|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64831 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Co do kołtunów...może mniej się przykładasz do pielęgnacji w tamtym miejscu? czasem tak bywa, że przypadkiem omijamy część włosów i potem one inaczej się zachowują. Nie zaszkodzi sprawdzenie tego ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Kochana, a te jaśniejsze pasemka to nie od słońca? Może ostatnio jakoś więcej przebywałaś na zewnątrz i trochę przesuszyło? Stąd gorsza kondycja? Tak strzelam oczywiście...i tak są piękne i mi się podobają bardzo ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() Jest różnica spora :/ Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-06-23 o 20:13 |
||
|
|
|
#64832 |
|
Raczkowanie
|
A ja muszę w końcu zobaczyć za Bingo u mnie w Tesco... Widziałam je już w mydlarni w mieście po 12-15 zł.
|
|
|
|
#64833 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam tak samo. Od spodu okropne kołtuny, musiałabym chyba myć codziennie włosy , żeby tego uniknąć. Ja mam ze spodu naprawdę mocny skręt i rozczesywanie tych kołtunów to tragedia, czasem po 20min i potem łzy w oczach i czerwony skalp. Na razie u mnie sprawdza się umycie, osuszenie ręcznikiem i rozczesanie kołtuna za pomocą szczotki, potem odżywkowanie. Zajmuje mi to wtedy kilkanaście sekund i wbrew pozorom łamią się o wiele mniej niż za pomocą grzebienia na mokrych z nałożoną odżywką.
|
|
#64834 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
. Wiadomo, nie każdemu pasi, ale myślę, że warto spróbować.Cytat:
Wszystkie mi się podobają, ale te grudniowe podbiły me serce . Może pielęgnacja nie do tej pogody? hm..Cytat:
Ja tak miałam. Noszę przedziałek po lewej, a jakiś czas temu próbowałam (bezskutecznie, źle się tak czuję) przerzucić go na prawą. Paczę, a tu spodnia warstwa pod prawą partią włosów w o wiele gorszej kondycji niż wierzch.
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-06-23 o 21:15 |
|||||
|
|
|
#64835 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko moje się puszą o każdej porze dnia, nocy, miesiąca, roku
hihi ![]() Napaliłam się jak szczerbata na suchary na balsam Nivea Flexible Curls z tego powodu
|
|
#64836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#64837 |
|
Zadomowienie
|
Wrzuciłam się do codziennika, wreszcie
|
#64838 |
|
Raczkowanie
|
Miałam wstawić zdjęcia z widocznym cięciem... i niechący wywaliłam je z aparatu
.Z górą koniecznie muszę coś zrobić, bo jest: 1) za ciężka 2) zbyt prosto obcięta. Ostatnio włosy podcinałam, gdy miałam pogląd na sprawę "tnij pani tak, żeby jak najmniej się kręciły" Tak więc teraz przyklap i skręt bardzo taki sobie na tej górnej warstwie, a z drugiej strony boję się znikomej objętości. Kiedy mam rozprostowane włosy wygląda jakby była ich istna grzywa, a przy kręconych zastanawiam się, czy one mi się aż tak przerzedziły? Z dolnej chyba 2cm musiały by pójść precz, bo suchelce straszne, ale tu z kolei mam obawy, że jak obetnę to nigdy nie zapuszczę, a na tej długości będą się ciągle niszczyły :< Pamiętam czasy, kiedy wszyscy fryzjerzy (autentycznie!), do których poszłam, chcieli wydobywać mi skręt, a ja uparta, że nie, chcę na "jak najprościej". A teraz fryzjerki, która mi dobrze loki obetnie, pewnie jak na złość nie znajdę ![]() Jak wy obcinacie włosy? Cieniowanie? Pazurkowanie? Tylko przy końcówkach, ile warstw? Boję się, że skończę z czymś włosopodobnym na głowie ![]() Nawet kręconego zdjęcia nie wstawię, bo wizaż protestuje Chętnie przyjmę każdą radę |
|
|
|
#64839 |
|
Zakorzenienie
|
Ag Rafka - lepsze są
coraz zdrowsze.
|
|
|
|
#64840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) bo jak się za bardzo chwalę to szybko wymiękam.. ;P dlatego komu ani słowa będę ćwiczyć czy nie !! jak kupowała w Rzeszowie to umrę... no i więc dziś farbowane i mi się podoba.. za żadne skarby nie udaje mi się tego przełożyć na zdjęcia.. starałam się jak mogłam.. i już mniejsza z kolorem, podoba mi się skręt, który uzyskałam uwierzcie, że jest 1o razy lepiej niż na zdjęciach ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-06-23 o 22:18 |
|
|
|
|
#64841 |
|
Raczkowanie
|
zdj. 1 wzięłam mały pukiel, bo lepiej oddaje skręt
[jak zaczęłyście pisać o gęstości włosów to się trochę miło zaskoczyłam. jeszcze z dwa tygodnie temu kupiłam balsam i spray na wypadanie włosów, bo sądziłam, że mam mało. a jak zmierzyłam obwód kucyka to wyszło 11 cm zdj. 2 pukielek zdj. 3 kolor - o ile ktoś coś tu może dojrzeć morał: może jeszcze będą z nich 'ludzie'
|
#64842 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#64843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64844 |
|
Raczkowanie
|
no tak dość śmiesznie, ale jeszcze się wyrobią - mam nadzieję
|
#64845 |
|
Zadomowienie
|
Będzie pięknie
|
#64846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#64847 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (no, trochę koloryzuję, i tak mi się podobają )Z tym szamponem to nie potrafię pojąć zjawiska: byłam przekonana, że to właśnie m.in. od SLS mi wypadają, ale może jednak nie? (ten szampon brzozowy z Simply ma SLS, podawałam skład w jakimś poście - skład jest krótki, może coś we wszystkim innym mnie uczulało? nie mam pojęcia). Zastanawiające jest dla mnie to, że Ajrisz, super-uczuleniowiec, może dodawać do henny i podobnych różne dodatki (cytryna!), a mnie jakikolwiek dodatek podrażnia, hm. Więc może to moje wypadanie to jakaś alergia na coś tajemniczego? Cytat:
Dziwne, że nikt tu nie skarżył się na nic podobnego, więc albo to moja indywidualna przypadłość, albo coś robię nie tak. (ale ostatnio się raczej odgniata niż nie odgniata, więc trwam w coraz większym zdziwieniu) Cytat:
![]() Cytat:
Niedawno przeglądałam bloga Ajrisz (kopalnia informacji ![]() Bardzo łądne Witaj w klubie nawróconych prostowałosych ![]() (ja się ciągle łapię na mysli: jak to, to moje włosy? ostatecznie przekonało mnie to, że każda próba rozczesania na sucho kończy sie totalną porażką) Cytat:
![]() Cytat:
Na tym 4 zdjęciu to masz na mysli, że takie suche? Jeżeli tak, to b dziwne, bo moje się podobnie układają, jak sa przenawilżone, dziwne ![]() (ale już dziewczyny pisały, że jednym się bardziej kręcą, jak są ,,zdrowsze", a innym bardziej, jak sa ,,niedodbane", więc faktycznie może tak być? No nie? To są fale, trzeba zaakaceptować, że nie będą zawsze takie, jak sobie życzymy, ale i tak będa zawsze łądne ![]() Chatul, a Ty jaka masz porowatość? Pytam w związku z mrożącym - bo Ci bardzo pasuje, może to ma jakiś zwiazek z porowatością? Ciekawe. Alunia, bardzo łądnie w Codzienniku, bardzo ![]() (ten post mam na myśli https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1370) (jakbym teraz miała wybierać kierunek studiów, to poszłabym na biolOgię albo coś podobnego, zeby odkryć, jak włosy właściwie DZIAŁAJĄ )
|
||||||
|
|
|
#64848 | |
|
Raczkowanie
|
Witma
Postanowiłamże i ja się ujawnię.Kiedyś dawno temu tu zaglądałam a teraz na powrót mnie wzięlo. Włoski włg mnie takie 2b/2c ale wrzucę fotke to same ocenicie. gdzie niegdzie fale duże pukle lokasów lub spręzynki taki misz masz.Jako dziecko zdecydowanie lokasowa byłam Z kosmetyków do mycia testowałam glorię i jest ok ale szybko schodzi, niestety innych dostać nie mogę prócz isany aleją kiedyś miałam i bez rewelacji. Pottersów nie wiem gdzie dostać jakaś bide może Kaufland?\ Maseczki bigo w tesco nie ma buu Wszystko się pokończyło oj nie ładnie.Wzięłam się na powrót za olejowanie i zdecydowanie olej lniany jest lepszy niż kokosowy, nie wiem czemu może mi się zdaje. Co ja miałam jeszcze aaaa pytanie czy pleciecie warkocze ?czy to zakazane u mnie po 2-3 dniach nie da się reanimować a nie zawsze chce mi się myć,zaplatam wtedy dobierańca bez czesania ofkors Mam nadzieję że cG zrobi coś z tych moich paskudnych włosów ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Ja mam mgr z biologii i tego nie wiem za to narysuje przekrój poprzeczny przez cucurbita pepo (kokornak zwycz) a i wiedza przydaje się przy rozwiązywaniu krzyżówek
|
|
|
|
|
#64849 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też nie ma masek bingo ale możesz spróbować czegoś co njest powszechniejsze, np: alterry z granatem czy drugiej z morelą. Do kupienia w Rossmannie i bardzo lubiane przez zakręcone. To samo garnier z avokado i masłem karite. Również świetna odzywka do spłukiwania. Stosujesz odżywkę bez spłukiwania? Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli warkocz Ci pasuje to nie widzę powodu aby z niego rezygnować![]() Cytat:
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-06-24 o 10:53 |
||||||
|
|
|
#64850 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Olej kokosowy dobrze na nie działa
|
|
#64851 |
|
Raczkowanie
|
pati b/s u mnie joaśka żółta,od dawna ( dobrze że do tesco powróciła bo u mnie wszystkie małe kosmetyczne sklepy pomału sie zamykają)
alterę lubię używam szmponu np. Granata wykańczam włąśnie. Chyba do kauflandu skoczę po potersa i od razu do rossmana po coś ![]() Wracając do moich włosów to czy karmienie piersią ma wpływ jakiś na kręcenie? Bo mój synul ma 1 rok i dalej wisi ani mu się śni rezygnować jeszcze pytanko do farbujących. Mam ochotę na rudość pierwsze farbowanko musi być u fryca a potem chciałabym hennować jak to jest z tą henną |
|
|
|
#64852 |
|
Rozeznanie
|
Melduję, że wczoraj wróciłam
![]() Moje włoski lubią keratynę, zarówno w Artiste jak i taką dokopaną do odżywki. Zgrzeszyłam i wyprostowałam je na wycieczce, ale wystarczyło trochę wilgoci i miałam faloszopę poza tym koleżanka wprawną, amatorską ręką ścięła mi grzywkę. Następnym razem ciąć idę do niej ![]() Włoski myłam szamponem dla dzieci, trochę b/s i to im wystarczyło. loków nie było, tylko lekkie fale, ale i tak nie było źle ![]() Powiedzcie mi, czy możliwe jest, że po suszeniu suszarką kilka razy pod rząd letnim nawiewem mam włosy w gorszej kondycji niż przy używaniu lokówki do mojego nieszczęsnego wierzchu? Nawet po prostowaniu nie mam takiej tragedii jak po suszeniu... |
|
|
|
#64853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mialam cały luty 2012 wlosy prawie proste nie mogłam z nimi do ładu dojść (moje włosy nie lubią zimy)ale mój skręt w marcu wrócił do normy i już więcej się to nie powtorzyło. głowa do góry to dawaj zrób a6w do polowy ![]() Cytat:
|
|
#64854 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też są po 7,5 i polecam się na przyszłośc ![]() Cytat:
Jedno jest pewne włosy zaraz po umyciu są bardziej tępe niż po Isanie z bobasem ![]() w ogole coś Cie nie widze na walecznym wątku ![]() dziś też pierwszy raz uzyłam pianki do włosów z Isany ale dopiero schnę więc jeszcze się okaże co i jak
|
|
|
#64855 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę Was prosić o jakąś łopatologiczną instrukcję odnośnie używania żelu lnianego? Jestem załamana, codziennie muszę związywać włosy, bo wyglądają na tłuste .. Posklejane, prawie żadnego skrętu, tylko odciśnięta gumka do włosów.
Jak go używam - nakładam od ucha w dół, nie odciskam, włosy schną sobie same. Rano smętne strąki. Help?
|
|
|
|
#64856 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() włosy rano bez puchu :O ale i bez objętości, skręt taki-se...
|
|
#64857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- na ociekające wodą po myciu, wgnieść razem z odżywką b/s - mnie się wtedy nawet sucharki nie robią. - jako płukanka (lniany plus woda) do ostatniego płukania po myciu - wtedy też osobiście nie mam sucharków - wgnieść w dosychające sporą ilość, zostawić do wyschnięcia. zrobią się takie twarde sucharki. po całkowitym wyschnięciu włosów pougniatać je i wszystko ładnie puści. - można też próbować na suche, każdemu co innego pasi Ja najczęściej myję włoski wieczorkiem, plunking, spinam u góry w "ananasa", a rano wgniatam lniany, dosycham, odgniatam i jest okej .
|
|
#64859 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio zmieniłam trochę moją pielęgnację
a właściwie zwyczaj olejowania ![]() dotychczas nakładałam olej na suche włosy 2 razy w tygodniu na noc. teraz stosuję olejowanie na odżywkę od jakiegoś czasu. najpierw zmoczę włosy, potem odżywka+olej i tak zostawiam na 3-4 h, aż wyschną. niby krótko trzymam, ale nadal są miękkie, błyszczące i mam wrażenie, ze taka pielęgnacja im lepiej służy. ale oczywiście mam jakieś swoje schizy, że źle robię ale jak trzymałam na całą noc to rano te włosy były takie suche juz
|
|
|
|
#64860 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt,że są zdrowsze, nie znalazłam ani jednej rozdwojonej końcówki, podcięłam tylko dlatego,ze myśłałąm,że przestały się kręcić ze względu na długosć. Cytat:
Cytat:
Demciu, masz pewnie rację, że to moze byc od słońca. Wiosenne bywa bardzo zdradliwe-niby nic, a jednak grzeje. Podejrzewam, że w ubiegłym roku kolor był równy, bo do lipca farbowałam chemią, która w miarę jednolicie pokrywa włosy o różnych odcieniach. A henna (zwłaszcza naturalna ruda, którą ja farbuję już prawie rok) daje kolor w zależności od koloru wyjściowego włosa. Jeśli te pasma wierzchnie są jaśniejsze od slońca-henna chwyci pomarańczowo. A te pod spodem i "młody" ciemniejszy odrost bedą kasztanowe. Tak właśnie mam. Dlatego zdecydowałam, ze trzasnę raz farbę dla wyrównania, a potem znów pojadę z henną. Najgorsze, że działąjąc na ślepo kupiłam dziś piankę koloryzujacą Wellaton(bo nie było mojego koloru Castingu) i dopiero teraz poczytałam recenzje-zatrważające. Chyba już mi się nie chce farbować. Cytat:
Twoje włosy prawie proste? Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić! Taki skręt! Dla mnie Twoje są wzorem nawilżenia, zawsze błyszczą jak szalone!
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

włosy 2c mniej więcej, nie farbowane, długość do ponad połowy pleców równo z talią 

ja dam 48 zł za te trzy maski i przesyłkę ;( a jak bym miała takie idealne tesco w którym te maski by były za 7,50 to bym zapłaciła 22,50
czujecie tą różnicę, bo ja bardzo.
tu z góry łądnie wszystko a od spodu kołtuny i tragednia ogólna nawet rano po umyciu wieczorkiem..
)