Ślubujące w 2012 - część II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 11:33   #931
katie99kasia
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
podliczyłam się tak z grubsza no i Dziewczynki wyszło więcej-trochę mnie to zaskoczyło - około 56 tysięcy kurde myślałam że mniej ale nie doliczyłam kościoła, florystki i zespołu... no nie sporo wyszło.....
oooo kurCZE...:eee k: no to teraz już mi się nie wydaje tak przyzwoicie

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Tak... masz rację Włosy mają być luźno spięte na bok Mniej więcej tak jak na zdjęciu, tylko fale. Ok, będę wieczorem u krawcowej, także dam znać.

Magnusia, to rzeczywiście dużo. A niedyskretnie zapytam, pokrywaliście wszystko sami czy z rodzicami?

A właśnie, pamiętacie, jak Wam opowiadałam, że u nas jest tradycja pieczenia kołacza weselnego? My pieczemy go dziś i i jutro Dziś przebiera się moja rodzinka i odwiedzi Tżta, a jutro na odwrót. Wszystko uwiecznię na kliszy i na pewno się podzielę
Dołączam sie do pytania czy płaciliście sami czy pomagali rodzice?

Czekamy oczywiście z niecierpliwością na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
ooo, czyli wysyłałaś poleconym za potwierdzeniem odbioru? słyszałam że lepiej wysyłać normalnym listem, bo ludziom się nie chce biegać na pocztę odebrać. ale z drugiej strony to skąd inaczej wiedzieć czy ktoś nie przyjechał, bo na przykład list nigdy nie dotarł?
Ja wysłałam priorytetem, poleconym z potwierdzeniem odbioru, bo stwierdziłam ze tak będzie pewniej. Ale faktycznie może się cioteczce jeszcze nie chciało iść na pocztę, więc nie odebrała wszystko możliwe...

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 11:38   #932
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
T
Magnusia, to rzeczywiście dużo. A niedyskretnie zapytam, pokrywaliście wszystko sami czy z rodzicami?

A właśnie, pamiętacie, jak Wam opowiadałam, że u nas jest tradycja pieczenia kołacza weselnego? My pieczemy go dziś i i jutro Dziś przebiera się moja rodzinka i odwiedzi Tżta, a jutro na odwrót. Wszystko uwiecznię na kliszy i na pewno się podzielę
sami ale teść dał nam wcześniej "prezent" i trochę dołożyliśmy z tego prezentu. Kwota którą napisałam jest mniej więcej ostateczna plus, minus 2 tysiące pewnie..

dawaj kołacza

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

[

jestem już po dwóch przymiarkach obu sukienek - niestety każdą muszę gdzie indziej mierzyć, bo nie znalazłam miejsca gdzie są obie. różnica cenowa niewielka, bo obie z drugiej ręki. do tej pierwszej zniechęca mnie tylko to że nie znamy w Warszawie żadnej dobrej krawcowej która mogłaby ją do mnie dopasować i trochę jak w ciąży w niej wyglądam... za to w tej drugiej wyglądam podobno zjawiskowo - opinia TŻta i 3 babek które doradzały innej dziewczynie, a przeraża mnie fakt że ona jest z halką...
zadzwoń tu: http://www.welonysprycha.pl/ cudowna kobitka tylko nie wiem czy czas będzie miała ale spróbuj
Stary 2012-06-25, 11:56   #933
haczyk7
Raczkowanie

Cytat:
sami ale teść dał nam wcześniej "prezent" i trochę dołożyliśmy z tego prezentu. Kwota którą napisałam jest mniej więcej ostateczna plus, minus 2 tysiące pewnie..

dawaj kołacza

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

zadzwoń tu: http://www.welonysprycha.pl/ cudowna kobitka tylko nie wiem czy czas będzie miała ale spróbuj
Dziękuję za odp Naprawdę, według mnie, sporo sami odłożyliście My liczymy gdzieś ok. 40 tysięcy po części z naszych, po części rodziców.

Dziewczyny, zmykam! Dziś pracowite popołudnie z kołaczem Jutro się odezwię
Stary 2012-06-25, 12:12   #934
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odp Naprawdę, według mnie, sporo sami odłożyliście My liczymy gdzieś ok. 40 tysięcy po części z naszych, po części rodziców.
zbieraliśmy ponad rok ale warto było
Stary 2012-06-25, 12:42   #935
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
zbieraliśmy ponad rok ale warto było
my też zbieramy taki okres czasu ale nie mamy nawet połowy z Twojej kwoty Dobrze ze moi rodzice nam pomoga i reszta z kopert

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-06-25, 12:45   #936
niki19
Zadomowienie

Cytat:
my zapraszaliśmy z towarzyszącymi osoby pełnoletnie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość

My nie mieliśmy problemu bo albo dzieci do 13 lat albo już powyżej 18... Ale myślę, że gdybyśmy mieli taki problem to od 17 pewnie, ale jeżeli się wie kto jaki jest z nastolatków (jeżeli 16latek ma dziewczynę/chłopaka to zaprosilibyśmy go z osobą)
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
My zapraszaliśmy od 17 ale to tylko 2 osoby.
Ciekawa jestem jak sie fryzjerka sprawdzi oby jak najlepiej
dzięki za odpowiedzi my chyba też zrobimy tak ,że będziemy zapraszali od 18 może z jakimiś wyjątkami w bliskiej rodzinie gdzie 16,17 latkowie mają chłopaka lub dziewczynę

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:15   #937
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy z zespole 5 panów i bardzo się z tego cieszę, bo nie chciałam widzieć żadnej pani (ciężko znaleźć taką żeby naprawdę czysto śpiewała, przynajmniej u mnie w okolicy). Muszę się z nimi skontaktować jeszczei zapytać o jakieś wykonania pierwszych tańców, może oni jakąs piosenkę polecą, której nie brałam jeszcze pod uwagę
Mieliśmy podobne kryteria - żeby byli sami faceci, żeby śpiewali czysto i nie modyfikowali piosenek kogo macie?

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczynki mam pytanko Od jakiego wieku zapraszacie z osobą towarzyszącą?? Bo ja mam z tym dylemat
Od osiemnastu 17-latków rozpatrywałabym indywidualnie, w porozumieniu z ich rodzicami

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ten piatek juz moj slub, aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Troche sie boje, a z drugiej strony nie moge sie doczekac Jutro ide na fryzure probna i o 13 jade odebrac suknie w srode na paznokcie, w czwartek na brwi.
Ale Ci dobrze, że to już wszystko będzie dobrze, poradzicie sobie, ksiądz Wam podpowie

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:23   #938
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety zdjęć nie mam tam gdzie mierzyłam nie pozwolili mi zrobić, bo chciałam żeby na spokojnie w domu obejrzeć zdjęcia siebie w tych sukniach i na tej podstawie decydować. jednak oglądanie modelek w sukniach to nie to samo.

Dziewczyny, nie ułatwiacie mi sprawy chciałabym już z tych 3 wybrać, bo nie bardzo mam czas i chęci na to by kolejny tydzień poświęcać na bieganie po sklepach. jako że ciągle jestem z maluchem to niestety musimy biegać w trójkę, więc jest problem. suknia nr 2 już mi odpadła więc hipnotyzuję nr 1 i 3 nr3 mnie przekonuje też tym że ma wiązanie, a nie zamek, więc tak patrzę na nią cały dzień i rozważam co mi lepiej pasuje

Aktualnie "męczę" tekst na zaproszenie, żeby móc je zamawiać jak dopniemy w końcu miejsce. Trochę nad tym ślęczę, bo ciężko trochę połączyć tekst zaproszenia na ślub z zaproszeniem na chrzest
ja bym wybrała 1 z tego względu , że przede wszystkim to bardziej mój gust a po drugie jest lżejsza... miałam ci napisać, że przeważnie nie ma problemu, żeby zrobic w sukience sznurowanie, ale widzę, że kupujesz z drugiej ręki więc sprawa wygląda inaczej...

Cytat:
hmmm... no jestem strasznie ciekawa jak to u nas wyjdzie - już dzisiaj się tam wybieramy razem, żeby dopiąć to o czym TŻ zapomniał i żebym mogła pozadawać wszystkie pytania które z racji tego że jestem greckokatoliczką mi się we łbie kłębią, a o których TŻ nawet nie pomyślał że mogą być w nasyzm przypadku ważne

mam do Was pytanie w kwestii zaproszeń - jak zapraszałyście świadków, którzy mieszkają daleko od Was? najpierw telefon, potem zaproszenie czy jakoś inaczej? i co ważniejsze - na jaki czas przed ślubem wysyłałyście zaproszenia listownie? niby takie proste a nie wiem jak się za to zabrać
a nie lepiej byłoby wziąć ślub w twoim obrządku?? rozmawialam z jedną wizażanką i właśnie mówiła że dużo mniej formalności, dlatego zdecydowali się na cerkiew

Cytat:
Dziewczyny w ten piatek juz moj slub, aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Troche sie boje, a z drugiej strony nie moge sie doczekac Jutro ide na fryzure probna i o 13 jade odebrac suknie w srode na paznokcie, w czwartek na brwi.

No i mam pytanie do wszystkich Mrożonek po przysiedze i obraczkach wracamy na miejsca swoje... Siadamy, stoimy czy kleczymy????????????? Ksiadz nam mowil ale chyba bylam pod takim wrazeniem ze nie zapamietalam.... Pomóżcie
No i ostatni moj stres.... w srode czeka mnie spowiedz..... boje sie jak cholera....
my staliśmy, ale ksiądz nami kierował jak trzeba było

wiecie co tak patrzę na te wasze ceny i ja powiem szczerze, że się bardzo zdziwiłam, bo u nas za 2 dni gdzie jedzenia było na prawdę pod dostatkiem, napoje w cenie, do tego piwko, do tego hotel około 11 pokoi (na na prawdę fajnym poziomie), zapłaciliśmy jakieś 25 tys... za resztę dodatkowo jakieś 12 tys... więc około 37tys łącznie nas wyszło, chyba całkiem nieźle nie??
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:32   #939
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ta lamówka będzie dopasowana do zdobień na sukni- co 2 wgłębienie będzie 1 koralik srebrny, taki jak na sukni. Hmm mnie już nie chodzi o same zdobienie welonu, ale w ogóle jego 'bycie'. Wydaje mi się, że zakrywa suknię, przytłacza ją. Jednak ślub za 12 dni, trochę późno na szukanie czegoś innego. A same żywe kwiaty we włosach? Hmm sama nie wiem.
A co do bukietu- bukiet będzie z piwonii, eustomy i frezji, okrągły w kolorze fioletu, bieli, kremu, różu.., ale nie mam dokładnie jednego wybranego

Pradip, dziękuję Na ramionach mam etolę, z tyłu jest gładko zszyta
Według mnie to właśnie ta lamówka przytłacza i odwraca uwagę od sukni a delikatna mgiełka dodałaby lekkości i uwydatniła aplikacje na sukni.
A kupowałaś tą etolę czy robiłaś na zamówienie? Podoba mi się i chyba podkradnę Ci pomysł bo nie chce bolerka tylko coś co zasłoni mi ramiona ale nie zakryje przodu sukni.

Cytat:
raz się żyje w końcu to własne wesele
Niby tak tylko jak się jest przed to boli głowa a jak po z pięknymi wspomnieniami to już żadnej wydanej złotówki się nie żałuje
Cytat:

No i mam pytanie do wszystkich Mrożonek po przysiedze i obraczkach wracamy na miejsca swoje... Siadamy, stoimy czy kleczymy????????????? Ksiadz nam mowil ale chyba bylam pod takim wrazeniem ze nie zapamietalam.... Pomóżcie
No i ostatni moj stres.... w srode czeka mnie spowiedz..... boje sie jak cholera....
To już tuż tuż najgorętsze dni przed Wami. Trzymam kciuki żeby wszystko było po Waszej myśli.
Cytat:
Jej jak fajnie. żałuję że u nas tak nie ma. Koniecznie podziel się z nami kołaczem i wrzuć zdjęcia przebranych rodzin bo nie umiem sobie tego wyobrazić

Cytat:
Pradip - możesz napisać więcej o co u Was chodzi ze zmianą nazwiska? twój TŻ przejmie Twoje nazwisko? pytam, bo ja bym chciała pozostać przy swoim, pomimo tego że TŻ by wolał żebym wzięła jego (maluch ma jego nazwisko), ale z drugiej strony byłabym już drugą osobą w jego rodzinie o takim imieniu i nazwisku, a połączenie średnio wychodzi - mamy oboje długie nazwiska kończące się na "-ska"...

jestem już po dwóch przymiarkach obu sukienek - niestety każdą muszę gdzie indziej mierzyć, bo nie znalazłam miejsca gdzie są obie. różnica cenowa niewielka, bo obie z drugiej ręki. do tej pierwszej zniechęca mnie tylko to że nie znamy w Warszawie żadnej dobrej krawcowej która mogłaby ją do mnie dopasować i trochę jak w ciąży w niej wyglądam... za to w tej drugiej wyglądam podobno zjawiskowo - opinia TŻta i 3 babek które doradzały innej dziewczynie, a przeraża mnie fakt że ona jest z halką...
Tak Tż przyjmuje moje nazwisko. Początkowo ja miałam mieć 2 ale Tż stwierdził że skoro jemu wszystko jedno i woli żebyśmy mieli to samo.
Co do Twojej sukienki w takim razie ja wybrałabym tą której nie trzeba przerabiać i która podoba się Twojemu Tż.

Dziewczyny powiedzcie mi proszę co myślicie o takim zegarku dla 50-60 letniej kobiety? Bardzo zależy mi na Waszej opinii..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zegarek.jpg (29,8 KB, 22 załadowań)
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:36   #940
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
j
wiecie co tak patrzę na te wasze ceny i ja powiem szczerze, że się bardzo zdziwiłam, bo u nas za 2 dni gdzie jedzenia było na prawdę pod dostatkiem, napoje w cenie, do tego piwko, do tego hotel około 11 pokoi (na na prawdę fajnym poziomie), zapłaciliśmy jakieś 25 tys... za resztę dodatkowo jakieś 12 tys... więc około 37tys łącznie nas wyszło, chyba całkiem nieźle nie??
no nieźle całkiem 37 tys to przyzwoicie wiesz, ceny są różne za wszystko a zależy też ile jest gości i ile noclegów

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi proszę co myślicie o takim zegarku dla 50-60 letniej kobiety? Bardzo zależy mi na Waszej opinii..
ja się nie znam na zegarkach i nie noszę ale jak dla mnie te cyrkonie niepotrzebne ale jak mówię- ekspertem nie jetem
Stary 2012-06-25, 13:44   #941
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
A mi ten zegarek się podoba, oczywiście jak dla 50-60 letniej kobiety, bo sobie bym takiego nie kupiła i firmę też polecam z czystym sumieniem. Od dwóch lat noszę codziennie zegarek od nich, nadal w stanie idealnym i bateria jeszcze ani razu nie wymieniana
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:47   #942
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Matko, jak Wy pędzicie!

agacia_cz: bardzo ładna suknia. jeszcze jak maszą taką figurę, to tylko pozazdrościć. śmieszne buty, nie widziałam takich

Neave: witamy! z sukien, które pokazałaś toleruję tylko tą: http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...onal-5040.html

ewula87: ja się nie przyznałam w swojej parafii, że biorę ślub. ksiądz nawet nie pytał, po co mi ten dokument

Wika28: Na wstępnie GRATULUJĘ WEJŚCIA W ŚWIAT MROŻONEK "Cudownych rodziców" to dla mnie samobójsto. Wszyscy ryczą, tulą się i generanie czarna rozpacz Ja miałam coś fajnego i wesołego. Ale nie wiem, co to było. Zakazałam grać "Cudownych Rodziców", zwłaszcza, że tak wiele im nie zawdzięczam.

magalska: ale piekny grawer!

Wariate: ładny wybór pierwszej piosenki

Wika28: nie mieszkasz z mężem?

magnusia: koło młodych siadają świadkowie i potem młodzi ludzie, a na końcu rodzina i rodzice zamykają stoły.

Wariate : 7 kg kiecki?! rany koguta!!! już się boję, jak Cię będzie mąż przez próg przenosić

haczyk7: 4 dni, tyk, tyk, tyk

niki19: sądzę, że od 16 lat. ja już w wieku 16 miałam z kim iść ale na bank to od 18-tki już.

Pradip: ale śmieszne galoty

katie99kasia: ja się zamknęłam w 40 tys z 80-tką gości. a chciałam w 30tysiącach

haczyk7: bardzo ładnie!! fryz to też ślubny?

ewula87: widzę, że koszmary pełną parą też miałam czarne pańczochy, albo suknia w plamach. standarcik

Pradip: nie płacz na rozlaną kasą! ciesz się ślubem! to tylko raz! (z reguły)

malaOlaa - aaaaaaaaaaaa piątek już zaraz!!! o kurd,e nie pamiętam, ale chyba po pocałunku postaliśmy i ksiądz powiedzial, że można klapnąć:/

magnusia: 65 tys?! o matko z córką!!!

Eh, ja byłam u teściów w sobotę i u rodziców w niedzielę. Pokazaliśmy prezentację ślubną i foty. Potem daliśmy albumy, które już sami robiliśmy wraz z jednym zdjęciem w ramce. Teściowe happy! Łzy w oczach, radość ect. A u mnie?! Matka pyta "czemu tylko 40 zdjęć, skoro mój album ma 100 zdjęć' - no dlatego, że i tak drogo nas to kosztowało, z resztą wybrałam symbolicznie, aby mieli pamiątkę! Ojciec "mi się nie podoba ta fotka, tu jest złe światło, tu jest źle wykadrowane" Jestem okropnie zła! Bo się starałam. Szukałam albumy, wywołałam foty, kleiłam w piątek. Latałam szukając łądnych ramek a nie takich z marketu i co? I jak zawsze coś im nie pasuje!

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-06-25 o 13:48
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:52   #943
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - oczywiście to zależy od regionu i w ogóle, hotel był śliczny, my sami dostalismy najlepszy apt z kabiną z sauną i hydromasażem...
ale wiesz co właśnie sobie uświadomiłam, że nie doliczyłam orkiestry i fotografa .... czyli jednak 40 tys jak nic, z tym, że u nas było dwa dni.

Pradip - zegarek super jak dla mnie, ale moja mama - kobieta dobrze po 50-tce zawsze chce żeby cyferki były wyraźne i większe, już wiadomo bez okularków nie przeczyta.
Masz rację z tym wydawaniem kasy... ja zawsze powtarzałam, ze nie będe dużo wydawała na sukienkę... ale rzeczywistośc była inna, musiałam czuć się dobrze choć to tylko jeden dzień.
Stary 2012-06-25, 14:05   #944
magnusia
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34917019]
magnusia: 65 tys?! o matko z córką!!![/B]

Eh, ja byłam u teściów w sobotę i u rodziców w niedzielę. Pokazaliśmy prezentację ślubną i foty. Potem daliśmy albumy, które już sami robiliśmy wraz z jednym zdjęciem w ramce. Teściowe happy! Łzy w oczach, radość ect. A u mnie?! Matka pyta "czemu tylko 40 zdjęć, skoro mój album ma 100 zdjęć' - no dlatego, że i tak drogo nas to kosztowało, z resztą wybrałam symbolicznie, aby mieli pamiątkę! Ojciec "mi się nie podoba ta fotka, tu jest złe światło, tu jest źle wykadrowane" Jestem okropnie zła! Bo się starałam. Szukałam albumy, wywołałam foty, kleiłam w piątek. Latałam szukając łądnych ramek a nie takich z marketu i co? I jak zawsze coś im nie pasuje![/QUOTE]

oj nie 65 btylko 56 to i tak dużo - tak mi wyszło chyba że się pier*** w obliczeniach ale samo alko 5 tys było

no nie fajne zachowanie rodziców.... nie powinni tak
Stary 2012-06-25, 14:16   #945
Malgos_12
Zakorzenienie

Tutaj kilka fryzur z salonu gdzie się czesałam... może komus brakuje inspiracji
Proszę bardzo
http://www.facebook.com/media/set/?s...4447087&type=1
Stary 2012-06-25, 14:18   #946
ewula87
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34917019]
ewula87: ja się nie przyznałam w swojej parafii, że biorę ślub. ksiądz nawet nie pytał, po co mi ten dokument[/COLOR][/B]

magnusia: koło młodych siadają świadkowie i potem młodzi ludzie, a na końcu rodzina i rodzice zamykają stoły.

niki19: sądzę, że od 16 lat. ja już w wieku 16 miałam z kim iść ale na bank to od 18-tki już.

ewula87: widzę, że koszmary pełną parą też miałam czarne pańczochy, albo suknia w plamach. standarcik
[B]
Eh, ja byłam u teściów w sobotę i u rodziców w niedzielę. Pokazaliśmy prezentację ślubną i foty. Potem daliśmy albumy, które już sami robiliśmy wraz z jednym zdjęciem w ramce. Teściowe happy! Łzy w oczach, radość ect. A u mnie?! Matka pyta "czemu tylko 40 zdjęć, skoro mój album ma 100 zdjęć' - no dlatego, że i tak drogo nas to kosztowało, z resztą wybrałam symbolicznie, aby mieli pamiątkę! Ojciec "mi się nie podoba ta fotka, tu jest złe światło, tu jest źle wykadrowane" Jestem okropnie zła! Bo się starałam. Szukałam albumy, wywołałam foty, kleiłam w piątek. Latałam szukając łądnych ramek a nie takich z marketu i co? I jak zawsze coś im nie pasuje![/QUOTE]

A na zapowiedzi nie musiałaś dawać? Ja właśnie też bym chciała, żeby on w ogóle nie wiedział, że ja za mąż wychodzę

U nas właśnie będzie takie samo usadzenie. Świadkowie, rodzeństwo, znajomi a dalej jak kto chce jestem w tej mniejszości dziewczyn które nie będą miały winietek.

I znów robiłyśmy podobnie, bo ja zapraszałam tak od 3 klasy gim/szkoły średniej więc jakieś 16-17 lat, bo również w tym wieku chodziłam na wesela z os towarzyszącą

A no właśnie pełną parą, ale do ślubu jeszcze 89 dni, więc wykończą mnie one do tej pory

Nie przejmuj się rodzicami, koniec końców na pewno zachwyceni prezentami
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:28   #947
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie znam na zegarkach i nie noszę ale jak dla mnie te cyrkonie niepotrzebne ale jak mówię- ekspertem nie jetem
Ja też się nie znam ale zegarek jest rzeczą którą noszą obie mamy i obie uwielbiają biżuterię. Na ten natknęłam się dziś przez przypadek i wydał mi się Ok taki i na co dzień i na wyjście i do złota i do srebra no i najważniejsze że z tyłu ma dużo miejsca na grawer.
Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A mi ten zegarek się podoba, oczywiście jak dla 50-60 letniej kobiety, bo sobie bym takiego nie kupiła i firmę też polecam z czystym sumieniem. Od dwóch lat noszę codziennie zegarek od nich, nadal w stanie idealnym i bateria jeszcze ani razu nie wymieniana
Polecasz tą firmę? Super W sklepie powiedzieli ze zmniejszanie jest w cenie i że mogą mi powadzić drugi taki sam więc jestem zadowolona.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34917019]Matko, jak Wy pędzicie!
Pradip: ale śmieszne galoty

Pradip: nie płacz na rozlaną kasą! ciesz się ślubem! to tylko raz! (z reguły)

Śmieszne bo my na co dzień tacy rozchachani jesteśmy
Masz rację z tymi pieniędzmi ale taka już jestem że przed każdym zakupem muszę przemyśleć czy te pieniądze nie będą mi na coś ważniejszego potrzebne...
Nie przejmuj się rodzicami są ludzie którym po prostu nie da się dogodzić ciesz się teściami bo z tego co piszesz wynika że jesteś nieliczną szczęściarą
Cytat:
Pradip - zegarek super jak dla mnie, ale moja mama - kobieta dobrze po 50-tce zawsze chce żeby cyferki były wyraźne i większe, już wiadomo bez okularków nie przeczyta.
Masz rację z tym wydawaniem kasy... ja zawsze powtarzałam, ze nie będe dużo wydawała na sukienkę... ale rzeczywistośc była inna, musiałam czuć się dobrze choć to tylko jeden dzień.
Tego się właśnie obawiam ale patrząc na obie panie to i jedna i druga zachowuje się jakby miały co najmniej 20 lat mniej a tak na poważnie to obie noszą niewielkie zegarki bez cyferek no i mam nadzieję że miałby on dla nich jakąś wartość sentymentalną nawet jeśli by go nie nosiły bo i z tym się liczę że którejś się po prostu nie spodoba...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:58   #948
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Mmmm piosenka śliczna... zakochałam się! ale my zrezygnowaliśmy z "wyuczonego" tańca i chyba nie potrafilibyśmy na żywca walca zatańczyć chociaż muszę przetestowac z TŻtem i nie wiem co orkiestra na puszczanie kawałka z płyty. A jak się zapatrujecie na tą piosenkę?
http://www.youtube.com/watch?v=ZXuSaWz7hlo
W zespole mamy samych fecetów więc nie wiem jak ona by im wyszła
Nasz zespół również składał się z samych mężczyzn - ja osobiście nie toleruję kobiet w kapelach weselnych, i mięli w repertuarze tę właśnie piosenkę... Jest śliczna

Cytat:
Wrzucam zdjęcie w sukni co myślicie?
Ja jestem hmm.. zakochana naprawdę!
Więcej w klubie (także zdj z welonem...)
Ślicznie!!!
Ale ja zdjęć w klubie nie widzę... Gdzie one są?

TUSIA - nie przejmuj się Ale faktycznie nie za fajnie ze strony Twoich rodziców, dobrze, że chociaż teściowe się zachowali bardzo w porządku!
My ostatnio daliśmy moim rodzicom i rodzicom mojego męża nasze zdjęcie w ramce, jedno większego formatu a moja mama była zachwycona i na szczęście teściowa też wykazała zadowolenie i tak sobie myślę, że na pewno smutno by mi było jakby zachowali się tak jak Twoi...

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II

Edytowane przez Inusiaa88
Czas edycji: 2012-06-25 o 15:04
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:15   #949
Malgos_12
Zakorzenienie

Tusia - no nie fajnie... a tato jakiś fotograf z zawodu czy co??

My moim rodzicom i rodzicom tż-ta też chcemy zrobić takie duże albumy ze zdjęciami, żeby mieli w domu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 15:18   #950
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Mieliśmy podobne kryteria - żeby byli sami faceci, żeby śpiewali czysto i nie modyfikowali piosenek kogo macie?
chłopaków z Avangardy z okolic Dobczyc, a Wy?

Cytat:
Tutaj kilka fryzur z salonu gdzie się czesałam... może komus brakuje inspiracji
Proszę bardzo
http://www.facebook.com/media/set/?s...4447087&type=1
Wypatrzyłam jedną ładną

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-06-25, 15:39   #951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A na zapowiedzi nie musiałaś dawać? Ja właśnie też bym chciała, żeby on w ogóle nie wiedział, że ja za mąż wychodzę

nie, bo bralam w parafii mojego nowego miejsca zamieszkania i nie trzeba bylo

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Tusia - no nie fajnie... a tato jakiś fotograf z zawodu czy co??

My moim rodzicom i rodzicom tż-ta też chcemy zrobić takie duże albumy ze zdjęciami, żeby mieli w domu.
Nie, z zawodu nie. Ale z zamilowania. I robi niby foty znajomym, rozne sesje ect, ale ja uwazam, ze teraz zdjecia robi sie inaczej, niz za jego czasow.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:51   #952
Malgos_12
Zakorzenienie

Tusia - a może to troszkę z zazdrości???
Stary 2012-06-25, 16:01   #953
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Nasz zespół również składał się z samych mężczyzn - ja osobiście nie toleruję kobiet w kapelach weselnych, i mięli w repertuarze tę właśnie piosenkę... Jest śliczna

TUSIA - nie przejmuj się Ale faktycznie nie za fajnie ze strony Twoich rodziców, dobrze, że chociaż teściowe się zachowali bardzo w porządku!
My ostatnio daliśmy moim rodzicom i rodzicom mojego męża nasze zdjęcie w ramce, jedno większego formatu a moja mama była zachwycona i na szczęście teściowa też wykazała zadowolenie i tak sobie myślę, że na pewno smutno by mi było jakby zachowali się tak jak Twoi...
ja kobiet w zespołach też nie trawię:/

było mi ciut przykro niestety, ale cóz... przyzwyczailam się, że moim ciągle coś nie pasuje

lecem do domu, na spagetti
Stary 2012-06-25, 16:13   #954
Malgos_12
Zakorzenienie

A my mieliśmy kobietkę w zespole i głos miała na prawdę super - dużo gości zwróciło na to uwagę, nie śpiewała każdej piosenki, ale cieszę się że się na nią zdecydowaliśmy, bo nie każda piosenka w wykonaniu faceta mi się podoba.
Stary 2012-06-25, 16:35   #955
agacia_cz
Zadomowienie

ja się zastanawiam nad tą piosenką http://www.youtube.com/watch?v=yfNFL...feature=fvwrel
tusia znam to :/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 16:42   #956
Malgos_12
Zakorzenienie

Agacia - uwielbiam takie stare przeboje
Stary 2012-06-25, 16:48   #957
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad tą piosenką http://www.youtube.com/watch?v=yfNFL...feature=fvwrel
tusia znam to :/
Piękna! az mi sie łezka w oku zakręciła ze wzruszenia... taka romantyczna... mmmm rozpłynęłam się

Dziewczynki skończyłam wreszcie zawieszki sztuk ok 150
przesyłam zdjęcie(słaba jakość ale zawsze)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1605.jpg (69,4 KB, 53 załadowań)

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-06-25, 16:56   #958
Malgos_12
Zakorzenienie

Super wyglądają że ci się chciało dziewczyno - to cię podziwiam!
Stary 2012-06-25, 17:03   #959
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A my mieliśmy kobietkę w zespole i głos miała na prawdę super - dużo gości zwróciło na to uwagę, nie śpiewała każdej piosenki, ale cieszę się że się na nią zdecydowaliśmy, bo nie każda piosenka w wykonaniu faceta mi się podoba.

my też mieliśmy dziewczynę w zespole- w sumie 5 osób i wszyscy śpiewali. Niektóre piosenki bardziej pasują jak wykonuje je kobieta . Ja zamówiłam mężowi piosenkę (zespół już wiedział) "jesteś moim największym snem" i zaśpiewała ją właśnie dziewczyna. Wyszło super, tak ładnie śpiewała a mąż zaskoczony był

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

Dziewczynki skończyłam wreszcie zawieszki sztuk ok 150
przesyłam zdjęcie(słaba jakość ale zawsze)

no super wyszły naprawdę
Stary 2012-06-25, 17:20   #960
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - musiałam sobie puścić sobie tą piosenkę, bo jej w ogóle nie znałam... w ogóle jestem do tyłu z polskimi wykonawcami ... to nie muzyka dla mnie na co dzień, ale piosenka jako weselna dedykacja super!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości