|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
to wcale nie jest smieszne bo u nas tak jest,maz w 4 lata po slubie,2 ciaze moje na sstanie i na liczniku 18 kg wiecej,stach sie bac ile dojdzie p[o bliźniaczej :P
ale mnie moj 3,5 latek dzis wkurzyl...mialam ochote go udusic takie glupoty robil totalnie mi na zlosc i sie go pytam 'czy ma wszystkich w domu'(tak u nas sie mowi chcac sie zapytac czy jest normalny) a on mi na to 'nie,tata jest w pracy' ![]() a nieduzo pozniej Łukaszkowi ktory marudzil ze zupa nadal jest za ciepla mowi'masz dziub to dmuchaj' . Od kiedy mi taki gaduła urosnął to nie wiem zrobilam dzis 4 blachy pizzy i z kazdej zjadlam 1/4 ![]() Sa juz mamusie kwietniowe 2013!! Wow!! |
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
O, dzięki, muszę sobie kupić. A to się takie samo pije? Nie rozcieńcza się?
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak konczymy buttelke bo pije z Tż to robimy troche przerwy i znow zamawiamy bo czesto ni emaja na stanie i zamawiaja z hurtowni i trzeba trzymac w lodowce nie powinny pic jej za duzo osoby z kamieniami na nerkach, i pomaga w przeziebieniu |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje kolejnego tygodnia
![]() ![]() klask i:Pytałam sie kilka dni temu czy któraś z was zażywa te witaminy i cisza ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Chodzi mi o Prenatal DHA ??
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
dobrywieczor
jej 10stron do nadrobienia ale nie dam rady bo mam juz oczy zamkniete;/ caly dzien na nogach;p dawno tam nie mialam to odrazu efekt zmeczenia jest;] chcialam Wam zyczyc slodkich snow dobranoc p.s. prosze o streszczenie tych 10stron;p dziekuje;] |
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dzieczynki, zmykam do tz-ta, bo jutro wyjezdzam na kilka dni i musimy sie poprzytulac.
Nie wiem jak bedzie z pisaniem u rodzicow,bo bede musiala walczyc o kompa z 17-latkiem, wiec pewnie mniej do was bede zagladac Dobrze,ze jeszcze jest szkola,to mam jakies szanse. Juz za Wami tesknie moje dziewczynki
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam na wieczorny obchód
, ale już widzę, że pouciekałyście spać. ![]() Cytat:
Oczywiście można samemu zrobić jak komuś się chce. |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze msuze s kupic tą żurawink ja zajadam chałwę i popijam bavarią pychotka---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwile zobaczyc co tam ciekawego ale tylko jedna strone musialam nadrobic wiec widze ze dalej cienko ..
![]() No to sobie dzisiaj nie pogadam ![]() A mam ochote .. no nic .. moze jutro bedziecie bardziej rozmowne ..
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Ja też mam ochotę pogadać, ale nie mam jakoś weny. |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
To
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
No to pierwszy raz w życiu zjadłam śniadanie o 4 nad ranem.
Obudził mnie o godzinie 2 głód i szaleństwa malucha w brzuchu - próbowałam zasnąć i nie jeść o tak barbarzyńskiej porze ale gdzie tam nie było szans ..... teraz zjadłam i małe się uspokoiło ..... chyba niezły żarłok tam sobie rośnie
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-24 o 04:25 |
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Czeeść
Zaraz Was poczytam i nadrobię, a wpadłam się przywitać Pisałam Wam już, że zaczęłam puchnąć, zwłaszcza stopy i kostki, i wczoraj kupiłam Bielendy Sexy Mama żel na opuchnięte nogi i powiem Wam, że użyłam na noc dziś wstałam i po raz pierwszy od x czasu widzę swoje normalne szczupłe kostki Teraz też posmarowałam nogi tym cudem i zobaczymy, czy będą skuteczne cały dzień (bo pisze żeby 2 x dziennie stosować), na tą chwilę jestem zadowolona.Miłego dnia dziewczynki, ja Was nadrobię, robiąc paznokcie - kupiłam wczoraj żołty lakier Miss Sporty i nie mogę się doczekać efektu
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
tez go ostantnio kupilam
melduje ze zyjemy ale jedziemy do mam i na dzialeczke na caly dzien tz mnie rozbroill mowi mi kochanie jak ty slicznie wygladasz popatrzylam sie na niego jak na wariata i pytam sie w ktorym niby mijescu to mi mowi nooo przeciez sie pomalalowalas a ja na to gdzieeeeeeeee hehee ani kremu nie zdazylam dac |
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY KOCHANE. ja już po śniadanku i po nadrabianiu dnia wczorajszego. fajnie się w weekend nadrabia, bo nie ma tego za dużo...
Dziś też będę raczej przelotnie na necie... rodzinna niedziela i obiad u teściów... eh a teraz siedzę i przeglądam imiona dla chłopców... |
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
Czytałam, zaznaczłam,cytowalam i co? Jeden post mi się zaznaczyl O co tu chodzi z tym nieudanym cytowaniem??? Cytat:
Weronia, Wow, no to nieźle ciąża na Ciebie musi oddziaływać, gratki Aerien, No to miłego dzionka nad jeziorkiem i duuużo słonka Kamalika, Ooo to nieźle masz głodomora jak ta lala i zazdraszczam, że przyłapałaś Dzidzia na nocnych harcach![]() A apropos żurawinki to pije i kupuje w Piotrze i Pawle za 33 zł 100% sok Muszę sie ruszyć i pogonic towarzystwo na śniadanie bo przed nami ostatnia biala niedziela komunijna. A mam ochotę na jajecznicę na szyneczce A potem idziemy na "jak urodzić i nie zwariować"
|
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
TŻet wlasnie wyszedl do pracy wiec do 19 jestem sama .. ![]() No ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic , nawet do samotnych weekendow .. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoo
żyje i mam się dobrze choć dziś zaliczyłam lekkie krwawienie z nosa. Nigdy w życiu mi krew nie leciała a tu prosze.. ale ponoć to normalne w tym okresie ciąży z tego co czytałam.... Wczoraj zaliczyliśmy grilla spontanicznego mmm sie najadłam.. kiełbaska, skrzydełka, sałatka, bagietka ahhh ![]() iiiii mówią, że już widać brzusio
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja z rana
![]() Moj tż jeszcze smacznie spi bo odsypia tydzien nocek. Synek pałaszuje płatki z mlekiem a ja za chwile zabieram się za pieczenie karpatki bo to ulubione ciacho mojego tża a że ma dzisiaj urodzinki to postanowiłam zrobic mu niespodziankę Weronika czyli ciąza Ci służy wiadomo w końcu nosisz chłopca pod sercem Ja z dnia na dzien czuję się coraz brzydsza mam wrazenie ze nawet makiajaz mi nie pomaga :/
|
|
|
|
#3623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys wzielam z innej firmy bo niby tanszy, ale sie nacielam bo to juz nie bylo to Cytat:
![]() a my dzis bedziemy grillowac na balkonie wyciagamy elektrycznego grilla, cyce z kurczaka juz zamarynowalam i kielbaske slaska ![]() za godzinke pewnie sie wybierzemy na starowke polazic i na bulwary, bo dawno nie bylam aaaaaa nie chwalilam sie Tomus w koncu zaczyna sam chodzic!!! robi 3 kroczki zupelniejestem taka dumna |
||
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciast to zrobiłaś mi ogromną ochote! Chyba wezme i upieke cokolwiek, byleby pieczone i domowe! A na wyprawke my liczymy tak samo, sam wózek i łóżeczko z całym wyposażeniem 3 tys Dodaj go sobie do podpisu kochana, żeby Ci sie nie zgubił |
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja.. wczoraj byliśmy u znajomych na kolacji/meczu. Wypiłam kilka kieliszków bezalkoholowego wina
Ohydne ) hehe Gratuluję wam 22 tygodnia. Ja już w środę ![]() A co do ciast to ja sie zraziłam - zrobiłam ostatnio ciasto truskawkowe - wyszedł taki zakalec, że powiedziałam - daruję sobie zabawę w perfekcyjną panią domu Jak mam ochotę to kupuję i już.Co do witamin to ja biorę te z Centrum z DHA, bo wiem, że na bank nie dałabym rady dostarczać tych wszystkich składników, których potrzebuje. W klinice położniczej nawet mnie wypytywali czy zażywam wit D. Uspokoili się, gdy powiedziałam, że biorę witaminki Wczoraj byliśmy w kilku sklepach z akcesoriami dla niemowlaków i wybór jest przytłaczający. Rynek jest wręcz przesycony tym wszystkim. Muszę zacząć robić listę co trzeba kupić, co można.. a co warto sobie darować Najgorzej będzie z wózkiem i łóżeczkiem. My dalej nie podjęliśmy decyzji czy zostajemy w tym mieszkaniu czy się przeprowadzamy - jeśli mielibyśmy zostać to trzeba by było naszą jedną sypialnie zacząć powoli przerabiać na pokoik dla dziecka.. problem w tym, że w tej chwili jest to pokój - graciarnia.. plus garderoba tż (stoi tam jego szafa, bo ja przejęłam całą szafę w naszej sypialni ) No nic.. czas decyzji najwyższy
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-06-24 o 10:49 |
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- ciekawe jak tam Madzius po weselu
|
||
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. ale ja pewnie tez bym tyle wydala gdyby nie to ze wozek, fotelik samochodowy i lozeczko mamy za darmo .. A tak to jakies 600 zl nam wyjdzie .. ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- pewnie odsypia albo szykuje sie do poprawin
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie malo maluje i np.moja mama wciaz mnei krytykuje za to zepowinnam od rana byc umalowana bo wyglądam jak potwor a mi sie nie chce zreszta do rzeźnika sie malowac nie bedeza to moj tz to mowi ze bez makijazu jestem piekna a z makijazem to wygladam jak od kosmetyczki bym wyszla oczywiscie przesadza ale dobra. meldujesie i ja ..w nocy spac nie moglam jakos brzuch mnei bolal nie wiem czy mnie tż nie zarazil jelitowka.btw biedak o 3ej w nocy z powodu braku kibla a on ma ten zolądek chory jechal rowerem na stacje mialam z niego polewke chociaz mi go żal też![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
tez mam elektrycznego grilla musze tza namowic na balkonowego grilla ![]() ciekawe jak tam nasza panna młoda |
||
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się znaleźć ciekawą stronę do tworzenia ciążowych suwaczków
polecam: http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php/ Wpisujecie termin porodu i już Jak chcecie zobaczyć to u mnie w podpisie przykład jak to wygląda Oczywiście po angielsku, ale moim zdaniem bardzo ciekawy.
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze od ranazjadlam tlko pestki dyni i jogurt..znowu mam zaparcia i masakra ..wczoraj wieczorem zjadlam snickersa i maly tak mnie kopal ze az bolało |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

a nieduzo pozniej Łukaszkowi ktory marudzil ze zupa nadal jest za ciepla mowi'masz dziub to dmuchaj' . Od kiedy mi taki gaduła urosnął to nie wiem 

jej 10stron do nadrobienia
ale nie dam rady bo mam juz oczy zamkniete;/ caly dzien na nogach;p dawno tam nie mialam to odrazu efekt zmeczenia jest;] chcialam Wam zyczyc slodkich snow

Tak się pocieszam

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)