Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 08:48   #3751
Kasia_11_83
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
no wiesz?! leć szybciutko a wizyta z usg czy bez?

Kasiu współczuje problemów brzuszkowych, oby to był jednorazowy incydent, może też niekoniecznie związany był z odstawieniem tabl? Ale tak jak mówisz, w razie czego dzwoń do lekarza. A DeKajka tak, ma synka

wzajemnie u mnie nie pada wieje mocno, ale zza chmur już słoneczko przebija. Na onecie patrzę, że max 18C
Ja też mam nadzieje, że to był jednorazowy incydent W sumie nie wiem z czego ten ból wynikał, bo mogło się to tylko zbiec z odstawieniem Duphastonu Dziś już jest OK, tylko delikatnie ciągnie, a wczoraj jak się np. przekręcałam lub zmieniałam pozycję to czułam taki "ciężar" - trudno ten stan opisać.
Oby już nigdy nie wrócił, bo tylko y wiemy co się w takich chwilach czuje..

U mnie też pogoda beznadziejna. Wczoraj cieplutko, a dziś 15 stopni i pochmurnie Dobije mnie jesień tego lata

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Witam

Ja też się martwię,bo w nocy bolał mnie brzuch,na dole tak jak na miesiączkę Teraz już nie boli,ale bardzo się martwię.Może to przez wczorajsze zakupy,bo trochę się nachodziłam? Ale z drugiej strony to chodzenie mi ni dziwne bo 2-3 razy w tygodniu robię z kijkami po kilka dobrych kilometrów.No nic zobaczymy,jak bedzie dalej bolało pojadę do lekarza.

U nas nie leje,ale jest pochmurno,w miarę ciepło.Właśnie odwiozłam dzieci do szkoły,nie wiem po co jeszcze chodzą,bo i tak się nic nie uczą,oceny powystawiane,a na lekcjach rozwiązują krzyżówki,albo oglądają filmy
Mnie od czasu do czasu tez podolewa dół brzucha jak na @, ale to chyba z przeforsowania Organizm wysyła sygnał, że czas na odpoczynek, więc leżeć moja droga, ewentualnie jeszcze pachnieć

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej!
My po weekendzie u teściów, ale mnie denerwują, jeśli chodzi o imię, po co pytają jak ma mieć na imię jak i tak się krzywią i proponują imiona z tyłka wzięte! wybiore takie imię które mi się bęzie podobało a im nie może jestem złośliwa ale z Nadią było to samo, mają dwójkę dzieci pare więc mieli szanse
Nie słuchaj ich U mnie teściowie też powiedzieli mężowi przez telefon (wiem, bo słyszałam tą rozmowę), że Nela nie bardzo, to ich zdrowo opierdzielił, że nic im się nie podoba, że zamiast się cieszyć wymyślają jakieś pierdoły. I teraz mamy spokój. Moi rodzice nigdy się nie wtrącają - im Neluśka od początku się podobała.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Ja już po zaj******** śniadanku - 75 g glukozy.
Zaraz się

Fuuuuj...
I jeszcze 2 godz muszę wytrzymać

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

U mnie nie pada, ale chłodno. A wczoraj było tak pięknie
Miłego dnia
Współczuję Ja byłam pewna, że po połówkowym też dostane skierowanie na glukozę, ale o dziwo nie
Pewnie po kolejnej wizycie czeka mnie to szczęście

Za chwilę spadam do domu. Ile mam sprzątania to nawet nie pytajcie...

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:16   #3752
martaj9
Rozeznanie

Dzień dobry!
U nas na szczęście juz bez upałów.

karolla12 widziałam Twój brzuszek. Jest zgrabniutki i ładny. A Ty? Wyglądałas na tym zdjęciu bardzo apetycznie

DeKajka co sie działo że miałas nieprzespana noc?

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte u chirurga naczyniowego,wiec trzymajcie kciuki.
Będziemy!

landi
śpiochu! Za Ciebie tez trzymam kciuki

Ja dziś zabieram sie ostro za sprzatanie bo juz nie moge na ten syf patrzec.

Wczoraj i dzis mam zrabany humor przez mojego TŻ. Denerwuje mnie bo jest strasznie rozrzutny. Wczoraj mnie zastrzelił bo jego 20 letni bratanek napisał kiedy może się spotkac bo mu mój TŻ jakieś pieniadze na wakacje obiecał. Myślałam że mnie ch*j strzeli Przecież te pieniadze nie są potrzebne mu na muszelki czy co ale np na trawsko. A najlepsze jest to, że jak mu powiem, żeby sobie coś kupił np. spodnie czy buty to nigdy pieniedzy nie ma! Potem jak wychodzilismy od tesciowej to spotkaliśmy sie pod blokiem z nim ja poszłam do auta a oni jakies tajemnice i szepty miedzy sobą Zapytałam co tak sobie szeptali. To mój A. powiedział, że on tez musi miec jakies tajemnice
Ogólnie mój TŻ to taki sponsor w swojej rodzinie. Na swieta jak jedziemy do tesciowej to wiadomo vódeczke tez sie kupi, ja coś do jedzenia przyniosę- bo tak wypada. A jego dwaj bracia? Odkad jesteśmy razem to nigdy nie widziałam żeby cos ze soba przynieśli... nawet złamanego ciastka

Musiał sie wygadac bo siedzi to we mnie....

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:17   #3753
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Kończymy dziś 19 tydzień

I dziś wizyta o 14!!!! Trzymajcie kciuki. Niby bez usg, ale ze słuchaniem serduszka Zobaczymy, co na moje wyniki powie. I mam nadzieję, że w najbliższą sobotę będę mogła spokojnie iść już na połówkowe Bo jak mi będzie kazał poczekać jeszcze tydzień, to nie wytrzymam

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

ja tylko na chwilę, bo padam. Zapomniałam Wam się pochwalić dziś zaczęliśmy 19 tydzień

jutro na 7 rano jadę do ginka muszę tak wcześnie, bo potem jedziemy ustalić szczegóły dekoracji sali itp.
we wtorek przymiarka fryzury, w środę kosmetyczka, czwartek kwiaciarnia a w piątek NASZ WIELKI DZIEŃ
Za 19 tydzień

I kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki dzis przyjechalam do rodzicow i caly dzien byl goscinny.
Teraz poczytalam, nadrobilam i klade sie spac
Jutro mam wizyte u chirurga naczyniowego,wiec trzymajcie kciuki.
Rozmawialyscie o wyprawkach,ja bede miala za darmo wozek i lozeczko,tylko materacyk dokupie. Nie przeszkadza mi,ze uzywane,bo po zaufanej osobie. Fotelika nie potrzebuje,bo nie mam auta, ale na bezpieczenstwie bym nie oszczędzała. Mysle,ze kazdy ma prawo wydac ile sobie chce, chociaz faktycznie kupowanie np. butow za 300 dziecku,ktore nie chodzi jest dla mnie przegieciem. Wszystkie z nas chca jak najlepiej dla swoich maluszkow,a to najwazniejsze. Beda kochane i wytulane
Mam nadzieje,ze uda mi sie do Was jutro zajrzec.
Pozdrowienia z Płocka,który lubie,ale który ma tragiczna kominikacje miejska, dla osoby,ktora uklada rozklad.
Dobrych snow
Kciuki za chirurga

Cytat:
Cześć Dziewczynki
Zaraz się

Fuuuuj...
Współczuję glukozy. Mnie przed następną wizytą pewnie też to będzie czekało
Stary 2012-06-25, 09:20   #3754
martaj9
Rozeznanie

happy_eve 19 tygodnia!
Oczywiście, że kciuki bedą

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:24   #3755
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
happy_eve 19 tygodnia!
Oczywiście, że kciuki bedą
W sumie, to chyba już 20 tygodnia, bo jak się kończy 19, to zaczyna się 20 tak? Bo znowu się pogubiłam Czy dopiero jak jest 19+1, to zaczyna się 20 tydzień?
Ale mimo wszystko dziękuję
Stary 2012-06-25, 09:33   #3756
aerien83
Zadomowienie

happy_eve ja właśnie tak liczę, w środę będę miała 21 + 1 na suwaczku , czyli zacznę 22 tydzień. Zatem gratuluję Ci rozpoczęcia 20 tyg

martaj9 współczuję takiej sytuacji, ja z mężem wspólnie zarządzamy finansami, jego pieniądze są moje i na odwrót, i każdy wydatek uzgadniamy razem, i nie wyobrażam sobie, żeby on coś komuś na boku, bez mojej wiedzy.

A teraz rozmrożę mięsko na zupę, dzisiaj krupnik, na drugie zaś spaghetti bolognese.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:40   #3757
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Kończymy dziś 19 tydzień

I dziś wizyta o 14!!!! Trzymajcie kciuki. Niby bez usg, ale ze słuchaniem serduszka Zobaczymy, co na moje wyniki powie. I mam nadzieję, że w najbliższą sobotę będę mogła spokojnie iść już na połówkowe Bo jak mi będzie kazał poczekać jeszcze tydzień, to nie wytrzymam

Trzymam kciuki
I gratuluję kolejnego tygodnia
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:43   #3758
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Hejka!
Dzisiaj zaczynam 20 tydzień
Za tydzień w środę wizyta połówkowa
Unas weekend bardzo pracowity - kończyliśmy łazienkę i kładliśmy tapetę w przedpokoju, dodatkowo miałam fulll papierków z pracy do uzupełnienia i jeszcze nie skończyłam ehhh
Byliśmy jeszcze na działce - pozbierać owoce bo szpaki się dobrały.
Zapewne napisałyście 4757418375619 postów więc pozwólcie, że nadrobie tylko ostatnie
Stary 2012-06-25, 09:47   #3759
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam

Wczoraj skończyliśmy 19 tc

Dziś 19+1 to chyba 20
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:48   #3760
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hejka!
Unas weekend bardzo pracowity - kończyliśmy łazienkę i kładliśmy tapetę w przedpokoju, dodatkowo miałam fulll papierków z pracy do uzupełnienia i jeszcze nie skończyłam ehhh
Zapewne napisałyście 4757418375619 postów więc pozwólcie, że nadrobie tylko ostatnie
gratki

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam

Dziś 19+1 to chyba 20
tak, w każdym razie ja tak właśnie liczę gratulacje
Stary 2012-06-25, 09:53   #3761
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
Gratuluję

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Witam

Dziś 19+1 to chyba 20
Gratuluję 20 tygodnia
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:53   #3762
DeKajka
Zakorzenienie

Witam .. myslalam ze pospie chociaz do poludnia ale panowie majstry drą ryjki od rana na moim balkonie i zwyczajnie sie nie da ..

Kasia wróciła , Kasia wrócila

Biedroneczkaolga i Anett- gratulacje półmetka

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Karola,
A TY co????
Czemu nie spałaś....
Cytat:

DeKajka świetnie, że TŻ zgodził się na Adasia! To masz już imię dla synka Co to się wczoraj działo z Tobą?? Współczuję nieprzespanej nocki

Cytat:
DeKajka nie myśli i wypiłam pół litra pepsi o 22 ..

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Rozumiem już, że deKajka ma jednak chłopaczka A Adaś to piękne imię, bo mój ukochany, jedyny bart się tak nazywa
Dobrze rozumiesz .. I znowu ktos ma kolejne dobre skojarzenie z tym imienim .. wiedzialam ze to dobry wybor

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:57   #3763
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej!
My po weekendzie u teściów, ale mnie denerwują, jeśli chodzi o imię, po co pytają jak ma mieć na imię jak i tak się krzywią i proponują imiona z tyłka wzięte! wybiore takie imię które mi się bęzie podobało a im nie może jestem złośliwa ale z Nadią było to samo, mają dwójkę dzieci pare więc mieli szanse
U nas było tak samo. Już kiedyś po porodzie wspomniałam, że teściowa mówiła do małej Agatka. Twierdziła, że zawsze chciała córkę Agatkę (ma 2ch synów) więc ona do wnuczki będzie mówić Agatka, a nie Marta. Po tym jak została wyproszona z domu trochę jej przeszło (chociaż kilka razy później jej się przytrafiło).
Mi imienia jeszcze nie wybieramy. Dopiero jak poznamy płeć. CHociaż z Marta do porodu mieliśmy dwa - albo Maja albo Magdalena. Jak ją zobaczyliśmy to mąż stwierdził Marta( nigdy w życiu nie brałam tego imienia pod uwagę)

Cytat:
Cześć Dziewczynki
Zaraz się

Fuuuuj...
O matko, jeszcze trochę i będziemy to po kolei przechodzić, chociaż dla mnie to nie było złe (herbate słodze 4 lyzeczkami ). Ale teraz na badaniach widziałam karteczkę, że kobiety musza te 2 godziny czekac w laboratorium ciekawe co ja mam przez tyle czasu tam robic

Co do wyprawki, to ja nie mam nic porzeciwko kupowaniu używek wózki tak samo sama chciałam kupić, ale ten Mutsy Evo który mi się podoba jest nowy i jeszcze nie widziałam żeby ktoś chciał sprzedać I ja np poszukam oszczedności bo wole "zainwestowac w ta krew pempowinowa jak moge zaoszczedzic na uzywanym wozku Poza tym z Marta miałam nowy wózek i sprzedałam go po 9 miesiacach i byłam zła bo prawie 50% ceny spadł. No i z drugiej strony patrząc na siebie mam wrażenie, że w drugiej ciąży już się tak nie szaleje Z Marta w tym okresie miałam już kue ubranek kupionych, teraz tylko bodyz biedry.

U mnie już sprawy prawie wyjasnione został nam tylko ten nieszczesny piec o ktorym pisałam przez to mieszkam z małą u rodziców bo nie mamy cieplej wody. O ile jej moge zagotowac do kapieli, to ja już sie nie wcisne do jej wanienki (mamy prysznic). A własciciel wcale sie nie pali do wyjasnienia sprawy.

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 10:01   #3764
DeKajka
Zakorzenienie

Ma_majka - a ten test obciazenia glukoza to jak dokladnie wyglada ? duzo tego jest do wypicia ? mozna dodac sobie sok z cytryny ? no i czy bardzo ochydne to to .. mnie to czeka za 2 tygodnie wiec wolalbym wiedziec zeby sie przygotwac i tam nie

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-25, 10:03   #3765
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!
U nas na szczęście juz bez upałów.

karolla12 widziałam Twój brzuszek. Jest zgrabniutki i ładny. A Ty? Wyglądałas na tym zdjęciu bardzo apetycznie

Będziemy!

landi
śpiochu! Za Ciebie tez trzymam kciuki

Ja dziś zabieram sie ostro za sprzatanie bo juz nie moge na ten syf patrzec.

Wczoraj i dzis mam zrabany humor przez mojego TŻ. Denerwuje mnie bo jest strasznie rozrzutny. Wczoraj mnie zastrzelił bo jego 20 letni bratanek napisał kiedy może się spotkac bo mu mój TŻ jakieś pieniadze na wakacje obiecał. Myślałam że mnie ch*j strzeli Przecież te pieniadze nie są potrzebne mu na muszelki czy co ale np na trawsko. A najlepsze jest to, że jak mu powiem, żeby sobie coś kupił np. spodnie czy buty to nigdy pieniedzy nie ma! Potem jak wychodzilismy od tesciowej to spotkaliśmy sie pod blokiem z nim ja poszłam do auta a oni jakies tajemnice i szepty miedzy sobą Zapytałam co tak sobie szeptali. To mój A. powiedział, że on tez musi miec jakies tajemnice
Ogólnie mój TŻ to taki sponsor w swojej rodzinie. Na swieta jak jedziemy do tesciowej to wiadomo vódeczke tez sie kupi, ja coś do jedzenia przyniosę- bo tak wypada. A jego dwaj bracia? Odkad jesteśmy razem to nigdy nie widziałam żeby cos ze soba przynieśli... nawet złamanego ciastka

Musiał sie wygadac bo siedzi to we mnie....
Współczuję sytuacji, bo nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż tak robił. Spróbuj porozmawiać z nim na ten temat, bo w końcu to Ty jesteś jego najbliższą rodziną i to wy RAZEM powinniście decydować o wspólnych wydatkach

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Kończymy dziś 19 tydzień

Gratuluję kolejnego tygodnia i trzymam kciuki za wizytę.
Ja zaczęłam dziś 22 t.c.

Cytat:
Hejka!
Brawo Ja też mam tyle sprzątania, że nie wiem za co mam się złapać A jeszcze przez ten wczorajszy ból boję się forsować, więc czekają mnie długie godziny mozolnych porządków

Cytat:
Witam

Dziś 19+1 to chyba 20
Tak, początek 20 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Witam .. myslalam ze pospie chociaz do poludnia ale panowie majstry drą ryjki od rana na moim balkonie i zwyczajnie sie nie da ..

Kasia wróciła , Kasia wrócila

Biedroneczkaolga i Anett- gratulacje półmetka

DeKajka nie myśli i wypiłam pół litra pepsi o 22 ..

Dobrze rozumiesz .. I znowu ktos ma kolejne dobre skojarzenie z tym imienim .. wiedzialam ze to dobry wybor
Hahahaa z tą colą to niezły numer - tak czy siak współczuję zarwanej nocki. Pracujesz jeszcze?
TŻ zgadza się na Adasia?

Stary 2012-06-25, 10:05   #3766
landi0909
Zakorzenienie

hej kochane

ja już po wizycie, udało mi się bez kolejki

schudłam kolejne 2kg, już 11 na minusie i położna powiedziała że mam duuużo jeść i jak następnym razem znowu zobaczy coś na minusie to lekarz będzie musiał zainterweniować i coś wymyślić

W każdym razie serducho bije, a USG mam 16 lipca to będzie 22 tydzień

W kartotece już położna zmieniła mi nazwisko, więc już widnieję jako pani S oczywiście podejdę po ślubie z ciachem dla Pani położnej bo to super babka

Teraz zmykam na salę ustalić wszystkie szczegóły, aż się boję ile nam babka zaśpiewa za tą salę

Będę popołudniu laski moje
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 10:07   #3767
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaa z tą colą to niezły numer - tak czy siak współczuję zarwanej nocki. Pracujesz jeszcze?
TŻ zgadza się na Adasia?
Pracuje ale ide jeszcze tylko jutro i w czwartek i wooolne
A TŻet nie mial duzego wyboru .. ja tak czy tak bede mowic do syncia Adas bo on juz od poczecia ma przypisane to imie i ja to wiem No i TŻetowi tez sie podoba tylko to chodzi o ten głupi sklep

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-25, 10:08   #3768
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość

O matko, jeszcze trochę i będziemy to po kolei przechodzić, chociaż dla mnie to nie było złe (herbate słodze 4 lyzeczkami ). Ale teraz na badaniach widziałam karteczkę, że kobiety musza te 2 godziny czekac w laboratorium ciekawe co ja mam przez tyle czasu tam robic
2 godziny???
Boziu ja jestem strasznym cholerykiem nie usiedzę tam tyle
Stary 2012-06-25, 10:08   #3769
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
hej kochane

ja już po wizycie, udało mi się bez kolejki

schudłam kolejne 2kg, już 11 na minusie i położna powiedziała że mam duuużo jeść i jak następnym razem znowu zobaczy coś na minusie to lekarz będzie musiał zainterweniować i coś wymyślić

W każdym razie serducho bije, a USG mam 16 lipca to będzie 22 tydzień

W kartotece już położna zmieniła mi nazwisko, więc już widnieję jako pani S oczywiście podejdę po ślubie z ciachem dla Pani położnej bo to super babka

Teraz zmykam na salę ustalić wszystkie szczegóły, aż się boję ile nam babka zaśpiewa za tą salę

Będę popołudniu laski moje
Brawo za wizytę i oby waga już nie spadała. 11 kilo to dużo U mnie odkąd nie jem słodyczy waga trzyma się 56,5 kg, czyli nic nie przybrałam od 2 tygodni. Cieszę się, bo tylko brzuszek rośnie, a ja nadal chodzę w jeansach sprzed ciąży W brzuszku mam już 11 cm na plusie

Stary 2012-06-25, 10:09   #3770
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
siedzimy, słyszymy coś dziwnie piszczy ... mówię mysz!! na pewno mysz (ja tam lubie myszki, nie boje sie)
po chwili słyszymy jak cos sie tłucze na korytarzyku.. co sie okazało mój kici kochany złapał sobie myszke haha i zamiast ją zjeść to sie bawi ;] zwłoki bezcześci
Mój też tak robił, dopóki pies sąsiadów go nie zjadł

Cytat:
Hej kochane

ja tylko na chwilę, bo padam. Zapomniałam Wam się pochwalić dziś zaczęliśmy 19 tydzień
jutro na 7 rano jadę do ginka muszę tak wcześnie, bo potem jedziemy ustalić szczegóły dekoracji sali itp.
we wtorek przymiarka fryzury, w środę kosmetyczka, czwartek kwiaciarnia a w piątek NASZ WIELKI DZIEŃ
siostra przyjechała, pogadałyśmy sobie trochę, oczywiście pierwsze co, mój szwagier powiedział że mi się przytyło no cóż, tak to jest jak ma się brzuch wielkości arbuza
ok zmykam dziewczynki będę jutro popołudniu buziaczki i dobranoc Skarby

Cytat:
Hejka!

Cytat:
Witam

Dziś 19+1 to chyba 20

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 10:09   #3771
DeKajka
Zakorzenienie

Matko jakie ja mam zakwasy w pachwinach .
Nawet nie wiedzialam ze mozna je tam miec
Cała noc przesiedzilam i przelezalam w niewygodnych pozycjach to i dzisiaj mam za swoje.. do łazienki dojsc nie moglam ale juz troche sie rozruszlam i jest lepiej..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-25, 10:10   #3772
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

A tak wogóle to Dzień Dobry Wstałam dopiero 15 minut temu
Dzisiaj znowu wieje i chłodno jest

P

Szymonek
Stary 2012-06-25, 10:11   #3773
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
2 godziny???
Ja tam pojde sobie do domu . po co mam tam niby siedziec ??? przeciez to chyba tylko chodzi o to zeby nic nie pic i nic nie jesc . nikt mnie pilnowac nie musi

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-25, 10:12   #3774
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Pracuje ale ide jeszcze tylko jutro i w czwartek i wooolne
A TŻet nie mial duzego wyboru .. ja tak czy tak bede mowic do syncia Adas bo on juz od poczecia ma przypisane to imie i ja to wiem No i TŻetowi tez sie podoba tylko to chodzi o ten głupi sklep
No to można powiedzieć, że zaraz zaczynasz wakacje
A sklepem się nie przejmujcie. Ja jak wpisałam Nela w google to wyskoczyły mi jakieś ośrodki wypoczynkowe i pensjonaty

Cytat:
2 godziny???
Też się o to martwię i jeszcze o fakt, że od 6.30 do 9. oo jestem w pracy, więc dopiero po 9 będę miała pierwsze pobranie + 2 godziny to będzie grubo po 11 - na głodnego Od 5.40 (bo o tej wstaję) to prawie 6 godzin Jak ja wytrzymam

Stary 2012-06-25, 10:12   #3775
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

Gratuluję kolejnego tygodnia i trzymam kciuki za wizytę.
Ja zaczęłam dziś 22 t.c.
Gratuluję!
Stary 2012-06-25, 10:14   #3776
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam pojde sobie do domu . po co mam tam niby siedziec ??? przeciez to chyba tylko chodzi o to zeby nic nie pic i nic nie jesc . nikt mnie pilnowac nie musi
ja też do domu pojdę, dziewczyny czy u was tez tak jest, ze w kolejce wchodzą 2 osoby i ciężarna moze?? bo z ta glukozą to trzeba na konkretna godzinę wejsć, a jak słyszę jak te starsze panie gderają, to az mi sie odechciewa

P

Szymonek
Stary 2012-06-25, 10:19   #3777
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
No to można powiedzieć, że zaraz zaczynasz wakacje
A sklepem się nie przejmujcie. Ja jak wpisałam Nela w google to wyskoczyły mi jakieś ośrodki wypoczynkowe i pensjonaty

O widzisz . to jak jeszcze bedzie marudzil to tylko mu powiem ze inni maja gorzej i czy chcialby zeby jego syn nazywal sie jak pensjonat

To oczywiscie zarty , bo Nelcia to przeslodkie imie

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-25, 10:20   #3778
aerien83
Zadomowienie

Nie można po wypiciu glukozy pójść do domu !

Każda aktywność wpływa na zmianę wyniku tego testu, więc w ten sposób zafałszujecie wynik.

I nie siedzi się dwie godzinki, a godzinę

Ostatnio jak badałam morfologię to dziewczyna dostała plastikowy kubeczek z glukozą (prawie pełny) i nakazem, że ma godzinkę odczekać w poczekalni.

Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży, to ja czekałam, czytając gazetę i zleciało. Glukoza może i ohydna, ale bez przesady - nie musiałam dodawać cytryny. Do przeżycia jest wszystko dziewczyny i nie ma się czym stresować

Kasiu gratuluję 22 tygodnia!
Landi super, że wizyta udana
Stary 2012-06-25, 10:21   #3779
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
ja też do domu pojdę, dziewczyny czy u was tez tak jest, ze w kolejce wchodzą 2 osoby i ciężarna moze?? bo z ta glukozą to trzeba na konkretna godzinę wejsć, a jak słyszę jak te starsze panie gderają, to az mi sie odechciewa
U nas to nikt nie przepuści ciężarnej w kolejce.A najgorzej to te stare babska .Na dodatek patrzą na każdą kobietę w ciąży jak na jakąś ladacznicę.
Stary 2012-06-25, 10:23   #3780
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie można po wypiciu glukozy pójść do domu !

Każda aktywność wpływa na zmianę wyniku tego testu, więc w ten sposób zafałszujecie wynik.

I nie siedzi się dwie godzinki, a godzinę

Ostatnio jak badałam morfologię to dziewczyna dostała plastikowy kubeczek z glukozą (prawie pełny) i nakazem, że ma godzinkę odczekać w poczekalni.

Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży, to ja czekałam, czytając gazetę i zleciało. Glukoza może i ohydna, ale bez przesady - nie musiałam dodawać cytryny. Do przeżycia jest wszystko dziewczyny i nie ma się czym stresować

Kasiu gratuluję 22 tygodnia!
Landi super, że wizyta udana
i tego jest tyle jak cały kubeczek jednorazowy ???

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
U nas to nikt nie przepuści ciężarnej w kolejce.A najgorzej to te stare babska .Na dodatek patrzą na każdą kobietę w ciąży jak na jakąś ladacznicę.
Mnie i tak nikt nie przepusci bo musialabym sie niezle nawygniac zeby zobaczyli moja ciaże ..

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości