|
|
#541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
i oby wszystko poszło zgodnie z planem i szczęśliwie
|
||
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
tak mnie boli biodro ze nie umiem sie ruszac, kazdy ruch sprawia mi taki bol ze masakra
a brzuch mam twardy jak opona
|
|
|
|
#543 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
#544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mnie bawią te wszystkie przesądy, uroki i inne historie ![]() Właśnie czytam ten wątek na kafeterii Dobre ![]() Cytat:
A garsonki do tej pory nie kupiłam i nie zamierzam ![]() Padam na mordkę. Idę spać. Do przeczytania rano
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-06-24 o 00:47 |
||
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuśka, dobrze, że nareszcie dostarczyli! |
|
|
|
|
#546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zniknęłam ale niewinnie, maż mnie pogonił z kompa
wysłałbym Ci smsa jakby co w końcu mam numer za to teraz od 1,5 h nie śpię i mierze skurcze, są częste i nieregularne, do tego dalej plamie, sama nie wiem co myśleć Cytat:
Cytat:
biedna, strasznie ja wymęczą
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-24 o 05:07 |
||
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Wczorajsza rodzinna impreza udana Jestem zdziwiona, że tańcowanie tak dobrze mi szło mimo już duuużego brzucha.Rodzinka się śmiała, że jak tak będziemy wywijać to odejdą mi wody Jednak na mnie jeszcze nie pora, bo w końcu mam miesiąc do tp. A i bardzo ucieszyło mnie, że wczoraj było dość chłodno i nie napuchły mi nogi Zaraz jedziemy do mojej babci, ale zanim ruszymy się w domu to jeszcze poszukam jakichś wieści od depoison. |
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeść
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ...ale dziś będzie upał!
|
||
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm nijak, męczyło mnie do 6 co 2 - 3 min, już miałam budzić męża ale poszłam poleżeć w ciepłej wodzie i do teraz mi prawie przeszło, tzn skurcze są ale rzadsze i nieregularne, ciekawe ile tak jeszcze mnie potrzyma
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-24 o 08:59 |
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie ogarnęłam wątek, doczytałam co u depoison i dalej trzymam za obie nasze kobietki kciuki
![]() Soleika kącik dla Małego wygląda świetnie ![]() Asiu życzę Wam dużo seksu, zgodnie z zaleceniami położnej ![]() Super, że Norniczka jutro wychodzi Była mowa o przytulankach, maskotkach - pewnie jakąś kupimy, bo mój małż jak był mały miał taką przytulankę (nadał jej imię Marcinek) i trzyma tą szmatkę do teraz. Schowaną głęboko w szafie, ale jednak ma ![]() Linka historia z dzieciaczkiem, który zachłysnął się mlekiem straszna, ale z drugiej strony dobrze wiedzieć, że takie coś może się zdarzyć. Dobrze, że maleństwu nic się nie stało. houserka pizza i dzieciątko to idealny zestaw zdjęciowy Mała wygląda słodko Miłego dnia Kobietki. Idę się pindrzyć, a potem jedziemy do babci
|
|
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Co tam słychać w wielkim świecie? Ja ostatnio niestety nie bywam ![]() Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni Nie wiem jak Wy, ale mnie jeszcze nigdy tak nie cieszyło szybkie upływanie czasu jak teraz, będąc w ciąży
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
hej
trzymam dalej kciuki za depoison |
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a córeczka śliczna.Ja właśnie wstałam o dziwo dziś w nocy tylko wstałam dwa razy do toalety a tak spałam jak zabita. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się wyspałam. |
|
|
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
specjalnie dla tych co prosili o przepis na pizzę To są proporcje na prostokątną blaszkę standardową(kiedyś robiłam w okrągłej na tort ale wyszło ciasto za grube), ja robiłam na blachę z pieca więc z podwójnej porcji.
1,5 szkl. maki, 1/4 kostki drożdży(25g) 0,5 szkl. bardzo ciepłej wody lub mleka 1 łyżka oleju lub oliwy duża szczypta soli oregano, bazylia Drożdże rozmieszać 0,5 szkl. b.ciepłej wody. Potem dodać mąkę, sól, na końcu oliwę+przyprawy(lub przyprawy na składniki dopiero).Wyrobić i zostawić na 0,5 h do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem by nie wyschło. Blaszkę posmarować olejem. Rozciągnąć ciasto(jest dość miękki wiec można to zrobić rękami jak prawdziwi Włosi . Posmarować olejem lub oliwą cienko+ koncentrat pomidorowy lub jakiś sos pomid.cienka warstwę. Na to składniki. Moja wersja wczorajsza:podsmażone pieczarki z cebula (posolone), lub surowe starte na tarce by były cienkie, na to starty żóły ser. na wierzch jakaś wędlina, np salami(ja dawałam krakowską kiełbasę z pieprzem, bo jest pikantna), jakies warzywa( pomidor, papryka, brokuł, kukurydza, fasolka szparagowa mrożona itp.) Posypać oregano, bazylią. Piec w 180 stopniach ok. 25 min. Nie dłużej bo będzie sucha.a teraz zbieram się na "konferencje" Nadchodzę mamo. 4 h! chyba padnę tam! |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. TŻ mnie obudził telefonem
Od razu mam lepszy humor ![]() Gardło mnie trochę pobolewa i głowa
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia miala ich mnostwo. Wiadomo ze to sie traktuje z przymruzeniem oka.W kazdym razie ja najbardziej zapamietalam jej opwiesci o diable, o tym jak kusil ludzi do robienia zlego, oczywiscie mial kopyta ![]() Ojjj ile to opowiesci bylo jak kusil ludzi ![]() Z checia bym znowu posluchala jej opowiesci trzymajac glowe na jej kolanach, szkoda ze juz nigdy nie bede miala na to szansy. Babcie zawsze znaja najlepsze opowiesci, ciekawe co my bedziemy wnukom opowiadac.
|
|
#558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może zadzwoń do gina i zapytaj o te plamienia? Bo to dziwne że się tyle utrzymują Ja po cytologii miałam tylko przez wieczór i rano przeszły, więc dziwne żebyś miała tyle po zwykłym badaniu...dziękuję Cytat:
muszę zanotować! dziękuję |
|||
|
|
|
#559 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), więc babcia kazała "odczynić jej urok" w taki sposób: położyć dziecko na łóżku, za jego głową postawić miskę, w garnku rozpuścić wosk i potem przelać przez klucz ten wosk do tej miski i zobaczyć co wyjdzie. I rzeczywiście wyszło coś jakby na kształt twarzy tej administratorki (sama widziałam), a po tych "czarach", przeszło dziecku...Cytat:
Cytat:
może jedź na IP?? Wstałam dziś cała połamana, wszystko mnie boli.. Do tego kłuje mnie prawy cycek, szczególnie jak przypadkiem dotknę sutka . Zaczynam dziś 36 tc!!!
|
||||||
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Ciekawe czy TŻ jeszcze zadzwoni dzisiaj o 11 zaczynają
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Wanilllka może przedzwoń do lekarza i położnej i zapytaj czy nie powinnaś pojawić się na IP. Soleika wiem jak się tęskni za kimś jak jest w pracy tak długo. Ja strasznie nie lubiłam grać wesel z poprawinami bo tęskno mi było za domem. Paula gratki z okazji 36 tc! |
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jesli wiedzieliscie jak ona wyglada i o co chodzi to wiadomo, ze zobaczyliscie w tym jakis zwiazek z nia. No nie wiem, ja w takie rzeczy nie wierze, zadnych czerwonych wstazek, kokardek nie mialam. Moja mama sama jakas kupila i powiesila, juz po jakims czasie po moim porodzie Nie zdjelam zeby jej bylo milo
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad.2. co do uroków to ja nie chcę dzielić ludzi na światłych, którzy nie wierzą i tych co wierzą w zabobony. W każdym razie ja nigdy w życiu nie słyszałam aby jakiekolwiek dziecko było urzeczone. Może moja rodzina ma takie szczęście? Rozmawiałam z moja babcią na ten temat i ona powiedziała, że jej ojciec już w czasie wojny "zabronił" im wierzyć w czary bo są katolikami i mają wierzyć w boga a nie w czarownice. W każdym razie oby żadna z nas nigdy się nie przekonała o istnieniu uroków ![]() ad.3. ![]()
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w tym najlepsze to miało być wesele z poprawinami. Później TŻ mówi, że to jednak inne wesele. A dziś mi mówi, że okazało się, że na prymicjach grają
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja mam lekkiego fioła na punkcie czerwonego - pół szafy mam czerwoną i uwielbiam ten kolor
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale babunia....wczoraj fociłam ślub na którym pani młoda (28lat) miała sukienkę do kolan
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

,ja jej odpowiedziałam,że też tak myślałam
.
oj czekam na tę Zosię i na wieści o niej niecierpliwie....
i oby wszystko poszło zgodnie z planem i szczęśliwie

a brzuch mam twardy jak opona 

Może rzeczywiście u niej się zaczyna?
wysłałbym Ci smsa jakby co
w końcu mam numer

Od razu mam lepszy humor

muszę zanotować! dziękuję 
), więc babcia kazała "odczynić jej urok" w taki sposób: położyć dziecko na łóżku, za jego głową postawić miskę, w garnku rozpuścić wosk i potem przelać przez klucz ten wosk do tej miski i zobaczyć co wyjdzie. I rzeczywiście wyszło coś jakby na kształt twarzy tej administratorki (sama widziałam), a po tych "czarach", przeszło dziecku...