Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 12:31   #2581
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Dzien Dobry Dziewczyny!!!

Zapomnialam wczoraj zlozyc zyczen z okazji 3 mieisiecy dla Ewelinki, Laurki i Julka - Najlepszego Maluszki

Ewelajna aby dobre nastawienie wrocilo, choc wiem ze nie jest latwo, sama wczoraj wieczorem mialam kryzys;(

Balbinka Ty to jestes krejzol) tak czytalam o Twoim snie ze az sie poryczalam ze smiechu - rzadko mi sie to zdarza
co do naszej pracy to w sierpniu 2008 postanowilismy ze chcemy odpoczac od Warszawy i tych biznesowych klimatow i poprzez agencje pracy angielska (kurcze naprawde juz nie pamietam nawet nazwy, jak gdzies znajde to napisze) poszukalam pracy dla pary (do pomocy w domu i ogrodzie z zakwaterowaniem) i koniecznie na wsi, bo wiem ze tutaj na wsiach przewaznie bogaci ludzie mieszkaja. wyjechalismy w wrzesniu 2008 tylko na rok taki byl plan aby zarobic sobie na polowe mieszkania w wawie albo chociaz depozyt. i tak zostalismy do dzis...hmmm 4lata i nie planujemy powrotu do Polski poki co.
po roku pracy wlasciciele musieli wszystko sprzedac i kupila cala farme i estate firma inwestycyjna, a ze my tylko wiedzieleismy co czym sie je na tej posiadlosci to nas zostawili w pracy, pozniej awansowali troche i tak sobie pracujemy.
nadal sa takie prace (ale ciezko o taka jak my mamy, bo przewaznie to jest praca dla par ale mieszka sie obok szefow), my tutaj nikogo nie mamy obok swojego domku bo rodzina ktora mieszkala w duzym domu obok nas musieli wszystko sprzedac a obecna firma organizuje tylko polowania w tym duzym domu, takze ogromny piekny ogrod mamy tylko dla siebie.
Balbinka do takich prac to juz ciezej dostac sie z dzieckiem no i rzadko pracuje sie dla firmy i legalnie (nam sie udalo), ale tego rodzaju pracy w UK jest sporo, moja kuzynka caly czas tak jezdzi z chlopakiem, tylko ze on jest leniem i zawsze prace traca przez niego.

u nas wczorajszy wieczor nie byl fajny, bo mialam dosc byc smoczkiem naturalnym bo tylko do tego sluze Hance, ona sie kompletnie nie uspokaja jak jestem obok jak ja glaszcze czy cos do niej mowie, musi miec cycka, a glodna nie byla bo az sie ulewalo. spedzam z nia codziennie kilka h wieczorem na lozku i ona bez cycka w buzi nie umie zasnac, wiec jak ja odkladam jak juz zasnie ta sie budzi i od nowa ...juz bylam tak wymeczona, ze az rzucilam smoczkiem o sciane ...po wielu probach dawania jej tego smoczka, nakrzyczalam na nia, Tz przyszedl z laski swojej do nas bo krzyknelam do niego ze przyjdz tu bo ja zaraz oszaleje i pojde i bede spac w samochodzie to moze sie w koncu wyspie. wzial Hanie ale ona jak nie ma cycka w buzi to sie nie uspokoi, przebieral ja i zostawil na przwijaku - myslalam ze go udusze za to - przeciez ona mogla spasc bo sie tak wierci juz...rece mi opadly normalnie i poczulam sie tak uwiazana - bo nawet nie moge jej z nikim zostawic, tzn z Tz bo ona nie chce inaczej jesc jak z cyca, on zostawia ja na przewijaku...rany boskie mialam dosc, poszlam i siedzialam po ciemku w lazience i ryczalam, przyszlam po kilku minutach a Hania placze a Tz siedzi na lozku bezradny i ja buja, wiec wzielam ja do cyca i zasnela w ciagu 2 minut doslownie.tylko w ten sposob potrafi zasnac;( no albo na hustawce albo w wozku na spacerze, inaczej nie umie.

wieczorem wypila 30ml z trudem, sciagnelam i probowalam z butelka, bylam bardzo zadowolona ze w koncu wziela z butelki, ale pozniej mm juz z butelki nawet nie chciala sprobowac.

nad ranem mi zwymiotowala tak az sie sama wystraszyla, bo odciagalam frida glutki bo ma straszny katar a ona tego nie cierpi i zawsze placze i sie zkrztusila i blusa puscila.pozniej zasnela o 6 i spalysmy do 9...razem oczywiscie, bo juz ma taki katar ze nie chce aby plakala bo bedzie miala jeszcze wiekszy.
wlosy wypadaja mi garsciami, chce juz powoli chyba Hanke odstawiac od piersi bo nie wiem jakim cudem ja ja zostawie we wrzesniu jak pojde robic polowania, przeciez nikt sobie z nia nie poradzi a jak ona nadal taka bedzie z tym zasypianiem przy piersi to zlobek ja wyrzuci po pierwszym dniu. oprocz tego jest cudna, ale to zasypianie z cyckiem w buzi to juz mnie tam meczy ze brak slow, bo ona lubi wieczorem sobie tak ciumkac od 19-21-22. to moja wina bo tak ja przyzwyczailam i teraz ponosze kare, a na poczatku taka bylam zadowolona ze mam takie fajne wieczory na wizazu - a Hanka wisiala na cycku - bo slabo na wadze przybierala a ja chcialam aby sie najadala przed snem, a ze zawsze mialam niezbyt duzo mleka to takie ciumkanie tez niby mialo pobudzac laktacje...i teraz mam za swoje

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:15   #2582
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

hej
Moja corcia budzila sie dzis co 2h na jedzonko, bywalo lepiej, nie wiem co jej sie ostatnio tak poprzestawialo... Moze tak ciumkala, bo malo mleka mialam, piersi ostatnio wydawaly mi sie jakies mniejsze, ale nic sobie z tego nie robilam... dzis dopiero widze ze znow sa duze jak kiedys, wiec moze mialam kryzys i go przeoczylam Z tym, ze ja nadal karmie na zadanie wiec sie nie przejmuje tym ze corcia chce czesciej czy rzadziej. Miala juz taki czas ze jadla co 3h, teraz kilka dni czesciej ale jakos nie zastanawialam sie dlaczego Moze dzis w nocy pospi lepiej, zobaczymy...

MoniaHan ja mam z usypianiem dokladnie tak samo jak Ty, wiec Cie rozumiem i wspolczuje. Zasnie tylko przy piersi i tylko bardzo poznym wieczorem. Czasem jest marudna, zmeczona juz po kapieli, wiec klade ja spac, jest zazwyczaj ok 21. Pol godziny zajmuje jej pojedzenie i zasypianie, po czym spi pol godziny i sie budzi, potem jeszcze by pogadala, znow zjadla... czasem kupa, wiec na noc nie zasypia mi wczesniej jak 22.20, wczoraj pierwszy raz zasnela o 22., ale zdarza sie tez ze jest to polnoc. A bywa tez tak, ze wcale nie zasnie nawet na te pol godziny, tylko dopiero na noc ok.polnocy. Dlatego ja nie mam zadnego wieczoru, tak jak Ty. Bo od mniej wiecej 18-19 (zalezy kiedy ma ostatnia drzemke) zabawiam, nosze na rekach i tak do kapieli- 20-21, a potem to mozolne usypianie. A jak zasnie o tej powiedzmy 23 to juz na nic nie mam sily :/ zreszta co robic o tej porze? Klade sie kolo niej i mysle kiedy sie obudzi na pierwsze karmienie

Ale wiem, ze Ty jestes w nieco gorszej sytuacji, bo bedziesz musiala wrocic do pracy i zostaly Ci 2 miesiace aby dojsc do jakiegos porozumienia z corcia Moze sie w koncu przekona do tej butli, moze jak bedzie bardzo glodna i piersi nie dasz? Sama nie wiem, nie jestem dobra w udzielaniu takich rad, bo moja tez nie chce i nie potrafie jej nauczyc... :/ ale trzymam kciuki za Ciebie

Mi tez wlosy wypadaja garsciami, najbardziej po myciu. Sa wszedzie, a mam dlugie, nie wiem co z tym zrobic...

Milego weekendu
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:25   #2583
gosia261282
Gang Iren

Juz po zakonczeniu roku w polskiej szkole.Fajnie udala sie impreza.Oczywiscie Eryk w trakcie musial kupe robic
Siedziala kolo mnie babeczka z coreczka 3,5 miesiaca.I ta mala siedziala jej na kolanach bez oparcia,bez podtrzymywania
Ta kobieta mowila,ze od miesiaca juz zaczela probowac siadac.I jako ze niby interesowala sie juz doroslym jedzeniem to w wieku 2 miesiecy zaczela juz jesc sloiczki,teraz juz jada obiadki,deserki po caly maly sloiczek,kaszki jej daje,a nawet biszkopty i chrupki do ciamkania
Stary 2012-06-23, 14:31   #2584
joanaros
Zakorzenienie

Mi włosy też okropnie wypadają

Łączę się w bólu z nocnym usypianiem Moja je w nocy częściej niż w dzień
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 15:36   #2585
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Juz po zakonczeniu roku w polskiej szkole.Fajnie udala sie impreza.Oczywiscie Eryk w trakcie musial kupe robic
Siedziala kolo mnie babeczka z coreczka 3,5 miesiaca.I ta mala siedziala jej na kolanach bez oparcia,bez podtrzymywania
Ta kobieta mowila,ze od miesiaca juz zaczela probowac siadac.I jako ze niby interesowala sie juz doroslym jedzeniem to w wieku 2 miesiecy zaczela juz jesc sloiczki,teraz juz jada obiadki,deserki po caly maly sloiczek,kaszki jej daje,a nawet biszkopty i chrupki do ciamkania
Niezle... to moze i ja zaczne swoja sadzac balabym sie... a z tym jedzeniem tez niezle. Moja tez sie przyglada jak jem, ale nie zamierzam jej jeszcze czestowac swoim jedzeniem...do sloiczkow jeszcze nam daleko
Stary 2012-06-23, 16:17   #2586
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Tikki ale fajnie smieje sie Andrea.A ja nie umiem tak robic jak ty,inaczej mi wychodzi,chyba cie nagram i bede puszczac mlodemu
może nagram płytę "rozśmieszacze dla niemowląt"

Cytat:
Super, że impreza na zakończenie roku udana!
Co do tej Malutkiej -> szok!

Mnie dziś mama denerwowała podobnie jak Wasze teściowe. Nosiłam chwilę Andreę i ona mi zaspała na rękach (cel niezamierzony), ale jak ją odkładałam do łóżeczka to budziła się i krzyczała. A moja mama na to: "po co każesz jej spać jak jej się nie chce. Ma oczy jak 5zł" . Przecież widziałam, że zasypiała. Na siłę nie kładłabym jej do łóżeczka.

A tak w ogóle to Andrea śpi tu w łóżeczku i przesypia ładnie całą noc (bez 10-min przerw na jedzenie) . Jestem w szoku
Stary 2012-06-23, 16:18   #2587
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej
Moja corcia budzila sie dzis co 2h na jedzonko, bywalo lepiej, nie wiem co jej sie ostatnio tak poprzestawialo... Moze tak ciumkala, bo malo mleka mialam, piersi ostatnio wydawaly mi sie jakies mniejsze, ale nic sobie z tego nie robilam... dzis dopiero widze ze znow sa duze jak kiedys, wiec moze mialam kryzys i go przeoczylam Z tym, ze ja nadal karmie na zadanie wiec sie nie przejmuje tym ze corcia chce czesciej czy rzadziej. Miala juz taki czas ze jadla co 3h, teraz kilka dni czesciej ale jakos nie zastanawialam sie dlaczego Moze dzis w nocy pospi lepiej, zobaczymy...

MoniaHan ja mam z usypianiem dokladnie tak samo jak Ty, wiec Cie rozumiem i wspolczuje. Zasnie tylko przy piersi i tylko bardzo poznym wieczorem. Czasem jest marudna, zmeczona juz po kapieli, wiec klade ja spac, jest zazwyczaj ok 21. Pol godziny zajmuje jej pojedzenie i zasypianie, po czym spi pol godziny i sie budzi, potem jeszcze by pogadala, znow zjadla... czasem kupa, wiec na noc nie zasypia mi wczesniej jak 22.20, wczoraj pierwszy raz zasnela o 22., ale zdarza sie tez ze jest to polnoc. A bywa tez tak, ze wcale nie zasnie nawet na te pol godziny, tylko dopiero na noc ok.polnocy. Dlatego ja nie mam zadnego wieczoru, tak jak Ty. Bo od mniej wiecej 18-19 (zalezy kiedy ma ostatnia drzemke) zabawiam, nosze na rekach i tak do kapieli- 20-21, a potem to mozolne usypianie. A jak zasnie o tej powiedzmy 23 to juz na nic nie mam sily :/ zreszta co robic o tej porze? Klade sie kolo niej i mysle kiedy sie obudzi na pierwsze karmienie

Ale wiem, ze Ty jestes w nieco gorszej sytuacji, bo bedziesz musiala wrocic do pracy i zostaly Ci 2 miesiace aby dojsc do jakiegos porozumienia z corcia Moze sie w koncu przekona do tej butli, moze jak bedzie bardzo glodna i piersi nie dasz? Sama nie wiem, nie jestem dobra w udzielaniu takich rad, bo moja tez nie chce i nie potrafie jej nauczyc... :/ ale trzymam kciuki za Ciebie

Mi tez wlosy wypadaja garsciami, najbardziej po myciu. Sa wszedzie, a mam dlugie, nie wiem co z tym zrobic...

Milego weekendu
o rany to nie jestem jedyna
po poludniowej drzemce dalam moje mleko w butelce - wypila bez problemu, po tym dalam cyca ale z nakladka.
Tz sie nia zajal po zabawie, ale nie chciala zasnac, powiedzialam ze cyca na zasniecie nie dam i koniec, plakala i szukala cyca u Tz, probowalismy dac butelke z mm i moim mlekiem - nie chciala, wszedzie bylo zle- w ciagu 5min zasnela w hustawce, ma tam pozycje pollezaca ja sie boje o jej plecki. najpierw chce oduczyc od zasypiania przy piersi i pozniej przechodze do odstawienia hustawki. teraz juz wiem czego nie robic z drugim dzieckiem

Stary 2012-06-23, 17:15   #2588
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Hej...

Monia ja tak tylko pytałam.. Nie to żebym się chciała czymś takim zajmować. Wieś mnie nie rajcuje- od urodzenia mieszkałam na takim zadupiu,że nawet wrony tam zawracały. 8domów na krzyż,żadnych dzieci prócz mnie i rodzeństwa. Szału nie było. I jeszcze zapier niezły jak przychodziły żniwa czy sianokosy albo zbieranie ziemniaków.. My oczywiście też musieiśmy pomagać.także znam wieś od tej gorszej strony i na stałe nigdy już na nią nie wrócę.. Jedyny plus to taki,że mogę pochwalić się umiejętnością jazdy na traktorze

Gosia dziękujęTo wszystko z piankowych kształtów jest..

Tż obdarowany Bardzo mu się laurka spodobała.. Julek rano do niego "przyszedł" z prezentem Potem fotkę dołączę

I jeszcze Wam jedną kartkę pokaże...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 17:19   #2589
tynka88
Zadomowienie

hej

u nas nocka dzis standardowo, o 19 Mateuszek zasnal , pobudka o 2 i o 6 i pospalismy do 10.

Spacer na lezaco powoli sie mojemu synkowi nudzi i dlatego po godzinie spaceru wracalismy do domu sprintem, bo byl krzyk, a nie jestem w stanie jednoczesnie pchac wozka i trzymac Mateuszka na rekach.

Balbinka ładna laurka my z Mateuszkiem nie przygotowalismy nic dla ojca, dlatego TZ dostal prezent ode mnie ,małe przytulanki
Kupa na dzien ojca tez byla, ale TZ kupy nie ruszy, ostatnio malo nie zwymiotowal

Tikki ,ale Andrea mała śmieszka) ja tez czasami jak zabawiam mateuszka to dobrze ze nikt nie widzi, bo mozna by pomyslec ,ze ma cos nie tak z glowa ale liczy sie efekt

Monia wspolczuje Ci, to taki troche terror dziecka nad matka, ja sie czulam sterroryzowana takim ciumkaniem moich cyców przez MAteuszka, non stop bylo darcie, a on nie jadl tylko ciumkał, pewnego dnia nie wyrzymalam i tak powoli moja przygoda z cycem sie skonczyla. Zycze Ci wyrwałosci i powodzenia

Gosia mój TZ juz oświadczył, ze nauczy Mateuszka podrywac ładne dziewczyny

Podziwiam maluszki na mailu az czasami (ale tylko czasami narazie) mam ochote na jeszcze jednego brzdąca , najlepiej na córunie, moze kiedys

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-06-23 o 17:54
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 17:21   #2590
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Dodałam też zdjęcie Miśka mojego jak się tulił przed snem do tygryska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GEDC1195.jpg (70,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GEDC1189.jpg (72,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GEDC1192.jpg (84,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GEDC1193.jpg (80,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GEDC1177.jpg (75,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg GEDC1186.jpg (77,3 KB, 32 załadowań)

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-06-23, 17:58   #2591
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to Andrea śpi tu w łóżeczku i przesypia ładnie całą noc (bez 10-min przerw na jedzenie) . Jestem w szoku
dla Andrei za spanie.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany to nie jestem jedyna
po poludniowej drzemce dalam moje mleko w butelce - wypila bez problemu, po tym dalam cyca ale z nakladka.
Tz sie nia zajal po zabawie, ale nie chciala zasnac, powiedzialam ze cyca na zasniecie nie dam i koniec, plakala i szukala cyca u Tz, probowalismy dac butelke z mm i moim mlekiem - nie chciala, wszedzie bylo zle- w ciagu 5min zasnela w hustawce, ma tam pozycje pollezaca ja sie boje o jej plecki. najpierw chce oduczyc od zasypiania przy piersi i pozniej przechodze do odstawienia hustawki. teraz juz wiem czego nie robic z drugim dzieckiem

U nas w dzien spanie rewelacja.Dziala Latwy Plan.Jest karmienie-aktywnosc-sen.Zasypia sam w lozeczku.Ale wieczory sa nie fajne.Mlody nie moze sie wyciszyc,jest mega zmeczony a zasnac nie moze,placze.Ja go pocieszam i probuje klasc,zeby zasnal.Radek od trzech dni kladzie go do wozka i wozi i Eryk zasypia i mowi mi,zeby dzieciaka nie meczyc skoro tak mu sie dobrze zasypia.Ja daje za wygrana,bo jak to trwa juz powiedzmy 2-3 godz to tez jestem juz zmeczona.Jednak wiem,ze to nie jest dobre,przyzwyczajanie go do zasypiania w wozku.Nie wiem co z tym fantem zrobic

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Dodałam też zdjęcie Miśka mojego jak się tulił przed snem do tygryska
Ale jestes zdolniacha!
Slodko Malutki spi
Stary 2012-06-23, 19:05   #2592
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czesc!
melduje sie po paru dniach odpoczynku, nie wiem czy znajde czas aby was nadrobic ale powiem wam ze wypoczelam a mlody sprawowal sie super
Stary 2012-06-23, 20:37   #2593
rybka13
Zakorzenienie

A ja nie potrafie sie odstresowac nawet jak maz zajmuje sie corcia, to mysle o tym, ze pewnie zaraz zacznie plakac i musze wstac i isc do niej. Tylko jak spi to chwile odsapne, ale wiem ze to moze byc jedynie 15-30 min w dzien. Dzis prawie nie spala, miala jedna drzemke 30 min i teraz zasnela, chyba juz z przemeczenia, ale pewnie tylko na chwile :|

balbinka ladne te kartki
Stary 2012-06-23, 20:41   #2594
Zariah
Rozeznanie

No i znów mnie nie było dni kilka :/
tak jakoś wyszło - mamy z TŻtem dużo stresów i rozmów o przyszłości - wracać nie wracać - niby już podjęliśmy decyzję a teraz znowu zmieniamy zdanie chyba... ech..

Lecę nadrabiać ... tyle naskrobałyście, że odezwę się jutro

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 20:46   #2595
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A ja nie potrafie sie odstresowac nawet jak maz zajmuje sie corcia, to mysle o tym, ze pewnie zaraz zacznie plakac i musze wstac i isc do niej. Tylko jak spi to chwile odsapne, ale wiem ze to moze byc jedynie 15-30 min w dzien. Dzis prawie nie spala, miala jedna drzemke 30 min i teraz zasnela, chyba juz z przemeczenia, ale pewnie tylko na chwile :|

balbinka ladne te kartki

Ja ci powiem,ze przy Wiki tez nie potrafilam sie odstresowac,no a teraz jest inaczej.Sprobuj sie tego nauczyc,napewno odprezona bedziesz czuc sie znacznie lepiej
Stary 2012-06-23, 21:10   #2596
MoniaHan
Wtajemniczenie

Balbinka fajne te kartki, mam znajoma ktora tez sama kartki robi i zawsze one mnie najbardziej ciesza bo sa przez nia zrobione.
a co do zycia na wsi to ja tez sie wychowalam na wsi i tez pracowalam-pomagalam w gospodarstwie do 22 roku zycia. pozniej wyjechalam do wawy, tam bylo wszystko czego nie mialam w domu i na poczatku mi sie podobalo, ale pozniej tesknilam za wsia, bo mieszkanie na 11pietrze, halas i ciagle w biegu i wyjechalismy na wies do uk. tutaj te wioski sa inne jak dla mnie, zadbane, nie ma zuli pod sklepem (a to kojarzy mi sie z moja rodzinna wsia- nie pisze o kazdej wiosce w Polsce bo wiem ze i pewnie sa ladne, moja w Polsce dla mieszkancow jest piekna, dla mnie juz nie, ale to glownie przez pijanstwo).
dla mnie idealny uklad to mieszkac na wsi a pracowac w miescie.
Balbinka to Ty bys sie wynudzila w miejscu gdzie ja teraz mieszkam, tu nic niema - sklepu, chodnikow, mieszkam 4 lata i 3/4 sasiadow nawet nie widzialam.
jak bedziemy zmieniac prace to tym razem przeniesiemy sie do miasta a raczej miasteczka, ale tak ogolnie to chcialabym miec dom na wsi tylko bardziej rozwinietej niz ta nasza obecnie.

bylysmy z Hania na godzinnym spacerze,dziewczyna sie zdrzemnela a teraz je....mm nie chciala w ogole. nie wiem jak ja przestawic, moje mleko jeszcze jakos z trudem pije z butelki a mm nie chce i koniec nawet po 3h przerwy w jedzeniu...w sumie sie nie dziwie tak chemia smierdzi ze tez bym nie pila...ale kiedys to samo pila i nie bylo problemu. moze kupie jej te w kartonikach.

Stary 2012-06-23, 21:10   #2597
Zia_
Zadomowienie

Ale tu dzis cisza na watku, gdzie jestescie? Hm pewnie w Polsce ladna pogoda i kazda siedzi na jakiejs dzialeczce tylko my emigrantki mokniemy na wyspach i z nudow patrzymy w kompa

Tak sobie mysle ze niektorych dziewczyn tu dawno nie bylo: Adaikaka, Monika_krk, nawet Lena_mi chyba ostatnio sie leni. Odzywac sie dziewczyny!

Cytat:
dla Andrei za spanie.
U nas w dzien spanie rewelacja.Dziala Latwy Plan.Jest karmienie-aktywnosc-sen.Zasypia sam w lozeczku.Ale wieczory sa nie fajne.Mlody nie moze sie wyciszyc,jest mega zmeczony a zasnac nie moze,placze.Ja go pocieszam i probuje klasc,zeby zasnal.Radek od trzech dni kladzie go do wozka i wozi i Eryk zasypia i mowi mi,zeby dzieciaka nie meczyc skoro tak mu sie dobrze zasypia.Ja daje za wygrana,bo jak to trwa juz powiedzmy 2-3 godz to tez jestem juz zmeczona.Jednak wiem,ze to nie jest dobre,przyzwyczajanie go do zasypiania w wozku.Nie wiem co z tym fantem zrobic
Ale jestes zdolniacha!
Slodko Malutki spi
Gosia, mojej Ani tez wieczorem trudno zasnac, w dzien to kade jak jest spiaca a wieczorem troche pod zegarek i czasem jest zbyt zmeczona chyba zeby szybko zasnac. Byly dni ze z 2h sie meczyla w lozeczku, w sensie nie umiala zasnac, zula smoka.... Moze to troche poutulaj i pobujaj przed odlozeniem do lozeczka zeby go tam wkladac juz takiego bardzo spiacego, rozluznionego?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:33   #2598
aalegna
Wtajemniczenie

A ja dołączam do grona marudzących na teściowe Dziś byliśmy u teściów na działce i teściowa sobie POSADZIŁA młodego na kolanach ale to tak jak już starsze dziecko wręcz prostopadle, bez żadnego podparcia plecków myślałam że oszaleje!!!! a później wzięła go pod pachy i zaczęła "prowadzać" po ziemi i zadowolona że mały już tupta i jeszcze skórke od chleba mu chciała dać żeby sobie possał bo cały czas paluszki pchał do buźki i się ślinił Ja zwariuje z tą kobietą, a jeszcze jak pomyśle że ja mam wrócić do pracy a dziecko z nią zostawić to aż mi się chce ryczeć Pozatym powiedziałam mężowi że jego matka przesadza że jak Seba będzie gotowy to sam usiądzie i zacznie chodzić i że trzeba jej uwagę zwrócić, to mąż mi powiedział że przesadzam że ona już tyle dzieci wychowała swoich i troje wnucząt i wie co robi bo nic im nie jest Ręce mi opadały Ja jej uwagi sama nie zwróce bo ona z tych najmądrzejszych. której nic nie da się przepowiedzieć bo wszystko przecież wie najlepiej i pewnie mnie skwituje tak jak mąż że ona tak zawsze robiła i nikomu nie zaszkodziła !! Wogóle jak jej mówie że teraz się zaleca inaczej to ona tylko rzuca swoje pfffffff nie czytaj i nie słuchaj nikogo bo przecież kiedyś robiono tak i nikomu się krzywda nie stała.....
Stary 2012-06-23, 21:43   #2599
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ze na ramieniu go trzymasz czy jak?
W pozycji pionowej tak że główkę ma na mojej klatce piersiowej. On tak lubi bo wtedy się rozgląda. A chyba nie jest zabronione trzymać tak już 2 miesięcznego dziecka??

Cytat:
Nie śmiać się proszę z Beztalencia

W laurce zwykłe życzenia dałam,tzn "Wszystkiego najlepszego bla bla.."

A te 2 kartki to:
-ta z ciuchcią jest dla koleżanki bo jej synek ma niedługo urodzinki i chciała,żebym jej zrobila. Teraz żałuję że dałam na białej kartce,bo tak smutno wygląda
-ta z kwiatkiem to dla małej Hani-wnuczki kobiety u której mieszkaliśmy do niedawna. Miała urodzinki 3tyg temu-roczek. A że mała mieszka pod Londynem to nie mamy jak jej dać. Więc czeka na nią tutaj.. Mamy sentyment do tej dziewczynki. Wyobraźcie sobie,że kiedy przyjechała do nas pierwszy raz to jej prababcia ( a mama tej właścicielki domu ) dla żartu powiedziała,żeby zostawić ciuszek Malutkiej to może Tomkowi i Iwonie (czyli nam) się dzieciak przydarzy... No i miesiąc po jej odwiedzinach testowałam
Obie kartki jeszcze nie są skończone i dlatego mogą się łyse wydawać...

a no i mojego Julka z dzisiaj dodałam coby ciocie bez dostępu do mejla też mogły podejrzeć
śliczne laurki

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Chyba faktycznie psychika ma tu duże znaczenie. Teraz ściągam co ok. 6 godzin, ale nie do zera i bez problemu w 10 min 120-150ml... Ale z tendencją do mniejszej ilości. Z tym, że jak nie opróżniam całych piersi to szybciej czuję, że są pełne, ale ściągam dopiero jak wyczuwam guzki. Chyba jeszcze trochę będzie mi dane tak ściągać, bo chciałabym jednak naturalnie skończyć laktację.

Tort będzie miał na pewno duuuużo bitej śmietany, trochę masy kakaowej i dżemu z czarnej porzeczki, biszkopt ciemny jeszcze teściowa ozdabiając obsypuje dookoła kawą i ma fajny smak

U nas na chrzcinach właśnie będzie alkohol (na urodzinach dziecka, Komunii i innych jakoś nie ma, ale na chrzcinach to zawsze dużo i to wódki, a nie np. wina kulturalnie). Ja za tym nie jestem, ale tu to jakaś taka głupia tradycja. No i TŻ siostra kupowała alkohol na swoje wesele to my też wzięliśmy karton (!) wódki, bo nam się opłacało - raczej tego nie wypiją, bo będą starsze osoby zwłaszcza, a młodzi to przy rodzinie też nie chętnie spożywają

Hej
Dziś to tutaj cisza jakaś ja już z rana pomalowałam włosy (przy okazji połowę straciłam ), a jestem niewyspana, bo mała od 3.30 się wierciła. Śpi mi w poprzek łóżeczka z nogami w górze opartymi o szczebelki i co ją przełożę, budzę się za 15min, a ona znów tak leży. Mam pytanie czy wszystkie macie te ochraniacze na łóżeczko zamontowane? Ja nie mam, bo do tej pory nie były potrzebne, najpierw mała spała w rożku, a później spokojnie nie zmieniała pozycji i teraz zastanawiam się czy nie kupić ja w ogóle jeszcze pościeli nie mam żadnej dla niej, bo śpi pod kocykiem lub flanelą jak cieplej.

Dziś dzień ojca, TŻ dostał od Laurki pampersa z kupką akurat mu się trafiło z samego rana jka tylko oczy otworzył i wziął ją do łóżka ale potem jeszcze coś dostanie, bo wybieramy się do miasta to coś potajemnie przemycę, niech ma

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Właśnie sobie uświadomiłam, że Laurka będzie chrzczona równo rok od kiedy powstała śmiesznie się złożyło!
Ja mam ochraniacze od samego początku , ale Oskar jak dotąd grzecznie śpi i nie wędruje po łóżeczku

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja też muszę założyć te ochraniacze, bo Hania mi śpi w poprzek łóżeczka, a jest już dłuższa niż szerokość łóżeczka więc nóżki ma często między szczebelkami i się złości...

A ja właśnie byłam u mojej gin... no i mięśniak nie maleje i za pół roku mam skontrolować jego wielkość jak zacznę Hani wprowadzać inne pokarmy niż pierś bo jego wielkość jest zależna od hormonów... No i pytałam kiedy możemy się starać o rodzeństwo dla Hani - powiedziała, że tak po roku mozemy się zacząć starać...
I nie pisałam Wam, ale wyczułam guzka w piersi - narazie ponoć nie muszę się nim martwić, bo to może być spowodowane hormonami i może zaniknąć po zaprzestaniu karmienia, a poza tym jest przesuwalny więc niegroźny....
Trochę się martwię, że na dole mięśniak, na górze też jakiś guzek... i zupełnie nie wiem skąd się takie dziadostwo bierze

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A tak w ogóle może macie jakieś sprawdzone przepisy na dobry tort?? Bo jak narazie nie mam koncepcji...choc wiem juz jak go przyozdobię, ale to takie moje przedszkolne zboczenie
Kochana nie przejmuj się na zapas . Jak lekarz powiedział Ci że narazie nie ma się co martwić to się nie martw, ale kontroluj czy nic się z tym dalej nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ale a propos, moja mama generalnie wtrąca się bardziej niż teściowa, więc wbrew moim obawom, okazało się pod tym względem na odwrót! za to jednak teść lubi wtrącić swoje 5 groszy, odnośnie co mamy robić
Moja mama na szczęście się nie wtrąca. Bardziej jest to chyba spowodowane tym że my mieszkamy u teściów a oni jakoś za bardzo za sobą nie są i moi rzadko Nas odwiedzają. Jest mi z tego powodu trochę smutno bo w końcu przychodzą do Nas a nie do teściów. I też ich często nie odwiedzam bo wkurza mnie to że wszyscy oczekują że to ja będę wszystkich odwiedzać a z małym dzieckiem to jednak jest trochę kłopot i czasem lepiej aby to ktoś do Nas przyszedł.

Cytat:
Stary 2012-06-23, 21:44   #2600
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
może nagram płytę "rozśmieszacze dla niemowląt"

Super, że impreza na zakończenie roku udana!
Co do tej Malutkiej -> szok!

Mnie dziś mama denerwowała podobnie jak Wasze teściowe. Nosiłam chwilę Andreę i ona mi zaspała na rękach (cel niezamierzony), ale jak ją odkładałam do łóżeczka to budziła się i krzyczała. A moja mama na to: "po co każesz jej spać jak jej się nie chce. Ma oczy jak 5zł" . Przecież widziałam, że zasypiała. Na siłę nie kładłabym jej do łóżeczka.

Tak jak moja teściowa. Oskar zasypia mi na rękach więc przekładam do łóżeczka a on oczy wielki ale wiem że będzie spał tylko że zainteresował się bo jest w innym miejscu. A ona co ja robię przecież on spać nie będzie i po co go usypiam.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
czesc!
melduje sie po paru dniach odpoczynku, nie wiem czy znajde czas aby was nadrobic ale powiem wam ze wypoczelam a mlody sprawowal sie super
Super że odpoczęłaś.

Dobry wieczór
Nocka trochę ciężka Oskar zasnął o 21 o 23 obudził się na cyca potem o 2 i do 3.30 wiercił się i kręcił aż zasnął a potem pobudka o 5 i o 6.30 więc się nie wyspałam.

Dziś nawet był mniej marudny, byliśmy na festynie i ładnie spał tylko raz zapłakał i musiałam go nakarmić a że festyn był przy szkole to udostępnili mi salę abym mogła w spokoju dać mu jeść

Wieczorem trochę marudził bu był już śpiący a zasnąć nie potrafił. Ale w końcu ok.21 zasnął

A śniło mi się ostatnio że Oskar ma już 4 zęby a to po tym jak zauważyłam że piąstkami jeździ po dziąsłach ...
Stary 2012-06-23, 21:45   #2601
gkatarzynka
Zadomowienie

Aalegna, współczuję i zyczę duuuużo cierpliwości

A Hania spi od 19... byliśmy wcześniej na spacerze, potem kąpiel i Hania zasnęła zanim zdążyłam Ją ubrać i śpi w samym pampersie bo nie miałam serca Jej męczyć i budzić... śpi pod kocykiem więc nie marznie i co chwilka zaglądam do Niej czy się nie odkryła
ALe pierwszy raz moje dziecko było tak zmęczone, że zasnęło w momencie gdy chciałam Ją podnieść, żeby założyć bodziaka... i skończyło się na tym, że przeniosłam Ją tylko do łóżeczka...

A w czasie jej snu zdążyłam posprzątać mieszkanie, skręciliśmy z Marcinem stół do kuchni i przemeblowaliśmy kuchnię i duży pokój...padam na mordkę, ale jestem szczęśliwa, że tyle udało się zrobić...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:48   #2602
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
A ja dołączam do grona marudzących na teściowe Dziś byliśmy u teściów na działce i teściowa sobie POSADZIŁA młodego na kolanach ale to tak jak już starsze dziecko wręcz prostopadle, bez żadnego podparcia plecków myślałam że oszaleje!!!! a później wzięła go pod pachy i zaczęła "prowadzać" po ziemi i zadowolona że mały już tupta i jeszcze skórke od chleba mu chciała dać żeby sobie possał bo cały czas paluszki pchał do buźki i się ślinił Ja zwariuje z tą kobietą, a jeszcze jak pomyśle że ja mam wrócić do pracy a dziecko z nią zostawić to aż mi się chce ryczeć Pozatym powiedziałam mężowi że jego matka przesadza że jak Seba będzie gotowy to sam usiądzie i zacznie chodzić i że trzeba jej uwagę zwrócić, to mąż mi powiedział że przesadzam że ona już tyle dzieci wychowała swoich i troje wnucząt i wie co robi bo nic im nie jest Ręce mi opadały Ja jej uwagi sama nie zwróce bo ona z tych najmądrzejszych. której nic nie da się przepowiedzieć bo wszystko przecież wie najlepiej i pewnie mnie skwituje tak jak mąż że ona tak zawsze robiła i nikomu nie zaszkodziła !! Wogóle jak jej mówie że teraz się zaleca inaczej to ona tylko rzuca swoje pfffffff nie czytaj i nie słuchaj nikogo bo przecież kiedyś robiono tak i nikomu się krzywda nie stała.....
Ja bym powiedziała jej że sobie tego nie życzę i zwróć jej uwagę może się obrazi ale to trudno. To jest Twoje dziecko i jak uważasz że za wcześnie na takie "sadzanie" i "tuptanie" to zareaguj bo broń Boże coś się stanie i potem bedziesz żałowała że nie reagowałaś. Jak mąż nie chce to Ty musisz.
U mnie też mąż nie chce zbytnio zwracać uwagi matce też uważa że ona już wychowała dzieci i wie lepiej...bla...bla...bla. ..
Stary 2012-06-23, 22:04   #2603
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny u nas jest odwrotnie ,mój TZ jak mu sie poskarże, to odrazu leci do swojej mamusi i na nia krzyczy, dlaczego mnie meczy, dlaczego poprawia dziecko jak spi, a ja pozniej swiecie oczami, bo wiadomo ze to ja mu naskarżyłam z jednej strony dobrze, a z drugiej strony moja tesciowa ma niska szkodliwosc czynu , dlatego ja sie nie odzywam , tylko przemilcze zawsze głupoty które gada.

My zaliczylismy wieczorny spacer, Mateuszek znowu nie chcial lezec w wozku, dlatego ja z dzieckiem na rekach, a TZ pchal wózek, niedlugo chyba zaczniemy chodzic na spacery bez wózka

Teraz wykapany, wykupkany śpi, mam nadzjeje ze skoro dzis usnal po 21 to pospi dluzej niz do 2.

Gkatarzynka ja tez czasem nie mam serca ruszac Mateuszka jak usnie,raz jak mial te kolki i w koncu usnal po godzinach męki to wiedzialam ze ma kupe w pampersie, ale nie mialam serca go budzic taki byl wycienczony.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:11   #2604
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wysłałam zdjęcia na maila
Aguska Szymonek to taki okrąglutki sie zrobił na buzi
Stary 2012-06-23, 22:28   #2605
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja dopiero teraz sie witam bo wróciliśmy po 19 z wojaży z okazji dnia ojca. Najpierw teściowa zrobiła obiad w ogrodzie, potem pojechaliśmy do moich rodziców i była kawka i kolacja też na dworze. Więc Ania nadrobiła zaległości w byciu na świeżym powietrzu Tylko biedny Antek był zdegustowany że grilla nie było

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:38   #2606
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Gosia, mojej Ani tez wieczorem trudno zasnac, w dzien to kade jak jest spiaca a wieczorem troche pod zegarek i czasem jest zbyt zmeczona chyba zeby szybko zasnac. Byly dni ze z 2h sie meczyla w lozeczku, w sensie nie umiala zasnac, zula smoka.... Moze to troche poutulaj i pobujaj przed odlozeniem do lozeczka zeby go tam wkladac juz takiego bardzo spiacego, rozluznionego?
No wlasnie bujam,tule,a on zlosci sie ze zmeczenia...

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Rozumiem cie.Dlatego ciesze sie,ze jestem daleko od tesciowej

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
W pozycji pionowej tak że główkę ma na mojej klatce piersiowej. On tak lubi bo wtedy się rozgląda. A chyba nie jest zabronione trzymać tak już 2 miesięcznego dziecka??
Tez tak czasem trzymam Eryka.Ale czesciej oglada swiat znad mojego ramienia.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

My zaliczylismy wieczorny spacer, Mateuszek znowu nie chcial lezec w wozku, dlatego ja z dzieckiem na rekach, a TZ pchal wózek, niedlugo chyba zaczniemy chodzic na spacery bez wózka
A moze u was sprawdzilaby sie chusta lub nosidlo?Bo na rekach to chyba dosc ciezko dluzszy czas,prawda?
Stary 2012-06-23, 23:08   #2607
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Dziewczyny!!!

Zapomnialam wczoraj zlozyc zyczen z okazji 3 mieisiecy dla Ewelinki, Laurki i Julka - Najlepszego Maluszki

Ewelajna aby dobre nastawienie wrocilo, choc wiem ze nie jest latwo, sama wczoraj wieczorem mialam kryzys;(

Balbinka Ty to jestes krejzol) tak czytalam o Twoim snie ze az sie poryczalam ze smiechu - rzadko mi sie to zdarza
co do naszej pracy to w sierpniu 2008 postanowilismy ze chcemy odpoczac od Warszawy i tych biznesowych klimatow i poprzez agencje pracy angielska (kurcze naprawde juz nie pamietam nawet nazwy, jak gdzies znajde to napisze) poszukalam pracy dla pary (do pomocy w domu i ogrodzie z zakwaterowaniem) i koniecznie na wsi, bo wiem ze tutaj na wsiach przewaznie bogaci ludzie mieszkaja. wyjechalismy w wrzesniu 2008 tylko na rok taki byl plan aby zarobic sobie na polowe mieszkania w wawie albo chociaz depozyt. i tak zostalismy do dzis...hmmm 4lata i nie planujemy powrotu do Polski poki co.
po roku pracy wlasciciele musieli wszystko sprzedac i kupila cala farme i estate firma inwestycyjna, a ze my tylko wiedzieleismy co czym sie je na tej posiadlosci to nas zostawili w pracy, pozniej awansowali troche i tak sobie pracujemy.
nadal sa takie prace (ale ciezko o taka jak my mamy, bo przewaznie to jest praca dla par ale mieszka sie obok szefow), my tutaj nikogo nie mamy obok swojego domku bo rodzina ktora mieszkala w duzym domu obok nas musieli wszystko sprzedac a obecna firma organizuje tylko polowania w tym duzym domu, takze ogromny piekny ogrod mamy tylko dla siebie.
Balbinka do takich prac to juz ciezej dostac sie z dzieckiem no i rzadko pracuje sie dla firmy i legalnie (nam sie udalo), ale tego rodzaju pracy w UK jest sporo, moja kuzynka caly czas tak jezdzi z chlopakiem, tylko ze on jest leniem i zawsze prace traca przez niego.

u nas wczorajszy wieczor nie byl fajny, bo mialam dosc byc smoczkiem naturalnym bo tylko do tego sluze Hance, ona sie kompletnie nie uspokaja jak jestem obok jak ja glaszcze czy cos do niej mowie, musi miec cycka, a glodna nie byla bo az sie ulewalo. spedzam z nia codziennie kilka h wieczorem na lozku i ona bez cycka w buzi nie umie zasnac, wiec jak ja odkladam jak juz zasnie ta sie budzi i od nowa ...juz bylam tak wymeczona, ze az rzucilam smoczkiem o sciane ...po wielu probach dawania jej tego smoczka, nakrzyczalam na nia, Tz przyszedl z laski swojej do nas bo krzyknelam do niego ze przyjdz tu bo ja zaraz oszaleje i pojde i bede spac w samochodzie to moze sie w koncu wyspie. wzial Hanie ale ona jak nie ma cycka w buzi to sie nie uspokoi, przebieral ja i zostawil na przwijaku - myslalam ze go udusze za to - przeciez ona mogla spasc bo sie tak wierci juz...rece mi opadly normalnie i poczulam sie tak uwiazana - bo nawet nie moge jej z nikim zostawic, tzn z Tz bo ona nie chce inaczej jesc jak z cyca, on zostawia ja na przewijaku...rany boskie mialam dosc, poszlam i siedzialam po ciemku w lazience i ryczalam, przyszlam po kilku minutach a Hania placze a Tz siedzi na lozku bezradny i ja buja, wiec wzielam ja do cyca i zasnela w ciagu 2 minut doslownie.tylko w ten sposob potrafi zasnac;( no albo na hustawce albo w wozku na spacerze, inaczej nie umie.

wieczorem wypila 30ml z trudem, sciagnelam i probowalam z butelka, bylam bardzo zadowolona ze w koncu wziela z butelki, ale pozniej mm juz z butelki nawet nie chciala sprobowac.

nad ranem mi zwymiotowala tak az sie sama wystraszyla, bo odciagalam frida glutki bo ma straszny katar a ona tego nie cierpi i zawsze placze i sie zkrztusila i blusa puscila.pozniej zasnela o 6 i spalysmy do 9...razem oczywiscie, bo juz ma taki katar ze nie chce aby plakala bo bedzie miala jeszcze wiekszy.
wlosy wypadaja mi garsciami, chce juz powoli chyba Hanke odstawiac od piersi bo nie wiem jakim cudem ja ja zostawie we wrzesniu jak pojde robic polowania, przeciez nikt sobie z nia nie poradzi a jak ona nadal taka bedzie z tym zasypianiem przy piersi to zlobek ja wyrzuci po pierwszym dniu. oprocz tego jest cudna, ale to zasypianie z cyckiem w buzi to juz mnie tam meczy ze brak slow, bo ona lubi wieczorem sobie tak ciumkac od 19-21-22. to moja wina bo tak ja przyzwyczailam i teraz ponosze kare, a na poczatku taka bylam zadowolona ze mam takie fajne wieczory na wizazu - a Hanka wisiala na cycku - bo slabo na wadze przybierala a ja chcialam aby sie najadala przed snem, a ze zawsze mialam niezbyt duzo mleka to takie ciumkanie tez niby mialo pobudzac laktacje...i teraz mam za swoje
oj, wiem co przeżywasz... Ja bardzo sie męczyłam żeby nie dawać piersi do zaśnięcia i zaczęłam usypiać bujając na rękach, wożąc w wózku z nastawieniem że za jakiś czas zacznę uczyć zasypiania w łóżeczku. Najpierw chciałam zaprogramować ten Łatwy Plan. Dalej jednak podczas zasypiania Piotruś zaczyna szukać cyca i zanim zaśnie mocno płacze, czasem uda się zapodać smoczek czasem muszę niestety tego cyca dać ale mam wtedy wyrzuty sumienia :/
To zasypianie na rękach to też mi nie pasuje i już nie wiem jak mam go nauczyć zasypiania w łóżeczku w ciągu dnia.
Macie jakieś pomysły?
Z nocnym snem nie ma problemu. Po kąpieli karmię i zasypia praktycznie zaraz jak trzymam go do odbicia. W nocy śpi już często 7 godzin a jak się obudzi wcześniej to daję smoczka i zasypia zpowrotem w łóżeczku.

A tak w ogóle to dobry wieczór

Współczuję Wam tych problemów z teściowymi...ja na szczęście nie bałąbym sie zostawić Piotrusia mojej na dłużej.
Wczoraj musieliśmy z mężem załatwić jeden biznes na mieście i w tym czasie zatrudniliśmy teściową do zajmowania się Piotrusiem. Chciała zostać z nim w domu bo mogło się rozpadać ale ja się uparłam, że pojechała z nami i spacerowała z wózkiem niedaleko urzędu w którym w tym czasie byliśmy z tżtem. Bałam się tego, że on zacznie w domu płakać i nie będzie umiała go uspokoić a tak to w każdej chwili mogłam do nich wyjść. Później wróciliśmy do domu i teściowa znowu wyszła z Piotrusiem na spacer na 2 godziny
nie wiedziałam co z czasem zrobić
zdążyłam wszystkie okna w mieszkaniu umyć, i ogólnie posprzątać i ugotować obiad do wieczora była z nami i zajmowała się praktycznie cały czas Piotrusiem także mogłam trochę wczoraj odsapnąć od niego
Nie jest bardzo absorbujący i potrafi się dość długo sobą zająć wiec bardzo narzekać nie mogę, ale taki odpoczynek się przydał.

Dziś byliśmy cały czas w domku..no jeden spacerek zaliczyliśmy i kupiliśmy tatusiowi jego ulubione ptasie mleczko
chciałam zamówić na all body z napisem kocham Cię tatusiu ale za późno na to wpadłam najwyżej kupię tak bez okazji.

Generalnie Piotruś ostatnio jest bardzo wesoły i jestem w nim zakochana gdyby jeszcze udało mi się go nauczyć zasypiać samemu to by było idealnie!
Zaczął już chwytać zabawki i ogólnie rączkami już coraz bardziej świadomie operuje
Czasem jak karmiłam i na niego nie patrzyłam tylko czytałam wizaz poczułam że przestał jeść i mnie rączką zaczepia spojrzałam na niego a on na mnie wpatrzony i walnął taki uśmiech że aż mi się płakać ze szczęścia chciało od tamtej pory bardzo często tak robi muzszę się na niego patrzeć cały czas...nie ma czytania forum

Kilka dzieciaczków ostatnio świętowało 3 miesiące... wszystkiego najlepszego dla Was!!!

My trzy dni temu świętowaliśmy

A tera idę spać...mam nadzieję że Piotruś znów ładnie będzie spał w nocy
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 23:19   #2608
gosia261282
Gang Iren

Eryk zasnal,ale troche awantur musialo byc jednak.Ale w sumie nie mozna zbyt wiele wymagac: caly dzien mam w domu aniolka,ktory ani nie skrzywi sie,ani nie zaplacze,bawi sie sam w wiekszosci,wiec chociaz na wieczor poplakac musi,bo by zapomnial w koncu jak to sie robi
Stary 2012-06-24, 00:41   #2609
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Na Poczekalni są już mamy marcowo-kwietniowe !!!!!!

Ale zleciało,nie??
Testowanie,mdłości, pierwsze fotki naszych dzieciaczków-mam wrażenie jakby to było wczoraj...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-06-24, 09:11   #2610
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!Mlody znowu od srodka nocy budzil sie co godzine.Nie dal sie wyspac.A teraz jak zwykle kochaniutki,lezy na macie i gada troche z zabawkami,a troche z Wiki.

Cytat:
Na Poczekalni są już mamy marcowo-kwietniowe !!!!!!

Ale zleciało,nie??
Testowanie,mdłości, pierwsze fotki naszych dzieciaczków-mam wrażenie jakby to było wczoraj...
Juz??Ale szybko!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości