|
|
#4261 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Daj znać czy wszystko dobrze
i czy wiadomo dlaczego wymiotuje.
|
|
|
|
#4262 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
|
|
#4263 |
|
Nie depcze krokusów
|
Buras tęskni za małą...
Ale zaraz dostanie mokre PoN, to mu przejdzie.
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
I takim oto sposobem Daisy wróciła do domku. Czuję że Ancijomak będzie w nocy zadawał pytania...
|
|
|
|
#4265 |
|
Nie depcze krokusów
|
A wiadomo, że kocie pytania bywają trudne...
Tymczasem ja walczę z poszukiwaniem źródeł siuśkowego zapachu.
|
|
#4266 | |
|
KOTerator
|
Musisz mu sprawić koleżankę, ewentualnie kolegę
.---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() A kiedy będzie drugie kocie dziecko ?---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Uuuu . Powodzenia .
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że nie zeżrą jakiejś myszy nafutrowanej trutką niby wioska ale cholera wie (tak mi się przypomniało a'propos mumii). Wodolubnego zazdraszczam o ile łatwiej jak trzeba go opłukać.. No i widok kota w mokrej wannie musi być pocieszny ![]() U mnie zimą nawet moje z futrem się pod kołdrę pchają ![]() Żródła smrodku oczywiście nie znalazłam chyba ucieknę spać do salonu za to cudownie wydobyłam spod łóżka pomadkę, kredkę do oczu i naście papierów po jedzonych cichcem słodyczach
|
|
|
|
|
#4268 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Kicia posikiwała, poza tym nie myła się po kuwetkowaniu. Raz się umyła, jak załatwili się synchronicznie - Bury wyszedł i się lizał, to popatrzyła na niego i też zaczęła. Odnoszę wrażenie, że nie była douczonym kociakiem i potrzebowałaby jeszcze spędzić czas z mamą. 2 m-ce to mało, nawet próbowała ssać Burego. Cytat:
Cytat:
Co polecacie do prania dywanów?
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
o rany, to wasz kot?
bałabym się tak jeżdzić z kotem, przecież on zaraz może odwalić coś głupiego, skoczy na deskę rozdzielczą albo pod pedały i wypadek gotowy u mnie w samochodzie kot jeździ tylko w transporterzeCytat:
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Jeździłam tak z Feliksem luzem, ale siedział ze mną zawsze z tyłu. Z Sonią jechałam raz bez transportera z przodu bo auto dwuosobowe, to był hardcore, TŻ w połowie drogi chciał nas obie wyrzucić, bo jedna była megazeschizowana, a druga go gryzła w łokieć. Nigdy więcej tak |
|
|
|
|
#4271 |
|
Nie depcze krokusów
|
Czemu gryzłaś TŻ w łokieć?!
|
|
#4272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to nie wygląda to na mysz domową a polną, o ile jest takie rozgraniczenie. W domu inne łapałam... Może wujek Google rozwieje moje wątpliwości.Cytat:
ani soda, ani jakieś reklamowane specyfiki ![]() Biedna mała :-( jak zwykle mi szkoda dziecka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4273 |
|
KOTerator
|
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Szkoda, że zdjęć z tego wydarzenia nie mam na pamiątkę ku przestrodze . Autko było, bo tego już na szczęście nie ma, megaciasne. Sonia była luzem, transporter na kolana i tak by mi się nie zmieścił. Miała szelki, trzymałam ją, ale i tak siedziała u TŻa na ramieniu, obwąchiwała go i gryzła po łokciu. A żeby było śmieszniej, to futro latało wszędzie i TŻ ciągle kichał. Ja panikowałam, żeby patrzył jak jedzie i zwracałam delikatnie uwagę, że jedzie za szybko (pędził, bo chciał mieć nas już z głowy). Do śmiechu mi nie było, bo się pokłóciliśmy wtedy o to . Odbraził się szybko, ale przez następne parę miesięcy nas nie woził bo nie chciałam ryzykować kolejną taką akcją , znajomą musiałam ciągle prosić i do dziś ją proszę albo inną jak TŻa nie ma. A zaraz po tej wyprawie zamówiłam Soni ten transporter plastikowy, który mamy do teraz, zamykany może być nawet na kłódkę i kot siedzi tam a nie lata i gubi kłaczki. Z transporterem TŻ lubi jeździć, bo kot śpi, jest cisza i nie ma nerwowej atmosfery. I nic go nie gryzie |
|
|
|
#4274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój przez 4 godziny jazdy nad morze 4 godziny się darł - a drzeć się potrafi Gdyby to nie był mój kot to przysiegam że bym go wysadziła A jechał luzem a nie w transporterku.
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Horus chodzi po całym samochodzie i lubi jeździć autem. W transporterze krzyczy dwa razy bardziej. A bengale potrafią krzyczeć - to nie jest miauczenie tylko krzyk....nawet trudno to określić lub opisać. Pod koniec podróży odkrylismy że denerwowało go otwarte okno - za duży hałas i za dużo bodźców jak dla Horusa.
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Okno uchylone na 1 cm - no przecież nie na całość. A chodzi luzem i ja go muszę pilnować bo lubi sobie poprowadzić
A tak naprawdę to jest w szelkach i na smyczy więc owszem jest to wolność ale ograniczona - nie jestem samobójcą żeby mi kot wszedł np. pod pedały.
Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-06-24 o 21:37 |
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A a propos podróży autem - Luna zawsze jeździ luzem. Ma kuwetkę za siedzeniem, gdzie spokojnie załatwia potrzeby, miseczkę z wodą i karmą. W transporterku wciąż miauczy, a tak to się zwija na siedzeniu lub walizce i śpi. Tyle, że mówimy o podróży 7-8 godzin.
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2012-06-24 o 21:42 |
|
|
|
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uwielbiam koty Srajtek też się darł. Wieźliźmy go w takim plastikowym koszyczku śmiesznym, nie wiem w sumie co to było z takimi zamykanymi klapkami jak w bajkach i wyłaził ciągle zawzięcie i chciał zwiedzać świat
|
||
|
|
|
#4281 |
|
Nie depcze krokusów
|
To chyba po znajomości? Jak się orientowałam w cenach serwisów, to za wizytę domową dla dużego dywanu wychodziło ponad 100 zł... Mój przyjazd odpada, dywan jest bardzo ciężki, a nie jestem zmotoryzowana.
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem Malla... Ja sobie z nimi nie radzę, mam za mały rozumek Ale Twoje odpowiedzi potrafią zdezorientować nawet bystrego kota ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Na razie jest w myślach... Rodzice mówili że później jest w brzuszku i w końcu pojawia się na świecie
|
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
bo to jedyne dwuosobowe co mi przychodzi do głowy tu jest ich pełno , ja moje wioze w transporterku i zawsze oddzielnie bo maja inne terminy szczepień jak by mi przyszło obydwa na raz to jeden w transporterku a drugi w szelkach
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Ancikotek od kastracji utył 700 g- waży już 3,6 kg
To pewnie przez zamiłowanie do kanapek z sałatą
|
|
|
|
#4285 |
|
Nie depcze krokusów
|
odruchowo przekręciłam głowę w lewo...
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Bynajmniej,fakt że dywan średnich rozmiarów, ale też i niemały. Fakt że cena sprzed 2 lat, ale aż tak by podrożało? Kurczę...
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy
![]() nie my wymyśliliśmy - to imię dostała w hodowli, to ma wpisane w papiery, na to reaguje i to zostało, nie zmienialiśmy
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Ja się nie odważyłam jeszcze kotów w podróż, dłuższą niż do weterynarza czy opiekunki, wziąć
![]() Próbowałam parę zdjęć zrobić, ale akurat koty ruchliwe były
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Fajnie razem wyglądają, udała Ci się gromadka. Safirka wygląda drobniutko w porównaniu z moją gruszką.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-25 o 09:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

i czy wiadomo dlaczego wymiotuje.

.
?
.
.

za to cudownie wydobyłam spod łóżka pomadkę, kredkę do oczu i naście papierów po jedzonych cichcem słodyczach

bałabym się tak jeżdzić z kotem, przecież on zaraz może odwalić coś głupiego, skoczy na deskę rozdzielczą albo pod pedały i wypadek gotowy
u mnie w samochodzie kot jeździ tylko w transporterze

....
uwielbiam koty