Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 10:11   #4441
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
moja wychodzila w pazdzierniku miala kaftanik z dlugim rekawem polspiochy i na to welurkowa bluze i spodenki plus cieniutki kombiznezon
Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Hahaah też o tym myślałam, ale mama mnie już poinstruowała, a nawet kupiła malutkiej taki słodki kombinezon ocieplany, ale cały z takiego baranka. W ogóle moja mama szaleje, mimo, że to jej 4 wnuczek. Teraz wszystko kupuję dla Nelusi i co tydzień dzwoni, że ma nowe rzeczy Ostatnio dzwoniła, że kupiła Nelce ubranie na Święta BN - mówię wam istne szaleństwo. 7 lipca podają paczkę, więc będę miała te rzeczy w domu.
jejku, powiem Wam ze jak tak piszecie to swiadamiam sobie ze 20tygodni to nie jest duzo... przeciez juz jest prawie lipiec... szybko zleci... jej... na samo mysl juz mnie wierci w brzuchu ze stresu;]] i znowu czuje ze mnie to wszystko podnieca;]]
Stary 2012-06-26, 10:13   #4442
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć Dziewczyny! Witam się z Wami po weekendzie, bo praktycznie od soboty mnie nie było. U nas wszystko w porządku, nawet wydaje mi się, że poczułam pierwsze ruchy, bo 3 razy miałam już takie wrażenie, jakby mały pędzelek mnie posmyrał od środka! Ale czekam z niecierpliwością na kopniaczki, będę pewna. W niedzielę zaczęliśmy 16tc

Z góry przepraszam, że nie nadrobiłam wszystkiego - mam taki zamiar, ale najpierw się odzywam, bo jakbym zaczęła czytać, to wyszłoby na to, że kolejny dzień mnie z Wami nie ma...Niestety teraz będzie mnie do soboty ogólnie mniej, bo mój komputer odmówił posługi, a Mąż nie zawsze może mi swój zostawić w domu, poza tym popołudniami uczy się do egzaminów - został mu jeszcze jeden u jakiegoś strasznego gno.ja podobno i ten nieszczęsny licencjat. Nic to, będę później Was nadrabiać nie stronami, ale wątkami Przesyłam uściski i buziaki
Stary 2012-06-26, 10:13   #4443
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja tez pije teraz kawke;]] a co kawka i bajerka z Wami to jest najlepsza chwila dnia)
a co do ubrania to mysle ze ja sie ebde nad tym zastanawiac pozniej bo pogoda sie zmienia jak w kalejdoskopie;p ale nastawiam sie na snieg;]
Święta racja! "Kawka i bajerka ...."

Dziękuję Wam za odp co do ubranka.Pytałam tak orientacyjnie i teraz już wiem,że lepiej się w taki kombinezonik zaopatrzyć i zabrać ze sobą.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:14   #4444
aerien83
Zadomowienie

Kasia to sporo masz rodzeństwa, ale fajnie taka duża rodzinka, a święta spędzacie wspólnie? Kochaną masz mamę

też sobie kawki zaparzyłam jak tak piszecie i zachwalacie
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:15   #4445
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra dziewuszki lecę, idę jakiś obiad wykombinować.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:18   #4446
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Witam się z Wami po weekendzie, bo praktycznie od soboty mnie nie było. U nas wszystko w porządku, nawet wydaje mi się, że poczułam pierwsze ruchy, bo 3 razy miałam już takie wrażenie, jakby mały pędzelek mnie posmyrał od środka! Ale czekam z niecierpliwością na kopniaczki, będę pewna. W niedzielę zaczęliśmy 16tc

Z góry przepraszam, że nie nadrobiłam wszystkiego - mam taki zamiar, ale najpierw się odzywam, bo jakbym zaczęła czytać, to wyszłoby na to, że kolejny dzień mnie z Wami nie ma...Niestety teraz będzie mnie do soboty ogólnie mniej, bo mój komputer odmówił posługi, a Mąż nie zawsze może mi swój zostawić w domu, poza tym popołudniami uczy się do egzaminów - został mu jeszcze jeden u jakiegoś strasznego gno.ja podobno i ten nieszczęsny licencjat. Nic to, będę później Was nadrabiać nie stronami, ale wątkami Przesyłam uściski i buziaki

Gratuluję 16 tc

Naprawiajcie szybko ten komputer i wracaj tu do nas raz dwa!
Stary 2012-06-26, 10:23   #4447
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę kolejną kochaną babcię. To naprawdę wielka i nie oceniona pomoc.
ja na pomoc finansowa raczej nie mam co liczyc, ale jesli chodzi o pomoc przy dziecku to wiem ze moja mama zrobi wszystko co w jej mocy zeby mi bylo latwiej) nawet juz sama zaoferowala ze jak bede chciala wrocic do pracy to Ona moze sie zajmowac dzieckiem wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i dzidzi bedzie zdrowe i bede mogla wrocic do pracy to przynajmniej bede mogla odpoczac w pracy od tego wwzystkiego;p
Cytat:
wiesz ja nie przepadam ani z ania a ni za jej siostra obydwie maja skonczone liceum pracuja na czarno za granica a maja sie za bog wiec cooooo nie cierpie takich osob jakby to powiedzial moj tato dalej sra niz d..e ma
wiesz co ja kiedys poznalam taka dziewczyne... ubierala sie jak ta z pod latarni... makijarz miala koszmarny (3kg tapety) masakra.. cycki zrobione, nos z operowany no masakra;]] Jola Rutowicz to przy niej cicha myszka a byla tak fajna dziewczyna a co najlepsze bardzoo inteligenta... kilka kierunkow studiow skonczyla, oczytana.. jak ja z nia rozmawialam to czasami czulam sie jak debil bo miala tak bogate slownictwo ze niezawsze wiedziala co Ona do mnie mowi... profesor miodek moglby sie schowac;]
wiec sie tak zastanawialam czy ta laska tez taka jest;]

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
jezeli uwazasz ze to bylo najcudowniejsze co do tej pory czulas to to napewno;]]] moj TZ mowi ze ja jestem opetana juz bo jak leze to caly czas trzymam reke na brzuchu i sie smieje sama do siebie;]] a ja poprostu jestem taka szczesliwa jak czuje malca buszujacego w brzuszku;]]] to jest tak cudowne ze nie umiem tego opisac) miazga;]]
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Święta racja! "Kawka i bajerka ...."

Dziękuję Wam za odp co do ubranka.Pytałam tak orientacyjnie i teraz już wiem,że lepiej się w taki kombinezonik zaopatrzyć i zabrać ze sobą.
ale jestem ciekawa co sie tu zacznie dziac jak sie zaczna porody;]] aaaaaaaaaaaa;]]] mysle ze wtedy zacznie sie prawdziwy stres i podniecenie oczywiscie;]
Stary 2012-06-26, 10:24   #4448
weronika23
Zakorzenienie

wiesz chyba nie kazda ja tez znam tapeciary ktore sa naprwde fajne

kasia to super masz mame moja tez ciagle cos wnukom kupuje gabi tez kupila wyprawke lozeczko materac

aaaa ja na wyjscie mam ten mniejszy kombinezon-spiworek tzn ma miejsce na raczki a nie ma wyciecia na nozki
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:25   #4449
Dojotka1987
Zakorzenienie

dobra kochane ja uciekam sprzatac kuchnie bo jak widze jak mam pieknie i czysto w pokoju to mnie kusi zeby miec tez tak w kuchni;]] a juz mowilam mojemu ze obiadu dzis nie bedzie bo mam dzien sprzatania;] wiec ma sobie pojesc w pracy na stolowce;] taka jestem brzydka zona;]
Stary 2012-06-26, 10:26   #4450
karolla12
Rozeznanie

Witam

Wpadłam na chwilkę podpisać listę obecności.Nie mam od wczoraj ani weny,ani humoru,smutno mi jakoś Chociaż nie mam powodu do smutku i nic się nie stało.Nie wiem co ze mną nie tak....Może po południu będzie lepiej

Madziuś wspaniała relacja ze ślubu!

Natalka jaka ty chudzinka jesteś! Brzuszek malusi,ale widać,że ciążowy.

Nic...spadam,zaglądne później
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:27   #4451
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:

Witamy i już tęsknimy. Wracaj szybciutko i gratuluję pierwszych ruchów

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Kasia to sporo masz rodzeństwa, ale fajnie taka duża rodzinka, a święta spędzacie wspólnie? Kochaną masz mamę

też sobie kawki zaparzyłam jak tak piszecie i zachwalacie
No sporo - trójkę. Brat 10 lat młodszy i dwie siostry (prawie rówieśniczka - 30 i 27 lat, ja - 29). Spędzamy razem święta, wakacje, jesteśmy bardzo zżyci ze sobą, zresztą już niedługo będziemy mieszakć bardzo blisko siebie, bo siostra też buduje dom - 2 km ode mnie, a druga mieszka 6 km dalej. Brat jeszcze z rodzicami, ale to smarkacz jeszcze Cieszę się, że mam taką dużą rodzinę, bo zawsze jest wesoło. Każda ma już męża, dzieci, tylko ja się "ociągałam".

Cytat:
ja na pomoc finansowa raczej nie mam co liczyc, ale jesli chodzi o pomoc przy dziecku to wiem ze moja mama zrobi wszystko co w jej mocy zeby mi bylo latwiej) nawet juz sama zaoferowala ze jak bede chciala wrocic do pracy to Ona moze sie zajmowac dzieckiem wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i dzidzi bedzie zdrowe i bede mogla wrocic do pracy to przynajmniej bede mogla odpoczac w pracy od tego wwzystkiego;p

wiesz co ja kiedys poznalam taka dziewczyne... ubierala sie jak ta z pod latarni... makijarz miala koszmarny (3kg tapety) masakra.. cycki zrobione, nos z operowany no masakra;]] Jola Rutowicz to przy niej cicha myszka a byla tak fajna dziewczyna a co najlepsze bardzoo inteligenta... kilka kierunkow studiow skonczyla, oczytana.. jak ja z nia rozmawialam to czasami czulam sie jak debil bo miala tak bogate slownictwo ze niezawsze wiedziala co Ona do mnie mowi... profesor miodek moglby sie schowac;]
wiec sie tak zastanawialam czy ta laska tez taka jest;]
Oj kochana pomoc finansowa to jest nic w porównaniu z komfortem psychicznym, że Twoje najukochańsze dziecko zostaje z babcią, a nie niańką (Bóg wie skąd). Nam rodzice kupują ubranka i inne drobiazgi, ale za większe rzeczy typu to nosidełko im oddajemy, bo to byłaby lekka przesada.

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:27   #4452
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa ja na wyjscie mam ten mniejszy kombinezon-spiworek tzn ma miejsce na raczki a nie ma wyciecia na nozki
jej, jak Wy piszecie o tych kombinezonkach to ja nawet nie wiem jak to wyglada;/ aaaaaaaaaaaaaa;// a co dopiero jak to ubrac;/ masakra jakas;p
Stary 2012-06-26, 10:29   #4453
weronika23
Zakorzenienie

dacie rade ja tez mialam pokoj z siostra i bratem i teraz jakby nie rodzice i prezent od nich bylibysmy w 3 w jednym pokoju
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:30   #4454
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
ale jestem ciekawa co sie tu zacznie dziac jak sie zaczna porody;]] aaaaaaaaaaaa;]]] mysle ze wtedy zacznie sie prawdziwy stres i podniecenie oczywiscie;]
Jejku nawet nie mów.
Z jednej strony napewno strach - może nie tyle przed porodem co przed nieznanym tzn jak to będzie? czy sobie poradzę? itp
No i że to już,zaczęło się,zaraz ja..
Z drugiej strony tak jak piszesz napewno podniecenie..
Stary 2012-06-26, 10:31   #4455
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kochana pomoc finansowa to jest nic w porównaniu z komfortem psychicznym, że Twoje najukochańsze dziecko zostaje z babcią, a nie niańką (Bóg wie skąd). Nam rodzice kupują ubranka i inne drobiazgi, ale za większe rzeczy typu to nosidełko im oddajemy, bo to byłaby lekka przesada.
wiadomo) ale i tak z niania bylo by ciezko bo ja pracuje na zmieny po 12h (+dojazdy do pracy) nocki i dniowki wiec watpie zeby ktos opiekowal sie dzieckiem przez 14h dziennie... a mama to zawsze mama))
Stary 2012-06-26, 10:32   #4456
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Witam

Wpadłam na chwilkę podpisać listę obecności.Nie mam od wczoraj ani weny,ani humoru,smutno mi jakoś Chociaż nie mam powodu do smutku i nic się nie stało.Nie wiem co ze mną nie tak....Może po południu będzie lepiej

ojojoj

Magdaef- jesli to pierwsze ruchy to gratuluje kochana

A ja mam juz za sobą połowe pracy i zajadam sie teraz nalesnikami z nutellą . Jakos mnie dzisiaj na slodkie zebrało

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:37   #4457
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Jejku nawet nie mów.
Z jednej strony napewno strach - może nie tyle przed porodem co przed nieznanym tzn jak to będzie? czy sobie poradzę? itp
No i że to już,zaczęło się,zaraz ja..
Z drugiej strony tak jak piszesz napewno podniecenie..
ja czuje ze mi sie ebdzie wydawalo ze ja rodze caly czas;]] Boze ale jaja;]] najlepsze ejst to ze czasami sama nie moge uwierzyc w to ze bede mama;]] nawet do tej pory zdarza mi sie ze mowie sobie: jaja jakies;]]

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

A ja mam juz za sobą połowe pracy i zajadam sie teraz nalesnikami z nutellą . Jakos mnie dzisiaj na slodkie zebrało
a widzisz przypomnialas mi;] napsialas o slodkim i pamiec worcila;p
pisalas kiedys o pascie do zebow, ze teraz masz inna... jaka?? polecila Ci ją dentystka czy sama taka wybralas??
Stary 2012-06-26, 10:40   #4458
marti86
Zakorzenienie

Hej kochane

Madzius cudnie wygladalas!! super relacja-wzruszylam sie

przepraszam ze tak z doskoku ale glowa mi pekaposzlm spac po 22 i nie moglam zasnac jeszcze po polnocy chodzilam.w nocy wstawanei na siku i od 6 nie spie nie moglam zasnac juz pogoda do bani, leje i zimno jak jesienia:/ jedynie pocieszenie to szalenstwa mojego synkaod 6 do 9 non stop kopal potem pol h przerwy i nastepne pol h wariacji-teraz spi

Milego dzionka wszytskim

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:42   #4459
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Witam

nie bądź smutna bo dzidzia będzie smutaskiem. ale wiem przy takiej pogodzie nie ma się mocy na nic ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:45   #4460
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Madzius cudnie wygladalas!! super relacja-wzruszylam sie

przepraszam ze tak z doskoku ale glowa mi pekaposzlm spac po 22 i nie moglam zasnac jeszcze po polnocy chodzilam.w nocy wstawanei na siku i od 6 nie spie nie moglam zasnac juz pogoda do bani, leje i zimno jak jesienia:/ jedynie pocieszenie to szalenstwa mojego synkaod 6 do 9 non stop kopal potem pol h przerwy i nastepne pol h wariacji-teraz spi

Milego dzionka wszytskim
ale cos w tym jest... bo ja tez usnelam po 1 w nocy a wstalam o 6;/ a nawet wczesniej bo moj TZ o 5 wstal do pracy to ja sie tez obudzilam juz;/
jakos spac nie moglam...
Stary 2012-06-26, 10:47   #4461
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz przypomnialas mi;] napsialas o slodkim i pamiec worcila;p
pisalas kiedys o pascie do zebow, ze teraz masz inna... jaka?? polecila Ci ją dentystka czy sama taka wybralas??
Elmex . nikt mi jej nie zalecal .. sama postanowilam ze bede jej uzywac

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-26, 10:53   #4462
Oliweczka1985
Zakorzenienie

HEJ
Madzia super opis

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:53   #4463
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Elmex . nikt mi jej nie zalecal .. sama postanowilam ze bede jej uzywac
aha) oki myslalam ze Ci dentysta mowil zeby ją uzywac kurcze, ja chyba musze tez kupic jakas lepsza... dzieki
Stary 2012-06-26, 10:53   #4464
Kasia_11_83
Rozeznanie

Mi też się nic nie chce.. Siedzę już ponad godzinę przy kompie, a sprzątanie czeka. Na szczęście nie ucieknie
Ta pogoda mnie dobija. Cały czas leje, zimnica, a mamy 26 czerwca !!! Chyba idę na drzemkę

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 10:54   #4465
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się nic nie chce.. Siedzę już ponad godzinę przy kompie, a sprzątanie czeka. Na szczęście nie ucieknie
Ta pogoda mnie dobija. Cały czas leje, zimnica, a mamy 26 czerwca !!! Chyba idę na drzemkę
Ja tam sie ciesze z takiej pogody .. mnie pasuje ..
Tylko niestety w sobote ma byc juz 27 stopni ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-26, 11:04   #4466
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam sie ciesze z takiej pogody .. mnie pasuje ..
Tylko niestety w sobote ma byc juz 27 stopni ..
ooo super jak ma byc w końcu ciepło... a nie tylko wietrznie i mokro... brr nawet na spacer wyjść się nie da...

chyba trzeba się w końcu zebrać do wanny, a później zabrać się za robotę...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 11:10   #4467
Sola1
Zakorzenienie

Madzius - ślicznie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Poza tym wyskoczyła mi jakaś czerwona sucha plama na szyi, najpierw ognista, teraz się łuszczy - możliwe, ze to podrażnienie? a obok ugryzł mnie komar - czy mogę bez obaw smarować się łagodzącym żelem po ukąszeniach owadów?? Bo świąd nie do wytrzymania Już się raz dzisiaj posmarowałam, bo swędzi mega
A od czego ta czerwona plama Ci się zrobiła, ugryzł Cię jakiś owad czy tak samo z siebie ? Jak to jakiś liszaj lepiej to może pomóc smarowanie go czymś tłustym.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

ja to cierpie na wieczne zgagi i brak apetytu ale dobrze ze wymioty i biegunka przeszla
Współczuję

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Leje i zimno

Z serii dziwne sny Pani_Jasiowej: dzisiaj śniło mi się że byłam z koleżanką na oazie z księdzem i miałyśmy z nimi pokój................ i ja z tym księdzem (a był bardzo przystojny), ze tak powiem dużo się "przytulaliśmy"
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 11:11   #4468
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Widzę, że my w większości tak dzisiaj z doskoku Dziękuję Kochane za gratulacje, mam nadzieję, że już niedługo pojawi się taki kopniaczek, którego poczuję po przyłożeniu ręki. Bo póki co na dłoni nie czuję niczego, tylko tak...po wewnętrznej stronie. A już tak kocham tą pływającą i smyrającą istotkę!

Madziuś, nie doczytałam jeszcze relacji ze ślubu, ale chyba ominę specjalnie dla niej kilka stron, bo nie mogę się doczekać! Cały weekend myślałam tylko o tym, jak się masz jako Żonka
Stary 2012-06-26, 11:14   #4469
Dojotka1987
Zakorzenienie

dziewczyny wezcie mnie wygoncie zebym szla sprzatac;// co za len ze mnie!!! siedze i patrze sie w ten monitor zamiast ruszyc cztery litery i sprzatac;/
Stary 2012-06-26, 11:22   #4470
hania207
Zakorzenienie

ja tez dzisiaj z doskoku musze obiad zrobic, pranie pochowac

wczoraj miałam koszmarny dzien, głowa mi pękała

Cytat:
dziewczyny wezcie mnie wygoncie zebym szla sprzatac;// co za len ze mnie!!! siedze i patrze sie w ten monitor zamiast ruszyc cztery litery i sprzatac;/
a kysz

ja tak samo od 10 min sie zbieram z wizazu

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości