Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 11:07   #3631
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
aaaaaa nie chwalilam sie
Tomus w koncu zaczyna sam chodzic!!!
robi 3 kroczki zupelniejestem taka dumna
brawa dla Tomusia !!

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kurcze od ranazjadlam tlko pestki dyni i jogurt..znowu mam zaparcia i masakra ..wczoraj wieczorem zjadlam snickersa i maly tak mnie kopal ze az bolało
Moj mnie dzisiaj tak kopnal ze az sie przestraszylam ..
Skora podskoczyla mi chyba na 2 cm .. ma chłopak siłe ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:08   #3632
MiciaKicia
Zakorzenienie

ide giry ogolić

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:14   #3633
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ide giry ogolić
e tam nie gól
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:19   #3634
marti86
Zakorzenienie

Hej Dziewczeta

Czytam na biezaco ale jakis dol mnie zlapal i nie mam weny na pisanie tak czytam o Waszych wspolnych chwilach z tz i mi cholernie brak mojegoza miesiac juz bedzie ale co z tego jak tylko chwilowo i na poczatku wrzesnia znow mi wyjedzie tak bzm chciala zeby na codzien byl w domudzis niedziela siedze narazie sama bo mala sie szlaja i nie mam jakos energii w sobie zeby cokolwiek zrobic.wydzwaniaja do mnie znajomi zeby przyjechac i tez mi sie nie chce walnijcie mnie w leb co?????

Przebudzilam sie dzis w nocy byka 3 godzina i sobie pomyslalam czy MAdzia jeszcze lata czy juz koniec

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Judkama brawa dla Tomeczka to teraz bedziesz miala nogi i oczy pelne roboty-oczy bedziesz musiala miec doslownie w d*pie zeby go pilnowac

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Czarnamadonna Ty masz taka urode ze uwazam ze makija jest Ci zupelnie niepotrzebny jestes naturalnie piekna pokaz brzuszek

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:52   #3635
Ma_majka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki Witam z rana

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wreszcie udało mi się stworzyć mój suwaczek

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Czeeść

Zaraz Was poczytam i nadrobię, a wpadłam się przywitać bo dzisiaj pewnie też nie będzie mnie za wiele na forum, wszyscy w domu to i niedziela najzupełniej rodzinna, pewnie nad jeziorko wyskoczymy

Pisałam Wam już, że zaczęłam puchnąć, zwłaszcza stopy i kostki, i wczoraj kupiłam Bielendy Sexy Mama żel na opuchnięte nogi i powiem Wam, że użyłam na noc dziś wstałam i po raz pierwszy od x czasu widzę swoje normalne szczupłe kostki Teraz też posmarowałam nogi tym cudem i zobaczymy, czy będą skuteczne cały dzień (bo pisze żeby 2 x dziennie stosować), na tą chwilę jestem zadowolona.

Miłego dnia dziewczynki, ja Was nadrobię, robiąc paznokcie - kupiłam wczoraj żołty lakier Miss Sporty i nie mogę się doczekać efektu
Dzięki za info o żelu. Coś czuję że jak zaczną się upały, to może być niezbędny

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no własnie a ta zurawina co wrzucilam nie ma zadnych dodatkow, bez wody cukru i takich tam, to nie jest taki sok ze szklankami mozna pic, bo to prawdziwy ekstrakt
kiedys wzielam z innej firmy bo niby tanszy, ale sie nacielam bo to juz nie bylo to

niestety krew z nosa jak leci, to zupelnie normalne, mam poduszke zakrwawiona po nocy

a my dzis bedziemy grillowac na balkonie
wyciagamy elektrycznego grilla, cyce z kurczaka juz zamarynowalam i kielbaske slaska
za godzinke pewnie sie wybierzemy na starowke polazic i na bulwary, bo dawno nie bylam

aaaaaa nie chwalilam sie
Tomus w koncu zaczyna sam chodzic!!!
robi 3 kroczki zupelniejestem taka dumna
dla Tomusia

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam i ja.. wczoraj byliśmy u znajomych na kolacji/meczu. Wypiłam kilka kieliszków bezalkoholowego wina Ohydne ) hehe
Jest wino bezalkoholowe?? Nie wiedziałam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
no widzisz, a ja tracę kilogramy, a zyskuję brzuch nic tylko się cieszyć, oby ta szczęśliwa passa jeszcze troszkę potrwała
Landi, a robiłaś może badania tarczycy? Zlecał Ci gin? Bo spadek wagi może być spowodowany zaburzeniami w pracy tarczycy
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:58   #3636
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Jest wino bezalkoholowe?? Nie wiedziałam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Jest wino bezalkoholowe, ale ja tam nie polecam.. średnio mi smakowało, ale skoro gospodarze o mnie pomyśleli to nie wypadało wybrzydzać Sama wolałabym się po prostu soku lub wody napić.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:59   #3637
emylka86
Zakorzenienie

nic mi się nie chce, a tu trzeba się zbierać... jeszcze co chwila mam spięcia z tż bo nie możemy dojść do porozumienia z imieniem dla naszego synka... on wymyśla zupelnie inne imiona jak ja... grrr

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:05   #3638
Dojotka1987
Zakorzenienie

dzien dobry)) ale dzis pospalismy;]]] juz dawno tyle nie spalam;] chyba z 12h spalam;]] a najlepsze jest to ze dalej ziewam;]]]
pogoda sie zapowiada pieknie wiec dzis korzystam z tego ze TZ ma wolne) do zobaczenia wieczorkiem))
powiem Wam ze juz dawno tyle czasu nie spedzilam z moim mezem) super)) brakowalo mi tego))
Stary 2012-06-24, 12:07   #3639
marti86
Zakorzenienie

Dojotka zazdroszcze

Powiem Wam moje czeresnie z drzewa bija na glowe wszytskie sklepowe-sa przepyszne!!

Stary 2012-06-24, 12:09   #3640
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
nic mi się nie chce, a tu trzeba się zbierać... jeszcze co chwila mam spięcia z tż bo nie możemy dojść do porozumienia z imieniem dla naszego synka... on wymyśla zupelnie inne imiona jak ja... grrr
A moj sie wczoraj zgodzil na Adasia .. to znaczy przestal mowic kategoryczne '' nie '' i chyba jednak bedzie Adam

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dojotka zazdroszcze
ojojoj

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-24, 12:10   #3641
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!
Aaale mi się nie chce uczyć... Masakra

Cytat:
Hej Dziewczeta

Czytam na biezaco ale jakis dol mnie zlapal i nie mam weny na pisanie tak czytam o Waszych wspolnych chwilach z tz i mi cholernie brak mojegoza miesiac juz bedzie ale co z tego jak tylko chwilowo i na poczatku wrzesnia znow mi wyjedzie tak bzm chciala zeby na codzien byl w domudzis niedziela siedze narazie sama bo mala sie szlaja i nie mam jakos energii w sobie zeby cokolwiek zrobic.wydzwaniaja do mnie znajomi zeby przyjechac i tez mi sie nie chce walnijcie mnie w leb co?????
To pewnie przez to, że dzisiaj niedziela - rodzinny dzień. Jutro będzie lepiej. A miesiąc szybko zleci A powiedz mi - myśleliście o tym, żeby tż wrócił na stałe?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
A moj sie wczoraj zgodzil na Adasia .. to znaczy przestal mowic kategoryczne '' nie '' i chyba jednak bedzie Adam
Super
Stary 2012-06-24, 12:14   #3642
T'ai
Zakorzenienie

oj na razie was nie nadrobię chyba
wy znów weekend przy kompie ja nie wiem

wczoraj byliśmy cały dzień nad jeziorem
zaraz biorę się za obiad i potem urodziny bratowej
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:21   #3643
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
3 tysiace to strasznie duzo .. ale ja pewnie tez bym tyle wydala gdyby nie to ze wozek, fotelik samochodowy i lozeczko mamy za darmo .. A tak to jakies 600 zl nam wyjdzie ..

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

pewnie odsypia albo szykuje sie do poprawin

Trzy tysiące to dużo i niedużo - ja bym powiedziała że średnia półka - my to liczyliśmy tak :

- wózek z fotelikiem MaxiCosi 1750,oo http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3339&osCsid=
- łóżeczko z materacem 800 zł http://www.emaluszek.pl/index.php?pa...emart&Itemid=6
- kompet pościeli do łóżeczka około 350,00 http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...415054471.html
do tego przewijak, komplet pościeli na zmianę do łóżeczka, ochraniacz na materac, pościel/kocyk do wózka itp i nie wiem czy 3 tys nie będzie za mało
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:23   #3644
marti86
Zakorzenienie

Happy poki co nie ma takiej mozliwosci

juz wiem czemy jestem do D mam cisnienie 100/60

Stary 2012-06-24, 12:26   #3645
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Dojotka zazdroszcze

Powiem Wam moje czeresnie z drzewa bija na glowe wszytskie sklepowe-sa przepyszne!!
ach wiem z tymi tżami co pracuja ..ja sie ciesze ze moj jest dzis ze mna jutro tez wybywa i do piątku tylko skype.niby weekendy zostaja ale to i tak za malo dla mnie bo caly tydzien siedze sama. oczywiscie ty masz inaczej bo jest rzadziej ale no rozumeim cie i twoje doły bo tez je mam.
a brzuszek naarzie nie zmienil rozmiaru od ostatniego zdjecia jakies poltora tyg temu wiec zam8ieszce jak urosnie bo mam kompleksy przy was

jedziemy nad jeziorko wiec bede pewnie wieczorkiem, bużka

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dzien dobry)) ale dzis pospalismy;]]] juz dawno tyle nie spalam;] chyba z 12h spalam;]] a najlepsze jest to ze dalej ziewam;]]]
pogoda sie zapowiada pieknie wiec dzis korzystam z tego ze TZ ma wolne) do zobaczenia wieczorkiem))
powiem Wam ze juz dawno tyle czasu nie spedzilam z moim mezem) super)) brakowalo mi tego))
super

ja nie lubie niedziel bowiem ze na nastepny dzien bede juz sama.no ale nic jest jeszcze pool dnia przede mną
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:30   #3646
marti86
Zakorzenienie

milego wypoczynku

Stary 2012-06-24, 12:32   #3647
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
3 tysiace to strasznie duzo .. ale ja pewnie tez bym tyle wydala gdyby nie to ze wozek, fotelik samochodowy i lozeczko mamy za darmo .. A tak to jakies 600 zl nam wyjdzie ..
Noo my od nikogo nie dostaniemy ani wózka ani łóżeczka
Zresztą nawet bym nie chciała.
Wózek chcemy nowy i taki na prawdę porządny, żeby starczyło jeszcze dla drugiego dziecka I jakoś nie wyobrażamy sobie po czyimś dziecku mieć wózek Tak samo materacyk do łóżeczka Dla mnie to tak samo, jakbym stanik, majtki i bielizne pościelową kupowała w lumpeksie
Coś mi sie wydaje, że moja mama będzie nam chciała sprawic wózek, takie mam wrażenie Jeśli tak, to bedzie mega odciążenie dla nas
Ale każdy ma swoje zdania i to rozumiem
Stary 2012-06-24, 12:35   #3648
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Wózek chcemy nowy i taki na prawdę porządny, żeby starczyło jeszcze dla drugiego dziecka I jakoś nie wyobrażamy sobie po czyimś dziecku mieć wózek Tak samo materacyk do łóżeczka Dla mnie to tak samo, jakbym stanik, majtki i bielizne pościelową kupowała w lumpeksie
Coś mi sie wydaje, że moja mama będzie nam chciała sprawic wózek, takie mam wrażenie Jeśli tak, to bedzie mega odciążenie dla nas

Mam bardzo podobne odczucia ....
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:52   #3649
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Może zróbcie losowanie? Problem z głowy

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie, zazdroszczę Mój znów w pracy. Dzisiaj do 20
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:52   #3650
landi0909
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Przepraszam że tak nagle wczoraj zniknęłam, ale nie było u mnie internetu dopiero przed chwilą włączyli.

Nie nadrabiam Was bo dziś mam dzień w biegu, zaraz jedziemy do dziadka na cmentarz a potem do ciotki na imieniny, a później przylatuje moja siostra.

Przeglądnęłam tylko tą ostatnią stronę, Ma_majka miałam badania tarczycy i wszystko w jak najlepszym porządku. Miałam też skierowanie do kardiologa (bo dochodzi wysokie ciśnienie) z dopiskiem PILNE, ale najbliższy wolny termin koniec lipca... Więc niestety muszę jutro albo we wtorek i tak iść do ginekologa, bo przy tych wymiotach (od 4 dni mam) schudłam kolejne 2kg, czyli razem 9

Ok dziewczyny, zmykam i będę wieczorkiem kocham Was
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:01   #3651
MiciaKicia
Zakorzenienie

skąd wy bierzecie takie ceny rzeczy dla bejbika

ja to liczyłam za wózek jakieś 600-800zł wielofunc. z fotelikiem, łóżeczko z wszelkimi pierdołami to koszt jakoś 500zł. I tyle ;]
tylko w normalnych sklepach osiedlowych z artykułami dla dzieci. no

Stary 2012-06-24, 13:06   #3652
T'ai
Zakorzenienie

wybaczcie pobieżne nadrabianie

Mad gratuluję córeczki

Emylka za synka

Micia za 16 tc i dla Immortal

Aniamotylek za dziewuszkę

Pokrzywka za 15 tc
z witaminami ci nie pomogę bo nie biorę

co do wózka - ja dostanę od rodziców ale ja decyduję jaki i nowy oczywiście
zmieszczę się do 1300zł za taki 3w1
resztę kupujemy sami - za łóżeczkiem rozejrzałam się na allegro to ze wszystkim (materacem, kołdrą, pościelą, przewijakiem itp) powinniśmy się zmieścić w 500-700 zł z tym że te 700 to tak na wyrost raczej

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

ja to liczyłam za wózek jakieś 600-800zł wielofunc. z fotelikiem, łóżeczko z wszelkimi pierdołami to koszt jakoś 500zł. I tyle ;]
wiesz to tak jak ze wszystkim, możesz mieć buty za 50zł a możesz i za 500zł

my tak samo nie zamierzamy "świrować", nie stać nas po prostu by wywalić 600zł za samo łóżeczko albo kupić wszystkie ciuszki nowe

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2012-06-24 o 13:04
Stary 2012-06-24, 13:08   #3653
hania207
Zakorzenienie

wczoraj imprezka udana

a dzisiaj siedze sama w domu, mąż własnie do pray pojechał....

Cytat:

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
zgadzam sie

u nas tez moi rodzice zapowiedzieli sie na wózek, a babcia na łozeczko, pierwszy wnuk, wiec wszyscy szaleja hehe
Cytat:

ja zamierzam na all kupowac
wozek tak do 1500zł z fotelikiem i spacerowka
a łozeczko tez mysle ze ok 500zł z wyposażeniem

do tego jakies pościele na zmiane, leżaczek itp ale to juz sami bedziemy kupowac, bo watpie zeby teście sie szarpneli

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:13   #3654
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
co do wózka - ja dostanę od rodziców ale ja decyduję jaki i nowy oczywiście
zmieszczę się do 1300zł za taki 3w1
resztę kupujemy sami - za łóżeczkiem rozejrzałam się na allegro to ze wszystkim (materacem, kołdrą, pościelą, przewijakiem itp) powinniśmy się zmieścić w 500-700 zł z tym że te 700 to tak na wyrost raczej

my tak samo nie zamierzamy "świrować", nie stać nas po prostu by wywalić 600zł za samo łóżeczko albo kupić wszystkie ciuszki nowe
na sczzescie wózek tez dostaniemy uf.. no i pełno ciuszków mama upi jak poleci na te zakupy
Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

ja zamierzam na all kupowac
wozek tak do 1500zł z fotelikiem i spacerowka
a łozeczko tez mysle ze ok 500zł z wyposażeniem
nooo to takie normalnce ceny ;]

TŻ mi tu zagląda zza ramienia i nie ogarnia o co kaman

Stary 2012-06-24, 13:16   #3655
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Trzy tysiące to dużo i niedużo - ja bym powiedziała że średnia półka - my to liczyliśmy tak :

- wózek z fotelikiem MaxiCosi 1750,oo http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3339&osCsid=
- łóżeczko z materacem 800 zł http://www.emaluszek.pl/index.php?pa...emart&Itemid=6
- kompet pościeli do łóżeczka około 350,00 http://allegro.pl/15ele-posciel-haft...415054471.html
do tego przewijak, komplet pościeli na zmianę do łóżeczka, ochraniacz na materac, pościel/kocyk do wózka itp i nie wiem czy 3 tys nie będzie za mało
a gdzie jeszcze kosmetyki , ubranka , rzeczy dla mamy ..i te wszystkie inne duperele ..

Tym bardziej sie ciesze ze mnie te najdrozsze wydatki odpadaja ..

Dziecko to jednak droga przyjemnosc

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-24, 13:26   #3656
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziecko to jednak droga przyjemnosc
oj tak tak ....

Zastanawiam się ciągle jakl tam nasza Panna młoda

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-06-24 o 13:27
Stary 2012-06-24, 13:28   #3657
DeKajka
Zakorzenienie

I znowu czas zleciał jak szalony , a dopiero co wstalam ..
Ide pozmywac i zrobic sobie cos do jedzonka ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-24, 13:30   #3658
T'ai
Zakorzenienie

kupiłam sobie lakier
http://2.bp.blogspot.com/-sxpY48AXXH...I/s1600/13.jpg
super wygląda

w tym tygodniu zaczniemy się pakować, powoli mnie przeraża ta przeprowadzka i wszystkie formalności
nawet na kolory ścian nie zdecydowaliśmy się tak na 100%
Stary 2012-06-24, 13:32   #3659
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
kupiłam sobie lakier
http://2.bp.blogspot.com/-sxpY48AXXH...I/s1600/13.jpg
super wygląda
wooooow fajny kolorek
!
http://www.google.com/imgres?imgurl=...QEwAQ&dur=3778 ja wczoraj ten zielony kupiłam

Stary 2012-06-24, 13:34   #3660
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
wooooow fajny kolorek
!
http://www.google.com/imgres?imgurl=...QEwAQ&dur=3778 ja wczoraj ten zielony kupiłam
właśnie schnie

ten zielony też fajny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości