Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 23:32   #64801
szsz
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
szsz, gdzie kupiłaś tą odżywkę z Ziaji w sprayu? bo szukałam w Naturze i w Rossmannie i nie było
W drogerii Jasmin - nigdzie indziej ich nie widziałam.

Cytat:
efekty po maxi zestawie, bywało lepiej
mam już wakacje i wreszcie mogę myć włosy rano
Świetne zbierają się w takie grube pukle, moje tak nie robią

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Trochę nie mam mózgu żeby próbować radzić coś na pogodę i wszystkie inne problemy, ale robię czystkę w zdjęciach i chyba parę wam pokażę ku pokrzepieniu serc
1: dwa tygodnie na CG. w tamtym momencie nie powinnam wychodzić w ogóle z domu bez torby na głowie, nie?
2: dwa miesiące, dalej słabizna
3: jedno z nowszych zdjęć, prawie 10 miesięcy, dzień lepszy
4: też 10 miesięcy, dzień gorszy. one ciągle się zdarzają ;>

nooo...chyba warto było na początku trochę przecierpieć
REWELACJA Wygląd, blask, wszystko już dziewczyny napisały, ale ja dodam: ich jest z 6 razy więcej, niesamowite
Czy one w kierunku włosów Agrafki idą?

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

w sensie płukankę do stylizacji?
Tak Wylewasz na głowę, odciskasz i gotowe

Cytat:
Napisane przez Madziulena Pokaż wiadomość
A co powiecie o Olejku czarna porzeczka i pachula Alverde?
Ładnie pachnie (ale Altera limonka mi bardziej podeszła)
Próbowałam na końcówki, ale mi obciążał (ostatnio niewiele mi trzeba, żeby obciązyć). Ze dwa razy naolejowałam włosy - nic szczególnego nie zauwazyłam, ani na plus, ani na minus. Postanowiłam zuzyć zgodnie z przeznaczeniem
Świetny dozownik, na pewno opakowanie jeszcze wykorzystam. Dla samego opakowania nawet warto kupić.

---
Dziś było włosowo bdb - włosy mówią: naprawdę nic nam nie potrzeba, a ja staram sie słuchac

Wczoraj było minimum: umyłam szamponem z Simply (niespecjalnie potrzebowałam SLS, ale testuję, czy to on tak działa: za każdym razem, jak go użyję, wypada znacząco mniej włosów). Plus płukanka lniano-aloesowa z ekstraktem z ZSK. Potem spora fasolka Babuni z miodem. Zel z Simply i mrożący. Spałam w bawełnianej chustce, bo nie lubię jak mi się mokre majtają w nocy i niestety nie całkiem wyschły, dopiero rano. O dziwo, mrożący się odgniótł - dalej nie wiem, czemu czasem się odgniata, a czasem nie? A dziś kilka razy tylko popsikałam ziają w spraju, nawet o zdjęciu zapomniałam
(a, i testowałam ziaję niebieską z jojobą -pierwsze próby wypadły pomyślnie )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 23:33   #64802
maroooda
Raczkowanie

lniany jest świetny, dla takich efektów nawet zapach przeżyję :P

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-06-22 o 23:56
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 23:56   #64803
claudiiin
Zadomowienie

Natalcia, piekny av
Szsz, fajnie, ze osiagnelas wlosowa harmonie I znalazlas taki szampon. Co do zelu, to moze czasami bardziej sie wiercisz w nocy, a czasami mniej?

Ja dzis po myciu nie wytrzymalam i nalozylam na koncowki (a raczej na wlosy od polowy w dol) olejek do wlosow Alverde arganowo-migdalowy, mimo ze walnelam 3 porcje bo i tak dzis nie wychodze (buteleczka jest z dozownikiem) to wlosy prawie nie sa natluszczone, a nawet bym powiedziala fajnie ujarzmione, wiec olejek jest leciutki A pachnie cytrusowo. Ciekawe, jak sie spisze przy olejowaniu.

Jestem na totalnym glodzie pielegnacyjnym, mam ochote sie zaolejowac na jakies urozmaicone psikadlo, zrobic przebogata maske, plukanke cysteinowa... scalp, please

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 08:19   #64804
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Zamówiłam na stronie Bingo, bo z tego co kojarzę na all strasznie zawyżali ceny. http://www.sklep.bingo.net.pl/
Bardzo dziękuję za odpowiedź
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:58   #64805
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Natalcia, piekny av
Szsz, fajnie, ze osiagnelas wlosowa harmonie I znalazlas taki szampon. Co do zelu, to moze czasami bardziej sie wiercisz w nocy, a czasami mniej?

Ja dzis po myciu nie wytrzymalam i nalozylam na koncowki (a raczej na wlosy od polowy w dol) olejek do wlosow Alverde arganowo-migdalowy, mimo ze walnelam 3 porcje bo i tak dzis nie wychodze (buteleczka jest z dozownikiem) to wlosy prawie nie sa natluszczone, a nawet bym powiedziala fajnie ujarzmione, wiec olejek jest leciutki A pachnie cytrusowo. Ciekawe, jak sie spisze przy olejowaniu.

Jestem na totalnym glodzie pielegnacyjnym, mam ochote sie zaolejowac na jakies urozmaicone psikadlo, zrobic przebogata maske, plukanke cysteinowa... scalp, please
już chyba ktoś to kiedyś pisał, ale nałóż odżywkę na kucyk tylko, przecież wtedy to nawet nie dotyka skalpu coś pisałaś o plątaniu chyba, ale jeśli włosy w folii w kucyku w ogóle się nie ruszają to jak mają się plątać? ja to tak rozkminiam xD

3 dzień, włosy wciąż do ludzi bez reanimacji, ale i tak muszę dziś umyć bo robię 30 day shred
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 10:42   #64806
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Zdaj relację
Piszę, co następuje
Po obfitej porcji żelu mrożącego obudziłam się w sucharkach (niektóre tylko minimalnie poluzowane), a nie tak, jak po lnianym w zupełnie odgniecionych włosach. Spodobało mi się to
Sucharki odgniotły się super-łatwo, aż się zdziwiłam, że tak sklejone włosy po kilku ruchach przez śliską koszulkę mogą być tak lekkie
Efekt? Hmm, tuż po odgnieceniu - dużo lepszy niż po lnianym, ale nie wymarzony, no ale nie ma co wyczekiwać cudu Co mnie bardzo zdziwiło: włosy zrobiły się bardzo... krótkie Chyba najkrótsze, jak dotąd po jakimkolwiek zabiegu stylizacji.
Jestem bardzo zadowolona (w zasadzie byłam, bo po dzisiejszej nocy, to już nawet nie ma co zbierać), loki wytrzymały cały dzień, a w ciągu dnia robiły się nawet ładniejsze (na wietrze i tej tej ohydnej pogodzie).

No i zdjęcia, ale mówię od razu, że na wszystkich włosy wyszły jakoś tak płasko - w każdym bądź razie inaczej (żywiej?) wyglądają w lustrze.
1, 2 - bez żelu, tylko odżywka b/s
3, 4, 5 - wczorajsze

Co jeszcze: lewa strona, jak zwykle, układa się lepiej niż prawa, a wierzchnia warstwa, jak zwykle nie chce się kręcić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060109.jpg (30,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060114.jpg (54,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060121.jpg (33,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060128.jpg (40,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060129.jpg (80,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-06-23, 10:45   #64807
Chatul
ma zielone pojęcie

vivinn, świetne włosy
Stary 2012-06-23, 10:53   #64808
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Co jeszcze: lewa strona, jak zwykle, układa się lepiej niż prawa, a wierzchnia warstwa, jak zwykle nie chce się kręcić
Czyli jak u mnie

Włoski suuuper czyli mrożący się sprawdził

Widzę podobieństwo do moich falek ale u Ciebie chcą się mocniej kręcić (co widać po tyle i końcach) więc mogą być z tego spiralki

Troszkę Mgiełką mi tu pachnie ale mogę się mylić
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 10:59   #64809
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Piszę, co następuje
Po obfitej porcji żelu mrożącego obudziłam się w sucharkach (niektóre tylko minimalnie poluzowane), a nie tak, jak po lnianym w zupełnie odgniecionych włosach. Spodobało mi się to
Sucharki odgniotły się super-łatwo, aż się zdziwiłam, że tak sklejone włosy po kilku ruchach przez śliską koszulkę mogą być tak lekkie
Efekt? Hmm, tuż po odgnieceniu - dużo lepszy niż po lnianym, ale nie wymarzony, no ale nie ma co wyczekiwać cudu Co mnie bardzo zdziwiło: włosy zrobiły się bardzo... krótkie Chyba najkrótsze, jak dotąd po jakimkolwiek zabiegu stylizacji.
Jestem bardzo zadowolona (w zasadzie byłam, bo po dzisiejszej nocy, to już nawet nie ma co zbierać), loki wytrzymały cały dzień, a w ciągu dnia robiły się nawet ładniejsze (na wietrze i tej tej ohydnej pogodzie).

No i zdjęcia, ale mówię od razu, że na wszystkich włosy wyszły jakoś tak płasko - w każdym bądź razie inaczej (żywiej?) wyglądają w lustrze.
3, 4, 5 - wczorajsze

romantycznie i fajny kolor
Stary 2012-06-23, 13:05   #64810
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
kolor naturalny?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:50   #64811
kasiaa87
Raczkowanie

Dziewczyny, dopiero co naolejowałam i umyłam włosy facelle, siedzę teraz z fructisem objętość coś tam odżywka, powiedzcie mi na szybko, kremu z biedronki używacie na mokre czy suche koncówki? chciałabym zabezpieczyć je przed 'rozcapierzaniem' się :P
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:13   #64812
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

vivinn piękne kolor - boski.. że mi blond nigdy nie będzie dany

jeszcze dzisiaj będzie farbowanie, żeby was już więcej nie straszyć moją tęczą na głowie.. ;D mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie..

Ajrisz, zrobiłam to nawilżanie włosów jakoś w środę (albo w czwartek ), tak jak mówiłam, że zrobię.. było piękne nawilżenie [naturalnie], dzisiaj czyli albo dwa albo trzy dni po tym nawilżeniu znów susza..
dzisiaj już pewnie nie będę olejować, bo jak ten balsam koloryzujący to już nie olejowanie..

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:47   #64813
natalcia250
sentimental animal

eksperymentów włosowych ciąg dalszy...

wypowiedziałam wojnę puchowi i nakładłam dziś na włosy połowę łazienki efekty w codzienniku jak ugniatam włosy głową w dół to mam drobnicę
Stary 2012-06-23, 14:52   #64814
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
pokazuj się
dzis i ja mam puch, a normalnie go nie widziałam już dłuuuuuuugo
pogoda nasze włoski dobija

z facelle sie nie polubiłam, plącze mi włosy podobnie jak BD
Pokaże się w najbliższym czasie, może jak dzisiaj wyschnie i będzie jakoś sensownie to coś wrzucę .

To czym myjasz jak akurat nie odżywką?

Cytat:
3 dzień, włosy wciąż do ludzi bez reanimacji, ale i tak muszę dziś umyć bo robię 30 day shred
I jak idzie? Ja 4 dni temu zaczęłam a6w i masakra. Mam takie słabe mięśnie brzucha, że aż mi ich żal

Cytat:
3, 4, 5 - wczorajsze
Jaaaaakie ładne . Żel ci służy, zdecydowanie.

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero co naolejowałam i umyłam włosy facelle, siedzę teraz z fructisem objętość coś tam odżywka, powiedzcie mi na szybko, kremu z biedronki używacie na mokre czy suche koncówki? chciałabym zabezpieczyć je przed 'rozcapierzaniem' się :P
Pewnie trochę za późno - ja używam na mokre, ociekające jako bs, ale jak mam "rozcapirzone" końce po wyschnięciu to też je trochę kremuję.
Stary 2012-06-23, 14:57   #64815
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
I jak idzie? Ja 4 dni temu zaczęłam a6w i masakra. Mam takie słabe mięśnie brzucha, że aż mi ich żal
ja już ćwiczę regularnie od 3 miesięcy, tylko zmieniam programy, więc luuz a ponoć a6w jest niezdrowe dla kręgosłupa, ćwiczyłam to kiedyś, wytrzymałam 10 dni, nuuda najlepsze ćwiczenia na brzuch jakie robiłam to Abs 10 Class z Turbo Fire

poszłabym kupić jakąś odżywkę, czy coś, ale sklepy pozamykane, nudzi mi się
Stary 2012-06-23, 15:05   #64816
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cześć Podczytuję Was regularnie, a jako że parę postów wyżej była mowa o moim ulubionym oleju, to też się wypowiem

Uwielbiam zapach i smak oleju lnianego Pachnie dla mnie słonecznikiem(bynajmniej nie zgniłym ), a smakuje lekko orzechowo. Nakładany na włosy powoduje u mnie ładne podkreślenie skrętu i lśniące fale Używam zarówno na włosy, jak i do OCM mieszanki 90% lnianego i 10% rycyny, i taka kombinacja jest dla mnie strzałem w dziesiątke zarówno do twarzy, jak i do włosów

Dzisiaj zrobię eksperyment i resztkę Bingo she&algi wymieszam z olejem lnianym i takie coś nałożę na swoje kudły

Od tego tygodnia testuję Isanę różową do mycia, ale chyba się do niej nie przekonam Myję włosy metodą kubeczkową, ale daję jeszcze jej dwa tygodnie i jak będzie trochę lepiej, to zostanę przy niej
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:05   #64817
Ag Rafka
Rozeznanie

Widzę, ze zostałam przywołana, czas więc sie odezwać i usprawiedliwić.

Cytat:
Napisane przez Szsz
REWELACJA Wygląd, blask, wszystko już dziewczyny napisały, ale ja dodam: ich jest z 6 razy więcej, niesamowite
Czy one w kierunku włosów Agrafki idą?
Kochana, moje to one dawno przeskoczyły. U mnie ostatnio jakby cofnęły się w rozwoju... wydaje mi się, że przed CG wygladały lepiej. Najlepszy stan prezentowały po miesiącu CG i potem przez ok. 5 miechów. W sierpniu strzeli rok z CG, a one zwariowały.

Wiekszosć pewnei mnie nie kojarzy, bo widzę mnóstwo nowych włosków. Teraz będzie więcej czasu, więc jest nadzieja, że się trochę poudzielam. Chociaż nie na wiele się tu przydam, bo jak mówiłam od początku wiosny mam permanentny kryzys włosowy, więc jak tu służyć radą, skoro sama swoich ogarnać nie mogę.
Wciaż susza i wyprost. Trochę zaniedbałam maski domowe (które zawwsenajlepiej mi służyły) z braku czasu i siły na krecenie, może to efekt...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:09   #64818
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Kochana, moje to one dawno przeskoczyły. U mnie ostatnio jakby cofnęły się w rozwoju... wydaje mi się, że przed CG wygladały lepiej. Najlepszy stan prezentowały po miesiącu CG i potem przez ok. 5 miechów. W sierpniu strzeli rok z CG, a one zwariowały.

Wiekszosć pewnei mnie nie kojarzy, bo widzę mnóstwo nowych włosków. Teraz będzie więcej czasu, więc jest nadzieja, że się trochę poudzielam. Chociaż nie na wiele się tu przydam, bo jak mówiłam od początku wiosny mam permanentny kryzys włosowy, więc jak tu służyć radą, skoro sama swoich ogarnać nie mogę.
Wciaż susza i wyprost. Trochę zaniedbałam maski domowe (które zawwsenajlepiej mi służyły) z braku czasu i siły na krecenie, może to efekt...
ja cię kojarzę i twoje włosy też
wstaw zdjęcie, na pewno nie jest aż tak źle jak piszesz
Stary 2012-06-23, 15:18   #64819
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

no to witam w klubie ja też nie mogę od wiosny swoich włosów ogarnąć i już sama nie wiem, co jest nie tak
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:29   #64820
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

To czym myjasz jak akurat nie odżywką?

raz w miesiącu robię restart szamponem BD teraz zakupie joaśkę w tym celu, a tak zawsze myję odżywką.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 16:27   #64821
Malwina_89
Zakorzenienie

vivinn piękne masz wlosy, takie delikatne i romantyczne, ach

Ajrisz, Ty się znasz, powiedz mi proszę, czego unikać w pielęgnacji włosów po Cassii?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 16:53   #64822
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
ja już ćwiczę regularnie od 3 miesięcy, tylko zmieniam programy, więc luuz a ponoć a6w jest niezdrowe dla kręgosłupa, ćwiczyłam to kiedyś, wytrzymałam 10 dni, nuuda najlepsze ćwiczenia na brzuch jakie robiłam to Abs 10 Class z Turbo Fire

poszłabym kupić jakąś odżywkę, czy coś, ale sklepy pozamykane, nudzi mi się
tak na marginesie, ja a6w robiłam 25 dni, mam nawet gdzieś zdjęcia z początku i efektów kolejno po tygodniu i efektów żadnych! Abs jakiś polecasz? poczytam coś o tym.. może warto zacząć.. chociaż w sumie już lato praktycznie, ale następne już za rok..

Ag Rafka chyba efekt Twoich właśnie włosów chciałabym osiągnąć! także powodzenia sobie życzę

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-23, 17:07   #64823
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
tak na marginesie, ja a6w robiłam 25 dni, mam nawet gdzieś zdjęcia z początku i efektów kolejno po tygodniu i efektów żadnych! Abs jakiś polecasz? poczytam coś o tym.. może warto zacząć.. chociaż w sumie już lato praktycznie, ale następne już za rok..

ja też robiłam a6w.były dwa podejścia zrobiłam do połowy i się poddałam ale mięśnie brzucha były już trochę widoczne w sumie nadal są teraz mam zamiar zrobić kolejne trzecie podejście i wytrwać mam nadzieję,że się uda do trzech razy sztuka

Ag Rafko
pokaż swoje piękne włosy tak dawno ich nie widziałam
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 17:14   #64824
lusianna
Queen Of Darkness

Uff dawno mnie tu nie było... już minęło tak chyba pół roku czy ponad, jadę ciągle na tych samych odżywkach- isana oil z bombasu i garnier volume restucture ( przepraszam za literówki ) ale neistety mam problem z doborem odpowiedniego szamponu... używałam z 2-3 miesiące alterra jojoba coś tam.. ; ) był dosyć ciekawy, jednak miałam wrażenie, że włosy były za bardzo przyklapnięte... używam teraz NIESTETY! babydream do mycia ciała ten z kranikiem i to jest totalnie nie dla mnie... włosy juz całkowicie się rpzetłuszcają łamią i ogólnie nie fajnie jedyny + to szybko się słukuje , i mam pytanie, wiem że idę na skróty, ale jakoś nie znalazłam zgodnego z CG szamponu innego nież te dwa i jednocześnie dostępnego w sklepach takich jak rosmann, natura, auchan... a potrzębuję szamponu na przetłuszczające się włosy i bez sls chociaż i tak już próbowałam jechać na sls chociaż włosy (wkoncu!) wytrzymały bez mycia 2-3 dni. i drugie pytanie co robić jeśli włosy od spodu tragicznie się plączą... tu z góry łądnie wszystko a od spodu kołtuny i tragednia ogólna nawet rano po umyciu wieczorkiem.. a dodam, że spię na satynowej poduszce i odżywiam balsamuje suszę bawełnianą koszulką nie suszę...
amen włosy 2c mniej więcej, nie farbowane, długość do ponad połowy pleców równo z talią

http://psychodive.tumblr.com

Edytowane przez lusianna
Czas edycji: 2012-06-23 o 17:15
lusianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 17:36   #64825
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ja też robiłam a6w.były dwa podejścia zrobiłam do połowy i się poddałam ale mięśnie brzucha były już trochę widoczne w sumie nadal są teraz mam zamiar zrobić kolejne trzecie podejście i wytrwać mam nadzieję,że się uda do trzech razy sztuka
wytrwałości zatem..

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-23, 18:26   #64826
kat123
Zakorzenienie

Chciałam się pochwalić (dawno tu nie zaglądałam, ale wytrwale stosuję CG). Ostatnio pocieniowałam włosy, dziś zastosowałam plopping i proszę
Tylko chyba potrzebuję czegoś, żeby się nie puszyły

Nie wiem jak mogłam kiedykolwiek myśleć, że mam proste włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (35,0 KB, 68 załadowań)

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 18:45   #64827
Ag Rafka
Rozeznanie

Pokażę Wam zatem, co się porobiło...
Zdjęcia:
1. sierpień 2011 tydzień CG
2. wrzesień-miesiac CG
3. grudzień-wtedy nie było bad hair days
4. kwiecień 2012-zaczęły się schody
5. dziś(drugi dzień, mycie w czwartek wieczorem)-trochę podreperowane po masce nawilżającej wg Ajrisz nieco delikatnie zmodyfikowanej z powodu braku niektórych składników (Ajrisz, dzieki ) Skręt jakby wrócił, ale puch nadal. Wczoraj, czyli 1 dzień po myciu była mniejsza susza,a le zdjęcia mam tylko z lampą, więc przekłamane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00293.jpg (41,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.09.2011.jpg (50,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03668.jpg (34,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05192.jpg (49,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06060.jpg (30,7 KB, 56 załadowań)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:06   #64828
Karen15
Zakorzenienie

Dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy odżywką. Zobaczymy jak będą wyglądać jak wyschną
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:26   #64829
kasiaa87
Raczkowanie

właśnie użyłam rzeczywiście na mokre po mrożącym joanny tego kremu z biedronki i końce przestały być suche . Byłam też w 'moim' Tesco Extra i spotkałam Bingacze po 7,50zł (taniej niż na bingo.pl, kupiłam tą z shea i drugą z glinką, ale się cieszę :P , w poniedziałek próba.
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:55   #64830
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
właśnie użyłam rzeczywiście na mokre po mrożącym joanny tego kremu z biedronki i końce przestały być suche . Byłam też w 'moim' Tesco Extra i spotkałam Bingacze po 7,50zł (taniej niż na bingo.pl, kupiłam tą z shea i drugą z glinką, ale się cieszę :P , w poniedziałek próba.
ale Ci dobrze ja dam 48 zł za te trzy maski i przesyłkę ;( a jak bym miała takie idealne tesco w którym te maski by były za 7,50 to bym zapłaciła 22,50 czujecie tą różnicę, bo ja bardzo.

Ćwiczę od 08.11.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości