|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
Co do cen to uważam ze: nie zawsze najdrozsze znaczy najlepsze, lecz napewno w jakims stopniu idzie za jakoscia... Ja zazwyczaj jestem oszczędna i patrze na cene. Na wózek nie dam więcej niz 1000zl mowie o nowym.. Jeżeli uda sie kupic tanszy używany to dobrze bo wtedy ta kase mozna przeznaczyc na cos innego.. Jezeli mialabym na tyle kasy ze bylo by mnie stać to pewnie 1000zl to byla by cena minimalna a nie maksymalna
|
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajnie mówiła Ale masz rację warto nagrywać, bo to są takie ulotne chwile.Ja się dowiedziałam co to jest dopiero w ciąży. Był to u mnie jeden z pierwszych objawów, ale nie wiedziałam wtedy o tym.
|
||||
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy robi wedle własnego uznania i wg tego ile ma kasy ![]() są rzeczy których nie chciałabym używanych np wózek (może kiedyś dla drugiego dziecka się przyda) czy materac albo pościel ale są i takie za którymi rozejrzę się po lumpeksach czy znajomych Cytat:
|
||
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
hej ;]
ale mielismy przygode ha pechowy dzien chyba ;P jechalismy juz do Wro i co? natankowalismy moje autko, (bo TŻ auto jest u mechanika bo drzwi maluje itp) no i jedziemy a ono nagle zwalnia i staje ;] co sie okazało, TŻ natankował rope zamiast benzyny hahana szczescie po pl godziny nadarzył sie jakis kolega co wracał z Wro do Namysłowa i nas sholował ;] no to mamy 2 auta w warsztacie ;] miałam jutro iść do labo
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- co mnie cieszy w powtorkach to to ze czas honoru leci a nie widzialam do konca 4 serii |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
no ![]() a jeszcze pyta mnie przed wlaniem "95 czy 98 chcesz?" no 95! taaa wział rope i to Verve a nie zwykłą
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór,
My jednak w kinie nie byliśmy, ale i tak niedziela była cudna ![]() Ale leje u nas nad morzem ![]() A wczoraj było tak pieknie ![]() Co do wydatkow na dziecko-wiadomo- jeśli portfel zasobny, można zaszaleć. Ale zgadzam sie z Marti, ze szczególnie doświadczone mamy mogą dać fajne pomysly na zaoszczedzenie tam gdzie warto Temat szeroki i jestem pewna, ze przez te miesiące oczekiwania wymienimy sie wieloma ciekawymi pomysłami. Natomiast z lumpkami to jest tak, że trzeba uszanować fakt, iż są osoby, które nie lubią kupować tam ubrań ani dla siebie ani dla nikogo innego. Ja naprzyklad tych miejsc nie cierpię, no nie mogę sie przemoc Ale moja przyjaciółka często wyszukuje mi perełki i przynosi Ja lubię sklepy vintage, a to przeciez prawie to samo ![]() Dobrej nocki
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
siedzimy, słyszymy coś dziwnie piszczy ... mówię mysz!! na pewno mysz
(ja tam lubie myszki, nie boje sie)po chwili słyszymy jak cos sie tłucze na korytarzyku.. co sie okazało mój kici kochany złapał sobie myszke haha i zamiast ją zjeść to sie bawi ;] zwłoki bezcześci
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grunt że to nie Ty nalewałaś, bo by pewno było gadania że hoho
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak ja bym w jego aucie tak zrobiła to już wogóle chyba rozwód z miejscs---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Lecę bo TŻcik woła
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kochane
dobranoc do jutra kolejny dzien z TZ i kolejny dzien padam;p ale teraz sie skonczy bo znowu koniec wolnego i zacznie sie praca...;/ wiec bede tylko dla Was;]
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() ja tylko na chwilę, bo padam. Zapomniałam Wam się pochwalić dziś zaczęliśmy 19 tydzień jutro na 7 rano jadę do ginka muszę tak wcześnie, bo potem jedziemy ustalić szczegóły dekoracji sali itp.we wtorek przymiarka fryzury, w środę kosmetyczka, czwartek kwiaciarnia a w piątek NASZ WIELKI DZIEŃ siostra przyjechała, pogadałyśmy sobie trochę, oczywiście pierwsze co, mój szwagier powiedział że mi się przytyło ![]() ok zmykam dziewczynki będę jutro popołudniu buziaczki i dobranoc Skarby
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja sie pozegnam do kolejnego weekendu, bo praca jednak jest na tyle zajmujaca, ze nie mam czasu na prywate. Ale dobrze, przynajmniej sie nie nudze w tyrze
meczy mnie zmiana do 19:00, ale trudno, takie zycie.
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki kochane
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki dzis przyjechalam do rodzicow i caly dzien byl goscinny.
Teraz poczytalam, nadrobilam i klade sie spac Jutro mam wizyte u chirurga naczyniowego,wiec trzymajcie kciuki. Rozmawialyscie o wyprawkach,ja bede miala za darmo wozek i lozeczko,tylko materacyk dokupie. Nie przeszkadza mi,ze uzywane,bo po zaufanej osobie. Fotelika nie potrzebuje,bo nie mam auta, ale na bezpieczenstwie bym nie oszczędzała. Mysle,ze kazdy ma prawo wydac ile sobie chce, chociaz faktycznie kupowanie np. butow za 300 dziecku,ktore nie chodzi jest dla mnie przegieciem. Wszystkie z nas chca jak najlepiej dla swoich maluszkow,a to najwazniejsze. Beda kochane i wytulane Mam nadzieje,ze uda mi sie do Was jutro zajrzec. Pozdrowienia z Płocka,który lubie,ale który ma tragiczna kominikacje miejska, dla osoby,ktora uklada rozklad. Dobrych snow
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Godzina 2.32 a ja jeszcze nie śpie ..
04.06 i dalej nie ..
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-06-25 o 04:07 |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
04.36 - zaczyna świtać , kłade sie spac .
Dobranoc , a raczej Dzien Dobry ..
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść kochane
ale się stęskniłam!!! Całą niedzielę mam do nadrobienia. Wczoraj tak jak uprzedzałam spędziliśmy rodzinny dzień na łonie natury a z tego wszystkiego dzisiaj gardło mnie boli odkąd wstałam ![]() Widzę, ze Kasia już też wróciła Miłego dnia dziewuszki, biorę się za nadrabianie wątku. |
|
|
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
Aerien -
Witajcie dziewczyny ![]() My spędziliśmy nawet fajny weekend, tylko wczorajszy dzień mnie troszkę zestresował. W piątek wieczorem wzięłam ostatnią tab Duphastonu, w sobotę było OK, a wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch i czułam tak jakby napiętą macicę Na szczęście Nelka kopała, ale i tak bardzo się martwiłam Dodatkowo wczoraj po drodze zajechaliśmy do Ikei po komody i stoliczek i co? Była tylko jedna No ale mamy komody, stoliczek i jak przyjechałam do domu to zadzwoniła mama, że kupiła Nelusi nosidełko - takie jakie mąż se wymarzył http://scandinavianbaby.pl/product-p...-czerwony.html Widzę temat wyprawki się pojawił. Moje zdanie jest podobne - każda z nas kupuje co uważa za stosowne i warte swojej ceny ja ciuszki mam praktycznie wszystkie po siostrzenicy, ale resztę kupuję nowe. A dzidziuś będzie nas kochał bez względu na te pierdoły Już kiedyś pisałam, że nam z ubezpieczenia wypłacą po urodzeniu około 7 tyś, więc możemy poszaleć
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A TY co???? Czemu nie spałaś.... Cześć Kasiu Ale teraz brzucho ok? Zazdroszczę zakupów i pokoika, tak pozytywnie oczywiscie ![]() Nasz stoi pusty i nieprędko sie za niego wezme Aerien, Jak tylko niedzielę, to niezbyt dużo ![]() Miłego dnia Dziewczyny, u Was tez tak leje
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, w sumie weekend to szybciutko mi poszło
DeKajka świetnie, że TŻ zgodził się na Adasia! To masz już imię dla synka Co to się wczoraj działo z Tobą?? Współczuję nieprzespanej nocki Marti kurcze masz rację, ciągle się dziwię, że puchnę, ale faktycznie może mieć to związek z nadmiarem soli w diecie Landi Ty już po wizycie u lekarza, jak tam? Jeśli chodzi o wyprawkę, to chcę jak najtaniej - ciuszki z komisu lub / i od znajomych, tetra, drobiazgi - po kosztach na allegro, jedynie wózek i łóżeczko chcemy i w sumie musimy mieć nowe, ale też nie przesadnie drogie. Z doświadczenia wiem, że pewnych rzeczy niemowlę mieć nie musi, i pewnych nie przenosi (zwłaszcza gdy ciuszków ma od groma), a poza tym wyrasta momentalnie. |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
zapałam na wizytę
ale zaraz jadę
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A z wyprawką my też już nie szalejemy, bo dałyście mi troszkę do myślenia. Teraz już tylko same niezbędne rzeczy
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
no wiesz?!
leć szybciutko Kasiu współczuje problemów brzuszkowych, oby to był jednorazowy incydent, może też niekoniecznie związany był z odstawieniem tabl? Ale tak jak mówisz, w razie czego dzwoń do lekarza. A DeKajka tak, ma synka ![]() wzajemnie Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-25 o 08:04 |
|
|
|
#3746 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja też się martwię,bo w nocy bolał mnie brzuch,na dole tak jak na miesiączkę Teraz już nie boli,ale bardzo się martwię.Może to przez wczorajsze zakupy,bo trochę się nachodziłam? Ale z drugiej strony to chodzenie mi ni dziwne bo 2-3 razy w tygodniu robię z kijkami po kilka dobrych kilometrów.No nic zobaczymy,jak bedzie dalej bolało pojadę do lekarza.U nas nie leje,ale jest pochmurno,w miarę ciepło.Właśnie odwiozłam dzieci do szkoły,nie wiem po co jeszcze chodzą,bo i tak się nic nie uczą,oceny powystawiane,a na lekcjach rozwiązują krzyżówki,albo oglądają filmy
|
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
karolla12 mnie też czasami tak zaboli - rzadko i tylko po jakimś większym wysiłku, dla mnie to sygnał, że czas na no-spę i odpoczynek
|
|
|
|
#3748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
My po weekendzie u teściów, ale mnie denerwują, jeśli chodzi o imię, po co pytają jak ma mieć na imię jak i tak się krzywią i proponują imiona z tyłka wzięte! wybiore takie imię które mi się bęzie podobało a im nie może jestem złośliwa ale z Nadią było to samo, mają dwójkę dzieci pare więc mieli szanse
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Ja już po zaj******** śniadanku - 75 g glukozy. Zaraz się ![]() Fuuuuj... I jeszcze 2 godz muszę wytrzymać ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() Chociaż pewno są sytuacje, w których rodzina ma prawo się wtrącić, np. gdy chcemy dać dziecku na imię np. Kermit |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

ja teraz napewno kupie kamere bo Laure mam ponagrywana telefonem niestety to i jakosc do kitu - ale jest

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

dobranoc
dla osoby,ktora uklada rozklad.
leć szybciutko