|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
A tak w ogole to jaki typ biustonosza nosicie? Ja do tej pory kupowałam push-up, ale chyba się przeniosę na normalne tylko usztywniane
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś (długo!) push-upy, często z gąbką wypełniającą 2/3 miseczki. Teraz - cienko usztywniane. Nie lubię miękkich biustonoszy, nie cierpię kiedy ktoś obcy patrząc na mój biust widzi, czy w pomieszczeniu jest chłodno
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś push-upy z toną gąbki. Teraz cienkie, usztywniane. Tez nie lubię cienkich staników.
W dobrym plunge'u efekt jest tysiąc razy lepszy niż w wypchanym push upie
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
zresztą mi się wydaje, że ten push up nie daje żadnych efektów, bynajmniej na moich piersiach
oprócz tego że te z toną gąbki mogą je deformować
Razem od 07.01.2011 Edytowane przez daab123 Czas edycji: 2012-06-25 o 21:07 |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz noszę staniki bez gąbki i mam 2 razy większe piersi . Oczywiście wizualnie, bo nic mi nie urosło
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie lubię push-up'ów. Noszę albo lekko usztywniane, albo w ogóle z samej koronki.
Kiedyś o tych drugich myślałam, że są obciachowe i babciowate, ale teraz widzę, że nie i że mogą być mega wygodne. Tylko jak jest zimniej go piersi stają się... tego... wyraźniejsze, co czasami bywa krępujące ![]() Ostatnio zauważyłam, ze pojawia się coraz więcej sklepów oferujących bra-fitting i to również w małych miejscowościach. To dobry znak wg mnie, kobiety zaczynają bardziej dbać o siebie. Lepiej mieć mniej dobrych staników niż całą szafę byle czego. Kosztowo i tak wychodzi na jedno
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego też nigdy nie kupowałam miękkich biustonoszy (oprócz zerówki
) bo zawsze się boję że mi sutki będą się odznaczać. A w ogóle jakie są rodzaje biustonoszy, bo widzę że tu ładnymi nazwami rzucacie chyba muszę nadrobić temat, tzn się dokształcić
Razem od 07.01.2011 Edytowane przez daab123 Czas edycji: 2012-06-25 o 21:49 |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. mysle, ze to w duzej mierze kwestia psychiki .
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiem, myślę że to raczej kwestia tego, że same zainteresowane nie widzą/ nie chcą widzieć. Pamiętam jeszcze z zamierzchłych czasów liceum kolegów komentujących temperaturę otoczenia właśnie na takiej podstawie (tak, widziałam koleżanki, mieli ku temu podstawy). Niejednokrotnie widzę też kobiety w pracy, czy w środkach komunikacji miejskiej, które ewidentnie mają cienkie - jak dla mnie ZA cienkie - biustonosze. Nie bulwersuje mnie to, ale w moim odczuciu jest zwyczajnie nieestetyczne. Ja tak nie chcę
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę usztywniane staniki, głownie dlatego, ze koronki mnie gryzą. A także nie mogę mieć żadnych szwów na piersi, bo dostaję wścieklizny. Gładka, sztywna miseczka, to dla mnie najlepsze rozwiązanie.
|
|
#3101 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. ale byc moze mam po prostu bardzo drobne brodawki. inna rzecz, ze zapewne czesc tych nienoszacych miekkie staniki nigdy nie wyprobowala, jak u niej w praktyce rzecz by sie miala - i bardziej w tym kontekscie pisalam o psychicznym nastawieniu .
|
|
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
wazny jest bardzo dobrze dobrany stanik, wygoda i piekny wyglad biustu ponad wszystko
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2012-06-26 o 14:18 Powód: pomyliłam wątki |
|
|
|
|
#3105 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie kumam, co żenującego lub nieestetycznego jest w zarysie sutków pod ubraniem, a w zarysie całego biustu już nie. No chyba, że cała reszta w wyglądzie danej kobiety/faceta jest nieestetyczna , ale to inna kwestia. Ososbiście w 90% nie zwracam na to uwagi, też u mnie .
|
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny;] Znacie może jakies sklepy w Warszawie (lub internetowe) gdzie znajdę rozmiar 60D w cenie do powiedzmy 70zł?
Nie jestem jeszcze gotowa zainwestować 100zł w stanik, może jak zacznę zarabiać.... Byłam w Marks&Spencer ostatnio bo podobno mają obwody 60 już tez w Polsce, ale znalazłam w sumie ze 3 sztuki ale z małymi miskami, wiec ostatecznie nic. Potrzebuję czegoś prostego, białego lub cielistego. |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, bo sutki mjaą i faceci i kobiety. No i róznica tu jest taka jak widok faceta bez koszulki a bez majtek. To chyba nie to samo? Nawet kobieta topless, a bez majtek to nie zupełnie to samo
|
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratujcie, bo już sama nie wiem co zrobić...
Moje wymiary to 73 cm ciasno pod biustem i 89 cm w biuście przy pochyleniu. Wczoraj byłam w profesjonalnym salonie w Krakowie po nowy, uświadomiony stanik. Pani mnie zmierzyła (wcześniej nosiłam 65 D z Kingi i Konrada). Niestety po przymierzeniu ok. 7-8 staników NIC nie udało się wybrać. Nic nie pasowało na tyle, aby warto było wydać te 170 zł (( Ze wszystkich najlepiej leżał Panache Atlantis Nadia Plunge z żelowym wypełnieniem, tylko mieli jedynie 34 AA i taki też mierzyłam. Obwód był za luźny a i miałam wrażenie, że piersi zaraz wyskoczą mi z miseczki (chociaż Pani twierdziła, że miska jest OK). Biust miałam niesamowity: zebrany do środka,z mini dolinką. Niestety stanika nie wziełam z uwagi na luźny obwód. Pani powiedział, że mogę poszukać na necie Nadii w rozmiarze dla mnie czyli 30A. Tylko jakoś mi ten rozmiar nie pasuje... Skoro zaniżam obwód, to miska powinna iść w górę. Tak? Czyli powinnam szukać 30 C? Już się pogubiałam Zresztą na necie i tak mnie ma 30 z Nadii, są jedynie 32 (czyli polskie 70). Jaki więc rozmiar wziąć z tej 70 tki? Błagam doradźcie coś, bo to jedyny stanik w którym możliwie wyglądałam i mam ochotę go kupić. Generalnie Pani ze sklepu już załamała ręce i stwierdziła, że nic mi już nie może zaproponować. Nie leżały ładnie ani balkonetki, ani Effuniaki, ani miękkie - NIC. Powód: biust stożkowy, baaardzo rozstawiony na boki no i niestety wypukła klatka piersiowa. A ja tak bardzo chcę mieć fajny stanik na lato! I przyszłam z zamiarem kupienia a tu klapa. Ehhh moje kompleksy sięgnęły zenitu, ale nie poddaję się. W załączniku Panache Atlantis Nadia Plunge. |
|
|
|
|
#3110 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bez lub w miękkim staniku na stojąco 30A kazała Ci szukać ? |
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Yyyy no właśnie to jeden ze sklepów polecanych na stanikomanii i balkonetce, bardzo znany wśród brafftingu i z dużą renomą
|
|
|
|
|
|
#3112 |
|
BAN stały
|
Albo ja się nie znam, albo cos tu nie gra, zmierzyła, a i tak wciskała Ci 80 aa przy obwodzie 73...
Nie znam niestety rozmiarówki Kingi i Konrada, więc nei podpowiem, ale najczęściej polskie mają zawyżoną rozmiarówkę w stosunku do angielskiej -tzn polski rozmiar wychodzi ok miseczkę wyżej niz angielski (ale nei zawsze).
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-06-27 o 15:42 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej idź na balkonetkę i pooglądaj sobie co nosza dziewczyny z twoimi wymiarami i podobną budową. |
|
|
|
|
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam dziewczyny polecają mi model Audelle Fiore Plunge w rozmiarze 70 B lub C albo 65 D. Chyba muszę zamówić przez neta w domu mierzyć. Stanik ten ma wiele dziewczyn ze stożkowym biustem i sobie bardzo chwalą |
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Skorzystałam z kalkulatora i wyszło mi 38F(85F) przy wymiarach 95 ciasno pod biustem i 115 w biuście luźno. Mam pewne wątpliwości czy to właściwy rozmiar, bo w tej chwili mam kilka biustonoszy z triuph i jeden to rozmiar 85D (cienki usztywniany) - całkiem wygodny, 85C push up - ten niestety ma chyba za małe miski i za duży obwód Obawiam się że gdybym w tym rozmiarze pod biustem założyła miseczkę F to biust by w niej utonął ![]() Pomożecie? Nie wiem, może powinnam zmniejszyć obwód ale co z miseczką? pozostać przy C/D?---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Zapomniałam dodać że biust mam "stożkowy"
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
25 cm różnicy to niemało, więc nie dziwię się, że taki rozmiar wychodzi. Raczej to nie może być C czy D, tylko właśnie okolice F. Okolice, bo moze się okazać, ze będziesz potrzebowała innego rozmiaru, niż wychodzi z tabeli. http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/docs/212 Pamiętaj tylko, że tabele i kalkulatory to wskazówka, nie wyrocznia. Rozmiar i tak zależy od firmy, modelu i budowy osoby noszącej. I tak będziesz musiała poprzymierzać staniki. Też polecam balkonetkę.pl, można przejrzeć zdjecia staników w takich wymiarach, zbaczyć jak się układają na osobach o podobnej i innej budowie, z czegoś takiego można sporo wywnioskować. Triumph wśród uswiadomionych stanikowo nie ma dobrej renomy i nic dziwnego - wąska rozmiarówka, rozciągliwe obwody. Sama mówisz, że dwa z tych biustonoszy są za luźne na ciebie... prawdopodobnie są uszyte ze zbyt rozciągliwych materiałów albo rozmiar jest zaniżony. Spróbuj tym razem porzadnej, brafiterskiej marki i zobacz jak faktycznie leży taki rozmiar. Również polecam odwiedziny w sklepie z porządnymi biustonoszami, a jeśli to niemożliwe, sprobuj kupić niedrogo używany biustonosz lub kilka przez internet. Jak nie będa pasowały, sprzedasz dalej. |
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy link który podałaś ocenzurowało ![]() A z Triuphem to mnie zaskoczyłaś szczerze mówiąc. Myślałam że to jedna z najlepszych marek ![]() W mojej okolicy nie ma innych sklepów z porządnymi biustonoszami A mogłabyś Ty lub któraś z Was podać mi nazwy jakie to są "porządne, brafiterskie marki"?? balkonetkę przeglądnę
|
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Triumpf się bardzo naciąga, Gaja wydaje mi się, że również.
|
|
|
#3119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem z cenami polega na tym, że większość tych marek to zagraniczne i w Polsce są droższe, bo sprowadza się je w małych ilościach. A te brytyjskie to i owszem, kosztują np. 30 funtów na początku sezonu, ale potem sa przeceniane i można je kupić za połowę albo i nawet mniej. A polskie sklepy to mają różne pomysły na przecenianie. Największą ich zaletą jest w sumie to, że można przymierzyć i pooglądać staniki na żywo. Dlatego jeśli ktoś nie może się wybrać do takiego sklepu, to polecam raczej z drugiej ręki na początek, można znaleźć okazje właśnie na balkonetce albo na serwisach aukcyjnych. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
. Oczywiście wizualnie, bo nic mi nie urosło

nie kumam, co żenującego lub nieestetycznego jest w zarysie sutków pod ubraniem,
a w zarysie całego biustu już nie. No chyba, że cała reszta w wyglądzie danej kobiety/faceta jest nieestetyczna , ale to inna kwestia. Ososbiście w 90% nie zwracam na to uwagi, też u mnie 
((
Nie znam niestety rozmiarówki Kingi i Konrada, więc nei podpowiem, ale najczęściej polskie mają zawyżoną rozmiarówkę w stosunku do angielskiej -tzn polski rozmiar wychodzi ok miseczkę wyżej niz angielski (ale nei zawsze).