PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 13:33   #4051
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
ja jeszcze nikogo nie mam
A ile płacicie za mstudio?
oni tam mają cennik wypisany, więc według tego cennika. Mi się bardzo podobają, oglądałam ich filmiki na stronce i już byłam zdecydowana, a jak sie umówiłam z nimi i pokazali mi jeszcze inne to już nie miałam pytań

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Pchać w kredyt i tak się będzie trzeba. Tylko będą 3 wyjścia - kupno mieszkania, budowa domu lub remont moich rodziców i osobna góra.
Postanowiliśmy zająć się tym dopiero po ślubie więc jeszcze trochę czasu jest.
My też mamy takie opcje. Narazie wybieramy mieszkanie po ślubie z rodzicami. Mamy całą górę więc nie jest zle, wyremontowane mam 2 pokoje i muszę zrobić tylko łazienkę i kuchnię. Dodatkowo rodzice oddadzą nam swoją dużą sypialnie(ale to z czasem) i tam zrobimy salon.
nam się marzy domek, ale to narazie będziemy zbierać na działkę, a później ewentualnie kredyt na budowę i tata z tż nam będą budować - więc robocizna praktycznie na zero wyjdzie, bo tacie i tak bym zapłaciła nawet jak nie będzie chciał brać to mu wcisne
Stary 2012-06-24, 13:39   #4052
zytka26
Zakorzenienie

Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17

Cytat:
wczoraj też byłaś na weselu?Nawet nie wiedziałam
No to z tego co piszesz to niezaciekawie

Cholera jak mnie brzuch boli już wzięłam druga tabletkę bo pierwsza nie pomogła
Pisałam wczoraj rano, że szykujemy sie na wesel
Mimo wszystko wytańczyliśmy się z TZem

oj a czemu Cię tak boli? Może weź jeden przeciwbólowy ale jakiś mocny
Stary 2012-06-24, 13:39   #4053
mala_biegaczka
Zakorzenienie

http://www.facebook.com/photo.php?fb...1391348&type=1 mam tu coś dla tych obsesyjnie się ważących

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:07   #4054
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj też byłaś na weselu?Nawet nie wiedziałam
No to z tego co piszesz to niezaciekawie

Cholera jak mnie brzuch boli już wzięłam druga tabletkę bo pierwsza nie pomogła
To może weź coś mocniejszego...
Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Też nie wyłapałam

Uciekam jeść i lecimy do teściów na trochę....
Stary 2012-06-24, 14:21   #4055
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

hej ... tyle piszecie ze nie nadążam nadrabiać

piekny dzien - tylko troche duszno ...

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:27   #4056
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Po pierwsze: Może to głupio zabrzmi, ale zawsze proszę, jeśli to możliwe żeby Para Młoda usadziła mnie gdzieś bliżej siebie. Zazwyczaj na rogu gdzieś kolo znajomych. Gdy siedzi się z zespołem nigdy nie można dolecieć na czas na gorzką wódkę, inne zabawy przy stołach itp. Ale to jest wygodne dla mnie i jeśli nie ma takiej możliwości też dajemy sobie radę.

2. Lubię, jak PMka przy przygotowaniach mi przedstawi rodziców, teściów, babcie, wtedy wiem na kogo zwrócić uwagę w szczególnych momentach

3. Konkrety! Musicie wiedzieć, czego chcecie. Chcę takie i takie zdjęcia, takie ujęcia, nie chcę tego ( tych osób - tak, zdarzyło mi się, że PM nie chciała mieć jakieś ciotki na zdjęciach ). Zdjęcia grupowe na sali, pod kościołem - to wszystko ważne żeby zapisać foto na kartce i mu dać.

4. Miło, jak się spytacie swoich fotografów, członków zespołu czy wszystko ok

5. Pamiętajcie, że trzeba robić niektóre rzeczy wolniej - nakładać obrączkę, rzucajcie kieliszkiem jak widzicie, ze foto/video są przygotowani. Oczywiście, to nie może wyglądać jak sztucznie reżyserowane, ale wiecie, o co mi chodzi

PS: dziękuję!
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
merci

Z życia wzięte :P

Jeśli mogę się też wypowiedzieć, co mnie drażni w weselach jeszcze

Brak składu i ładu, Panna Młoda ubrana wg.swojego gustu, kwiaty niedobrane na sali/kościele/bukiet i oprawa samochodu... Cześć gości na to nie zwraca uwagi, ale na zdjęciach to widać i to też wpływa na jakość odbioru, serio
Dziękujemy za cenne rady

Cytat:
Aha i prawdopodobnie Tż jutro przyjedzie do domu na nocco tam, że przyjedzie o 23 a o 6 rano już jedzie z powrotem
To super Spędzicie trochę czasu razem

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane fotki pokoju
Pięknie Strasznie mi się podobają sosnowe meble

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
Mamy pakiet łączony film+fotografia. W filmie mamy te wszystkie opcje ze stabilizatorem i ze slide camera, lustrzanką, a fotografia jeszcze się zastanawiamy czy klasyczny album czy fotoksiążka.
My jak podpisywaliśmy umowę we wrześniu z nimi to dopiero wchodzili w fotografię. Zresztą najpierw mieliśmy fotografa, a potem ich, bo poleciła nam ich nasza fotografka W innym wypadku pewnie byśmy wzięli całość tak jak Wy
Ja się martwię, bo jak podpisywaliśmy umowę to dopiero zaczynali filmować lustrzanką i pan Irek nam mówił, że najlepiej się to sprawdza przy dwóch operatorach, no i my tej lustrzanki niby nie mamy. A teraz widzę, że za tą cenę jest już w pakiecie lustrzanka. Zastanawiam się czy będziemy ją mieli Niby mówił, że jeśli będzie wolna i oni nabiorą jeszcze doświadczenia to na pewno ją weźmie. Ale równie dobrze może inna para podpisać umowę z nimi na nasz termin i wykupić ten pakiet z lustrzanką Bo my tego nie mamy na umowie
Stary 2012-06-24, 14:30   #4057
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko wytańczyliśmy się z TZem

oj a czemu Cię tak boli? Może weź jeden przeciwbólowy ale jakiś mocny
@

Zadzwonił do mnie teściu i zaprosił mnie na imieniny więc muszę się zwlec z łóżka i się ogarniać. Bardzo mi miło, że mnie zaprosił ale nie wiem jak ja tam dojdę
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:45   #4058
melleczka
Zakorzenienie

Tż mi oznajmił wczoraj, że skoro on nie będzie widział mojej sukni, to ja z nim nie jadę po garnitur, tylko z moim tatą pojedzie
Do bagażnika się schowam, ale muszę jechać!

No i chyba wyjdzie nam więcej niż te 190 osób, bo wczoraj z mamą gadałam i bardziej realna staje się pierwsza wizja kiedy mieliśmy prosić ok. 200.

W lipcu musimy iść do księdza zapytać o termin. Tylko to jest delikatna sprawa, bo u nas zawsze ślubów udziela proboszcz, a my nie chcemy, bo go nie lubimy. Za to jest dwóch fajnych wikariuszy i chcemy żeby nam któryś z nich udzielał ślubu. Ciężko będzie wyhaczyć taki moment kiedy proboszcza nie będzie.

Jutro dzwonię o autko i umawiamy się na podpisanie umowy na następny weekend, ewentualnie w przeciągu tygodnia.

Dziś miałam chwilę czasu, więc połaziłam po Krakowskiej i widziałam śliczne kolczyki do ślubu Ale były w komplecie z kolią za 149zł

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
@

Zadzwonił do mnie teściu i zaprosił mnie na imieniny więc muszę się zwlec z łóżka i się ogarniać. Bardzo mi miło, że mnie zaprosił ale nie wiem jak ja tam dojdę
Bidulka Bardzo miło z jego strony
Stary 2012-06-24, 15:27   #4059
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlemary Pokaż wiadomość
Ślicznie

Dzień dobry! Ale wczoraj było cudnie poszliśmy na obiad, na deserek, do kina, a później spędziliśmy romantyczny wieczór we dwoje TŻ był zachwycony prezentem! Niedawno pojechał, a ja muszę się uczyć do obrony Strasznie się denerwuję, ale to taki irracjonalny lęk. Promotorka i recenzent wystawili mi 5 za pracę więc muszę tam tylko wejść i powiedzieć swoje, ale i tak jakoś mi dziwnie ... zostałam sama w mieszkaniu i mam małą załamkę. Chyba wyjdę wieczorem na spacer żeby się trochę odstresować.

Uciekam się uczyć, życzę Wam miłego dnia

p.s. trzymajcie kciuki, dam jutro znać jak poszło
trzymam kciuki

dastin
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 17:14   #4060
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
http://www.facebook.com/photo.php?fb...1391348&type=1 mam tu coś dla tych obsesyjnie się ważących
Biegaczko, to okropne No ale prawdziwe.

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Tż mi oznajmił wczoraj, że skoro on nie będzie widział mojej sukni, to ja z nim nie jadę po garnitur, tylko z moim tatą pojedzie
Do bagażnika się schowam, ale muszę jechać!
Mell nie rozumiem Cię. Mój TŻ też będzie kupował z siotrą, albo mamą garnitur. Mam wrażenie, że chcesz nad wszystkim sprawować pieczę. Tak się nie da. Czemu MUSISZ widzieć garnitur TŻ? Ja się zgadzam z nim, że skoro on nie widzi Twojej sukni, to Ty też powinnaś go zobaczyć w dniu ślubu

TŻ pojechał na żużel Wróci i zrobimy sobie filmowy wieczór Nie chwaląc się zrobiłąm pyszną sałątkę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 17:15   #4061
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy przynajmniej na początku mieszkać z moimi rodzicami i bratem. Mamy dla siebie 2pokoje i łazienkę na spółkę z bratem no i wspólną kuchnia. I chcemy urządzić sobie w tym jednym pokoju sypialnie a w drugim taki dzienny pokój/gościnny.
u nas ta sama sytuacja. a wolałabym zostawić bratu dom i pójść na swoje. i zal mi kuchni, wolałabym własna a nie wspólną z mama bo drażni mnie ich polityka gotowania ze tak to ujme...

flightless
a ja melleczke rozumiem. tez nie dam Tżtowi samemu kupic garniaka. broń boże beze mnie. mam zupełnie odmienny gust od teściowej, a to ja bedę musiała potem na ten garniak patrzeć przez najbliższe parę lat. dlatego wole sama go wybrać/doradzić (bo tż tak łatwo się nie da :P).

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2012-06-24 o 17:18
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 17:23   #4062
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
u nas ta sama sytuacja. a wolałabym zostawić bratu dom i pójść na swoje. i zal mi kuchni, wolałabym własna a nie wspólną z mama bo drażni mnie ich polityka gotowania ze tak to ujme...

flightless
a ja melleczke rozumiem. tez nie dam Tżtowi samemu kupic garniaka. broń boże beze mnie. mam zupełnie odmienny gust od teściowej, a to ja bedę musiała potem na ten garniak patrzeć przez najbliższe parę lat. dlatego wole sama go wybrać/doradzić (bo tż tak łatwo się nie da :P).
Tak samo TŻ może się bać, że kupisz sobie okropną suknię, będzie musiał na nią patrzeć przez cały najwazniejszy dzień swojego życia i będzie mu wstyd za Ciebie w dniu ślubu, że wybrałaś takie okropieństwo Proste. W takim wypadku czemu TŻci nie mogą wybierać z Wami sukni?

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2012-06-24 o 17:24
Stary 2012-06-24, 17:40   #4063
asia27100
Zakorzenienie

haha bo to ja sie znam na ciuchach bardziej niż tż, co kiedyś sam potwierdził. a sukni nie bedzie wybierał, bo juz taka tradycja. zreszta ja kupuje suknie na ten jeden dzień, on garniak na parę sezonów czy lat. jeśli chodzi o inne rzeczy, takie jak choćby buty dziś, to zawsze proszę tżta o zdanie nt. tego jak wyglądam i czy to jest ładne

Stary 2012-06-24, 17:43   #4064
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
TŻ pojechał na żużel Wróci i zrobimy sobie filmowy wieczór Nie chwaląc się zrobiłąm pyszną sałątkę
1. Co będziecie oglądać?
2. Jaką sałatkę?

Ja się zgadzam z tym, że suknia jest na jeden raz, a garnitur na kilka sezonów, więc chciałabym być przy tym jak TŻ będzie wybierał swój...poza tym, garnitur to jednak garnitur i nie zmieni zbytnie wyglądu mojego faceta, a suknia ślubna to już większa "bomba" więc nie pokaże mu się na pewno
Stary 2012-06-24, 17:47   #4065
melleczka
Zakorzenienie

Dokładnie to są te argumenty, o których dziewczyny piszą
Zawsze jak kupujemy razem ciuchy dla tż, to ja mu tak doradzę, że jest zadowolony A mój tata to będzie miał odmienny gust... Bierzemy go tylko dlatego, bo zna się na materiałach i jakości. Jeszcze broń Boże by nakłonił tż na jakiś okropny garnitur i by wtedy było dopiero.
Stary 2012-06-24, 17:52   #4066
FlightlessBird
Zakorzenienie

Mi chodzi o to, że to jak TŻ wybiera sam garnitur to nie jest żadna klęska, tragedia. To indywidualna sprawa każdej z nas - mój TŻ umię się dobrze ubrać więc jestem spokojna.

Jeszcze nie wiem co będziemy oglądać A sałatkę taką letnią: sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor i feta a to wszystko każdy polewa sobie sosem czosnkowo-ziołowym

Ja tam ufam mamie TŻ, która zna się też na jakości. Ufam jego siostrze, szwagierce i wolę 1 raz zobaczyć TŻ w dniuu ślubu

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Oglądałam dziś aranżacje wnętrz i TŻ mi powiedział, że zrobi mi wymarzoną kuchnię i łazienkę, ale wszystko w swoim czasie

Aaaa no i jak wszystko tak dalej pójdzie, to od sierpnia przyszłego roku zabieramy się do roboty i pracujemy nad małym Michałkiem

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2012-06-24 o 17:49
Stary 2012-06-24, 17:54   #4067
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi chodzi o to, że to jak TŻ wybiera sam garnitur to nie jest żadna klęska, tragedia. To indywidualna sprawa każdej z nas - mój TŻ umię się dobrze ubrać więc jestem spokojna.
Ja też ufam mojemu tż Ale duet pt. mój tż+mój tata, to już nie jest zbyt dobre rozwiązanie Ja wiem jaki tż chce garnitur, mnie też się taki podoba, ale jeszcze nie wiemy jak w takim będzie wyglądał, trzeba dopasować kolor i dodatki. Ja jestem za muchą, tż za kamizelką i musznikiem. Zobaczymy...

Ale masz rację - chcę sprawować nad wszystkim pieczę, bo jestem już taką perfekcjonistką. I nie chodzi tylko o ślub, zawsze taka byłam, zawsze musiałam mieć wszystko idealnie zaplanowane i dopasowane

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Oglądałam dziś aranżacje wnętrz i TŻ mi powiedział, że zrobi mi wymarzoną kuchnię i łazienkę, ale wszystko w swoim czasie

Aaaa no i jak wszystko tak dalej pójdzie, to od sierpnia przyszłego roku zabieramy się do roboty i pracujemy nad małym Michałkiem
A jak będzie dziewczynka>

Pokaż wymarzoną kuchnię
Stary 2012-06-24, 17:55   #4068
asia27100
Zakorzenienie

flight ale smaka mi narobiłaś zjadłabym taką sałatkę.

edit pokaz kuchnię!!!

a moja teściowa dostała z pracy bon do jakieś hurtowni czy sklepu z porcelana itp rzeczami. mówiła, że musi pojechać kupić jakiś serwis. Tż się ja pyta po co, skoro dostała duży zestaw ( od nas właśnie), to powiedziała że przecież nam się przyda. teraz jestem chora na tym punkcie, żeby jechać z nimi jeśli faktycznie do tego dojdzie, bo chce sobie sama go wybrać..... ja wiem, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby i że to prezent i miło mi się zrobiło, ale wolałabym sama sobie wybrać te talerze, bo w końcu będę mi wiele lat towarzyszyć. wiem że teraz myślicie że powinnam sie puknąć w głowę ale już tak mam..

Czas edycji: 2012-06-24 o 17:56
Stary 2012-06-24, 17:55   #4069
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

w przyszla sobote - rajd po salonach z sukniami

juz nie moge sie doczekac

Razem od - 18.03.2010

Stary 2012-06-24, 17:59   #4070
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

hej
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:01   #4071
FlightlessBird
Zakorzenienie

Jak będzie dziewczynka to będzie mała Tatiana albo Kalina
Byle było zdrowe

A co do kuchni, to nie mam co pokazać, bo nie mam wymarzonej Z reszta my mamy malutką, prostą kuchenkę - więc meble nie będą kosztować majątku, bo nie będzie rogowych szafek

A łazienkę chciałabym mieć np czarno-czerwoną. Coś z czerwienią

Stary 2012-06-24, 18:02   #4072
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze nie wiem co będziemy oglądać A sałatkę taką letnią: sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor i feta a to wszystko każdy polewa sobie sosem czosnkowo-ziołowym
Stary 2012-06-24, 18:02   #4073
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
hej
hej

Stary 2012-06-24, 18:03   #4074
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
flight ale smaka mi narobiłaś zjadłabym taką sałatkę.

edit pokaz kuchnię!!!

a moja teściowa dostała z pracy bon do jakieś hurtowni czy sklepu z porcelana itp rzeczami. mówiła, że musi pojechać kupić jakiś serwis. Tż się ja pyta po co, skoro dostała duży zestaw ( od nas właśnie), to powiedziała że przecież nam się przyda. teraz jestem chora na tym punkcie, żeby jechać z nimi jeśli faktycznie do tego dojdzie, bo chce sobie sama go wybrać..... ja wiem, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby i że to prezent i miło mi się zrobiło, ale wolałabym sama sobie wybrać te talerze, bo w końcu będę mi wiele lat towarzyszyć. wiem że teraz myślicie że powinnam sie puknąć w głowę ale już tak mam..
nie Ty jedna jestes tego zdania

Razem od - 18.03.2010

Stary 2012-06-24, 18:42   #4075
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

niedawno wróciliśmy do domu z TŻ-tem . Teraz siedzę sama, bo TŻ-et pojechał sprzęt załadować na auto, a zatem mam chwilę czasu na nadrobienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Kciuki pomogły
Ćwiczenia z matematyki zaliczone na 4 A drugi egzamin powinien być na co najmniej 4
gratuluję

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie taką sukienkę
http://sklep.cropp.com/images/produc...451-59X-01.JPG
i na szczęście TŻ kupił sobie spodnie
ładna sukieneczka

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
My będziemy przynajmniej na początku mieszkać z moimi rodzicami i bratem. Mamy dla siebie 2pokoje i łazienkę na spółkę z bratem no i wspólną kuchnia. I chcemy urządzić sobie w tym jednym pokoju sypialnie a w drugim taki dzienny pokój/gościnny. Jak byście urządziły sypialnie? Mamy zamiar kupować wszystko, jakie ściany jakie meble (kolor) w sypialni są dwa okna więc jest bardzo jasno. Nie mam kompletnie pomysłu a chcielibyśmy się już powoli urządzać. Doradzcie coś
hmm powiem Ci jak my to widzimy . To tylko takie nasz luźne gadki . Sypialna nie będzie w jasnych kolorach to na pewno . Marzy nam się ze 2-3 belki drewniane na suficie i do tego w podobnej tonacji łóżko. Do tego zabudowana szafa we wnęce, jakaś komoda i koniecznie toaletka . A kolor ścian? Chyba chciałabym czekoladę i do tego jakiś kolor intensywny (turkus, ewentualnie śliwka) i wtedy jakieś jasne dodatki. Albo szarość jako główny kolor (i wtedy belki albo czarne albo białe).

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

co tu tak cicho?
Stary 2012-06-24, 18:44   #4076
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
koniecznie toaletka .
oj tak! w ikei sa takie proste toaletki, na pewno, jeśli tylko będę mieć sypialnię każe sobie taką zrobić. już nawet kolor płyty w pracy na nia wybieram. koniecznie z długą szufladą pod blatem. a widziałam też ostatnio bajer, gdzie blat sie otwierał do góry, wewnątrz były kosmetyki schowane a na tej otwieranej części było lustro a tu to jest: http://www.youtube.com/watch?v=3W8q2T97ck4&feature=plcp

Stary 2012-06-24, 18:48   #4077
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

ja tam teraz bardziej główkuję jak kolorystycznie wybrnąć z sytuacji pod tytułem: salon z otwartą kuchnią . Bo to musi współgrać ze sobą idealnie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
oj tak! w ikei sa takie proste toaletki, na pewno, jeśli tylko będę mieć sypialnię każe sobie taką zrobić. już nawet kolor płyty w pracy na nia wybieram. koniecznie z długą szufladą pod blatem. a widziałam też ostatnio bajer, gdzie blat sie otwierał do góry, wewnątrz były kosmetyki schowane a na tej otwieranej części było lustro a tu to jest: http://www.youtube.com/watch?v=3W8q2T97ck4&feature=plcp
piękna toaletka
Stary 2012-06-24, 18:50   #4078
asia27100
Zakorzenienie

a tego nie ogarniam zupełnie. za dużo kombinacji kolorystycznych mi sie podoba. często klienci się mnie pytają o zdanie a ja naprawdę nie wiem co powiedzieć, co polecić... chyba mimo wszystko nie mam jakiegoś zmysłu i wyobraźni by dobrać kolory kuchni tak, by wszystko grało a nie było szaroburo albo pstrokato. a kuchnia z salonem to już wogóle dla mnie abstrakcja, nie ogarnęłabym faktur itp

wiecznie ja też sie zakochałam. i teraz nie wiem czy pójść w nowoczesność ( ten model z ikei to minimalizm) czy właśnie postawić na taki styl...

toaletka z ikei: http://produkty.ikea.pl/p2554/toaletka

Czas edycji: 2012-06-24 o 18:52
Stary 2012-06-24, 18:51   #4079
justi699
Zakorzenienie

Cytat:

flightless
co do domu- mój brat sam by sobie nie poradził. Jest upośledzony umysłowo w stopniu lekkim więc będzie i tak pod moja/brata opieką w przyszłości. Tak mi czasem przykro że nie jest zdrowy:-( może miałby już żonę teraz? Ale cóż.
Co do garnitury. Nie ma mowy. Ja też muszę być! Moja teściowa ma kiczowaty gust. O nie ja muszę wybrać krawat itp. Tz jest za.
Cytat:
Tak samo TŻ może się bać, że kupisz sobie okropną suknię, będzie musiał na nią patrzeć przez cały najwazniejszy dzień swojego życia i będzie mu wstyd za Ciebie w dniu ślubu, że wybrałaś takie okropieństwo Proste. W takim wypadku czemu TŻci nie mogą wybierać z Wami sukni?
tz kiedyś mnie widział w sukni ślubnej swojej bratowej;-) a na pewno wybiorę dobrze, zawsze mojemu tztowi podoba mój styl
Cytat:
haha bo to ja sie znam na ciuchach bardziej niż tż, co kiedyś sam potwierdził. a sukni nie bedzie wybierał, bo juz taka tradycja. zreszta ja kupuje suknie na ten jeden dzień, on garniak na parę sezonów czy lat. jeśli chodzi o inne rzeczy, takie jak choćby buty dziś, to zawsze proszę tżta o zdanie nt. tego jak wyglądam i czy to jest ładne
o to, to, to!
Ej dziewczyny, czuje się olana:-( doradzcie mi coś z ta sypialnia, plis

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:54   #4080
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
a tego nie ogarniam zupełnie. za dużo kombinacji kolorystycznych mi sie podoba. często klienci się mnie pytają o zdanie a ja naprawdę nie wiem co powiedzieć, co polecić... chyba mimo wszystko nie mam jakiegoś zmysłu i wyobraźni by dobrać kolory kuchni tak, by wszystko grało a nie było szaroburo albo pstrokato. a kuchnia z salonem to już wogóle dla mnie abstrakcja, nie ogarnęłabym faktur itp
dlatego właśnie musi być wg mnie stonowano bardzo .

A czym się zajmujesz, jeśli mogę zapytać?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:

wiecznie ja też sie zakochałam. i teraz nie wiem czy pójść w nowoczesność ( ten model z ikei to minimalizm) czy właśnie postawić na taki styl...

toaletka z ikei: http://produkty.ikea.pl/p2554/toaletka
też się zastanawiam właśnie . Bo raczej przemawia za mną minimalizm i nowoczesność. Ale toaletki retro są takie piękne

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
o to, to, to!
Ej dziewczyny, czuje się olana:-( doradzcie mi coś z ta sypialnia, plis
ja odpisałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości