|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Opener Festival
W sumie na Openerze byłam pierwszy raz rok temu i bilety dostałam na urodziny (na dzień z Coldplay), więc nie śledziłam ogłoszeń. W tym roku kupiłam już bilety wcześniej i śledziłam wszystkie info, ale szczerze, straaaaasznie drażni mnie ten styl ogłaszania (lub nie) wykonawców. Uważam, że to po prostu nie fer wobec fanów. Ok, może takie ogłaszanie jest fajne na pół roku przed festiwalem, ale 3 miesiące przed powinniśmy już wiedzieć co gra, a co nie. Dla mnie to nie nie tworzy żadnej magii czy 'klimatu'.
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę nie porusza Cię styl ogłoszeń Mikołaja Z? Oj, będzie mu szkoda, tak się bidak starał a tu nic?
![]() Mam nadzieję, że to jednak nie będą te Cardigansy.....
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu nie rozumiem jaki jest w tym sens, skoro już od dłuższego czasu ludzie piszą, że woleliby zastanawiać się nad innymi europejskimi festiwalami a nie czekać na ostatnią chwilę. Rok temu też tak było?
Cóż, taki urok polaków, nie można nic zrobić normalnie tylko trzeba przekombinować
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
jeśli to naprawdę będą Cardigansi (jezu, dalej wierzę, że jednak nie), to będzie to kolejna kompromitacja Ziółka. tak podsycał atmosferę, przekładał ogłoszenie, a tu taki marny klopsik z którego będzie się cieszył tylko on sam. rękę dam sobie odciąć, że dorobi do ich występu wielką ideologię w stylu 'nagrywają płytę, to idealny moment byśmy jako pierwsi i jedyni posłuchali tego materiału na żywo, poczuli fenomen tego zespołu. to idealne zakończenie dnia, jestem dumny, że zaspokoiłem tym ogłoszeniem polską rzeszę fanów the cardigans'
![]() narzekanie narzekaniem, ale i tak jestem strasznie podkescytowana tegoroczną edycją. dwa poprzednie lata wolałabym wymazać z pamięci - jak dla mnie bardzo słabe edycje, w porównaniu np. do 08 czy 09. a tutaj - tyle rzeczy mam do zobaczenia, w dodatku nic się nie nakłada - no niebo
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Żenada....
Co to za wielka gwiazda? Eh, tak, tak, cała Polska czekała na występ Szwedzkich Sweterków i teraz Wielki Łaskawca zaspokaja apetyty milionów fanów. Wstyd. Wszyscy mają The Cure, Stone Roses, a my? Odgrzewane kotlety. Owszem lubię Franza, Bloc Party ale ile można w kółko słuchać tych samych zespołów....
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik Edytowane przez Personal_Jesus Czas edycji: 2012-06-25 o 12:12 |
|
|
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
Open’er zawsze miał słabość do rockowych zespołów ze Szwecji. W ciągu ostatnich edycji na naszych scenach pojawili się: The Hives, Mando Diao i Peter Bjorn & John. Dziś do tej trójki możemy dopisać kolejny zespół, bez watpienia największy z nich wszystkich, z pietnastoma milionami sprzedanych płyty na koncie - The Cardigans! - z klubu alterartu
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
nie-e-e-e-e, to nas zachwycił
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Zadowolony prezes to zadowolony naród! Ale i tak się cieszę, że to już zaraz.
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko ciągnie tam niezmiennie Franz, co jak co,ale on dla mnie jest najlepszy, mimo,że to n-ty raz w Polsce
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Boże, ktoś tego jeszcze słucha? No naprawdę lepszego zespołu na main w okolicach północy znaleźć nie mógł.
No nic. To się pójdzie na kiełbaski.
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaj słucha, nie śmiać się
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, edycja z 2010 roku była słabiutka, oprócz mojej ukochanej Reginy Spektor i paru innych wykonawców. Ale 2011 rok był magiczny- The Strokes nikt nie przebije ![]() ![]() ![]() No i Coldplay. Dodam, że Colplay życzy sobie ok 80 funtów za koncert w UK, czyli od 400. 400zł za Coldplay i ok 300zł za Th Strokes i już się opłaca pojechać na Open'era (ale nie w tym roku). Wygląda na to, że w piatek wrócę do hotelu już koncercie headlinera :p
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2012-06-25 o 15:16 |
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Zdaje się,że jestem tutaj jedną z niewielu entuzjastek edycji 2010 (Jack i Allison
![]() Pamięta ktoś może kiedy mniej więcej w zeszłym roku była pełna rozpiska wszystkich scen? Ale tak wszystkich-wszystkich, nie tylko trzech głównych. Zostaję na terenie festiwalu do samego końca i chciałam sobie zawczasu ułożyć plan działania
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jak mi się podobała edycja 2010 przy tej dzisiejszej...
No i dalej nie wiem skąd on tych Cardigansów wytrzasnął. Sen miał i go olśniło, czy w jaki sposób wpadł na pomysł,że cała Polska czeka by w piątkową noc zamiast The Cure oglądać Cardigans? Chyba, że uznał w miły czerwcowy poranek,że ma line-up za słaby i na FB zapytał , jaki zespół ma wolny termin i ochotę wpaść nad morze?....
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik Edytowane przez Personal_Jesus Czas edycji: 2012-06-25 o 20:03 |
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
2010 wspominam miło bo była ładna pogoda, Pearl Jam iii w sumie tyle. Dla mnie z roku na rok jest coraz lepiej, oczywiście nie biorąc pod uwagę Cardigans...
No właśnie przydałaby się taka rozpiska jak w tamtym roku, ze wszystkimi scenami, a nie taka biedna jak jest teraz
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co mamy line up beat stage: http://www.opener.pl/pl/news/news_26062012_1_pl
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Jezu jaka będzie ostra 3godzinna wixa na Kamp! ostatniego dnia łiiii
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
hej
przepraszam, jeśli pytanie już tutaj padło. Mam wątpliwości co do drukowania biletu elektronicznego, nie wiem czy może on być drukowany na czarno-biało. Jeśli ktoś się orientuje, bo miał z tym styczność to proszę o odpowiedź z góry dzięki
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
jadę pierwszy raz w tym roku na Open'era (6-7, z polem namiotowym)
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jadę co prawda drugi raz, ale pierwszy raz na pole, więc jakieś wskazówki co brać/ czego nie brać bardzo by się przydały ![]() Szczególnie, że spakowanie się do plecaka na 5 dni uważam za prawie niemożliwe, ale będę się z tym zmagać jutro ;p |
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
Zabieramy ze sobą duże pokłady cierpliwości, w kolejce pod prysznic trzeba swoje odstać.
Właściwie to zabieramy to, co zwykle na wyjazd. W nocy jest chłodno, nie ma co się czarować, to puste pola, wilgoć i te sprawy, więc trochę ciepłych ubrań. Kremy z filtrem, żele do mycia rąk bądź nawilżające chusteczki, klapki pod prysznic, peleryna. To wszystko z tych standardowych. Jak jakieś płyny to tylko oryginalnie zakręcone, otwartą butelkę każą wyrzucić. Tabletki tak samo. Energetyki odpadają, choć zależy jaki ochroniarz. No i wiadomo jeśli ma się ochotę wnieść alkohol to naprawdę trzeba dobrze schować, wiadomo Trzeba się przygotować na przeszukiwania i zaglądania w plecaki, torby itd. Wypełnia się specjalne karty, imię, nazwisko, numer dokumentu itp. To chyba tyle ![]() edit: znalazłam mój wpis a propo pobytu na polu: Przede wszystkim trzeba sobie przygotować listę rzeczy do zabrania. I ograniczyć się do tych najpotrzebniejszych. Trzeba wziąć pod uwagę, że nie wniesiesz otwartych butelek, alkoholu i środków odurzających, ale to wiadomo. Jedzenie wniesiesz, zwłaszcza, że sklepy są dość daleko i przydałoby się robić zapasy. Namiot porządny, bo w tamtym roku w namiocie koleżanki wszystko pływało. Na ten rok zamawiam u szamana uroczą pogodę, słoneczko i ciepełko, ale wiadomo jak to bywa. O ile dobrze pamiętam ciepła woda była płatna. Czasem ciepłej wody brakowało. Czasem w ogóle nie było wody, więc trzeba się przygotować na spartańskie warunki Ale nie ma powodu do zmartwień. Z roku na rok przyjeżdża coraz więcej ludzi i takie przykre sytuacje są coraz rzadziej spotykane. Kolejki są. Dlatego najlepiej brać prysznic od razu po koncertach (ale uprzedzam jest przeraźliwie zimno. Dwa lata temu było raptem 10* w nocy), albo wstać naprawdę wcześnie rano. Wtedy kolejki są minimalne. Porada dla odważnych: u facetów kolejki są dużo dużo mniejsze, dlatego można próbować tam, gwarantuję, że żaden nie będzie miał nic przeciwko Trzeba się przygotować na syf typu podpaska w umywalce, a puste opakowania po szamponach/żelach itp to już nagminnie. Niestety niektórzy nie potrafią zrozumieć tego, że nie są na tym polu sami... Co jeszcze... Toalety jakie są to wiadomo - toitoi. Ale na bieżąco opróżniane, więc nie ma większej tragedii. Na noc, jak już mówiłam - dość zimne, ciepłe dresy i skarpety. Obudzić się dość wcześniej, nie polecam pobudki o 11, gdy lipcowe słońce opiera się o namiot i w środku jest temperatura równa ciepłocie naszego ciała. Cennych rzeczy raczej nie zabierać, w namiocie nie zostawiać na czas wyjścia, chociaż jeszcze nie spotkałam się z sytuacją kradzieży. Ewentualnie są jeszcze oczywiście depozyty. Są punkty gdzie można załadować telefon.
blog kobiety-kota Edytowane przez tarantoga Czas edycji: 2012-07-01 o 23:37 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Konto usunięte
|
dzisiaj pelno osob na openera juz jechalo i mi kurde wykupili bilety na pociąg o ponocy
![]() teraz czekam do 5:15
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
O tak, bilet na pociąg lepiej kupić szybciej jeśli to możliwe.
*** Mi bardzo, ale to bardzo podobała się edycja 2010 i ciężko będzie ją przebić (w moim rankingu). ![]() Jestem ciekawa czy ktoś się jutro wybiera na koncert pijaków? Tak, tak chodzi mi właśnie o Gogol Bordello. Śmieszne jest to, że na początku za koncert dnia uważałam The Kills, a teraz to już równie mocno nie mogę doczekać się Gogoli.A co z teatrem? Wybieracie się?
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
oglądacie online?
ja właśnie słucham Bloc Party
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Ale nie mogę przeboleć, że nie ma Franz Ferdinand
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
ja się zachwycam Nosowską *.*
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Nosowskiej ambiwalentny stosunek, ale teraz "Na całych jeziorach ty"
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.