Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 13:42   #3961
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bardzo łądna ale dla mnie to zbędne gadżety :/ ja nawet ochraniacza nie używałam bo tak jakoś mi nie spasował i zdjełam po kilku dniach.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:48   #3962
lukinia
Raczkowanie

o rety, ale mnie zaskoczylo, ze tu juz wozki smigaj i w ogole, a przy tej poscieli to sie rozmazylam tylko rzeczywiscie za duzo tego - posciel i rozek by wystarczyly...
hmm.. a ja chcialam spytac co bierzecie na uspokokenie jelit, bo zauwazylam, ze wiekszosc moich boli od nich jets wlasnie
gdzies mi wczesniej mignely jakies herbatki i po to wlasnie bylam wczoraj w centrum w aptece i tylko sie zdenerwowalam
mowie pani jak krowie na rowie, ze potrzebuje cos na poprawe trawieniaDLA CIEZARNYCh - przywlokla z zaplecza jakas paczke ze 100 herbatek, ze niby ok
wyszlam ze sklepu i cos mnie tknelo, ze nigdzie nie ma o ciazy, dzieciach ani nawet ze super lagodna, tylko mieszanka 3 ziol, zagladam na sklad a ziol jest az 12 i juz sie wsciekam ze bede musiala wszystkie w necie sprawdzic, ale nie trzeba, bo jak wol pisze NIE STOSOWAC W CIAZY, no sie wscieklam - wracam do pani ta wielce zdiwiona gdzie ja takie co przeczytalam (no ciekawe??) dala mi koper wloski, ale na nim tez pisze niewskazany w ciazy...
w drugiej aptece pan mnie praie wygonil, bo powiedzial ze ciezarnym zadnych ziol nie wolno, sprawdzil jakies dla dzieci ale powiedzial, ze tu o ciazy nic nie pisze i mi nie sprzedal... nosz kurcze..
ale i tak nie wkurzyl mnie tak bardzo, bo przynajmniej nie chcial zaszkodzic za to tamta to bym
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:49   #3963
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no u nas bedzie troche ciasno na poczatek, jak małe się urodzi to bedziemy już u siebie ae na razie wykańczamy tylko dół a tam jest tylko jedna sypialnia :/ Tak wiec bedziemy usieli sie całą czwórką na razie tak przemęczyć :/
Gosia- kiedy się wprowadzacie? my w piątek zakończyliśmy samą budowę, 6.07 mają być drzwi i okna i zaczynamy wykończeniówkę

Cytat:
marsi właśnie strasznie mi się podobają mebelki, które wybrałaś, adres strony jest w prawym górnym rogu tak?
producentem jest drewnostyl
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:50   #3964
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi zakochałam się w tych mebelkach!
wiesz, ile na allegro chodzi Barcelona? 4500!
reszta kompletów podobnie, a da się osobno jakoś pokupować? ;>

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:54   #3965
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukinia Pokaż wiadomość
w drugiej aptece pan mnie praie wygonil, bo powiedzial ze ciezarnym zadnych ziol nie wolno,
kup sobie w rossmanie Hipp dla niemowląt na lepsze trawienie- w składze koper włoski, rumianek i glukoza, ja piję i jest ok

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
kochana cena jest za komplet, nie musisz wszystkiego kupować
zobacz tutaj
http://www.mebelki.pl/meble/kolekcja-barcelona/

mi też się podobają jak diabli i już żadnych innych nie chcę, będę ciułać co miesiąc wypłaty i się uzbiera
przyszłą chrzestna obiecała dać na samo łóżeczko
Stary 2012-06-24, 14:03   #3966
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Gosia- kiedy się wprowadzacie? my w piątek zakończyliśmy samą budowę, 6.07 mają być drzwi i okna i zaczynamy wykończeniówkę

nie wiem kiedy. wykończeniówki w sumie są już gotowe teraz czas na meble no i wszystko do łazienki bo na razie tylko kibelek jest.
na pewno msimy przed porodem a kiedy dokłądnie - nie mam pojęcia Wszystko się niestety o kasę rozchodzi :/
Stary 2012-06-24, 14:04   #3967
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lukinia masakra, ja ostatnio byłam z mężem w aptece żeby kupić luteinę i duphaston, a on ma fioła na punkcie witaminek rozpuszczalnych w wodzie, takich w tytkach, no i on to kupuje sobie, a aptekarka do niego " ale mam nadzieję, że to nie dla pani w ciąży " biedny cały czerwony się zrobił i się zaczął tłumaczyć, że to dla niego

oh faktycznie Marsi przez Ciebie też się zakochałam w tych mebelkach i też żadnych innych nie chcę oglądam teraz te zestawy i nie mogę się napatrzeć, piękne!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:06   #3968
gochaa_p
Zakorzenienie

ale mam lenia...nawet pod prysznic mi sie isc nie chce :P
kiedy ten leń mi minie??? oby niedlugo bo w domu bałagan, pranie czeka, a ja co? nic tylko bym siedziała na zadzie :/ Wrrr
Stary 2012-06-24, 14:20   #3969
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam lenia...nawet pod prysznic mi sie isc nie chce :P
kiedy ten leń mi minie??? oby niedlugo bo w domu bałagan, pranie czeka, a ja co? nic tylko bym siedziała na zadzie :/ Wrrr
Gosia, mi leń minął dopiero kilka dni temu a wcześniej nawet mi się książek nie chciało czytać ani słuchać muzyki

no ja też bym chciała przed porodem, myśleliśmy wogóle o wrześniu ale też zaczyna się kasa kończyć bo troszkę poszaleliśmy przy oknach, dachówce i wyszło troszkę więcej niż zakładaliśmy
no to fajnie,że już tak daleko jesteś, mój TZ miał wykończeniówkę sam robić z teściem ale ostatnio ma tyle pracy i wyjazdów,że chyba nic z tego nie będzie a teściu sam nie dzwignie wszystkiego- chociaż jest mistrzem kładzenia kafelek
ja już się nie mogę doczekać meblowania- bo to mąż powierzył mi
wnętrza będą w stylu klasycznym, głównie jasne meble
już chciałabym urządzać

Cytat:

oh faktycznie Marsi przez Ciebie też się zakochałam w tych mebelkach i też żadnych innych nie chcę oglądam teraz te zestawy i nie mogę się napatrzeć, piękne!!!
no doskonale Cię rozumiem bo ja mam dokładnie to samo
te i koniec ale pewnie TZ mnie ostudzi
Stary 2012-06-24, 15:42   #3970
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Porozsyłałam maila i zaproszenia do klubu jakby co to się przypominać.
Przypominam sie chwile mnie tu nie bylo i zapomniałyscie o mnie :p

W ogóle coz tu sie wyrabia wow!
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 16:33   #3971
badziabadzia
Zakorzenienie

jej dziewczyny, my jeszcze nie myslelismy o mebelkach.. Na poczatek kupimy pewnie tylko lozeczko i pewnie dopiero jak male zacznie spac samo w pokoju pomyslimy o reszcie..
Stary 2012-06-24, 17:28   #3972
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć Misie kolorowe
Meldunek z uczelni. Siedzę właśnie na jakiś nudnych zajęciach i postanowiłam zajrzeć do Was. <przytul> mocno
Przeglądnęłam maila - piękne jesteście dzieciaczki też!! aż ze swoim zdjęciem się czuję tam jak gówniarz
Ktoś tu mówił o wózkach?
my patrzyliśmy na taki
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-magn...332955778.html
i bardzo bardzo chcielibyśmy coś takiego kupić
http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...403452122.html
tylko trzeba czekać jak TŻ wróci i nowe aukcje będą :P
Jak się czujecie?

Miałam taki wózek przy synku skusiłam się niska ceną i barkiem doświadczenia w jego wyborze po prostu miał jeździć ale jest nie fajny i to bardzo. Ciężki, wielki (bagażnik), pełno tych pokrowców i jak już to przypniesz to nie łądnie wygląda, nosidełko miękie i dziecka już w tym nie przeniesiesz bo się boisz czy Ci się nie przechyli za chwilę. Koła zaczynają skrzypieć i trzeszczeć i nie pomaga oliwienie.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Hosenko- zgadzam się z Tobą, dlatego ja wybrałam zestaw, który rośnie razem z dzieckiem.

Chociaż w praktyce powiem Ci,że u mojego syna nie sprawdziło się- w sumie młodemu dwa razy umowblowanie zmienialiśmy.
Też jestem takiego zdania
Stary 2012-06-24, 17:45   #3973
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Miałam taki wózek przy synku skusiłam się niska ceną i barkiem doświadczenia w jego wyborze po prostu miał jeździć ale jest nie fajny i to bardzo. Ciężki, wielki (bagażnik), pełno tych pokrowców i jak już to przypniesz to nie łądnie wygląda, nosidełko miękie i dziecka już w tym nie przeniesiesz bo się boisz czy Ci się nie przechyli za chwilę. Koła zaczynają skrzypieć i trzeszczeć i nie pomaga oliwienie.[COLOR="Silver"]
no też koła piankowe to podobno nie do końca fajna sprawa
ja wychodzę z założenia,że lepiej kupić używany wózek ale naprawdę lekki i z solidną gondolą niż nowy
pamiętam jak kupiłam synkowi pierwszy wózek właśnie z taką wkładaną torbą "gondolą", nie sprawdziło się i znajomi nas ratowali innym wózkiem
Stary 2012-06-24, 17:47   #3974
badziabadzia
Zakorzenienie

jestem takiego samego zdania jak marsi chociaż nie mam jeszcze doświadczenia to wydaje mi się, że lepiej kupić dobrą używkę niż nowy ale do dupy..
Stary 2012-06-24, 18:39   #3975
hope01
Zakorzenienie

to jakie wózki macie sprawdzone?

ja wróciłam z Krk i przedstawiam dzisiejszy pomysł mojego psa (bo jak królik nie chce, to po co ma się marnować....)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00212.jpg (183,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00213.jpg (202,9 KB, 5 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:45   #3976
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Fajny ten zestaw kąpielowy
ja mam jeszcze wanienkę po córce...i zastanawiam się jak to będzie w ogóle z kąpaniem, bo tutaj mamy mega dużą wannę i Sade cieszy się jak głupia, jak ma się kąpać...a na przyszłym mieszkanku będzie tylko prysznic i to z bardzo płytkim brodzikiem, więc nie wiem jak będę jej umilać czas...hmmmm..
któraś ma też tylko prysznic?
Ja mam tylko prysznic, i do tego bez brodzika Już planowałam żeby kupić ogromną misę

Cytat:
piękna,ale ta cena, szok
ja myślę o pościeli z ikei a jak nie to pewnie coś sama uszuje

mebelki też mam wybrane ale wiecie co nie wiem jak to będzie w praktyce- na dole jest nasza sypialnia- zamówiliśmy tak wielkie łóżko,że tak naprawdę to nie sypialnia tylko pokój łóżka hehehe i wiecie co? za cholere nie wejdzie tam łóżeczko dziecięce
piętro zaś jest dla dzieci- no i jak to będzie w praktyce? cholera nie wiem?
Samuel spał z niami całe dwa lata bo tyle go cyckiem karmiłam, byłam szczęśliwa i wyspana ale potem był dramat z oduczaniem i samodzielnym spaniem
no i powiem szczerze,że chciałabym aby dzidzia nauczyła się sama spać, hmmmm pewnie czas pokaże jak będzie, co?
Mebelki śliczne. My kupujemy tylko łóżeczko, prócz tego mamy dwie komody z ikea. Nie kupimy mebli typowo dla dzieci.

Cytat:

ja wróciłam z Krk i przedstawiam dzisiejszy pomysł mojego psa (bo jak królik nie chce, to po co ma się marnować....)
Świetny

Znów pół dnia mnie głowa bolała. Zażyłam magnez, i jakby po nim mi lepiej.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:50   #3977
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
My nie będziemy dziecku dziecięcych mebelków kupować bo strata pieniędzy
Jak będziemy urządzać pokój, to od razu na "młodzieżowo", aby posłużyło dłużej. Żadne motylki czy kwiatuszki na meblach i miniaturowych mebli .
zdążysz jeszcze z 10 razy zmienić...
a dziecko, np córka może będzie chciała naklejki na ścianę albo łóżko ze świnką peppą, albo inne jakieś bajkowe pierdółki
ja sobie nie wyobrażam urządzić pokoju np. na 10 lat..

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
ja nie wiem jak Wy, ale ja jestem zrażona do mebli z ikei...wszystko się rozpada po krótkim czasie...łóżko, komoda, szafa itp... dziękuję bardzo
Stary 2012-06-24, 19:52   #3978
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a dziecko, np córka może będzie chciała naklejki na ścianę albo łóżko ze świnką peppą, albo inne jakieś bajkowe pierdółki
Nie sądzę. Dosyć przywiązuję się do rzeczy i taka wymiana byłaby w razie naprawdę konieczności. Sama u rodziców w pokoju miałam/mam meble które mają chyba 18 lat i nie pomyślałam nawet o wymianie. Z resztą szkoda byłoby mi wyrzucać prawdziwe drewniane meble, który robił mi chrzestny.

Inna sprawa jak meble się rozwalają.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 19:55   #3979
sarah67
Zadomowienie

hej hej
wlasnie Was przeczytalam
ja wrocilam ze szkolenia po 17 bylo fajnie ale jestem bardzo zmeczona i jutro do pracy na 7 i zlapalam zlecenie na 5 dni wiec w domu bede tak po 18
Djerba trudno bylo zrezygnowac Ci z pracy czy na wychowawczym jestes?

Dzieciaczki sa sliczne

A wiecie co mi kolezanka mowila, ze lepiej zamisat zwyklego lozeczka kupic kojec, taki z przewijakiem itd, tez z regulowana wysokoscia, co Wy o tym myslicie??
Pozdrawiam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:10   #3980
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

ja nie wiem jak Wy, ale ja jestem zrażona do mebli z ikei...wszystko się rozpada po krótkim czasie...łóżko, komoda, szafa itp... dziękuję bardzo
Ja mam dobre doświadczenia z Ikeą Już któryś rok mam ich meble, teraz kupiłam tam kuchnię i jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza z kuchni, nigdzie bym nie dostała kuchni za taką cenę, jeszcze z 25letnią gwarancją
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:11   #3981
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/raf-pol-wozek-wiel...412283440.html
taki wózek mam , mnie się sprawdził, no ale ja mieszkam na wsi obok lasu więc inne koła jak pompowane by się tutaj nie nadały
Stary 2012-06-24, 20:12   #3982
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny świetne są te meble, które pokazujecie
My mieszkamy w 3 pokojowym mieszkaniu, jeden pokój to "salon", drugi sypialnia, a trzeci będzie dla dzieciaczka. Jest już umeblowany, stoi regał po mojej siostrze, jest fotel rozkładany do spania, biurko z komputerem, więc wstawimy tylko łóżeczko Zresztą mam nadzieję, że siostra męża nas poratuje z łóżeczkiem, wózkiem i wanienką

Cytat:

Cudny

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:14   #3983
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

ja też
mieszkałam w Szwecji kilka lat i zawsze w każdym mieszkaniu były meble z Ikei , nie polecam, zraziłam się do nich na całe życie. Jedyne co mi się w tym sklepie podoba to dodatki
Stary 2012-06-24, 20:16   #3984
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-wiel...412283440.html
taki wózek mam , mnie się sprawdził, no ale ja mieszkam na wsi obok lasu więc inne koła jak pompowane by się tutaj nie nadały
no to w sumie podobny do tego co wysłałam.. my właśnie też na wsi mieszkamy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:20   #3985
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
mieszkałam w Szwecji kilka lat i zawsze w każdym mieszkaniu były meble z Ikei , nie polecam, zraziłam się do nich na całe życie. Jedyne co mi się w tym sklepie podoba to dodatki
Ja to w ogóle chyba dziwna jestem, bo mi w tym sklepie nic się nie podoba Ze 3 miesiące temu byłam, schodziłam się i nic ciekawego nie znalazłam, nie mogłam się w ogóle w tym sklepie odnaleźć. No może wyjątkiem były meble kuchenne, tu coś bym wybrała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:29   #3986
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

kiedyś miałam takie samo zdanie

teraz mam sofę z fotelem oraz dwie komody i powiem tak- sofa jest meeeeega wyrąbana ( ektorpt) i śpi się na niej po prostu bajecznie, jest wielka i spokojnie w trójkę czasem się wysypiamy
ale komody pozostawiają wiele do życzenia- ostatnio pisałam kartkę na zakupy i wszystko zostało odbite na komodzie jakieś miękkie to drewno

poza tym kocham wszelkie dodatki, tkaniny, ręczniki, itp
nie polecam szkła szklanka przewróci się na stole i pęka

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
no to w sumie podobny do tego co wysłałam.. my właśnie też na wsi mieszkamy
hope- najlepiej będzie jak pojedziesz do jakieś hurtowni, na własne oczy zobaczysz, dotkniesz i się "karniesz", wtedy sama będziesz wiedzieć najlepiej co będzie dla Ciebie najwygodniejsze

każdy ma inny gust i wymagania a po to jest taki szeroki wybór aby każdemu dogodzić

ja mogę tylko tyle powiedzieć z doświadczenia,że pompowane koła to najlepsza rzecz jaką miałam - mieliśmy akurat takie bardzo duże, i wtedy na mojej wiosce sprawdziło się to rewelacyjnie, nie wspominając o wszelkich wypadach na wakacje typu "górki" czy piaszczysta plaża
Stary 2012-06-24, 20:45   #3987
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
My nie będziemy dziecku dziecięcych mebelków kupować bo strata pieniędzy
Jak będziemy urządzać pokój, to od razu na "młodzieżowo", aby posłużyło dłużej. Żadne motylki czy kwiatuszki na meblach i miniaturowych mebli .
Dokładnie, teraz u córki są meble Elippe z brw. A zawsze można kupić jakieś fajne naklejki i potem odkleić/zmienić.

Cytat:

Cudo

Ja pisałam o wózku Bexa 4kołowy.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

A wiecie co mi kolezanka mowila, ze lepiej zamisat zwyklego lozeczka kupic kojec, taki z przewijakiem itd, tez z regulowana wysokoscia, co Wy o tym myslicie??
Pozdrawiam
Dla mnie odpada, bo materac tam kijowy. Ja taki kojec (łóżeczko turystyczne właśnie z przewijakiem ) mam u mamy, jak mała tam zostawała to spała, ale ogólnie jestem za drewnianym tradycyjnym. Poza tym mimo wszystko - tkaniny to łapacze kurzu, łatwiej drewniane czyścić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:50   #3988
eff8
Zakorzenienie

Hej Wam

ja pokoiku robic nie będę narazie, jak się córcia urodziła to jej zrobiłam no i mam jeszcze salon i sypialnię póki co dzidzia będzie z Nami spała w sypialni tylko łóżeczku ukradne małej a jej kupie takie dla wiekszych dzieci
wózek mam więc jedyne co to kupie tylko spacerówke parasolke na wczasy nam się nawet przyda

Kurde ja sie strasznie ostatnio męcze z zaparciami już kupiłam błonnik i piję no i jem więcej owoców ale dalej lipka.... mam nadzieje ze po paru dniach stosowania blonnika bedzie lepiej...

Cytat:
u mnie sprawa wygląda identycznie
ale od kilku dni nie mam już mdłości, tylko tak strasznie mnie do słodkiego ciągnie

Eff8- wysłałam jeszcze raz swoje photo, tym razem widać mi mordke

bardzo miło mi się na Was patrzy, takie mi się teraz bliższe wydajecie
dziekuje kochana no tak jak przypuszczalam - slicznosci z Ciebie i usmiech masz przepiekny

Cytat:
eff ja też tylko kilogram ale brzuchol wyszedł jak nie wiem :P
u mnie z brzuchem najgorzej an wieczor, rano go praktycznie brak wiec pocieszam sie ze poki co on jest tylko taki napompowany

Cytat:
Fajny ten zestaw kąpielowy
ja mam jeszcze wanienkę po córce...i zastanawiam się jak to będzie w ogóle z kąpaniem, bo tutaj mamy mega dużą wannę i Sade cieszy się jak głupia, jak ma się kąpać...a na przyszłym mieszkanku będzie tylko prysznic i to z bardzo płytkim brodzikiem, więc nie wiem jak będę jej umilać czas...hmmmm..
któraś ma też tylko prysznic?

my mamy wanne ale jak bylismy na wczasach ostatnio to był prysznic z brodzikiem i moja córcia bardzo lubiała się w nim psikać

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:58   #3989
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Kurde ja sie strasznie ostatnio męcze z zaparciami już kupiłam błonnik i piję no i jem więcej owoców ale dalej lipka.... mam nadzieje ze po paru dniach stosowania blonnika bedzie lepiej...
ojej strasznie Ci współczuje, musisz uważać bo to potem z tego jakieś hemoroidy się robią czy coś
- kefir próbowałaś?
- woda z sokiem z cytryny na czzczo
- zaprzyjaźnij się z owsianką, np z garścią suszonych owoców min śliwek, jak nie jesteś w stanie znieść smaku można naprawdę ją fajnie przyprawić- moje chłopaki np uwielbiają z jabłkiem i cynamonem
- zapytaj lekarza, czy można lactuloze w syropie, część uważa,że można bo jest to naturalny środek- tylko dość agresywny, czyśći nie przerywając snu
Stary 2012-06-24, 20:59   #3990
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Hope...a powiedz na jakiej uczelni w Krk studiujesz?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości