|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
o rety, ale mnie zaskoczylo, ze tu juz wozki smigaj i w ogole, a przy tej poscieli to sie rozmazylam
tylko rzeczywiscie za duzo tego - posciel i rozek by wystarczyly...hmm.. a ja chcialam spytac co bierzecie na uspokokenie jelit, bo zauwazylam, ze wiekszosc moich boli od nich jets wlasnie gdzies mi wczesniej mignely jakies herbatki i po to wlasnie bylam wczoraj w centrum w aptece i tylko sie zdenerwowalam mowie pani jak krowie na rowie, ze potrzebuje cos na poprawe trawieniaDLA CIEZARNYCh - przywlokla z zaplecza jakas paczke ze 100 herbatek, ze niby ok wyszlam ze sklepu i cos mnie tknelo, ze nigdzie nie ma o ciazy, dzieciach ani nawet ze super lagodna, tylko mieszanka 3 ziol, zagladam na sklad a ziol jest az 12 i juz sie wsciekam ze bede musiala wszystkie w necie sprawdzic, ale nie trzeba, bo jak wol pisze NIE STOSOWAC W CIAZY, no sie wscieklam - wracam do pani ta wielce zdiwiona gdzie ja takie co przeczytalam (no ciekawe??) dala mi koper wloski, ale na nim tez pisze niewskazany w ciazy... w drugiej aptece pan mnie praie wygonil, bo powiedzial ze ciezarnym zadnych ziol nie wolno, sprawdzil jakies dla dzieci ale powiedzial, ze tu o ciazy nic nie pisze i mi nie sprzedal... nosz kurcze.. ale i tak nie wkurzyl mnie tak bardzo, bo przynajmniej nie chcial zaszkodzic za to tamta to bym
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi zakochałam się w tych mebelkach!
![]() wiesz, ile na allegro chodzi Barcelona? 4500! ![]() reszta kompletów podobnie, a da się osobno jakoś pokupować? ;>
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
zobacz tutaj http://www.mebelki.pl/meble/kolekcja-barcelona/ mi też się podobają jak diabli i już żadnych innych nie chcę, będę ciułać co miesiąc wypłaty i się uzbiera ![]() przyszłą chrzestna obiecała dać na samo łóżeczko |
||
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno msimy przed porodem a kiedy dokłądnie - nie mam pojęcia Wszystko się niestety o kasę rozchodzi :/
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Lukinia masakra, ja ostatnio byłam z mężem w aptece żeby kupić luteinę i duphaston, a on ma fioła na punkcie witaminek rozpuszczalnych w wodzie, takich w tytkach, no i on to kupuje sobie, a aptekarka do niego " ale mam nadzieję, że to nie dla pani w ciąży "
biedny cały czerwony się zrobił i się zaczął tłumaczyć, że to dla niego ![]() oh faktycznie oglądam teraz te zestawy i nie mogę się napatrzeć, piękne!!!
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam lenia...nawet pod prysznic mi sie isc nie chce :P
kiedy ten leń mi minie??? oby niedlugo bo w domu bałagan, pranie czeka, a ja co? nic tylko bym siedziała na zadzie :/ Wrrr
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też bym chciała przed porodem, myśleliśmy wogóle o wrześniu ale też zaczyna się kasa kończyć bo troszkę poszaleliśmy przy oknach, dachówce i wyszło troszkę więcej niż zakładaliśmy no to fajnie,że już tak daleko jesteś, mój TZ miał wykończeniówkę sam robić z teściem ale ostatnio ma tyle pracy i wyjazdów,że chyba nic z tego nie będzie a teściu sam nie dzwignie wszystkiego- chociaż jest mistrzem kładzenia kafelek ![]() ja już się nie mogę doczekać meblowania- bo to mąż powierzył mi wnętrza będą w stylu klasycznym, głównie jasne meble już chciałabym urządzać Cytat:
te i koniec ale pewnie TZ mnie ostudzi
|
||
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwile mnie tu nie bylo i zapomniałyscie o mnie :p W ogóle coz tu sie wyrabia wow!
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
jej dziewczyny, my jeszcze nie myslelismy o mebelkach.. Na poczatek kupimy pewnie tylko lozeczko
|
|
|
|
#3972 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam taki wózek przy synku skusiłam się niska ceną i barkiem doświadczenia w jego wyborze po prostu miał jeździć ale jest nie fajny i to bardzo. Ciężki, wielki (bagażnik), pełno tych pokrowców i jak już to przypniesz to nie łądnie wygląda, nosidełko miękie i dziecka już w tym nie przeniesiesz bo się boisz czy Ci się nie przechyli za chwilę. Koła zaczynają skrzypieć i trzeszczeć i nie pomaga oliwienie.---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wychodzę z założenia,że lepiej kupić używany wózek ale naprawdę lekki i z solidną gondolą niż nowy pamiętam jak kupiłam synkowi pierwszy wózek właśnie z taką wkładaną torbą "gondolą", nie sprawdziło się i znajomi nas ratowali innym wózkiem |
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
jestem takiego samego zdania jak marsi
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
to jakie wózki macie sprawdzone?
ja wróciłam z Krk i przedstawiam dzisiejszy pomysł mojego psa (bo jak królik nie chce, to po co ma się marnować....) |
|
|
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już planowałam żeby kupić ogromną misę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znów pół dnia mnie głowa bolała. Zażyłam magnez, i jakby po nim mi lepiej. |
|||
|
|
|
#3977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziecko, np córka może będzie chciała naklejki na ścianę albo łóżko ze świnką peppą, albo inne jakieś bajkowe pierdółki ![]() ja sobie nie wyobrażam urządzić pokoju np. na 10 lat.. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa jak meble się rozwalają.
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
wlasnie Was przeczytalam ja wrocilam ze szkolenia po 17 bylo fajnie ale jestem bardzo zmeczona i jutro do pracy na 7 i zlapalam zlecenie na 5 dni wiec w domu bede tak po 18 Djerba trudno bylo zrezygnowac Ci z pracy czy na wychowawczym jestes? Dzieciaczki sa sliczne A wiecie co mi kolezanka mowila, ze lepiej zamisat zwyklego lozeczka kupic kojec, taki z przewijakiem itd, tez z regulowana wysokoscia, co Wy o tym myslicie?? Pozdrawiam |
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już któryś rok mam ich meble, teraz kupiłam tam kuchnię i jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza z kuchni, nigdzie bym nie dostała kuchni za taką cenę, jeszcze z 25letnią gwarancją
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki wózek mam , mnie się sprawdził, no ale ja mieszkam na wsi obok lasu więc inne koła jak pompowane by się tutaj nie nadały
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny świetne są te meble, które pokazujecie
![]() My mieszkamy w 3 pokojowym mieszkaniu, jeden pokój to "salon", drugi sypialnia, a trzeci będzie dla dzieciaczka. Jest już umeblowany, stoi regał po mojej siostrze, jest fotel rozkładany do spania, biurko z komputerem, więc wstawimy tylko łóżeczko Zresztą mam nadzieję, że siostra męża nas poratuje z łóżeczkiem, wózkiem i wanienką ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkałam w Szwecji kilka lat i zawsze w każdym mieszkaniu były meble z Ikei , nie polecam, zraziłam się do nich na całe życie. Jedyne co mi się w tym sklepie podoba to dodatki
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze 3 miesiące temu byłam, schodziłam się i nic ciekawego nie znalazłam, nie mogłam się w ogóle w tym sklepie odnaleźć. No może wyjątkiem były meble kuchenne, tu coś bym wybrała
|
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam sofę z fotelem oraz dwie komody i powiem tak- sofa jest meeeeega wyrąbana ( ektorpt) i śpi się na niej po prostu bajecznie, jest wielka i spokojnie w trójkę czasem się wysypiamy ale komody pozostawiają wiele do życzenia- ostatnio pisałam kartkę na zakupy i wszystko zostało odbite na komodzie ![]() poza tym kocham wszelkie dodatki, tkaniny, ręczniki, itp nie polecam szkła szklanka przewróci się na stole i pęka ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
każdy ma inny gust i wymagania a po to jest taki szeroki wybór aby każdemu dogodzić ja mogę tylko tyle powiedzieć z doświadczenia,że pompowane koła to najlepsza rzecz jaką miałam - mieliśmy akurat takie bardzo duże, i wtedy na mojej wiosce sprawdziło się to rewelacyjnie, nie wspominając o wszelkich wypadach na wakacje typu "górki" czy piaszczysta plaża |
||
|
|
|
#3987 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja pisałam o wózku Bexa 4kołowy.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
ja pokoiku robic nie będę narazie, jak się córcia urodziła to jej zrobiłam no i mam jeszcze salon i sypialnię póki co dzidzia będzie z Nami spała w sypialni tylko łóżeczku ukradne małej a jej kupie takie dla wiekszych dzieci ![]() wózek mam więc jedyne co to kupie tylko spacerówke parasolke na wczasy nam się nawet przyda ![]() Kurde ja sie strasznie ostatnio męcze z zaparciami już kupiłam błonnik i piję no i jem więcej owoców ale dalej lipka.... mam nadzieje ze po paru dniach stosowania blonnika bedzie lepiej...Cytat:
u mnie z brzuchem najgorzej an wieczor, rano go praktycznie brak wiec pocieszam sie ze poki co on jest tylko taki napompowany ![]() Cytat:
my mamy wanne ale jak bylismy na wczasach ostatnio to był prysznic z brodzikiem i moja córcia bardzo lubiała się w nim psikać
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - kefir próbowałaś? - woda z sokiem z cytryny na czzczo - zaprzyjaźnij się z owsianką, np z garścią suszonych owoców min śliwek, jak nie jesteś w stanie znieść smaku można naprawdę ją fajnie przyprawić- moje chłopaki np uwielbiają z jabłkiem i cynamonem - zapytaj lekarza, czy można lactuloze w syropie, część uważa,że można bo jest to naturalny środek- tylko dość agresywny, czyśći nie przerywając snu |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Hope...a powiedz na jakiej uczelni w Krk studiujesz?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

tylko rzeczywiscie za duzo tego - posciel i rozek by wystarczyly...

biedny cały czerwony się zrobił i się zaczął tłumaczyć, że to dla niego 

Bexa 4kołowy.