Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 15:16   #2401
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Kotek podsunela mi mysl,ze Mario moze miec refluks. Nic na to nie wskazywalo, tym bardziej,ze wczesniej wszystko bylo w porzadku, a pojawialy sie tylko kolki. Jednak tak jak pisala,refluks nie znaczy tylko ulewania na zewnatrz, zaczelam sie przypatrywac dlaczego dostaje spazmy jak zaczynam go karmic,po raz drugi - czyli po obudzeniu jak dawalam butle to bylo ok, potem bekanie i dalej jedzenie - no i w tym momencie byl ryk jak juz go kladlam, zauwazylam,ze cofa mu sie do buzi... Do tego maly od tygodnia ma chrypke, nie wiedzialam od czego, polozna mowila ze jest ok, okazalo sie,ze przy refluksie wystepuje chrypka. Maly nie chcial spac na placach - wtedy dzieci najbardziej cierpia. Kazdy mi mowil - spokojnie dzieci maja kolki,ale nikt nie podsunal mi przyczyny placzu mojego dziecka, tylko Kotek Dzisiaj z ranca pobieglam kupic zageszczacz do mleka,ale tego cholerstwa nie moglam znalezc:/ Kupilam Bebilon AR dla dzieci ulewajacych i tam jest ten chlebek swietojanski. Wrocilam biegiem do domu, zrobilam, maly zassal pociagnal chwile, potem bek i nie chcial....masakra,zaczela m plakac razem z nim Okazalo sie,ze nie chcial ciagnac:/ bo za geste:/ musielismy mu zrobic wieksza dziurke i z paroma podejsciami i wielkim placzem zjadl. Po minie bylo widac,ze mu sie nie ulewa-juz nie mial tak cierpiacej buzki, teraz spi, przy drugim karmieniu bede obserwowac.
Nad ranem po 3 godz placzu spojrzal na mnie,w stylu - pewnie mama jest zla,ze tak placze, a ja sie do niego usmiechnelam i powiedzialam,ze mamusia bardzo kocha i nie chce,zeby synek tak cierpial i zaczelam do niego cieplutko mowic,alez byl usmiechniety
We wtorek idziemy do lekarza i zobaczymy co powie...
Kotku dziekuje Tobie, samej ciezko byloby mi wpasc na ten pomysl, tymbardziej jak wczesniej mowilam,ze wszystko bylo ok. Wyczytalam,ze refluks pojawia sie zazwyczaj w ok 6 tyg zycia. Moj biedny skarbek

Kochane w przyszlym tyg sie wyprowadzam, wiec mam kupe roboty i bede rzadziej zagladac, nie wiem jak w nowym miejscu ogarne sie z netem,ale jak zmienicie miejscowke na odchowalnie to na pewno Was znajde Kto by pomyslal,ze tak sie z Wami zzyje buziaki dla Was

Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc zagęszczacz nazywa się Nutriton i raczej jest w aptekach jak nie ma, to zamów, najczęściej tego samego dnia po południu przyjeżdża towar Powodzenia przy przeprowadzce! jakie masz butelki? Przy Avencie kup te smoczki do kaszek z trójstopniową regulacją - przy nosku dziecka jest cyferka I II lub III - oznacza prędkość przepływu. ustaw tak, żeby mu odpowiadało. Jak masz Tommy Tippee - sa smoczki VARI FLOW - z krzyżykiem - działają na podobnej zasadzie - prędkość przepływu zależy od prędkości ssania dziecka, tylko tu się nic nie ustawia - samo się reguluje.

Tacca - maluszek śliczny!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-23 o 15:23
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:16   #2402
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Możemy taki "klub" na fb założyć. Ja nie mam nic przeciwko

Ja też ostatnio czytałam pierwszą część wątku, w którym jeszcze mnie nie było Ja dołączyłam chyba w II cz.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:17   #2403
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Dziewczyny,a może założymy tajną grupę na fejsbuku
fajnie by było mam nadzieję że mimo tego że teraz się mało udzielam to mnie przyjmiecie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:25   #2404
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

A jak ktoś nie ma konta ani na FB ani na nk ani na innym portalu to też może???? Bo ja nie mam
Stary 2012-06-23, 15:40   #2405
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Możemy taki "klub" na fb założyć. Ja nie mam nic przeciwko

Ja też ostatnio czytałam pierwszą część wątku, w którym jeszcze mnie nie było Ja dołączyłam chyba w II cz.
no to fajno, zżyłam się z Wami, fajnie by było taki klub założyć

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
fajnie by było mam nadzieję że mimo tego że teraz się mało udzielam to mnie przyjmiecie
no pewnie,że tak !
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
A jak ktoś nie ma konta ani na FB ani na nk ani na innym portalu to też może???? Bo ja nie mam
obawiam się,że z tym jest problem,bo,żeby przyjąć kogoś do takiego klubu trzeba go mieć w znajomych

Ja mogę taki klub założyć tylko musimy się pozaznajamiać

Edytowane przez andzya
Czas edycji: 2012-06-23 o 15:44
andzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:46   #2406
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Jak założysz to musisz nas zaprosić tak?

Stary 2012-06-23, 15:51   #2407
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny,a może założymy tajną grupę na fejsbuku
Ja chętnie się dołączę, jak założycie dajcie linka))

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
no to fajno, zżyłam się z Wami, fajnie by było taki klub założyć

no pewnie,że tak !

obawiam się,że z tym jest problem,bo,żeby przyjąć kogoś do takiego klubu trzeba go mieć w znajomych

To ja dam linka do siebie, będzie łatwiej może jak mnie dodacie?

http://www.facebook.com/dorota.dylewicz
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:55   #2408
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
wow

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Moja jak na razie pije i z cyca i z butli ale przy cycu to ona chyba woli zasypiać
Mikołaj tez przy cycu zasypia, a jak dostanie butlę to nagle wielkie przebudzenia i ma oczy jak 5zł.

Cytat:
Hej hej

Mój Olek jest tylko na mm, zjada 90ml co 2 h a w nocy jak ma większe przerwy to 120ml. Wagę ma prawidłową (5kg na golasa), ostatnio jak byłam u lekarza to powiedziała że bardzo ładnie je i przybiera i wszystko jest ok nie martw się że Leon będzie otyły nawet jak będzie teraz trochę grubszy to póżniej z tego wyrośnie. Nie żałuj mu mleka. Mi się wydaje że otyłość u dzieci bierze się raczej z nadmiaru słodyczy podawanych w póżniejszym wieku.
No proszę w końcu się odezwalaś. A ja myślałam, że Cię macierzynstwo do reszty pochłonęło. i 5kg to gratulacje dla Olusia.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Witam.

Jak chciałabym odciągnąć mleko i zostawić, żeby Tata podczas mojej nieobecności nakarmił Hanię, to ile tego mleka powinno być? Hania będzie miała jutro 3 tygodnie.
Jak dziewczyny pisały ok. 100-120 bezpiecznie będzie.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
witajcie
a ja robie sondę :
czy dzieci dziewczyn , ktore cierpią na bóle sutków (brodawek) mają problemy z zaśnięciem i sprawiają wrazenie wiecznie nienajedzonych?
jeśli tak to moje teoria o złym przystawianiu się potwierdza nie dosyc ze matka cierpi to i dziecko nie najada sie tak jak powinno bo ponoć jesli zle chwyci brodawkę to zaburza sie ssanie i noworodek sie nie najada tak jak powinien.
mnie bola bo zle dostawiam bobasa, juz zrobiłam dochodzenie w tej sprawie
ok, reszte potem bo piskle sie wlasnie obudziło. ..................
Wiesz mnie sutki w trakcie nie bolą, ale Mikołaj i tak się nie najada. A przysysa się na pewno dobrze, bo słyszę literkę k, ma dzióbek rozchylony i wargi wywinięte, a jak dobrze mu podejrzę to nawet widzę kawałek języczka z boku wargi, więc nie gryzie mnie dziąsłami tylko językiem rozplaszcza brodawkę.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!

My czekamy na dziadka i jedziemy na trochę do rodziców.

Przedstawiam Wam moje maleństwo...
Jaki super Piotr..
Tacca delektuj się takim maleństwem. Niech zdrowo przybiera.
Mikołaj urodził się 2700 z groszami a dzisiaj (kończy 4 tyg) waży 3500g na golacha i już mam co dźwigać.

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Jaki słodziak
Mnie najpierw podtrzymywali a teraz będą mnie wywoływać XD No to się doigrałam To prawda, że poród wywołany bardziej boli? Tak słyszałam...
Ponoć to tylko takie opowieści dziwnej treści. Z resztą każdy ma sój próg bólu. Spokojnie dasz radę.

Cytat:
jaki maluszek

Mój Antoś też był taki malutki,a teraz powoli z kosza Mojżesza wyrasta

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Zleciało strasznie szybko Dopiero co pisałyśmy o początkach,a teraz piszemy już o pieluchach i naszych bobasach

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Dziewczyny,a może założymy tajną grupę na fejsbuku
Ja dzsiaj zauważyłam, że już niektóre pajace są za małe i się ciągną na nóżkach.

A co do klubu - super pomysł. A zaznajomić się możemy poprzez priva no nie?? Może udałoby się jakieś spotkanie kiedyś sklecić??
Stary 2012-06-23, 15:56   #2409
inwytka
Raczkowanie

Tacca, gratulacje jeszcze raz! Słodziaszek z Twojego Piotrusia
Stokroteczka, ale masz małą damę

Andzya, to chyba w takim razie zostało Ci mm choć ja bym jeszcze skonsultowała to z lekarzem(byle jakimś normalnym, a nie takim, co powie, że problemu nie ma), bo z tego co zrozumiałam, to zależy Ci na kp.

Ania_85 fajnie, że już się wyjaśniło w czym jest problem. Teraz rozwiązanie go będzie łatwiejsze

Jestem za stworzeniem tajnej grupy, o ile mnie przyjmiecie

Ja właśnie jestem po spacerku, dziś i jutro cały dzień bez tż, bo jemu na stare lata zachciało się drugiego kierunku

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:56   #2410
Dasti80
Zakorzenienie

Andzya na pw wyślę Ci linka

Stary 2012-06-23, 15:59   #2411
andzya
Zakorzenienie

Dawać linki do swoich profili na PW!
Zakładam grupę-jak ją nazwiemy? ;>
Stary 2012-06-23, 15:59   #2412
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Ponoć to tylko takie opowieści dziwnej treści. Z resztą każdy ma sój próg bólu. Spokojnie dasz radę.

Mam nadzieje, że to tylko takie gadanie i że dam radę No już w środę mam być rano w szpitalu
Stary 2012-06-23, 16:00   #2413
andzya
Zakorzenienie

Dasti wysłałam zaproszenie
Sailormaary wysyłam i Tobie
Stary 2012-06-23, 16:10   #2414
inwytka
Raczkowanie

Andzya też wysłałam trza jakoś nazwać, byle było z jajem

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 16:56   #2415
andzya
Zakorzenienie

Założyłam grupę z roboczą nazwą
Teraz muszę uciekać,bo dziecię mi się obudziło i jest strasznie pogodne ! Pierwszy raz zaśmiało się do mnie z dźwiękiem i próbuje łapać zabawki,które nad nim wiszą idę się z nim pobawić
Stary 2012-06-23, 16:56   #2416
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieje, że to tylko takie gadanie i że dam radę No już w środę mam być rano w szpitalu
Ja miałam pierwszy poród wywoływany - uważam, że mniej bolał ale drugi był tak szybki, ze rodziłam na żywca, bez żadnego znieczulenia, bo zanim się obejrzałam, to już urodziłam więc chyba nie ma reguły z tymi porodami mam nadzieję, że Cię pocieszyłam
Stary 2012-06-23, 17:08   #2417
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja miałam pierwszy poród wywoływany - uważam, że mniej bolał ale drugi był tak szybki, ze rodziłam na żywca, bez żadnego znieczulenia, bo zanim się obejrzałam, to już urodziłam więc chyba nie ma reguły z tymi porodami mam nadzieję, że Cię pocieszyłam
Stary 2012-06-23, 17:18   #2418
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Normalnie dziewczyny też macie takie libido po porodzie ja wymiękam już,nie mogę patrzeć na męża bo bym go gwałciła tylko
a jeszcze mnie maz zaczepia

Cytat:
ok 60-90ml
moj ma 11 dni i tyle zjada co 3-4h

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!

My czekamy na dziadka i jedziemy na trochę do rodziców.

Przedstawiam Wam moje maleństwo...
sliczna

Cytat:
ja mialam wywolywany nie bylo zle chodz nie moge porownac z porodem ktory sam sie rozkreca

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 18:03   #2419
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

ja mialam wywolywany nie bylo zle chodz nie moge porownac z porodem ktory sam sie rozkreca
Nom ja też nie będę mogła porównać Chyba, że mi ruszy w końcu

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Powiedzcie, czy wy też tak macie/miałyście w ostatnich miesiącach ciąży? Ja dosłownie nie mam miejsca w brzuchu, cały czas chodzę i mi się odbija, czkawka, refluksuje i wszystkie inne rzeczy nawet jak zjem tylko jabłko... czyli coś lekkiego czuję się jak bym się nażarła nie wiadomo czego a już nie wspomnę o zjedzeniu obiadu Koszmar jakiś;/ dobrze, że już blisko do końca...
Stary 2012-06-23, 18:17   #2420
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Powiedzcie, czy wy też tak macie/miałyście w ostatnich miesiącach ciąży? Ja dosłownie nie mam miejsca w brzuchu, cały czas chodzę i mi się odbija, czkawka, refluksuje i wszystkie inne rzeczy nawet jak zjem tylko jabłko... czyli coś lekkiego czuję się jak bym się nażarła nie wiadomo czego a już nie wspomnę o zjedzeniu obiadu Koszmar jakiś;/ dobrze, że już blisko do końca...
ja tak nie miałam.
Ale za to czułam jakby czołg rozpychał mi pipkę na boki a wraz z tym moja miednica była rozpychana na maxa. A jak chodziłam,to miałam wrażenie,że Antoś mi wypadnie,tak nisko go już miałam

Jejciu,ale dziwna mi sie teraz wydaje ciąża. Tak jakby mi się ona przyśniła
Stary 2012-06-23, 18:35   #2421
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
ja tak nie miałam.
Ale za to czułam jakby czołg rozpychał mi pipkę na boki a wraz z tym moja miednica była rozpychana na maxa. A jak chodziłam,to miałam wrażenie,że Antoś mi wypadnie,tak nisko go już miałam

Jejciu,ale dziwna mi sie teraz wydaje ciąża. Tak jakby mi się ona przyśniła
Ta też teraz mam takie odczucie, że mała rozerwie mi pipkę i że się już pcha, pewnie przez to, że brzuch mi się obniżył, ale dodatkowo ona strasznie urosła i czuję teraz i ucisk na gorze i na dole,,, pewnie przez to, że jestem niska;/
Stary 2012-06-23, 18:41   #2422
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Ta też teraz mam takie odczucie, że mała rozerwie mi pipkę i że się już pcha, pewnie przez to, że brzuch mi się obniżył, ale dodatkowo ona strasznie urosła i czuję teraz i ucisk na gorze i na dole,,, pewnie przez to, że jestem niska;/
Ty to w ogóle maultka jesteś,więc się nie dziwię,że masz takie odczucia
Stary 2012-06-23, 18:54   #2423
kapukat
Zakorzenienie

staram się was nadrobić, ale co i rusz mi coś staje na drodze

zatem tak na szybko
Mój Adaś też tylko śpi na brzuchu, znaczy jak ja nad nim czuwam, ale w nocy muszę go przekręcić i zaczynają się jazdy z kolkami spowrotem

Stosuje Delikol i bobotic i jakoś nie widzę różnicy....ach

myślałam że stracę rozum przez te chorobliwe kolki, ale wiecie co stwierdziłam ze zdumieniem - że do wszystkiego można się przyzwyczaić i się przyzwyczaiłam...

co do płaczu - bo to Ty Millena chyba pytałaś - tak właśnie płacze mój syn kiedy ma kolki, takim żewnym przerażającymm płaczem którego nie można uspokoić.

co do rutyny - zazdroszczę wszystkim matką które mają to szczęście mieć dzieci nie cierpiące na KOLKĘ - TO ZŁO. Przy tym dziadostwie nie ma rutyny, trzeba działać kiedy dziecko przestaje płakać

ja jeszcze słówko o spaniu w łóżeczku - byłam i nadal jestem zwolenniczką że dziecko ma swoje łóżko, niestety los tak chciał, że nie miałam wyjścia - żeby się zdrzemnąć w nocy muszę trzymać swojego syna na brzuchu, albo paść ze zmęczenia nosząc go i odkładając do łóżeczka - stanowczo wybieram to pierwsze, ale w każdym momencie PRÓBUJE, bo przecież nadzieja umiera ostania prawda? może kiedyś kolki w końcu się skończą i mój Maleńki usnie na plecach w swoim łóżeczku

mało mnie teraz ostanio, bo szykuje się na nalot mamy i taty, którzy to nawiedzą nas w poniedziałek i zostaną na dwa tygodnie, ciekawe czy przeżyje tą wizytę, czy znowu skończy się "krwawą jadką" no to na razie na tyle, ale będę się z wami kontaktować!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:03   #2424
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ty to w ogóle maultka jesteś,więc się nie dziwię,że masz takie odczucia
No niestety, już taka moja uroda mam nadzieję tylko, że jak już dziecko wyjdzie to wszystko ustąpi
Stary 2012-06-23, 19:12   #2425
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, już taka moja uroda mam nadzieję tylko, że jak już dziecko wyjdzie to wszystko ustąpi
Tak,jak urodzisz to wszystko nagle cudownie się skończyTo Ci mogę zagwarantować
Stary 2012-06-23, 19:21   #2426
2befree
Raczkowanie

Witajcie

Spieszę donieść, że 20.06.2012 o godz. 07.35 powitaliśmy na świecie naszą drugą córcię - Oliwię Kazała na siebie czekać 5 dni od TP, ale w nagrodę poród trwał 4h od odejścia wód. Zaskoczeniem były jednak jej wymiary - 4340g i 62cm!

Od wczoraj jesteśmy w domu i cieszymy się sobą.

Mała głównie śpi i je, także mam nadzieję znaleźć czas na zaglądanie do Was
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:25   #2427
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Witajcie

Spieszę donieść, że 20.06.2012 o godz. 07.35 powitaliśmy na świecie naszą drugą córcię - Oliwię Kazała na siebie czekać 5 dni od TP, ale w nagrodę poród trwał 4h od odejścia wód. Zaskoczeniem były jednak jej wymiary - 4340g i 62cm!

Gratulacje
Stary 2012-06-23, 20:02   #2428
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

Niezła kluseczka
Gratulację
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 20:03   #2429
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Tak,jak urodzisz to wszystko nagle cudownie się skończyTo Ci mogę zagwarantować
Super

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Witajcie

Gratulacje
Stary 2012-06-23, 20:56   #2430
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
staram się was nadrobić, ale co i rusz mi coś staje na drodze

zatem tak na szybko
Mój Adaś też tylko śpi na brzuchu, znaczy jak ja nad nim czuwam, ale w nocy muszę go przekręcić i zaczynają się jazdy z kolkami spowrotem

Stosuje Delikol i bobotic i jakoś nie widzę różnicy....ach

myślałam że stracę rozum przez te chorobliwe kolki, ale wiecie co stwierdziłam ze zdumieniem - że do wszystkiego można się przyzwyczaić i się przyzwyczaiłam...

co do płaczu - bo to Ty Millena chyba pytałaś - tak właśnie płacze mój syn kiedy ma kolki, takim żewnym przerażającymm płaczem którego nie można uspokoić.

co do rutyny - zazdroszczę wszystkim matką które mają to szczęście mieć dzieci nie cierpiące na KOLKĘ - TO ZŁO. Przy tym dziadostwie nie ma rutyny, trzeba działać kiedy dziecko przestaje płakać

ja jeszcze słówko o spaniu w łóżeczku - byłam i nadal jestem zwolenniczką że dziecko ma swoje łóżko, niestety los tak chciał, że nie miałam wyjścia - żeby się zdrzemnąć w nocy muszę trzymać swojego syna na brzuchu, albo paść ze zmęczenia nosząc go i odkładając do łóżeczka - stanowczo wybieram to pierwsze, ale w każdym momencie PRÓBUJE, bo przecież nadzieja umiera ostania prawda? może kiedyś kolki w końcu się skończą i mój Maleńki usnie na plecach w swoim łóżeczku

mało mnie teraz ostanio, bo szykuje się na nalot mamy i taty, którzy to nawiedzą nas w poniedziałek i zostaną na dwa tygodnie, ciekawe czy przeżyje tą wizytę, czy znowu skończy się "krwawą jadką" no to na razie na tyle, ale będę się z wami kontaktować!
Współczuję i podziwiam Cię (tzn, każdą z mam kolkowych). Ja jeszcze tego nie doświadczyłam. A właśnie kiedy dzieci zaczynają dostawać kolki??

Mikołaj zatankowany, kołysanki poleciały i śpi już w łóżeczku. Trzymajcie kciuki, żeby dał pospać do 01.00 przynajmniej.

Gaabi, kism, anulka, Faustyna i reszta gdzie jesteście???

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości