|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
a tak y nowości dodam, że Rita zaczęła się dziś turlać
... tak od niechcenia z plecków na boczek, zaraz na brzuszek, na drugi boczek i znów plecki... a jaka zadowolona jest jak sie obróci
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Kasiax, zaskoczyłaś mnie z tą torbą
![]() Aaby, zdrówka serduszko... Martynka, czemu nie idziesz na to wesele? już doczytałam... oby mąż się zgodził i żeby nie było awantur. Blonde, Tobie również zdrowego gardełka życzę Stokrotka, i tak z Twojego powodu płakała cała rodzina.... jak wyniki? Kotku, zdrowia dla Majki, dobrze już z nią? czytam teraz, że spała spokojnie, ale i tak życzę zdrowia, może to jakiś wirus. Madzia, super że córcia tak ładnie rośnie ![]() Butter, gratuluję tej zdanej statystyki. ![]() Nikita, nie zdążyłam C i napisać że trzymam kciuki , ale myślałam o Tobie. napewno było git e_vel, super że u Ciebie dobrze a miesiąc do kolejnej wizyty szybko zleci ![]() Maleństwo, płodnych plemników i szerokich dziurek ![]() Natala, opalona wróciłaś? ![]() Kasiax, jak wizyta? Today, naprawdę burzliwe dni u Ciebie były, współczuję Gucia6, kurde, też mieliście masakryczne przejścia. współczuję
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
Strippi na poczatku to ja serdecznie i z calego serducha gratuluje!!!!
![]() Tak jak pisalas, powinny wygladac poczatki nauki jazdy , ja niestety nie mialam takiego szczescia,,,, ![]() Staram sie Was nadrobic wciagnelam brzoskwinie i malenstwo mi buzuje w brzuszku
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mieliśmy ciekawą niedzielę, pojechaliśmy na to otwarcie baszty i miło spędziliśmy tam 2h, aż zadzwoniła mama TŻ, że mamy do nich wpaść. Pojechaliśmy z zamiarem jeszcze wrócić na ten festyn. A tam w mieszkaniu była ciocia TŻ ze swoim synem i jego narzeczoną. Rodzina dość dawno nie widziana, bo mieszkają od nas 500km, ja to ich wogóle poznawałam. Przyjechali zaprosić na wesele, nas też. I dodatkowo, chcieli bym im wytłumaczyła jak dojechać do teścia do szpitala w Kato bo to ja go zawoziłam tam. Mówię że ciężko mi wytłumaczyć i zaproponowali żebyśmy z nimi jechali, a to całe 60km. No i pojechaliśmy (w życiu bym nie pomyślała że z otwarcia baszty wyląduję w katowicach
i teraz mam dylemat.... bo... zaproszenie mamy na 25 sierpnia, czyli wtedy maluszek już na bank z nami będzie. Ślub jest na 18, więc jest cały dzień na dojazd tam i nocleg mamy zapewniony, ale to jest jednak 450km, i nie wiem czy jechać na ten ślub czy nie. TŻ nie widzi problemu i bardzo chce jechać.
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Gucia,
biedna Rita, mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia, musiala sie nacierpiec. Cytat:
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to jak coś palniesz, to normalnie człowiekowi ręce opadają!!
A co do wyjazdu...tyle km z takim małym dzieckiem....to ja bym na pewno nie jechała Guciu biedna Rita Cosik jakiś wysyp tych zatruć czy jak?? ![]() Natala widzę, że będziemy oczekiwać w tym samym czasie!
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-06-25 o 15:27 |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Gucia wspołczuje,
Cytat:
jesli chcecie jechac z dzieckiem to ja bym nie pojechala, za daleko z takim malenstwem, dorosly sie umeczy a co dopiero dzidzius
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Wy sie nie pobawicie wcale...jak na sali to dla maluszka zbyt glosno, po co go niepotrzebnie denerwowac, zbyt duzo emocji, wrazen wg mnie.No ale to Wy decydujecieTz nie widzi problemu, bo go jeszcze nie dostrzega
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-06-25 o 15:29 |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka fajnie, że już jesteś i cieszę się, że wypad udany!
Współczuję tylko jelitówki, mam nadzieje, że już Wam przeszło na dobre! Gucia6 ale się Rita wymęczyła... myslę, że dobrze zrobiliście, że zadzwoniliście na pogotowie, tym bardziej, że jak mówisz, Rita nie mogła złapać tchu. No i brawa dla niej za postępy! ![]() Kasia powodzenia dzisiaj! Musi być wszystko dobrze! Niech malutki jeszcze posiedzi u mamy! Maleństwo nie dziwie się, że się wkurzyłaś, ale super, że udało się przełożyć wypad do Zakopca! I to jeszcze na plus, skoro macie mieć łazienkę ![]() Strong nieźle z tą podróżą do Katowic ![]()
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie dobrze, 13 juz niedlugo i napewno bedzie szczesliwy
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Strong, ja się zgadzam z dziewczynami, nie zdecydowałabym się na wyjazd na to wesele.
Przecież sie nie pobawicie, a z takim maluchem podróż to męczarnia... |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, Butter, Maleństwo, Metka, macie napewno rację, i ja chyba też tak sądzę, tylko że nie odmówiłam od razu bo chciałam to z TŻ przedyskutować, pozatym rozumiem go, bo serio rzadko widuję się z tą rodziną i decyzję musimy podjąć razem. Ale dzięki
Maleństwo, obronisz się na piątkę ze względu że to będzie piątek ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Blonde, ! Jak się zawija takie rogaliki ? ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Baobabka, dawno nie było no nie? a btw. nie chce mi się dziś prasować a mam tego już cały koszyk. jakieś lenistwo mnie ogarnęło, chociaż ukisiłam już dziś ogórki, powycierałam podłogę, i zrobiłam pranie.
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jak Kamilek troszke podrosnie bedziecie mieli okazje sie spotkac ![]() ![]() Dzis jest mix ![]() Troche z konfitura porzeczkowa, sliwkowa, z jablkami i z budyniem
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, wiem wiem... jak ochłonie to z nim porozmawiam i napewno zrozumie
a no i zaprosili nas w przyszłym roku na wakacje, bo to na mazurach ale poczekam aż trochę ostygnie bo jak się chłop nakręci to się ciężko gada nigdy nie robiłam rogalików, naprawdę
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robilam z ciasta drozdzowego. Gotowe, wyrosniete rozwalkowuje, kroje na 4 czesci, nastepnie jeszcze na poł i wychodza trojkaty Na srodek klade farsz, zawijam w strone wierzcholka i lekko nadaje ksztalt rogalika![]() Mma nadzieje,z e mniej wiecej wiesz o co chodzi z mojego opisu Cytat:
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strong ja przecież ostatnio piekłam, też z drożdżowego...przepis nawet w klubie jest |
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
HEJO
Dawno mnie nie było - ale remont mnie pochłania bez reszty. A wlaściwie to sprzatanie po nim. Dzis jednak powiedziałam sobie STOP muszę wpaść do Was choć na chwilkę Strippi gratulacje!! Tak długo się staraliście ale udało się Jednak urlop robi swojeA własnie Wam pisałam że jakoś wydaje mi się, że II sie pojawią ![]() Malensstfo ślicznie listę uporządkowałaś ![]() Natala fajnie, że dołączyłaś do staraczek ![]() Onyks ale śliczny brzuszek! I ja chcę ten z 4 tyg.!!! Ja chyba nie bede robić zdjęć swojego brzucha.. mam go taki nieładny ![]() Cytat:
Cytat:
Ciesze się że Maja zdrowa ![]() Powiem Wam dziewczyny nie wiem czy to te clo tak działa czy co ale ostatnio wciąż płaczę. Wczoraj przepłakałam caly dzień - nie wiem co się dzieje ze mną. Nic mi się nie chce kompletnie. W piatek mam te usg - zobaczymy czy bedzie owu.. |
||
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo, wiem że piekłaś, i wiem o tym że jest w klubie bo nawet sprawdzałam, ale mi chodzi o ten knif tego zawijania
![]() Blonde, mniej więcej rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Tomalinka, powiedz mężusiowi żeby Cie poprzytulał tak na te hormony... też jestem ciekawa co Ci powiedzą w piątek.
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny odebrałam wyniki hormonów
![]() rozpoznanie: niepłodność pierwotna, zespół policystycznych jajników moja ginka musiała chyba to podejrzewać, że tak chciała mi dać skierowanie na badania, bo aż 3 razy się mnie pytała. Moje wyniki: Testo: 0,359 norma 0,06-0,82 FSH 2,77 norma do fazy lut. 1,7-7,7 LH 14,28 norma 1-11,4 E2 152,2 norma 43,8-211 PRL 17,28 norma 3,9-29,5 czyli z mojej wstępnej interpretacji progesteron jest dobry i niepotrzebnie biorę duphaston, a do dupy mam testosteron i to LH. Zna się któraś na tym? Ogólnie czuję się do dupy i ryczę.
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka, a mnie się wydaję że nie potrzebnie płaczesz
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także jedziemy na tym samym wózku. Chociaż testosteron masz chyba w normie? Ale przy pco to właśnie testosteron jest podwyższony. Ja mam LH za niskie i lekarka mi powiedziała, że może to świadczyć o braku owulacji - u mnie się to potwierdziło na usg. Ale nie wiem co jest przy podwyzszonym. |
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko spokojnie...niech wyniki zobaczy ginka, przecież owu była
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-06-25 o 17:39 |
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
A to lekarka Ci powiedziała ze to policystyczne jajniki? Czy na wynikach miałaś?
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Madzia hejo ![]() zdrówka dla Waszych bejbików Maleństwo dobrze, że udało się przełożyć wyjazd
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Ja to z Wami chyba nigdy nie bede na bierzaco U nas wszystko wporzadku , Dominik ladnie je , duzo spij Ogolnie jest laskawy dla rodzicow Od dwoch nocy budzi sie co 3h je butle i idzie spac wczoraj tak z przerwami pospalismy do 12stej w poludnie Dzisiaj maz mial isc do pracy ale ze pada deszcz to zostal w domu. Tatus w synku zakochany strasznie caly czas kolo niego lezy przyglada mu sie , caluje , opowiada az w szoku jestem ze ma az tak dobre podejsc do dzieci. Zawsze wiedzialam ze bedzie dobrym ojcem ale nie ze az tak wspanialym Do K. Wam pozniej wrzuce foteczki ![]() Tesknie za Wami bardzo , bardzo!
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za spacerek![]() Nie karmisz piersia?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

... tak od niechcenia z plecków na boczek, zaraz na brzuszek, na drugi boczek i znów plecki... a jaka zadowolona jest jak sie obróci 

a miesiąc do kolejnej wizyty szybko zleci 
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

! Jak się zawija takie rogaliki ?
A z czym są?