Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 20:20   #3091
daab123
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

A tak w ogole to jaki typ biustonosza nosicie? Ja do tej pory kupowałam push-up, ale chyba się przeniosę na normalne tylko usztywniane

Razem od 07.01.2011

daab123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 20:36   #3092
mysiak
Wtajemniczenie

Kiedyś (długo!) push-upy, często z gąbką wypełniającą 2/3 miseczki. Teraz - cienko usztywniane. Nie lubię miękkich biustonoszy, nie cierpię kiedy ktoś obcy patrząc na mój biust widzi, czy w pomieszczeniu jest chłodno

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 20:45   #3093
kocurzyca
Zakorzenienie

Ja też kiedyś push-upy z toną gąbki. Teraz cienkie, usztywniane. Tez nie lubię cienkich staników.
W dobrym plunge'u efekt jest tysiąc razy lepszy niż w wypchanym push upie.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 21:04   #3094
daab123
Zakorzenienie

zresztą mi się wydaje, że ten push up nie daje żadnych efektów, bynajmniej na moich piersiach oprócz tego że te z toną gąbki mogą je deformować

Razem od 07.01.2011

Edytowane przez daab123
Czas edycji: 2012-06-25 o 21:07
Stary 2012-06-25, 21:11   #3095
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daab123 Pokaż wiadomość
zresztą mi się wydaje, że ten push up nie daje żadnych efektów, bynajmniej na moich piersiach oprócz tego że te z toną gąbki mogą je deformować
No właśnie. Tylko te biedne piersi są zgniecione i upchnięte i w efekcie spłaszczone, zamiast powiększone.

A teraz noszę staniki bez gąbki i mam 2 razy większe piersi. Oczywiście wizualnie, bo nic mi nie urosło

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-06-25, 21:32   #3096
marawa
Raczkowanie

Ja nie lubię push-up'ów. Noszę albo lekko usztywniane, albo w ogóle z samej koronki.

Kiedyś o tych drugich myślałam, że są obciachowe i babciowate, ale teraz widzę, że nie i że mogą być mega wygodne.
Tylko jak jest zimniej go piersi stają się... tego... wyraźniejsze, co czasami bywa krępujące

Ostatnio zauważyłam, ze pojawia się coraz więcej sklepów oferujących bra-fitting i to również w małych miejscowościach. To dobry znak wg mnie, kobiety zaczynają bardziej dbać o siebie.
Lepiej mieć mniej dobrych staników niż całą szafę byle czego. Kosztowo i tak wychodzi na jedno
Stary 2012-06-25, 21:46   #3097
daab123
Zakorzenienie

dlatego też nigdy nie kupowałam miękkich biustonoszy (oprócz zerówki) bo zawsze się boję że mi sutki będą się odznaczać. A w ogóle jakie są rodzaje biustonoszy, bo widzę że tu ładnymi nazwami rzucacie chyba muszę nadrobić temat, tzn się dokształcić

Razem od 07.01.2011

Edytowane przez daab123
Czas edycji: 2012-06-25 o 21:49
Stary 2012-06-25, 22:12   #3098
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Nie lubię miękkich biustonoszy, nie cierpię kiedy ktoś obcy patrząc na mój biust widzi, czy w pomieszczeniu jest chłodno
erekcja brodawek sutkowych dotyka mnie nierzadko, a mimo to nosze miekkie staniki do koszul i jakos nigdy nie zauwazylam, aby to zjawisko bylo szczegolnie widoczne. mysle, ze to w duzej mierze kwestia psychiki .
Stary 2012-06-25, 22:59   #3099
mysiak
Wtajemniczenie

No nie wiem, myślę że to raczej kwestia tego, że same zainteresowane nie widzą/ nie chcą widzieć. Pamiętam jeszcze z zamierzchłych czasów liceum kolegów komentujących temperaturę otoczenia właśnie na takiej podstawie (tak, widziałam koleżanki, mieli ku temu podstawy). Niejednokrotnie widzę też kobiety w pracy, czy w środkach komunikacji miejskiej, które ewidentnie mają cienkie - jak dla mnie ZA cienkie - biustonosze. Nie bulwersuje mnie to, ale w moim odczuciu jest zwyczajnie nieestetyczne. Ja tak nie chcę

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
Stary 2012-06-25, 23:04   #3100
kocurzyca
Zakorzenienie

Ja noszę usztywniane staniki, głownie dlatego, ze koronki mnie gryzą. A także nie mogę mieć żadnych szwów na piersi, bo dostaję wścieklizny. Gładka, sztywna miseczka, to dla mnie najlepsze rozwiązanie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-06-25, 23:07   #3101
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
No nie wiem, myślę że to raczej kwestia tego, że same zainteresowane nie widzą/ nie chcą widzieć.
no, nie wiem, w lustro czesto zerkam w ciagu dnia. i nie wierze, ze Ty to czynisz wzgledem swego pobiuscia all the time . ale byc moze mam po prostu bardzo drobne brodawki.
inna rzecz, ze zapewne czesc tych nienoszacych miekkie staniki nigdy nie wyprobowala, jak u niej w praktyce rzecz by sie miala - i bardziej w tym kontekscie pisalam o psychicznym nastawieniu.
Stary 2012-06-26, 11:42   #3102
znawczyni9
Raczkowanie

wazny jest bardzo dobrze dobrany stanik, wygoda i piekny wyglad biustu ponad wszystko
znawczyni9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 11:49   #3103
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez znawczyni9 Pokaż wiadomość
wazny jest bardzo dobrze dobrany stanik, wygoda i piekny wyglad biustu ponad wszystko
a jakis konkret?
Stary 2012-06-26, 12:53   #3104
monix0
Zakorzenienie

cześć

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2012-06-26 o 14:18 Powód: pomyliłam wątki
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 16:55   #3105
rousse
BAN stały

Cytat:
No nie wiem, myślę że to raczej kwestia tego, że same zainteresowane nie widzą/ nie chcą widzieć. Pamiętam jeszcze z zamierzchłych czasów liceum kolegów komentujących temperaturę otoczenia właśnie na takiej podstawie (tak, widziałam koleżanki, mieli ku temu podstawy). Niejednokrotnie widzę też kobiety w pracy, czy w środkach komunikacji miejskiej, które ewidentnie mają cienkie - jak dla mnie ZA cienkie - biustonosze. Nie bulwersuje mnie to, ale w moim odczuciu jest zwyczajnie nieestetyczne. Ja tak nie chcę
Ja chyba do tej grupy niewidzących się zaliczam nie kumam, co żenującego lub nieestetycznego jest w zarysie sutków pod ubraniem, a w zarysie całego biustu już nie. No chyba, że cała reszta w wyglądzie danej kobiety/faceta jest nieestetyczna , ale to inna kwestia. Ososbiście w 90% nie zwracam na to uwagi, też u mnie .
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 22:19   #3106
skibcia
Przyczajenie

GG do skibcia

Hej dziewczyny;] Znacie może jakies sklepy w Warszawie (lub internetowe) gdzie znajdę rozmiar 60D w cenie do powiedzmy 70zł?
Nie jestem jeszcze gotowa zainwestować 100zł w stanik, może jak zacznę zarabiać....
Byłam w Marks&Spencer ostatnio bo podobno mają obwody 60 już tez w Polsce, ale znalazłam w sumie ze 3 sztuki ale z małymi miskami, wiec ostatecznie nic.
Potrzebuję czegoś prostego, białego lub cielistego.
skibcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 23:16   #3107
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Ja chyba do tej grupy niewidzących się zaliczam nie kumam, co żenującego lub nieestetycznego jest w zarysie sutków pod ubraniem, a w zarysie całego biustu już nie. No chyba, że cała reszta w wyglądzie danej kobiety/faceta jest nieestetyczna , ale to inna kwestia. Ososbiście w 90% nie zwracam na to uwagi, też u mnie .
Różnica między zarysem biustu a zarysem sutków jest taka jak między zarysem krocza w normalnych spodniach a zarysem w przyciasnych spodniach. Niektórzy uważają, że ten drugi jest szczególnie seksowny, istnieją strony poświęcone "camel toe". Ja zdecydowanie zaliczam się do drugiej grupy - uważam, że to nieestetyczne i nieeleganckie. Nie twierdzę przy tym, że mam monopol na słuszność, ale zdania nie zmienię.

Stary 2012-06-27, 09:04   #3108
rousse
BAN stały

Cytat:
Różnica między zarysem biustu a zarysem sutków jest taka jak między zarysem krocza w normalnych spodniach a zarysem w przyciasnych spodniach. Niektórzy uważają, że ten drugi jest szczególnie seksowny, istnieją strony poświęcone "camel toe". Ja zdecydowanie zaliczam się do drugiej grupy - uważam, że to nieestetyczne i nieeleganckie. Nie twierdzę przy tym, że mam monopol na słuszność, ale zdania nie zmienię.
To chyba jednak co innego , bo sutki mjaą i faceci i kobiety. No i róznica tu jest taka jak widok faceta bez koszulki a bez majtek. To chyba nie to samo? Nawet kobieta topless, a bez majtek to nie zupełnie to samo
Stary 2012-06-27, 11:49   #3109
Makobratek
Rozeznanie

Dziewczyny ratujcie, bo już sama nie wiem co zrobić...
Moje wymiary to 73 cm ciasno pod biustem i 89 cm w biuście przy pochyleniu. Wczoraj byłam w profesjonalnym salonie w Krakowie po nowy, uświadomiony stanik. Pani mnie zmierzyła (wcześniej nosiłam 65 D z Kingi i Konrada). Niestety po przymierzeniu ok. 7-8 staników NIC nie udało się wybrać. Nic nie pasowało na tyle, aby warto było wydać te 170 zł ((
Ze wszystkich najlepiej leżał Panache Atlantis Nadia Plunge z żelowym wypełnieniem, tylko mieli jedynie 34 AA i taki też mierzyłam. Obwód był za luźny a i miałam wrażenie, że piersi zaraz wyskoczą mi z miseczki (chociaż Pani twierdziła, że miska jest OK). Biust miałam niesamowity: zebrany do środka,z mini dolinką. Niestety stanika nie wziełam z uwagi na luźny obwód. Pani powiedział, że mogę poszukać na necie Nadii w rozmiarze dla mnie czyli 30A. Tylko jakoś mi ten rozmiar nie pasuje... Skoro zaniżam obwód, to miska powinna iść w górę. Tak? Czyli powinnam szukać 30 C? Już się pogubiałam Zresztą na necie i tak mnie ma 30 z Nadii, są jedynie 32 (czyli polskie 70). Jaki więc rozmiar wziąć z tej 70 tki?
Błagam doradźcie coś, bo to jedyny stanik w którym możliwie wyglądałam i mam ochotę go kupić. Generalnie Pani ze sklepu już załamała ręce i stwierdziła, że nic mi już nie może zaproponować. Nie leżały ładnie ani balkonetki, ani Effuniaki, ani miękkie - NIC.
Powód: biust stożkowy, baaardzo rozstawiony na boki no i niestety wypukła klatka piersiowa.
A ja tak bardzo chcę mieć fajny stanik na lato! I przyszłam z zamiarem kupienia a tu klapa. Ehhh moje kompleksy sięgnęły zenitu, ale nie poddaję się.

W załączniku Panache Atlantis Nadia Plunge.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg panache.jpg (12,5 KB, 25 załadowań)
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 13:21   #3110
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Moje wymiary to 73 cm ciasno pod biustem i 89 cm w biuście przy pochyleniu. Wczoraj byłam w profesjonalnym salonie w Krakowie po nowy, uświadomiony stanik. Pani mnie zmierzyła (wcześniej nosiłam 65 D z Kingi i Konrada). Niestety po przymierzeniu ok. 7-8 staników NIC nie udało się wybrać. Nic nie pasowało na tyle, aby warto było wydać te 170 zł ((
Ze wszystkich najlepiej leżał Panache Atlantis Nadia Plunge z żelowym wypełnieniem, tylko mieli jedynie 34 AA i taki też mierzyłam. Obwód był za luźny a i miałam wrażenie, że piersi zaraz wyskoczą mi z miseczki (chociaż Pani twierdziła, że miska jest OK). Biust miałam niesamowity: zebrany do środka,z mini dolinką. Niestety stanika nie wziełam z uwagi na luźny obwód. Pani powiedział, że mogę poszukać na necie Nadii w rozmiarze dla mnie czyli 30A. Tylko jakoś mi ten rozmiar nie pasuje... Skoro zaniżam obwód, to miska powinna iść w górę. Tak? Czyli powinnam szukać 30 C? Już się pogubiałam Zresztą na necie i tak mnie ma 30 z Nadii, są jedynie 32 (czyli polskie 70). Jaki więc rozmiar wziąć z tej 70 tki?
Błagam doradźcie coś, bo to jedyny stanik w którym możliwie wyglądałam i mam ochotę go kupić. Generalnie Pani ze sklepu już załamała ręce i stwierdziła, że nic mi już nie może zaproponować. Nie leżały ładnie ani balkonetki, ani Effuniaki, ani miękkie - NIC.
Powód: biust stożkowy, baaardzo rozstawiony na boki no i niestety wypukła klatka piersiowa.
A ja tak bardzo chcę mieć fajny stanik na lato! I przyszłam z zamiarem kupienia a tu klapa. Ehhh moje kompleksy sięgnęły zenitu, ale nie poddaję się.

ee... ale obwód to do kalkulatora chyba nie trzeba w pochyleniu , tylko
bez lub w miękkim staniku na stojąco

30A kazała Ci szukać ? co to za pani była i co za sklep?
Stary 2012-06-27, 14:31   #3111
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
ee... ale obwód to do kalkulatora chyba nie trzeba w pochyleniu , tylko
bez lub w miękkim staniku na stojąco

30A kazała Ci szukać ? co to za pani była i co za sklep?
Mnie mierzyła w pochyle, więc nie wiem.
Yyyy no właśnie to jeden ze sklepów polecanych na stanikomanii i balkonetce, bardzo znany wśród brafftingu i z dużą renomą
Stary 2012-06-27, 15:41   #3112
rousse
BAN stały

Albo ja się nie znam, albo cos tu nie gra, zmierzyła, a i tak wciskała Ci 80 aa przy obwodzie 73... Nie znam niestety rozmiarówki Kingi i Konrada, więc nei podpowiem, ale najczęściej polskie mają zawyżoną rozmiarówkę w stosunku do angielskiej -tzn polski rozmiar wychodzi ok miseczkę wyżej niz angielski (ale nei zawsze).

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-06-27 o 15:42
Stary 2012-06-27, 20:55   #3113
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość

Nie no, z takimi wymiarami to powinnaś nosić większą miskę. Jak ci wciskali A to nic dziwnego, że nie pasowało. Poza tym co to za argumenty - większosć kobiet ma biust rozstawiony na boki, a szczególnie jak noszą źle dobrane staniki to wydaje się jeszcze bardziej rozstawiony. Tak samo stożki - przecież to dobry kształt, tyle że miska nie powinna być zanadto zamknięta u góry. Wydaje mi się, że panache to dobra firma w tym przypadku, bo mają szerokie fiszbiny.

Najlepiej idź na balkonetkę i pooglądaj sobie co nosza dziewczyny z twoimi wymiarami i podobną budową.
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 11:32   #3114
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Nie no, z takimi wymiarami to powinnaś nosić większą miskę. Jak ci wciskali A to nic dziwnego, że nie pasowało. Poza tym co to za argumenty - większosć kobiet ma biust rozstawiony na boki, a szczególnie jak noszą źle dobrane staniki to wydaje się jeszcze bardziej rozstawiony. Tak samo stożki - przecież to dobry kształt, tyle że miska nie powinna być zanadto zamknięta u góry. Wydaje mi się, że panache to dobra firma w tym przypadku, bo mają szerokie fiszbiny.

Najlepiej idź na balkonetkę i pooglądaj sobie co nosza dziewczyny z twoimi wymiarami i podobną budową.
Tak właśnie zrobiłam Tam dziewczyny polecają mi model Audelle Fiore Plunge w rozmiarze 70 B lub C albo 65 D. Chyba muszę zamówić przez neta w domu mierzyć. Stanik ten ma wiele dziewczyn ze stożkowym biustem i sobie bardzo chwalą
Stary 2012-06-28, 15:40   #3115
Fari
Rozeznanie

Cześć,

Skorzystałam z kalkulatora i wyszło mi 38F(85F) przy wymiarach 95 ciasno pod biustem i 115 w biuście luźno.
Mam pewne wątpliwości czy to właściwy rozmiar, bo w tej chwili mam kilka biustonoszy z triuph i jeden to rozmiar 85D (cienki usztywniany) - całkiem wygodny, 85C push up - ten niestety ma chyba za małe miski i za duży obwód, oraz miękki z bocznymi "poduszkami" 85C (kształt - miski super ale obwód chyba za duży.
Obawiam się że gdybym w tym rozmiarze pod biustem założyła miseczkę F to biust by w niej utonął

Pomożecie? Nie wiem, może powinnam zmniejszyć obwód ale co z miseczką? pozostać przy C/D?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Zapomniałam dodać że biust mam "stożkowy"
Fari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 01:29   #3116
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Cześć,

Skorzystałam z kalkulatora i wyszło mi 38F(85F) przy wymiarach 95 ciasno pod biustem i 115 w biuście luźno.
Mam pewne wątpliwości czy to właściwy rozmiar, bo w tej chwili mam kilka biustonoszy z triuph i jeden to rozmiar 85D (cienki usztywniany) - całkiem wygodny, 85C push up - ten niestety ma chyba za małe miski i za duży obwód, oraz miękki z bocznymi "poduszkami" 85C (kształt - miski super ale obwód chyba za duży.
Obawiam się że gdybym w tym rozmiarze pod biustem założyła miseczkę F to biust by w niej utonął

Pomożecie? Nie wiem, może powinnam zmniejszyć obwód ale co z miseczką? pozostać przy C/D?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Zapomniałam dodać że biust mam "stożkowy"
Jak zmniejszysz obwód, to litera miski musi być dalsza, żeby pasowało. Rozmiar miski odzwierciedla proporcję obwodu w biuście do obwodu po biustem, nie jest stałą wartością.

25 cm różnicy to niemało, więc nie dziwię się, że taki rozmiar wychodzi. Raczej to nie może być C czy D, tylko właśnie okolice F. Okolice, bo moze się okazać, ze będziesz potrzebowała innego rozmiaru, niż wychodzi z tabeli.
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/docs/212
Pamiętaj tylko, że tabele i kalkulatory to wskazówka, nie wyrocznia. Rozmiar i tak zależy od firmy, modelu i budowy osoby noszącej. I tak będziesz musiała poprzymierzać staniki.
Też polecam balkonetkę.pl, można przejrzeć zdjecia staników w takich wymiarach, zbaczyć jak się układają na osobach o podobnej i innej budowie, z czegoś takiego można sporo wywnioskować.

Triumph wśród uswiadomionych stanikowo nie ma dobrej renomy i nic dziwnego - wąska rozmiarówka, rozciągliwe obwody. Sama mówisz, że dwa z tych biustonoszy są za luźne na ciebie... prawdopodobnie są uszyte ze zbyt rozciągliwych materiałów albo rozmiar jest zaniżony. Spróbuj tym razem porzadnej, brafiterskiej marki i zobacz jak faktycznie leży taki rozmiar.
Również polecam odwiedziny w sklepie z porządnymi biustonoszami, a jeśli to niemożliwe, sprobuj kupić niedrogo używany biustonosz lub kilka przez internet. Jak nie będa pasowały, sprzedasz dalej.
Stary 2012-06-29, 16:10   #3117
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Jak zmniejszysz obwód, to litera miski musi być dalsza, żeby pasowało. Rozmiar miski odzwierciedla proporcję obwodu w biuście do obwodu po biustem, nie jest stałą wartością.

25 cm różnicy to niemało, więc nie dziwię się, że taki rozmiar wychodzi. Raczej to nie może być C czy D, tylko właśnie okolice F. Okolice, bo moze się okazać, ze będziesz potrzebowała innego rozmiaru, niż wychodzi z tabeli.
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/docs/212
Pamiętaj tylko, że tabele i kalkulatory to wskazówka, nie wyrocznia. Rozmiar i tak zależy od firmy, modelu i budowy osoby noszącej. I tak będziesz musiała poprzymierzać staniki.
Też polecam balkonetkę.pl, można przejrzeć zdjecia staników w takich wymiarach, zbaczyć jak się układają na osobach o podobnej i innej budowie, z czegoś takiego można sporo wywnioskować.

Triumph wśród uswiadomionych stanikowo nie ma dobrej renomy i nic dziwnego - wąska rozmiarówka, rozciągliwe obwody. Sama mówisz, że dwa z tych biustonoszy są za luźne na ciebie... prawdopodobnie są uszyte ze zbyt rozciągliwych materiałów albo rozmiar jest zaniżony. Spróbuj tym razem porzadnej, brafiterskiej marki i zobacz jak faktycznie leży taki rozmiar.
Również polecam odwiedziny w sklepie z porządnymi biustonoszami, a jeśli to niemożliwe, sprobuj kupić niedrogo używany biustonosz lub kilka przez internet. Jak nie będa pasowały, sprzedasz dalej.
Dziękuję za odpowiedź
Pierwszy link który podałaś ocenzurowało
A z Triuphem to mnie zaskoczyłaś szczerze mówiąc. Myślałam że to jedna z najlepszych marek
W mojej okolicy nie ma innych sklepów z porządnymi biustonoszami
A mogłabyś Ty lub któraś z Was podać mi nazwy jakie to są "porządne, brafiterskie marki"??
balkonetkę przeglądnę dziękuję
Stary 2012-06-29, 18:04   #3118
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź
Pierwszy link który podałaś ocenzurowało
A z Triuphem to mnie zaskoczyłaś szczerze mówiąc. Myślałam że to jedna z najlepszych marek
W mojej okolicy nie ma innych sklepów z porządnymi biustonoszami
A mogłabyś Ty lub któraś z Was podać mi nazwy jakie to są "porządne, brafiterskie marki"??
balkonetkę przeglądnę dziękuję
Chyba za dużo tego będzie ... i na każdą pasuje co innego. Zależy jeszcze jaki przedział cenowy Cię interesuje. Z tego co mi przychodzi do głowy to tańsze: Dalia, Milena, Curvy Kate, a droższe Effuniak, Panache, Freya.
Triumpf się bardzo naciąga, Gaja wydaje mi się, że również.

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 19:18   #3119
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chyba za dużo tego będzie ... i na każdą pasuje co innego. Zależy jeszcze jaki przedział cenowy Cię interesuje. Z tego co mi przychodzi do głowy to tańsze: Dalia, Milena, Curvy Kate, a droższe Effuniak, Panache, Freya.
Dziękuję granice cenowe to takie mniej więcej jak u triupha (obecnie najdroższy mam za 129zł) bo na droższe mnie nie stać
Stary 2012-06-29, 20:35   #3120
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mogę z doświadczenia polecić Panache, Freyę i Gossard. Inne to znam tylko z opinii innych. Te marki mają trochę różne rozmiarówki i charakterystykę.

Problem z cenami polega na tym, że większość tych marek to zagraniczne i w Polsce są droższe, bo sprowadza się je w małych ilościach. A te brytyjskie to i owszem, kosztują np. 30 funtów na początku sezonu, ale potem sa przeceniane i można je kupić za połowę albo i nawet mniej. A polskie sklepy to mają różne pomysły na przecenianie. Największą ich zaletą jest w sumie to, że można przymierzyć i pooglądać staniki na żywo. Dlatego jeśli ktoś nie może się wybrać do takiego sklepu, to polecam raczej z drugiej ręki na początek, można znaleźć okazje właśnie na balkonetce albo na serwisach aukcyjnych.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości