dom itd.
Zgadzam siê, ¿e pieni±dze s± wa¿ne, cz³owiek sam± mi³o¶ci± siê nie naje a nierobom, obibokom i wszelkiej ma¶ci darmozjadom i utrzymankom p³ci obojga nale¿y mówiæ stanowcze nie, jednak w Twojej wypowiedzi uderza mnie jedno, roszczeniowa postawa. Nie wiem, mo¿e ¼le zrozumia³am, ale czy Ty oczekujesz, ¿e facet bêdzie ZAWSZE fianasowa³ Wasze rozrywki i tylko na nim ma spoczywac zapewnienie Wam przysz³o¶ci je¶li zwi±zek tworz± dwie zdrowe osoby w wieku produkcyjnym, to na obojgu spoczywa ciê¿ar zapewnienia utrzymania sobie i ewentualnym dzieciom. Jak chcesz i¶æ do kina, staæ Ciê na to, a faceta chwilowo nie, to mo¿esz mu chyba od czssu do czasu zafundowaæ. Niby dlaczego jedna osoba w zwi±zku ma zawsze co¶ drugiej fundowaæ Nie mówiê Broñ Bo¿e, ¿eby utrzymywaæ jakiego¶ obiboka, ale jak on Ci zawsze co¶ fundowa³, to chyba wypada³oby choæ od czasu do czasu zrewan¿owaæ siê tym samym. Eewntualnie ka¿dy p³aci za siebie i po problemie.

A tak poza aspektem finansowym, to wygl±da na to, ¿e nie dobrali¶cie siê. Rozbie¿no¶æ charakterów i oczekiwañ. Byæ mo¿e on jest bardziej typem domatora a Ty lubisz gdzie¶ wyj¶æ, zaszaleæ itp. Pewnie jest dla Ciebie za spokojny, skoro czasami brakuje Ci by³ego, który fundowa³ Ci bijatylki, k³ótnie i zdrady Có¿, je¶li nuda po¿era was zwi±zek a Wy macie ró¿ne wizje spêdzania wolnego czasu itp. to mo¿e lepiej siê rozstaæ...
tacyta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.