|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Cytat:
jakoś nie zauważyłam by to miała jakiś wielki wpływ na ciśnienie. czy Wam też jest tak śpiąco?
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bardzo ją lubię, żeby sobie odmawiać, a poza tym mam niskie ciśnienie, zazwyczaj ok 95/65, no i mój gin mówi, że mogę
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(przed ciążą piłam 3-4 kawy z ekspresu dziennie)
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam na miescie kupilam 2 kilo truskawek ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ja tez pioje kawe rozpuszczalna codziennie, inaczej glow ami pęka. Mam niskie cisnienie to tym bardziej musze. Czasem wypije drugą w ciagu dnia capucino .
|
|
#1625 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mimo, że i tak na mnie kawa nigdy nie działa pobudzająco.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Teraz oczywiście robię słabszą kawę.---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
truskawy mniammmm jak robisz ten swój słynny koktajl?
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracowałam i piłam raz dla niepoznaki dwa by jakos funkcjonowac (placebo )
|
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale musiałam się przestawić na takie z mlekiem bo po czarnej mnie strasznie brzuch bolał. Ale koniecznie bez cukru (rozpuszczony cukier w kawie mi śmierdzi zawsze mi to brzydko pachło)---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
i musiałam przestać pić Zresztą ja i tak powiedziałam bardzo szybko ze względu na to, że nie chciałam się plątać po halach produkcyjnych (dużo tam substancji mutagennych, kancerogennych, trujących i innego świństwa)
|
||
|
|
|
#1629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Ja znowu wolę do kawy dodać trochę cukru niż mleko. Może dlatego, że nie lubię mleka. |
||
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a koktajl to robi mi zawsze tz. Ale co on tam dodaje to nie wiem, ja zawsze uciekam z kuchni by mi truskawek obierac nie kazął wiem ze maslanke dodaje i pewnie jakies feromony
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Nocke mialam tragiczna.
Najpierw nie umialam zasnac, pozniej obudzilam sie o 2 na siku. pozniej obudzilam sie o 4 tez na siku i nie spalam prawie do 6 po czym o 6 znowu wstalam na siku no i jakos mi sie usnelo i spalam az do 9.30 :P masakra. Asia Muminku trzymam kciuki Cytat:
a tyle ostatnio placilam (25) 9ostatnio chyba w zeszlym roku) za obciecie farbe i wymodelowanie. nie bedziesz mnie szczula bo mam truskawki i jak bede chciala to sobie zrobie :P ja moj robie tak: truskawki cukier slodka smietanka albo mleko zalezy co mam w lodowce i do tego wrzucam troche loda waniliowego i wszystko miksuje blenderem i do lodowki
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia a ja mam jeszcze arbuza
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
aha,no to fakt musisz z nim pogadać,może w Twoim przypadku rzeczywiście lepsze byłoby znieczulenie ogólne
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ostatnio pochwaliłam się, że dobrze spałam i chyba niepotrzebnie wczoraj w nocy pobilam chyba rekord w chodzeniu do toalety w nocy ![]() jeszcze myslalam ze nie zasne, bo TZ powiedzial ze cos go w sercu kuje i cała w nerwach byłam... ![]() na szczescie teraz jest ok, przynajmniej on mi tak mówi Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() ja też mam wizytę 9.07. ![]() Cytat:
znów kolejna kiepska noc za mną ale ciśnienie mam trochę wyższe niż przez ostatnie dni |
||
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
a czego nie masz
?Cytat:
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi się Agatka w brzuchu rozbrykała, już niewiem jak mam usiąść czy się położyć. Ostatnio upodobała sobie moje lewe żebro, wypycha się po lewej stronie, że mam strasznie nierówny brzuch
![]() Nie mam biustonosza do karmienia i wogóle nie wiem jaki mam kupić na moje wielkie cyce. Nie wiem jaki obwód kupić, bo nosiłam 70-75cm a teraz do nich przyczepiam przedłużkę bo się nie dopinam, no i jaką miseczkę kupić?Pozatym te do karmienia są innych firm, więc nic niewiem |
|
|
|
#1639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Muminku, powodzenia! |
|||
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
dotta a gdzie ty wkońcu będziesz rodzić?
|
|
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak gin am racje Cytat:
może posłucha
|
||
|
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczynki
Muminku i Asiu wiele, wiele powodzenia!!! zazdroszczę, że zaraz maluszki będą z Wami cudownie....od depoison żadnych szczególnych wieści, ale na pewno wszystko w porządeczku...cieszy się na pewno obecnością Zosi mam pytanie do rodzących w wodzie- w czym w tej wannie występujecie??tylko w staniku??czy jak??bo ja też mam możliwość rodzenia w wodzie, ale zupełnie nie wiem co na siebie na ten czas ubrać
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję się w dwupaku, jakby ktoś pytał![]() Trzymam kciuki za muminka i asię. Pogoda znów piękna, idziemy na spacer
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak sie akcja rozkreci to dół musze oczywiscie sciągnąć ![]() myslalam nad strojem kąpielowym, ale w moj sie raczej nie wbiję....
|
|
#1646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
My może już też . Termin mam na 31 lipca, ale coś czuję, że urodzę szybciej.
|
||
|
|
|
#1647 | ||||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
wierze, że wszystko będzie dobrze! asia Trzymam mocno kciuki za was i trzeba być dobrej myśli zwłaszcza, że waga nie jest drastycznie niska, drobne dzieci też się rodzą i drobni ludzie też żyją na tym świecie. Będzie dobrze! Cytat:
Cytat:
Eulogiusz brzmi dumnie tylko ciekawe czemu mi słownik google podkreśla je na czerwono, że niby z błędem ![]() Cytat:
Cytat:
Mi też prawie zanikł pokarm, bo nie karmiłam małej przez tydz. bo mnie wywalili ze szpitala zwalając na mnie, że przez mojego zęba mała tak długo ma żółtaczkę. Poszłam wyrwałam a o pokarm walczyłam przystawiając małą do cycka na żądanie. Nie wrócił na full i dokarmiałam butelką ale do pół roczku ją karmiłam i cieszyłam się, że dostaje cokolwiek mojego mleczka(przestałam karmić jak zaczęła ząbkować i gryźć mi sutki) ![]() Kochana, bo przy takich rewelacjach musiałabyś nie wiem z czym wyskoczyć żeby ktoś zauważył ![]() Cytat:
Ścina mnie zmęczenie idę się położyć Do potem.
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Woda sięga gdzieś do brzucha (przynajmniej u nas). Tylko nie jestem pewna, ale samo przyjście na świat dzieciątka to już nie w wodzie (chyba, że się nie zdąży wyjść). No i co jakiś czas trzeba wyjść z wanny żeby dolać ciepłej wody i pod ktg. Ja też planuję skorzystać z wanny ![]() branzoletka no właśnie mnie się sznurkowe bardzo podobają ja mam białe i czerwone z boku w salonie - przy takim minimalistycznym urządzeniu i prostych formach są najlepsze i naprawdę super. No i z praniem tak jak pisałam - wydawało się niemożliwe, ale jak się chce to wszystko da się zrobić (najbardziej mi się podoba, że nie trzeba ich prasować ) )
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-06-26 o 11:55 |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Na wstępie asia muminku
my dzisiaj ładnie sobie pospaliśmy prawie do 11 śniadanko zjedzone i leże , zszokowało mnie to spanie dzisiaj wizyta na 19. Ciekawe czy będzie coś nowego. |
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wode mozna spuszczac i dolewac jak sie chce, tak aby była ciepla, sami mozemy sie obsługiwac tym. |Rodzic mozna w wodzie lub jak juz jest akcja to mozna wyjsc. Wszystko zalezy od rodzącej (jak nie ma zadnych problemow oczywiscie)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

tylko w I trym odrzuciło mnie od kawy, w zasadzie to był mój pierwszy objaw ciąży,wylałam wtedy kawę do zlewu tak mi śmierdziała

(przed ciążą piłam 3-4 kawy z ekspresu dziennie)

jak robisz ten swój słynny koktajl?
.

.
Powodzenia