![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
niestety tutaj wszystko odbierane jest jako ironia
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny, trzeba nabrać trochę dystansu.
Mój TŻ powiedział mi, że kupi pierścionek wtedy, gdy ten, który mu się podoba, będzie przeceniony ![]() Uśmiałam się do łez, on także. Nie wiem, czemu trzeba się z powodu ceny pierścionka kłócić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nawet wiem co....
Cytat:
Dziewczyny, litosci! Rece opadaja... Napisalam, ze na kazdej stronie tego watku powraca krytykowanie kupowania drogich pierscionkow (choc "drogi" to pojecie wzgledne), gdyz wedlug wypowiadajacych sie osob za te cene mozna wybrac sie na wycieczke albo zainwestowac w inne dobra. To jest wlasnie generalizowanie! Chcialam zwrocic Wasza uwage, ze sa ludzie, ktorzy zarbaiaja powyzej sredniej krajowej i nie musza stawac przed wyborem, o ktorym piszecie. Dlaczego wiec tego nie zaakceptujecie? To ten sam rodzaj krytyki, jak: "Po co kupowac auto za 50 tys., jak mozna za 15 tys., a za reszte kupic cos innego albo wyjechac gdzies?" albo "Po co buty za 600 zl, jak mozna isc do Deichmanna po duzo tansze?" itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sie nie kloce, nie mam takiej potzreby. Wymieniam poglady po prostu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ogólnie: chyba w taj wspólnej dyskusji trochę za dużo emocji. Zauważyłam, że raczej panie z droższymi pierścionkami są tutaj pod obstrzałem, nie odwrotnie. Kompleksy? ![]() Wiem, że nie dostanę pierśnionka droższego, niż, powiedzmy, 400 zł, bo po prostu mojego faceta nie stać na większy wydatek. A to, że ktoś ma pierścionek wielokrotnie droższy, nie wzbudza we mnie zazdrości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
ja znam cene swojego pierścionka i nie wstydze się powiedzieć wynosił 40zł,bo srebrny,bo złota nie nosze a białe złoto za drogie...ale tu się cena nie liczy ale niektórzy nie rozumieją tego ja bym nawet mogła miec za 1zł pierścionek,a nie ...niektórzy muszą mieć minimum 500zł a niektórzy 6000 zł,dziwne...moja kumpela jest dziwna bo powiedziała że nieprzyjmnie pierścionka poniżej 500zł to widać co się liczy tylko pieniądze a nie miłość,a dla mnie jest ważniejsza miłość od ceny pierścionka,to mi się ma podobać a wam nie musi
![]() |
#458 |
Wtajemniczenie
|
I w kółko to samo!!!!!!
Może lepiej zamknąć wątek co?????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
a ja sama sobie wybrałam, bo po co mi niespodzianka pierścionek,chyba miłość ważniejsza od durnego pierścionka,ale niektóre lubią niespodzianki,a później wstyd się przyznać że okropny jest
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
zgadzam się
![]() ![]() ![]() i szczerze powiedziawszy to mi się podobają bardziej te drobne pierścionki..głownie tańsze... jeden z (dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeszcze jedno - czytalam wiele komentarzy ze jakbyscie mialy drogie pierscionki to byscie sie baly ze zgubicie, ktos uknradnie itd... Ja moj nosze codziennie, sprzatam w nim mieszkanie, zmywam, traktuje jak jazdy inny. Nigdy nie pomyslalam ze moge zgubic i zniszczyc. Jak mozna zgubic pierscionek???? Edytowane przez marta45 Czas edycji: 2007-01-18 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Wtajemniczenie
|
Marta45 -> teraz niektore cie zagryzą
![]() ![]() Wyszlo z tego watku na to, ze im taniej tym lepiej ... i szlachetniej ze strony dającego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
Niemniej jednak rozumiem mniej więcej o co Ci chodzi. No cóż, nie ukrywajmy, dużo zależy od tego ile kto ma pieniędzy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasiag-01: prawidlowa reakcja na wypowiedz dra. po prostu rece opadaja!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem do końca (i nie chcę wiedzieć) ile dokładnie kosztował mój pierścionek, wiem tylko że był drogi
![]() ![]() jest piękny białe złoto z żółtym, na środku brylant ![]() ![]() dla mnie to był jeden z najważniejszych dni w życiu, pierwszy oficjalny krok w kierunku zalegalizowania naszego związku i cieszę się że mój TŻ wolał kupić na ta okazję piękny (po części przez niego zaprojektowany, był na zamówienie) pierścionek niz np sobie nowy sprzęt do auta ![]() nie wiem dlaczego niektóre z Was tak denerwuje temat pieniędzy, dla mnie temat jak każdy inny.
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Mieszkam w UK i tutaj jak ktos ma na palcu cos innego to nie jest to uwazane za pierscionek zareczynowy.
Ale my mieszkamy w Polsce ![]()
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Przecież najważniejszy jest ten gest, w którym ukochana osoba daje nam pierscionek, który ma byc dowodem na to, że chce spedzic z nami reszte życia i ze ma powazne zamiary, a cena kwestia względna biorąc pod uwagę zarobki jakie obecnie są w naszym cudownym kraju, to dla niektórych dany pierścionek będzie drogi, a dla innych tani
![]() ![]()
![]() |
#472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj, dziewczynki i znow to samo "wole miec tanszy, a za te pieniadze cos innego".... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
ja bym mimo wszystko wolała taki za te 400 który mi się podoba..a kase odkładać na dom.. ślub...itd
![]() ![]() być może gdybyśmy spali na kasie też bym uważała że powinien mi wręcz dać taki za min.2tys(a może i za tyle mogłabym się obrazić ![]() w moim mieście była taka rodzina lekarzy.. mieli kase-wiadomo.. to były bale,uroczyste kolacje.. 2 samochody..2 domy co pół roku "wycieczki" (tunezja,rpa,kanary,), potrafili na zakupy do berlina lecieć... z jednej strony rozumiem.. zycie jest jedno..mogli to bawili się na całego.. jakies 2 lata temu ta kobieta zachorowała na raka..o tyle nieszczęsliwie że był to nowotwór złośliwy...........a w mieście i okolicy musiały zostać zorganizowane zbiórki na leczenie......jak się okazało poza domami (których tak od ręki nie sprzeda się) i samochodami (które sprzedali, ale wiadomo po roku wartość nowego auta spada co najmniej o połowe) nic nie mieli odłożone...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Boże... Aż mi sie przykro robi jak takie teksty czytam..... Oczywiście, możesz sobie sama kupic pierscionek za 200 czy 400zł, ale kto ci go da???? Ekspedientka w sklepie???? To chyba chodzi o to kto ci go daje, dlaczego i w jakiej chwili!!!! A nie czy ma diament cyrkonie czy rubin. I jeśli w twoich zareczynach ucieszylo cie tylko to że ci sie ten diament tak pięknie błyszczy, to gratuluję. Bo dla mnie całkiem co innego sie liczyło. Nawet gdybym nie dostała pierścionka na zareczynach to byłabym dzisiaj (tak jak jestem) najszczęśliwszą osobą na swiecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy wy w ogole czytacie ten watek? caly czas to samo: "wolalabym za to kupic co innego". ciekawe czy wasi mezzcyzni pytaja sie was: "kochanie, wolisz drogi pierscionek za tyle i tyle, czy tanszy, a za reszte kupimy cos innego?" ![]() Cytat:
![]() ciekawe czy jak kupujesz inne rzeczy to tez o tym myslisz? bo idac twoim tokiem rozumowania, to ci, ktorzy maja piekne przestrzenne domy powinni miec wyruzty sumienia wobec tych, ktorzy mieszkaja w klitkach w wiezowcach, albo tym, co maja auta powinno byc wstyd, ze ci, ktorych na nie nie stac, w tym czasie marzna na przystankach albo chodza na piechote.... Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
ehhh w takim razie szkoda gadać, bo widze, że większość wypowiedzi wizażanek spotyka się z Twoją negacją, ale mimo wszystko pozdrawiam serdecznie
![]()
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Dobra jedni wolą droższy inny tańszy, jedne z brylantem a drugie z cyrkoniami ważne że pierscionek dany od TŻ. Niektórych nie stac na brylant niektórych stać, a jeśli jak jedna osoba napisała że pierscionek bez brylantu nie jest zaręczynowym to niech myśli tak dalej. Każdy pierścionek jest nam bardzo drogi bo zaręczynowy. Zgadzam się z wypowiedzią Olcia rom.
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
A ja chyba założe wątek-ile kosztowały wasze obrączki?
Pozabijacie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
Kalwi- oczywiście że najbardziej liczy się ten gest! to właśnie sam ten fakt jest tu naistotniejszy i oprócz rzeczy materialnej uwieczniającej tą cudowną chwilę ważne będzie wspomnienie na całe życie
![]() ![]() papryczko- rzeczywiście chyba musimy się wstydzić a już napewno nie dane nam jest wyjawiać na forum i dzielić się naszym szczęściem z samego faktu zaręczyn i otrzymania droższego pierścionka, bo to bardzo denerwuje wszystkich... a4033a smutna historia, ale nie mówimy tu o szastaniu pieniędzmi na codzien - zakupy za granicą czy non stop wczasy.. tu chodzi o ten jeden jedyny dzień w zyciu (przynajmniej tak jest z założenia) który ma być jednym z najpiękniejszych i najważniejszych.. czemu nie dodać tu odrobiny.. luksusu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.