|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
też mam termin na 19.01
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Będzie wtedy początek 12tego tygodnia.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-06-25 o 21:37 |
||
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podczas ciąży nic nie zrobisz... konflikt może się pojawić po porodzie.widzisz, moja córka urodziła się też z rh-, więc nie dostałam antyglobuliny po urodzeniu, teraz jedynie jak będę robić badania to muszę zrobić test na przeciwciała. |
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja też dostałam tylko skierowanie na przeciwciała
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam teraz zrobic tego Coombsa... i jeszcze ogolnie morfologie i mocz... Nie wiem kiedy isc to robic myslalam ze tak na poczatku lipca wizyta bedzie ok 18 lipca
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i TŻ mamy tą samą 0rh-
konflikt jest wtedy, gdy ojciec ma czynnik Rh (+) a matka czynnika Rh nie posiada (-) i dziecko dziedziczy po ojcu Rh +. Cyrk jest od drugiej ciąży, przy pierwszej organizm "zapamiętuje wroga" i później jakby to łopatologicznie wytłumaczyć drugą dzidzię z Rh+ będzie traktował jak właśnie wroga. Ale medycyna poszła do przodu i już sobie z tym radzi
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też musze przeciwciała, a na toxo, przeciwciala hiv i hcv chyba nie trzeba na czczo?
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bokeh szczerze to nie wiem nawet, ja robiłam na czczo Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-06-25 o 21:20 |
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedział,że za 50 zł mogę sobie kupić wiele pyszności i dostarczyć o wiele więcej potrzebnych składników niż z kolorowych drażetek, których wchłanialność jest minimalna marża producentów kolosalna ![]() hm...... walnął mi cały wykład na ten temat może coś w tym jest? tym bardziej,że mamy piękny sezon na wspaniałe owoce i warzywa hehe mówił,że sam pracował kiedyś w koncernie farmaceutycznym w witaminach ach, ja jestem cały czas pod wrażeniem,że znów widziałam moje maleństwo jutro idę troszkę popracować bo już mnie nosi w domu Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-06-25 o 22:07 |
|
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
marsi - wspaniale
czekamy na kolejne dobre wiadomosci ![]() ja sie dzisiaj autentycznie wykoncze... najpierw bylo mi slabo w pracy, kilka razy zakrecilo mi sie w glowie, a najbardziej sie balam, ze zemdleje w drodze powrotnej, bo bylo coraz gorzej - nie wiem, cisnienie slabe czy ki diabel? w dodatku caly czas czuje sie jak chodzacy przewod pokarmowy - w dodatku zatkany wstawilam sobie pyszny obiadek do piekarnika - a tu klops, sie po mieszkaniu rozszedl zapach pieczonych ziemniakow i mnie naciaga jeszcze bardzej.... a przeciez mialo byc juz dobrze strasznie dzis narzekam, ale to dlatego ze siedze caly dzien sama i nawet TZ nie ma zeby mu pomarudzic a ja specjalnie wyszlam wczesniej z pracy, zeby sie dzis do egzaminu pouczyc i klops po prostu, tylko sie po mieszkaniu zataczam i czekam az ten dzien sie skonczy...
Edytowane przez lukinia Czas edycji: 2012-06-25 o 22:11 |
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JA też
|
|
#4184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a tak z ciekawości zapytam, bo też jesteś z wro...do jakiego gina chodzisz? bo ja mam problem z tymi moimi coś
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z owoców mam ochotę tylko na truskawki, a z warzyw na pomidory, więc muszę łykać tabletki.
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
mi się śniło po raz enty że będzie synek
|
|
|
|
#4187 |
|
Konto usunięte
|
A mnie się śniło, że moje 4 koleżanki test robiły i 2 zaciążyły
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34932497]A mnie się śniło, że moje 4 koleżanki test robiły i 2 zaciążyły
to widzę, że miałyśmy kolorowe nocki
|
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Nie mogę za Wami nadążyć ![]() Zaraz się zabieram za czytanko Byłam wczoraj u ginki Tak się cieszę serducho waliło maleństwu jak nie wiem... Załączam fotkę na szybcika.. |
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
![]() Nie mam ani chwilki czasu, bo cały czas tyle roboty przed weselem ![]() Dziewczyny mam mega dylemat i liczę na Was jak nie wiem ![]() Co mam zrobić z podróżą poślubną ? ![]() Pytałam się gin, powiedział, że latać mogę Absolutnie nie afryka, azja (Egipt, Maroko etc) ze względu na przegrzanie i ryzyko zatrucia pokarmowego. Myślałam nad objazdową do Wenecji ( nie moge znalezc samolotem) ale umęczę się 7 dni w autokarze, chodząc cały czas. Ja bym chciała poleniuchować Już teraz kiedy nie mam popołudniowej drzemki mogę równie dobrze strzelić sobie kulke w łep bo czuje się jakbym miała zejść ![]() Nad Polskim morzem nie ma co liczyć na pogodę ... no i nie wiem ;( Macie jakieś pomysły?
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsi11;34927845]No właśnie mój gin mi dziś powiedział,że poza megnezem i kwasem nie zaleca swoim pacjentkom witamin
powiedział,że za 50 zł mogę sobie kupić wiele pyszności i dostarczyć o wiele więcej potrzebnych składników niż z kolorowych drażetek, których wchłanialność jest minimalna marża producentów kolosalna ![]() hm...... walnął mi cały wykład na ten temat może coś w tym jest? tym bardziej,że mamy piękny sezon na wspaniałe owoce i warzywa hehe mówił,że sam pracował kiedyś w koncernie farmaceutycznym w witaminach moj gin ma takie samo podejscie. Powiedział, że mam jesc wszystko na co tylko przyjdzie mi ochota więc jak najbardziej stosuje sie do zalecen poza tym sezon na owocki i warzywka w pełni a witaminy tabkletkowe zaapilikujemy sobie najwyzej jesienią
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Trochę Was próbuję nadrobić
![]() Marci Co do wyprawki jestem podobnego zdania jak Wy, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, ja zresztą najchętniej to już bym kupowała ale postanowiłam sobie że dopiero pierwszego łaszka mogę kupić jak dowiem się płeć mam nadzieję, że się nie rozszaleję później ![]() ___ Właśnie myślalam o Chorwacji też aż takich okropnych upałów tam nie ma?
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam okropne zapracia na samym początku ciązy, nie moglam sie załatwic po trzy-cztery dni........ masakra była totalna, brzuch bolał aż mnie skręcało, jesc trzeba było bo żołądek sciskało z głodu............ Aż kolezanka- młoda mamusia poleciała mi czopki glicerynowe, sama je stosowała, dawała je też swojej malutkiej córci jak nie mogła zrobic kupki. proponuje dopytac w aptece, ale naprawde działanie szybkie a ulga niesamowita |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chorwacja albo Bułgaria ....złote piaski ... pogoda na pewno jest!!
|
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny.
Wy mi tu nie podkręcajcie Chorwacjami itp...bo mam taaaak wspaniaaaaałą pogodę za oknem, że gdyby nie córka, to przeleżałabym cały dzień w łóżku
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a musze jechać na wulkanizacje zrobić kapcia
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się czuję ciut lepiej niż wczoraj, ale kurcze dalej mam silniejsze mdłości rano - naciągało mnie przy otwieraniu lodówki, w trakcie jedzenia itp
A już myślałam, że się poprawia. Teraz też dalej mdli i lekko naciaga
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
nazeczona a może Słowacja albo Węgry
myśmy byli na takiej objazdówce, tyle ze swoim autem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

nie jestem w stanie przebrnąć przez cały wątek :P jestem Aga, 28 lat, termin na 19.01. Miałam już dwa usg pierwsze poleciałam zaraz jak zrobiłam test, na drugim już było widać bijące serduszko. Teraz z niecierpliwością czekam na następną wizytę. Z dolegliwości ciążowych to jak na razie tylko ból piersi
też mam termin na 19.01 

wstawilam sobie pyszny obiadek do piekarnika - a tu klops, sie po mieszkaniu rozszedl zapach pieczonych ziemniakow i mnie naciaga jeszcze bardzej.... a przeciez mialo byc juz dobrze
a ja specjalnie wyszlam wczesniej z pracy, zeby sie dzis do egzaminu pouczyc i klops po prostu, tylko sie po mieszkaniu zataczam i czekam az ten dzien sie skonczy...

A już myślałam, że się poprawia. Teraz też dalej mdli i lekko naciaga