|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dzien Dobry Dziewczyny!!!
Zapomnialam wczoraj zlozyc zyczen z okazji 3 mieisiecy dla Ewelinki, Laurki i Julka - Najlepszego Maluszki ![]() Ewelajna aby dobre nastawienie wrocilo, choc wiem ze nie jest latwo, sama wczoraj wieczorem mialam kryzys;( Balbinka Ty to jestes krejzol ) tak czytalam o Twoim snie ze az sie poryczalam ze smiechu - rzadko mi sie to zdarza![]() co do naszej pracy to w sierpniu 2008 postanowilismy ze chcemy odpoczac od Warszawy i tych biznesowych klimatow i poprzez agencje pracy angielska (kurcze naprawde juz nie pamietam nawet nazwy, jak gdzies znajde to napisze) poszukalam pracy dla pary (do pomocy w domu i ogrodzie z zakwaterowaniem) i koniecznie na wsi, bo wiem ze tutaj na wsiach przewaznie bogaci ludzie mieszkaja. wyjechalismy w wrzesniu 2008 tylko na rok taki byl plan aby zarobic sobie na polowe mieszkania w wawie albo chociaz depozyt. i tak zostalismy do dzis...hmmm 4lata i nie planujemy powrotu do Polski poki co. po roku pracy wlasciciele musieli wszystko sprzedac i kupila cala farme i estate firma inwestycyjna, a ze my tylko wiedzieleismy co czym sie je na tej posiadlosci to nas zostawili w pracy, pozniej awansowali troche i tak sobie pracujemy. nadal sa takie prace (ale ciezko o taka jak my mamy, bo przewaznie to jest praca dla par ale mieszka sie obok szefow), my tutaj nikogo nie mamy obok swojego domku bo rodzina ktora mieszkala w duzym domu obok nas musieli wszystko sprzedac a obecna firma organizuje tylko polowania w tym duzym domu, takze ogromny piekny ogrod mamy tylko dla siebie. Balbinka do takich prac to juz ciezej dostac sie z dzieckiem no i rzadko pracuje sie dla firmy i legalnie (nam sie udalo), ale tego rodzaju pracy w UK jest sporo, moja kuzynka caly czas tak jezdzi z chlopakiem, tylko ze on jest leniem i zawsze prace traca przez niego. u nas wczorajszy wieczor nie byl fajny, bo mialam dosc byc smoczkiem naturalnym bo tylko do tego sluze Hance, ona sie kompletnie nie uspokaja jak jestem obok jak ja glaszcze czy cos do niej mowie, musi miec cycka, a glodna nie byla bo az sie ulewalo. spedzam z nia codziennie kilka h wieczorem na lozku i ona bez cycka w buzi nie umie zasnac, wiec jak ja odkladam jak juz zasnie ta sie budzi i od nowa ...juz bylam tak wymeczona, ze az rzucilam smoczkiem o sciane ...po wielu probach dawania jej tego smoczka, nakrzyczalam na nia, Tz przyszedl z laski swojej do nas bo krzyknelam do niego ze przyjdz tu bo ja zaraz oszaleje i pojde i bede spac w samochodzie to moze sie w koncu wyspie. wzial Hanie ale ona jak nie ma cycka w buzi to sie nie uspokoi, przebieral ja i zostawil na przwijaku - myslalam ze go udusze za to - przeciez ona mogla spasc bo sie tak wierci juz...rece mi opadly normalnie i poczulam sie tak uwiazana - bo nawet nie moge jej z nikim zostawic, tzn z Tz bo ona nie chce inaczej jesc jak z cyca, on zostawia ja na przewijaku...rany boskie mialam dosc, poszlam i siedzialam po ciemku w lazience i ryczalam, przyszlam po kilku minutach a Hania placze a Tz siedzi na lozku bezradny i ja buja, wiec wzielam ja do cyca i zasnela w ciagu 2 minut doslownie.tylko w ten sposob potrafi zasnac;( no albo na hustawce albo w wozku na spacerze, inaczej nie umie. wieczorem wypila 30ml z trudem, sciagnelam i probowalam z butelka, bylam bardzo zadowolona ze w koncu wziela z butelki, ale pozniej mm juz z butelki nawet nie chciala sprobowac. nad ranem mi zwymiotowala tak az sie sama wystraszyla, bo odciagalam frida glutki bo ma straszny katar a ona tego nie cierpi i zawsze placze i sie zkrztusila i blusa puscila.pozniej zasnela o 6 i spalysmy do 9...razem oczywiscie, bo juz ma taki katar ze nie chce aby plakala bo bedzie miala jeszcze wiekszy. wlosy wypadaja mi garsciami, chce juz powoli chyba Hanke odstawiac od piersi bo nie wiem jakim cudem ja ja zostawie we wrzesniu jak pojde robic polowania, przeciez nikt sobie z nia nie poradzi a jak ona nadal taka bedzie z tym zasypianiem przy piersi to zlobek ja wyrzuci po pierwszym dniu. oprocz tego jest cudna, ale to zasypianie z cyckiem w buzi to juz mnie tam meczy ze brak slow, bo ona lubi wieczorem sobie tak ciumkac od 19-21-22. to moja wina bo tak ja przyzwyczailam i teraz ponosze kare, a na poczatku taka bylam zadowolona ze mam takie fajne wieczory na wizazu - a Hanka wisiala na cycku - bo slabo na wadze przybierala a ja chcialam aby sie najadala przed snem, a ze zawsze mialam niezbyt duzo mleka to takie ciumkanie tez niby mialo pobudzac laktacje...i teraz mam za swoje
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
hej
![]() Moja corcia budzila sie dzis co 2h na jedzonko, bywalo lepiej, nie wiem co jej sie ostatnio tak poprzestawialo... Moze tak ciumkala, bo malo mleka mialam, piersi ostatnio wydawaly mi sie jakies mniejsze, ale nic sobie z tego nie robilam... dzis dopiero widze ze znow sa duze jak kiedys, wiec moze mialam kryzys i go przeoczylam Z tym, ze ja nadal karmie na zadanie wiec sie nie przejmuje tym ze corcia chce czesciej czy rzadziej. Miala juz taki czas ze jadla co 3h, teraz kilka dni czesciej ale jakos nie zastanawialam sie dlaczego Moze dzis w nocy pospi lepiej, zobaczymy...MoniaHan ja mam z usypianiem dokladnie tak samo jak Ty, wiec Cie rozumiem i wspolczuje. Zasnie tylko przy piersi i tylko bardzo poznym wieczorem. Czasem jest marudna, zmeczona juz po kapieli, wiec klade ja spac, jest zazwyczaj ok 21. Pol godziny zajmuje jej pojedzenie i zasypianie, po czym spi pol godziny i sie budzi, potem jeszcze by pogadala, znow zjadla... czasem kupa, wiec na noc nie zasypia mi wczesniej jak 22.20, wczoraj pierwszy raz zasnela o 22., ale zdarza sie tez ze jest to polnoc. A bywa tez tak, ze wcale nie zasnie nawet na te pol godziny, tylko dopiero na noc ok.polnocy. Dlatego ja nie mam zadnego wieczoru, tak jak Ty. Bo od mniej wiecej 18-19 (zalezy kiedy ma ostatnia drzemke) zabawiam, nosze na rekach i tak do kapieli- 20-21, a potem to mozolne usypianie. A jak zasnie o tej powiedzmy 23 to juz na nic nie mam sily :/ zreszta co robic o tej porze? Klade sie kolo niej i mysle kiedy sie obudzi na pierwsze karmienie ![]() Ale wiem, ze Ty jestes w nieco gorszej sytuacji, bo bedziesz musiala wrocic do pracy i zostaly Ci 2 miesiace aby dojsc do jakiegos porozumienia z corcia Moze sie w koncu przekona do tej butli, moze jak bedzie bardzo glodna i piersi nie dasz? Sama nie wiem, nie jestem dobra w udzielaniu takich rad, bo moja tez nie chce i nie potrafie jej nauczyc... :/ ale trzymam kciuki za Ciebie ![]() Mi tez wlosy wypadaja garsciami, najbardziej po myciu. Sa wszedzie, a mam dlugie, nie wiem co z tym zrobic... Milego weekendu
|
|
|
|
#2583 |
|
Gang Iren
|
Juz po zakonczeniu roku w polskiej szkole.Fajnie udala sie impreza.Oczywiscie Eryk w trakcie musial kupe robic
![]() Siedziala kolo mnie babeczka z coreczka 3,5 miesiaca.I ta mala siedziala jej na kolanach bez oparcia,bez podtrzymywania ![]() Ta kobieta mowila,ze od miesiaca juz zaczela probowac siadac.I jako ze niby interesowala sie juz doroslym jedzeniem to w wieku 2 miesiecy zaczela juz jesc sloiczki,teraz juz jada obiadki,deserki po caly maly sloiczek,kaszki jej daje,a nawet biszkopty i chrupki do ciamkania
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Mi włosy też okropnie wypadają
Łączę się w bólu z nocnym usypianiem |
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
balabym sie... a z tym jedzeniem tez niezle. Moja tez sie przyglada jak jem, ale nie zamierzam jej jeszcze czestowac swoim jedzeniem...do sloiczkow jeszcze nam daleko
|
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tej Malutkiej -> szok!Mnie dziś mama denerwowała podobnie jak Wasze teściowe. Nosiłam chwilę Andreę i ona mi zaspała na rękach (cel niezamierzony), ale jak ją odkładałam do łóżeczka to budziła się i krzyczała. A moja mama na to: "po co każesz jej spać jak jej się nie chce. Ma oczy jak 5zł" . Przecież widziałam, że zasypiała. Na siłę nie kładłabym jej do łóżeczka.A tak w ogóle to Andrea śpi tu w łóżeczku i przesypia ładnie całą noc (bez 10-min przerw na jedzenie) . Jestem w szoku
|
||
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po poludniowej drzemce dalam moje mleko w butelce - wypila bez problemu, po tym dalam cyca ale z nakladka. Tz sie nia zajal po zabawie, ale nie chciala zasnac, powiedzialam ze cyca na zasniecie nie dam i koniec, plakala i szukala cyca u Tz, probowalismy dac butelke z mm i moim mlekiem - nie chciala, wszedzie bylo zle- w ciagu 5min zasnela w hustawce, ma tam pozycje pollezaca ja sie boje o jej plecki. najpierw chce oduczyc od zasypiania przy piersi i pozniej przechodze do odstawienia hustawki. teraz juz wiem czego nie robic z drugim dzieckiem
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
Hej...
Monia ja tak tylko pytałam.. Nie to żebym się chciała czymś takim zajmować. Wieś mnie nie rajcuje- od urodzenia mieszkałam na takim zadupiu,że nawet wrony tam zawracały. 8domów na krzyż,żadnych dzieci prócz mnie i rodzeństwa. Szału nie było. I jeszcze zapier niezły jak przychodziły żniwa czy sianokosy albo zbieranie ziemniaków.. My oczywiście też musieiśmy pomagać.także znam wieś od tej gorszej strony i na stałe nigdy już na nią nie wrócę.. Jedyny plus to taki,że mogę pochwalić się umiejętnością jazdy na traktorze ![]() Gosia dziękuję Tż obdarowany Bardzo mu się laurka spodobała.. Julek rano do niego "przyszedł" z prezentem Potem fotkę dołączę![]() I jeszcze Wam jedną kartkę pokaże...
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas nocka dzis standardowo, o 19 Mateuszek zasnal , pobudka o 2 i o 6 i pospalismy do 10. Spacer na lezaco powoli sie mojemu synkowi nudzi i dlatego po godzinie spaceru wracalismy do domu sprintem, bo byl krzyk, a nie jestem w stanie jednoczesnie pchac wozka i trzymac Mateuszka na rekach. Balbinka ładna laurka my z Mateuszkiem nie przygotowalismy nic dla ojca, dlatego TZ dostal prezent ode mnie ,małe przytulanki![]() Kupa na dzien ojca tez byla, ale TZ kupy nie ruszy, ostatnio malo nie zwymiotowal ![]() Tikki ,ale Andrea mała śmieszka ) ja tez czasami jak zabawiam mateuszka to dobrze ze nikt nie widzi, bo mozna by pomyslec ,ze ma cos nie tak z glowa ale liczy sie efekt![]() Monia wspolczuje Ci, to taki troche terror dziecka nad matka, ja sie czulam sterroryzowana takim ciumkaniem moich cyców przez MAteuszka, non stop bylo darcie, a on nie jadl tylko ciumkał, pewnego dnia nie wyrzymalam i tak powoli moja przygoda z cycem sie skonczyla. Zycze Ci wyrwałosci i powodzenia Gosia mój TZ juz oświadczył, ze nauczy Mateuszka podrywac ładne dziewczyny ![]() Podziwiam maluszki na mailu
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-23 o 17:54 |
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
Dodałam też zdjęcie Miśka mojego jak się tulił przed snem do tygryska
|
#2591 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla Andrei za spanie.Cytat:
U nas w dzien spanie rewelacja.Dziala Latwy Plan.Jest karmienie-aktywnosc-sen.Zasypia sam w lozeczku.Ale wieczory sa nie fajne.Mlody nie moze sie wyciszyc,jest mega zmeczony a zasnac nie moze,placze.Ja go pocieszam i probuje klasc,zeby zasnal.Radek od trzech dni kladzie go do wozka i wozi i Eryk zasypia i mowi mi,zeby dzieciaka nie meczyc skoro tak mu sie dobrze zasypia.Ja daje za wygrana,bo jak to trwa juz powiedzmy 2-3 godz to tez jestem juz zmeczona.Jednak wiem,ze to nie jest dobre,przyzwyczajanie go do zasypiania w wozku.Nie wiem co z tym fantem zrobic ![]() Cytat:
![]() Slodko Malutki spi
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
czesc!
melduje sie po paru dniach odpoczynku, nie wiem czy znajde czas aby was nadrobic ale powiem wam ze wypoczelam a mlody sprawowal sie super
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie potrafie sie odstresowac
nawet jak maz zajmuje sie corcia, to mysle o tym, ze pewnie zaraz zacznie plakac i musze wstac i isc do niej. Tylko jak spi to chwile odsapne, ale wiem ze to moze byc jedynie 15-30 min w dzien. Dzis prawie nie spala, miala jedna drzemke 30 min i teraz zasnela, chyba juz z przemeczenia, ale pewnie tylko na chwile :|balbinka ladne te kartki
|
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
No i znów mnie nie było dni kilka :/
tak jakoś wyszło - mamy z TŻtem dużo stresów i rozmów o przyszłości - wracać nie wracać - niby już podjęliśmy decyzję a teraz znowu zmieniamy zdanie chyba... ech.. Lecę nadrabiać ... tyle naskrobałyście, że odezwę się jutro
|
|
|
|
#2595 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja ci powiem,ze przy Wiki tez nie potrafilam sie odstresowac,no a teraz jest inaczej.Sprobuj sie tego nauczyc,napewno odprezona bedziesz czuc sie znacznie lepiej
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka fajne te kartki, mam znajoma ktora tez sama kartki robi i zawsze one mnie najbardziej ciesza bo sa przez nia zrobione.
a co do zycia na wsi to ja tez sie wychowalam na wsi i tez pracowalam-pomagalam w gospodarstwie do 22 roku zycia. pozniej wyjechalam do wawy, tam bylo wszystko czego nie mialam w domu i na poczatku mi sie podobalo, ale pozniej tesknilam za wsia, bo mieszkanie na 11pietrze, halas i ciagle w biegu i wyjechalismy na wies do uk. tutaj te wioski sa inne jak dla mnie, zadbane, nie ma zuli pod sklepem (a to kojarzy mi sie z moja rodzinna wsia- nie pisze o kazdej wiosce w Polsce bo wiem ze i pewnie sa ladne, moja w Polsce dla mieszkancow jest piekna, dla mnie juz nie, ale to glownie przez pijanstwo). dla mnie idealny uklad to mieszkac na wsi a pracowac w miescie. Balbinka to Ty bys sie wynudzila w miejscu gdzie ja teraz mieszkam, tu nic niema - sklepu, chodnikow, mieszkam 4 lata i 3/4 sasiadow nawet nie widzialam. jak bedziemy zmieniac prace to tym razem przeniesiemy sie do miasta a raczej miasteczka, ale tak ogolnie to chcialabym miec dom na wsi tylko bardziej rozwinietej niz ta nasza obecnie. bylysmy z Hania na godzinnym spacerze,dziewczyna sie zdrzemnela a teraz je....mm nie chciala w ogole. nie wiem jak ja przestawic, moje mleko jeszcze jakos z trudem pije z butelki a mm nie chce i koniec nawet po 3h przerwy w jedzeniu...w sumie sie nie dziwie tak chemia smierdzi ze tez bym nie pila...ale kiedys to samo pila i nie bylo problemu. moze kupie jej te w kartonikach. |
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzis cisza na watku, gdzie jestescie? Hm pewnie w Polsce ladna pogoda i kazda siedzi na jakiejs dzialeczce tylko my emigrantki mokniemy na wyspach i z nudow patrzymy w kompa
![]() Tak sobie mysle ze niektorych dziewczyn tu dawno nie bylo: Adaikaka, Monika_krk, nawet Lena_mi chyba ostatnio sie leni. Odzywac sie dziewczyny! Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dołączam do grona marudzących na teściowe
Pozatym powiedziałam mężowi że jego matka przesadza że jak Seba będzie gotowy to sam usiądzie i zacznie chodzić i że trzeba jej uwagę zwrócić, to mąż mi powiedział że przesadzam że ona już tyle dzieci wychowała swoich i troje wnucząt i wie co robi bo nic im nie jest Ręce mi opadały Ja jej uwagi sama nie zwróce bo ona z tych najmądrzejszych. której nic nie da się przepowiedzieć bo wszystko przecież wie najlepiej i pewnie mnie skwituje tak jak mąż że ona tak zawsze robiła i nikomu nie zaszkodziła !! Wogóle jak jej mówie że teraz się zaleca inaczej to ona tylko rzuca swoje pfffffff nie czytaj i nie słuchaj nikogo bo przecież kiedyś robiono tak i nikomu się krzywda nie stała.....
|
#2599 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W pozycji pionowej tak że główkę ma na mojej klatce piersiowej. On tak lubi bo wtedy się rozgląda. A chyba nie jest zabronione trzymać tak już 2 miesięcznego dziecka??
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo w końcu przychodzą do Nas a nie do teściów. I też ich często nie odwiedzam bo wkurza mnie to że wszyscy oczekują że to ja będę wszystkich odwiedzać a z małym dzieckiem to jednak jest trochę kłopot i czasem lepiej aby to ktoś do Nas przyszedł.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry wieczór ![]() Nocka trochę ciężka Oskar zasnął o 21 o 23 obudził się na cyca potem o 2 i do 3.30 wiercił się i kręcił aż zasnął a potem pobudka o 5 i o 6.30 więc się nie wyspałam. Dziś nawet był mniej marudny, byliśmy na festynie i ładnie spał tylko raz zapłakał i musiałam go nakarmić a że festyn był przy szkole to udostępnili mi salę abym mogła w spokoju dać mu jeść ![]() Wieczorem trochę marudził bu był już śpiący a zasnąć nie potrafił. Ale w końcu ok.21 zasnął A śniło mi się ostatnio że Oskar ma już 4 zęby ![]() a to po tym jak zauważyłam że piąstkami jeździ po dziąsłach ...
|
||
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Aalegna, współczuję i zyczę duuuużo cierpliwości
A Hania spi od 19... byliśmy wcześniej na spacerze, potem kąpiel i Hania zasnęła zanim zdążyłam Ją ubrać ALe pierwszy raz moje dziecko było tak zmęczone, że zasnęło w momencie gdy chciałam Ją podnieść, żeby założyć bodziaka... i skończyło się na tym, że przeniosłam Ją tylko do łóżeczka... A w czasie jej snu zdążyłam posprzątać mieszkanie, skręciliśmy z Marcinem stół do kuchni i przemeblowaliśmy kuchnię i duży pokój...padam na mordkę, ale jestem szczęśliwa, że tyle udało się zrobić... |
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też mąż nie chce zbytnio zwracać uwagi matce też uważa że ona już wychowała dzieci i wie lepiej...bla...bla...bla. .. |
|
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny u nas jest odwrotnie ,mój TZ jak mu sie poskarże, to odrazu leci do swojej mamusi i na nia krzyczy, dlaczego mnie meczy, dlaczego poprawia dziecko jak spi, a ja pozniej swiecie oczami, bo wiadomo ze to ja mu naskarżyłam
z jednej strony dobrze, a z drugiej strony moja tesciowa ma niska szkodliwosc czynu , dlatego ja sie nie odzywam , tylko przemilcze zawsze głupoty które gada.My zaliczylismy wieczorny spacer, Mateuszek znowu nie chcial lezec w wozku, dlatego ja z dzieckiem na rekach, a TZ pchal wózek, niedlugo chyba zaczniemy chodzic na spacery bez wózka ![]() Teraz wykapany, wykupkany śpi, mam nadzjeje ze skoro dzis usnal po 21 to pospi dluzej niz do 2. Gkatarzynka ja tez czasem nie mam serca ruszac Mateuszka jak usnie,raz jak mial te kolki i w koncu usnal po godzinach męki to wiedzialam ze ma kupe w pampersie, ale nie mialam serca go budzic taki byl wycienczony.
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam zdjęcia na maila
![]() Aguska Szymonek to taki okrąglutki sie zrobił na buzi
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero teraz sie witam
bo wróciliśmy po 19 z wojaży z okazji dnia ojca. Najpierw teściowa zrobiła obiad w ogrodzie, potem pojechaliśmy do moich rodziców i była kawka i kolacja też na dworze. Więc Ania nadrobiła zaległości w byciu na świeżym powietrzu Tylko biedny Antek był zdegustowany że grilla nie było |
|
|
|
#2606 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A moze u was sprawdzilaby sie chusta lub nosidlo?Bo na rekach to chyba dosc ciezko dluzszy czas,prawda?
|
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zasypianie na rękach to też mi nie pasuje i już nie wiem jak mam go nauczyć zasypiania w łóżeczku w ciągu dnia. Macie jakieś pomysły? Z nocnym snem nie ma problemu. Po kąpieli karmię i zasypia praktycznie zaraz jak trzymam go do odbicia. W nocy śpi już często 7 godzin a jak się obudzi wcześniej to daję smoczka i zasypia zpowrotem w łóżeczku. A tak w ogóle to dobry wieczór ![]() Współczuję Wam tych problemów z teściowymi...ja na szczęście nie bałąbym sie zostawić Piotrusia mojej na dłużej. Wczoraj musieliśmy z mężem załatwić jeden biznes na mieście i w tym czasie zatrudniliśmy teściową do zajmowania się Piotrusiem. Chciała zostać z nim w domu bo mogło się rozpadać ale ja się uparłam, że pojechała z nami i spacerowała z wózkiem niedaleko urzędu w którym w tym czasie byliśmy z tżtem. Bałam się tego, że on zacznie w domu płakać i nie będzie umiała go uspokoić a tak to w każdej chwili mogłam do nich wyjść. Później wróciliśmy do domu i teściowa znowu wyszła z Piotrusiem na spacer na 2 godziny ![]() nie wiedziałam co z czasem zrobić ![]() zdążyłam wszystkie okna w mieszkaniu umyć, i ogólnie posprzątać i ugotować obiad do wieczora była z nami i zajmowała się praktycznie cały czas Piotrusiem także mogłam trochę wczoraj odsapnąć od niego ![]() Nie jest bardzo absorbujący i potrafi się dość długo sobą zająć wiec bardzo narzekać nie mogę, ale taki odpoczynek się przydał. Dziś byliśmy cały czas w domku..no jeden spacerek zaliczyliśmy i kupiliśmy tatusiowi jego ulubione ptasie mleczko ![]() chciałam zamówić na all body z napisem kocham Cię tatusiu ale za późno na to wpadłam najwyżej kupię tak bez okazji.Generalnie Piotruś ostatnio jest bardzo wesoły i jestem w nim zakochana Zaczął już chwytać zabawki i ogólnie rączkami już coraz bardziej świadomie operuje Czasem jak karmiłam i na niego nie patrzyłam tylko czytałam wizaz poczułam że przestał jeść i mnie rączką zaczepia spojrzałam na niego a on na mnie wpatrzony i walnął taki uśmiech że aż mi się płakać ze szczęścia chciało od tamtej pory bardzo często tak robi ![]() Kilka dzieciaczków ostatnio świętowało 3 miesiące... My trzy dni temu świętowaliśmy ![]() A tera idę spać...mam nadzieję że Piotruś znów ładnie będzie spał w nocy
|
|
#2608 |
|
Gang Iren
|
Eryk zasnal,ale troche awantur musialo byc jednak.Ale w sumie nie mozna zbyt wiele wymagac: caly dzien mam w domu aniolka,ktory ani nie skrzywi sie,ani nie zaplacze,bawi sie sam w wiekszosci,wiec chociaz na wieczor poplakac musi,bo by zapomnial w koncu jak to sie robi
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Na Poczekalni są już mamy marcowo-kwietniowe
Ale zleciało,nie?? Testowanie,mdłości, pierwsze fotki naszych dzieciaczków-mam wrażenie jakby to było wczoraj...
|
#2610 |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!Mlody znowu od srodka nocy budzil sie co godzine.Nie dal sie wyspac.A teraz jak zwykle kochaniutki,lezy na macie i gada troche z zabawkami,a troche z Wiki.
Juz??Ale szybko!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

) tak czytalam o Twoim snie ze az sie poryczalam ze smiechu - rzadko mi sie to zdarza

Z tym, ze ja nadal karmie na zadanie wiec sie nie przejmuje tym ze corcia chce czesciej czy rzadziej. Miala juz taki czas ze jadla co 3h, teraz kilka dni czesciej ale jakos nie zastanawialam sie dlaczego ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Przecież widziałam, że zasypiała. Na siłę nie kładłabym jej do łóżeczka.

dla Andrei za spanie.

Ręce mi opadały
i pewnie mnie skwituje tak jak mąż że ona tak zawsze robiła i nikomu nie zaszkodziła !! Wogóle jak jej mówie że teraz się zaleca inaczej to ona tylko rzuca swoje pfffffff nie czytaj i nie słuchaj nikogo bo przecież kiedyś robiono tak i nikomu się krzywda nie stała.....
), a jestem niewyspana, bo mała od 3.30 się wierciła. Śpi mi w poprzek łóżeczka z nogami w górze opartymi o szczebelki