|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda "plus size" cz.4
Witam drogie wizażanki. Czytam was już od dawna ale dzisiaj postanowiłam się wreszcie ujawnić gdyż potrzebuję waszej rady. W sierpniu idę na wesele, w dodatku będę świadkować i w związku z tym chciałam się zapytać was o dodatki jakie mogę do niej założyć. Sukienka w zał.
mam w domu buty które bym chciała do niej założyć bo są bardzo wygodne tylko nie wiem czy pasują do niej. kolor butów szaro-beż. Proszę poradźcie |
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
skierkaaa, jak dla mnie będą pasować. znaczy wiadomo, dla mnie bardziej w tym wypadku do czerwieni pasowałaby czerń, jakoś tak klasycznie. Ale skoro już masz buty które w dodatku są wygodne to czemu nie
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
hmm.... a jaką byś widziała biżuterię.... niby przy sukience jest srebrna broszka ale ją zawsze można zdjąć :P
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno żadnych długich wisiorków bo sukienka już jest zdobna. ja widziałabym jakieś kolczyki może właśnie srebrne i bransoletkę ewentualnie jakieś dodatki w kolorze butów, kopertówka i same kolczyki.
|
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
Buty świetnie pasują do tej sukienki
Moja Mama na ślubie mojej Siostry miała bezowe buty do czerwonej sukienki i wyglądało to świetnie w ogóle dość podobną sukienkę miała Ja bym do tej sukienki założyła długie, widoczne kolczyki i jakąś bransoletkę w kolorze srebra. Wisiorek przy tej broszce to już za dużo. Ja nie lubię złota, więc przy srebrze obstaję choćby nie wiem co
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
poprzymierzałam, spróbowałam zestawić strój ze srebrem i wyszło mi coś takiego (tylko proszę nie przeraźcie się moim wyglądem).
Próbowałam zestawić również ze złotem ale ono jednak nie pasowało. Więc teraz czekam na waszą ocenę. I co o tym myślicie? P.S. przepraszam za jakość zdjęcia ale mam słaby aparat |
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() imho wygląda to dobrze do dopełnienia wystarczy już tylko delikatny, beżowy makijaż z czarną kreską i naturalnymi ustami i pazurki w kolorze podobnym do butów i będzie git
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, kupilam te spodnie i wygladam w nich koszmarnie
czy wystarczy, jesli wymienie je na mniejszy rozmiar ? mysle tez o zmiane koloru na zdjeciu nie widac, ze to mieta ladny kolor, ale chyba wole jakis "bezpieczniejszy" co myslicie? dodam, ze zakiecik u tego sprzedawcy jest super |
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
skierkaaa ladnie wygladasz
![]() sjena mysle ze spodnie nie sa zle chyba ze Ty sie w nich zle czujesz??? ja pokazuje sukienke z H&M-u ktora jesli sliczna ale nie ta dlugosc dla mnie , wole krotsze i ja odsylam i kupilam dzis bluzke ze smerfetka ![]() i moja sukienka na moje poprawiny (kto mnie zna ten wie ze jest taka 'moja' ![]() )tylko tu jestem bez stanika dlatego tak cycki dziwnie leza ;/ no i nie zasznurowalam sie bo nie potrafilam sama :P Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2012-06-22 o 22:02 |
|
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
twoja sukienka na poprawiny bardzo mi się podoba. sama chciałam kupić podobną, ale nigdzie do przymierzenia takiej nie dostałam, a jednak przez internet nie chciałam ryzykować ![]() sjena jeśli ty się w nich dobrze czujesz to ich nie wymieniaj. powiem ci że z tyłu na tobie prezentują się całkiem nieźle, natomiast z przodu nie podoba mi się ten szew na nogawkach i pewnie przez nie nie kupiłabym tych spodni a kolorek ciekawy ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
moze na tych zdjeciach nie widac ( tu bedzie lepiej?)
u gory (stan jest wysoki) jest duzo luzu i zle to wyglada troche sie boje, ze rozmiar mniejszy bedzie za waski w lydce ![]() ten szew mnie sie akurat podoba kasiamniam, ale Ty masz super nogi!! sukienki nie w moim stylu, ale dobrze w nich wygladasz mnie sie podoba ta, ktora chcesz oddac
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mi się ta 1 sukienka baaaaardzo podoba
![]() Dziś przyszły do mnie chinosy z all (http://allegro.pl/spodnie-7-8-chinos...5.html)długość 7/8 bardzo fajne tylko mogłam wziąc rozmiar mniejsze ale nie jest źle, lekko je zwężę w pasie![]() no i wygrałam właśnie licytację naszyjnika na all
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Kasia! Ta pierwsza sukienka cudna! uwielbiam taką długość
sama bym chętnie taka sobie kupiła
|
|
#1334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Na zdjęciu nie wyglądają źle, no może oprócz marszczenia z tyłu. Jak masz się w nich źle czuć, to wymień lub oddaj. Bez sensu, żeby zajmowały miejsce w szafie. Cytat:
Ta bluzka ze smerfetką to też w twoim stylu .Sukienka na poprawiny fajna , jak jeszcze cycki będą na swoim miejscu to będzie super ![]() Kupiłam sobie sukienkę na asosie. Zmyliła mnie ich nowa tabelka z wymiarami i niestety jest na mnie za duża. Gdyby ktoś był chętny to priv. Chodzi o rozmiar 44 a nawet na 46 dobrze by leżał. Kolor czarny.
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, w tej z H&M wyglądasz pięknie
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Szykujac sie do wyjścia przypomniałąm sobie, że obiecalam kiedyś tam... wrzucic fotki w sukience z Danvery - jeden fason dodalam z 3 tyg temu ;P...a teraz drugi
![]() kurcze zastanawiam się, czy nie powinnam kupić tej sukienki sobie dłuższej ... ;/. o 10 cm .. |
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że dłuższa sprawiłaby wrażenie ciężkości - ta długość jest idealna
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
mraau swietnie wygladasz mozesz dokladnie jeszcze raz napisac jaka to dlugosc? i ktora to dokladnie sukienka?? bo tyle ich tam jest ze sie gubie :P
|
|
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
mraau a gdzie ja tam mogę sobie wybrać długość sukienki? jestem dość wysoka i dlatego pytam.
No ty w tych sukienkach wyglądasz świetnie, szczególnie w tej ostatniej ![]() Sama jakiś czas temu zastanawiałam się nad sukienkami z Danvery ale teraz widzę, że warto.
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mojej macochy siostra pracuje w Niemczech, ona ogólnie nie ma problemu z ubraniem bo nosi rozmiar 34/36
![]() Widząc, jaki jest problem u nas, gdzie w pobliżu tylko małe miasteczko gdzie ciężko coś kupić, gdzie w sklepie dla puszystych są ubrania takie, że własnej babci bym w to nie ubrała, postanowiła otworzyć sklep dla takich jak my, w którym miałaby odzież dla kobiet takich ja MY! I teraz pytanie, bo zastanawiałyśmy się nad nazwą, nie wiem jak Was ale mnie osobiście odstraszają sklepy które czymkolwiek w nazwie sugerują, że są dla puszystych, czuję się wtedy jakbym była inna, jakby specjalnie dla mnie musiano tworzyć sklep bo z usług normalnych nie mogę korzystać. A jednocześnie ma to być sklep głównie z rozmiarówką 44-46+ więc pasowałoby to jakoś uwzględnić. Jak myślicie?
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tylko ceny będa na moja kieszeń![]() Co do nazwy, to musze pomyśleć
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się również pomysł bardzo podoba ja mam jeszcze pytanie: czy będzie prowadzona sprzedaż online? ![]() a nad nazwą oczywiście pomyślę
|
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A i mam jeszcze pomysł, gdyby chciała sprzedawać NOWE ubrania firmowe czy musi mieć na to nie wiem jakieś pozwolenie? |
||
|
|
|
#1344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie ma co się burzyć, istnieje pula "standardowych", najczęściej występujących w populacji rozmiarów i każde odstępstwo od niej jest w handlu wyraźnie zaznaczane, coby i niestandardowe, niszowe
osobniki znalazły coś dla siebie. W Ryłko jest kategoria "duże i małe rozmiary", "szeroka i wąska cholewka", w bieliźniakach oferują nam miseczki DD+, a w sklepach z meblami - kuchnie na wymiar. I to wszystko krzyczy do nas z wystaw.A a propos sklepu, to tytuł wątku, "Modla Plus Size" brzmi całkiem nieźle
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie było mi dane kupić stroju w Lidlu. nie miałam szans, żeby pójść rano, a później niestety nic nie zostało, puste kosze
![]() Szukam stroju kąpielowego jednoczęściowego, może być tankini. Orientujecie się, gdzie mogę dostać jakiś fajny strój? Patrzyłam w tesco, ale zostały same resztki
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Kasiamniam - to dokładnie ta sukienka
http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...428817739.html Skierkaa - przy składaniu zamówienia podajesz jaką długość wybierasz 87,97,107 oraz jaką długość rękawa - wszystkie te wymiary do wyboru są podane na stronie aukcji na górze ( nad zdjęciami kiecek ) |
|
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
mraau wiem wiem, już doczytałam
, ba nawet zamówiłam... ciekawa jestem co to mi przyjdzie, bo już miałam telefon że nie ma mojego koloru i na biegu musiałam zmienić na inny... ech
|
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Skierkaaa no ... albo zmiana,albo czekanie aż doszyją // też mi się to raz zdarzyło - przy kobaltowym.
aaa co do nazwy sklepu .... może +GirlS, Belle+ albo ... BiB ( Big Is Beautiful ) ... Swoją drogą wszystkim posiadaczkom facebooka polecam - http://www.facebook.com/prawdziwekobiety ... uwalnia mnie to czasami od kompleksów
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
mraau, jaki ładny avatar
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

.
, jak jeszcze cycki będą na swoim miejscu to będzie super