Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 23:30   #541
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na KTG ,bo moja położna zadzwoniła,że jak chcę to mogę przyjechać do szpitala

Wyszły dwa skurcze po 40 , no i powiedziała mi że nie spodziewała się że będę jeszcze w ciąży ,myślała że szybciej urodze ,ja jej odpowiedziałam,że też tak myślałam .
A ona do mnie " A kochacie się z mężem?" .Ja mówie,że nie bo mąż się boi . A ona mi powiedziała że seks to najlepsze co może być przed porodem. Wszystko w środku staje się bardziej mięciutkie,sprężyste itd. i że mamy się kochać 2x dziennie . Na co ja jej odpowiedziałam,że mój mąż powiedział że nie będzie pukał swojemu synowi w czoło ,to się zaczęła śmiać .

Ja leżałam pod KTG a mąż czekał na korytarzu , i jak wyszłyśmy z KTG to położna mówi do męża : "Macie się bzykać " , a mój mąż mówi : "Słucham?" ,a położna " No mówie przecież,macie się bzykać bo to dobrze wszystkim zrobi a nie w celibacie żyjecie" . A mój mąż biedny , zaczął się śmiać i mówi : "Nie będę pukał w czoło swojemu dziecku" . Na co położna mówi "Kochany,jak Cię Bóg obdarzył takim sprzętem to nie wkładaj go do końca " .

Powiem Wam,że mam bardzo bezpośrednią położną,ale lubią ją za to
Kapitalna położna

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Kochane nie było mnie trochę w domku, więc mam dwie wiadomości od depoison:

1) Co tam na forum? u mnie zaczęły się skurcze(3godz. spędziłam właśnie pod ktg) ale na razie lekkie.Bedą zwiększać dawkę leku. Szpital ok, personel przemiły

odpisałam, ze wszystkie o niej myslimy, wspierami i trzymamy kciuki i że dobrze, że sytuacja posuwa się do przodui, że czekamy na dalsze wieści i teraz napisała:

2) Po zwiększeniu dawki pojawiły się u mnie skurcze co 3 minuty, niestety-szyjka nadal dość twarda a rozwarcie tylko na 2 cm. Dlatego teraz czekają na reakcje szyjki, kolejnej dawki na razie nie dostanę. Ucałowania dla wszystkich

także jak widać idzie powoli do przoduoby tak dalej oj czekam na tę Zosię i na wieści o niej niecierpliwie....
Trzymam i oby wszystko poszło zgodnie z planem i szczęśliwie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 23:35   #542
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tak mnie boli biodro ze nie umiem sie ruszac, kazdy ruch sprawia mi taki bol ze masakra a brzuch mam twardy jak opona

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 00:25   #543
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na KTG ,bo moja położna zadzwoniła,że jak chcę to mogę przyjechać do szpitala

Wyszły dwa skurcze po 40 , no i powiedziała mi że nie spodziewała się że będę jeszcze w ciąży ,myślała że szybciej urodze ,ja jej odpowiedziałam,że też tak myślałam .
A ona do mnie " A kochacie się z mężem?" .Ja mówie,że nie bo mąż się boi . A ona mi powiedziała że seks to najlepsze co może być przed porodem. Wszystko w środku staje się bardziej mięciutkie,sprężyste itd. i że mamy się kochać 2x dziennie . Na co ja jej odpowiedziałam,że mój mąż powiedział że nie będzie pukał swojemu synowi w czoło ,to się zaczęła śmiać .

Ja leżałam pod KTG a mąż czekał na korytarzu , i jak wyszłyśmy z KTG to położna mówi do męża : "Macie się bzykać " , a mój mąż mówi : "Słucham?" ,a położna " No mówie przecież,macie się bzykać bo to dobrze wszystkim zrobi a nie w celibacie żyjecie" . A mój mąż biedny , zaczął się śmiać i mówi : "Nie będę pukał w czoło swojemu dziecku" . Na co położna mówi "Kochany,jak Cię Bóg obdarzył takim sprzętem to nie wkładaj go do końca " .

Powiem Wam,że mam bardzo bezpośrednią położną,ale lubią ją za to
Niezła ta położna

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wy tez macie takie uderzenia goraca?
czuje sie jakbym miala menopauze
Już przed ciążą miałam a teraz się to nasiliło

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Norniczka: Mam dietę cukrzycową i dzisiaj znowu magnez dostałam w kroplówce. Skurcze mam tak 30-60, a jeden nawet ponad 90 miałam, ale szyjka długa i jutro chyba wychodzę. Przed chwilą rodziła jedna dziewczyna, tak się darła, że pół szpitala ją słyszało, teraz naprawdę boję się porodu.
Super, że wychodzi

Cytat:
Kochane niecierpliwiłam się więc napisałam do depoison, oto odpowiedź:

U mnie wciąż nic szczególnie ciekawego: skurcze są, ale od godziny już słabsze i bezbolesne. Jeśli szyjka nie ruszy, to będą mnie faszerować tym lekiem nawet do 4 dni. No i się słynnego czopa śluzowego nie doczekałam-nic mi nie odeszło, a nie mam

no więc wcale nie powiedziane, że Zosia zaraz będzie na świecie....biedactwo wymęczą Naszą Depoison w tym szpitalu....

i jak to wcale nie każda ma czop???czy po prostu nie każda zauważa jego odejście, bo jest niezauważalny???

Biedna... Oby się nie męczyła
Trzymam kciuki
Stary 2012-06-24, 00:28   #544
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3758076 np. płacze bez powodu hehe

Przypomniało mi się że moja babcia mi opowiadała kiedyś że jak była mała to jakaś kobieta ją urzekła jak to ona mówi. Przez wieś szedł orszak pogrzebowy, a ona z koleżanką przez okno się patrzyły na ten "pochód" i kobicie która w tym uczestniczyła nie spodobało się to i później moja biedna babcia kilka dni chorowała rzekomo od tego... jakiś ból brzucha itp. tylko nie pamiętam od czego jej przeszło... ale moja babunia to w ogóle skarbnica wiedzy tajemnej... sprzedawała mi opowieście jak to czarownica śmietane kradła z mleka wszstkim ze wsi, oczywiście nie ręcznie tylko czarami... jej krówki dawały prawie samą śmietanę a reszta miała śmierdzącą siną wodę
Czyli babcia miała konszachty z tą czarownicą? Babcia czarodziejka Bardzo mnie bawią te wszystkie przesądy, uroki i inne historie

Właśnie czytam ten wątek na kafeterii Dobre

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że za radą babci włożyłaś garsonkę wiekowa kobieto
Niestety wyraziła tę opinię jak już miałam zamówioną sukienkę. Gdybym jeszcze sukienki nie wybrała to... zamówiłabym taką ogromną bezę. A tak to miałam sukienkę ale raczej z tych mniej ekstrawaganckich A garsonki do tej pory nie kupiłam i nie zamierzam

Padam na mordkę. Idę spać. Do przeczytania rano

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-06-24 o 00:47
Stary 2012-06-24, 01:23   #545
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja przespałam parę godzin w ciągu dnia, powoli to standard. A w nocy i tak śpię około 9 h Chyba ładuję akumulatory na przyszłość albo TŻ dosypuje mi czegoś do jedzenia.

Mamuśka, dobrze, że nareszcie dostarczyli!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 05:04   #546
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wanilka gdzieś nam zniknęła Może rzeczywiście u niej się zaczyna?
zniknęłam ale niewinnie, maż mnie pogonił z kompa wysłałbym Ci smsa jakby co w końcu mam numerza to teraz od 1,5 h nie śpię i mierze skurcze, są częste i nieregularne, do tego dalej plamie, sama nie wiem co myśleć

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od 5 godzin boli mnie podbrzuszu albo są to skurcze ( trwają przynajmniej 30 sekund) i do tego twardnieje mi brzuch,a mała się dość sporo rusza;. Nie wiem czy to nie są też przypadkiem jelita bo byłam juz 3 razy w kibelku , a jadłam dzisiaj i chińczyka i sporo róznych owoców może to rewolucja w jelitach co????
ja stawiałabym na skurcze

Cytat:
U mnie wciąż nic szczególnie ciekawego: skurcze są, ale od godziny już słabsze i bezbolesne. Jeśli szyjka nie ruszy, to będą mnie faszerować tym lekiem nawet do 4 dni. No i się słynnego czopa śluzowego nie doczekałam-nic mi nie odeszło, a nie mam

biedna, strasznie ja wymęczą

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-24 o 05:07
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 08:33   #547
prince_polo
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Mnie to te teksty tak wkurzają, że mogłabym pogryźć.
To nie związane z ciążą ale...
przed moim ślubem babcia mi powiedziała, że powinnam zrezygnować z sukienki ślubnej i kupić garsonkę bo jestem już za stara (!!!) na suknie ślubne a miałam wtedy 29 lat! Wg mojej babci to już bardzo zaawansowany wiek.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 08:40   #548
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamusie Wczorajsza rodzinna impreza udana Pojadłam pyszności, a do tego wytańczyłam się. Bawiliśmy się do 1 w nocy Jestem zdziwiona, że tańcowanie tak dobrze mi szło mimo już duuużego brzucha.
Rodzinka się śmiała, że jak tak będziemy wywijać to odejdą mi wody Jednak na mnie jeszcze nie pora, bo w końcu mam miesiąc do tp. A i bardzo ucieszyło mnie, że wczoraj było dość chłodno i nie napuchły mi nogi
Zaraz jedziemy do mojej babci, ale zanim ruszymy się w domu to jeszcze poszukam jakichś wieści od depoison.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 08:53   #549
blueberry88
Zakorzenienie

Czeeeeeeść

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zniknęłam ale niewinnie, maż mnie pogonił z kompa wysłałbym Ci smsa jakby co w końcu mam numerza to teraz od 1,5 h nie śpię i mierze skurcze, są częste i nieregularne, do tego dalej plamie, sama nie wiem co myśleć
Hm, jak sytuacja się rozwija?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Wczorajsza rodzinna impreza udana Pojadłam pyszności, a do tego wytańczyłam się. Bawiliśmy się do 1 w nocy Jestem zdziwiona, że tańcowanie tak dobrze mi szło mimo już duuużego brzucha.
Rodzinka się śmiała, że jak tak będziemy wywijać to odejdą mi wody Jednak na mnie jeszcze nie pora, bo w końcu mam miesiąc do tp. A i bardzo ucieszyło mnie, że wczoraj było dość chłodno i nie napuchły mi nogi
Zaraz jedziemy do mojej babci, ale zanim ruszymy się w domu to jeszcze poszukam jakichś wieści od depoison.
To super - nie ma jak kondycha!

...ale dziś będzie upał!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 08:58   #550
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, jak sytuacja się rozwija?
hmmm nijak, męczyło mnie do 6 co 2 - 3 min, już miałam budzić męża ale poszłam poleżeć w ciepłej wodzie i do teraz mi prawie przeszło, tzn skurcze są ale rzadsze i nieregularne, ciekawe ile tak jeszcze mnie potrzyma

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-24 o 08:59
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:09   #551
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ogólnie ogarnęłam wątek, doczytałam co u depoison i dalej trzymam za obie nasze kobietki kciuki

Soleika kącik dla Małego wygląda świetnie
Asiu życzę Wam dużo seksu, zgodnie z zaleceniami położnej
Super, że Norniczka jutro wychodzi

Była mowa o przytulankach, maskotkach - pewnie jakąś kupimy, bo mój małż jak był mały miał taką przytulankę (nadał jej imię Marcinek) i trzyma tą szmatkę do teraz. Schowaną głęboko w szafie, ale jednak ma

Linka historia z dzieciaczkiem, który zachłysnął się mlekiem straszna, ale z drugiej strony dobrze wiedzieć, że takie coś może się zdarzyć. Dobrze, że maleństwu nic się nie stało.
houserka pizza i dzieciątko to idealny zestaw zdjęciowy Mała wygląda słodko

Miłego dnia Kobietki. Idę się pindrzyć, a potem jedziemy do babci

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:17   #552
wvictoria
Wtajemniczenie

dzień dobry
Co tam słychać w wielkim świecie? Ja ostatnio niestety nie bywam

Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni
Nie wiem jak Wy, ale mnie jeszcze nigdy tak nie cieszyło szybkie upływanie czasu jak teraz, będąc w ciąży

Stary 2012-06-24, 09:18   #553
phdwao
Zakorzenienie

hej

trzymam dalej kciuki za depoison
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:21   #554
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
phawo , olciatez obżarłam się dzisiaj pizzą domowej roboty, teraz mam zgage wyszła całkiem, całkiem...
Przy okazji dołączam ostanie foto brzuszkowe Poli sprzed 10 dni.
Ale mam smaka na taka domową pizze a córeczka śliczna.

Ja właśnie wstałam o dziwo dziś w nocy tylko wstałam dwa razy do toalety a tak spałam jak zabita. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się wyspałam.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:25   #555
houserka
Rozeznanie

specjalnie dla tych co prosili o przepis na pizzę To są proporcje na prostokątną blaszkę standardową(kiedyś robiłam w okrągłej na tort ale wyszło ciasto za grube), ja robiłam na blachę z pieca więc z podwójnej porcji.
1,5 szkl. maki, 1/4 kostki drożdży(25g)
0,5 szkl. bardzo ciepłej wody lub mleka
1 łyżka oleju lub oliwy
duża szczypta soli
oregano, bazylia
Drożdże rozmieszać 0,5 szkl. b.ciepłej wody. Potem dodać mąkę, sól, na końcu oliwę+przyprawy(lub przyprawy na składniki dopiero).Wyrobić i zostawić na 0,5 h do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem by nie wyschło. Blaszkę posmarować olejem. Rozciągnąć ciasto(jest dość miękki wiec można to zrobić rękami jak prawdziwi Włosi . Posmarować olejem lub oliwą cienko+ koncentrat pomidorowy lub jakiś sos pomid.cienka warstwę. Na to składniki. Moja wersja wczorajsza:podsmażone pieczarki z cebula (posolone), lub surowe starte na tarce by były cienkie, na to starty żóły ser. na wierzch jakaś wędlina, np salami(ja dawałam krakowską kiełbasę z pieprzem, bo jest pikantna), jakies warzywa( pomidor, papryka, brokuł, kukurydza, fasolka szparagowa mrożona itp.) Posypać oregano, bazylią. Piec w 180 stopniach ok. 25 min. Nie dłużej bo będzie sucha.
a teraz zbieram się na "konferencje" Nadchodzę mamo. 4 h! chyba padnę tam!
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:30   #556
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. TŻ mnie obudził telefonem Od razu mam lepszy humor
Gardło mnie trochę pobolewa i głowa

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:33   #557
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3758076 np. płacze bez powodu hehe

Przypomniało mi się że moja babcia mi opowiadała kiedyś że jak była mała to jakaś kobieta ją urzekła jak to ona mówi. Przez wieś szedł orszak pogrzebowy, a ona z koleżanką przez okno się patrzyły na ten "pochód" i kobicie która w tym uczestniczyła nie spodobało się to i później moja biedna babcia kilka dni chorowała rzekomo od tego... jakiś ból brzucha itp. tylko nie pamiętam od czego jej przeszło... ale moja babunia to w ogóle skarbnica wiedzy tajemnej... sprzedawała mi opowieście jak to czarownica śmietane kradła z mleka wszstkim ze wsi, oczywiście nie ręcznie tylko czarami... jej krówki dawały prawie samą śmietanę a reszta miała śmierdzącą siną wodę
Ja lubie sluchac takie opowiesci Moja babcia miala ich mnostwo. Wiadomo ze to sie traktuje z przymruzeniem oka.
W kazdym razie ja najbardziej zapamietalam jej opwiesci o diable, o tym jak kusil ludzi do robienia zlego, oczywiscie mial kopyta
Ojjj ile to opowiesci bylo jak kusil ludzi
Z checia bym znowu posluchala jej opowiesci trzymajac glowe na jej kolanach, szkoda ze juz nigdy nie bede miala na to szansy.

Babcie zawsze znaja najlepsze opowiesci, ciekawe co my bedziemy wnukom opowiadac.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:35   #558
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

to jest właśnie sytuacja o której kiedyś pisałam, paciorkowiec zalicza się do mikroflory fizjologicznej pochwy dlatego można go wykryć badaniem pod kątem GBS, zwykła biocenoza pochwy nie wystarczy - tylko niektóre laby wyodrębniają poszczególne bakterie flory fizjologicznej
Tylko i mój gin i szpital robią GBS pod kątem biocenozy tylko i weź tu im przetłumacz. Dla nich to wystarcza
Cytat:
Właśnie miałam Ci pisać wczoraj, ale stwierdziłam że jakby się coś działo, to byś dała znać
Może zadzwoń do gina i zapytaj o te plamienia? Bo to dziwne że się tyle utrzymują Ja po cytologii miałam tylko przez wieczór i rano przeszły, więc dziwne żebyś miała tyle po zwykłym badaniu...
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Soleika kącik dla Małego wygląda świetnie
dziękuję
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
specjalnie dla tych co prosili o przepis na pizzę To są proporcje na prostokątną blaszkę standardową(kiedyś robiłam w okrągłej na tort ale wyszło ciasto za grube), ja robiłam na blachę z pieca więc z podwójnej porcji.
1,5 szkl. maki, 1/4 kostki drożdży(25g)
0,5 szkl. bardzo ciepłej wody lub mleka
1 łyżka oleju lub oliwy
duża szczypta soli
oregano, bazylia
Drożdże rozmieszać 0,5 szkl. b.ciepłej wody. Potem dodać mąkę, sól, na końcu oliwę+przyprawy(lub przyprawy na składniki dopiero).Wyrobić i zostawić na 0,5 h do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem by nie wyschło. Blaszkę posmarować olejem. Rozciągnąć ciasto(jest dość miękki wiec można to zrobić rękami jak prawdziwi Włosi . Posmarować olejem lub oliwą cienko+ koncentrat pomidorowy lub jakiś sos pomid.cienka warstwę. Na to składniki. Moja wersja wczorajsza:podsmażone pieczarki z cebula (posolone), lub surowe starte na tarce by były cienkie, na to starty żóły ser. na wierzch jakaś wędlina, np salami(ja dawałam krakowską kiełbasę z pieprzem, bo jest pikantna), jakies warzywa( pomidor, papryka, brokuł, kukurydza, fasolka szparagowa mrożona itp.) Posypać oregano, bazylią. Piec w 180 stopniach ok. 25 min. Nie dłużej bo będzie sucha.
a teraz zbieram się na "konferencje" Nadchodzę mamo. 4 h! chyba padnę tam!
muszę zanotować! dziękuję

Bloguję
Stary 2012-06-24, 09:44   #559
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Norniczka: Mam dietę cukrzycową i dzisiaj znowu magnez dostałam w kroplówce. Skurcze mam tak 30-60, a jeden nawet ponad 90 miałam, ale szyjka długa i jutro chyba wychodzę. Przed chwilą rodziła jedna dziewczyna, tak się darła, że pół szpitala ją słyszało, teraz naprawdę boję się porodu.
to trzymam kciuki, żeby Norniczka wyszła dzisiaj

Cytat:
Ja też mam coś takiego, że co nie zjem to kibelek Ale może Mały gdzieś mi jelito uciska
to ci dobrze, ja mam za to odwrotny problem, szczególnie teraz po tym żelazie co biorę...

Cytat:
Kochane niecierpliwiłam się więc napisałam do depoison, oto odpowiedź:

biedna

Cytat:
Ło matko!!! A może któraś z Was wie co to ten urok i czym się objawia? Bo nawet jak mi ktoś dziecko zauroczy to ja nie zauważę
Podobno zauroczyć może jakaś wredna osoba, wystarczy że się spojrzy.. Jakiś czas temu przyszła administratorka zebrać czynsz i spojrzała się na synka siostry tylko raz. Od tamtej pory bardzo płakał marudził, nie wiadomo było co mu jest. Babcia stwierdziła, że jest zauroczony. Siostra nie chciała się zgodzić na eksperymenty z "lizaniem" (), więc babcia kazała "odczynić jej urok" w taki sposób: położyć dziecko na łóżku, za jego głową postawić miskę, w garnku rozpuścić wosk i potem przelać przez klucz ten wosk do tej miski i zobaczyć co wyjdzie. I rzeczywiście wyszło coś jakby na kształt twarzy tej administratorki (sama widziałam), a po tych "czarach", przeszło dziecku...

Cytat:
Cytat:
hmmm nijak, męczyło mnie do 6 co 2 - 3 min, już miałam budzić męża ale poszłam poleżeć w ciepłej wodzie i do teraz mi prawie przeszło, tzn skurcze są ale rzadsze i nieregularne, ciekawe ile tak jeszcze mnie potrzyma

może jedź na IP??

Wstałam dziś cała połamana, wszystko mnie boli.. Do tego kłuje mnie prawy cycek, szczególnie jak przypadkiem dotknę sutka .
Zaczynam dziś 36 tc!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25585_big.jpg (61,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg finestrino.jpg (20,7 KB, 1 załadowań)

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:45   #560
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 36 tc!!!
Gratuluję

Ciekawe czy TŻ jeszcze zadzwoni dzisiaj o 11 zaczynają

Bloguję
Stary 2012-06-24, 09:55   #561
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane!
Wanilllka może przedzwoń do lekarza i położnej i zapytaj czy nie powinnaś pojawić się na IP.
Soleika wiem jak się tęskni za kimś jak jest w pracy tak długo. Ja strasznie nie lubiłam grać wesel z poprawinami bo tęskno mi było za domem.
Paula gratki z okazji 36 tc!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:55   #562
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno zauroczyć może jakaś wredna osoba, wystarczy że się spojrzy.. Jakiś czas temu przyszła administratorka zebrać czynsz i spojrzała się na synka siostry tylko raz. Od tamtej pory bardzo płakał marudził, nie wiadomo było co mu jest. Babcia stwierdziła, że jest zauroczony. Siostra nie chciała się zgodzić na eksperymenty z "lizaniem" (), więc babcia kazała "odczynić jej urok" w taki sposób: położyć dziecko na łóżku, za jego głową postawić miskę, w garnku rozpuścić wosk i potem przelać przez klucz ten wosk do tej miski i zobaczyć co wyjdzie. I rzeczywiście wyszło coś jakby na kształt twarzy tej administratorki (sama widziałam), a po tych "czarach", przeszło dziecku...
Hmm jakos nie wierze
Poza tym jesli wiedzieliscie jak ona wyglada i o co chodzi to wiadomo, ze zobaczyliscie w tym jakis zwiazek z nia.
No nie wiem, ja w takie rzeczy nie wierze, zadnych czerwonych wstazek, kokardek nie mialam. Moja mama sama jakas kupila i powiesila, juz po jakims czasie po moim porodzie Nie zdjelam zeby jej bylo milo

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:57   #563
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
to trzymam kciuki, żeby Norniczka wyszła dzisiaj

to ci dobrze, ja mam za to odwrotny problem, szczególnie teraz po tym żelazie co biorę...

biedna

może jedź na IP??

Wstałam dziś cała połamana, wszystko mnie boli.. Do tego kłuje mnie prawy cycek, szczególnie jak przypadkiem dotknę sutka .
Zaczynam dziś 36 tc!!!
ad.1. Spróbuj wypić siemię lniane - kupisz w spożywczym. 2 łyżki zalej gorącą wodą żeby namokło i jak się zrobi z tego taki kisiel to wypij. W smaku obrzydliwe, ale pomaga na perystaltykę jelit i jest bardzo zdrowe

ad.2. co do uroków to ja nie chcę dzielić ludzi na światłych, którzy nie wierzą i tych co wierzą w zabobony. W każdym razie ja nigdy w życiu nie słyszałam aby jakiekolwiek dziecko było urzeczone. Może moja rodzina ma takie szczęście? Rozmawiałam z moja babcią na ten temat i ona powiedziała, że jej ojciec już w czasie wojny "zabronił" im wierzyć w czary bo są katolikami i mają wierzyć w boga a nie w czarownice. W każdym razie oby żadna z nas nigdy się nie przekonała o istnieniu uroków

ad.3. Gratuluję kolejnego tygodnia

Stary 2012-06-24, 10:00   #564
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Soleika wiem jak się tęskni za kimś jak jest w pracy tak długo. Ja strasznie nie lubiłam grać wesel z poprawinami bo tęskno mi było za domem.
Pocieszam się, że już jutro będzie Co w tym najlepsze to miało być wesele z poprawinami. Później TŻ mówi, że to jednak inne wesele. A dziś mi mówi, że okazało się, że na prymicjach grają

Bloguję
Stary 2012-06-24, 10:01   #565
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Hmm jakos nie wierze
Poza tym jesli wiedzieliscie jak ona wyglada i o co chodzi to wiadomo, ze zobaczyliscie w tym jakis zwiazek z nia.
No nie wiem, ja w takie rzeczy nie wierze, zadnych czerwonych wstazek, kokardek nie mialam. Moja mama sama jakas kupila i powiesila, juz po jakims czasie po moim porodzie Nie zdjelam zeby jej bylo milo
Właśnie mnie też się wydaje, że to działa na zasadzie "wkręcenia sobie" tego. W każdym razie ja nie zamierzam wieszać żadnych kokardek ani nic takiego. Inna sprawa, że mam czerwony wózek dla dziecka Ale ja mam lekkiego fioła na punkcie czerwonego - pół szafy mam czerwoną i uwielbiam ten kolor

Stary 2012-06-24, 10:02   #566
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mnie też się wydaje, że to działa na zasadzie "wkręcenia sobie" tego. W każdym razie ja nie zamierzam wieszać żadnych kokardek ani nic takiego. Inna sprawa, że mam czerwony wózek dla dziecka Ale ja mam lekkiego fioła na punkcie czerwonego - pół szafy mam czerwoną i uwielbiam ten kolor
Mi też się czerwone wózki w ostatnim czasie bardzo podobają

Bloguję
Stary 2012-06-24, 10:04   #567
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Pocieszam się, że już jutro będzie Co w tym najlepsze to miało być wesele z poprawinami. Później TŻ mówi, że to jednak inne wesele. A dziś mi mówi, że okazało się, że na prymicjach grają
To przynajmniej wiesz jaka będzie "sukienka" w roli głównej

Stary 2012-06-24, 10:04   #568
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to te teksty tak wkurzają, że mogłabym pogryźć.
To nie związane z ciążą ale...
przed moim ślubem babcia mi powiedziała, że powinnam zrezygnować z sukienki ślubnej i kupić garsonkę bo jestem już za stara (!!!) na suknie ślubne a miałam wtedy 29 lat! Wg mojej babci to już bardzo zaawansowany wiek.
ale babunia....
wczoraj fociłam ślub na którym pani młoda (28lat) miała sukienkę do kolan

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:05   #569
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
To przynajmniej wiesz jaka będzie "sukienka" w roli głównej
W sumie Ale nie wiem jaką miała np. wczoraj

Bloguję
Stary 2012-06-24, 10:05   #570
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Niezły meksyk hihi
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości