Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 21:51   #64951
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Przy okazji widziałam w codzienniku fajne upięcie Natalci i piękne wloski, np. Yarrowii, Pati, szsz, Martek, fajny skręcik aguli.

a moich to tam nie było, hę

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 21:53   #64952
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dołączam się do zachwalaczek. Alterra my love Mam jeszcze 2 inne odzywki i 3 maski do zuzycia, a nie moge sie juz doczekac az ja kupie

Pociesze Cie, Twoja kolekcja prawdopodobnie w magiczny sposob bedzie sie dalej powiekszac i za chwile bedziesz miec po kilka odzywek ds, kilka bs, kilka szamponow, o olejach nie wspominajac To chyba nieuniknione Jeszcze pewnie dopadnie Cie ochota na zamowienie polproduktowe
właśnie dzisiaj kupiłam odżywki Alterry (morela, tak? i granat z aloesem), zobaczymy co wartają.. :P [o mały włos, a bym wzięła szampony, takie podobne ]
co do kolekcji, to już z jednej półki zrobiły mi się dwie, a jak mi przyjdą trzy bingacze to już w ogóle osobną półkę na nie trzeba będzie zrobić..

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość

na zdjęciach, które wstawiałaś nie widać, że masz różne kolory
taa, piękna, póki nie wyprostuję włosów, chyba bym się z prostymi nie pokazała, przynajmniej jak się skręcą, to granic kolorów tak nie widać

masakra, mieć 'włosy po przejściach' w wieku 15 lat
bo te ostatnie zdjęcia są po farbowaniu i się "w miarę" wszystko wyrównało, na zdjęciach pewnie nie widać, ale siostra od razu mi wyznała, że mam prześwity i tak, tyle tylko z tego, że mniejsze niż przedtem..

masz 15 lat? jak odnajdę zdjęcia jak ja super słodko schodziłam z czerni do naturalnego w wieku 15 lat to od razu będzie lżej Twoim włosom..

i jak ty spięłaś te włosy w codzienniku? podoba mi się, nawet bardzo

agulaaaa podoba mi się codziennik, bardzo

Ag Rafka nie bardzo znam Twoje włosy z dawniej, ale to co w codzienniku jest takie "mocne", tak wygląda, i jakie wygładzone ah eh oh

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 22:31   #64953
agulaaaa
Zakorzenienie

dziuwlenka dziękuję ślicznie
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 22:49   #64954
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
na Opienskiego
O niee... A mialam nadzieje, ze wlasnie tam sa bingacze, bo moja mama mi kiedys nagadala ze bedac tam widziala "te takie kosmetyki na B ktorych wszedzie szukalam"
Widzialas moze na Piatkowie jakies warte odwiedzenia drogerie?

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
właśnie dzisiaj kupiłam odżywki Alterry (morela, tak? i granat z aloesem), zobaczymy co wartają.. :P [o mały włos, a bym wzięła szampony, takie podobne ]
co do kolekcji, to już z jednej półki zrobiły mi się dwie, a jak mi przyjdą trzy bingacze to już w ogóle osobną półkę na nie trzeba będzie zrobić..

bo te ostatnie zdjęcia są po farbowaniu i się "w miarę" wszystko wyrównało, na zdjęciach pewnie nie widać, ale siostra od razu mi wyznała, że mam prześwity i tak, tyle tylko z tego, że mniejsze niż przedtem..

masz 15 lat? jak odnajdę zdjęcia jak ja super słodko schodziłam z czerni do naturalnego w wieku 15 lat to od razu będzie lżej Twoim włosom..

agulaaaa podoba mi się codziennik, bardzo

Ag Rafka nie bardzo znam Twoje włosy z dawniej, ale to co w codzienniku jest takie "mocne", tak wygląda, i jakie wygładzone ah eh oh
Tak, morela Tzn. ta z granatem chyba tez fajna, nie wiem, bo nie probowalam, ale morelka ma mnostwo wielbicielek
Ja jak mialam 15 lat to mialam masakreeee... W wieku 14 lat na lato strzelilam sobie jakis ciemny fiolet czy tam baklazan, a potem sukcesywnie rozjasnialam, wiec w wieku 15 lat mialam blond sianko, suszone zwykla suszara i bardzo czesto rozczesywane, nawet w szkole nie rozstawalam sie ze szczotka Na szczescie w liceum juz zmadrzalam i zrozumialam ze mam kręcioły

A teraz moje wlosy zaczynaja sie cofac w rozwoju, ledwo falują i to zaczynają daleko od skalpu Jest gorzej niz na poczatku CG, ale to pewnie wina tego, ze mam prostujaca odzywke myjaca (Glorie), prostujaca odzywke ds (Alverde morelowa, nie chce sie skonczyc cos) i zero stylizatora. No i wloski nie dostaja jesc za bardzo jak juz pisalam.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:01   #64955
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Greeniee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,
szukałam na forach opinii o jakichś dobrych kosmetykach do włosów kręconych, ostatnio obciełam swoje i zrobiły się fale
wyczytałam dobre opinie na temat serii : John Frieda Frizz Ease Curl Around .

I mam pytanie : wiecie gdzie je dostanę?? oprócz zamawiania przez internet??
Rossman?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:11   #64956
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Rossman?
oj dzisiaj to ja tam przy tych włosowych rzeczach w Rossmannie spędziłam sporo czasu i raczej czegoś takiego jak John Frieda Frizz Ease Curl Aroundnie widziałam.. [na te górne półki też patrzyłam - czytałam ich składy, pewnie jak bym się znała na tych składnikach to bym coś może i z tego kupiła a tak to kupuję tylko to co polecacie, żeby nie marnować]

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-25, 23:17   #64957
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Maaalinkaaaa Oddam korkociagi za takie wlosy jak Twoje
nie można tak bluźnić! jak korkociągi można oddać
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Malyna miód jest
Może cassią go na ochłodzenie? Chociaż Ty się już zbliżasz do henny ciemnej powoli
hehe chyba chcę coś ciemniejszego, sama nie wiem, a cassia to chyba ciepłe refkleksy daje, nie?
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nie narzekaj na swoje bo są śliczne
Kolorek świetny
A jakie już dłuuugie

Chciałabym już móc przerzucać za poduchę
no z długośći jestem zadowolona ale chcę dłuższe

Twoje też na pewno urosną szybko
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Maliniarka Piękne

Cytat:
ja
hmm, zadowolona i niezadowolona, bo nie mają puchu co jest na plus oczywiście a z drugiej strony zwinęły się jakoś tak drobniej niż zwykle co mi niekoniecznie odpowiada

:prosi : kce takie!
wg mnei takie jak pokazałaś są idealne
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
Wstawiam tutaj moje pierwsze zdjęcie włosów!(oby się udało wstawić)
- umyłam sls dzień wcześniej i dałam joanny makowej
- na noc naolejowałam lnianym z dodatkiem rycynowego
- rano umyłam facelle, potem fructis volume cośtam, spłukanie po 10min, płukanka lniana, plunking, joanna mak, joanna mrożący, wyschły same i odgniotłam sucharki. Na ogół suszę dyfuzorem bo lubię większą objętość. i chyba wszystko :P

Brakuje mi wiele do ideału, jestem niecierpliwa i co chwila odchodzę od cg , teraz się zawzięłam i będę Wam prezentować efekty
Marzą mi się 'zbite loki'
wg mnie bardzo dobrze wyglądają już teraz oby tak dalej! potrzebują jeszcze sporo dobrego jedzonka, ale masz z czym statować
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj umyłam odżywką i już dziś nadają się do mycia...
no właśnie!
Cytat:
Zastanawiałam się, co powoduje, że mam suche włosy i takie poplątane po myciu i to będzie chyba wina joaśki mrożącej...
a wiesz, zę to może być to....wcześniej nie musiałam tak się męczyć z czesaniem a teraz to jakoś nie mogę ogarnąć...wciąż się plączą, nawet przed Kalpi (ale możę to od pogody, są bardziej skołtunione, bo woda ucieka?)
Cytat:
Muszę spróbować ten graffiti.
ja używałam kilkku rodzajów, lubię sam i w mieszankach
Cytat:
A z tą chustką to jak śpisz? Robisz ręcznikowanie po myciu na mokre włosy i już nie zdejmujesz czy czekasz a ż włosy Ci wyschną i wtedy zakładasz chustkę, z sucharkami czy bez?
odciskam włosy w koszulkę, nakładam żel na dość wilgotne, wgniatam dłońmi dużo, a potem wygniatam tą mokrą koszulką z głową w dół, suszę dyfuzorem
chustkę zakladam już na suche wysuszone sucharki nieodgniecione z żelu ale dawno już to robiłam w sumie... ostatnio wolę związać, podpiąć niż się męczyć z chustką, za gorąco mi ale przez jakiś czas się sprawdzało
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:17   #64958
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Maliniarka piękniutkie te Twoje włosy..

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a skoro akurat mowa o Auchan, używła może któraś z was maski Gloria? Bo właśnie zobaczyłam na stronie i zastanawiam się czy jest dobra.
Swoją drogą, dobrze że akurat tu weszłam, bo wybieram się do Auchan po odżywkę Glorię z zamiarem wykupienia wszystkich! (o ile będą... ) to kupię sobie tez ten szampon brzozowy, o którym piszecie
ja nie przepadam za Glorią, kupiłam w którymś z pierwszych m-cy CG i jeszcze mam to samo opakowanie, zapach mnie drażni w sumie nic ciekawego nie robi
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-06-25, 23:26   #64959
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
no właśnie!

a wiesz, zę to może być to....wcześniej nie musiałam tak się męczyć z czesaniem a teraz to jakoś nie mogę ogarnąć...wciąż się plączą, nawet przed Kalpi (ale możę to od pogody, są bardziej skołtunione, bo woda ucieka?)

ja używałam kilkku rodzajów, lubię sam i w mieszankach

odciskam włosy w koszulkę, nakładam żel na dość wilgotne, wgniatam dłońmi dużo, a potem wygniatam tą mokrą koszulką z głową w dół, suszę dyfuzorem
chustkę zakladam już na suche wysuszone sucharki nieodgniecione z żelu ale dawno już to robiłam w sumie... ostatnio wolę związać, podpiąć niż się męczyć z chustką, za gorąco mi ale przez jakiś czas się sprawdzało
Muszę spróbować z tą chustką. Raz spałam w sucharkach i rano wyglądałam, jakby mnie prąd pokopał, więc się zraziłam, no ale z chustką może wyjść.

No i te włosy strasznie poplątane, w niczym innym nie widzę przyczyny. Jutro zastosuję do stylizacji piankę i lniany, zobaczymy (po lnianym moje włosy są miękkie, że wow, no ale krótko się skręt trzyma). No i ten żel Graffiti wypróbować trza!

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:27   #64960
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
kurcze, tak zachwalacie, a ja dzisiaj miałam ją w koszyku w dodatku na promocji i odstawiłam, bo stwierdziłam, że na błysk i tak nie mam nadziei, a w dodatku zbankrutuje niedługo przez was
trxzeba było wziąć
alterra morelka+płukanka lniana=błysk jak ta lala u mnie przynajmniej
Cytat:
Mam to samo, wolę nie liczyć ile wydałam w tym miesiącu na specyfiki do włosów, ale to początki CG, więc czuję się usprawiedliwiona
a ja wykończyłam kilka włosowych rzeczy i jestem z siebie dumna bo ograniczam kupowanie włosiskowych dobroci
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ja bym po nią wróciła albo jak będzie kolejna promocja to ją kupisz na razie testuj co masz.

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Ja żałuję, że nie można kupować próbek kosmetyków do włosów.
powinni zrobić
Cytat:
Dołączam się do zachwalaczek. Alterra my love Mam jeszcze 2 inne odzywki i 3 maski do zuzycia, a nie moge sie juz doczekac az ja kupie

Cytat:
dodałam wpis do codziennika, możecie się śmiać

tak mi się kłaki odpłacają za dobroć! myłam je o 12, a miałam być o 13 w szkole, ale pomyślałam, że się poświęcę i umyję odżywką, choć babydreamem byłoby szybciej. ostatnio często myłam szamponem, więc było mi ich szkoda no i z pośpiechu niedokładnie umyłam, a miało być tak pięknie
masz śliczne włosy, nie możesz im tak mówić, bo przestaną Cię kochać!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wrzuciłam do codziennika efekt po hennie z amlą na hibiskusie i odżywce.
Tylko rozczesane. Bez wyciskania fal.
Wolę jednak "wyduszane" fale. Te moje całkowicie bez stylizacji, puszczone samopas, to bardziej wyboje niż fale. Niechby juz lepiej byly całkiem proste. Skoro nie chcą, to będę im pomagać. Ach, byle do jutrzejszego mycia.
ja bez stylizacji to mam wykrętasy a nie fale
tu masz spokojne morze, a zwykle takie nieco wzburzone lekkim wicherkiem

Agulaaa świetna długość i skręt

Gohs a u Ciebie coś rozprostowują się badziej niż to pamiętam? to przez długość?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-06-25, 23:30   #64961
claudiiin
Zadomowienie

John Frieda do kręconych jest w Rossmannie Ale moze nie w kazdym? Jest tez w Sephorze i Douglasie. Ale nie powiedzialabym, ze to sa dobre kosmetyki Uzywalam z tej serii w zeszlym roku szamponu, jakiegos psikadla i pianki no i coz, gdyby bylo po nich fajnie to nie byloby mnie pewnie na tym wątku Nafaszerowane chemia ktora nic a nic nie odzywia wlosow, a jedynie oblepia je.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:33   #64962
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Po co tak je próbować przyciemniać cały czas, jak takie ładne są!

Ja golę na odżywkę i jak najbardziej mi pasuje taka opcja . Nie zalegają mi po szafkach i nie muszę wydawać pieniędzy na pianki do golenia itp
wrodzone kombinatorstwo? dobrze się czułam w ciemniejszych

ja od lat golę się na odżywkę
Cytat:
Muszę spróbować z tą chustką. Raz spałam w sucharkach i rano wyglądałam, jakby mnie prąd pokopał, więc się zraziłam, no ale z chustką może wyjść.

No i te włosy strasznie poplątane, w niczym innym nie widzę przyczyny. Jutro zastosuję do stylizacji piankę i lniany, zobaczymy (po lnianym moje włosy są miękkie, że wow, no ale krótko się skręt trzyma). No i ten żel Graffiti wypróbować trza!
sporóbuj z chustką
zakładam ją z głową w dół, złożoną w trojkąt zawiązuję na czole, ale czubka trójkąta już nie zawijam do środka

a tu moje po całym dniu, myte rano.
użyłam dawno zapomnianej maski Yes To Carrots, ładnie pachnie, ale poza tym to jakoś cudów nie robi za tę cenę (zawiera dimethicone)

włoski miękkie, błyszczące, ale trochę watowate i spuszone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yes to marchewka.jpg (44,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yes to marchewka2.jpg (39,4 KB, 40 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-06-25, 23:47   #64963
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
A nakładałaś drogeryjny na lniany? Mam wrażenie, że lniany trochę chroni przed suchością od usztywniaczy, noi skręt się trzyma..

Cytat:

sporóbuj z chustką
zakładam ją z głową w dół, złożoną w trojkąt zawiązuję na czole, ale czubka trójkąta już nie zawijam do środka

Kurde, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

Mniaaaaam
Stary 2012-06-26, 00:03   #64964
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
A nakładałaś drogeryjny na lniany? Mam wrażenie, że lniany trochę chroni przed suchością od usztywniaczy, noi skręt się trzyma..
Właśńie jak tak sobie myślę, to raczej kładę najpierw drogeryjny. Dzięki za zwrócenie na to uwagi, w sumie nie pomyślałam

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-06-26, 00:29   #64965
kat123
Zakorzenienie

Cytat:

użyłam dawno zapomnianej maski Yes To Carrots, ładnie pachnie, ale poza tym to jakoś cudów nie robi za tę cenę (zawiera dimethicone)

ten blask

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 00:31   #64966
agulaaaa
Zakorzenienie

Maliniarko dziękuję a mnie się wydaje, że są krótkie i tyle jeszcze brakuje mi to wymarzonej długości..
Twoje piękne, ten blask i kolor cudny
ja zaczełam hennować dopiero pierwszy raz, myślałam, że będą ciemniejsze, no ale nic
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:57   #64967
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

No i teraz rozwiążmy mój problem!

Ktoś pisał wcześniej o swędzeniu głowy- pamiętam, tylko, że zanim się do tego dokopię to trochę mi zejdzie..

Swędzi mnie głowa chyba po wszystkim, po Hegronie wcześniej, po AiK, po Isanie, no i teraz mam na głowie olejek mamowy z babydreama i chyba zaraz się wścieknę... (idę to spłukać czym prędzej, dobrze, że jakoś mi to dało spać w nocy)

Czy to jest normalne? Czy mam wszy?

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-26, 09:02   #64968
nusia114
Zadomowienie

Cytat:

ja nie przepadam za Glorią, kupiłam w którymś z pierwszych m-cy CG i jeszcze mam to samo opakowanie, zapach mnie drażni w sumie nic ciekawego nie robi
ale mówisz o masce czy tej emulsji? Bo emulsję miałam tylko raz, ale pokochałam miłością dozgonną, wieczną i bezgraniczną najlepsza b/s jaką miałam

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:15   #64969
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
No i teraz rozwiążmy mój problem!

Ktoś pisał wcześniej o swędzeniu głowy- pamiętam, tylko, że zanim się do tego dokopię to trochę mi zejdzie..

Swędzi mnie głowa chyba po wszystkim, po Hegronie wcześniej, po AiK, po Isanie, no i teraz mam na głowie olejek mamowy z babydreama i chyba zaraz się wścieknę... (idę to spłukać czym prędzej, dobrze, że jakoś mi to dało spać w nocy)

Zaraz - rozumiem, ze uzywalas tego wszystkiego do mycia? tzn skalp tez? to znaczy, ze cos cie podraznia.
Mnie swedzialo niemilosiernie po myciu odzywka - jakakolwiek - dopoki sie nie nauczylam, zeby splukiwac woda ile wlezie. Zwlaszcza skore glowy.
A tak a propos mycia odzywka - umylam sie dzisiaj maska Bingo z glinka zielona i zadowolona jestem. Na to Matas Natur aloesowo-shea z miodem i olejem z pestek dyni, potem bs Ziaja rycynowa i na wykonczenie serum stylizujace silikonowe. Schniemy i jak na razie falki OK.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:16   #64970
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zaraz - rozumiem, ze uzywalas tego wszystkiego do mycia? tzn skalp tez? to znaczy, ze cos cie podraznia.
Mnie swedzialo niemilosiernie po myciu odzywka - jakakolwiek - dopoki sie nie nauczylam, zeby splukiwac woda ile wlezie. Zwlaszcza skore glowy.
A tak a propos mycia odzywka - umylam sie dzisiaj maska Bingo z glinka zielona i zadowolona jestem. Na to Matas Natur aloesowo-shea z miodem i olejem z pestek dyni, potem bs Ziaja rycynowa i na wykonczenie serum stylizujace silikonowe. Schniemy i jak na razie falki OK.
no wszystko miało styczność ze skalpem..
z odżywkami to jeszcze nie było tak źle, trochę swędziało, ale w normalnych granicach, że nawet się nie drapałam..
ale ten olejek mamowy to przeszedł samego siebie.. jak myłam te włosy to myślałam, że się na śmierć zadrapie..

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-26, 11:33   #64971
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
no wszystko miało styczność ze skalpem..
z odżywkami to jeszcze nie było tak źle, trochę swędziało, ale w normalnych granicach, że nawet się nie drapałam..
ale ten olejek mamowy to przeszedł samego siebie.. jak myłam te włosy to myślałam, że się na śmierć zadrapie..
To rzeczywiście nic przyjemnego, ja na szczęście nie mam takich dolegliwości, póki co...
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 11:59   #64972
mmarcepan
Rozeznanie

Witam Postanowilam sie ujawnic, czytam Was namietnie od jakiegos miesiaca, odkad odkrylam ze mam wlosy falowane
Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do Waszego grona
Moje kudelki nie sa nawet w 10% tak piekne jak wasze ale mam nadzieje ze uda mi sie cos z nich wycisnac
Dodalam moje zdjecia do codziennika.
I tak w ogole to chcialabym Wam podziekowac bo tylko dzieki waszym poradom udaje mi sie jakos wygladac
Jedynym problemem jest dla mnie to ze mam ograniczony dostep do polskich kosmetykow i musze sobie wymyslac zamienniki u mnie dostepne, a z tym niestety nie jest najlepiej...
Pozdrawiam serdecznie z przegoracego i dusznego Mediolanu.

mmarcepan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 12:07   #64973
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
O niee... A mialam nadzieje, ze wlasnie tam sa bingacze, bo moja mama mi kiedys nagadala ze bedac tam widziala "te takie kosmetyki na B ktorych wszedzie szukalam"
Widzialas moze na Piatkowie jakies warte odwiedzenia drogerie?
na Piątkowie raczej nie bywam ogólnie to odwiedzam rossmanny i tesco zwykle, nie jestem jakąś restrykcyjną CG ale na bingo mam ochotę i dlatego się tam wybrałam, ale nie mogłam znaleźć, a byłam w ostatnim czasie 2 razy

Maliniarka - boskie! ten blask i skręt

u mnie dziś olej na głowie i krem z biedronki pierwszy raz go stosuję do olejowania, zobaczymy jakie będą efekty
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 12:10   #64974
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
Mniaaaaam
gdzieś kiedyś była instrukcja obrazkowa jak zakładać chustkę, ale nie mogę znaleźć
Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
ten blask

ale to do lampy
Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Maliniarko dziękuję a mnie się wydaje, że są krótkie i tyle jeszcze brakuje mi to wymarzonej długości..
Twoje piękne, ten blask i kolor cudny
ja zaczełam hennować dopiero pierwszy raz, myślałam, że będą ciemniejsze, no ale nic
dziękuję
ja po hennie też myślałam, że będą inne...sama nie wiem co teraz robić, czy spróbować ciemniejszej, czy dalej bawić się szamponetkami
Cytat:

a próbowałaś nakładać glutka lnianego na skalp? albo żel aloesowy/panthenolowy?
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
ale mówisz o masce czy tej emulsji? Bo emulsję miałam tylko raz, ale pokochałam miłością dozgonną, wieczną i bezgraniczną najlepsza b/s jaką miałam
mówię o masce, emulsji nigdy nie próbowałam też tak nieładnie pachnie? bo jak tak to nie chcę jej próbować
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
A tak a propos mycia odzywka - umylam sie dzisiaj maska Bingo z glinka zielona i zadowolona jestem.
też nią myłam kilka razy

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do Waszego grona

Jedynym problemem jest dla mnie to ze mam ograniczony dostep do polskich kosmetykow i musze sobie wymyslac zamienniki u mnie dostepne, a z tym niestety nie jest najlepiej...
Pozdrawiam serdecznie z przegoracego i dusznego Mediolanu.
witaj uroczyście przyjmujemy

no masz troszkę trudniej, musisz po prostu czytać składy
masz fajne złpociste refleksy
Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
Maliniarka - boskie! ten blask i skręt

u mnie dziś olej na głowie i krem z biedronki pierwszy raz go stosuję do olejowania, zobaczymy jakie będą efekty
dziękuję Aniołku skręt wymiędolony oczywiście z żelem

razem olej (jaki?) i krem?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-06-26, 12:16   #64975
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

właśnie suszyłam dyfuzorem włosy i chyba bardziej się drapałam niż suszyłam i efekt włosowy jest do niczego i do tego teraz nie wiem jakim, ale jakimś cudem mi się udaje nie drapać tej niemiłosiernie swędzącej głowy...

oj na długi czas nie dotknę olejku mamowego

Maliniarka - ostatnie płukanie dałam wszystko co miałam lnianego połączonego z wodą swędzi i swędzi..

Ćwiczę od 08.11.2012

Edytowane przez dziuwlenka
Czas edycji: 2012-06-26 o 12:20
Stary 2012-06-26, 12:25   #64976
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Gotuj gluta i nałóż na skalp! Niczego nie spłukuj! Niech przestanie swędzieć :/

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 12:31   #64977
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

teraz to już muszę z domu wyjść, bo mam załatwień dużo odnośnie praktyki studenckiej.. jak wrócę to ugotuję gluta.. może jakoś przeżyję

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-26, 12:37   #64978
Malwina_89
Zakorzenienie

Słuchajcie, czy te szampony będą dobre do oczyszczenia włosów raz na jakiś czas? Klik i klik.

W liście przeanalizowanych kosmetyków jest tylko pokrzywowy z tej serii, te, które Wam tutaj pokazuję mają praktycznie identyczny skład i wydaje mi się, że powinny być w porządku do oczyszczania włosów, ale chciałabym jeszcze usłyszeć Waszą opinię

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2012-06-26, 12:43   #64979
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to już muszę z domu wyjść, bo mam załatwień dużo odnośnie praktyki studenckiej.. jak wrócę to ugotuję gluta.. może jakoś przeżyję
ja przedwczoraj gotowałam i wyszedł mi taki glut, że albo ze słoika wyjąć cały albo nic Rozrzedzanie nic nie dało, dzisiaj gotuję nowego...

W ogóle włosy mam od trzech dni jakieś okropne, jutro mam dzień wolny to spróbuję coś zrobić, bo nawet się do pokazania nie nadają Przyklapnięte, tylko falujące, a po żelu suche strąki... Od trzech dni chodzę w kucyku

Co można zrobić z odżywką Artiste regenerującą - tą słynną z keratyną - bo chyba szkoda takiego składu, żeby użyć jak zwykłą odżywkę d/s? Nałożyć np. jako maseczkę?
Stary 2012-06-26, 12:45   #64980
natalcia250
sentimental animal

Cytat:

tak, mam 15 lat, wiem, gówniara ze mnie
co do spięcia to po prostu wzięłam włosy, lekko skręciłam i podpięłam wsuwkami i żabkami żeby się nie rozleciało

Cytat:
Tak, morela Tzn. ta z granatem chyba tez fajna, nie wiem, bo nie probowalam, ale morelka ma mnostwo wielbicielek
Ja jak mialam 15 lat to mialam masakreeee... W wieku 14 lat na lato strzelilam sobie jakis ciemny fiolet czy tam baklazan, a potem sukcesywnie rozjasnialam, wiec w wieku 15 lat mialam blond sianko, suszone zwykla suszara i bardzo czesto rozczesywane, nawet w szkole nie rozstawalam sie ze szczotka Na szczescie w liceum juz zmadrzalam i zrozumialam ze mam kręcioły

A teraz moje wlosy zaczynaja sie cofac w rozwoju, ledwo falują i to zaczynają daleko od skalpu Jest gorzej niz na poczatku CG, ale to pewnie wina tego, ze mam prostujaca odzywke myjaca (Glorie), prostujaca odzywke ds (Alverde morelowa, nie chce sie skonczyc cos) i zero stylizatora. No i wloski nie dostaja jesc za bardzo jak juz pisalam.
też miałam fiolet miałam już blondo-rudy, który pod koniec miesiąca zrobił się tylko-rudy, potem zafarbowałam to na fioletowo właśnie, po miesiącu spłukało się do chyba najgorszego koloru jaki miałam na głowie aż trudno to nazwać, trzeba sobie wyobrazić, potem farbowałam 2 razy Joanną palona kawa czy jakoś tak, ale szybko się zmywało, potem machnęłam jeszcze Venitę 'czekolada', spłukała się po tygodniu i na koniec, dzień przed rozpoczęciem CG, Loreal Casting ciemny brąz, który nie chce mi się zmyć do dziś oprócz tego przez półtora roku codziennie prostowałam włosy w 200 C a swój naturalny kolor mam średni brąz na którym ostatnio zrobiły mi się blond pasemka :O to chyba od BD, bo nigdy w życiu nie miałam takich jasnych naturalnych włosów jak teraz.

Cytat:
masz śliczne włosy, nie możesz im tak mówić, bo przestaną Cię kochać!
ja i moje włosy to bardzo burzliwy związek niestety

Cytat:

spuszone? gdzie, bo nie widzę?
strasznie mi się podoba ten kolor
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-06-26 o 12:48
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości