|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() zmykam spać bo mały śpi :d przynajmniej na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Ja też zmykam życzę miłej nocki wszystkim Mamusiom i ich pociechom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Gang Iren
|
A ja kurcze nie wiem czy mam okres czy co?Bo troszke plamie od dwoch dni,ale tak minimalnie.Hmm...A moze od tabletek anty cos takiego byc??
#2645 |
Raczkowanie
|
Witam drogie MAMY!
co do ostatniego posta zalezy jakie tabletki bierzesz..ja biore cerazette i mialam tylko plamienie... po anty.czesto sa plamienia na poczatku stosowania...poczytaj w ulotce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
I witam z rana
nocka bez tragedii. Ale wstaję a tu chłodno, szaro buro i zanosi się na deszcz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Gang Iren
|
Czesc!!
Znowu jestem nie wyspana.Mlody zamiast w nocy spac coraz lepiej,to on budzi sie czesciej ![]() Cytat:
![]() Tez je biore.Najpierw posta napisalam, a pozniej zajrzalam do ulotki ![]() U nas z pewna niesmialoscia zaczyna wygladac slonce i przeganiac ciemne chmury.Oby byla pogoda,bo przez to zimno i deszcze juz depresje mam.
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas nocka Ok ... karmienie o 20.30 potem 1.30 i 4.40 no i o 6.30 już pobudka. Wczoraj byli u Nas znajomi i Oskarek dostał od nich koszulę rozm.74 i czapeczkę z daszkiem (ale na roczne dziecko mniej więcej) no i pluszowego misia Maurycego ![]() O 19 wykąpałam go wraz z koleżanką bo chłopy grilla robili i potem był tradycyjnie płacz i przysypianie na rączkach o tej 20.30 go nakarmiłam wsadziłam do łóżeczka i sam zasnął ![]() ![]() Ostatnio pisałam Wam że Oskar grzecznie spi w łóżeczku a tu wczoraj w nocy ja go kładę po karmieniu potem jak się obudził na drugie to spał w poprzek ![]() U Nas pogoda też kiepska ale jeszcze nie pada więc za niedługo może spacerek zaliczymy. TŻ jutro po południu wyjeżdża na robotę do Warszawy a potem Stalowej Woli i wróci dopiero w pt wieczorem. Już się boję tego że teściowie na siłę będą mi chcieli towarzystwa dotrzymać ;/ Cytrynka duży chłopak już z Wiktorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Gang Iren
|
Jako,ze pogoda robi sie ladna,to ide odprowadzic Wiki do szkoly z Erykiem w chuscie.Co oznacza,ze nie musze znosic wozka po schodach
![]() Ale te kochane 6 kg w chuscie juz sie odczuwa ![]()
#2650 |
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() U nas wczoraj był dzień słodkiego lenistwa. Po raz pierwszy nei wiem odkąd nie byliśmy niegdzie w niedzielę ani nie zapraszaliśmy żadnych gości. Rozłożyliśmy kocyk na ogrodzie i się rozkoszowaliśmy słodkim lenistwem ![]() Nowaken ja dostałam okres wczoraj w końcu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
u nas pogoda kiepska, czeka mnie gora prasowania
![]() ![]() ![]() brzuch mnie boli jak na okres od paru dni |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
hej
U nas nocka z pobudka o 2 i o 6, nie jest zle choc myslalam ze Mateusz pospi do 4. Za oknem szaro, buro, chłodno, chyba dzis czeka mnie kolejna wizyta u dentysty. U mnie okresu mimo ze nie karmie piersia, ani widu ani słychu, mam nadzieje ze mój organizm w koncu wejdzie na obroty i okres bedzie. Ide ogarnąc troche dom, póki Mateusz śpi ![]()
#2655 |
Wtajemniczenie
|
A mój okres praktycznie bezbolesny
![]() A przed ciążą była masakryczny pierwszy dzień, pół dnia nieustających bóli niesamowitych, takich że miewałam biegunkę i wymioty z bólu :/ Nie wiem czy podobne bóle do porodowych bo porodowych zbyt nie odczułam. Tynka ja dostałam pierwszy okres po 13 tygodniach od porodu a 8 tygodniach od zaprzestania karmienia piersią.
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia ![]() ![]() Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-06-25 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja miałam okres równo 8 tygodni po porodzie, teraz od tamtego minie zaraz 6 tydzień i nie widać coś go ![]() I ciotka przyszla na kawę, więc już nie popiszę ![]()
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Wtajemniczenie
|
Cytrynka tutaj dziewczyny pomimo kp mają już niektóre okres więc kto wie... :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
No to fakt musiałaś byc zaskoczona
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz przychodzi do mnie pielegniarka z przychodni na wizyte domowa, po co nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Gang Iren
|
Czasem zdarza sie szybko nawet przy karmieniu.Ja z Wiki mialam po 7 miesiacach.Teraz za nim tez nie tesknie ![]()
#2662 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny! Znalazłam czas na wizaż, nie miałam w ogóle czasu na nic, mały tylko chciałby być noszony ,albo zabawiany. Dziadek taki za nim jest że kupił mu 4 balony na festynie każdy po 15 złotych :p i wiszą nad łóżeczkiem.
Dobra wiadomość to taka że mieszkamy u mnie i kończymy remontować górę ![]() Mały rośnie jak na drożdżach, za 3 dni kończy 3 miesiące i wychodzą mu dwa ząbki na dole ![]() ![]() ![]() Zaraz wrzucę na maila zdjęcia mojego smyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dawno Cie nie bylo, fajnie ze sie uklada! Ja za okresem tez nie tesknie, ale teraz jak przestalam karmic to niestety pewnie szybko przyjdzie, musze tylko tablety skombinowac! Skoro piszecie o swoich nockach to ja sie pochwale - Viki padla o 20 i spala do 5 rano ![]() ![]() Cos Emigra sie tez dawno nie udzielala, mam nadzieje ze Julka nie daje Jej zbytnio popalic! ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Tak dawno nie bylam na mailu, ze nie jestem w stanie kazdemy z osobna napisac ![]() Wszystkie dzieciaczki sa przeslodkie ![]() Nie wiem dlaczego nie moge odtworzyc filmiku Tikki ![]() Ja rowniez zaraz cos wrzuce ![]()
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() Jestesmy po chrzcinach - chaos jak nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrobie Was pozniej jak moi goscie pojada. Pogoda byla do bani i Jula nie wygladala tak jak chcialam zeby wygladala ![]() ![]() buzki dziewczeta! ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Emigra super że chrzciny się udały i Julka była grzeczna w kościele ![]() Desia Cię przywołała ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-25 o 10:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i ![]() Jakies zdjecia poprosimy!
![]() |
#2668 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
hej Mamusie, jak tam po weekendzie?
![]() Cytat:
Cytat:
No to chyba może być róznie z tym okresem, u różnych kobiet...Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, ktora jest w ciąży i mówię jej, że jeszcze nie mam okresu a ona do mnie: to może ty w ciąży znów jesteś???? W ogóle była nieświadoma, że po ciąży na okres trzeba troszkę poczekać ![]() A u mnie tydzień temu albo 2 tyg temu, już nie pamiętam, wystąpiło plamienie....Dosłownie kilka czerwonobrązowych kropek z rana na wkładce, ale na tym się skończyło....Chyba nie mogę uznać tego za okres, co? Trochę mnie to martwi, bo nie wiem, co to było? Nadal karmię wyłącznie piersią, mleka jakby przybyło, a może to apetyt mojej Matyldki się zmniejszył ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też chyba zabkowanie sie zbliza, bo kupki codziennie dosyc rzadkie(czytalam, ze to normalne na zabki a przyczyna jest zwiekszone wydzielanie silny), łapki namietnie Matylda wpycha do buzki i wszystko "gryzie" ![]() z nowych umiejętności, to zauważyłam, że Matyldka polubiła zabawę nóżkami, robi świecę, próbuje łapać się za kostki...Jak się pochylam nad Nią, to łapie mnie za nos, policzek, ucho, szarpie z upodobaniem za włosy a nawet na tych moich włosach próbuje czasem podciagnąć do siadu haha ![]() Idę naszykować produkty na obiad-dziś w planach leczo z kiełbaską śląską ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki!
Chyba już nigdy Was nie nadrobię ![]() Moja mama była u nas do wczoraj, a potem zabrałyśmy się z nią i jesteśmy w Sosnowcu do jutra bo mąż wczoraj i dziś w pracy, a jutro wolne więc po nas przyjedzie ![]() Madzia w nocy śpi bardzo dobrze, potrafi już przespac nawet 8 godzin (20-4) za to w dzień bardzo mało śpi, czasem tylko 2 razy po pół godziny. Nie wiem jak Wasze maluszki ale Madzia chce już siedziec ![]() ![]() No i już po spaniu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.