|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() Super ![]() Hmm...z Damianem wymiotowałam strasznie i jadłam kwaśne,z Bartoszem nie wymiotowałam i ciągle bym słodkie jadła.A obaj - chłopaki nie patrz na to,nie ma żadnej reguły ![]() Wojtusiu jak tam?Cytat:
Ciesze się,że wyjazd Wam się udał w całej okazałości Pocieszyłaś mnie z tym buntowaniem ,u mnie ostatnich parę dni,jakby ciszej,ale ![]() Cytat:
ja już pisałam:u mnie w tej materii,włącznie z @,wszystko obróciło się o 180 stopni,oczywiscie na gorsze Cytat:
![]() współczuję.Cytat:
c.d.n |
|||||
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za komentarze w albumie
mialam wam napisac ze Werka po szpitalu juz o 1kg do przodu- znowu waży 14kg, do tego ma obcietą bardzo krótko grzywkę i buźke ma taką pyzatą teraz
|
#273 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje Cytat:
dwójka maluchów,potrafi wykończyć Widzisz,a dopiero się martwiłaś,że nie raczkuje ![]() Cześć Karo Cytat:
jedno mnie zastanawia,sprawa nagłośniona na całą Polskę,gdzie Ci sąsiedzi że co,że niby dziecko cały czas w szpitalu było,czy gdzieś u rodziny rodzina też dziecka,na zdjęciach nie rozpoznawała,a podobno podobieństwo uderzające,do tych zdjęć z życia dziecka ![]() Przez co,to dziecko musiało przejść za nim zmarło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ************ Dziewczyny,które podają tran w lecie też podajecie? skończył mi się i nie wiem,czy kupować,czy zrobić przerwę w lecie?Jola podajesz jeszcze,czy teraz tylko wit.D?
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:27 |
|||||
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwia, ja bardzo szybko odstawiłam tran, bo naczytałam się o tych zanieczyszczonych rybach i się wystraszyłam jakoś. Ale w lecie bym i tak robiła przerwę, na witaminę D też robię, chociaż patrząc za okno zastanawiam się, czy słusznie
|
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() megi chyba wklejała kiedyś tran z jakichś roślinnych wyciagów ![]() U mnie ostatnio gorąco było
|
|
|
|
|
#276 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja juz nie podaje tranu bo mi lekarz powiedzial, ze on wcale nic nie daje i lepiej dawac witaminy i daje sanostol
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi świta, z alg chyba to było. Ale ja chyba się zdecyduję na Devikap od września.
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już.
P. Logopedka powiedział, że Alan ładnie mówi, tylko jest bardzo szybki. Jeszcze bie zdąży o czyms pomysleć a jużto mówi i wychodzi plątanina. Bardzo ładnie mówi pojedyńcze wyrazy, ale w zdaniach już pędzi. Poradziła zajmowac dziecko pracami manualnymi, bo podobno dzieci w opóźnionym rozwojem mowy mają potem problemy z nauką czytania i pisania. A jeśli będzie ćwiczyl raczki to chociaż charakter pisma będzie ładny. Karo zazdroszczę, oczywiście nie gorszego nastroju. Morza zazdroszczę Ale teraz już będziesz z nami??? Ja nie mogę, popłakałam się czytając info o tym chłopczyku. Co ci rodzice sobie myśleli? Jak mogli nie kochać swojego dziecka? Jak wogóle można udawać przez tyle czasu? Co to biedne Maleństwo musiało czuć gdy było bite/kopane po brzuszku? Łzy sie same cisną...
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak ![]() hmm, no to zobaczymy jak to u mnie będzie ![]() Karo
|
|
#280 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, ja tylko na chwilkę.
Wczoraj cały dzień byliśmy na pikniku. Od 13-23 ![]() Chłopaki się powściekali, skakali na trampolinie, skakańcach - dmuchańcach, piłeczkach, pojeździli na koniach, pograli w piłkarzyki, ping-ponga, był Shrek, Pani z cyrku z fretkami i węzami, grał OZ i jeszcze sporo atrakcji ![]() Dzisiaj od rana na nogach i tez w biegu. Dobrej nocki
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Angy wpadłam popukać cię w czoło
,z ta trwałą....zniszczysz włosy i siekę będziesz mieć... to chyba najgorszy pomysł.Obetnij je,mówię ci i bądź łobuzem ![]() Maja,wcz mi umknęło.Obie ciąże różne,z różnymi preferencjami smakowymi,zupełnie inne samopoczucie jak i przebieg ciąży no i poród ![]() 3/4dni pochłaniała mnie B. Ząbki dają się we znaki nieśmiało zabiera się za raczkowanie,tylko jak się rozłoży to płacze.Pogoda nie sprzyja spacerom więc nuda do kwadratu.Aga, dla Alanka za mowę.Ja idę 12lipca.Ciekawe czy L wykaże chęć współpracy ![]() Sylka bardziej w szycie ide.Boshe sama w to nie wierzę ![]() Nowej mamy martynki nie było ![]() do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Kasiu. Wy idziecie w urodziny mojego Syna
Będzie dobrze![]() Kolejna kłótnia zaliczona, idę spać bo smutno mi. Dobranoc Kobiałki.
|
#283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
nie smutaj
|
|
|
#284 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chyba,że jak będę kiedyś prywatnie u tej drugiej Dobrze będzie ![]() Cytat:
![]() I wzajemnie Cytat:
ja już zapomniałam,co to ząbkowanie ![]() Ale chodzi o szycie na maszynie,tak?Moja babcia,umiała pięknie robić na drutach Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga, Martynka ![]() A my kończymy winko z okazji rocznicy ślubu cywilnego , ale czas leci, 14 lat
|
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W szoku byłam jak mówili że ich znaleźli...wczoraj w tv...słyszłam jak jedna sąsiadka mówiła...że NAWET jej babcia pytała matki gdzie chłopczyk, to jej odpowiedziała że u kogoś tam...i ucichło...ta wstrętna baba chodziła z "pożyczonym" dzieckiem na szczepienia i "pożyczonego" pokazywała policji która przyszła wywiad zrobić...liczba dzieci się zgadzała to odpuścili![]() Co to są za ludzie ![]() Cytat:
![]() ![]() No i prezent dla synka koleżanki muszę zacząć robić materiały kupione tylko się zabrać...a potrzebuję na czwartek![]() co ten dziad zrobił? ![]() Cytat:
![]() Witaj ...idę wstawić drugą pralkę...zaraz wracam
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szkoda gadac naprawde ...
|
|
|
#288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świętujecie gratki Cytat:
Po prostu nie ogarniam tego,nie mieści mi się w głowie,jak można coś takiego zrobić,bezbronnemu dziecku Karo Ty do pralki,ja do spania ![]() Śpijcie dobrze Dobranoc ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Może Ci ulży,jak się wygadasz czasami,to potrzebne |
||
|
|
|
#289 |
|
Ola-Unhola
|
Jolus, miłego świętowania
![]() Dobranoc
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siebie od kilku dni pytam...jak czas leci...jutro 3 świeczki ![]() Cytat:
ehhh ja nie wiem o której dzisiaj zasnę
|
|
#291 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobię sobie trochę skoro pralka nadal "chodzi"
![]() dla Kubusia Mamy i Taty za zdrowe ząbki![]() ja też nalegam...poka poka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurka a ja nawet w urodziny z tortem nie wpadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i zupełnie nie przeszkadza to w upałyCytat:
) albo do wózka...zdarzały się dni że jej się po prostu nie chciało chodzić i z przyjemnością oglądała okolice z wózka druga sprawa, że jak szliśmy na plaże to wszystko można zapakować do wózka, zamiast dźwigać![]() mni się ostatni podoba...ale najtańszy mógłby być...nie wiem jak A. ale Zu enie lubi trzymać nóg na podnóżku...chyba że pada i jej wystają spod folii Cytat:
Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-06-26 o 01:21 |
||||||||
|
|
|
#292 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zdecydowanie przeciw klapsom...jeszcze mi się nie zdarzyło i wierzę w siebie że się nie zdarzy...oczywiście tłumaczę jak się uspokoi...w pierwszym momencie krótki komunikat, później pogadanka mówię stanowczym głosem...i nawet ostatnio w szoku byłam bo nawet mój tata zwrócił uwagę i powiedział Zu...że widać, jak mama mówi nie to nie wcześniej twierdził że na wszystko jej pozwalam, choć ja tak nie uważam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym ciągle śpiewa...umie tyle piosenek że nie zliczę (występ w przedszkolu trwał 45 min i cały czas śpiewali plus nasze domowe piosenki) , opowiada bajki, mówi wierszyki... Nadal uwielbia auta, ciuchcie, czytanie bajek, puzzle średnio ją interesują (też mamy te co Wy )...uwielbia grać na mini organkach...co tam jeszcze...ubierze się sama...tylko złapać drugiego rękawa od bluzy czasami nie może i sama zapnie zamek z ubikacji korzysta sama, muszę być tylko blisko i zazwyczaj trzymać za bluzkę ze wpadki nie byłonie wiem co jeszcze...jak coś mi wpadnie do głowy to napiszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że ból szybko minął![]() ja idę 3 lipca na ostatnią ósemkę ![]() ![]() Cytat:
dobrze że już po wszystkim i dla Antosia Małż zdrowy? ![]() Cytat:
![]() Co do prezentów...Zu dostanie "dorosły" rower...kusi mnie tez żeby jej licytować trampolinę (sporo jest aukcji), Rodziców i brata bym namówiła, jeśli rozsądna cena by się złapała sama nie wiem...ale Zu ma OBSESJĘ na punkcie trampoliny i wiem że by ją uszczęśliwiłaUciekam spać...jeszcze jedna pralka na jutro zostanie i trzy strony do nadrobienia (plus końcówka starego wątku)...padam, a wstać trzeba ![]() Dobranoc
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-06-26 o 01:23 |
||||||||
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, Ola, Karo, dzięki za gratki Cytat:
, u nas lekarze są za opcją podawania witaminy D długo.Cytat:
*** Znów pada
|
|
|
#294 |
|
Ola-Unhola
|
Macham i lece dalej
![]() Miłego
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
bo teraz ma dziecięcy, jak mówi...z trzema kołami...a dostanie dorosły z czterema u mnie nie pada, ale chłodno ![]() Nie kontaktuję dziś...przesadziłam wczoraj i teraz nawet myślenie boli...byle do 16
|
#296 |
|
Ola-Unhola
|
No i czekam aż Ant wstanie
![]() Karola ![]() Dzięki a odp. o wózku. Już kupiłam, jutro pewnie wyślą. Czekałam, az Małż do pracy wróci, żeby sie niepotrzebnie nie denerwował Kupiłam z mysla o spacerach dluższych i zakupach, bo na plaże mamy blisko (80 m) , więc damy rade ![]() Co do rowerków..wczoraj miałam mieć dla Anta... I przyjaciółka nie odebrała, bo spieszyła się do mnie, potem jakąś rozmowe kwalif. miała miec, więc nie miała czasu zbaczać. Jak nie uda jej się na dniach, dopłacę do kuriera chyba
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po plaży od razu na obiad i dalej chodzenie...dlatego zawsze wózek brałama który kupiłaś? poka poka....pewnie pokazywałaś ale jeszcze nie doczytałam ![]() Ja właśnie Mamę namówiłam żeby się dorzucili do trampoliny
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-06-26 o 10:00 |
|
|
|
|
#298 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale tu leżaki, parasol odpadają ![]() I mamy Bartka do noszenia ![]() Ten: koochi1.jpg Mały wstał, lece. Papa
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny ten jest Kurka właśnie mnie @ zaskoczyła ![]() i Brat się zgodził dorzucić ![]()
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale pogoda...brrr Wpadłam tylko na chwilke sie przywitać, pozniej nadrobie i pocytuje. Mama wzieła Kube do siebie a ja troche ogarne mieszkanie i obiad podszykuje. Musze jeszcze przejrzec małe ciuszki po dzieciakach po kuzyn małża chce od nas kupic. Pod koniec sierpnia urodzi im sie synek ![]() Wczoraj bylismy na dniach otwartych w przedszkolu. Jestem dumna z Kuby bo był naprawdę grzeczny. Napisze o tym poźniej.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

i jadłam kwaśne,z Bartoszem nie wymiotowałam 
jak tam?
,u mnie ostatnich parę dni,jakby ciszej,ale 
Po porodzie u mnie normalnie masakra z tym (wcześniej było "w normie"), czasem mam ochotę kogoś ukatrupić 
i Svi, Svi też.I Ola 

że co,że niby dziecko cały czas w szpitalu było,czy gdzieś u rodziny
w lecie też podajecie?

więc nuda do kwadratu.
dla Alanka za mowę.Ja idę 12lipca.Ciekawe czy L wykaże chęć współpracy